Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nezegetem ezeket a pvp filmeket es egyre tobb alkalommal latom, hogy a wari szarra pakolja a tobbi kasztot. Tudom, hogy egyensulyra torekves van meg minden de csak kivancsisagbol kerdem, valoban op ennyire a warrior?
Csak kíváncsiságból sasolgatom a leendő SA régiós terveket:
- papíron Q2 2017 az indulás, de még CBT sincs. Épp "nyerj CBT kulcsot" event meg május végéig (május 25 a zárás azt hiszem)
- A szerver Miami-ban lesz. Ez mondjuk nem akadályozza meg a Redfoxot, hogy ne engedje be a bevándorlókat (mint a mexikóiak, kanadaiak, európaiak és amerikaiak). Elvileg Dél és Közép Amerika lesz az engedélyezett régió. (a pénzt persze elfogadják, mint a többi régióban is. "becsszóra nem vagy blokkolt országból? Ok, jöhetsz. Csak használj VPN-t, hogy fedezzék a seggüket a PA-nál. 😄)
- Megaszervert terveznek. Nem lesznek külön szerverek, mint kezdéskor az NA/EU- ban. Olyan lesz mint most. Egy szerver, sok csatorna (channel).
- az induló kasztok: warrior, withc, wizard, sorceress, berserker, tamer (hm, nincs valkyr???)
- a dél amerikai pearl drágább lesz dollárban számítva, mint az EU/NA verzió, viszont az itemek a Pearl Shopban olcsóbbak lesznek.. "Igazodva a dél amerikai lehetőségekhez".
- nyelv alapján nem lesz különválasztott szerver. A support és a játék nyelve a portugál és a spanyol. Az angol nyelv nem lesz elérhető induláskor. Nincs angol fórum se.

Kb ugyanazokat az eventeket nyomják, mint a mi régiónkban megjelenés előtt. karakterkreáló versenyek (legszebb, legrútabb). Most meg a videókészítő verseny.
AnuluWork
Megint elő lehet kreálni? Vagy csak jövő héttől?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

SzirmosSzisza
Vagy most kell leszedni 2.2GB-t vagy jövőhéten a patchet + azt ami ma előtöltöttünk 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

26 - én nyertem 😉
2,2 GB patch és a boxos k*cs*g még bent sincs a játékban. Elég necces. Van 2 GB letöltési limitem a használt mobil sticken. Az meg lejárt már 3 hete kb. Azóta 30KB/sec sebességgelé hasít le ami nem standard böngésző tartalom. Egyszerűbb lenne leszedni az egészet a zendeskről melóhelyről. A 55 GB hamarabb lejön mint a patch 2,2 GB-ja. Utóbbi nem elérhető közvetlen töltéssel, a loader meg blokkolt vállalati környezetben. Ínség van, vazze...<#ticking><#hehe>
AnuluWork
Pontosan.

SzirmosSzisza
Rányomtál, hogy save, kiválasztottad, hogy hova és resetelte lol?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Lementettem, erre elqurta az egészet nullára. 😊

SzirmosSzisza
Mi nem megy? Nekem bejött 😄

AnuluWork
Hogy száradna le a keze annak az idiótának aki a UI fícsört bugosan baszta be ingame ...

SzirmosSzisza
Május 24 + ingyen karakter slot mindenkinek

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
El kell mondanom, hogy mindenről te tehetsz 😄
Gondoltam kipróbálom az ingyenes részét... azóta nem tudok lekattanni róla, meg is vettem a Deluxe verziót.
Marha jól összerakott gém.
Pedig ugye nem mai gyerek 😄

Carmang
Jó, közben rájöttem, hogy keverem a Shakatu Seal-t a Lauren Seal-lel.

SzirmosSzisza
Egyelőre nem tudod semmire, még 2-3 hónap amíg a legkisebb doboz meglesz. Amúgy imho DUO Ogrére majd, de az még jó pár hónap.

Carmang
Az event-es Seal-t mire érdemes beváltani?

