Black Desert Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" Egy aprosagot elfelejtesz, jelenleg NINCSEN jatszhato mmo a piacon, ez az egyetlen egy csak! "
Ezt ugye csak viccnek szántad? Rengeteg MMO van, ami játszható, az más kérdés, hogy kinek mi az. Ne légy elvakult Vicodine.
Szerintem rosszul latod, p2w az, ugy hogy szeretnelek is megkerni, hogy keressel masik mmot😄
"Aki igényli az simán választhatta eddig is a többi fostalicska p2w tartalmat kínáló játékot" Egy aprosagot elfelejtesz, jelenleg NINCSEN jatszhato mmo a piacon, ez az egyetlen egy csak! Tehat mit valasztottam volna ember..😄D Amugy meg egy jatekot nem a shopja miatt fogok valasztani, mert en lefosom, mi van a shopban, csak megemlitettem, hogy rohadt zavaro, hogy nem lehet eladni a cuccokat marketon, ennyi, de ez meg iszonyatosan kis indok lenne arra, h egy amugy fasza jatekkal ne jatszak, ilyen tartalom miatt ki az a barom aki kepes elhagyni egy amugy tetszo mmot😊
SzirmosSzisza
5 milka a desert fox lol, ebből nem lesz p2w 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Speckó costume nem mehet, a többi igen. Majd aki esetleg játék közelben van megsasolná a full cosatume pack árakat?! Persze van reddit meg sok dühüös user, így biztos lesz infó internet módban is...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.10. 13:32:21
SzirmosSzisza
Na megy is.

http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/107950-patch-notes-august-10th/
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.08.10. 13:28:28

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Aki igényli az simán választhatta eddig is a többi fostalicska p2w tartalmat kínáló játékot. Ez az egyik legnagyobb marhaság. Ha laktózérzékeny vagy, akkor nem piálsz 3,5% zsírtartaalmú finom tejecskét. Ha vak vagy nem indulsz céllövészeten (vagy nem várod el hogy nyerj). A BDO úg yindult el hogy kihangsúlyozta ilyen NINCS a játékban. Ha valaki elvárja ezt és mégis a BDO-t választotta az vagy hülye vagy ...vagy hülye. <#hehe>
Ha ugyanazt adta volna amit a korábbi játékok (pl az archeage), akkor iszonyat nagy bukta lett volna, vagy legfeljebb mérsékelten sikerses 1-200k eladással a millió account helyett. Mert azért valljuk be. Azon felül hogy "védett" volt a pénzes nyerőautómatáktól és kicsit barátibb volt a kezdeti felszerelés upgradeje sokat nem tett le az asztalra ez a játék. Majdnem mindent átvett az Archeage-ből (ami meg más hasonló játékokból szemezgethetett) és kicsit fonomított azokon a pontokon amiket az "átlag" userek nehezményeztek. A harcrendszer kicsiben ugyan jó, csak szart se ad PvP-ben. A "nagy " PVP meg késett 3,5-4 hónapot. Összegezve volt egy átlagos szerkezető MMO hosszú és középtávú célok nélkül és alsóközepes fejlesztési lehetőségekkel hónapokig teljes játék áron. Ezért önmagában a kutya se váltana a korábbi játékairól. Ha meg nincs elég nagy tömeg, akkor az adott MMO halott. A tartalom önmagában semmit se ér, ha nincs hozzá elég játékos. A játékos-játékos interakciók meglehetősen súlytalanok a BDO-ban. Majd minden solozható és alig ad csapatban előnyt.

Röviden: azért nem bukott hatalmasat a BDO mert nem ezt kínálta. A sok gyomorforgatóan pénzéhes kiszipolyózó p2w hulladék után üditő színfoltnak számított a maga játékosközpontúságával ami épp a valós pénz hatásának alacsony szinten tartását jelentette. Ez bukik most el. Ha ezt kivesszük belőle, akkor nem túl életképes. de csinos, így mindig marad pár boci akit lehet fejni és túl fogja élni az agyhalált.

