7793
  • AnuluWork #6992
    A Yona's fragment mire jó?
  • AnuluWork #6991
    61es. Csak főztem, gyűjtögettem, napiztam, farmerkodtam, processing, főztem, oszt 61es lett. :D
  • mikromanus
    Kellett neked ilyen magas karakterszintre jutni. Most meg jönnek a gyengécske 0,0000001%-ok. Bezzeg ha kis porbafingó lennél, mint az én karakterem vagy a kezdők, akkor hasíthatnál. :)
  • SzirmosSzisza
    Ne is mondd, tegnap elfelejtettem teart nyomni halál után szóval ugrott 2%, 1 óra alatt jön kb 0.1-0.2% :D
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.03.29. 09:55:40
  • AnuluWork #6988
    Vettem pár iránytűt még szerdán, 6-6 napra kell (2x3x2 alkalom, nehogy már egy menetre berakják az összes desert szart! :D, mert akkor elég lett volna három, 3 napra elég 1 iránytű).

A nagák kb. 10 perc volt. De annyira unalmas grindelni 0,00000000000001%okért! :D
  • mikromanus
    steamen átlag 13500. A max napi 1,5-17k. A nagyja mondjuk nem steames, azaz a 100k "aktív" lehet valós. Mondjuk a 99,5 bent levő idő simán AFK, vagy épp a quest 0 p2p interakcióval...
  • SzirmosSzisza
    Simán van annyi trial akkounttal, meg meghívottakkal a pingvin/jegesmaci miatt. Steamről nem is beszélve. Az, hogy ezekből mennyi aktív már kínosabb kérdés :D De endgame grind helyek általában tele vannak.
  • mikromanus
    A 2 milla korábbi. A 3 milla is NA+EU régió, de az már 2018-as adat... Az volta 10 milliós event időszakból a "helyi" rész.
  • SzirmosSzisza
    NA/EU biztos nem volt annyi, globálisan benne van, főleg, hogy KR-ben régóta kint volt már akkor. Elvileg 2018 végén érték el a 10 millió reigsztrált játékost.

Mostanában újra elkezdtem tolni a Mirumokot, de még nem volt olyan, hogy ne kellett volna PvP-zni spotért, ha új csoporttal mentünk oda. Event questet meg jók kifogtátok, nekem még nem volt olyan, hogy 1 percen belül ne lett volna platoon vagy party :D
  • mikromanus
    Én azt bírom amikor a PvP mániás ifjonc PvP módban rongyol alacsony szintű event helyen, mindenkibe beleköt, aztán kinyírja az AoE támadás amit a catfishekre nyomok. Azért az lelkes. pedig nekem kb a kezdő 3-4 hónapos hajtáson kívül nem sok fejlődés van a karakteren. (no jó, azért a fegyvereket lecseréltem boss gear-re, de mindenem TRi. Az accessori meg quest-duo-tri-commander. Semmi kiemelkedő).

Néhány játékos tényleg szereti a kihívásokat. :)

Az event itemeken nekem se volt szerencsém eddig. Nem is nagyon erőltettem a bentlétet azért a pár extra rollért már. A saját itemeken is rühelltem az egészet. Kb 10-20 FS-kal az ajánlott felett rolloltam ami volt és így maradt pár. Meg quest accessoryk vannak.

A sivatagban és a tengerekre használhatsz iránytűt. 3 darab itemet kell összedobni és utána fel lesz fedve az egész térkép. Jelöli a helyed és az NPC-ket is azt hiszem. Bár az autorun jelölt helyre így se megy (?), de a sivatagi célpontokat könnyebb volt így meglelni. Talán 72 óráig tart az iránytű. Van végleges is, de az elég ritka és macera összeszedni.

