7797
  • TeeKillah
    Nekem régen volt és tök tetszett, AW-nel egész jó kis kari.
  • Carmang
    A mostani szezonban indítottam Valkyrie-t, és azt mondom tetszik. A mozgását még tanulnom kell, de amúgy jó. Viszont sok SP kell ahhoz, hogy látványosan jó legyen.
    De nemrég valaki azon örvendezett cseten, hogy alacsonyabb szintű AP-jű Valk-kal, mint ami ajánlott, könnyedén zúzta a mobokat az egyik end-game helyen (Aaakman).
  • Carmang
    Szoktak szerver cseten hirdetni klánok, ha gondolod ugorj be Calpheon 4-re, és írj a Szabir családra, felveszlek.
  • TeeKillah
    Értem!
    Ami még nekem furcsa, qrva sok kihagyott idő után, hogy például Valkyrie-t egyet sem látok.
    Vagy régen a ninja is elég népszerű volt, nem is tudom most láttam e egyáltalán.
  • SzirmosSzisza
    Awakeninggel alacsony AP-n is elég jó PvE-re, magasabb AP-n pedig a succession se rossz. PvP-re nem a legjobb sajnos.
  • TeeKillah
    Köszi!

Még egy kérdés. A witch még mindig kicsit gyengécske? Úgy olvasom, hogy kicsit buffolták, de nem egyértlemű, hogy milyen lett.
  • Bandeeka
    Hol lehet keresni valami klán féleséget ami magyar is ? :) Köszönöm a segítséget
  • Bandeeka
    Köszönöm
  • SzirmosSzisza
    Bármelyik istállónál nyomj egy egy remote collectet. Ha nem volt benne semmi akkor oda kerül, ha volt akkor a helyéhez legközelebbi istállóba.
  • TeeKillah
    Basszus... hogy a bánatba találom meg a qrva lovamat?
    2000 izét kellett lenyomni a sivatagban. Valahol leszálltam a lóról és most nem találom. Él, de a térképen nem látni.
    Valamelyik városba nem lehet visszahívni az istállóba?
  • bjoee
    Köszönöm.
  • Carmang
    Szerintem érdemes újra belevágni, elég sokat fejlődött a játék. Sok új tartalom, karakterek. Ha vettél valamilyen pakkot, akkor az azokból jövő jutalmakat csak egyszer kapod meg (ha ez a kérdés).
    A szezon arról szól, hogy új karit pár nap alatt fel tudsz tápolni 61-es szintre, és valamennyire értelmes geart is össze tudsz dobni neki. A jelenlegi szezon március 31-ig tart.

Azzal nem tudom tisztában vagy-e, hogy a kiadást átveszi a fejlesztő brigád, így új accountot kell csinálnod, 25-től már csak az él. Olvasd vissza az utóbbi hozzászólásaimat.
  • mikromanus
    Gondolom Tier 1-es fairy. A legalapabb értéktelen fajta egy skillel (vagy kettővel, mert luck-ot mind ad). HAsznos olyat fejleszteni ami alapból nem a legrosszabb verziós ("Faint"). A másik lehetőség, hogy amikor elérte a lvl10-et "Upgradeled". Ehhez Sweet Honey Wine kell. Minnél többet szánsz rá annál nagyobb az esélyed. A 100%-hoz Tier1 fairy-nél 45 kell. Ha kockáztattál kevesebbel és buktad, akkor újraszintezheted egy reset (rebirth) után és megpróbálhatod ismét. Viszont egy T1 (faint)-os fairy bezúzása 1 honeyt, a t2-esek 2-t, a T3-as ötöt talán. Ebből is látszik, hogy inkább T3-al (Brilliant) érdemes próbálkozni, de minimum T2-vel. A Radiant/T4 a legjobb,d e azt alapból elég kis esély rollolni. A T2 (Glimmering) azért elég gyakori és kevesebb vele a vesződség mint a T1-et upgradelve.
    Aztán ott van még az is, hogy max egy élő fairy-d lehet és random skilleket kapnak. Azaz jó eséllyel végre lesz egy T4-ed fos skillekkel. Mondjuk ott is mehet a rebirth azt hiszem.

