Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A tradelős része meg a workerek való elküldése nagyon is tetszett! PVP-hez nem volt még sok közöm, de szeretem ezt a solos dolgot. Főleg a PVP-t is. Lehet újra előveszem és folytatom onnan, mert amúgy imádtam a valkűrömet! 😊 Csak néhol bonyolult volt 1-2 dolog. Főleg mire először rájöttem, hogy hogyan lehet elküldeni a munkásokat... Nagyon örültem! 😄 És leginkább PVP mint PVE lenne a végső cél. Persze ez a egyszerre való sok mob ölés is tetszett. Előző természetesen a wow volt, de direkt nem ahhoz mértem a dolgokat és számomra tetszett ez az egész BDO, ezért nem tudtam megmondani, hogy miért "untam" meg. Lehet csak jött valami másik kipróbálni való játék.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Attól függ mi volt neked az előző MMO. vagy azért unhattad meg, mert kissé "solo MMO", vagy mert alig van "interakció" más játékosokkal, a PvP-t meg keményen büntetik, vagy mert a kezdő "alap" tevékenységek értelmetlen f@szs@gnak tűnhettek (elvinni sokezer trade packot és semmit vagy tizedannyit keresni, mint azonos idő alatt mezei szörnyöléssel). Vagy csak felhúzott agyilag a kis nyikorgó-idegesítő Black Spirit? 😄
A játék jól van. Rengeteg új lehetőséged van előnyt vásárolni a bótban valós pénzért. A játék minden apró részletében ott a fizetős "kiegészítő", csak hogy picit jobban érezze magát aki hajlandó párszáz eurót beleölni a játékba. Pozitív oldalon ott a gyakori(bb) frissítés. Elég sok tartalmi frissítés érkezett. Kezdve az új területektől, az új bossokig bezárólag. MOst már benne van a legtöbb PvP lehetőség is, aminek a nagyja mondjuk értelmetlen, de nem mindegyik veszi el a felszerelésedet miután lecsapsz 3-4 tahó játékost a farming területen és meghalsz. A fejlesztések nagyon jók, kivéve ha hosszú távra tervezel. Az ékszer upgrade és a TRi-PEn enchant mondjuk ótvarfos rendszer már, de legalább kötelező ha vesenyképes akarsz lenni. Sokhavi monoton PvE farm, aztán felrobbantod az erőforrásaidat és a felszerelésedet a francba és talán lesz egy jobb itemed. Vagy nem.
Mi helyzet a játékkal? Év elején megvettem... kb. 52-es szintig elvittem és meguntam. Nem tudom már, hogy miért... Jó lenne újra mmozgatni.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Maxtreme
Én már az elejétől fogva igen. A cégnél viszont hdd-s gépre raktam, hát szörnyű az ssd után 😊
Mindegy, afk pecázni jóvan az úgy 😄

nfrequency
Köszi a segítséget 😊

Maxtreme: Ezek szerint, itt mindenki SSD-ről játszik?

ASROCK B75 Pro3 INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 16 GB 1333MHz DDR3 ASUS ROG GeForce GTX 1660 Ti 6GB Windows 10 Pro X64 LG IPS LED 27" XBOX ONE X Gamepad steam/origin/uplay: invalidfrequency

AnuluWork
A Casting Speed a Sorci, Valk, Wiz, Witchen classon kívül bír befolyással bármelyik más classra is?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Emberunk kicsit faszanyosan tolja... o.O
Maxtreme
anélkül viszont kb használhatatlan a játék 😊

szuper,köszi! 😊
SzirmosSzisza
Nop és a spawn is egész közel van 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Cat ahogy látom ti már öltétek az "új" guild bosst Mirumokot.Van xp büntetés és kristály törés halálkor?
Carmang
SSD-vel óvatosan. Minden indításról ír logfájlt, ami elkezdi enni az SSD-t. Azon kívül némelyik elég nagy méretű. Pár hete nagyon dúrva töltési idővel szórakozott a játék, miközben tekerte a vinyót ezerrel. megnéztem az erősorrásfigyelőben mi történik. Hát a logfájlokat szépen átolvassa... Pár naposakat kivéve mindent töröltem, azóta gyors.

