Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja. Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy Master trader. 😄

https://community.blackdesertonline.com/index.php?threads/desert-trade-buff-im-confused.68618/

Akkor kb ennyi. A2-n a tax egy részét nyered vissza. A Guru1 trader már picit jobban keres.
MaskimXul
Áh lelőtted a poént 😊
Defaulton bent van a Desert bonusz (A2,korábbi Master 2 bonusz). Ha módosítasz valamit, akkor alapból azt kiszedi. Pöttyentsd be a jelölőt és helyrekerül minden.

Cat02: Arehaza-ban is van desert buff a sivatagon átmenő pakkokra.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.11. 19:54:21
SzirmosSzisza
Csak Valenciába eladáskor van desert buff, máshol nem érdemes eladni. Illetve, ha hasznot akarsz akkor irány Grana.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.02.11. 19:53:08

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MaskimXul
Érdekes, a crate calculator szerint a calpheon láda valenciában 191k, arehazában viszont csak 137k.
Úgy érzem neked még nálam is kevesebb rutinod van ebben... 😄
Igen. Jobban megéri. Az a 500-1000 méter +16%-ot jelent. Tarif-Valencia 99%, Tarif-Arehaza 115% távolságbónusz. Ha valenciázol, akkor bizony nem sok hasznot tudsz termelni.
Kis segítség:
Távolságbónuszok
Crate Calculator

Csak 15k pakkonként az extra bevétel. <#hehe>
MaskimXul
Akkor szerinted jobban megéri eladni a ládákat arehaza-ban, mint valencia cityben?
Nem csinálják rosszul. Ha elolvasod amit korábban ide linkeltek, akkor ki is emeli, hogy jelenleg kb csak a tax jön vissza, meg csak pár craten és csak nagy távolságon "alacsonyabb" szinten. Értsd aki most kezd, az Artisan2-től legfeljebb ezeken tud keresni valamit is, de ne értékeljük túl. EZ többnyire csak "adókeülés". Master 10- Guru 20-on picit talán jobb a helyzet, mert jobb a bargain bónusz, így nagyobb bevételek érhetőek el.
Korábban sokkal kifizetődőbb volt a trade, csak aztán picit igazgatták az anyagok árait. HA iszonyat nagy kereslet van valamire és a nyomott áron azonnal elmegy (és alig raknak ki emiatt), akkor belátták a kedves fejlesztők, hogy magasabb árat kellene megadni maximumnak. A trade hajtotta nagyon fel a keresletet sok esetben, így a trade árak nem is változtak. Viszont így az a helyzet alakult ki, hogy kb semmi sse éri meg crate-ben. Korábban a "special" crop, flowers, gomba és gyümölcs kb 2700-3200 maximum áron volt piacra dobható. Most ez kb a zöld sokaknál és 6-7k a specal ára. Port Epheria-Altinova közt még nyereséges volt a kereskedelem a legtöbb növénynél, most elméletileg sincs sehol haszon rajtuk. Az első hónapokban kb az ment, hogy kb bármit azonnal kivásároltak ami fa, vagy "special" növény, volt mert garantáltan hasznot hozott. Talán épp Bioshoknak volt videója (vagy Kyrandisnak?), hogy tömegesen termelt Calpheonban minden "nevesített" timber cratet és bármi ami plank, vagy plywood volt gondolkodás nélkül azonnal kivásárolt. Most ilyen nincs. Most van a calpheon crate és a tarif-arehaza, vagy Grána - arehaza trade és kb ennyi. EZeken is kb azon van haszon amit magad raksz össze anyagot. A magasabb trade szintűeknek picit nagyobb a mozgástere. De csak picit.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.11. 19:28:03
MaskimXul
Akkor az olyan magas szintű traderek mint pl. Biohack teljesen rosszul csinálják? Ezt jó tudni, kösz az infót!
EGy alap crate-nél ha a költség 7k és az alap eladási ár 1700, akkor azon számolhatsz amit akarsz mert bevételt nem ad. Egy azaz egy normálisabb (közeli) van ami a calpheon crate. A 191k-t meg a hajadra kenheted. Még az egész marketplace tax se jön be bevételként annál. Tekintve, hogy 205k a vételi ár a plywoodnak+powdernak összesen. Annyiért akkor is el tudod adni ha nem lesz belőle crate. Nyersz talán 15-18k silvert, de erre nyomtál némi sört és lekötöttél egy melóst (CP). Ha veszed az árut sose hoz bevételt, ha gyártod, akkor meg csak mented a processing outputja utáni tax egy részét miután beletolsz még 50+ energiát és 20-50 percet. Csak ha gyártod ott van a legfeljebb 20 crate/óra anyag előállítás, ami egész napi lsemmittevéssel is max 480 crate és leszállításkor 8 milla bevétel. Ennyivel kapsz többet mintha simán eladnád a kiindulási városban az anyagot.
SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

