7782
  • SzirmosSzisza
    http://www.mmorpg.com/giveaways.cfm/offer/730/Black-Desert-Online-Free-Trial-Giveaway.html van még ~4000 kulcs.
  • Zarache87
    Nem para :)
    Ketto guest passom volt gondoltam akkor segitek :D
  • Tommy H
    Nagy Király vagy Zarache!Már töltöm is,2 óra kb azt simán kivárom.
    Nagyon szépen köszönöm!!Megmondom őszintén meglepett így hirtelen már lemondtam róla pedig:)
  • Tommy H
    Ment PM:)
  • Zarache87
    Csak kapsz majd valakitol.
    Amugy GW2-ben mi volt a neved? Mert a Tommy H nick innet SG-rol valamiert ismeros nekem GW2-el kapcsolatban,
  • Tommy H
    Hi.
    Sosem volt ilyen nevem és úgy néz ki nem is fogok Blackdesertezni-.-
    Hát ez egy egy szar nap,ezvan:D
  • Zarache87
    Hello

Tommy te jatszottal GW2-el? Ha igen KissMeBaby volt a neved? :D
  • Tommy H
    Üdv.
    Nem szoktam kéregetni de most nincs választásom,ki akarom próbálni a játékot:)
    Ha valaki tudna segíteni az jó lenne!
  • SzirmosSzisza
    Ha nem szeret az RNG úgyis mindegy.
  • mikromanus
    Nem biztos, hogy ez "új" killből jött. A korábi boss bundle-ok az aktuális loot táblából adják az itemeket ha most bontják ki. Azaz a korábban összefarmolt bundle most kinyitva adhatja a boss armort. Kicsit felemás érzést kelt bennem tekintve, hogy volt bug, exploit volt és van extrém lag amikor könnyű volt lenyomni a world és field bossokat (is). Nem tudom mennyire szerencsés ebből a "szennyezett "időből összeszedett itemekre az új lootot adni. Mondjuk lehet mindegy mert ugyan a stunlock-ot javították, de server lagok most is ugyanúgy megvannak, csak még genyább módon és nem csak a karbantartás előtti 1-2 nap.
  • SzirmosSzisza
    Már esett is 2 boss armor a szerveren lol.
  • mikromanus
    Hm-hm... Bevillant egy-két képkockárra a Helm Post-os rész. Akkor most talán már leszedték a láthatatlan falakat a barlangoknál/belső részeknél? No, majd megsasolom.
  • SzirmosSzisza
    Na bazz, +1 óra

• drop
    Sziasztok egy Guest meghívót nekem is tudna valaki küldeni ?
  • SzirmosSzisza
    https://www.dropbox.com/s/ngdadkmd6ib1j2p/Season4-sige-rules.pdf?dl=0 ez elég faszán hangzik
  • BEAST #1766
    A bladerem/musam még csak 30 valamennyi, szóval ilyen szempontból nem érint, de a kalóz cuccokért simán leszállítok pár hordó rumot :D
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2016.05.04. 15:26:58
  • SzirmosSzisza
    Mondjuk nincs közel, pont most költözgetek Altinovába, erre ott van :D Bár igazából mindegy, mert 51-en gondolom még sokak lesznek.
  • BEAST #1764
    hűha, nem rossz, akkor ezért nem találtam az eddigi térképeken :d
  • SzirmosSzisza
    Elvileg itt. (teljes térkép)
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.05.04. 15:13:31
  • BEAST #1762
    Már csak arra kell majd rájönnöm, hogy merre van ez a Kuit Island. :d
  • SzirmosSzisza
    Ahogy nézem Rum gyűjtés a sapkához. Meg állítólag az a kalóz sziget marha jó 55 feletti grindelésre.
  • mikromanus
    Hehe. Ezt sasoltam ma jó ideje, de beelőztél a postolásban. No nézzük mi lesz a mai tennivaló! :)
  • SzirmosSzisza
    http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/80299-patch-notes-may-4th/ + http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/79922-mediah-update-part-2-events/
  • mikromanus
    150k armor és 200k weapon nálunk, de volt lejjebb is a weapon. Lehet most kellene bevásárolni, de másra is el tudom verni a tartalékot, vagy pedig lassabban kivonható a tartalékból (grape, sunflowers).
    72-72 armor és weapon kövem van, így annyira nem létszükséglet. 14-es livertom van. A yuria 50. rollra ment fel 15-re, így bőven beleférek. Csak a fragmentek költsége lesz magas a javításhoz...
    Utolsó esély hogy begyűjtsünk némi cherry magot. Azthiszem ez negyedikén inaktiválva lesz. Ha eladod a wild herb dropból, akkor 10k silver, ha farmon megnöveszted, akkor vagy 5-6 darab lesz (120% túlérett állapoton), vagy 10-13 (100-119%-on). Mindegyik 10k silverért eladható vendornak. Vagy vehető csicsás cseresznyefa a lakásodba, vagy fülbevaló. Mondjuk jó is hogy lejár, mert a gazok szedegetése veszett idegesítő. Visszatérhetek a komolyabb energiaégető tevékenységekre...
  • SzirmosSzisza
    Amúgy ahogy nézem marhára lementek a Blackstone árak a bundle miatt, Armor nálunk 170k körül van, fegyó 230k körül.
  • SzirmosSzisza
    Van az Abandoned Iron Mine, abban 2 bányász node van, egy Zinc meg egy Iron. Az Iron ad Black Crystalt (ha oda küldöd a munkást).