A játékosszámról meg annyit, hog ybiztos nagyon "jó", de event időszakban se nagyon láttam az 1-2 kiemelt helyeken se 3-4 embernél többet, pedig nem holtidőben nézelődtem (mondjuk a 4-5-ös csatornákon, így tuti van népesebb csatorna is)

Cat 02: Azért a 2-3 millió account amit hangoztattak első hónapokban valahogy nem látszik a szervereken... lehet mondjuk napi 100k 100 channelen összesen?
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.28. 15:40:26
  • AnuluWork #6982
    Semmi baj a játékkal. Pár muki ugyan képtelen megérteni, hogy nem pvpzni megyek amikor a rhutumokat kell 1000esével irtani, és már csak 40 kell, mert nem erre qurnám el a napot (Division 2 inkább vonz), de ez van. Teljesen le volt hidalva, hogy nem harcoltam vele. Egyszerűen nincs időm grindelni. Meg hányok is tőle. Erre nem betesznek 12 questet ahol utazgatni kell jó sokat és grindelni 1000 szart?! :D Na ez van. Egyszer ha lesz időm, tényleg leülök, és befejezek pár felvett questet, grindelgetek, de annyira értelmetlen 61 után bármi is, hogy az valami totálszar.

Több fajta taktikát próbáltam. Pl. Csináltam 4 DUO fülbevalót, hogy majd egyszerre a négyből csak lesz egy tri. De nem lett. Akkor próbáltam úgy, hogy ameddig lehet, csak a napit encsizem, de az se működött. Most azt csinálom, hogy ameddig él, azt az egyet encsizem, hátha. Eddig ez sem nagy menet. Legközelebb kipróbálom, hogy egyet se encsizek, hanem majd 1xerre az összes holdat elsütöm. Jövőre új taktika. :D Totál lutri az egész. Sok értelme nincs, de legalább elqurom a játékidőm holmi utazgatásra. :D

UPD: A legszebb az, hogy ma direkt leültem kicsit a nagáknál, mert van egy questem, ahol egy fogannal kell talizni a Desert Nagáknál. 1xűen nem találtam meg az npct, mert a sivatagban nem működik a kijelölés (ritka baromság), de legalább elqurtam egy órát csak az npc keresgélésével. Aztán ha már elqurtam, Veliában bohóckodom a kártyákkal. Ez is milyen baromság!
    De amúgy jó a játék, csak sok a fölösleges "tartalom", amitől tele a hócipőm. :)
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.28. 11:49:47
  • SzirmosSzisza
    Elsőnél nem voltam gépnél 2 napot (a játék meg dc-zett) másodiknál meg véletlen halast vettem fel. A quest igazából nem vészes, platoonban elég hamar megvan. A gyérülő számokról meg már 2 éve krágoknak a vészmadarak de valahogy még mindig él a játék :D
  • mikromanus
    Nem volt kedvedre való az "utazás szimulátor" event? :)

pedig nagyon jó: 10 perc oda, leölöd az aprónépet, 10 perc vissza. Ha még a riftbossokat is irtod máris ellőtted a napi játékidődet aminek a fele kb utazás lesz ló/szamárháton. Meg ha online vagy gyűlik a gamble upgrade alapanyag = többen maradnak belépve és látszólag magasabb az "aktivitás". Nagyon tehetségsesen kozmetikázzák a gyérülő számokat. :)
  • SzirmosSzisza
    Eddig nem sikerült egyikből se 6-ot összeszedni :D
  • mikromanus
    Gondolom mára mindenki egy DUO Narc earring büszke tulajdonosa lett... vagy 200 milla silver állt a házhoz. :)
  • SzirmosSzisza
    A szint itt van: https://www.blackdesertonline.com/news/view/2485

A pénz passz, SMH miatt tippre 100 milliárd körül lehet.
  • AnuluWork #6976
    Azt lehet tudni, hogy ki és milyen szintű, valamint melyik szerveren él a legmagasabb szintű játékos? Esetleg még azt is, hogy milyen cuccban rohangál? Ill. tudható, hogy kb. mekkora a legnagyobb kp amit vmelyik player birtokol és kb. mennyije lehet maniban, cuccban a leggazdagabb playernek?