Más:

Olvasom, hogy zerkernek az Agerian ajánlott a +2 Attack Speed miatt. Most Zereth cuccom van a +2 Damage (kesztyű), és +5 Damage (3-as szet) miatt. Melyik sebez mégis nagyobbat?

Skillpontokat szerzel harcban vagy questek teljesítésekor. Nincs automatikus kiosztás pár skill kivételével. Elmész a skill managerhez (minden területen akad pár) és "megveszed" a skillpontjaidból a skilleket vagy épp a meglévő skill fejlettebb változatát. Utána a skill menüből lehúzhatod a "tálcára" ahonnan az 1-2-3.. -9-0 gombokkal tudod aktiválni. vagy ha az ikonra kattintasz. Vagy az alapértelmezett billentyűkombinációval (F, vagy épp s+ballick meg mindenféle komnbó. A skilleknél jelezve van. Pár fejlettebb skillhez nincs gyorsbillentyű. EZeket ahúzd a tálcára ha kell. Vagy azokat amiket macerás gyorsan elérni az eredeti kombóval). A K betűs menüből bármikor bárhol vehetsz új skillt mintha skill managernél lennél, viszont ez a módszer felzabálja az energiáját a karakternek. Jobb ingyen a skill managernél intézni ezt...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.09.30. 17:25:16
nfrequency
Na, asszem lassan kezdem megszokni a problémát, úgyhogy végre kezdek a játékra koncentrálni. Természetesen most jönnek a végeláthatatlan kérdések tőlem 😊
Szóval a Skillek. Tanulom őket, de nem jelennek meg úgy mint más MMO-ban vagy mondjuk Diablo III-ban.
Ezeket automatikusan hozzárendeli az alap támadásokhoz. Jobb klikk, bal klikk és az F. Ezekre alapból hozzárendeli a legújabb, legjobb skilleket?

ASROCK B75 Pro3 INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 16 GB 1333MHz DDR3 ASUS ROG GeForce GTX 1660 Ti 6GB Windows 10 Pro X64 LG IPS LED 27" XBOX ONE X Gamepad steam/origin/uplay: invalidfrequency

nfrequency
Állítgatok még akkor. High-end módnál nem érzékeltem különbséget a hiba kapcsán csak -15 fps-t 😊

SzirmosSzisza
Lehet állítani látótávolságot a settingsben, illetve érdemes SSD-re telepíteni a játékot.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Carmang
Hát ja, előfordul jó gépen is, munkatársam elbeszélése szerint. Nálam meg ugye alap az ilyen 😊

Maxtreme
Pont a high end mód szünteti meg a texture pop-in-t valamennyire.
De tökéletes úgy sem lesz.
Majd megszokod. 😊 Nekem már fel sem tűnik

nfrequency
Minden high, high-end nincs kipipálva. 60 fps-en fut a játék.

Carmang
Milyen grafikai beállításokkal nyomulsz?

nfrequency
Nem, elnézést ha rosszul fogalmaztam. Szóval arra gondolok, hogy minden előttem tűnik fel. Bokrok, npc-k, árnyékok. Érthetetlen, hogy mennyire közel hozzám tölti be a környezetet.

AnuluWork
Pop up? A markettel kapcsolatos információáramlásra gondolsz?

nfrequency
Sziasztok!

Most vettem meg a játékot, de már a free trial alatt is nagyon tetszett. Viszont most tűnt fel, hogy iszonyatos pop-up van a játékban. Nagyon zavaró. Van erre bármi megoldás?
Előre is köszi a válaszokat. 😊

SzirmosSzisza
Új bossnak van azért erős támadása 😄

Koreában a speciális Life costumeok (cash shop Life skill itemek) is törhetőek/beolvaszthatoak kaviccsa es adjak a fő buffot (pl: extra horse xp). Az aEU-ban nem tudom ez bent van-e már. Bddatabase-ban ellenőrizd esetleg.
Carmang
Steam-en 40%-os akció van ma.