Carmang
Óh, ez szuper, kösz.

Hja, és még az is. +3 worker a kikötővárosokon kívül minden faluban és városban. Mondjuk elég olcsó. Vagyis a loyaltyban drága minden.Például 0,5 euro egy inventory slot vagy 15 nap loyalty. A melósok 200 pearl-esek darabonként egy-egy régióban. Nem nagy kiaás, de tartós. Sok kis kiadás és nem lesz idén se meg a lakásvásárlás. <#hehe><#vigyor>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.05.09. 11:48:08
SzirmosSzisza
Worker slot jobban megéri, mint a storage, előbbit nem lehet alt karikkal/vagonokkal kiváltani 😊

Azért ha 200-400 ojrótól kezdi azt adni ami alapból elvárható lenne, vagyis onnan nincs lényegi előny másnak, akkor az már "kurva drága". Az meg elég könnyen összejött. Egy pollban a 75-80% volt olyan aki 400 dollár felett járt már. Volt sok kirívó, de azért ez "alap" az egyik régióban úgy tűnik. 😊

A 400 meg nem olyan lehetetlen. Ha nem volt alapból value pakkod és vetted pénzért, akkor az alapból +150 euro amióta kijött. Petek 9-11 ojrónyi áron. Kb kettő összejöhetett eventből ha szerencsésen helyezkedtél. Ez így egy huszas. Alapjáték 10, de aki régebbi, annak itt is lehet 50-100 euro. Egy kis extra súly, pár extra slot esetleeg... És ebben ilyen szexista baromságok mint a kéttucatnyi maid benne sincsenek. Az már perverz. Láttam pár ilyen képet. Meg a full pearlshopos decorból felhúzott kecók 12-20k interior pontért. Murisak egyesek. Nagyon támogatni akarják a játékot. Innen már a storage használó processing ruha, vagy az extra egyéb funkcionális "Costume" itemek már nem is nagy dolgok.Persze ki lehet hagyni, de elég gáz hogy ilyet nyomnak az arcunkba. A 192 storage space egy vagy több városban befektetett contributum meg alig se rossz kombó. A karakteren is lehet ennyi szabad "Tárhely"...

Másik oldalról viszont nagyon pöpecül kinéző cuccok vannak. Van miből fejlesztgetni és ez jó. Picit a művészi munka helyett a programozókat és a szerverpark üzemeltetőt is picit megtámogathatnák, mert van némi performanciagond. Még a mostani carebear módomban is. Arról nem is beszélve, hogy május óta nem is enged be ha nem VPN-en hazudom be magam a játékba... Ejnyenohogymikvannakitt? <#bohoc>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.05.08. 22:38:56
SzirmosSzisza
Itt meg tudod nézni mikor spawnoln, igazából nem direkt van, hanem X óránként és pont akörül ölték meg.

Carmang
Ööö... ja, Karanda Ridge-nél, de mikor? Elég sokat játszom hétvégén, de még egyszer sem láttam.

Közben rágugliztam, valami késő este, kora reggel spawnol, szóval csak a nólájferek érhetik el. Hurrá -.-

SzirmosSzisza
😄

Amúgy szerintem value pack és társai nélkül bőven el lehet lenni, de pet nélkül nem.

MaskimXul
Azért a kurva drágától messze van. Átlagban kb havi 5 ezer forintból elég hamar megvannak az alap kényelmi dolgok.
Akinek meg annyi esze van, hogy elkölt több ezer eurót mindenféle rng szarra mint a t4-es pet, vagy a tökéletes ló, esetleg artisan memory, az magára vessen.

