Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, nálam sincsen meg ez a feeling, de a helyzet az, hogy igazabol Lineage 2-ben volt meg, illetve utana egy darabig Aionban. Azonkívül egyetlen masikban sem. L2-ben rendesen rosszul voltam, ha "melaradok" valami jo kis bunyorol, vagy Aionban volt, hogy haver pl. nem mert kimenni wcre kulazni, mert a masik rahuz 2% elonyt fejlodesben stb.. 😄 Na ilyen volt anno a legkor, akkor volt igazan jo mmozni 😄 Most csak potyogesek vannak mar evek ota. A legtobb jo próbálkozást elvitt a p2w vonat jo messzire.
Most azon vitázunk mitől kevésbé szar és p2w? Elég felesleges rangsorolni ha mindegyik lehetőég benne van. 😊
Azért néha-néha egy-két órára jó lesz nézelődni a játékban, de visszatérni tuti nem fogok. És hiányozni se nagyon hiányzik. Valahogy most nincs meg a régi jó "drogos MMO függő" érzés most a BDo-val kapcsolatban. Mondjuk most épp másban se érzem a késztetést, hogy bekockuljak...

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.09.01. 17:22:22
SzirmosSzisza
Valks cry-al senkinek sincs baja, a probléma a cron stone ami kapsz, épeszű ember nem fog valks cryért beolvasztani ruhát, ha várhat 5 napot is. Napi 2-3 óra játékkal meg amúgy se lehetett soha felzárkózni, a baj azzal van, hogy már napi 8-cal se 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

A p2w mar ott szetcseszte, amikor bevezettek az artisan's memoryt a shopba. Az a legnagyobb p2w item mai napig. Hiaba vehetsz loaylitibol is, az annyira elenyeszo, hogy nem lehet felvenni a versenyt azokkal, akik pénzt aldoznak az itemre.
heti 10 vs "korlátlan és azonnal" pénzért... mennyi is? 73/costume set? Szerintem neked más a "hibatűrésed". b2p-tripla subscription játékban nekem ez "trash p2w" kategória már... főként a többi mellett. Azért muris a 5-9k játékórás "nem ajánlott" review-eket olvasni, meg a patch utáni jelentős negatív megitélését a BDO-nak. Lehet másnak is vannak aggályai a változásokkal kapcsolatban.
Carmang
Ó, az Elyriát én is kinéztem már magamnak.

SzirmosSzisza
Heti 10 darab, nem 1db/nap. Nem tudom milyen gyakran szoktál húzni cuccokat, de nekem egy TET stack hetekig eltart, bár az igaz, hogy ha TRI-re is akarod használni akkor szopás a rendszer.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

1 db/nap. pontosan hány naponta jön ki egy "max" +10-es valks cry buff? Összesen hányszor megy naponta vele az enchant? és pénzért? Ja, nincs itt probléma. Imádom a szelektív vakságot. Ezt nem igazán lehet bevédeni. "csak" idő? Ja, meg a costume eladás se gond. Ha 31 órát farmolsz egy nap akkor simán tarthatod az iramot a valós pénzesekkel. Napi 4-7 óra farm az nem gáz. 😊
Hétköznap nyomják a node wart és sea huntinget.Hét végén meg a sieget.Sajnos ez a szomorú hogy napi 2-3 óra játékkal a nyomukba se lehet érni.Aztán egy újabb probléma amit a nyakunkba dobtak a héten...
Igen itt a probléma hogy szétszóródnak 2-3 kisebb guildra és csak hétvégére állnak össze 😄
SzirmosSzisza
Valks cry nem para, mert lehet loyaltyból is venni, a cron stone problémásabb.