A futóbolond ma kiderül, egy Grunil úgy néz ki "szerencsés" volt és kék lett, ha megveszi valaki, akkor vannak :D (fene se fog kéket +15-ig felvinni)
  • mikromanus
    Zink csak Mediah-ban van. A lávatónál és a "barbároknál" a bányavidéken. Utóbbi helyen van valahol közvetlen black ston crystal bányászatra is lehetőség, de ezt nem találtam még meg és elég macera állítólag hozzáférni.
    Heidel környékén vas és réz van. Platina azt hiszem mindenből jöhet ami követ is ad kézi fejtéssel ritka dropként, meg a blood és sandston (és andesite) tömbökből gyakrabban. A munkás is adhat, de az még ritkább. A Mediah terület két bányavidékét szokták black stone-ra használni munkásokkal.
  • SzirmosSzisza
    Asszem Iron adja, Zinc az Platinumot ad, a Heidel melletti Zinc meg piros kristályt (legalábbis abból láttam sokat most a storageban). Jelenleg most a +15 grunil a cél, aztán Altinovában felnyomom kékre majd, meg majd kéne még CP Keplanra, hogy Yuria Staff is kék legyen, de most nem nagyon van annyi időm, szóval szerintem marad afk fishing 0/24 :D
  • mikromanus
    Jaja. Ritka anyagként esik az. Mennyi is? +3CP és egy munkás vein-enként? A Zinc-es helyek adjájk azt hiszem a legnagyobb arányban. Igazából minden csak silver kérdése. Vagy célirányosan arra dolgoztatsz vagy runolsz ami kell, vagy bármire, aztán a dropból nyert silverből kivásárolod a hiányzó összetevőket, vagy a kész itemet. Armort én leginkább csak vettem eddig, de a gruni drága, így az talán az egyetlen (pl armor sloton) ami megérheti másként beszerezni. Az összes többi iszonyat nyomott áron megy. Az item drop nagyja megy közvetlen vendornak eladásra. Fele körül vagy afelett van a marketplace árnak és azonnal megvan. Nem éri meg a vesződséget. Costume itemeket nyomatok én inkább (azokból a jobbak nem elérhetőek marketplacen), de mióta meglett a duplán upgradelt gathering ruci és 10-12 alap (+4 darab +1-es) a városi inventoryban azóta visszafogtam. Majd talán felpörgetem egy +3-asra majd és akkro kiég a készlet.
    Egy melós nyomatja a búzát, de nem tudtam elhasználni. Már így is van 2500 sör tartalék. Két "szélső" városban megy még a szőlő és napraforgó pakk gyártás, mert már ezekből az alapanyagokból is több ezer van. Kicsit nagya raktárkészlet. Lassan ki kellene prögetni és elhasználni a suskát másra...

A ti szervereteken is sok a futóbolond? Nálunk van olyan item, ami megvehető vendortól, mégis 1,6-1,9-szeres áron veszik tucatszám a marketplace-en. 10-20k silver jön darabján. Ennyi casual lenne?
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.05.02. 13:49:56
  • SzirmosSzisza
    Hm, nekem most csak energiát ad, utánakeresek majd akkor mi kell a luckhoz.

Te a powderre gondolsz amúgy, a crystalt csak bányászni lehet/vas lelőhely adja Altinova alatt melléktermékként (mondjuk mindkettő kell hozzá).

szerk.:

Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.05.02. 13:38:41
  • mikromanus
    Szerintem az ismeretekből jöhet. Amikor feloldasz egy-egy néve előtagot valamelyik quest, ismeret, vagy sok kill után. Mondjuk alapból is kettő luck-kal indultam. Ha megnézed a "címeidet" azon a lapon sorolja fel milyen bónuszaid vannak. Vagy ezt valamelyik szakma adta. Gathering és processing professional 6, alchemy artistan 3, cooking skilled 8 talán. Fishing nincs. Trade meg farming laza appraisal (?) 8. Költekezek, no...
    A black crystal powder se gond. A melósok is csinálhatják kőből, vagy magad is crystal bezúzásokból. A kék verziók adnak 18-30 darabot azt hiszem. Olcsóbb mint megvenni. Az 1600 silver/darab így csak 600-1000 silver. De dropból is esik, vagy veheted marketplacen is. A gyártás annyira nme tűnt hasznosnak, de gruni egyes darabjaira lehet hogy jó. Egyébként magas az anyagköltség...
  • SzirmosSzisza
    Úgy voltam vele, hogy lecraftolom magamnak, igazából nem kerül semmibe csak sörbe, meg energiába. Annyi, hogy 2-3 naponta rá kell majd szánni 150 energiát, meg 20 percet bőr szerzésre, de a bottleneck úgyis a black crystal.