MaskimXul
Te honnan szeded ezeket a trade láda árakat? Csak azt nézed ami a dobozra van írva? Mert arra még jön a távolsági bónusz, a desert buff, a bargain, meg a trade lvl bónusz.. Már art2-n is 190k-t ér a calpheon láda amire 51k van írva.
Utoljára szerkesztette: MaskimXul, 2018.02.09. 18:33:14
A "kéménytrükk" megvan? Normál esetben a questek amik időnként újra elvégezhetőek accountra korlátozottak. Aztán van a hanyag munka, vagy az apró kedvesség és belső humor, amikor némelyik quest accountonként kezeli a restart időt. Azaz el tudod végezni több karaktereddel is. Ilyenek a kéményseprő küldetések. Ha van pár lvl40 vagy afeletti karaktered, akkor mindegyik el tudja ugyanazon a napon végezni a piszkos munkát. Ez Calphepnban plusz karakterenként +360-360 CXP naponta 2-3 perc melóval. Ha van 10-15 alt karaktered, akkor ez elég jó contribution gyorsító már. Egy európai kölöknek volt február elején 405 CP-je. A másik akkor érte el a 400-at. 😊
SzirmosSzisza
Sokat játszogatok más játékokkal, azalatt megy folyamatosan a processing, szal így vagy úgy de lesz plywood.

Amúgy itt van Biohack szokásos guideja, a srác valami master 23 trading körül van (múlt hónapban adott el 1 millió (!) trash cratet), neki pl szinte mindegy milyen áron veszi a alapanyagot 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.02.09. 12:20:31

Csak az a bibi, hogy az anyag eladható. Így az eladás*0,845 az amit beleölsz mindenképp. Ez az "elmaradt haszon". Amit "nyersz" a melós munkán az a tax. Aztán eladod 2000-2500 silverért a pakkokat amikért csak anyagban 6329 silvert kapnál. Mondjuk eladni macera mert kicsi a pakk ami egyszerre kirakható, meg ez kényelmes. Ha mindenképp elvernéd ezt crate-re akkor jobban jársz.

A processing timberből plywoodig túl hosszú. Ha nme tudod plank-ként megvenni, akkor nem lesz olyan meggyőző az a Calpheon crate output. SOk AFK-val és izmos felsőtestel (bírni kell a gerendákat) mennyit tudnál alapoktól plywoodig összerakni? 20*óra mennyiséget? Ha csak a plankot kell felhúzni, akkor lehet ez 100/óra is. Csak valamiért nem adják úgy el a népek. A plywood árakat néztem és most már elég necces a trade. Kb a taxot nyered a traden és ennyi. Pakkhoz közvetlen plywoodot venni nem tűnik gazdaságosnak. 51k pakk költsége 205k silver? Hm... Ok. Hol éri ez meg? Picit sok a befektetés a mostani haszonhoz... De aki erre született és már most master-guru, annak lehet jó üzlet.
SzirmosSzisza
Kvázi ingyen volt, mert munkás szedte. Black stone powder árát meg nem számolom, mert úgyis csak áll a weapon black stone a storage-ban. Sok munkás nekem azért felesleges, mert úgyis csak Granba-ban éri meg gyártani a pénzes ládákat és még ott se tudok annyit processingelni hogy folyamatosan legyen.

ööö. Mi a 100k? Csak mert a fa az drága dolog. 474 silver vagy több. (rész 354, a gazok mennek 189-ért is a piacon néha). 4740 egy pakk ára és 10k pakk kicsit több mint 100k silver. Vagy 100k log kell hozzá? Az úgy helyes mondjuk... csak ez olyan 75 milla silver aminek a kétharmadát bukod az eladáson. KB 40 melóst használtam calpheonban, meg 10-10 Heidelben és Port Epheriában. Van 10-20 ami +1, avgy épp +3 cratet termel skillből. herb-timber-metal vegyesen. Lehet picit túltoltam ezt a munkásforradalmat. 😄
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.09. 11:08:28
SzirmosSzisza
A tat(?)-ot viszonylag könnyű megcsinálni, ahhoz nem kell egyedül vadászni 😊

Trade meg olyan, hogy giantot ráállítod a trash crate-re aztán el van ott, én most kezdtem el csinálni 100k-ból 10k faládát, egy 50%-ot talán dob majd master 9 felé.

