Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én megcsináltam - simán összeszeded a sátrat, oszt' jó napot.
Jaaa, értem. Szóval ez akkor megint a nesze semmi, fogd meg jól event.
AnuluWork
A 4900pearles sátor hogyan működik? A simán ki se próbáltam, sok értelmét nem láttam beleölni manit.

De a pearlesbe kell mani a fenntartáshoz?

Mert nem ad rossz buffokat: -engedi használni a villát (nem kell perkálni?), ill. apt ad, skill xpt ad, de mi ez a desert adaptation? Mint egy desert fox? Az 35%ot ad a sivatagi körülmények elviselésére.

Ha sok embernek van, szervert váltasz, akkor mi lesz sátorral? Mert gondolom ha van már letéve egy adott helyre, újat nem enged lepakolni, nem?

Dulfyt olvastam, de abban nincs benne a pearles.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.02. 08:29:38

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
A sütis black stone is durva. 1-3ig. (Ált. 1.)

AnuluWork
Nekem tegnap kettőből három lett. 😊 Tehát +1 a hatalmas mágia eredménye. 😊

Ha összerakod őket jöhet 1-3db memory belőle. Tehát lehetséges hogy a felhasznált 1db memorydat kapod csak vissza.
Utoljára szerkesztette: colkerx, 2018.02.02. 08:22:48
Ez a moonlight shard ez hogy működik? Összelötyögtettem egyet meg egy mamory fragmentet, de azon kívül, hogy a kék eltűnt nem történ semmi..
AnuluWork
Volt időszak, hogy szólóban lehetett venni sünit kb. húsvétkor (?). Szerintem most is lesz ilyen.

AnuluWork
"reward has been increased by 50,000 Silver Coins" az 5 perc alatt 750000/nap helyett remek eredmény. 😊

Arra tippelek, hogy nem tudták megoldani a disconnectet, és helyette kivették a küldit, ami miatt 1-15ig ugráltak be a népek naponta. Most tuti csak az energy miatt fognak beugrálni.

Napi 100kt a Port Epherias ládacipelőssel lehet visszahozni még 5 perc alatt. 😊 (Nem tudom van-e más, de erre emlékszem régebbről.)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.01. 18:35:50

MaskimXul
Vehetsz egyedi módon is sünt. Csak csinálsz egy másik accountot, küldesz rá egy gift pass-t és felhúzod lvl30-ra.
SzirmosSzisza
Igazából már a tier 1-es süni is sokat dob, de ha valaki tier 4-est akar akkor nagyon megszívhatja (bár ha Steamen játszik alapból megszívta 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

"Ilyen" gathering buffja a sünöknek van csak (hedgehog). Az meg csak a "nagy" pakkban szerezhető sok más mellett, vagy ha meghívsz másokat és befizetsz nekik egy alapcsomagot 10 euróért (+eléri a meghívott egy karakterrel a lvl 30-at. Ekkor választhatsz sün, jegesmedve, vagy némi pearl jutalom közt).

Kisebbgathering buff lehet macskákon, vagy random. A macska azt hiszem life skill fele fejlődik leginkább, bár nekem nem csak az ad life skill, vagy egyedi life skill (gathering, processing, horse XP) buffot. Azt hiszem a "főnyeremény" a nem annyira extra skillek közül épp a fejlesztett "panda kutya" mellé esett a maga +1 gathering level-jével.

De a hedgehog egyedi és "Normál" módon nem is vehető. Emellett korlátos. 1 db 44 ojrós nagypakk rendelhető amihez jár és max 10 pet szedhető össze meghívásokkal, de akkor vége örökre. Ha később még OP-abb pet jön oda és elhasználtad a tíz meghívást, akkor vége a dalnak és kigolyóztad magad.