@Kozman: ha hajlamos vagy a szerencsejáték függőségre, vagy szerinted egy lottószelvény vásárlása jó befektetés, akkor messziről kerüld el ezt a játékot 😊
A lovat írtam is, hogy kb nem tétel most. Szerver kezdéskor nem volt rossz, mert akkor senki se pakolt be lovakat még az istállókba, vagy ha igen, akkor azonnal elvitték. Van egy kis képzettségküszöb ami alatt nem lehet vadlovat befogni. Emellé jött, hogy a kötél mai szemmel olcsó, de kezdőkarinak nem feltétlen egy tucatnyi kendergóc volt az amibe az egész vagyonát akarta ölni. Akkor még T1-3 vadlovak voltak csak. A nagy pakk akkor (nme teljesértékű) T5-öt adott, a kisebb T3-at. Viszont a mostani nagypakk az a kezdés közepes pakkja és kezdéskor nem volt "Basic" verzió 10 ojróért.

Ugyan hasznosak a plusz dolgok, viszont amikor kezdtem kb semmit se tudtam a rendszerről. Sok ziccert kihagytam. A futás jobb volt, mint a lovaglás, mert stabil, nem kellett a csökött állatot védeni, meg talán a lósípról se tudtam hogy működik. Emellé jött, hogy "drága". Répával kell etetni, vagy kifogy hamar. Főként alacsony szinten volt ez gond. Jegeltem is sokáig. Aztán nagyok lettek a távok, meg az élethez a buffot már kimaxoltam, jobb rálátásom is lett a dolgokra, így elkezdtem a pacihasználatot, meg a lóbefogósdit, meg a távolról befüttyentést két hent között a hegy túloldalán.

A kis plusz furniture meg annyi, hogy több energiát tudsz regenerálni. Eleinte sokat kell költeni. Ismeretekre, worker bérlésre, vagy amity gamere, vagy gatheringre. Induláskor ez még durvább volt, mert az összes life skill energybe került és alacsony képzettségi fokon kevés volt az "ingyen kör".

A hely meg a súly ugyan "kényelmi", de nagyon érezhető a hiányuk. A Free mode nagyon szűkös. Akkor meg pláne ha sokmindenbe belekóstolnál. A pet meg "'Kötelező". Saját kézzel szedni a szajrét, vagy 2-4 állatka összekapkod mindent amikor tucatjával hullik az ellen és önti neked az értéktárgyat.. ennyi az eltérés. Emellé 10. szinten adnak jó kis buffot is. Ez kezdődhet komolytalantól (jobb karma regen) nagyon hasznosig (+1 gathering, vagy fishing skill). Eventben néha lehet kapni petet, vagy épp rewardban 3-5000 óra után. Komolytalan. Erre mondható hogy a BDO nem p2w.. csak k**va drága ha nem akarsz iszonyat hátrányból és kényelmetlen korlátok közt pattogva játszani.
Ööö.... nem használom = nem szoktam hívni a lovat ha esetleg nehezen értelmezhető 😉 a leírtak alapján pár euro különbségről van szó amire az első hsz- ban gondoltam ... továbbra is szinte ugyanott van.Viszont így nem dob ki kezdésnek nagy összeget.T3as ló??Mennyit ér? 15ezer silvert?Nem hinném hogy a marketingesek nem jól találták ezt ki.
Az outfit és cotume itemek veszett drágák. A Value pack ha korlátos, akkor talán jobb később aktiválni, de nem is kötelez semmi, hogy aktiváld addig. Ha később veszed, akkor darabja 15 euro. Ugyan veheted marketplace-en ingame pénzért is, de ez merőben elméleti. gyakorlatilag lehetetlen közelében van szerezni egyet "free" játékosként.

A pet igencsak szükséges. Az tényleg első mind felett az én prioritásomban is. Mondjuk a pakkban volt egy meg jött a maradk pearlből +1 a startnál nekem. Pearl most nincs meg az új csomagokban, de egy pet a nagyban benne van (9-11 euro). (mondjuk ez a közepes pakk a kezdéshez képest és nincs eredeti conqueror a 2500 pearllel)
A horse flute-ot nem használod, Az igen valószínűtlen ha van lovad és sípod is. Amikor hívod a pacit, akkor azt azzal teszed. Ha nincs, akkor nagyon kis távról megy hozzád (vagy "teleportál" messzebbről). Ha van flute, akkor igen nagy távolságról is hívható a ló. Elég hasznos ha nem kell mindig visszacaplatni a pacihoz farmolás vagy felfedezgetés közben.
A storage bővítő 4 slotra 4,5 és 8 slotnál 8 euro utólag.

