7782
  • SzirmosSzisza
    Ha sikerült akkor viszont marha sokat spóroltál (és ha felment 14-ig kevesebb mint 20 kővel összesen simán megéri megpróbálni a 15-öt is, de erre tényleg kell a csillagok együttállása, ha meg 20 failstacking eljutsz akkor legalább tudsz ékszert PRI-zni :p). Amúgy imho venni éri meg a legjobban, csak az elején nincs az embernek egyben 20 milliója.
  • Yserac
    Értem én, de az hatalmas pazarlás. BDO ökölszabály, hogy magas szinten force enchantot kell nyomni. Ha valaki szeret lottózni és van felesleges köve csinálja. Úgysem fog sikerülni. És minimum 2x kell megjátszani, mert nem árt egy pvp és pve fegyvert készíteni.
  • SzirmosSzisza
    Őőő, Blackstone-t írtam, nem failstacket :)
  • Yserac
    ???

A 15-öt forced nélkül pazarolni LoL :)
    Ékszerre kell gyűjteni a faileket.
  • Mocsok22
    Értem.Köszi. :)
    Akkor ez korrekt! :D
  • SzirmosSzisza
    Nagyon változó, valakinek 20-ból megvan a +15, valakinek 60-ból :D
  • Mocsok22
    Sziasztok!
    A fegyót és az armorokat érdemes enchantolni saját magadnak?Esetleg jobban megéri már felplusszolva megvenni?
  • WhiteStar
    Croxus, és okoskodok, mi mást? XD
  • Vicodine
    White, hat te mi a fenet csinalsz itt?:D Melyik szeron tolod?
  • WhiteStar
    Nem broken a tamer. Elugrasokkal operal. Igaz hogy szerintem legalábbis, a legnehezebb playstyle, de el lehet vele lenni. Heilang roar meg a void jó a mobok ellen, pvp pedig a shift+f skill és kb az összes rmb skill a nyerő. Szép mobilis pattogos. Ha leallsz pofozkodni egy helyben, könnyen letesz akarmi, az tény. Awakening bottal, állítólag majd tudja magát healelni is, illetve blockolni. Ha bejön, akkor megéri kitartani mellette. Ha instant zuzót akarsz ez-killest akkor válts.
  • Sothoth
    Sziasztok,
    sebezhetőség kapcsán:
    én Tamer-t kezdtem (igaz még kis szintű, kb. lvl. 22 Gilsh-Naga terület), de egy ideje elég durván sebeznek a mobok. Azt olvastam, hogy a "Tamer" broken, illetve üss és fuss taktikán van, de kissé zavaró. Ez a játék végéig így lesz és inkább kezdjek másik karaktert, vagy azért ki lehet egyensúlyozni ? Dark Elf-ig nem igazán akarok új közelharci karaktert, de egyre inkább elgondozok, hogy mást kezdjek addig is :/ Ha menthetetlen, akkor mit ajánlotok kezdő - Wow tempót megszokott - játékosnak ?
    Utoljára szerkesztette: Sothoth, 2016.04.30. 00:20:07
  • SzirmosSzisza
    http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/78005-musa-maehwa-dp-ap-bugged-other-issues-pvepvp-main-thread/&page=1

Új classon nem nagyon működik a DP :D
  • SzirmosSzisza
    Jaja, így kell, meg kell venni a "mező"-t is külön (vagy bányát). 180k-ért amúgy van már 2 lovas hintó, az se rossz. Noble wagonnak a speedje asszem csak 95%, sztem van gyorsabb 4 lovas hintó is (bár ha tradelsz mellette akkor megéri).
  • mikromanus
    Egyrészt a node-nak aktívnak kell lennie, azaz a node managernél meg kell "venni". Másrészt amelyik mezőn dolgoztatni akarsz azt is meg kell venned azt hiszem. A kapcsolódó node node managerénél lehet ezt is megtenni. A búzaföldet, vagy szőlőültetvényt (Ha van ilyen) meg kell venni szintén CP-ért ha használni akarod a munkásoddal. Vagy tévedek?