©Pupuci: ha nagyon elbökik a "szabályozás" részét ma, akkor az lesz. szeretem megtartani a később sose kellő lomjaimat, így ez nálam csak végső eset. Azért az "utólagos támogatás" szerintem mindenképp vissza lesz kérve. Az azért lett befektetve, mert hosszabb életciklust feltételeztem... Ha nagyon elbökik, akkoe teljes refund a Cégen, vagy PayPalon keresztül és megy a zúzdába az account...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.10. 13:28:27
Figyu.
Kérd vissza a pénzed (még az ncszoft is visszaadta) vagy add el az accod, oszt' jó napot.

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

Így van..ott a másik oldal aki viszont örül(ne) neki ha így alakul(na).Én napi 12óra melóval nem tudom felvenni a versenyt a nolifer emberkékkel.Én nem tudom non stop nyomatni a gépemet hogy dolgozzanak a workerek.Hatalmas elmaradásban vagyok,de ettől függetlenül élvezem a gamet.Ha rákell költeni havi 5-10ezer forintot de nagyobb élvezetet kínál akkor egye fene....Az Aion is akkor volt a legjobb mikor havi díjas volt.
Egy arposagot meg mindig sokan figyelmen kivul hagynak, meg pedig azt, hogy mi van azokkal a jatekosokkal, akik meg igenylik a hasonlo tartalmakat, es mivel a "jol meno mmok" kozul mindegyik ilyen szinte, igy nyilvan azok vannak tobben. Ergo meg azzal is johetne a ceg, hogy a tobbseg kedveert akarjak bevezetni, es meg csak nem hazudnanak 😊 En pl rendesen ki voltam az elejen akadva, hogy mekkora fos mmo ez, hogy a shopbol megveszek vmit, es nem lehet tradelni, eladni, izzadt is a tenyerem. Kiszamoltam, eddig 680 eurot koltottem ra, de ha marketplacen megvehettem volna csomo mindent, akkor ez felenel is joval kevesebb lehett volna, ergo fos az egesz, ha shopos cuccot nem lehet eladni, en rendesen vicc kategorianak tartom. Hogy bizonyos emberek elonyt szereznek ki nem fossa le de tenyleg...Elmondom, az irigyek! Ott van sanya, AP-DP osszessen 100-al kevesebb van neki ninjajan mint azoknak az embereknek, akiket szarra ver, ergo johetnek itt a fullosan gearelt jampik, lenyegesen kisebb stattal is szarra lehet oket abalni, ha meg nem, akkor azokat igy se ugy se vernenk el. Egyszeruen tul nagy picsa van keritve az egesz sztorinak, ez csak egy kibaszott jatek, es mekkora roggyant embernek kell lenni ahhoz, hogy a jatekelmenyt elrontsa az, ha masik ember kisebb "meloval" szerzi be a geart. Ez a valtozas, bar szerintem sajna nem fog maradni permaba, arra jo lenne, ha meg is, hogy legalabb a fergese kihullana, es a normalisak meg tolhatnak vegre crytenger nelkul, ugy nincsen telefrocskolve az lfg stb...Sokan ugy adjak elo, mint ha hatalmas uzleti vallalkozasa dolt volna be sokaknak, mintha az utcan megvertek volna oket, megfenyegettek oket stb ...Tiszta rohej ezert felkapni a vizet. Azert szerencsere ossz populaciora nezve elenyesz a picsogo gyerekek szama, de szerintem ugy is atteszik majd f2pben a gamet es akkor mar tenyleg nem picsoghat senkiBasszus ez hav szinten milliardokat felemeszto project, amit kokemenyen ki kell preselni a playerekbol, hihetetlen h sokan meg tundermeseben erzik magukat...
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/8038-pm-diary-22-cash-shop-and-more/
"•Cash Shop items will not be possible to sell on the marketplace at launch phase
•If we decide to enable selling Cash Shop Items at a later stage, there will be control mechanisms that will prevent players from heavily profiting and gaining an advantage by repetitively selling Cash Items on the marketplace"