Összesítve: ha használni akarod ezeket az itemeket később, akkor megveheted.
Utólag alapjátékkal a közepes tartalom: 10+15+4,5 =29,5 euro. A maradék pár decor item (p2w ágy a jobb energia regenre elég jó volt régebben), a dyebox és kozmetika elég haszontalan, meg a bleach se nagy cucc a value pakk óta ha jól értem. Kapsz még pár elion blessinget hogy ne bukj sok XP-t ha széttrancsíroz életed első keményebb ellenfele (vagy a World bossok). A steel package talán nem sokat mond, de ha gatheringet akarsz fejleszteni, akkor elég hasznos. A "kék" verziónak megfelelő termelőeszközök ezek. Gyorsítják a gatheringet. Emellett azt hiszem ezek "Lucky" verziók. Jobb a rare drop esélye. Ezekre nincs meg a beginner 10 követelmény sem, mint a craftolt cuccoknál a kékre.

A nagycsomagban ott van +1 value pakk és egy pet. Ez+26 euro, ami már bőven jobb, mint az alap vagy közepes. A lósíp és a +4 slot már csak ajándék.
Alapcsomag+kiegészítő nagyra költség: 10+30+8+11 =59 euro. Nincs se lósíp, se kezdő ló.
Mondjuk a T3 most már nem olyan nagy cucc mint az elején a T3 és T5 volt. Most már vadlovakat lehet szerezni alapból ilyen szintűeket. Mondjuk ha ezt akarod csinálni valahol szintezned kell egy hátast, hogy meglegyen a szükséges tapasztalat. Mondjuk olcsón lehet venni szamarakat és lovat most az istállókban, így ez sem nagy dolog még így sem. Hacsak nem sok kezdőknek az a párezer silver is.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.05.08. 12:39:42
Én azt a pénzt amit megspórolok vele inkább költeném outfitre és súly növelőre vagy 2-3 petre.Azoknak az "előnyei" nem szállnak el 30nap alatt.A lósíp se mond nekem sokat,van....de nem használtam még 1x sem.Illetve találkoztam elég sok emberrel már aki megvette a legdrágábbat és játszott pár hónapot.Szval nézőpont kérdése a választás. 😊
Ha később megveszi a value packot, akkor az számít azzal és a többi extrával melyik az olcsóbb. A value pack nem vásárláskor aktiválódik, hanem amikor kibontod. Egy hét alatt meg el lehet jutni addig hogy jó legyen az már kezdésnek. Emelt a VP ad sok extra helyet, súlyt, jobb dropratet, meg talán xp buffot is. Elejére épp olyan hasznos mint később.
SzirmosSzisza
Szerintem jobban jár, ha megveszi a legolcsóbbat meg 2 petet. Value pack nem olyan hasznos az elején.

szerk.: de amúgy ja, 7 napos trial alatt azért el lehet dönteni jó-e a játék
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2017.05.08. 08:18:48

Ja, csak ha meg akarja venni, akkor egyesével picit drágább lesz. Legalábbis a két nagy pakk közt ott van pár hely, egy havi value pack, egy pet és egy lósíp, amit máshogy nem is szerezhetsz meg, de nagyon kényelmes és hasznos tud lenni... Kb a korábbiakhoz képest a pakkok a headstart+CBT-vel meg a pár extra pearl-lel lettek olcsóbbak. Béta és új kezdés nincs, a pearl meg opcionális. Az ár meg a játékválasztásnál fontos. De az igaz, hogy az alappal is jól el lehet lenni. 10 eurót bőven megér. Meg ott a 7 napos próba is, ha véképp döntésképtelen lennétek...
SzirmosSzisza
Itt classes menüpont alatt lehet látni, hogy kb mit tudnak. Esetleg még van ez a lejátszási lista de ebben awakening nincs meg 1-2 class hiányzik.