©fatmax
    A hardcore lókupecek, vagy a master trader népség négylovas craftolt hintókkal is tud randalírozni. Az négy paci futtatás egy időben. A kereskedőkocsi kicsit olcsóbb és könnyebb összerakni. A "csúcs" sznoboknak a noble wagon.
  • fatmax
    Köszi ezt is !
  • SzirmosSzisza
    Itt számold ki. Kiírja mennyi szint kell még összesen, hogy a következő "kategória"-ból legyen ló. Elején 20-ig simán fel lehet tolni őket, főleg, ha tudsz afk-ban wagonnal menni (így 2-t tudsz egyszerre húzni).
  • fatmax
    Köszi Neked is !
    Közben visszaolvasva láttam a tier 5-ös lovadat, igazán szép . Had kérdezzem meg , hogy hányas szintre érdemes fejleszteni őket ,hogy pároztatás után az utód magasabb tier szintű legyen ?
  • Yserac
    Ha a perfekt high end gear-t nézem akkor hát nem tudom, elég sok az. Mellette a clvl 57-et sem könnyű elérni két karakterrel.
  • SzirmosSzisza
    Legközelebbi várossal (vagy ahol van munkásod) kell összekötni a nodeokon keresztül, ha odamész a farmhoz és nem enged cont pontot invesztálni akkor a térképen kijelöli, hogy mi az előző node amibe kell, hogy tudjál.
  • Vicodine
    Hat ez nem teljesen igaz azert, persze ha a shoppos dolgokat nezzuk akkor igen, de a gearelodes az nem annyira veszes, hiszen egy csomo cuccost a masik kari is tud hordani, igy a masodiknak csak fele geart kell osszehozni. Nyilvan nem egyszeru, de azert nem kellenek hozza evek meg napi 15 ora..
  • fatmax
    ás ezt a "bekapcsolási" lehetőséget hol találom ? ezzel van gondom ,hogy nem aktívak a farmok ........esetleg a node manager-nél ?

Meglett Köszönöm !
    Utoljára szerkesztette: fatmax, 2016.04.28. 17:56:06
  • Yserac
    Két karit képtelenség eltartani, bohóckodni jó, de mire felfejleszted cuccostól az nagyon sok idő.
  • mikromanus
    Ha a szőlőültetvényt (ha van ilyen mező az adott node-on) bekapcsolod, akkor rá tudsz állítani munkást és megadhatod hányszor végezze el a munkát (maximum annyit tudsz azt hiszem beállítani, amennyi körre az adott pillanatban van elég energiája). A választható munkások listáján ott lesz az összes elérhető munkásod. Használhatsz távolabbi munkást is, csak ott vedd azt figyelembe, hogy minden munkás a saját városának/falujának storage-éba hordja a szőlőt/terményt/készterméket. Mindig legyen elég hely rá.
  • fatmax
    Sziasztok !
    Eddig a kalandozással voltam elfoglalva, és most egy alapvető dologgal akadtam el. pl. ha Olviában van egy munkásom, azt hogy tudom elküldeni a Casta Farma szőlőt szedni ? (az összeköttetés megvan)
  • Vicodine
    A pet az family, az inventory az karakter bound
  • SzirmosSzisza
    Az inventory növelés meg a pet az family vagy char bound?
  • Vicodine
    De ezzel semmi baj szerintem, mert inkabb legyen ez a resze fizetos, mintsem p2w....Mert ugye valamibol penzt kell csinalnia a cegnek, es ez a legkisebb rossz. Bar az teny, hogy elkepesztoen draga a shop. En eddig 220 eurot koltottem ra(60X2 meg egy 100as toltest), es igazabol a ket karibol az egyiknek ebbol meg a kinezete sem lett meg, mivel inventori novelokre, az egyik karim kinezetere meg wight limit novelesre meg petekre elment az egesz, de meg legalabb 3X ennyit lazan ratudnek kolteni, hogy mindket karim ugy nezzen ki ahogyan kell, es a fontos, hasznos dolgok is meglegyenek.
  • SzirmosSzisza
    A sima armorok nem nagyon változtatnak, RL pénzért lehet szép ruhákat venni. Itt meg tudod nézni mi hogy néz ki melyik classon.

