Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van egy ilyen ruha, hogy Silver Embroidered Cook's Clothes. Ezt mi a bánattal lehet encsizni?
MaskimXul
Állítsd le a workert, kattints arra a narancssárga csákány szerű ikonra, és kicserélheted az egyik skilljét.
Ezt mindig megteheted, amikor lvl30 fölött összejön neki 50% xp.

Ez a sörös bugon nem segít, de borzasztó így látni az összes munkásodat, hatalmas pazarlás 😄
Carmang
Ja, értem mi van. Én csak a Recover All-t használom, az nem tölti/töltötte fel maxra az energiát, ha már kevesebb volt hátra, mint amennyit a kaja ad.
A linkelt topicban viszont arról van szó, hogy ezután (eddig) még lehetett kézzel rátölteni, hogy max legyen. Most viszont hibát dob.

AnuluWork
Dehogynem ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.27. 21:55:00

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Carmang
Sose töltötte fel a hiányzó 1 energiát, a 2-t adó sörrel. Se a többivel, ami még többet ad.

AnuluWork
Tudom, csak képzelődök, de csak azért mert várom a TET ékszereket 29 nap múlva. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Egyébként nem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Csak képzelődsz. Vagy van valami beállítás rá, amit jó lenne tudni, mert gyorsklikkelő bajnokként néha picit bizony pazarlok. 😊
AnuluWork
Az új patch óta figyelem, de nektek hagyja feltölteni a munkások csíkját akkor, amikor akarjátok (ha egy sör, egysége, több, mint amennyi hiányzik - értsd: van egy hiány, mondjuk 1 egység, egy sör, két egységet töltene fel, de nem engedi, mert az 1 egység nem 2 egység 😊), vagy csak képzelődöm, és csak nekem nem engedi azt, amit korábban (ha volt a hiány 1 egység, és a egységet feltöltő sörre nyomtam, simán maxra vitte a csíkot, most nem).
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.27. 10:59:28

Carmang
Nem hülyeség a repair, csináljad csak meg gyorsan 😊

AnuluWork
Két különböző gépen is rajta van a BDO. Mindkét helyen ki-ki dob. Arra tippelek, hogy nem jól kezeli le a progi az új classok után az új slotot. Korábban, ameddig nem volt ennyi karakterem nem volt gond. Csak amióta mindig maxon vagyok slotban.

MaskimXul
Nálad van a hiba. Defrag, virus scan, vinyó/memória vizsgálata, driverek és win frissítése, stb.
AnuluWork
15 karim van, és kivág. 😊

Elhiszem és azt is, hogy agyödémát kapsz tőle. De... 10 karim van 😄 😄 (igen) szoktam váltani közöttük de sem ki nem vág és ez a 32bites bizbasz sincs, soha nem is volt. :/
AnuluWork
Csak karakterváltásnál csinálja. Még egy bug elő szokott jönni ingame, hogy valami 32bites hülyeséget emleget egy ablakban, amire ha rákattintasz kivág. Utóbbinál elvileg holmi repairt emlegetnek állandóan, ha ezt tapasztaljuk, de hülyeségnek tartom. Az első eset viszont lutri. Szerintük már javították, de ha új tartalom kerül bele (új class, új szörny, új bármi ami eddig nem volt), akkor karakterváltásnál kivág. Aztán hopp megszűnik, majd ismét előjön, majd megszűnik, aztán ismét előjön. stb.