Alkatrészt és fregattot nem rakok be. Az alulértékelt, meg sz*pás kifarmolni az anyagokat hozzá. Most már a lobstereket is eladom a trade Managernek inkább. Megvan a glue minden fejlesztésre. Innen már az 50-55k silver stabil bevétel vonzóbb. Azért majd végzek valami költségszámítást az alkatrészekre, de gyanítom fos áron mennek az a befektetett energiához és időhöz képest. Az anyagok is alulértékeltek, így a késztermék se lesz jó üzlet. A hajó viszont kényelmes muri. Nem kell tökölni a melósokkal. csak sört adsz nekik, meg feltöltöd a készleteket (kb 26 lucky favágófejsze kell a szükséges mennyiségű loghoz. Meg 5-6 napi energia). Crate-ekkel akartam a tradet felhúzni, de hagyom a rákba. Iszonyat veszteséges és mindig szeretgetni kell a hordát, mert valami mindig kifogy. (sör, réz, ash timber, vagy épp a "púder"😉. Most meg csak kiküldöm őket a hajóhoz és elvannak vele. Kevesebbet is isznak talán, meg nem is kell annyifele töltögetni. Kevesebb anyag-kevesebb stressz. 😊

Már csak az Imperial craftra kell valami újat találnom, mert elfüstöltem a tejkészletet és beszerezni az utánpótlást nagyon macerás dolog. Szétfőzöm a tojáskészletet, aztán áttérek a húsra, vagy a halételekre. Az alkimista pakkok totál elcseszettek. Kényelmes megoldásban lehet azért nyomatok pár alap reagens pakkot. Nem egyszerű kitölteni a napi 157 pakk keretet...
SzirmosSzisza
Ha berakod AH-ban a kék Epheria hajó alkatrészeket szólj előtte, mert kéne a vitorla/prow 😄

Failstack meg passz, ha nem akarja a játék úgyse lesz meg, szereztem már kétszer 38-cal tri kék ékszert, de volt olyan is, hogy 35-42-ig elmentem vele.

Guild questre átnéztem egy "éles" channelre, aztán megnéztem a toplistát. Csak úgy repkednek ott már a guruk, meg a master 15, vagy annál jobbak. Azt hiszem itt még nehezebb a "felzárkózás", mint gearben. Kb 0% esély. Egy friss és teljesen új szervert el tudnék viselni. Mondjuk casuálban nyomulok, meg tesztelgetek mindent, így kb nem nagy súlya van annak, hogy lófing vagyok a "valós közösségben".

A SEA kiesett: messze is volt, le is késtem a "headstartot" és sokkal p2w-ebb mint az EU. Az Arab Birodalom (Mansa vagy mi?) meg nekem kínai, így oda korábban nem is próbálkoztam. Mondjuk az EU kényelmes, meg sokmindent összeszedegettem, csak jó eséllyel ez nem lesz hosszú móka. Nincs "súlya" az egésznek. Kipottyanok az Olvia channelekről, szembesülök a valósággal és elvesztem a motivációmat. No mindegy. Majd egy hónap kihagyás után megint mehetek a kezdőkkel és úgy sokkal nyugisabb és még "topos" is lehetek arra a pár hétre. <#hehe>

