Black Desert Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A manual szerint már csak el kell adni az öveket.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
UPDATE: Pipernél, nem pedig Luneinél, mint a fragmenteket. Kira.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.31. 09:49:07
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.03.29. 09:55:40
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A nagák kb. 10 perc volt. De annyira unalmas grindelni 0,00000000000001%okért! 😄
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Mostanában újra elkezdtem tolni a Mirumokot, de még nem volt olyan, hogy ne kellett volna PvP-zni spotért, ha új csoporttal mentünk oda. Event questet meg jók kifogtátok, nekem még nem volt olyan, hogy 1 percen belül ne lett volna platoon vagy party 😄
Néhány játékos tényleg szereti a kihívásokat. 😊
Az event itemeken nekem se volt szerencsém eddig. Nem is nagyon erőltettem a bentlétet azért a pár extra rollért már. A saját itemeken is rühelltem az egészet. Kb 10-20 FS-kal az ajánlott felett rolloltam ami volt és így maradt pár. Meg quest accessoryk vannak.
A sivatagban és a tengerekre használhatsz iránytűt. 3 darab itemet kell összedobni és utána fel lesz fedve az egész térkép. Jelöli a helyed és az NPC-ket is azt hiszem. Bár az autorun jelölt helyre így se megy (?), de a sivatagi célpontokat könnyebb volt így meglelni. Talán 72 óráig tart az iránytű. Van végleges is, de az elég ritka és macera összeszedni.
A játékosszámról meg annyit, hog ybiztos nagyon "jó", de event időszakban se nagyon láttam az 1-2 kiemelt helyeken se 3-4 embernél többet, pedig nem holtidőben nézelődtem (mondjuk a 4-5-ös csatornákon, így tuti van népesebb csatorna is)
Cat 02: Azért a 2-3 millió account amit hangoztattak első hónapokban valahogy nem látszik a szervereken... lehet mondjuk napi 100k 100 channelen összesen?
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.28. 15:40:26
Több fajta taktikát próbáltam. Pl. Csináltam 4 DUO fülbevalót, hogy majd egyszerre a négyből csak lesz egy tri. De nem lett. Akkor próbáltam úgy, hogy ameddig lehet, csak a napit encsizem, de az se működött. Most azt csinálom, hogy ameddig él, azt az egyet encsizem, hátha. Eddig ez sem nagy menet. Legközelebb kipróbálom, hogy egyet se encsizek, hanem majd 1xerre az összes holdat elsütöm. Jövőre új taktika. 😄 Totál lutri az egész. Sok értelme nincs, de legalább elqurom a játékidőm holmi utazgatásra. 😄
UPD: A legszebb az, hogy ma direkt leültem kicsit a nagáknál, mert van egy questem, ahol egy fogannal kell talizni a Desert Nagáknál. 1xűen nem találtam meg az npct, mert a sivatagban nem működik a kijelölés (ritka baromság), de legalább elqurtam egy órát csak az npc keresgélésével. Aztán ha már elqurtam, Veliában bohóckodom a kártyákkal. Ez is milyen baromság!
De amúgy jó a játék, csak sok a fölösleges "tartalom", amitől tele a hócipőm. 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.28. 11:49:47
pedig nagyon jó: 10 perc oda, leölöd az aprónépet, 10 perc vissza. Ha még a riftbossokat is irtod máris ellőtted a napi játékidődet aminek a fele kb utazás lesz ló/szamárháton. Meg ha online vagy gyűlik a gamble upgrade alapanyag = többen maradnak belépve és látszólag magasabb az "aktivitás". Nagyon tehetségsesen kozmetikázzák a gyérülő számokat. 😊
A pénz passz, SMH miatt tippre 100 milliárd körül lehet.
Gondolom Koreaban van pár hasonló, de az EU, NA, RUS szerevereken mi a helyzet?
Meg nem is jobb mint egy mezei grána quest ring vag yegy TRI kék...
Az öv és az ogre ring nyakláncnál bízok a szerencsémben inkább. Azok idegesítően gyenge esélyesek voltak magas költség mellett, így maradtam a PEN commandernél meg egy PRI ogrénál. Ennél csak jobb lehet majd. Ha bírom türelemmel a 6-6 környi questet.
A nevük BUSO múlthéten foglaltak 1 nodet,most jelenleg 2 nodejuk van.
Server chaten látom csak őket hírdetni máshol még nem hallottam róluk. Esetleg náluk érdeklődj hogy milyen szinten csinálják ezt.
