Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
200 HP 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Nagy különbség van a red nose és a tree spirit armor között?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Roger6
Horgászat helyett akarok keresni valami mást. Most néztem videókat Processing-ről, érdekel a dolog. Köszi!
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2018.03.02. 11:15:21

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

SzirmosSzisza
Horgászat / processing.

Roger6
Szerintetek melyik a legjobb AFK / Semi AFK kereset a játékban?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nekem dim armort dobott, eladtam és biddel nyerem két kutum-om, egyszerre kettőre bideltem. Egyik ment is vissza,
SzirmosSzisza
Bidnél mindegy, hogy van-e botod, utána már sajna ilyen.

Carmang
2.) a leader adja át a lead-et annak, aki idézni akarja a scroll-t.

AnuluWork
Nekem megj. Kzarka weapon boxot dobott a mai éves reward.

AnuluWork
Ami most megy, azt bot nélkül kizárt, hogy lehessen csinálni.

Nem arról volt szó, hogy ha nincs szerencséd bidben, akkor úgy müködik, mint az fs? 😄

AnuluWork
Ha nem bideltem ma du 300 boss armorra, akkor egyre sem, de eddig zéró sikerrel. 😄

Sziasztok, csak két kérdésem lenne, kicsit noob mindkettő de magamtól nem jöttem rá ezekre. 😊
1. savage rift alatt hogy tudom revive-olni az elesett csapat tagokat, azt tudom mivel kell csak nem működik valamiért.
2. hogy tudom csapatban megosztani illetve átadni a summon scrollokat a leader-nek.
Előre is köszi a segítséget.
kigyi
Ezt nem tudtam a nem steam-es verziót csak akkor használtam 7 napig amikor megjelent a játék EU-ban is. Steam-en meg ugye alapnak számít.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Bakker.... én úgy gondoltam, hogy mivel ez egy kasza, ezért az attack speed számít. 😄
SzirmosSzisza
Igen, ha a casting/attack speed fölé viszed az egeret (P betű) akkor mutatja melyik karaktereknek fontos.

MOST karmolom össze magam... az létezik, hogy a sorcinak, aki kaszával hadonászik jobban számít a casting speed, mint az attack speed??
Carmang
A nem-steam-esben, a launcher jobb felső sarkán, a fogaskerék ikon alól is lehet ellenőriztetni a fájlokat.

Carmang
A node megmunkálásáról van küldi, nem tudom most hol, hogyan adja (én még Heidel környékén csináltam, de azóta alakítottak a küldetéseken), de a küldi panelen (O betű) alul kattintsd be az összes küldetéstípust.

Energiát befektetni szerintem csak oda érdemes, ahol huzamosabb ideig grindolsz, és a későbbiekben nem is akarod megszüntetni a node-ot. Mert ha visszaveszed, akkor eltűnik a befektetett energia.

kigyi
Ja, hogy steam-es akkor ez is opció 😄

Roger6
Nyomtam rá egy ilyet - "Verify integrity of game files" = most stabilnak tűnik. Legalábbis pár perce már bent vagyok <#wink>

kigyi
Próbáltad teljesen letörölni és újratelepíteni?

kigyi
Köszönöm neked is, igen láttam 7-8 db volt benn, de lehet csak a pillanat műve, hogy éppen valaki bepakolt párat 😄 megvenni tőkehiány miatt nem tudtam 😞

A sör főzés már jól hangzik akkor ezt a játékot biztosan szeretni fogom 😄 Jó munkásembereim még nincsenek, mert nem tudom hogy és mire kell/tudom használni annak még utána kell néznem. NOD-ba akkor szoktam energiát tolni amikor mondjuk nem érek rá játszani, de beléptem és bent marad a karakter pl. tegnap ellenállások mérése közben energia farm volt ilyenkor elköltöm valamire pl. városba tolom ártani nem árthat. Sajnos játszani nem volt időm, de a napi cuccért beléptem 😊

Roger6
Sziasztok!