Patch:
- a korábbi questes 50k silver alapból mailbe jön a house fame bónusszal együtt most
- vannak life skilles új questek. 4-4 farming, gathering és tán máshoz is tartozó quest van. Veila farming questek alapok: nyesegetés és rovarirtással szedett trash dropok kellenek hozzá. A Heideles farm questre high (zöld) sunflower kell. Szépen telepíteni és leszedni, majd átadni az NPC-nek. Kicseszés, mert jellemzően csak special magok vannak a marketplacen.

szintezés lvl 60 felett: 61-62-63-as szinten 1-1 OP accessory jutalom tuti van. Gondolom megosztható, tehát uccuneki 3 db 61 vagy afelettivel.
Tegnapi patch notesből:
"The quests to obtain Supporting Funds in Balenos, Serendia, Calpheon, and Mediah have been removed. In addition to this, the basic Combat Fame reward has been increased by 50,000 Silver Coins.
The tooltip for Combat Fame in the My Information window has been changed accordingly."
AnuluWork
Ezt bezzeg nem tudják kivenni!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Veszem fel a napi boss kill questet, és bamm, a qurva lagg miatt tuti napi 1x automatikusan leveszi az 50 energymet a nyomi állatka tervezés miatt. (A különböző fontos elérhetőségek egy-egy "fül" alá kerültek, de az, aminél még rá se kérdez, hogy akarod-e, na az nem, hogy mennének a jó édes tervező apjuk ...)

AnuluWork
Hová rakták azt a questet ami a napi - szinttől függő - 50-60000 creditet adta, ha beszéltél Bartalival Veliában, vagy a Storage Keeperrel Heidelben, Calpheonban, stb.???

Héló! 15 karinál ez egész jó mani volt/nap! 😄 (Esetemben 750k/day ...) Már csak 1,1 milla jön be a pontokból. Eddig ez cirka napi 2 milla volt, ha az ember belépett. Maradt 1,1m ha nem ... 😞
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.01. 06:24:58

AnuluWork
Ez az item drop rész egész jó lett a menüben.

Még egy kérdés. Található valahol összefoglaló táblázat, hogy L60 felett mennyi plusz APt ad egyes classoknak? Egyáltalán milyen statjaik lesznek (esetlegesen még azt is, hogy miként változik ez L61+ fölfelé)?

AnuluWork
Már a hajót fejlesztitek? Cép. Nekem még csak a múltkori eventes hajómvan meg, bár azt se nagyon próbáltam. 😊

AnuluWork
Volt magában is, de nem felt. emelték ki, hogy ennyire jó gyűjtögető. 😊

AnuluWork
A pearles. 1200ért.

A sünin kívül melyik petnek van még gathering skillje (pontosabban olyan, mint a süninek)?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.31. 19:26:56

SzirmosSzisza
Hajó fejlesztésnél egyedül a tengeri szörnyek vadászata a para, a többi elég könnyű.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Köcsög banda direkt eladásban a sünt is csak pakkban adja 44 ojróé'. Vagy meghívhatsz másokat és kapod lvl 30 után "olcsóbban". Az mondjuk elég jó ha meg akarsz hívni másokat, vagy épp tudsz olyat aki belépne és le tudjátok boltolni. Csak picit olyan érzés ez nekem mintha drogot adnék ingyen pár ismerősnek. Rákap a végén és tönkremegy az élete/anyagi helyzete. Necces picit. 😊