Gondolom Koreaban van pár hasonló, de az EU, NA, RUS szerevereken mi a helyzet?
  • SzirmosSzisza
    Monster damage meg a DP nem rossz rajta, de sajna kell a TET legalább :/
  • mikromanus
    Nem vesztettél sokat. Úgyis visszaesik a következő rollal. :)
    Meg nem is jobb mint egy mezei grána quest ring vag yegy TRI kék...
    Az öv és az ogre ring nyakláncnál bízok a szerencsémben inkább. Azok idegesítően gyenge esélyesek voltak magas költség mellett, így maradtam a PEN commandernél meg egy PRI ogrénál. Ennél csak jobb lehet majd. Ha bírom türelemmel a 6-6 környi questet.
  • AnuluWork #6973
    Érdekes. PRIre 5 szürke holddal tudtam ma felvinni a fülbevalót ... (80% esélyt írt ... :D)
  • colkerx
    Bár én nem ismerem őket múlthéten véletlenül felfigyeltem hogy egy már feloszlott magyar guildes tag egy másik guildben van.
    A nevük BUSO múlthéten foglaltak 1 nodet,most jelenleg 2 nodejuk van.
    Server chaten látom csak őket hírdetni máshol még nem hallottam róluk. Esetleg náluk érdeklődj hogy milyen szinten csinálják ezt.
  • SzirmosSzisza
    Teljesen mindegy, hogy meglett-e nyesve, több, mint 1 évig bent volt, talán fél évig tolták keményen is, az alatt annyi silvert össze lehetett szedni ami elég a játék végéig.

A linkelt kép EU-n van, találkoztam is már vele siegen, olyan gyorsan rég nyomtam hátraarcot, de itt egy másik smh gear, UPS-ben mindig volt 1-2 speedhacker akit ugyan banoltak, de a pénzt bent maradt, t1 payout 1 milliárd körül volt náluk, t10 8-9 körül, most ezt képzeld el hónapokig, vagy ha van pénzed akkor 2-3 naponta váltogatva a guildeket és venni hasonló mennyiségű silvert. Szerintem ez sokkal károsabb volt a játékra, mint a kosztüm/VP eladás ami ráadásul a new p2w játékosoknak még jó is.

Open worldben meg nagyon ritkán futsz össze ilyen gearelt játékosokkal, vagy ha igen akkor egy idő utád tudod, hogy pl mediah 5 és 6 Hystria-t felesleges próbálni, mert úgyis ott lesz az a player egész nap :D

#6966: nem nagyon van más értelmes MMO a piacon hasonló szintű combattal, grafikával és mélységű life skillel (külön külön még talán, de együtt biztos nem). A p2w meg ugye mindenkinél máshol veri ki a biztosítékot, maga a játék már a kamuval és worker slot vásárlással p2w volt induláskor :D
  • Running
    Akkor kár érte. A Zenimax meg kitalálta 1 év ESO után, hogy ez nem mmo, hanem egy tes online játék. És így is lett. Csudajó a játék, csak nem csapatba.
  • mikromanus
    Eleinte nem volt ez annyira p2w. Így szoktatták rá a kölyköket a drogra a dealerek. :)
    Volt egy névrejtő costume, meg talán valami apróbb előny de itt ki is fújt a "p2w". Csak amikor mindent kiteszteltünk elkezdtek minden fost belenyomni a rendszerbe amiről azt ígérték, hogy ilyesmi nem lesz. Az RNG meg a grindfest egy dolog. Az se volt eleinte komoly gond. Ezek a gondok kb TRI után érkeztek. Az már teljesen elcseszett. Meg az accessory enchantnál persze mert az mindig is fos volt.
  • Running
    Van baj. :)))))))
  • mikromanus
    OCD+junkie mentalitás. Kell az anyag, különben elvonási tünetek lesznek. A BDO olyan volt a korábbi játék után mint a kokain után a meszkalin. Talán segít lejönni a keményebb anyagról, de nem egészséges ez se. :)
  • Running
    Egyszer csak megértem, hogy tudtok ezer órákat beletenni egy ilyen koreai grindelős p2w rng foshalmazba. Már az első másodpercben lehetett tudni, hogy ebben nem lesz több. :)))
  • makepopcorn
    Ezzel teljesen egyetértek. No, de én csak a "sima" nodewarra gondoltam, hogy azért azt egy magyar guild el tud hozni, és nem feltétlen csak snipe-olással. Ez a kép meg xD, szélsőséges példa volt. Ti melyik guildbe vagytok, ha szabad megkérdeznem?
  • mikromanus
    A SMH payout már rég meg lett nyesve. Félmilliárd felett feleződik, majd egyre kevesebb lesz a plusz suska. Egyre nagyobb az "adótartalom". Sírt is a szája sokuknak a nerfeknél. Persze ez már sokat nem számít. meg a ram damage is nerfet kapott talán, vagy a monsterek kaptak több HP-t. Így se túl nehéz és controllerrel szánalmasan könnyű az egész, de most már nem akkora üzlet. Van más jól termelő lehetőség is.