A darabmennyiség korlát nem sokat ér ha mellé iszonyat silverkupacokat lehet kérni a rm itemekért. Ezt meglátjuk majd a patch után. Alapból a mostani terv egy nagy kalap... semmi. Ha ezt a részt vesszük még íígy is simán hazugság lehet, mert a mostani nem túl pontosan kifejtett korlátozás irreálisan nagy előnyt ad valós pénzért. De itt van ez is. EZ viszont a végén, vörössel upgrade-ként( upgrade = frissítés. Új, vagy módosított tartalom ha nem tévedek):

"Update
•You will not receive Mileage with pearl purchases, the only way to get mileage is as a daily login reward.
•Cash Shop & Mileage items cannot be traded or put on the Auction House"
Nincs időjelzés, tehát minimum középtávon, azaz minimum 6 hónap. Még nincs féléves a játék.

"ha chargebacket kértél és végigment akkor pápá akkount"
Ez a lényege. Visszakapod amit befektettél (már a pénzt) és cserébe a cég visszaveszi ami az övé. Azaz az account onnan nem a tied és azt tesznek vele amit akarnak. Többnyire törlik gondolom
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.10. 12:30:01
SzirmosSzisza
Sose mondtak olyat, hogy nem lesz ilyen, annyit mondtak, hogy induláskor nem lesz, később pedig, ha lesz, akkor korlátozva (ezért nem értem azokat se akik chargebackelni kezdenek...)

https://www.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/4x1ads/p2w_chargeback_request/ tl;dr: ha chargebacket kértél és végigment akkor pápá akkount
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.08.10. 12:02:33

EGyrészt arra számítottam hog ameddig döcög a szekér nem csinálnak baromságot. Mondjuk nem az első fél évben. Közel volt, de ez még bőven benne van a 180 napban amire gonosz kis manók akár chargebacket/refundot is kérhetnek. Másrészt korrektséget. Ha szét akarják cseszni a játékot, akkor előre szóljanak és ne ilyen laza formában, hogy "bocs a következő karbantartás megforgatja a kést a hátatokban. van kérdés?". Az ilyen drasztikus változásokat illik előre bejelenteni. És az előre nem egy hét, hanem inkább 1-3 hónap. Esetleg ne vásárolgasson a jónép ha aztán egycsapásra fossá megy minden a következő héten. Eddig viszonylag korrekt módon intézték a dolgaikat, de ez el van bökve. Emellett ott van az is, hogy ezt vállalták. Ha nem megy nekik, akkor találjanak ki mást. A p2w marketplace nem elfogadható amikor azzal adták el teljes játék áron a félkész terméket hogy ilyen nem lesz, de ha igen azt fair módon intézik. (ez utóbbit persze jól belerejtették a szövegbe, a bejegyzés végére meg benyomták az egyértelmű ígéretet pirossal kiemelve, hogy ilyen NEM lesz. ). A havi díj miatt ugyan morgolódtunk volna, de igazán nagy gondot nem okozott volna és elvándorlást se nagyon generált. És nem azért "Cryoltunk" korábban a hülye p2w jellegű módosításaik ellen mert az gond volt, hanem mert teljesen egyértelműen mutatta az irányt mi fele viszik a játékot. És ez az irány a mai patch volt ami egy kicseszés az aktív játékosokkal. Persze ha azt hiszed ennyi volt, semmi egyéb és csak megint "cryolunk"? akkor megint tévedsz. Van még pár erős p2w gyökérség más régiókban amit behozhatnak következő héten vagy hónapban. A "korlátok" se túl erősek. Ha egy ilyen háromszor pénzt lenyúlunk ugyanarra a játékra húzást megengedtek, akkor egy kis lazítást később is simán bevállalnak majd. Csak mer' más régióban szerették a felhasználók. 😊
SzirmosSzisza
Csupán kíváncsiságból, ti úgy voltatok vele, hogy a játék örökre b2p lesz és nem lehet majd silverért eladni pearl shopos dolgokat? Vagy hogy gondoltátok a játék jövőjét? Csak mert új játékos nem nagyon van akiből jön pénz, a ruhák se nagyon fogynak, mert minek ha már van, petet is kitenyésztette már magának aki kell, egyedül a value pack lett az ami fix bevételt jelenthetne nekik havonta.