+3 luck miből jön, title? Mert, ha van ilyen az fasza lenne, csak 1 kő kellene akkor az 5-ös luckhoz.
  • mikromanus
    Nekem 15-ös Fortune of luck setem van + egy 15-ös agerian armor. Jó is ez, meg minden, de most kezdi elveszteni az előnyét a többivel szemben. a luck az hasznos, de most a sok-sok kockulástól már alapból +3 jön, egy van alsógatyán. Max egy kell, az meg armoron könnyű. Movementen lehet egy szintnyi bukta lesz a gruni setnél, de az meg upgradelhető. Szerencsés rollal a setbonuson felül +2 AP-ket ad még. ez nlgyes seten +8 és +5+2 setbonus. Az már kellemes.
    Kzarka nem feltétlen jobb0, csak nagyobb az "elismertsége" (azaz nagyon ritka). Attack és casting speedet ad(hat), míg a Liverto +3 critet. Egyébként mindkettő két socketes és azonos damot ad. Kardnál a Kzarka tényleg jobbnak tűnik. Azt hiszem ott AS és Casting speed is van a fegyveren.

Gruni craft? Szerintem olcsóbb marketplacen, vagy veheted amity shopban is. 200-200 amity darabja.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.05.02. 12:23:39
  • SzirmosSzisza
    Elvileg a Kzarka jobb amúgy, de igazából mindegy, mert egyik sincs a piacon, nemhogy +15-ös változat.

Én most krafoltam le a Grunil setet, este megpróbálom majd felplusszolni legalább 10-ig, így már remélhetőleg nem 2 hitelnek majd a sima mobok.
  • mikromanus
    JA. Egyértelműen magas szinten milyen jó is a tutira menni. Mennyi 15 most 14-ről? 39 kavics és 100% durability? Az a garantált úgy van kiszámolva, hogy ez kb az átlagos költsége ha magad csinálod. csak 4-5 stackig felnyomod olcsó itemekkel és a többit is simán csinálhatod mással. Most vagyok Liverto 14-en. Szerintem elkezdek felhúzni egy gruni armort... Ha kiváltod egyszerre, akkor maxon kell lenni a durabilitynek és veszett sok követ egyszerre bele kell lőnöd. Ha "gamble"-zod, akkor meg csinálhatod folyamatosan. Emellé ott van még, hogy meg lehet venni "olcsón" kimaxoltan ha nem yuria-t akarsz. Simán belkerülési ár alatt vannak és ezt még megdobj az, hogy az eladó bukik még 35%-ot rajta. Így is megéri eladni, mert most a liverto a menő, meg a gruni armor. Két vértet vagy fegyvert meg nem használhatsz. 19-20 milla a yuria staff, 22 körül volt a kék verziós. EZ még úgy is karcsú, hogy az event reward miatt most 200k körül is szerezhető enchant kő. Csak ugye épp akinek elég lenne a yuria is, meg a korábbi armorok annak nem biztos hogy van szabadon felhasználható 10-20 millája egy összegben.
  • sztar007
    Ahhoz hogy tudj venni úgy 500 a minimum, de 500 után 200-at von le egy darabért.
  • SzirmosSzisza
    Én úgy számoltam, hogy az érték annyi, de az jogos, hogy Imp/társaiból simán összejön a kő és költeni nem kell rá. Mennyi energia kell amúgy hozzá (vagy inkább Amity, hogy lehessen venni 1-et)?
  • sztar007
    Te hol élsz?:D Blackstone weapon stone összejön egy hét alatt napikból 30-40 ha nem több. Yuria fegyót meg veszel amity vendornál 90k-ért darabját. Nekem így kb míg felvittem +15-re a fegyóm meg volt 3-4 millából.
  • SzirmosSzisza
    Azért 10 dura egy Yurianal már 2 millió, illetve a 27-29 kő a forcehoz az 8 millió, bár persze, ha nem szeret az RNG akkor bőven többet rá lehet költeni. Én igazából azért nem ezt csináltam, mert nem volt egyszerre 10 millióm, hanem szép lassan mindig ráraktam 10-10 követ, meg amikor tudtam javítottam. (bár a fegyóm még mindig 50 dura körül van :D).
  • Yserac
    Baromi nagy gambling. Én biztos, hogy inkább 10 x 90k durability 100% javítási költséget választanám 15-re menet a bizonytalan helyett. Akkor pariban marad a piaci árral és nem drágítom be feleslegesen magamnak.