A játékosokat nem nagyon érdekli a p2w, kivéve amikor összefutnak egy-két gyökérrel aki egyhiteli őket és esélyük sincs ellene fellépni.

A linkelt példád meg szerintem az orosz szerveren nyomul.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 10:05:23
  • SzirmosSzisza
    Sokkal több pearl item megy a marketre mióta drágább és többet lehet eladni. Kosztümből is értelemszerűen az új/prémiumokat adják el, mert egyszerűen több silvert érnek. Azt pedig lassan el kéne fogadni, hogy a játékosok 90% sose fog eljutni siegere, őket nagyon nem érdekli, hogy valaki p2w-elt egy hétig és sikerült még 1 caphra szintet rárakni a fegyverére, arról nem is beszélve, hogy a heti 10-20 milliárdos SMH payouthoz képest ezek a pearl eladások labdába se rúgnak (Ő pl heti szinten vett payoutot, ez a tavaly decemberi gearje, azóta van neki PEN ogre és PEN tungrad is, meg ki tudja még mi).
  • mikromanus
    Ezt nehezen tudom értelmezni. Ugyanúgy ezer a millióhoz arányú a "szolgáltatás" vásárlás a marketplacen és a pet is. A costume-oknál csak a csicsa adható el. A funkcionális itemek ki vannak zárva az in game kereskedelemből. Pearlt se lehet közvetlen eladni. Attól meg hogy drágábban lehet ezeket eladni = több in game erőforrás megy a p2w usereknek heti szinten nem lesz jobb a többieknek.

makepopcorn: annyira azért nem rossz ez a játék. A sok duma azért van, mert két fájó pont van: a kihagyott ziccer és a hazugságok
    A hazudozás-hátbaszúrás értelemszerűen elég fájó. EZ volt az első játék, ahol komolyan fontolgattam, hogy chargeback-elem az egész költésemet és hagyom a francba. nem azért mert rossz lett, hanem mert mást adtak mint amit igértek miután kiteszteltük az összes szaros fejlesztésüket és hibájukat és egy vagyont költöttünk a játékra hogy ne legyen p2w. Az a korai időszak játékosainak fájdalma. Akik bagóért vették később a játékot azoknak nem gond. Más a kiindulópont.

A kihagyott lehetőség a legfájóbb a játékokban. A hibái ellenére a BDO tényleg lehetett volna versenytárs a WoW ellenében, vagy mellett. Szép és új és nem rossz. A sekélyes ifjúságnak (nekem is) elég azért ennyi is. :)
    csak szétcseszték a p2w-nel és koreai módra bénán kezelték a hosszú távú célokat és fejlesztéseket a játékban. Idővel finomodott és jobb lett, de ettől még bukta nagy mértékben a BDO is. Sokkal több lehetett volna. Persze lehet a játék nem tud sokkal több játékost kezelni és emiatt fejik ilyen keményen a meglévő játékosokat... de ez sovány vigasz. A kényszerített RNG fejlesztések, downgrade, item megsemmisülés... ezek nem szórakoztatóak. Tekinthetjük úgy is az eventeket, hogy a lassan finomítható egyensúlytalanságok kompenzálására vannak bent, így ez még lehetne megbocsátható... Csak a többi részlet...
    A "statikussága" a piacnak elég gáz, de más oldalról picit kevésbé sérülékeny tőle a játék. nem kell azon agyalni hogy mentsük a nehezen menthetőt utólag ha korlátozottak az árak és nehéz nyerészkedni. csak ugye ebbe meg a SMH tett be. Hónapokig ömlött a sokmilliárd silver a rendszerbe accountonként. "könnyű melóval". No puff, de jó hogy korlátos alacsony árak vannak... :)