Mostanában kilép "File Corrupted" hibaüzenettel pár perc után a program. Tudtok erre valami megoldást? A neten találtam olyat, hogy a "version.dat" file-t kell törölni, de nekem úgy meg el sem indul a játék. Szóval nem értem. Otthoni gépen tökéletesen működik, az ittenin pedig 5-8 perc után dobja fel ezt a hibaüzenetet. Pedig régebben itt sem volt gondom vele.

Carmang
Ja, lovat te is tenyészthetsz, bár ez jóval lassabb módszer, mintha vennéd, de sokkal olcsóbb is.

Carmang
Te látsz pet-et a marpetplace-en? És meg is bírod venni? 😊 Egyszerűbb egyébként, ha megveszed pénzért (én legalábbis úgy vagyok vele, hogy "ingyen leves" nincs, ha már játszok vele, akkor költök is rá valamennyit).

Az eladáshoz, és a pénzhez: memory frag-et el ne add. Jó lesz az még később a boss cuccokat encsizni 😊 Minden mást eladhatsz, lesz belőlük később is elég.
A pénzt próbáld megy egy helyen gyűjteni, hogy ha majd kell a sok lé boss cucc vásárlásához (Patrigio, csak este jelenik meg), illetve encsizéshez, akkor legyen mihez nyúlnod, szintén itt gyűjtsd az aranytömböket, nem muszáj egyből beváltani őket.

Node-ot csak akkor érdemes bekötni, ha ott grind-olsz. hosszabb távon a településeket érdemes összekötni, és akkor olcsóbb köztük a szállítás (Storage npc-nél a Transport lehetőség). Vagy akkor érdemes bekötni, ha termelni akarsz ott valamit. Mondjuk kezdésnek Velia környékén krumplit, abból lehet sört főzni, amivel feltöltöd a munkásemberek energiáját.
Tudsz a node-ba saját energiát tölteni, minden egyes szinttel egy hangyányit javul a drop esély, ezt is csak később érdemes olyan node-oknál, ahol boss van.

kigyi
Az elején így van minden jó mivel még annyira új a világ örömmel szaladgál az ember ide oda főleg, mert a futás sem annyira lassú. Aztán meg ez jó is mivel lesz hova fejlődni, ha nőnek a távolságok.

Csak vadon is összeszedhető tier 1-5 paci. Az 1 az a "Legalja". Ennél csak jobb lehet. De a te dolgod. Én eleinte inkább futottam, mert azt se tudtam mi hogy működik. Mindig kifogyott a staminája a lovamnak, meg azt se tudtam, hogy nekem a sípom azt jelenti hogy iszonyat messziről hívhatom. Mindig "túlszaladtam", meg minden betámadta a dögöt. Aztán magasabb szinten már látszott, hogy hasznos a jószág. Addig egy sima olcsó armor és két speed-es kavics is elégnek tűnt (5 movement speed level). A jó oldalát nézve lett jó sok staminám legalább a sok szaladgálástól. 😄

A black spirit questek és "Normál" questek is elég jó rewardokat adnak. Ha rágyúrsz valamelyik részére, akkor elég sok kezdő hozzájárulásokat fogsz kapni aranytömbök formájában. De ez szerintem szint rewardként is jár többször. A tömböket storage Managernél silverre (játékbeli pénzre) tudod váltani. (tarthatod a storage-ban a suskát és akkor nem jelent súlyt neked. csak akkor az adott városban tudsz belőle költeni).
Az utóbbi patchekben sok kis segítség is be lett vezetve. Questek adnak sokszor kis reward itemeket (5-10 darabot questenként). Ezek darabja 20k silver a storage Managernél. A gathering (fűszedés, favágás, bányászat) meg kis "Fairy" sárga porokat ad: EZt bármelyik árusnál el tudod adni darabját 10k silverért. Most már azért nagyon jön a lé. Ha akarod, ha nem. <#hehe>

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.02.26. 15:03:46
kigyi
Ez a sok infó nagy segítség az indulásnál. Mindent eladok ami könnyen szedhető, található az elején minden silver számít aztán majd úgy is kialakul mi mire jó és mi kell majd nekem belőle.