Itt van egy fairy guide például:
    https://www.blackdesertfoundry.com/fairy-guide/
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2021.02.14. 02:55:18
  • bjoee
    Hello ,segitseg kellene .A Fairy lv 10 után nem fejlödik (a Growth inaktiv) .De nem tudok rájönni mi kell neki
  • Bandeeka
    Még 1 kérdésem lenne. A megjelenéskor a collection verziohoz járó jutalmakat új karakter megkapja?
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Még 2015-be kezdtem el a játékot és az lenne a kérdésem megéri újra bele vágni? A régi karakterrel lehet folytatni ahol abbahagytam vagy olvastam valami szezon dologról és inkább az a menő most.
    Bocsánat ha kicsit fura a kérdésem és köszönöm ha segítséget kapok.
  • TeeKillah
    Értem, köszönöm!
    Remélem lesz, mert tök jó ötlet. A questek miatt is, meg a jutalmak is vonzóak.
  • Carmang
    Egy szezonban csak egy szezonkarit indíthatsz. Törölheted a meglévőt, és indíthatsz újat. De ha átváltod normál karira, akkor viszont már nem indíthatsz a meglévő szezonban új szezonkarit. Ahogy manus is írta március 31-ig tart a mostani. Utána lesz-e, és mikor az a PA-n múlik.
  • mikromanus
    A season pass március végéig érvényes, viszont február 24-én megy a transfer a Pearl Abyss-hoz és a KakaoMeme nem viszi tovább a BDO-t. Így a fene se tudja.
    "Black Desert (Winter) Season Pass Period: December 22, 2020 (after maintenance)—March 31, 2021 (before maintenance)"
  • TeeKillah
    Hali!
    Srácok. Lehet tudni, hogy ez a mostani szezon meddig tart?
    És még egy. Ha egy kari a szezonból átkerül normálba, akkor lehet új szezonos karit indítani, vagy csak majd a következő szezonban?
  • Carmang
    Te ezen még meglepődsz? :DDDDDD
  • AnuluWork #7536
    Azért ma ismét megmutatta a játék, hogy mennyire is jól működő az egész rendszere!

A Shakatu Rarity Boxból 3 Valks Cry, a Black Spirit Adventruee Boxból pedig 3 Rainbow Gem.

Csak ne Rarity lenne a neve! :D 100 loyalért veszek hétfőnként 5 VCt ... :D
  • Burgernemham
    Ok, ez máshol is csak egy "kopi-pész" volt (lett volna), mégis 3 hétbe telt, hogy ne Kipsz Jákob fullos karakterével nyomjam amit sejtettem, hogy visszakerül majd a gazdájához. :) Ugyanis elcserélődött. De órákig tudnék erről beszélni. Akkor reméljük a legjobbakat! :)
    Utoljára szerkesztette: Burgernemham, 2021.02.06. 21:40:46
  • Carmang
    Maga a transzfer majd február 24-én lesz, most még csak regisztrálni kell rá.
    Reméljük nem veszik el semmi. Csak egy kopi pészt az egész :)
  • Burgernemham
    Helló! Nem veszett el semmid a transzfernél? Rettegek ezektől. Megéltem már vagy tíz ilyet más MMO-knál. Kivétel nélkül mindenütt akadt probléma. Ha kivételesen nem nálam, klán társaknál igen.
  • Carmang
    Nézd meg a spam mappát hátha. A rewardok akkor jönnek, ha újra bejelentkezel a játékba (ha esetleg 24/7-ben online lennél, akkor indítsd újra a játékot).
    Szerk.: illetve menj fel mindkét oldalra, hogy szerintük megcsináltad-e már a transzfert.
    Utoljára szerkesztette: Carmang, 2021.02.04. 16:14:44
  • AnuluWork #7531
    Az ingame bizbaszok rewardkénre gondolok. Jött email, hogy migráltam, de nem mindkét helyről ahogy Carmang írta. Vagy csak a mailt nem találom.
  • SzirmosSzisza
    Egyik része igen, másik része febr 24 után.
  • AnuluWork #7529
    A transfer rewardok akkor járnak, ha megvolt a transfer, ugye?
  • Carmang
    Megcsináltam az account transfert, leírom hogyan megy, hátha valakinek segít. Kicsit bonyolultan csinálták meg, remélem jól emlékszem a dolgokra.
    Először is Firefoxban kikapcsoltam a felugró ablakok tiltását (bár menet közben egyszer sem jött ilyen): Eszközök menü - Beállítások. Bal oldali sávban Adatvédelem és biztonság, itt lesz valahol, megkeresed, kiveszed a pipát*. Majd a regisztráció után ne felejtsd el visszarakni.