Mondjuk benéztem, mert "csak" cron stone és valks cry nyerhető ki. Így "csak" +10 failstack lesz pénzért, meg nem törik vissza a cucc amit enchantolsz. Sokkal kevésbé p2w mint elsőre gondoltam. Mondjuk ettől még ki van váltva minden "korlát" a saját enchantnál. Meg a costume árak is felmentek. Az 500 milla valós pénzért hetente se teszi szebbé a helyzetet. (555 milla, mert 111-ért is mennek). Ha 20 millát farmolsz, akkro napi 3,5 óra "vehető", ha 10-et, akkor pénzért vehető napi 7 óra hardcore farming.
SzirmosSzisza
0.1% még mindig marha sok játékos, pl szerintem 260 AP felett is bőven kevesebben vannak. Ahogy én tudom top guildek nem nyomják tengeri szörnyeket, azt alapvetően csak 30-40 fős guildekben lehet értelmesen csinálni, 80+ fős siege guildben nem (bár lehet váltogatni hogy hétköznap ott legyenek).

Ez biztos hogy csak a játékos bázis 0,1%-a van a toppon?Az összes top guild kihasználja és milliárdokat kaszál a sea huntingal.3-4milliárdos heti kifizetések vannak tagonként.Szerintem jóval magasabb ez a szám.
Az a jó, hogy normál emberi áron esélyed sincs jónak lenni, pénzért viszont "prémium"-azonnali és közel behozhatatlan előnyöket kapsz a csóró átlaguserekhez képest? Lehet hogy a bóklászás móka és kacagás, de minden amit másnak adsz el az erősíti és életképessebbé teszi ezt a kifacsart-gusztustalan p2w helyzetet. Ha meg kihagyod a marketet és csak vendornak adsz el, akkro még mindig ott vagyunk, hogy teljesen kiszolgáltatott vagy a "bálnáknak", esélyed sincs a top1-20%-ban lenni semmiben és a jelenléteddel is jobbá teszed a többieknek a játékot. Milyen jó is a sok noobot legyilkolni poénból? Minek jönnek ezek a "prémium" területekre?
Azt nézd inkább a costume setek menyniért mennek MAXIMUM áron és mennyi anyag nyerhető ki belőlük. Lehet egyszerűen nem éri meg a setet eladni, mert bezúzva többet hoz a konyhára és nem is korlátozott az eladása. Meg attól, hogy a piacon az "alapanyag" (costume) nem jelenik meg attól még a hígfos p2w rendszer még szétcseszheti a játékot. 1-2-5-10 darab "fejlesztőkő"/óra vs 210*akármennyi azonnal pénzért? Hát kösz. Pénzalapon "Instant" tri-tet gear? Húdejólesz ebbe időt fektetni.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.09.01. 14:23:14
Elhiszem. De ahogyan nezegetem az utobbi patcheket, nem sok olyan valtozast hoztak be, ami javitana a "mass reszt". Vagyis továbbra sem latom azt, hogy az emberek egymas segitsegere lennenek szorulva, es ha a node warokat leszamitjuk, open Worldben meg mindig nagyon keves az egymásra valo rautaltsag, ami egy mmorpg lenyege lenne, hiszen nem solo rpgrol beszélünk.
Masik meg, hogy nezem itt az ujabb pvp videokat, es egyiknel sem latom, hogy lenne javulas. Ugyanaz az "aki az elso cct beviszi az gyoz" style van, meg mindig tok irrealisak a dmgek. Pedig ha jol emlékszem erre a problémára voltak megoldasi kiserletek, de akkor ugy latom nem jott ossze...
SzirmosSzisza
Szerintem, ha nem akarsz top 0.1% ellen harcolni akkor a BDO még mindig marha jó.

Hat nem hoztatok meg a kedvemet 😄 Szoval semmi javulas, sot, inkabb tovabbromlas….Akkor megelozom az ujabb kiégést 😄 Most legkozelebb aion 6.2 lesz, ami ugy ahogy valaminek mondhato, de az is legalabb 1 honap meg, amiket linkeltetek, ezek ha jol neztem meg messze vannak, AOC legalabb 2 ev, meg ott amúgy egyre tobb a ketseg, hat nem tul nagy a valasztek. WoWnal az a baj, hogy az end game pvpjetol futva kulonbet hugyozok. Szoval, a helyzet az, hogy van legalabb 1000000000000000000 mmorpg a piacon, de egyik sem ertelmes. Hihetetlen ez az egesz. Kb. 13-15 eve mmorpgzem, es az akkor igenyeknek es merceknek megfelelo mmorpgkbol nem volt hiany. Most, ennyi ido eltelte utan kb ugyanazokkal jatszanak legtobben meg mindig (wow, L2 stb..) ami azert mutatja, mekkorat fejlodott ez az agazat. Visszafele.
SzirmosSzisza
Ez is várós még, Amazon csak nem ad ki rosszat 😊