Mondjuk PvE-life skill-exploration vonalon is sokat el lehet tökölni a játékban, így nem vészes a helyzet... Majd eladásra legyártok még egy epheria sailboat-ot, hobbiból összedobok egy fregattot, meg a hozzávalókat a két hajóhoz (vitorla, orrdísz, tároló, ágyú), legyártok egy peridot vagont (túlértékelt, de olyan "Cuki"😉, meg lehet befér még a BiS horse gear is mielőtt kifúj a lelkesedés. Kzarka nincs, nouverem nem használom (Lvl 12-es, de a fene se akar az enchant Systemben bénázni), boss armorom egy szál se, dande meg még a láthatáron se, de PvE-ben jó ez a 3-6 havi fejlesztésnyi. ELfüstöltem a PRI accessory-kat és kitömtem a helyet Asula cuccal. A gamble enchant mindig is vicc volt. 5-7AP-s cuccig kb fogják a kezed most már és hajigálják utánad a korábbi "BiS" itemekkel egyenértékű szarokat, de ha jobbat akarsz magadnak, akkor százszor elátkozod az egész balfék PA bandát a selejt enchant systemért. Mennyi is a duo limit blue accessoryn? 35 FS-tól érdemes próbálkozni? Vagy az a TRI? Mondjuk nekem a DUO is bukott négyszer.
A pacifejlesztést is hagytam a rákba. Inkább vettem egy gyors T7-es lovat, aztán a p2w horse System meg a T9-esek bekaphatják. Sprint-instant acceleration kombóval elég gyors ez is.
Nagyon köszönöm! A tanácsot is. Ma már nem, de holnap fel is töltöm az accountot. 😊
MaskimXul
Én azzal vettem és ha veszek pearlt, akkor is azt használom. Semmi gond nem volt még vele.
Arra érdemes figyelni, hogy ha marad pénz a paysafecardon, akkor azt "töltsd fel" a paysafe accountodra. Ha elég összejön, akkor onnan is tudsz fizetni.
Ha paysafe-ről venném meg, sok lehetősége nincs okmányok kéregetésére. Adott a kód, arról megveszem, mi igényük lehet még nekik utána? De nem merem egyelőre, míg nincs aki alátámasztaná, hogy neki zökkenőmentesen ment a vásásárlás arról. Egyébként a fizetési opciók közül elsőként ajánlja azt fel.
AnuluWork
Bakker, tényleg nem csodálom, hogy te hétköznaponként szerezted be a felszerelésed. Ma bedobott két DUO basilisk beltet egyszerre. 😊 Az egyikre bideltem és simán megvettem, a másikra is bideltem, de szerintem azt is elvittem volna, mert nem tűnt el, ahogy hétvégenként szokott még mielőtt rábökök. Nyilván egy eladótól jött az áru, és keresett rajta az illető cirka 1,1 milliárdot. 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.08. 15:16:17

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Én bankkártyával szoktam fizetni, de vannak más opciók is, bár írják, hogy pár utólag bekéreget holmi okmányokat is.

Paysafe card segedelmével vásárolta meg már valaki a játékot? Merjem úgy? Támogatja egyébként.
AnuluWork
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez pedig tovább növeli majd. Érdekes lesz.

AnuluWork
Akkor jött az új szörny, nem?

Megj. most kb. kiegyenlítették a napi manit amit a 15 kariból anno kihúztam. 750k volt a manónál a napi városonkénti daily reward (50k/toon). Először növelték a famehez kapcsolódó összeget 50kval, majd most 20%kal, és a daily rohangászósok ezüstudakat adnak, amelyeket a storage keeper tud beváltani. Én csak Heidelben ma az ezüstből 20 rudacskát szedtem össze a szokásos bejáratott utamon. Biztos van több küldi, ami ad (van pár felsorolva), de ez így annyira már nem gáz. 😊

És végre ad combat XPt is! Nem is keveset.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.08. 10:19:18

Maxtreme
Nálam ma karbantartás után 1 óra leforgása alatt 3 tet kutum daggert jelzett a notice, ebből 2 fel sem került, 1et elvittek preorderbe, de úgy kb hamarabb jött a preorder ablak mint a notice.
Van itt baj.
Szokásos heti programozói bravúr. 1 dolgot hozzáadnak/javítanak, ötöt elqrnak. Így már érthető miért van szükség a heti karbantartásra...

A legjobban a 2 héttel ezelőtti állapot tetszett, mikor a játék random elkezdett 20-30 fps-t produkálni az eddig stabil 60-ról....(csak a restart segített) .Pedig aztán a vas milyensége nem igazán indokolja ezt... nagyon nem.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.02.07. 21:10:54

AnuluWork
Miért írja a market, hogy van 5 valamiből, miközben egy darab sem látszódik? Lagg?

AnuluWork
Köszi a tippeket, bevált. Nincs rossz gépem, ésa nejem folyamatosan zárta a dolgozó szoba ajtaját, mert a játék csak úgy pörgette a 980asomat, hogy nem hallotta az anyósom hangját. 😊 Most akkora a kuss a szobába, hogy néha hallom a hangyákon csüngő bolhák fingját is. 😊

Windowed borderlessben szoktam használni, mert alkalmanként Alt+TAb -olgatok. Ha kicsit tovább hagyom AFK a progit, akkor windowed s lecsukom +bepipálom, hogy "Tray"-be csukja. Úgy tényleg jobb. Mondjuk nekem sok gondom nincs a játékkal. Nano kártya, +1-2 generáióval ezelőtti legerősebb i7-es proci azért elbír vele. A szerver szokott szarakodni. 18:00-kor beszar az egész. Akkor valami nagyobb frissítést nyomhat.
SzirmosSzisza
Le szoktam rakni tray-re, ott nem nagyon szokta.

