Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://community.blackdesertonline.com/index.php?threads/desert-trade-buff-im-confused.68618/
Akkor kb ennyi. A2-n a tax egy részét nyered vissza. A Guru1 trader már picit jobban keres.
Cat02: Arehaza-ban is van desert buff a sivatagon átmenő pakkokra.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.11. 19:54:21
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.02.11. 19:53:08
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Igen. Jobban megéri. Az a 500-1000 méter +16%-ot jelent. Tarif-Valencia 99%, Tarif-Arehaza 115% távolságbónusz. Ha valenciázol, akkor bizony nem sok hasznot tudsz termelni.
Kis segítség:
Távolságbónuszok
Crate Calculator
Csak 15k pakkonként az extra bevétel. <#hehe>#hehe>
Korábban sokkal kifizetődőbb volt a trade, csak aztán picit igazgatták az anyagok árait. HA iszonyat nagy kereslet van valamire és a nyomott áron azonnal elmegy (és alig raknak ki emiatt), akkor belátták a kedves fejlesztők, hogy magasabb árat kellene megadni maximumnak. A trade hajtotta nagyon fel a keresletet sok esetben, így a trade árak nem is változtak. Viszont így az a helyzet alakult ki, hogy kb semmi sse éri meg crate-ben. Korábban a "special" crop, flowers, gomba és gyümölcs kb 2700-3200 maximum áron volt piacra dobható. Most ez kb a zöld sokaknál és 6-7k a specal ára. Port Epheria-Altinova közt még nyereséges volt a kereskedelem a legtöbb növénynél, most elméletileg sincs sehol haszon rajtuk. Az első hónapokban kb az ment, hogy kb bármit azonnal kivásároltak ami fa, vagy "special" növény, volt mert garantáltan hasznot hozott. Talán épp Bioshoknak volt videója (vagy Kyrandisnak?), hogy tömegesen termelt Calpheonban minden "nevesített" timber cratet és bármi ami plank, vagy plywood volt gondolkodás nélkül azonnal kivásárolt. Most ilyen nincs. Most van a calpheon crate és a tarif-arehaza, vagy Grána - arehaza trade és kb ennyi. EZeken is kb azon van haszon amit magad raksz össze anyagot. A magasabb trade szintűeknek picit nagyobb a mozgástere. De csak picit.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.11. 19:28:03
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Utoljára szerkesztette: MaskimXul, 2018.02.09. 18:33:14
Amúgy itt van Biohack szokásos guideja, a srác valami master 23 trading körül van (múlt hónapban adott el 1 millió (!) trash cratet), neki pl szinte mindegy milyen áron veszi a alapanyagot 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2018.02.09. 12:20:31
A processing timberből plywoodig túl hosszú. Ha nme tudod plank-ként megvenni, akkor nem lesz olyan meggyőző az a Calpheon crate output. SOk AFK-val és izmos felsőtestel (bírni kell a gerendákat) mennyit tudnál alapoktól plywoodig összerakni? 20*óra mennyiséget? Ha csak a plankot kell felhúzni, akkor lehet ez 100/óra is. Csak valamiért nem adják úgy el a népek. A plywood árakat néztem és most már elég necces a trade. Kb a taxot nyered a traden és ennyi. Pakkhoz közvetlen plywoodot venni nem tűnik gazdaságosnak. 51k pakk költsége 205k silver? Hm... Ok. Hol éri ez meg? Picit sok a befektetés a mostani haszonhoz... De aki erre született és már most master-guru, annak lehet jó üzlet.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.09. 11:08:28
Trade meg olyan, hogy giantot ráállítod a trash crate-re aztán el van ott, én most kezdtem el csinálni 100k-ból 10k faládát, egy 50%-ot talán dob majd master 9 felé.
Már csak az Imperial craftra kell valami újat találnom, mert elfüstöltem a tejkészletet és beszerezni az utánpótlást nagyon macerás dolog. Szétfőzöm a tojáskészletet, aztán áttérek a húsra, vagy a halételekre. Az alkimista pakkok totál elcseszettek. Kényelmes megoldásban lehet azért nyomatok pár alap reagens pakkot. Nem egyszerű kitölteni a napi 157 pakk keretet...