A másik amit nézegettem a hajó fejlesztés. Úszkálni kell az anyagokért, így tesztelgettem a korallnézegetést. Ez is p2w farm. teljes egészében. Ha van cápa ruci, akkor "unlocked" a tengeralatti akciózás, ha nem veszed meg, akkor ki vagy kb zárva. Lehet hajóval közlekedni, de nagyon lassú és kényelmetlen. A gathering meg a ruha nélkül tetűlassú. A p2w vs normál farm kb az úszás vs fulfoklás viszonyára emlékeztet. Az egy dolog, hogy tudsz 30 sec vízalatti melót nyerni mással is (2x cipő kristály), meg 10*2 jöhet még kaján és elixíren. Csak egyrészt ezt a pénzes cápák is használhatják, másrészt az úszás sebessége majdnem használhatatlanul lassú cápafelöltő nélkül. Ha az megvan, akkor meg kb az összes hajó haszontalan. Sebességben azonosak, vagy jobb a cápa és nem vag yhelyhez kötve. Esetleg hosszabb kereskedős tengeri úton lehet jó a hajó, vagy ha elmennél Port Ratt-ba. Mondjuk úszva is el lehet érni simán. Ha fogy a stamina, akkor gathering, ha épp a mélyben kap el a légszomj, akkor meg sima channel vagy karakter váltosdi és mehet tovább max erőforráson az úszkálás. A sün meg itt is adja a dupla dropot nagy eséllyel. Elég OP. Mondjuk pár napig-hétig elleszek vele, de nem tervezek hosszú távon, vagy siege guildes tagság méretű dolgokat: A gearem se lesz TET szerintem. Esetleg pár DUO, vagy DUO-TRI csere, vag yegy -két boss armor vagy weapon beeesik mielőtt megunom ismét a céltalanságot és az "exploration" jellegű MMO játékot.

Jut eszembe. A Kamasylviás Peridot kocsihoz a két quest (az alkimistás anyag átváltáshoz) milyen szintkorláttal rendelkezik? lvl 56, vagy 57 vagy valami quest? Az 50-es és 55-ös új kariknál nem aktív, de a fő 57-esen igen. (Két quest: aranytojás hurcolás és egy "high-eend" meal leszállítás NPC-nek)
Maxtreme
Egész olcsó lesz a campsite.....

ennyiért köszi, tartsák meg.

A Morco melyik? Hirtelen nem ugrik be, pedig van mindkettő 😄 A loyas? Abban csak pearlös ruhákat pakolhatsz. A pearlösbe meg majdnem mindent. ásót kapát, fegyvert, silver ruhát, stb. (sajna pecabotot pl nem, nem is értem.)
..és igen, egyesével is kiveheted belőle a cuccokat.

AnuluWork
Hehe. Ez egy új opció amikor valamit felengedsz pl. a levegőbe (mint a kis lámpások a héten). Lehet követni és jó képeket készíteni. 😊

AnuluWork
Más.

A Morco Gear Bag az pontosan hogyan működik? Ruha Storage a hátizsákban? Hány cucc fér bele? Egyesével is ki lehet venni belőle a cuccokat?

AnuluWork
Mert mákista vagy. Nálam még a preordert is ua arc viszi el mindig, pedig ua cuccról van szó. 😊

Maxtreme
Mióta játszok ezt csinálom😊 (lassan 1.5 éve)
Ezidáig elég jó sikeraránnyal 😊
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.01.30. 22:02:23

Úúú, tényleg. Köszi
Carmang
És természetesen a mainhand kristályai is beszámolódnak az awa sebzésbe.

SzirmosSzisza
Én inkább gyűjtögetem a pénzt, aztán hátha sikerül venni valami szépet (ha már TRI Ogrét szinte lehetetlen 😄)

Maxtreme
Na ez az npc jöhetne hozzánk is😄
Bár hosszabb távon lehet inkább káros lenne mint hasznos. Minden elértéktelenedne kb 😄
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.01.30. 08:23:01

https://www.invenglobal.com/mxm/articles/3071/accessories-and-boss-gear-are-flooding-in-to-bdo-krs-marketplace
Vásárolt párat jó pénzért 😊
SzirmosSzisza
30-50% (nem emlékszem pontosan) AP beleszámít az awa sebzésbe, illetve az accuracy a sima fegyverből jön.

Maxtreme
volt náluk egy fél éves box event és minden nap kaptak egyet vagy mi a szösz? <#idiota> Nekünk meg (ismét) kiszúrják a szemünket 1 egész darabbal. Köszönjük 😊

Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.01.30. 07:15:56

Maxtreme
honnan a túróból volt ennek ennyi doboza? 😊

Megint egy kérdés 😊 Bocs, ha valakit esetleg zavar....