AnuluWork
Elmondanátok miről beszélgettek!<#csodalk>

Próbálom felfogni, de az ékezetek hiánya miatt félúton kikapcsol az agyam.<#zavart2>

Hogy mi van? Slotok a ruhákban?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.09.28. 20:17:04

SzirmosSzisza
A saját magad kraftoltat lehet heatingelni (ami 1crit/1as/1casting/1ms-t ad), de ahhoz, hogy be tud rakni vásároltba kell venni tailoring kupont a cash shopból.

Nah szep, kosztumot is lehet torni... 😄 Hogyan kell betorni? Amugy a melosoknal en is valami hasonlora gondoltam, mert amikor belogolok mindig uj kanyart kezdenek amikor meginditom oket

Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2017.09.28. 17:14:15
Costume betöréssel szerzett kavics mehet bele. A melósok befejezik az aktualis munkát de újat nem kezdenek.
Ha egy costumbe utok egy slotot, akkor abba milyen kovet tudok betenni? Mert eddig nem talaltam olyat amit bevenne 😄 Masik. Ha kivagyok logolva, most mar valamekkory lassitott sebesseggel ugyan, de dolgoznak a munkasok??
Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2017.09.28. 14:17:28
AnuluWork
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ezek szépek lettek:

A satyek csúnya! 😄

A Black Leopard Armorról nem találtam nagyobb képet (középen). Többek közt kamasylva black leopard hide kell hozzá, meg jópár speckó. Mivel nem vagyok L58, így még nem igazán tartom jó ötletnek a magam részéről, hogy odamenjek csak a hide miatt.

Az a baj, hogy szept. 27et ír, hogy dobálni kezdik a monsterek a sealt, de leöltem többször 10es nodeon arcokat, és egy k. seal nem esett. Nem lehet, hogy elírták, és holnaptól indul a buli?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.09.27. 21:43:17

A patch notesban benne vannak az új itemek és a fő statok, a bddatabase-ban meg ezekre rákeresve megvan minden. A szövegek picit még felemásak, így kellhet google translate hozzá 😊
Patch notes:
https://community.blackdesertonline.com/index.php?threads/patch-notes-27th-september-2017.64436/

BDDatabase (ez épp a Griffon sipka):
http://bddatabase.net/us/item/11101/

Google translate (koreairól angolra használható lehet. Ez kicsit jobban érthető mint a magyarosítás):
https://translate.google.hu
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.09.27. 21:09:04
AnuluWork
A patchel bejött új gear itemekre, az új craftolható ruhára van leírás valahol?

Nektek a monsterek ma este dobtak bármilyen sealt?

AnuluWork
Ennél a young kamasylve trees eventnél mikor jár a black stone drop rates reward? Az event végén?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.09.27. 20:40:09

Úgy értem mire kifarmolod a PvP szintet PVE-ben, addigra egy vérbeli PvP mániás ötször felköti magát. Amíg nincs normális gear, addig meg fekszik kel folyamatosan PvP-ben. Kivéve persze 2-5 vs 1-ben, de az nem az igazi. 😊 A nem PvP-sek meg úgy jöttek szóba, hogy ők nem zárkóznak fel a futt TET-re jó eséllyel, így a "Rengetegen" erős túlzás. Az ingadozóknak és újaknak meg az a 1-2000 órányi log in követelmény lehet picit sok.
Ha viszont "emberi" idő alatt el lehet érni a felsőbb gear szintet (pl TRI korlát), akkor több időt lehet murizni és kevesebbet kell a PvP-seknek nemszeretem dolgokkal molyolni. A "carebearek" is elérhetik és onnan nem csapják le őket olyan gyorsan. Talán még maradnak is és bemerészkednek a húzósabb helyekre is. 😊
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.09.27. 20:37:23
SzirmosSzisza
Jó de aki nem PvP-zik annak nem mindegy milyen gearje van? Arról nem is beszélve, hogy tier1/tier2 node szintre elég alacsony a belépőszint. Abban viszont mindenképpen igazad van, hogy kell időt áldozni rá és nem is keveset, hogy tudj erősebb guildbe menni és harcolni.