Failstack meg passz, ha nem akarja a játék úgyse lesz meg, szereztem már kétszer 38-cal tri kék ékszert, de volt olyan is, hogy 35-42-ig elmentem vele.
A SEA kiesett: messze is volt, le is késtem a "headstartot" és sokkal p2w-ebb mint az EU. Az Arab Birodalom (Mansa vagy mi?) meg nekem kínai, így oda korábban nem is próbálkoztam. Mondjuk az EU kényelmes, meg sokmindent összeszedegettem, csak jó eséllyel ez nem lesz hosszú móka. Nincs "súlya" az egésznek. Kipottyanok az Olvia channelekről, szembesülök a valósággal és elvesztem a motivációmat. No mindegy. Majd egy hónap kihagyás után megint mehetek a kezdőkkel és úgy sokkal nyugisabb és még "topos" is lehetek arra a pár hétre. <#hehe>#hehe>
Mondjuk PvE-life skill-exploration vonalon is sokat el lehet tökölni a játékban, így nem vészes a helyzet... Majd eladásra legyártok még egy epheria sailboat-ot, hobbiból összedobok egy fregattot, meg a hozzávalókat a két hajóhoz (vitorla, orrdísz, tároló, ágyú), legyártok egy peridot vagont (túlértékelt, de olyan "Cuki"😉, meg lehet befér még a BiS horse gear is mielőtt kifúj a lelkesedés. Kzarka nincs, nouverem nem használom (Lvl 12-es, de a fene se akar az enchant Systemben bénázni), boss armorom egy szál se, dande meg még a láthatáron se, de PvE-ben jó ez a 3-6 havi fejlesztésnyi. ELfüstöltem a PRI accessory-kat és kitömtem a helyet Asula cuccal. A gamble enchant mindig is vicc volt. 5-7AP-s cuccig kb fogják a kezed most már és hajigálják utánad a korábbi "BiS" itemekkel egyenértékű szarokat, de ha jobbat akarsz magadnak, akkor százszor elátkozod az egész balfék PA bandát a selejt enchant systemért. Mennyi is a duo limit blue accessoryn? 35 FS-tól érdemes próbálkozni? Vagy az a TRI? Mondjuk nekem a DUO is bukott négyszer.
A pacifejlesztést is hagytam a rákba. Inkább vettem egy gyors T7-es lovat, aztán a p2w horse System meg a T9-esek bekaphatják. Sprint-instant acceleration kombóval elég gyors ez is.
Arra érdemes figyelni, hogy ha marad pénz a paysafecardon, akkor azt "töltsd fel" a paysafe accountodra. Ha elég összejön, akkor onnan is tudsz fizetni.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.08. 15:16:17
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez pedig tovább növeli majd. Érdekes lesz.

Megj. most kb. kiegyenlítették a napi manit amit a 15 kariból anno kihúztam. 750k volt a manónál a napi városonkénti daily reward (50k/toon). Először növelték a famehez kapcsolódó összeget 50kval, majd most 20%kal, és a daily rohangászósok ezüstudakat adnak, amelyeket a storage keeper tud beváltani. Én csak Heidelben ma az ezüstből 20 rudacskát szedtem össze a szokásos bejáratott utamon. Biztos van több küldi, ami ad (van pár felsorolva), de ez így annyira már nem gáz. 😊
És végre ad combat XPt is! Nem is keveset.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.02.08. 10:19:18
Van itt baj.
Szokásos heti programozói bravúr. 1 dolgot hozzáadnak/javítanak, ötöt elqrnak. Így már érthető miért van szükség a heti karbantartásra...
A legjobban a 2 héttel ezelőtti állapot tetszett, mikor a játék random elkezdett 20-30 fps-t produkálni az eddig stabil 60-ról....(csak a restart segített) .Pedig aztán a vas milyensége nem igazán indokolja ezt... nagyon nem.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.02.07. 21:10:54
T9 paci meg egész sok van már a játékban,de nyilván akik nem marketról veszik az arany t8at hozzá azoknak tenyészteni kell.Ha pedig olyan pacit kap aminek a skilljei nem a legjobbak akkor eladogatják.Gondolom én ezért van ilyen sok.
Legrosszabb event eddig ..., pedig volt már pár szar ...