szerk.: ez az oldal teljesebbnek tűnik
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.04.28. 11:01:15
  • mikromanus
    Nem, nem lesz szebb pofikád ha nem az egyes számú zsákruhát hordod hanem a kettes számú pokrócot. :D
    Az armoroknak mindnek egyedi kinézetük van. Ezek viszont elég semlegesek. Csak kisebb eltérések vannak rajtuk. Kicsit egyedibb lesz ha sérül, esik az eső, vagy meghalsz benne.
    Egyébként maradnak a fizetős tartalmak: festékek (dye) és costume itemek.
    Craftolhatsz is costume-okat, de ez elég korlátozott. Minden szakmához van 1-1 ruci, meg az amity game-hez is lehet bónuszos nemesi gúnyát varratni. (minden kaszthoz van külön ruha). Ezen felül viszont nincs változtatási lehetőség. A craftolt costume itemek pedig nem a megjelenését módosítják a vértednek, hanem lecserélik azt. Parasztgúnyában megesznek a farkasok.
  • Vicodine
    De az ilyen beszolasokra nem szabad odafigyelni, max annyit, hogy ha neki nem tetszik akkor menjen el onnan azt cso....De legjobb nem meglatni, es folytatni tovabb a csetelest a sajat nyelven:)

Alcca: f3..:D
  • alcca
    Az armorok nem befolyásolják a karakterem kinézetét? Igaz még kicsi vagyok, de pont ugyan olyan ruha van a karakteremen mint kezdésnél, pedig már 2x cseréltem armort. A fejfedőt se tudom rávarázsolni a karakterre...
  • Mocsok22
    Hát igen,még nagyon újonc vagyok :) és itt még nagyon tapasztalatlan :) szerencsére akkor már szent a béke.
  • Yserac
    Akkor nemrég indulhattál Alustinon, mert a BDO fórumon zendülés ment miattuk. De mint mondottam a probléma a múlté, a channelek is megtelnek már mind este és nem üres a fele.
  • BEAST #1708
    Volt ilyen, kb az első pár napon, amikor még buli volt csak azért is németül beszélni, de elég hamar megunták.
  • Mocsok22
    Szerencsére én ilyennel még nem találkoztam.Biztos valami retardált volt.Sajnos azokból van mindenhol.
  • Yserac
    "Nem értem mi bajotok van a németekkel"

Semmi, engem nem zavart volna, ha nem ugatnak le a nemzetközin minden egyes alkalommal, hogy ez hivatalos német szerver pofa satu, menj az english channel-re. Na ez szerencsére megszűnt, mert felhígult jó értelemben a közösség.
  • Mocsok22
    Nem értem mi bajotok van a németekkel.Én egy másik mmo-t direkt azért toltam német szerveren mert nem tetszett hogy az angol szervereket ezer féle nemzetiségű adja ki és iszonyat különbségek vannak gondolkodásban és mentalitásban. :D
    Amúgy 90%-uk beszél angolul még az "angol" szervereken rengetegen nem :D
  • Yserac
    Hála az égnek valami történt, alig látni germán szövegelést vagy elveszik a többi közt, nincs többé übermensch pofátlankodás. De ez látszik a guild rankon is rengeteg német lecsúszott, és sok kelet európai, olasz, francia stb. klán indult. Természetesen az első germán, de a nyakukon van egy rakat lengyel, angol és a jó ég tudja még mik, mert el se tudom olvasni :)
  • Mocsok22
    Köszönöm szépen! :) Hajó gyártásra fel! :)
  • mikromanus
    Nem te lépkedsz feljebb, hanem a lovaid. Rank 5 female? Az jó. Jól nyomod.