Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A shardok megmaradnak, a gyűrűk-ékszerek április 17-én törlődnek ha nem váltod át őket addig. A quest levél törlődik holnap. Szerintem ha megkezdett quested van az befejezhető. Aktív időszakban a letter beváltható. Ha több halmozódott fel, akkor több is. Egy quest kész, jöhet a következő. Csak ott az az apróság, hogy az 1k killen túl még 4-6 kilóméter oda, majd ugyanannyi vissza az út és nincs "gyorsutazás". Elég kétségbeesetten akarják feltornászni azokat a fránya "aktivitási mutatókat" a KakaoMeme-s srácok... 😊
SzirmosSzisza
Kétlem, holnap indul elvileg a következő ékszer.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Sajna eddig nem tudtam összehozni a TRIt.
Holnap, server resetkor ugye csak a levelet veszítjük el?

Vagyis lehet-e még enhanceolni és enhance után becserélni darabkákra holnap du. server reset után is, ha még van piros holdad, vagy már nem? Este bent hagyom a karit, 5 óra meg lesz, lesz reggelre 8 darab hold, de a 7. gyűrűért már szerintem server resetig nem lesz időm elmenni. Viszont, ha elindítom, felveszem a gyűrűs questet, végig engedi még csinálni server reset után?

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

SzirmosSzisza
Halat felejtsd el, sokkal nehezebb.

Amúgy ha meg is van már a gear, egy TRI ékszer vagy "ingyen" TET próba mindig jól jön.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

AnuluWork
Az a baj, hogy vissza kell menni, mert mindig más a combat küldi célpontja.

Maxtreme
vagy odapakolsz 1 altot amivel felveszed, majd a végén leadod..

AnuluWork
Volt már ilyen baromságuk, szerintem pont tavaly. Onnan ez az 1000 killes borzalom. Az első hét még csak-csak, de a második-negyedik kicsit erős, ugyanis alapból sokan grindelnek a hexe, helm, mansha, stb. spotokon, ráadásul kettő még a sivatagban is van.

Mennyit kell kifogni halból, ha nem harcolni akar valaki?

Külön kiemelték, hogy nem ad új quest itemet ha eldobod a questet. Mondjuk olyan RNG az egész, hogy nem tudom érdemes-e sokat törődni. DUO sárga szintű cuccaim már vannak, a TRI meg elég esélytelen. Mondjuk az övön meg az ogre ringen jó lesz a DUO is ha nagyon nem jön a szerencse. Meg az 1000-1000 kill nem vészes. Ami necces lehet az a valenciai kill quest, mert az kedvelt hely XP farmra és pénzért is.

Csatlakozhatsz partyhoz is, vagy válthatsz más csatornára. Valamelyikre a vége fele. Valencia 4-6, vagy kama....

Igazából ez inkább amolyan időpazarlás jellegű quest. Egy helyen veheted fel és végig kell lovagolnod a mapot oda, hogy letudd a questet és visszafele ugyanannyit, hogy leadd. Elég gusztustalan és ötlettelen alibi event.
AnuluWork
A maradvány rész nem volt egyértelmű. Sosem futottam bele még ilyenbe. A leveles részt azért kérdeztem, hogy ha combat questet visszaadok, hátha ad más questet, más célpontra, mert mondjuk catfisheket kell ölni és tele van a terület emberkékkel, akik mind cafisheket ölnek, akkor ha visszaadom, ad-e új papírt, de ezek szerint nem. (Kb. tavaly július óta nem grindeltem, most mozdultam ki először ...)

Még egy kérdés. PVE-re: Kutum vagy Nouver?