Igen, nem csak a regi es farmolos embereket kell nezni, hanem az ujakat es a casualokat is, akiknek lehetetlen tartani a lepest jelenleg, nekem is az volt, hiszen tobb honapos farmolas eredmenye az lett, hogy szarabb lett a gearem mint volt, szerencsere a jo enchant rendszernek 😄
Ja. Kivéve hogy a többség nem PvP-zik, de aki akarna az meg emiatt a sok lutri és "büntető" fejlesztési rendszer miatt lehet simán lelép. Nehezíti ez az új pvp játékos belépését is. Ha 3-6 hónap masszív PvE farm míg valamennyire beéred a régebbieket, akkor nem biztos hogy sokan belefognak, vagy végigviszik. Mire beéred a "top" guildet addigra ötször beleunsz legyen szó bármilyen jó játékról. Persze van akinek bejön. Azért itt könnyebb becsatlakozni, mint más koreai játékokban. De ebben a rohadt nagy gamble fest és "hogyrobbantsukfelafelzserelést" upgrade nem segít.
SzirmosSzisza
Pont, hogy nem szétcsúszik a nép, hanem felzárkózik. Év elején azért egy full TET setes ember eléggé erős volt, manapság meg rengetegen vannak és innen továbbmenni tényleg marha nehéz emiatt sokan felzárkóztak a top playerekhez.

Carmang
Azt el tudom képzelni, hogy egyszerűen elfogynak az ötletek új tartalom tekintetében. Viszont, ha új embereket hoznak be ötletelni, akkor pedig fennáll a veszélye, hogy teljesen más irányba viszik a játékot, neadjisten, széterombolják a lore-t.
Én tényleg nem tudom mi lehetne értelmes endgame tartalom egy mmo-ban a grindelésen kívül (de bevallom, én elég fantáziátlan gyerek vagyok).