Amúgy, ha megnézed elég sok helyen van hasonló, Eve vagy pl az új Albion Online is úgy fog már indulni, hogy RL pénzért lehet venni itemet, amit ingame el tudsz adni (nem közvetlen váltani, hanem játékosnak árulni).

Amúgy itt szolidan azért utaltak rá, hogy előbb utóbb lehet majd árulni: http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/8038-pm-diary-22-cash-shop-and-more/
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.08.10. 11:09:11

Nem. Amiatt lépnek le, mert a Cég egy megbízhatatlan tolvaj bandának tűnik most. Eladtak valamit ami látszólag jó volt, aztán addig szabdalták/alakítgatták amíg egy élvezhetetlen tucat p2w fos lett. Már talán hadd ne örüljönk annak, hogy a Kakao hurkot akasztott a BDO nyakába, majd lazán kirúgta a lába alól a széket!
SzirmosSzisza
Jó, de aki emiatt lelécelt, az amúgy is le akart lépni, csak nem volt jó indoka eddig. Még nem raktak be semmit a játékba és már lelépsz, akkor annak más miatt volt elege (és nem is hibáztatom, az RNG meg uncsi shard gyűjtögetés miatt nekem is néha elmegy a kedvem, de előtte még a master processinget elérem 😄)

Ha pár száz elmegy a hangadók közül a jobb guildekből, az kb ki is nyírta a játékot. "kis" veszteség összességében, de ha azok lépnek le akik aktívak voltak és irányítók, akkor onnan szétesik kicsit minden. Jordinon a top20 guild egységesen kiállt a p2w ellen. Persze nem fog mindenki lelépni ha mégis bekerül, de elég durva leépülés lesz. Van ahonnan már eddig is lelécelt 20 játékos. Máshol "Csak" 10-15-tel kevesebb van.
SzirmosSzisza
T4 nem lesz a piacon, a "bontatlan" pearl cuccokat lehet csak árulni, én arra gondoltam, hogy nekiállok tenyészteni majd. Amúgy szerintem nagyon kevesen gondolkodnak úgy, mint ti, redditen is mennek folyamatosan a threadek, hogy ki fog elmenni és társai és pár 100 ember kommentel csak. Engem pl marhára nem érdekel, hogy 0/24 kocka 1 hitel vagy bankkártya huszár 😄
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.08.10. 09:16:16

Nem hiszem, hogy a T1 azonos árban lesz miont a T4. Állítólag a custome pakkok drágábbak Koreában. Talán olyan 1 euró = 1 milla arany lesz a váltó az árszabályozásban. Rosszabb esetben 2 milla. Még rosszabb esetben 100 millák lesznek a népszerűbb costume pakkok itt is és egy pakk egynek számít majd az eladásnál (azaz az ötös limit 5 pakk lesz maximum hetente). Meglátjuk,d e a 0 információval és a kiinduló nyilatkozatokkal teljesen szembemenő alaprendszer átalakítással túl sok jó nem lesz ebből. Nem feltétlen amiatt mert rosszabb, vagy jobb másoknál, hanem mert kb nullára zuhant a bizalom a Cég fele. Megbízhatatlan fájdalmas kis pörsenések az MMO piac seggén. Nincs bizalom = kevesebben fektetnek be a játékba és kevesebben játszanak vele. Az MMO-ban meg az egyik legfontosabb "tartalom" a játékos tömeg, közösség és guild. A jó MMO is szar tud lenni ha tök üres minden.
SzirmosSzisza
Én még az árakra kíváncsi leszek, ha 10 millió körül lesz mint Japában, akkor lófasz se fog árulni, ami szomorú lenne, mert kellenének magas tierű petek 😄