AnuluWork
Még mindig nem döntöttem el hogyan tovább. Nagyon filózom, hogy belevágok ebbe, de még nem döntöttem. Ami itt van, szép, tényleg szép, de nem biztos, hogy hosszú távon folytatható. Pedig volna mit felfedezni, a fiam mindig kérdezi is, hogy megint sivatagba megyek-e, de nincs hozzá kedvem. Csak a napi rutin és az afk dolgok. (A rendszer persze foly. lequr, aztán hozz be napi 5-6 órát este 7 után ...)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Carmang
Én látom az esőt, de nem remastered módban nyomom. Shakatu dobozt még nem nyitottam, csak az óránkénti Last Summer izét... organic feed jön ezerrel 😄 Meg memfrag, de annak örülök.

Carmang
Én kíváncsi lennék, hogy a játékosok hány százaléka vesz, és tör be kosztümöt hosszú távon. Felteszem nagyon kevés.
Az első nap elég jól pörgött az MP kosztüm ügyileg, tegnap már nem annyira. Illetve az első nap volt orrba szájba TET próba, aki nem olvasta a patch notes-t csodálkozott is, hogy mi történt... az, hogy akinek volt régebbről több kosztüme, betörte, és megpróbálta a TET-et. De ez is lecsengett.
Szóval nem tűnik úgy, hogy sok minden változott. És igazából ez probléma, mert beraktak egy új fícsört, ami a többség számára ugyanolyan élhetetlen, mint az eddigi rulett.

AnuluWork
Két kérdés.

Az esőt ti látjátok? Mert nálam nem látszódik a remastered patch óta.
Dobott vmi értelmeset nektek a Shakatu Luxory box, vagy csak a szokásos 25 repair?

Egyre jobb... 😄
SzirmosSzisza
Múlt héten rakták be, hogy lehet kosztumüt olvasztani cron stoneért. Ha nem akartál siege-re járni akkor kb tök mindegy, ha minimálisan is célod volt, hogy soft cap fölé menj és PvP-zz akkor szopás.

Majd az aktívak kijavítanak ha másként lenne, de a genny banda már a látszatra se igazán ügyel. Sima p2w fos a BDO. A fejlesztések caphras kövekkel is mehetnek. (szintezhető a kő az itemben. Statpontokat ad a magasabb szint. Maximum szinten garantált enchantra van lehetőség 100% max durability vesztés költséggel) Az anyag maximális piaci ára 1 milla gold. Ritka dropként farmolható (az alapanyag amiből összerakható), de RM costume-ok bezúzásával is szereezhető.
Olyan 210 darab jön ki egy teljes setből (34 euró, vagy 30?). Azaz 1 euró olyan 6 milla in game pénzérme és mivel ez már anyag és nem RM item, így nincs mennyiségi korlát. Ha mégis lenne pl costume vételnél, akkor meg 1 milliárd gold vehető hetente. Ez napi 7-14 órányi farmolás. Igaz drága, de etttől még nincs akadálya nagy mennyiségű nyersanyag/in game 'currency' közvetett megvásárlásának.