tudnátok adni egy leírást a játszható karakterekről, ki mire jó, milyen stilus, mert elég sok a játszható karakter és kicsit összezavarodok, vagy én még nem találtam normális leírást, az is jó ha pár szóba összefoglaljátok
Bőven elég a 10 Eurós is.Nagyából ugyanott vagy.A nagyobb csomagokból a value pack és az invertory növelő hasznos...de ezt ugyanúgy megtudod venni később ha szeretnéd,körülbelül ugyanilyen áron.A többi nagyrészt csak maszlag.
akkor ha jól értem a középsőre éri meg befizetni vagy elég a 10 euros?
SzirmosSzisza
Örökre szól, nincs havidíj. Upgradelni nem lehet, de mindent amit ajánlanak a nagyobb csomagok meg lehet venni a pearl shopban ugyanúgy RL pénzért.

Sziasztok!
Teljesen szűz vagyok ezzel a Black Desert játékkal de nagyon megtetszett kinézetre, őszintén szólva elegem is lett a sok szar ingyenesen játszható játékból és a trollokból. Teli vagyok kérdésekkel, de első körben arra lenne szükségem,hogy a megvásárolható csomagok milyen időre szólnak. Lehet hülye kérdés de akárhol keresgéltem nem találtam erről semmit, tehát szerintem egyszer kell kifizetni (vagy havonta? vagy évente?).
A másik kérdés hogy később lehet e úgymond upgradelni? tehát ha én a 10 euros csomagra befizetek, akkor átválthatok e később a nagyobbra?
Köszi előre is
MaskimXul
Létezik. Karanda Ridge-nél spawnol, és dandelion awakening fegyvert dobhat.
Carmang
Olyan world boss létezik, hogy Karanda (hárpia)? 😄 Eddig még nem vettem észre, hogy spawnolódna.

AnuluWork
Ilyen is van? 😊 Nice.

Ő egy guild elefánt...node warhoz például 😊
AnuluWork
Ez maga "A" kis törpeelefánt amiről már tettetek be infót, csak már megnőtt, vagy ez más mount? 😊

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.05.05. 20:59:29

A határ déli feléből beszivárgó felforgató elemek kezdeményezte aljas támadás a rendszer stabilitása ellen. <#hehe>
A RedFox fogja kezelni a szép új (?) szervert és régiót South America régióként. Már lehet előfizetni, meg generálni a karaktereket a karakterszerkesztőben. Mondjuk a szerver Miami-ban lesz, mert így jobb a ping ... vagy így nem lopják el és kisebb az amortizáció?
A support nyelve a spanyol és portugál lesz. Sok angol szót nem találtam a fórumaikon...
A kezdés terv szerint Q2 2017, ami ebben a formában vicces tekintve, hogy lesz gondolom alfa, meg béta teszt is, meg 1 és 2 hét "headstart" a nagyobb pakkot rendelőknek. Azt hiszem 3 csomag lesz 10, 35 és 90 USD áron.
Az eddigiek alapján kb az lesz ott is a tartalom mint itt kezdésnél. Legalábbis kasztokban 4 van reklámozva, de 6 generálható a szerkesztőben mint az EU/NA verziónál volt.

Jó muri lenne egy fresh start, csak lehetőleg angol nyelven és nem megismételve a Daum/Kakao hülyeségeit amiket a patchekben nyomott (eleinte energy cost a life skilleken, majd megszűntetése ennek. 15-ös enchant szint hetekig. 0 PvP - siege - node war hónapokig. Utólagos Alchemy Stone fejlesztés és feltöltési költség növekedés. Hónapokig elhúzott awakening bevezetés kasztonként). Ha a Kakao indítana a saját régióiban ilyen elkülönített kezdő szervert, akkor vevő lennék rá.
Milyen új server? 😮
SzirmosSzisza
Nem kell valami jó ping hozzá, csak gurulgatni kell, unalmas de ha van sok ládát jó pénz.