Black Desert online. Élt kevesebb mint fél évet. Nyugodjék békében!
Bármi is lesz a patch tartalma már kinyírták a saját játékukat a kakao-betyárok. Már csak annyi a kérdés mennyi játékost veszítenek összesen, mikor állnak átt f2p-re és mikor lesz a server merge. No jó, lehet picit túlszaladtam az aktuális dolgokon. 😊
SzirmosSzisza
Bedingeltem a 200 millát, szerintem most már hagyom lassan a night vendort és megpróbálok preorderrel Bheget szerezni 😄

SzirmosSzisza
https://www.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/4wfxrv/debunking_kr_bdo_is_dead_with_facts_and_data_how/ itt van leírva részletesen

Kíváncsian várom a szerdát már, pár millióért 1-2 costume set vagy weight limit jó lenne 😄

Crowfall? 1 evvel ezelott ez a kerdes : BDO..? Nem!! Minden jatek a vegen ugyanaz, elfogadod, hogy a fejlesztok le akarjak huzni a bort rolad, vagy sem??!! Maga a game mind1, milyen, a vegeedmeny ugyanaz, ne varj mas jatektol mas alternativat!!
Kicsit később a Crowfall? Tudtommal annak még az béta tesztelése is csak 2016 végén fog kezdődni 😊 Egyébként kár, mert az tényleg ígéretesnek tűnik
Amugy Grindot sokan utaljak XD van ott par haver, de gearen kivul a tobbsegnek nincsen skillje ott. Amugy meg mit varsz, hogy kepesek 100 fovel megjelenni ott. Ok az Orosz nephadsereg es a nagy aktivitas miatt sokan oda mentek az easy invaziok miatt.

Amugy a RoadToZero-ban voltunk most egy darabig mi 😛 Mert par havernak nemvolt meg a requirement a fo guildhez en meg 2 haver meg nem akaruk oket hatrahagyni, de ott sajna nem volt osk pvp nekunk igy most sajat guildet csinaltunk. Ami kv 3 napja van meg viszont mar van 5 aktiv folyamatos warunk 😄 Csaka tegnapi napon Saussanban 30+ pvp csatan estem at. Igy most, hogy nincsen semilyen kovetelmeny csak tiszta pvp megjobban levezem a gamet mint elotte 😄

Amugy az alvas az kell is 😛 Grindeseknek se artana neha 😄

Veni, Vidi, Vici

A grindbe bele lehet unni. Meg a Grindbe is ami egy guild és rohadt idegesítő, mert nagyok, erősek és legalább annyira noliferek mint mi. Elég hatásosan elkenik a szánkat (egy guildként tán csak ők képesek erre). Mondjuk amilyen kőkockák vagyunk mi mégis csak 55-60 embert tudtunk mozgósítani, mert a többi szabin van, vagy dolgozik épp a siege/node waridőben vagy gyenge kifogéásokkal áll elő (Pl a saját esküvője). A grindnek meg ha 75 tagja van jelen az már egy ultrapasszív háború. Volt már 100 is. No elkalandoztam. SZóval: a szörnyirtás uncsi tud lenni. Én sose maradok egy helyen sokáíg, így kevésbé száraz. Mondjuk a lvl 57 nincs is meg. Ami jó, vagy jó volt az a node war és a siege. Sajna ott van némi szerver oldali gond. 100+ embert kis helyen nem nagyon tud kezelni a szerver. Minimum grafikán ugyanolyan lagos néha mint maxon. Ez zavaró azért amikor épp a szart is kiverik belőlünk. Hehe. De a tömegbunyó esténként még így is élvezetes. Kétnaponta egy háború jobb esetben 3-3 óra terjedelemben. Nem rossz. A rework és balance csak akkor lesz meg ha kijön az összes awakening. A wizard nem kap sokáig semmit, így én ezt az awakening bohóságot annyira nem várom...
A változás érezhető most is. Kb 2/3-3/4 arányban szoktunk online maradni amikor nem vagyunk a gépnél (AFK). Az utóbbi napokban ez 20-25%. Nincs motiváció arra, hogy pazaroljuk az energiát. De elgalább kialudtam magamat. Apró örömök az életben...
Amugy volt jopar normalis hsz-is csak gondolom te is nezted mi van ot XD Az emesztoben nincsen annyi mocsok mint abban az egy topicban.