Röviden: azért mert sok "hibát" találok még nem lenne rossz a BDO. Csak épp azért mert van benne lehetőség sokkal fájóbb ha nem élnek vele a fejlesztők-kiadó.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 09:19:52
  • SzirmosSzisza
    Az a vicces, hogy a p2w újítások miatt pont sokkal egyszerűbb lett az élete olyan játékosoknak akik nem akarnak költeni a játékra :)

Aki meg az enhance rendszer RNG miatt problémázik az új market mellett az meg is érdemli.
  • makepopcorn
    mikromanus, elég rossz véleményed van a játékról :) Persze én se értek egyet ezekkel az ingyen dolgokkal, amivel más lehet már egy éve küzd, a másik meg 2 hónap játék után megkapja egy hülye event árán, amiben veszteni valója sincs. Nem túl korrekt a kakaotól, ez tény.
    A market valszeg nem véletlenül lett ilyen, biztosan lesz következmény. Például a tegnapi T1-es nodewar változtatás, hogy gearhez lettek kötve. Szerintem ez nem rossz, sőt jobb, hogy ki van kötve külön az AP/DP követelmény, így a hardcore játékosoknak kb. újra kell húzni egy tri-s boss cuccot, ha akarnak menni kisebbre, mivel nem elég csak levenni egy bheg kezest vagy egy urugont, mivel a kristályra szükség van a gearből. Lesz esély talán, nem tudom, csak első pöccre tűnik jó dolognak.
    p2w-ről, meg hát... igen, az. A value pack az mindenképp megadja az alapját, hiszen a marketen eladott cuccodat vp nélkül sokkal veszteségesebben veheted ki, ez eléggé hátrány. Bár van az 1 napos loyalityért, és akkor 24 óra alatt kell eladni mindent. :P Persze, ez sem a legjobb megoldás, de nem feltétlen mondanám annyira p2w-nek a játékot, lineag2-ben szerintem durvább off szerón.

Ha nincs célja a guildeknek, hát legyen a magyar közösség a cél! :) Bár lehet, hogy tényleg már nincs mit tenni, mert nem működik együtt, és csak dédelgetett álmokat szövök, amikor bdo-ba belépek. Vagy a régi mmo-s emlékeimet megszépítette az idő, és nem emlékszek a rosszra, csak arra, hogy volt példa az összetartó csapatra, a közös sikerekre.

Előbb legyen egy kis nyár, hátha lesz summer sale ;)
  • mikromanus
    Nem a játékosokkal, guildekkel, vagy a solo tartalommal van a gond, hanem a céltalansággal és az alapvető rendszerszintű hibákkal. Ha hatékony akarsz lenni egy node warban vagy siege-ben, akkor jó felszerelés kell. A fejlesztési rendszer meg egy vírus értelmi szintjén van. Agyatlan kényszerített RNG. Undorító szerencsejáték. A játékosok többsége előbb utóbb hagyja a fenébe. Sokmilliárd silver és többezer óra ellövése és talán valamikor lesz jobb itemed? Na, felejtsd el! Emellé jön a hígfos item drop rendszer. "normál" farmolással elég zsengén jön a szükséges boss item utánpótlás. A riftek garantált dropjai ugyan segítenek, de az alap az, hogy jó eséllyel az arcodba robban a kemény munkával sezrzett és fejlesztett itemed a következő fejlesztési kísérletnél. Aztán meg a kemény küszködős, lélekölő ismétődő szörnyhent után összejön valami... azt kapunk egy eventet ami kb belépések alapján ingyen adja mindenkinek ugyanezt. Hákabbef@szom KakaoMeme!

A communizmus shop csak rátett a gondokra egy lapáttal. A central market átkereszteléskor picit jobb lett, de alapvető építőelemein a rendszernek nem működik az árkorrigálás a kereslet alapján. A magad farmolta, NPC-vel AFK nem farmolható anyagokon kemény árplafon van jó alacsonyan. A kutya se ad el. Statikus ára van a fának, kőnek, nemesfémnek, ritka item/material dropoknak, sok fejlesztési alapanyagnak...