A linkelt kép EU-n van, találkoztam is már vele siegen, olyan gyorsan rég nyomtam hátraarcot, de itt egy másik smh gear, UPS-ben mindig volt 1-2 speedhacker akit ugyan banoltak, de a pénzt bent maradt, t1 payout 1 milliárd körül volt náluk, t10 8-9 körül, most ezt képzeld el hónapokig, vagy ha van pénzed akkor 2-3 naponta váltogatva a guildeket és venni hasonló mennyiségű silvert. Szerintem ez sokkal károsabb volt a játékra, mint a kosztüm/VP eladás ami ráadásul a new p2w játékosoknak még jó is.
Open worldben meg nagyon ritkán futsz össze ilyen gearelt játékosokkal, vagy ha igen akkor egy idő utád tudod, hogy pl mediah 5 és 6 Hystria-t felesleges próbálni, mert úgyis ott lesz az a player egész nap 😄
#6966: nem nagyon van más értelmes MMO a piacon hasonló szintű combattal, grafikával és mélységű life skillel (külön külön még talán, de együtt biztos nem). A p2w meg ugye mindenkinél máshol veri ki a biztosítékot, maga a játék már a kamuval és worker slot vásárlással p2w volt induláskor 😄
Volt egy névrejtő costume, meg talán valami apróbb előny de itt ki is fújt a "p2w". Csak amikor mindent kiteszteltünk elkezdtek minden fost belenyomni a rendszerbe amiről azt ígérték, hogy ilyesmi nem lesz. Az RNG meg a grindfest egy dolog. Az se volt eleinte komoly gond. Ezek a gondok kb TRI után érkeztek. Az már teljesen elcseszett. Meg az accessory enchantnál persze mert az mindig is fos volt.
A játékosokat nem nagyon érdekli a p2w, kivéve amikor összefutnak egy-két gyökérrel aki egyhiteli őket és esélyük sincs ellene fellépni.
A linkelt példád meg szerintem az orosz szerveren nyomul.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 10:05:23
makepopcorn: annyira azért nem rossz ez a játék. A sok duma azért van, mert két fájó pont van: a kihagyott ziccer és a hazugságok
A hazudozás-hátbaszúrás értelemszerűen elég fájó. EZ volt az első játék, ahol komolyan fontolgattam, hogy chargeback-elem az egész költésemet és hagyom a francba. nem azért mert rossz lett, hanem mert mást adtak mint amit igértek miután kiteszteltük az összes szaros fejlesztésüket és hibájukat és egy vagyont költöttünk a játékra hogy ne legyen p2w. Az a korai időszak játékosainak fájdalma. Akik bagóért vették később a játékot azoknak nem gond. Más a kiindulópont.
A kihagyott lehetőség a legfájóbb a játékokban. A hibái ellenére a BDO tényleg lehetett volna versenytárs a WoW ellenében, vagy mellett. Szép és új és nem rossz. A sekélyes ifjúságnak (nekem is) elég azért ennyi is. 😊
csak szétcseszték a p2w-nel és koreai módra bénán kezelték a hosszú távú célokat és fejlesztéseket a játékban. Idővel finomodott és jobb lett, de ettől még bukta nagy mértékben a BDO is. Sokkal több lehetett volna. Persze lehet a játék nem tud sokkal több játékost kezelni és emiatt fejik ilyen keményen a meglévő játékosokat... de ez sovány vigasz. A kényszerített RNG fejlesztések, downgrade, item megsemmisülés... ezek nem szórakoztatóak. Tekinthetjük úgy is az eventeket, hogy a lassan finomítható egyensúlytalanságok kompenzálására vannak bent, így ez még lehetne megbocsátható... Csak a többi részlet...
A "statikussága" a piacnak elég gáz, de más oldalról picit kevésbé sérülékeny tőle a játék. nem kell azon agyalni hogy mentsük a nehezen menthetőt utólag ha korlátozottak az árak és nehéz nyerészkedni. csak ugye ebbe meg a SMH tett be. Hónapokig ömlött a sokmilliárd silver a rendszerbe accountonként. "könnyű melóval". No puff, de jó hogy korlátos alacsony árak vannak... 😊
Röviden: azért mert sok "hibát" találok még nem lenne rossz a BDO. Csak épp azért mert van benne lehetőség sokkal fájóbb ha nem élnek vele a fejlesztők-kiadó.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 09:19:52
Aki meg az enhance rendszer RNG miatt problémázik az új market mellett az meg is érdemli.