Ja amugy igy utolag ugrott be amit meg miattunk akarnak csinalni.
Field Boss es World Boss Rework,AP/DP Rework ( az enchantal egyutt ), Normal skillek rebalanca es Awaken skillek rebalance amint kijott az utolso awaken weapon is.

Amugy sokan kiegtek most, de reszben amugy is kivoltak sokan egve mert tul sokat grindtoltak. Sajnos a tomeny farm monotonitasa nem tesz jot. Ezert szep viszont ez a jatek mert van sok afk modszer is 😄
Egy egy moba meccs,sorozatozas,filmezes vagy barmi mas boven belefer mikozben az ember hatekonyan csinal valamit. System tray mode kene a legtobb jatekba 😄
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.08.07. 11:14:14

Veni, Vidi, Vici

Sajna jó eséllyel olyan ez az útkeresés, hogy megy-e a BDO ideiglenesen az archivumba, vagy habzó szájjal csapkodom az asztalt vagy refund táblát lengetve vonulok fel a Kakao székház előtt. A csapat elég súlyos találatot kapott akkor is ha nem vezetik ezt be. Sokaknak megszűnt a KakaoDaum mint megbízható cég létezni és lelépnek mindenképp. A játékot élveztem és nem szokásom a genyózgatás és szőrszálhasogatás. Amit abbahagyok az is nálam szokott maradni. Egyedül itt éreztem azt, hogy ez nem lesz elég és ennek a bandának bűnhődnie kell némi pénzvisszatérítés formájában. Amilyen "gonoszak" tuti úgy kenik el, hogy ez az érzés kisebb legyen mint a lustaságom és maradjak az első verziónál, hogy kis szünet nem árt, aztán majd később visszanézek még és mindent megtartok. 😄
Felvetettem ötletet is a fórumon, de 0 visszajelzés. Lehet spamelem a suggestion főtopicba is. Lehet túl sok volt a commentemben a karakter...
Bocsi a duplaert, de jo latni vegre, hogy felengedtel 😄 es vegre te is probalod az utat keseni 😊
Mert amugy a feedback topic is errol kelett volna, hogy szoljon csak nem errol szol sajnos es jo otletek eltunnek konnyen abban ami ott van most.

Amugy ahogy eszrevettem eddig halgatnak rank, csak rendesen kell hozzajuk szolni.
Lasd tobbi regiot nem zavarta az RNG HP/MP es hidden accu/evasion bonus. EU/NA regio igen is fixaltak az egeszet miattunk. Sok kis apro valtoztatast csinaltak csak miattunk ami a tobbi regiot nem erdekelte pl. receive all,jobban atlatato edit ui.
Tudom ez a mostani minden rosszul erintett, de ha tovabbra is normalisan irnanak forumra meg lenne a hatasa ahogy eddig is meglett.
Jaj a Musa/Maehwa fixrol vagy a DarkFlame balancrol ne is beszeljunk amit szinten csak a EU/NA regio miatt gondoltak at.

Amugy ense bizok a kiadokban es sokszor a marketingesek atverik a jonepet ( mivel ez a dolguk 😄 ), de a Kakao alias ex Daum eddig messze a legnormalisabb sot ok nem kiveteleznek az NA serverrel mint sok mas kiado szokott hanem egyforman mindketto regiot tamogatjak. (lasd BnS ahol az EU serverrol kelett csatlakoznod sok dolog miatt a Texasi serverhez....)