Naponta egyet szerezhetsz. ha eösszejön a tri a kényszerített szerencsejáték rászoktatón, akkor beválthatod egy-egy TRI itemre. Ha bukod a tri-t, de minden nap szereztél 1-1 itemet, akkor beválthatod egy másik NPC-nél "maradványokra" 1-1 arányban. 6 "Maradvány" (remains) beváltható 1-1 duo accessoryra. Tekintve, hogy max 6 gyűrűd/earringed/necklace-d lehet ennyi idő alatt, így ez max 1-1 item. Amit nem tudsz beváltani az eladható egymilla silverért. De ez le volt írva az event leírásban. Persze az hosszú és kemény ,mint a nyolc általános... 😊
AnuluWork
Ezek az eventes gyűrűk, ha nem cserélem be őket, eltűnnek majd? Csak mert egyet lehet cserélni/család. De a többi, ami megmarad, ha megmarad, azok?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.15. 13:00:43

AnuluWork
Minden nap fog adni egy levelet?

SzirmosSzisza
Nop, van még rá 6 napod.

AnuluWork
Ezt a enhanceolandó gyűrűt sikerült nektek TRIre felvinni?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.14. 19:26:49

AnuluWork
A Get a +15 Cliff's Weapon! questet 56! felett ki adja?

AnuluWork
Én most jutottam el oda, hogy neki fogok ülni enhancolni, de látom az is átalakult. 😊 3 féle enhance. 😄

SzirmosSzisza
Olcsó PEN-re rakni (kevés cron stone kell hozzá) és utána caphra-val csomó DP-t hozzá lehet adni olcsón.

Amúgy az a 2 közül talán a Griffon jobb. Én lusta vagyok és még mindig Muskan + Giath kombóm van 😄

AnuluWork
Ez hogy jön ki? Miért?

SzirmosSzisza
A mostani metában PEN Heve 😄

AnuluWork
Melyik szerintetek a jobb? A Giath vagy a Griffon helmet?

AnuluWork
Ez pontosan mit jelent? 91,311%on vagyok. Traininggel nem fog feljebb menni?

SzirmosSzisza
Nézd meg mi drága, mennyi a kereslet, stb. Most eléggé képlékeny minden, pl draught 1 hét alatt felére esett vissza.

AnuluWork
Kicsit összezavarodtam a markettel. Minden más, mint volt, és fogalmam sincs mit is érdemes gyártani és mit eladni azonnal. Nem tudtok egy jó összefoglalót?

Egyáltalán bányászni mit érdemes?

Mintha a cuccokban lévő anyag is befolyásolná az árakat.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.05. 13:58:54

Carmang
A pet benne van az inventory-ban? Jobbkatt rá, és akkor bekerül a pet listádba. Bal fent az ikonoknál van egy mancs kinézetű, azzal tudod megnyitni a pet listát, és azon belül is a "kinyitó doboz" ikonra kattintva tudod előszedni. Etetni kell, akkor fejlődik a szintje. Amikor elő van véve, akkor csökken a jóllakottsága.
Remélem érthető voltam.

Köszönöm még egyszer a válaszokat, de sajnos nem beszélem túl jól az angolt. Azért kérdeztem, hogy van e valaki, aki ingame elmagyarázná a dolgokat. Konkrét kérdéseimmel tele lenne a .... Strikert kezdtem második karinak és nagyon tetszik. Leginkább a PVE rész érdekelne. Na meg kaptam egy petet(amin rajta van még a tojáshéj), de nem tudom használni.
Carmang
Kezdd el játszani, és ha valami nem értesz, kérdezz. Vagy nézz YT-on videót (van minden, kari build, node menedzselés, skill kombók, minden). Annyira összetett a játék, hogy konkrét kérdés nélkül nem tudunk mit írni.
Vagyis tudnánk, de annyi ideje senkinek nincs. Neked se, hogy elolvasd 😊

Köszönöm
SzirmosSzisza
Érdemes belépni egy guildbe és tudnak segíteni, illetve YouTube-on nézegetni videókat. Facebookon van egy Black Desert Online Hungary nevű csoport, ott rengeteg guild hirdetés van és a legtöbb kezdő barát is.

Tudnál segíteni akkor, vagy csak gyűjtöd a hsz.-t? XD
Maxtreme
na az egy nagyon nagyon hosszú, soha véget nem érő beszélgetés lesz.

Sziasztok, ma töltöttem le a játékot és elsőre nagyon érdekes, csak elég bonyolultnak tűnik. Van esetleg valaki, aki segítene elsajátítani az alapokat és kiképezne Discordon?
AnuluWork
Karakterváltás megoldotta. Ekkora káoszt bakker!