Szóval. AMikor már 56 fölött van az ember és az awaken fegyvert használja, akkor mennyire számít, mennyire fontos, hogy az alap fegyver milyen?
Arra gondolok, hogy most tri liverto van nálam, de esetleg elegendő a pri liverto is? Igazából használni nem használom vagy csak nagyon ritkán.
AnuluWork
Egy példa. (Nem kötelező.)

Abból indulok ki, hogy a legegyszerűbb ékszereket összeszedted Calpheonban. Többfajta settet dobnak a mobok tavak, manshak környékén. Azt írja az ékszer, hogy menj ide v. oda, de mindegyik dob mindent.

Próbálj legalább +15ös páncéldarabokra szert tenni. (Erre az enhance a legegyszerűbb dolog +15ig, de ha nem, van pénzed, akkor vegyél minimum +15ös felszerelést. Amelyik a legszimpatikusabb. +15 mindig van.) A warrior elég masszív, a +15 tökéletesen jó lesz neki Mediahban, pl. a Manék ellen. (Az abandoned iron mine még 1xűbb lenne, de ott duplán vannak a helyi bossok, sok is lehet 1xerre, és sokkal több út és idő elcipelni a cuccost eladni. Ha gyorsan 55 (56) akarsz lenni, akkor "Manes". Tarifban mindent el tudsz adni gyorsan és be is tudod váltani. Ha sietsz, holnap még esik golden puppy is.
Szóval mivel 52es vagy, még nincs Awakeninged, így próbálj 55ig eljutni (fél óra kb.) Utána ha nincs elég pénzed értelmes fegyóra, próbáld megszerezni az Altinovaban a Black Abissal - Warrior vagy - Longswordot, egy King of the Arena nevű quest adja. A quest jó móka, és ad egy elég jó fegyót. Ez egy nem enhanceolható fegyó, de kb. egy PRI Longswordnak felel meg.
A lényeg, hogy Mediahban +15 alatt ne nagyon mászkálj, mert túl erősek az elenfelek.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.29. 20:05:55

SzirmosSzisza
GS (gear score) nélkül nehéz megmondani. Ha esetleg véletlen pont a gólemekkel szenvedsz akkor az ne érdekeljen, azok iszonyat erősek ahhoz képest, hogy hol vannak 😄

https://i.imgur.com/gwghl2k.jpg ilyesmi 1 korrekt gearing útvonal, persze nem muszáj szó szerint követni csak útmutató.

Carmang
Szerintem még maradj Calpheon környékén, és érd el az 56-ot. Utána vegyél PRI cuccokat, onnantól már jó vagy Mediah nagy részére.

NIncs tudtommal ilyen quest fegyver. Ha a Ultimate Delphad Castillion's Carnage Staff (vagy más azonos nevű) fegyvertípusra gondolsz, akkor ez átlag 56AP a te fegyvereden a yuria 15 (mezei zöld esetén is) 70,5 AP-val szemben. Yuria-n ott van még 20accuracy, meg +12dam human célpontokra. Azért ez nem "majdnem" azonos...
Köszi de látod pont ezt nem értem. A +15 ös yuria kb annyit sebez mint a küldetésböl kapott nem enchaltolható fegyverem
Kicsit húzni kellene rajtuk, vagy ha van elég suska a rewardokból, akkro vegyél valami alap fegyvert. Egy lvl15 yuria már megvan olyan 15-16 millából. Ha nem tetted váltsd ki a rewardjaidat is persze ha adnak valami jót! Nyomulhatsz még csapatban, de egy jó fegyverrel kb alap armorban is soká ellehetsz. Meg kapsz is pár reward armort menet közben. Az ork-mansha goblins-catfish area meg elég jó kezdő accessorykat ad. Nem fejleszthetőek, de adnak 5-5 AP-t ami nagyon hasznos. EZ induláskor a BiS itemeken volt csak (de akkro nem esett ezekből a mobokból). Most egy óra henttel esett vagy 8-10 gyűrű. Csak nekem már nem kell...
Elég jó armorok is esnek, vagy adja a spirit. Olyan enchant lvl 10-15-ösek lehetnek és könnyű megszerezni őket.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.01.29. 15:42:25
Félárazás van pakkügyileg még kb 3 óra 27 percig. Ha valaki most szállna be. Vagy ott a gift lehetőség. Most néztem utána és ez elég csúnya p2w. Fizetsz egy alapcsomagot valakinek, aztán ha eléri egy karakterrel a lvl30-at kapsz egy petet. Akár 30-50% extra drop esélyt ad az alap gathering materialokra (hús, fa miegymás). Azaz ha fizetsz egy petet (bocs, valakinek befizeted a játékát), akkor kapsz egy laza 30% drop buffot. Vag ylehet kép sün kell hozzá. Lehet nem egyértelműen girnyóság, de attól még köcsögpénzéhesbanda! Mindenbe belenoymják a behozhatatlan előnyt. Már a gatheringet is b@szogatják?
Hali!