Ja, meg egy idő után azért a legfanatikusabb White Knight is behány a KakaoMeme köcsög p2w újításaitól. B2p, 3 premium service és p2w cash hsop. Duplázott értékű cron stone termelés cash shopő item betöréssel, maidland, Costume service minden life skillre. Direkt nyersanyag kiváltás valós pénzzel. félmilliárd feletti "korlát" hetente. Egyre komolytalanabb az egész.

A kezdeti hazudozás és "lopás" már csak hab a tortán. Az újabb játékosokat nem érinti annyira, hogy az előfizetők pénzének hazugsággal kicsalásából építették fel a BDO-t az EU-NA régíiókban. B2p, semmi p2w. Meg a lóf@szt nem. Meddig bírták? 3 hónapig? Mikorra leteszteltük nekik a siege-eket elkezdték beletömni a rendszerbe a p2w tartalmakat kétheti-havi rendszerességgel. 2-3 millió account? Mégis hol van ennyi játékos szerintetek?

Na jó, nem duzzogok. Mindenesetre vannak apróbb gondok a játékban, amit a csili-vili kinézet se takar el. Már várom a téli +500Lt limited offert. :)
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 01:47:33
  • mikromanus
    Mind a kocsmában dekkol. Mivel szerdán nincs quest, így lehet csak holnaptól lesz ott Lily. Ha megvan a quest item akkor könnyebb lesz megtalálni.
  • AnuluWork #6957
    "NPC Lily, who will be available from Mar. 20th after maintenance"

Ő hol van a kocsmán belül? (Ő a fülbevalós.)
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.20. 15:56:30
  • SzirmosSzisza
    Anno volt a Blacksheep, BLAST és most megint Blacksheep akikről tudok de mind több hónapig kitartottak és tényleg próbálkoztak, de mindig volt valami belső viszály.
  • makepopcorn
    Igen, a kezdeti lelkesedés. Gyorsan akarják látni az eredményeket, pedig ennek idő kell. És egy új guildet nem lehet egyből nodewarra vinni, ezért nem is értem, hogy miért nem olvadnak össze, hogy ne kelljen a guild skillekkel vacakolni. Persze ott van az is, hogy a bdo inkább solo tevékenységre épít, mint csapatosra. Lehet ez is a probléma, nem biztos, hogy a negatív magyaroké. Mert más mmoban meg voltak a szerepek (tank, healer, support, dd stb) addig itt csak tagok, officerek vannak és egy leader és ez kevés, hogy együtt maradjanak, hogy szükségük legyen egymásra. Holott a nodewar alatt pedig szükségük van egymásra. Bevallom nem ismerem a guildek leadereit, így nem tudom hogyan gondolkoznak, csak a gomba növésű kis guildeket látom.
    Legtöbb ember elzárkózik a nodewar lehetőségeitől, (nem pvp-zik) mivel azt hiszi, hogy öldökléssel megy az egész, közben meg taktikai lépésekről van szó. De ha nem is nodewaros guild, egy magyar seamonsteres guildet se látok. Persze már annyira nem éri meg, mint ahogy elvileg fél évvel ezelőtt vagy mikor is volt ez... (inkatív voltam), de abból jön a második legtöbb pénz a guildnek. És az tömör lifeskill, csak abban más, hogy ahhoz elég komoly hajó felszerelés kell, miközben egy nodewarra csak ember kell alap gearrel (most ezekkel a tri-s ékszerekkel azért fel lehet majd zárkózni).
  • Mirayse
    Lényegében leírtad a probléma fő forrását hogy kevesen tudnak együtt dolgozni a sikerért.Legalábbis hosszú távon nem.A kezdeti lelkesedés hamar megváltozik.
  • SzirmosSzisza
    War Heroval elvileg lehet menni mostanában magyar guildekkel, de én se vagyok egy ideje túl aktív sajnos. A magyar FB csoportban szoktak hírdetések is lenni, ahogy néztem azért járnak warozni az emberek.