A market valszeg nem véletlenül lett ilyen, biztosan lesz következmény. Például a tegnapi T1-es nodewar változtatás, hogy gearhez lettek kötve. Szerintem ez nem rossz, sőt jobb, hogy ki van kötve külön az AP/DP követelmény, így a hardcore játékosoknak kb. újra kell húzni egy tri-s boss cuccot, ha akarnak menni kisebbre, mivel nem elég csak levenni egy bheg kezest vagy egy urugont, mivel a kristályra szükség van a gearből. Lesz esély talán, nem tudom, csak első pöccre tűnik jó dolognak.
p2w-ről, meg hát... igen, az. A value pack az mindenképp megadja az alapját, hiszen a marketen eladott cuccodat vp nélkül sokkal veszteségesebben veheted ki, ez eléggé hátrány. Bár van az 1 napos loyalityért, és akkor 24 óra alatt kell eladni mindent. 😛 Persze, ez sem a legjobb megoldás, de nem feltétlen mondanám annyira p2w-nek a játékot, lineag2-ben szerintem durvább off szerón.
Ha nincs célja a guildeknek, hát legyen a magyar közösség a cél! 😊 Bár lehet, hogy tényleg már nincs mit tenni, mert nem működik együtt, és csak dédelgetett álmokat szövök, amikor bdo-ba belépek. Vagy a régi mmo-s emlékeimet megszépítette az idő, és nem emlékszek a rosszra, csak arra, hogy volt példa az összetartó csapatra, a közös sikerekre.
Előbb legyen egy kis nyár, hátha lesz summer sale 😉
A communizmus shop csak rátett a gondokra egy lapáttal. A central market átkereszteléskor picit jobb lett, de alapvető építőelemein a rendszernek nem működik az árkorrigálás a kereslet alapján. A magad farmolta, NPC-vel AFK nem farmolható anyagokon kemény árplafon van jó alacsonyan. A kutya se ad el. Statikus ára van a fának, kőnek, nemesfémnek, ritka item/material dropoknak, sok fejlesztési alapanyagnak...
Ja, meg egy idő után azért a legfanatikusabb White Knight is behány a KakaoMeme köcsög p2w újításaitól. B2p, 3 premium service és p2w cash hsop. Duplázott értékű cron stone termelés cash shopő item betöréssel, maidland, Costume service minden life skillre. Direkt nyersanyag kiváltás valós pénzzel. félmilliárd feletti "korlát" hetente. Egyre komolytalanabb az egész.
A kezdeti hazudozás és "lopás" már csak hab a tortán. Az újabb játékosokat nem érinti annyira, hogy az előfizetők pénzének hazugsággal kicsalásából építették fel a BDO-t az EU-NA régíiókban. B2p, semmi p2w. Meg a lóf@szt nem. Meddig bírták? 3 hónapig? Mikorra leteszteltük nekik a siege-eket elkezdték beletömni a rendszerbe a p2w tartalmakat kétheti-havi rendszerességgel. 2-3 millió account? Mégis hol van ennyi játékos szerintetek?
Na jó, nem duzzogok. Mindenesetre vannak apróbb gondok a játékban, amit a csili-vili kinézet se takar el. Már várom a téli +500Lt limited offert. 😊
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2019.03.21. 01:47:33
Ő hol van a kocsmán belül? (Ő a fülbevalós.)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.03.20. 15:56:30
Legtöbb ember elzárkózik a nodewar lehetőségeitől, (nem pvp-zik) mivel azt hiszi, hogy öldökléssel megy az egész, közben meg taktikai lépésekről van szó. De ha nem is nodewaros guild, egy magyar seamonsteres guildet se látok. Persze már annyira nem éri meg, mint ahogy elvileg fél évvel ezelőtt vagy mikor is volt ez... (inkatív voltam), de abból jön a második legtöbb pénz a guildnek. És az tömör lifeskill, csak abban más, hogy ahhoz elég komoly hajó felszerelés kell, miközben egy nodewarra csak ember kell alap gearrel (most ezekkel a tri-s ékszerekkel azért fel lehet majd zárkózni).
Nem szeretnék nemzetközibe menni, mert azokkal soha nem lesz olyan a társaság, mint egy magyar csapattal. Ha a közös érdekeket helyeznék előtérbe, és nem a saját dolgaikat akkor szerintem lehetne nodewarozni magyar szinten is. Csak hát ez elhatározás és akarat kérdése.
Szerintetek a doom horse mikor érkezik be hozzánk? Elkezdtem gyűjteni a doomos itemeket már, elég jól kezdek állni. Remélem mire bejön, vagy 10 próbára elég lesz 😄
Végülis csatlakoztam egy magyar guildhez. Igazából szerettem volna kicsit nodewarozni, de nem nagyon van, sőt nincs olyan magyar guild, akik mennének. Lesz erre esély valaha is, hogy együtt a magyarok? Millió magyar guild van, és mindegyikben 20-30 aktív tuti van. Milyen jó lenne, ha összefognánk, tuti lenne siker nodewar terén. 😊