Tudom, hogy ezzel sokra nem mész, de engem még egyszer sem dobott ki (sem most, sem máskor), pedig amit csak lehet azt fullra felhúztam (i7 7700k, 1080, 16G😎.
AnuluWork
Valamit tegnap patchelt, megint dobál ki karakterváltáskor ... Eszméletlen, hogy nem tudnak semmit rendesen megcsinálni. Ugyanazok a faxom bugok jönnek elő újból és újból ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.26. 06:55:52

HA több kell, akkor minden kevesebb anyag esély a buktára. Így meg annyira nem éri meg, mert az összes bevitt anyag elveszik. A fű meg bűn olcsó. A hoe meg Kamasylvia-ban hasznos és a Wild herb is a bush irtás vagy amindent kézzel gyomlálás helyett, mert 99%-ban Wild grass esik (2-5darab azt hiszem) +1-4 random másik gyógynövény. Picit életszerűbb, mint a más helyeken 0 fű drop.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.01.25. 09:48:02
Ha egy napot kihagysz hétvégén azt be tudod pótolni mert akkor visszamenőleg is kienged venni 1-et.

Intel Core-i5 4690 3,5Ghz, R9 280x 3gb, 16GB RAM

SzirmosSzisza
Nekem csak Weeds/Wild grass kell, hoe-val meg nem dob Weeds-et szóval az kiesik. Én úgy vettem észre, hogy az accuracys elixiren kívül mindenhol be lehet helyettesíteni 1-1 arányban.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ma jött be valamikor. Gondolom mikor szerver szerint 25-e lett. A trükk ott lesz, hogy 31 nap kell a nagy pakkhoz, aztán egy majd elsikkad valami karbantartáson egy nap és mindenki hörög majd a fórumokon. <#eplus2>
Gathering alatt "Valós" gatheringet értettem. Tudod: hoe (lehetőleg sárga magic, vagy lucky), Wild herb begyűjtés. Nem azt amikor a village people skilled 3-on puszta késszel tépdesi a füvet a lovának az árokpartról. 😄

A jó viszonylagos. A Wheel helyett (ami nem szokott normál módban esni) Wild grass esik, amiből kevesebb kell a receptekbe. Normál droőp random egy herb szokott lenni a 4-5-ből. Itt a Wild grass mellett esik 2-4 különböző. Mondjuk ettől még ez alulárazott a marketplace-ben, de mégis jobb mint az eredeti. Minden gatheringre emellé random esik még valami sárga por, amit a vendor 10k silver/kupac áron felszippant. Meg az aranykutya is esik, de az mindenhol esik...
AnuluWork
Erre a shakatu luxury boxra kíváncsi leszek! Nyilván valami bődületes baromságot fog dobni, mint pl. egy értelmetlen alchemy stone. Mint a golden keyhez tartozó ingyen ládák: 5 milla a láda, és a reward értéke néha a láda értékét se érte el. Jól néz ki, de Cron Stone effektre tippelek. 😊

AnuluWork
Mi ez a "press space key to switch to the observe mode"?

AnuluWork
Óh, hogy .... az asulát lehet enhanceolni? Nem durva ...

Edt.
Néztem mit ad a pen. Nos, ez most olyan mix lett. AP/DPt ad, meg némi moster elleni apt. 😞
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.24. 19:38:38

SzirmosSzisza
Tippre holnap kerül be a mostaniak mellé új fülön.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork

AnuluWork
Értem.

SzirmosSzisza
Thrifty kéne, hogy több ládát tudja gyártani.

AnuluWork
"You can now buy the item lot you succeeded in Bidding in the Marketplace even if a cheaper lot of the same item became available."

"The maximum Durability recovered from using Artisan’s Memory has been increased from triple(x3) to quadruple(x4) the durability amount recovered."

Ez jó.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.24. 18:59:13

AnuluWork
"Nodeokat én most arra használom, hogy a munkásokat szintezzem és várom a jó skilleket, ha meg nem lesz akkor kuka"

Nagyon benne vagytok ebben a játékban. El nem tudnék dobni artisan workert. 😊 Egyébként mi a jó skill amiért nem dobod el őket?