Más. Azt nem értem, hogy ha marketen és a whban meg van oldva, hogy a seedeket nem külön-külön inventory spaceben kezeli, akkor amikor kiveszed a market whból, mondjuk 51 seedet, akkor miért egyesével pakolja be, miért nem úgy szerepel az inventorydban, hogy: seed: 51. A scrollok már így működnek, a seed miért is nem?
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.22. 10:05:56

AnuluWork
Viszont eltűntek a petjeim. Mi ez a hülyeség?

AnuluWork
Kicsit szokni kell. Ez a bid rész elég érdekes lett ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.22. 09:14:06

AnuluWork
A playerek által előbányászott easy fixel végre van central marketem, de hogyan lehet keresni cuccokra, amelyek nincsenek bent, de pl. bidelnék rájuk?

UPD:
Felfogtam. A cuccon belül vannak a PRI-PEN kategóriák.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.22. 08:56:10

AnuluWork
Igen, remek munkát végeznek a filyúk.

Carmang
LOOOL. Most már nem csak a BS Adventure nem megy Win7 alatt, hanem a MP sem?

AnuluWork
Remek. 😄

UPD: De komolyan, ilyet ... Pedig ly-os j sincs benne: Central Market
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.21. 12:42:22

SzirmosSzisza
Win7 alatt nem megy sajnos, elvileg rajta vannak az ügyön.

AnuluWork
Na jó. Próbálom értelmezni, de most vagy lagg van, vagy béna vagyok. Storageból sem érem el. 😞 Sem ESC menüből. WIN7 alól nyomom.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.02.21. 12:39:53

AnuluWork
Mi kell, hogy elérhessem a marketplacet? Teljesen átalakult, és nem érem el. Failt ír ki.

Köszönöm a választ! Igen, azt láttam, hogy sok magyar guild van. Csak nem tudtam eldönteni, hogy abból melyek érnek bármit is. <#lama> Bent vagyok a csoportba, láttam 1-2 hisztit, aztán én csak arra vágyom, hogy egy jó fej közösségben tudjak munka után lazítani a többiekkel, akik szintén nem veszik vér komolyan a játékot. <#crazya>
SzirmosSzisza
Van 1-2 pár nagyobb magyar guild, illetve kb hetente vállnak ki emberek akik csinálnak maguknak egy-egy kisebb guildet, mert valami nem tetszik nekik. Ha akarsz keresni egyet érdemes belépni a Black Desert Online Hungary FB csoportba, rengeteg hirdetés van, tudsz mazsolázni.

Mystic meg Striker szokás szerint jó nagyjából mindenre, de igazából érdemes azzal játszani ami tetszik, egyik class se useless, csak van amelyik jobb PvP-ben vagy magasabb AP-n erősebb.

Sziasztok! Visszatérő játékosként szeretnék érdeklődni a magyar guildekről. Kb. másfél-1 éve hagytam abba, mivel a társaság, akikkel elkezdtem abbahagyták. Mi a helyzet magyar fronton? Illetve pár classról is kérdeznék, hogy melyik a legjobb jelenleg és melyik a kuka perpil? Sajnos nem vagyok napra kész, mivel azóta olvasni se olvastam a játékról annyit. A mysticről, strikerről tudom, hogy op, a lahn meg annyira nem, ezek így is maradtak? Az új archer class milyen? Köszi a válaszokat!
Utoljára szerkesztette: makepopcorn, 2019.02.19. 07:56:13
AnuluWork
Aha.

SzirmosSzisza
Vettél skill könyvet is?

AnuluWork
Napokig nem pörgött az afk training %a. Pedig lement maga a training ... De napokig 47 elkölthető pontot írt. 1742nél járok.

SzirmosSzisza
2800 körül, de 1600-1700 körül már csak 1-et kapsz nem 3-at.

AnuluWork
Van maximuma a megszerezhető skill pontoknak?

SzirmosSzisza
Remélem nem adtad el a felesleges lovadat, most 10 milliárd körül lett az áruk 😄