Utána katt erre: https://www.naeu.playblackdesert.com/en-US/Main/Index
    Kiválasztod, hogy transfer your account.
    Az újonnan feljövő oldalon kiválasztod a platformodat (Kakao/Steam), én a Kakao-n keresztül mutatom be. (szólni fog, hogy biztos Kakao accountod van-e)
    Csinálsz PA accountot (Create Account), megadod az email címedet, a jelszónak kitalálsz valamit. 10-16 hosszú, kisbetű, nagybetű, szám, és spec karakter (írja hogy melyek lehetnek). Megadod a nevedet is. Ha kész, kapsz egy megerősítést kérő emailt, katt a benne levő linkre, majd belépsz az oldalra.
    Ha ez is megvan, kapsz a PA-tól egy üdvözlő emailt.

Utána bejelentkezel a Kakao oldalra az eddig használt accountoddal: https://www.blackdesertonline.com/
    Katt az account transfer-re.
    Alul van két Login gomb, katt a PA-ra, itt megint az új PA oldalra kerülsz, a Step 1 és 2 ki lesz pipálva. Katt az Agree to transfer-re.
    Feljön BDO családod az összes karakterrel, ha tényleg ez a te családod, akkor már csak a Next-eket kell végig kattintgatni, közben kapsz egy emailt egy számsorral, amit be kell az egyik oldalon írni.
    A legvégén kapsz egy "oklevelet", hogy kész a transfer. Illetve mindkét szolgáltatótól is 1-1 megerősítő emailt.

* Ha már itt vagy, görgess le legalulra, és kattintsd be az A Csak HTTPS mód engedélyezése az összes ablakbant. Ha van HTTPS Everywhere kieged, akkor azt kapcsold ki, nem is értem miért nem ez az alapértelmezett beállítás.
  • SzirmosSzisza
    Visszajött azóta és hozzá is adja a inventoryban, de aznap a napi rewardot se kaptam meg szóval ott valami gebasz volt. (azóta megjavult)
  • Carmang
    Az AP/DP eltűnés állítólag csak egy optikai bug. Valójában működik.
  • bjoee
    Csakhogy a Firefox nem jelezte vagy nem vetem észre hogy blokkol.Igy meg vettem még egyszer a jatékot ujra,de most a kakaos verziost mert steam-os verzio volt meg.Azzal se müködött a transfer ,és akkor probáltam meg a Microsoft Edge-vel ami sikerült is mindkettö verzional.(ráadásul PS4 re is megvettem de ott meg Game Pass kell hozzá havi 2700 ft a net miatt ) Igy happy vagyok 3 verziom van :) De jo hogy beszeltünk erröl hatha másnak segitseg lesz.
  • SzirmosSzisza
    Nekem Chrome alatt ment minden másnap. Meg is kaptam az 500 cront, bár az 1 ap 1 dp eltűnt szóval érdekes :D
  • Carmang
    Nem fos a Firefox, csak alapból blokkolja a felugró ablakokat, ami a regisztráció során elég sokszor előfordul. Erre figyelhettek volna PA-nál.

Szerk: én emiatt sem sietek. A patch notes alján, az ismert hibák közt ott figyel, hogy probléma van a transzferrel. Majd ha az eltűnik, akkor megpróbálom.
    Utoljára szerkesztette: Carmang, 2021.01.30. 09:40:44
  • SzirmosSzisza
    De át tudod, ékszert nem kapsz egyedül.
  • bjoee
    A session karakterel marcius 31 ig nem érem ell a 61 szintet és nem fejezem be a session pass rewardokat akkor nem tudom átalakitani a tuvala settet ?(Vagyis minden megy a kukaba.)
  • bjoee
    HI sikerult a trasfer accountra de Mirosoft Edge-vel .Firefox böngeszö nem lehetett megcsinalni elakad féluton a regisztralas.(mert egy fos böngeszö de megis azt használom)
  • AnuluWork #7519
    Csináltam egy PA accountot, átmigrálom, és játszom tovább a kakaos launcherről?

A végén ugyan ott van: "Note that all your progress will be transferred on the last day of service. No progress will be lost.", de pl. a POTBSnál lazán eltűnt minden First Rate/Second Ratem az accountról, így megint a pubing próbája lesz az evés. Ja, és gondolom lesz új launcher is. :(

EDT: Közben olvasom, hogy igen, lesz. Minden más érthető, csak ezektől a hülyeségektől mindig félek. Na mindegy. Max. vége.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.01.28. 18:12:10
  • SzirmosSzisza
    Bármit megadhatsz. Februrár 24-én lesz csak a migrálás, tudsz addig játszani.