A dél amerikai is behúzta az összes "Korlátlan" upgrade és farm rendszert. Emellé eltolták a node war kezdőidejét is. Így nem hajnali egy, hanem hajnali kettőkor kezdődne. Az meg már azért picit necces nekem is. Így kicsit kevés ami bent tart. Már radarozom az MMO piacot valami hamarosan indulóra, vagy könnyen bekapcsolódóra, de sanyarú a sors most épp. Mondjuk vésztartaléknak ott van a sorozatdara, vagy épp egy kis starcraft , vagy épp civilization amíg beindul valami új MMO, vagy régi új szerveren. JA meg csapatépítő. Ha nem töröm össze magam megent, akkor alaposabban nekifekszek a lehetőségek feltérképezésének. 😊
Csak engem ez mar nem erdekel, mert ha ki is veszik belole nalunk, vagy raboritanak egy kamionnyi szart fedesnek, akkor is ott van meg az a boszme vegelathatatlan farmolas es enchantolas, meg hogy nem lehet egyszeruen semmi pearl itemet megvenni brokerbol. Amikor abbahagytam, osszegezve az volt az oka, hogy mar sokkal tobbet idegeskedtem es szoptam vele, mint amennyi funt adott, ezek miatt haverok is leleptek, akik pedig birjak a strapat. Meg nalam is az van, hogy mar nem tudok annyit gamelni mint regen, most napi max par ora, nem pedig reggeltol ejszakaig mint suttyo koromban... Regebben kegyetlenul birtam a farmolast, de most mar inkabb a jatek minosegibb reszevel szeretnek tobbet foglalkozni, mint sem egesz napokat atfarmolni par szazalekert 😄 Kar, hogy a BDOt nem ugyanaz a ceg fejlesztette, mint a gw2ot....
Azért még ne temesd! Lehet a "Localization Group" a Kakaónál EU/NA konformmá teszik majd ezt a patchet és vagy kimarad a p2w rész, vagy addig lapátolják rá a sz*rt amíg nem lesz olyan feltűnő. A Trinó is elég sok koreai p2w szarságot kiszedett az archeage-ból... Csak mondjuk épp ez a cég telibeszarta a Koreában jól működő "alap" védelmi mechanizmust, meg ha gyengébben is, de ugyanolyan elfogadhatatlan tartalmat adott a játékainak, mint a koreai eredeti. A Kakaó okosabb a pénzlenyúlásban. Van még remény. <#ticking>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2017.09.27. 14:45:51
Arrol nem is beszelve, hogy most, hogy kezdik ezeket a kulonbozo, extra cuccokat sok penzert ado npcket ingame betenni koreaban, igencsak megindult a game az altalad eddig is hangoztatott p2w lejtojen, hiszen most mar valoban az van, ha minel tobb az ingame loved, annal pengebb leszel, hala a jo kis npcs shoppkoknak, es most mar pearlert igen csak felturbozhatod a beveteledet, szoval ennel a pontnal mar nalam is beutott a p2w 😄 Nyilvan az ido mulasaval egyre durvabb dolgokat tesznek majd oda be. Ez van, jol indult, de mint annyi jatek, ez is a kiadok-fejlesztok mohosaga miatt fog elcsuszni, es elindulni a lejton, hiszen mindenki azonnali nagy profitot akar, a hosszutavu sok kicsire senki nem ad mar, ezert vezetnem be a havidijat ujra az mmorpgknel, es rakenyszeriteni a fejlesztoket a minosegi jatekokra, hogy ne mindig csak ok jarjanak jol, hanem a jatekos is. Viccnek tartom, hogy bagoert megcsinalnak egy jatekot, hatalmas profitokat bekaszalnak, es azokat az embereket, akikbol megvastagodtak, hatalmas ivben leszarjak. Utobbi idokben kezdek ez miatt is egy kicsit kiegni ezekbol, es mar nem is igazan remenykedem normalis game-uzemeltetes komboban. Meg a gw2 az, ami ilyen teren peldamutato lehet, de ott nekem meg maga a jatek nem jon at annyira 😊 Van par game amit varok, de mar elore latom mindegyik ezen fog elcsuszni sajna, es par honapnal tovabb nem lesz egyik sem ez miatt a gepemen.
Mindenképp érdekes póbálkozás. Ha valaki bepróbálná, akkor kérnék élménybeszámolót! Szerintem ezzel kiegyensúlyozott PvP-t nem fognak elérni, de ha tévedek, az csak jó...
Röviden: köszi az infót
És ne hagyd a negatív energiámtól magad elbizonytalanítani! Korántse biztos, hogy a kőagy hozzáállásom hasznos. 😊
Az altalad felsorolt hibakat kuszoboli ki ez a szero 😊 De figy, ha neked nem, akkor nem, azert osztottam meg az infot, hogy aki szeretne kiegyensulyozott pvpt, szeretne kiprobalni, milyen end game cuccban lenni, tet meg penben ugy, hogy elete is van, es eltudja kepzelni az eletet ugy is, hogy "csak" napi 3-4 orat jatszik, es ugy is szepen halad, fejlodik, akkor probalja ki, ennyi. Ha nem, akkor nem, de ha mar egy embernek segitettem vele, mert tetszik neki a jatek, de nem erzi magat robotnak, hanem elvezni is szeretne belole valamit, akkor mar megerte megosztanom.
szerk: lehet ez is muris persze, csak épp az eleje a jobb, amikor még minden korlátos és amúgy is gyorsak a változások. lehet jó stratégiát készíteni, meg nyomulni ezerrel és lesz látszatja ennek. Így meg fél nap alatt belépsz a "lassú zónába" és onnan szépen beáll a talajba az egész mint a cövek. A kezdeti fejlődésben vannak a murisabb és kidolgozottabb részek. Egyre többet tudsz csinálni, egyre több lehetőséged van nyerészkedni az elcseszett árképzés mellett is... Ha kiegyensúlyozott PvP-t akarsz, akkor elég annyi, hogy lvl 15, vagy a TRI szinten meghúzzák a fejlesztési határt. Ezek még teljesíthetőek emberi idő alatt. Aki gyorsabb, annak lesz kis előnye ideiglenesen, de nem szakad szét a mezőny túl sokáig. Mehet a PvP agyba-főbe! 😊
Az hogy hamarabb rohansz bele a sziklafalba fejjel nem teszi működőképesebbé az egészet. Emelgethetik itt az XP és egyéb szorzókat, de eljön így is az a szint ahol a kevésbé strapabíróbbak bevágják a hisztit és lelépnek. Legfeljebb nem lvl 58-nál lesz ez a pont, hanem lvl 59-60-nál. A monotóniatűrő nolifereknek ugyanúgy meglesz az 1-3 szintnyi előnyük. Ugyanúgy fel fogod robbantani a jó itemeidet a francba sokszáz óra játék után. Mellesleg lvl 56-57 elég könnyen teljesíthető az alap játékban is az alap szorzókkal (vagy épp az Olvia szerveres újonc-visszatérő buffal). Afelett meg nem kötelező farmolni annyira már.