Kis játék kis paci. Majd ha lesz elég zseton és nem okoz gondot egy-egy komolyabb ló beszerzése akkor elgondolkodok a cserén most még bőven megteszi ez is, de jó tudni, hogy van komolyabb előnye is egy nagyon lvl-el rendelkező lónak, most a vadon fogott teljesen jó lesz ingyen vagy még olcsóbban a skill növeléséhez főleg megfelelő.

A trade skillt csak a trade item eladások fejlesztik. Amit a trade Managernél el tudsz adni. Annyi még a megkötés, hogy 500 méternél messzebb érdemes eladni, mert azalatt nincs semmi xp (legalábbis a munkások által összerakott trade ccrateknél tuti. A drop és trader itemeknél lehet ez nem számít). A fontos az, hogy a célhely össze legyen kötve a trade item megszerzésének helyével node-opkkal. Ha nincs összekötve, akkor 30%-ot kapsz csak, ami elég gyengécske bevétel.

Az árusoknál a szörnyekből kifarmolt "trash" itemeket tudod eladni. Itt nincs adó. A gazokat amiket szedegetsz a marketplace-ben is el tudod adni. Annyi a buktató, hogy ha nincs value pack-od (kb mint a havi díj), akkor 35%-kal kevesebbet kapsz meg. Ennyi az adó. Ha van value pack aktívan, akkor csak 15% az "ÁFA".

A gyomok kevesebbet érnek. Amit szedegetsz az jó eséllyel sima fehér item és olcsó. Jobb minőséget saját farmokon lehet termelni. Emellett ezeknek a növényeknek a nagyja összeszedhető munkásokkal node-okból is, íg ykönnyű hozzájuk jutni. Ez is lenyomja az árakat és nagy lesz a kínálat a szűkös keresletre. Van pár növény, ami elég gyorsan és jó áron adható el. Ezek amiket nem lehet node-ban szedegetni és hasznosak. növényszedésben ezek a fűfélék (weeds. eszköz nélküli gaz szedéssel, vagy fűfélék szaggatásával szedhető ) ezek azonnal elmennek, mert automatikusan nem szedhető és mesterségesen alacsonyan van tartva az ára. A favágásban a log is nagyon macera. A timberek is elég jól mennek, de a log az amit sehol nem lehet nodeban munkással szedetni. A kőfejtésnél az alap kő is ilyen (rough stone). Az anyagok megmunkálásával is növelhető a bevétel (processing) csak itt egyrészt hosszabb idejű munkánál nagyobb a súly, másrészt ha játszani akarsz, akkor nme opció, mert leköti a karaktert.

Alacsony tier-ű lovak lassabbak és igaz ez a magasabb szintű alacsony tier-ű lovaknál is. Emellett kevesebb skilljük lehet. EGy T1 és egy T5 paci közt ég és föld a különbség. Hát még egy T1 vs T7 összevetésben (főként ha van még emellé instant acceleration, sprint vagy épp drift skill is). Úgy lehagynak ezek amikor vágtázol mintha csak állnál. <#nevetes1>
kigyi
Köszönöm a fáradozásodat, hogy válaszoltál.

Olvia-n vagyok, jelzi is, hogy több XP jön (érdekes nem volt ló lehet elvitték 😄 ), érdemes kihúzni itt a karaktert és ennyi megszűnik ennek a szervernek a lehetősége a további használatban, vagy megmarad még egy darabig és érdemes kihúzni egy másik karaktert is mondjuk későbbi játékra?
T1 lovam van most, de majd cserélek akkor nagyobbra most megfelel a szamár is jó volt csak ugye lassú szegény.