Ez is érdekes anyag... Majd ha leszednek a fekete listáról és nem VPN mögül kell ügyeskednem tetülassú belépéssel, akkor rágyúrok. Vagy majd az új szerveren versenyezve a falon túliakkal. <#hehe>

How to Level to Master 2 Trading in 30 Hours? Here is what I have done!

450-500 kőforrás (mudstone+sandstone) kis helyen Pilgirm's Heaven -ben. Valóban meggyőző. Vannak jó sűrűségű kőforrások, de azok csak "beginner" fokozatok ehhez képest.

A Bryophyte két helyen jó sűrűségben lelhető fel, de az csak 142 és 172 szikla két helyen. 😊
Azért ez a spot se rossz. Néhány raonbow stone, meg sok-sok kő ici-pici helyen. Mondjuk a sivatagi nagyobb terület több kővel... 😊
Megsasolom a mapot is majd. Hátha van még sűrű gócpont...

szerk: a tungradtól délre eső (Hasrah cliff) rész is jó lesz, de vagy bugos, vagy nincs még a játékban. Rengeteg kö és fa, de a többség inaktív/kamu. Formailag az elvárt, de nem bányázható/vágható.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.05.05. 11:31:22
SzirmosSzisza
7. perctől lesd meg, ennél jobb/gyorsabb hely nincs, ha gatheringet akarod húzni vagy rough stonet szerezni, kvázi beállsz egy helyre és 1 percig csak nyomogatod az R-t annyi kő van 1 helyen 😊
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2017.05.05. 10:48:12

Ezt még nem ismertem. Picit kiesik, de itt talán kezelhető az energy regenerációs buff növekménye. 😊
Heidelnél próbálkoztam. Sok a gaz köztes terepre (weeds), elég jó és sűrű copper veinek vannak körbevéve sziklafejtési lehetőséggel és van 3-4 everlasting herb és egy truffle mushroom (állítólag ezek is nagyon jók xp-re). A goblinbarlangban meg ott a quartz ha kell, bár az lehet nem gemstone XP-ben. A node-nál van egy terasure chest is. Ha sietni kell mert közel a max, akkor Veila közelében a krumpli és kukorica megdézsmálható. A fruits-ok se rosszak azért. Xp tartalmuk a kövekhez képest nem tudom milyenek, de rare drop, így a többi növényhez képest jók. Lehet innen menni a hegyek mentén nyugatnak és fejteni a követ-érce, vagy felmenni birkát nyomorgatni a hegyek tetejére (sheep blood, vagysoft hide korlátlanul, de ennek a tevékenységnek nem nagyon láttam extra/rare dropját).
A másik kedvelt Trent környéke. Minden drágakőből van nevesített vein, lehet pacit is ellenőrizni és befogni h aott egy T5-ös esetleg (kb öt darab van 3 helyen. Ennél csak Keplan fele az országút környéke erősebb. Ott egy helyen van 4-5). Lehet pine sap, vagy pine logra is gyúrni. Az egész keleti határ tele van pine fákkal. Esetleg kis ogre lecsapás ha nagyon elcsúszol északra beleférhet.

Máshol nem találtam sűrűbb terepet. Mondjuk Mediah se rossz. Altinovátol kelet-délkeletre biztonságos környéken tele van kővel és fával. csak fából négyfelé van (mindegyik jó minőség alchemy stonehoz és crafthoz/processinghez). A kő meg nem olyan egybefüggő nagy telep.
Favágásra még a Calpheon vár fele haladó út jobb oldala a hídon túl is jó. Itt cedar-pine van dögivel. De a szivem csücske a mining. csak az nem annyira gyors mint a többi (XP-ben viszont jó és az anyag se rossz).
A sulfur mine milyen? Ott is sok extra erőforrást jelez a map (titanium, vanadium melósókkal, vanadium manuálisan). Bár gondolom a sok mob széttrolkodja a melót...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.05.05. 10:37:59