AnuluWork
Milyen beállításokra szoktátok rakni a videokártyát és a felbontást, hogy ne pörgesse úgy a játék a videokártyát, ahogy? Nincs ennek egy speciális AFK beállítása? 😊

8 rollból összesen "18" lett. Kis szépséghiba, hogy persze be is kell dobni egyet-egyet mindig, így a 8 event item +1 bedobott memory fragmentből lett 11 memory fragment. 2,25-ös átlag output, ami valójában event itemenként 1,25 memory fragment. Ebből se rollolsz és javítasz sokat a boss armorodon vagy fegyvereden. Kivéve ha fizetsz, mert akkor akár négyszeres javításod is lehet.<#eplus2>
A hajós quest az heti tehát minden héten kaphatsz egy másikat.
T9 paci meg egész sok van már a játékban,de nyilván akik nem marketról veszik az arany t8at hozzá azoknak tenyészteni kell.Ha pedig olyan pacit kap aminek a skilljei nem a legjobbak akkor eladogatják.Gondolom én ezért van ilyen sok.
AnuluWork
Gondoltam. Poén volt. Hányok a botoktól a marketen. Én még nem láttam olyan játékot eddig, ahol mindenki csak hiszi, hogy tudja, miként is működik a rendszer, de mégse úgy működik. És mindenre ott vannak a botok és macrok.

AnuluWork
Nézem a horse vendort és 25!!! oldalon vannak T7es lovak. Ezmiez? Eddig ilyen nem volt. 8ast is sűrűn találni. Mi történt ingame? Mindenkinek dreamhorsea van? 😄

AnuluWork
Hogyhogy adtak még egy bartali sailboatot? 😊

MaskimXul
Milyen disconnect? Napi több milliós rewardokat vágnak hozzánk a semmiért, szerinted érdekli őket az a 750k silver?
Maxtreme
ilyenekkel nem élek köszi 😊

AnuluWork
Nem volt fair. Nem tudták a disconnectet (amit korábban írtam) javítani, helyette törölték, ami miatt sok volt. 😊

Carmang
De megtehették volna, hogy az összes karakter szintjéből adódó napi support-ot beleadják a House Fame-be, mégis a fix 50k-t választották. Én ezt nem értem...

AnuluWork
"Elég jó sikeraránnyal" 😊<#eplus2>
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.02. 14:19:36

AnuluWork
Köszi a válaszokat mindenkitől. Megerősített megint, hogy ismét valami, ami már akkor szart se ért, amikor még nem pearlért volt megvehető.

AnuluWork
hehe. bedobtam 2 memfraget, kijött 2 mem frag. Remek event ismét. nem hittem volna, hogy a cron stoneos bullshitet SE éri el a szint.

Legrosszabb event eddig ..., pedig volt már pár szar ...

SzirmosSzisza
Meghívó ugyanúgy nálad kell, hogy legyen, hogy tudj villa buffokat felvenni. Szerintem amúgy iszonyat drága, meg nem is feltétlen éri meg (én mostanában Gyfinezek és ott úgyis együtt javít a csapat + ritkán kell)

Nem igazán mélyedtem bele, meg amennyit igen az is rég volt, de szerintem itt nincs "árkedvezmény". A lényeg az, hogy egyes szolgáltatásokért nem kell időt pazarolni arra, hogy visszamenj a városba. Vagy épp a villába a buffért. A villa belépő nem tudom szükséges-e, de a buffért tuti perkálni kell. Szerintem ugyanannyit mint a villában. A javításra mondták, hogy drágább mint a normál javítás, így nem feltétlen éri meg. (bár ez a "Normál" sátorra vonatkozott, nem a "p2w"-re). A desert adaptation az meg amolyan extra védelem a sivatagi körülmények ellen: "Sunstroke and Hypothermia Resistance Rate +40% for 20 min." (a villabuff azonos részét felülcsapja) link (250k-ért 20 perc, 500k-ért 60 perc extra naptej)
Én megcsináltam - simán összeszeded a sátrat, oszt' jó napot.