Tehát amerre questelek azokat a nodokat vegyem meg majd tovább haladva szedjem vissza a pontokat belőlük, ha jól látom erre van lehetőség.

Kereskedni sok gyom eladásával szoktam főleg gondolom ez is növeli a trade skill-t és akkoe amikor nagyobb cuccokat akarnék eladni már jobb lesz talán amit kapok érte?

Akkor már csak a PET-ek maradtak fekete lyuknak 😄

HA új vagy, akkor használd az Olvia channeleket. Több Xp jön és kevesebb a "keselyű". Jellemzően új és visszatérő játékosok lehetnek csak ott. Jobb eséllyel találsz ezeken a channeleken lovat a jelölt helyeken. Egyszerűen vehetsz lovat a stable (istálló) Managereknél is. Az alacsonyabb szintű lovak olcsóak és kezdésnek azok is jók. Vadon T1-T5 lovak vannak. A legjobb a fekete paci fehér bokával. Azok a Tier 5-ösök.

Lovat "feltöltenI" staminával (vagy endurance?) szintén az istállókban lehet a stable Managernél. 500-1500 silverért feltölti a pacit maxra. Használhatsz menet közben répát is a lovon. Ennek három minősége van. A fehér a legkevesebbet tölti, a zöld többet, a kék még többet. De a stable Manager olcsóbb. Csak juss el odáig. Alacsonyabb szinten a paci könnyebben kifullad, de később nem lesz gond városok közt haladni egy-egy "töltéssel" és a lovásszal feltankolni a lovat. (a térképen lófej ikon, vagy az NPC keresőben is kiválaszthatod és elirányít a legközelebbihez).

Olyan node-okat vegyél meg amiket használni akarsz! Ha a node csatlakozik egy városhoz más node-okon keresztül, vagy közvetlenül, akkor jobb a drop amit a szörnyek adnak (jobb eséllyel adnak tárgyakat például). A node vásárlás contribution pontokból lehetséges, amiket questekből szerezhetsz. (vagy sok főzőcske és alkímia is adhat itemet amit be lehet váltani contribution XP-re).
Emellett a contribution (CP) az amivel "fizethetsz" házak bérléséért is a városokban. Így zserezhetsz saját házat, vagy több tárhelyet a raktárban. vagy akár műhelyeket is ahol a munkásaid dolgozhatnak.

aktíve farming: a life skillek (amiket te munkának nevezel) több használat esetén szintén fejlődnek. Az egyes life skillek külön fejlődnek. A magsabb szont előnyöket ad. EZ lehet jobb drop (fishing, gathering), összetettebb munkák (processing, alkímia, főzés), vagy jobb pénzek a kereskedelemben.

A képességeid javulnak ha használod őket. A sok futás a breath-ed növeli, amivel több lesz a staminád és többet futhatsz. Potion és kaja fiogyasztással több life lesz (magasabb max életerőpont). Súlyos tárgyak cipelésével ugyan belassulsz, de az erő érték fejlődni fog (ez a teherbírásodra lesz kihatással. Több lomot tudsz cipelni)

Napi szinten kap minden játékos ajándékokat, csak hogy jobban felteljen az inventorink. Ezek napváltáskor pottyannak be egy felugró ablak kiséretében: ezek közül némelyik sokat ér. De persze lehet kis karakterként máshonnan is értékes lomokat szerezni. Gatheringből például eshet hard vagy Sharp shard, ami a magasabb szintű itemek további fejlesztéséhez kell. Kisebb szinten kisebb az esély, de nem lehetetlen ilyet begyűjteni. Lehet az a milla nagyságrendű item.
kigyi
Sziasztok! Új játékos vagyok, a múlt héten vettem a játékot így még nem nagyon tudom pontosan mit is kellene benne csinálnom. Tegnap vagy 3 órát kerestem lovat, mert hiába néztem a térképen amik be voltak jelölve ott egyet sem találtam pedig több helyre is ellátogattam.