Kérdés: Lvl 52 es warrior vagyok. A fő küldi elküldött Heideltől keletre Antinova felé.
Viszont itt kicsit bedurvult a játék. A csoportos mobok elég könnyen szétszednek hp poti nélkül. Ez normális vagy van valami nagy trükk amit kihagytam. A cuccaim +10 Grunil set , Ultimate deplad casstilion carnige sword.
Le kéne cserelni a cuccokat vagy tovább huzni?
Nekem is van 2-7 millásom, de azokat nem adom el. Ami látványosan olcsó az ugyanakkor a "not enough action point" jelzésű feltölthetetlen munkás. Ha kicsit dolgoztatod és épp maxra tudod tölteni, akkor eladható, de iszonyat olcsó. Artisan lvl1 olyan 40-60k silver volt talán. Lvl 14 professional volt 42k, lvl 19 professional meg 72k silver. Inkább a "fire selected worker" akkor más. Belőlem csak ne nyerészkedjenek az újoncok! <#hehe>

Hétvégén (tegnap-ma) néztem. A hiba megvan még. Köszöni szépen. Minek is javítanák 2 év alatt???
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.01.29. 09:56:34
SzirmosSzisza
Ezt mikor nézted utoljára? Mert én nem egyszer láttam 10+ millió felett munkást.

Amúgy ezek a beragadt munkások ha ki is tudom lockolni őket (munka után épp annyit tölteni sörrel ami hiányzik) , akkor is iszonyat olcsón adhatóak el. Egy professional worker olyan 42k köörül van lvl 14-en és kemény 10k silver szintenként felette. Egy kezdő lvl1 artisan worker is olyan 40k. Komolytalan. Egyszerűbb kinyírni akkor már ha nem kellenek.. Azaz kirúgni ingyen. Ennyiért én el nem adom. 😄
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.01.29. 00:22:54
AnuluWork
Annyi mindennel lehetNE foglalkozni, hogy simán el lehetNE veszni a részletekben, ha a nap nem 24 órából állna, és bírnám fél óra alvással is. 😊

AnuluWork
De most komolyan, olyan jól dolgoznak ezek is. 😊
Mindig eltervezem, hogy na, akkor most szintet lépek velük, de aztán leszarom, nem sietek sehová. A qurva market úgyis csak 30 cuccot tud befogadni, akkor meg minek? 😄
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.01.28. 21:10:30

Bes**rok... azért kérdeztem meg, mert volt 4 darab és próbáltam. Egyet beraktam ahová kell de a többi valamiért szürke maradt vagy mi, szóval nem tudtam berakni. Most vettem egyet és azt sikerült. pedig a többi is ugyan olyan..
SzirmosSzisza
Még egy ugyanolyan ruhával, +5 a max.