De mint írtam feljebb ez a sok bónusz nem fog azon változtatni, hogy a fejlesztők rohadt lusta és fantáziatlan népség lett (vag yelfogyott a kezdeti lelkesedésük és lendületük) és nem tudtak valami érdemleges hosszú távú fejlesztési és farmolási módszert kitalálni, csak ezt a gerinctelen kényszerített szerencsejátékot.

Nekem is a TRI utáni patch volt a határ. Amikor már TET-PEN is farmolható, onnan már rohadtul nem érdekel. Szétcsúszik a nép és nincs érdemi egyensúly már a PvP-ben (nekem legalábbis). Mondjuk az nagyobb súllyal esett latba, hogy a life skillezgetés is nagyon uncsi lett. Egyre kisebb fejlődés, egyre kevesebb látszatja van és emellé minden "noob" tudja már ugyanazt mint én, vagy a másik "top100" nolifer. Minek gürizni akkor? A végső csapás a value pack lett. Ha van, akkor kényelmes, de rohadt macera anélkül nyomulni. Lehet fizetni, de nem vagyok túl elhivatott. Így meg lejár a VP, hirtelen megáll minden munka mert tele vannak a storagek és macera lenne kidobálni a készletet egy kis ehlyért. Egyszerűbb be se lépni. 😄 (mondjuk nem tduom minek a smiley, mert ez szomorú inkább... de lett sok időm)
Mi az ertelme? Ilyen ratek mellett eppen jo, nem kell honapokig farmolni 1-1 szintet, es lehet a lenyegre, a pvpre koncentralni. En az offot azert hagytam abba, mert egyszeruen nem vagyok hajlando honapokig ugyanazokat a mobokat fejlodes celjabol olni, osszeszedni csomo encsit, hetekig fail stacket novelni, hogy aztan egy ora alatt az osszes cuccom szarabb legyen, mint elotte volt, meg fejlodjek fel szintet 1 millio mob utan. Szeretem a bdot, de egyszeruen ezek a ratek annyira megolik az egesszet offon, hogy semmi fun nem marad az egeszben, csak a farm reggeltol estig. Amugy csak ajanlatnak linkeltem be, hogy aki szeret jatszani is, nem csak agyatlanul farmolni, annak van egy ilyen "b" opcio is, ennyi. Masik dolog, hogy amiota iszonyatosan sokan vannak, egyszeruen nem tudtam soha egyetlen skint, VPt, semmit megvenni, napokon keresztul csak a brokernel alltam, hatha, de semmi soha...Aztan igy ezektol szepen kiegtem, pedig a BDOt alapbol az egyik legjobb mmonak tartom, es ez a gamezos cucc kb olyan, mintha westernizalva lenne, van sikerelmeny meg fun, amit nyugaton jobban szeretnek mint koreaban, ennyi. Amugy meg, amig nem probalod ki, ne mondj semmit rola, utana beszelhetunk, mivel rajonnel, hogy ezek a szorzok meg messze nem high ratek 😄