Hülye kérdéseim lesznek, lehet másnak egyértelműek, de én még elveszek ebben a világban.

Láttam itt írtátok kellenek pet-ek. A marketplace-n láttam is pár darabot 6-8 milla között, de nem tudom ezeket érdemes-e megvenni. Ezekre gondoltatok vagy csak a pénzért vásárolhatók a jók?

Vannak a NOD-ok ok, kötögetem össze őket, de ezt milyen sorrendben kell? Mindet össze kell kötni? Energiát kell beléjük tolni, hogy nagyobb szinten legyenek? CP-m lesz majd elég vagy spórolni kell vele és csak egy bizonyos útvonalat érdemes kirakni, vagy csak azt lehet?

Munkák: Ezekkel a nagyobb szinteken jobban lehet keresni, vagy mi változik a szintjük növekedésével? Gondolok itt a horgászatra, vagy a gyümölcs szedésre stb.

Arra rájöttem, hogy sokat kell futnom és akkor egyre többet tudok futni. A ló is így megy vagy az mást tud majd a szint növekedésével? Mi kell a lónak, hogy a staminája visszatöltődjön? Mit adjak neki? Lehet rá rakodó helyet varázsolni, vagy csak annyit lehet rárakni ami ott van?

Tudom sok hülye kérdés, de a magyar oldal nem működik ami fent a linkben van.

Persze van még egy csomó kő és egyéb cucc ami esett ebből abból, de nem tudom mire jók amik sokat értek megtartottam 2-3 millás valamik majd, ha nem tudom kitalálni mire lesz jó ezekről is kérdeznék, ha nem baj. Tudom van szakirodalom angolul, de jobb a saját nyelvemen tájékozódni.

AnuluWork
Látod, neki meg Asulák vannak és hopp egy TET ogre. 😄

SzirmosSzisza
Egy ékszerrel kevesebbet kell szopni, de ugyanúgy ott van még a többi :p. (mondjuk én pont TRI Ogrét próbálok venni 2 hónapja lassan és nem megy, lassan ott tartok, hogy rádobok egy 4 milliárdos preordert, de már lehet az se elég mert, volt, hogy 5-tel vitték el....)

AnuluWork
De látod, ez van. Most kezdte, ésssss .... 😄

Nekem bakker a TET Grunilt is folyamatosan elqurta tök mindegy hány ponttal vágtam bele. Ő meg TET Ogreval indul. A legtöbb APt adóval. 😊

Gubberx
Hát a steam fiókom el nem adom 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

SzirmosSzisza
Ezt szépen bemákkoltad, ha majd esetleg abbahagynád a játékot, akkor esélyes, hogy ezt akár RL pénzét is megpróbálhatod eladni 😄

Ahh, köszi. Ez nekem nem 😊 A Bless Onlinera leszek kíváncsi én.
Gubberx
Mondjuk én nemrég kezdtem a játékot 😊 Van már boss cucc is csak még folyamatban az enchant.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

AnuluWork
Látod, ezt mondom. Beleölsz egy vagyont ebbe a szarba, és le vagy szarva.

Nála ingame ékszerek, DUO cuccos, és:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

😊

AnuluWork
Kingdom Come: Deliverance

Gubberx
https://ibb.co/iU1aXc

SzirmosSzisza
Képt!

Gubberx
Én is memoryra készültem és beadta a tet ogre-t 😄 Valószínűleg az egész éves RNG szerencsém elégett ezzel 😄

SzirmosSzisza
Számítani lehetett rá, hogy memoryt fog dobni. Ez olyan mint az enhance, úgy kell megnyomni a gombot, hogy failelni fog 😊

Mert az miaz?
AnuluWork
Azért látszik, hogy kijött a KCD. A szokásosnak a felét termeltem a héten. 😄

<#eljen>
AnuluWork
Ha dobnék egy tet ogrét, linkelem. 😄