SzirmosSzisza
- értelmes érc/fa (még nincs hozzájuk láda) nem nagyon van ott amit lehet gatheringelni, a füvet csak Gyfin közben szoktam szedegetni mikor várok a pullra, de nem vettem észre, hogy annyira jól jönne a dolog
- új kajához kellenek, illetve ha ölöd a gombákat és gatheringeled őket kis eséllyel esik truffle
- szokásos steel/brass/calpheon láda, növény ládákkal már nem nagyon foglalkoznak, sap meg ugye elixirekhez kell igazából. Nodeokat én most arra használom, hogy a munkásokat szintezzem és várom a jó skilleket, ha meg nem lesz akkor kuka
- Sailboat szerintem elég, tradinghez úgyis az kell, fregatt kb ugyanaz csak +2 ágyú és kisebb inventory, de olyan sokat úgyse vadászik senki (nincs kontent konkrétan), ha meg később lenne valami (pl a ma vasárnapi Vell) akkor guild hajó.

Minden kötöttség nélkül nézelődök csak, ki is maradt sok dolog, így akad pár Kama patch kérdés:
- az "pubblikus", hogy mennyire más a gathering drop Kamasylvia régióban. A Wild herb dobja a szart mint a rosseb. Alapból Wild grass és egy gaz még elmenne talán másjol is, de itt 2-4 különféle gaz esik egyszerre, meg a Wild grass (ami "erősebb" mint a wheeds ) mindig esik.
- pár "új" növénynek és gombának van bármi funkciója, vagy valaminek ezek az alapanyagai? A white umbrella mushroom ha a többi "ernyőssel" együtt esik , akkor elmegy még trash dropnak. A mimosa egy questnél szerepel, de felhasználhatóságát nem látok. Az Audria és a blue flower felhasználható valahol? A violet flower, meg a sky blue flower az knowledge buff italokon ott van, de ezekre semmit se találok.
- mostanság mi az ami eladható a passive worker termelősdiben? lead (sosenemvoltjó), iron, tin, zinc, copper? A black stone megy még, vagy annak leáldozott? Elég sok van a piacon. logokból az ash, birch, mapple, pine, cedar megy-e? Sap fronton ugyanezek? Az új anyagokból mi a jó? Tippre ami benne van a Kama "furgonban" és upgradejeiben, meg a knowledge buffokban. Loopy log, noc ore, violet, meg sky blue virágok, moss sap? más eladható? Érdemes hasznáélni a node-okat worker termelésre?
- epheria sailboat, vag yfregatt? Mifene, van fregatt is, Épp befejeztem a sailboat-ot. (aztán felszabadítottam kapásból 30-40 CPt és szélnek eresztettem 20-30 alkalmi melóst) .Melyik a jobb? Mi kell a fregatt anyagok beszerzéséhez? Halászat, vagy tengeri "vadászat"? Valami pearl oyster szárítgatást klátok egyiken, de nagyon nem látom nyomát eladható formában a marketplacen... Furik ezek.
Maxtreme
szerintem max nagyon kezdőknek jó. (az 1 más kérdés hogy nekik meg a küldisor nehéz) szal én nem igazán látom létjogosultságát.
Esetleg odaadni valami kis altnak...
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.01.22. 11:48:31

MaskimXul
Lehet karaktert szállítani. Először Shakatuba, onnan Ancadoba, aztán Valenciába.
Egyébként meg Sand Grain Bazaarból átfutni Valencia Citybe kb 5 perc egy gyors karival, vagy tevével.

A negatív karmás várost meg bármilyen karakterrel fel tudod fedezni, csak az npc-k nagy része nem fog veled beszélni ha + karmád van.
Bár sok minden nincs ott, csak az energy miatt érdemes.
AnuluWork
Már PEN. Úgy értettem a megszereztemet és ezért kérdezem. 😊 Lenyomtam mind a 4x500x4 baromságot. 😊

Meg is lepődtem, hogy csak 1x mészároltak le a Cadryknál. Éppen öltem őket amikor jött egy wizzard és baromi gyorsan megölt. Ultrabéna vagyok pvpben. Ha ezt leszámítjuk, a quest során a felfedezésekkel kaptam +6 energyt, így már megérte. De messze vagyok még a 8000 pont Ecologytól.