A remastered ára a fos p2w bevezetés.
Mi a palya errefelé, fut a p2w szekere rendesen? 😄 Lehet visszanezek kicsit, elkovetkezendo 1-2 evben ugy sem jon semmi jo, csak nem tudom, most hol all a p2w tenyallas ezzel az uj encsis cuccal.
Maxtreme
<#idiota>

(petek)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<#zavart1><#vigyor5>

Carmang
Lebuktak 😄

SzirmosSzisza
18+ ?😄

Ez a "feature" már a kezdetektől fogva benne volt a játékban. Calpheon feeltt láttam egyszer elszállni így egy szekeret. Próbáltam követni, de elvesztettem szem elől és eltűnt. Máskor az ogrék környékén az úton repült ilyen szépen egy darabig az NPC-s szekér. Az is jó ahogy a hajók mozgását megjelenítik. Széllel szemben teljes gőzzel tolatva hasít be az öbölbe-kikötőbe? Alap. Ez az igazi. <#taps>
Hát egy darabig én is jártam benne lilára festve 😄
SzirmosSzisza
Fenéket, szőrös fűruha tök jól néz ki! 😄

AnuluWork
Sok mindent remastereltek:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Többek között a közlekedést is. 😊

AnuluWork
A patch óta nem esik az eső nálam. Valami automatikusan kikapcsolta, mert látom, hogy a térképen meg esik, de a képernyőn nem. Mivel lehet visszakapcsolni?

AnuluWork
Nagyon sok jó játék jön hamarosan pcre és konzolra. "Nehéz" utolsó negyedévünk lesz. 😊

AnuluWork
Az a reward baromság jól elqurt mindent. Ilyen rare cuccot nem tudom mindek rewardban adni, hisz ha vkinek kell, az szintén csak egy töredéke a közösségnek. Erre volt, hogy 17k volt bent egyszerre. 😄

Maxtreme
Aztán azt se felejtsük el hogy mikor bejött, ilyen 100-200 milla preorder is volt rá... 😄

Hexex86
Nem rossz tipp. Még elbíbelődök vele egy darabig amíg eldöntöm, hogy mennyire fog lekötni. <#vigyor2>

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

AnuluWork
Tedd fel magadnak azt a kérdést: Meddig akarok én ezzel a játékkal játszani?

Ha ez több, mint fél év, év, akkor szerintem költs rá, ha nem, akkor meg tök mindegy arra a kis időre, hogy miként is nézel ki. 😊

Hexex86
Hát ennek fényében Én is erősen elgondolkoztam, hogy költsek rá. 😊

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

Hát nem valami ízlésesek így van 😄 Rákényszerítenek hogy költs egy outfitre ha mutatósan szeretnél kinézni.
Hexex86
Értem.:/ Köszi az infót. Nem nagyon vannak változatos ruhák a pearl shopos cuccokon kívül. Legalábbis ahogy keresgéltem.

Pearl cuccokat sajnos nem lehet pre orderelni csak kizárólag bidelni lehetséges.Sajnos óriási szerencse kell hozzá.
Hexex86
A Pearl shopban megvehető ruhát, ha preorderelem a market-en akkor szoktak felrakni vagy nem jellemző?

Igen én is úgy emlékszem hogy új szerződés küldés után nem számolta az illető "killjeit" guild questen csak reloggolás után.
AnuluWork
De azért a reggeli eladásomnak örültem. 😄 Mindkettő elment. 😊 Ezek után akár bug is lehet, de leszarom. 😄
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2018.08.25. 12:04:31

A guild contract megújításánál korábban voltak hasonló "fantom" hibák. Kellett egy újrabelépés hogy ismét újra minden jól működjön. EZ nem hasonló helyzet volt? (bár az lehet a guild quest volt ahol nem számolta a hozzájárulásodat a megújítás után amig újra be nem léptél. Rég volt, nem emlékszek pontosan mi ment akkor gallyra pontosan)
Carmang
Úgy látom javítgatják a dolgokat. Nálam pont az volt, hogy új levelet kaptam, elolvastam, töröltem, és nem hagyta abba a villogást. Aztán egyszer, mikor túl voltam terhelve, és kipakoltam a cuccaimat a raktárba, akkor a súlyfigyelmeztető ikon visszament 99%-ra, miközben még félig sem voltam terhelve. De ez csak az első nap volt. Illetve néhány embernél a Cash Shop ikonja belelógott az új lenti menü bezáró X-ébe, és nem lehetett kattintani.