Ami furcsa, hogy Valenciába nem lehet semmit szállítani. Se árut, se karaktert. De még Ancadoba se. Ezzel kb. az összes várost ki is nyírták a sivatag miatt Keleten, és délen meg magát nyírta ki a game. Ott meg negatív karma kell. Pedig jó lett volna felfedezni a teljes térképet, de ha nem, hát nem.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.21. 20:55:19

SzirmosSzisza
Szerintem amíg nem húzod PEN-re sokat nem ér 😊

AnuluWork
Na, megszereztem a generals beltet. Ez olyan, mintha a hülye marni köveket akarnák promózni pve ajándékkal.
Próbálta valaki komolyabban monsterek ellen? Már akinek volt legalább 11APs öve. Tud annyit? Jobb? Kuka? (12md az kb mennyi? 10 ap?)

Ha játékban vagy, akkor a settings menüben van egy game fül és azon belül egy "Turn off system notification" rész. Azt hiszem itt lehet jelölgetni mi ne jelenjen meg középen felugróban...
Menüben, vgy az edit UI-ben. Rég volt, de én kikapcsoltam...
A képernyő felső közepén állandóan fut egy ablak, amiben a marketplace registration queue, enhancement success és sok baromság kiirása fut. De engem rohadtul nem érdekel, ki mit rakott fel a marketplace-re, meg hogy ki mit csinált. Hogy lehet ezt az infó ablakot kikapcsolni?
AnuluWork
Mennyi az Ecology pontotok?

SzirmosSzisza
Nem kell sivatagon átmenni, lehet auto patholni is Valenciába. Javítás meg ilyen, próbáld meg maxra javítani a dolgaidat vagy p2w és vegyél követ ami csökkenti a dura használatot.

AnuluWork
Mire jó ez a Vell's Fine Powder?

AnuluWork
Egyébként annyi hülyeség van. Pl. a desert nagáknál csak a villában van javító, de a villa meg mani. Nem villázom, biztos magas szinten van értelme, nem tudom amit befizetek azt mindig fizetni kell-e, de maradjunk a nagáknál. Elég sok van belőlük, de elveszi az időt az ide-oda rohangálás. Ráadásul sivatagon át kell menni. Klasz a sivatag. Jól megcsinálták, de mégis, annyira értelmetlen, hogy a végén ott van Valencia, ami halál kihalt. Még Ancadoból se lehet oda szállítani, mert át kell menni egy sávon, ami sivatag. Arehaza meg detto. Halál cool minden, de még azzal is hátráltatják az egészet, hogy lényegében irdatlan CPbe kerül arrafelé egy-egy node. Pl. baromság Valenciában dolgoztatni a manuális mozgatás miatt. Sokkal egyszerűbb Ancado, még ha hosszabb is az út, mert azonnal, hajóval tudsz szállítani, ami nem olcsó, de legalább tuti.

Át kellene dolgozniuk egész Valencia desertet, mert ez így nagyon kihalt és koncepciótlan. Pontosabban ha az volt a koncepció, hogy legyen egy nagy város, ahol nincsenek playerek, és mindenki Heidelben van, akkor összehozták.

AnuluWork
Hmmm. 😊 Végül is.

SzirmosSzisza
Hm, igazad van, akkor oda csak karaktert lehet szállíttatni, esetleg azt tudod, hogy annak az inventoryába pakolsz 😊

AnuluWork
Mivel kell összekötni? Nekem nem jön elő a transfer menü.

SzirmosSzisza
Valenciából nem lehet sehova, Sand Grainből lehet.

Carmang
Arrafelé még nem szállítottam, de gondolom attól függ, hogy honnan akarsz szállítani.

AnuluWork
Sand Grain Bazaarba se lehet sima transfert? 😞