Majd amugy hamarosan elvalik mi lesz es remelem tovabbra is normalisan fognak viselkedni 😄

Listahoz hozza szolva ha megnezed persze van aki nala jobban teljesit, de azok tobbsege mar jopar eve kint van. Igy nagyobb az elony es a content is. Attol meg igy is jo pozicioban vannak persze ezen meg lehetne javitani 😄
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.08.07. 11:02:22

Veni, Vidi, Vici

Itt a tegnapi lista. Ez azért egy lezárt nap. Kis eltérések vannak, de nem léényeges. valamivel az AA előtt van a BDO. Megnéztem hétköznapra is. Ott nagyobb a különbség a BDO javára. Persze attól még hogy van aminél jobban teljesít más régióban még nem jelenti azt, hogy az kell legyen a példa. Miért nem inkább azok a példák akik JOBBAK náluk?
http://multiclick.co.kr/sub/gamepatch/gamerank.html?genre=03&svccom=&rank_date=2016-08-05
(a 0,49% a BDO, és a 046% az AA)
No mindegy. Meglátjuk mi lesz. Ha emészthető verziót próbálnak letuszkolni a torkunkon, akkor vagy hallgatnak a visszajelzésekre valamennyire, vagy szakmai analfabéták és hülyén hírezték ki a változást. Ha konkrét tervvel állnak elő és az nem a 100-500 millás heti korlát, akkor kisebb a negatív visszacsatolás. Így viszont mindenki a legrosszabbra számít... Kivlve Vicodine-t. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.07. 11:00:41
Nemtudom azt sajnos csak azt, hogy a RU verzio az tenyleg nagyon p2w a tobbi regiohoz kepest, de naluk kb miden jatek ilyen a kiadok miatt.
Illetve a 25m/desert costume ami a Japán verziobol van meg turheto is mert azert 29€-t nem fog benyomni 100x mondjuk, hogy legyen penze. Meg ha parszor be is jatszana az azert koltseges lenne. 145€=125m lenne ami maris normalisabb a 500m-al szemben. Sot ahogy irtam a oroszok kezi modszere es a bikinipanda is olcsobb huzas lenne ennel 😄 ( amik ugye legalisak sajnos mivel kezi huzasrol van szo ). Ok farmolnak neked penzt itemet vagy exp-t persze PhD stream oldalarol elerheto az egyik ilyen portal ott leirjak, hogy karaktertol fugg mennyit kell fizetni. Mert az idot kell csak megfizetni ( ami ugye jo gearrel maris alacsonyabb ).

Veni, Vidi, Vici

Akkor tényleg igaz lehet hogy szeretik a p2w játék piacon ezt a f2p játékot. <#eplus2>
Csak ezt nem tudom minek hozzák fel nálunk ahol másként adtákel egész eddig...

szerk: amúgy a 25 millás pakkok is túlzottak és engedékenyek. Kevésbé felháborító, de a 100-125 milla/hét ugyanolyan elcseszett mint a nagyobb pakkos érték. Szerintem ügyeskednek, azt' a végén olyan 20-30 milla lesz hetente p2w módban elérhető. VAlahol ott húzzák meg a határt majd ahol még nem lép ki túl sok ember és nem követelik tömegek vissza a pénzüket.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.07. 10:46:53
Elvileg ugyan az.
MapleStory a 5. helyen van az osszesitett listaban.
D3 8. hely
Lineage 9.
WoW 11.
BnS 12.
Aion 14.
Tera 15.
BDO 17.

Ott van mind. Amugy ezt egy egy gyerek linkelte ki tegnap reddit-re mert mar beragott a kamu infokra. Itt a Link faszan leirja, hogy a masik oldal miert nem add rendes kepet a listakrol es a Koreai emberek melyik oldalakat hasznaljak inkabb.

KR regiobol van a kep es a lista is. Csak naluk nem 3 kulon serven van hanem egy mega server amihez meg mindig adnak hozza chaneleket. Sot mostmar van olyan is amire nem lephetsz be a mar tobb mint 1 eve jatszol a jatekkal 😄 igy segitve a kezdoket azon a ch-n.
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2016.08.07. 10:39:00

Veni, Vidi, Vici

Passz. Azért a lista csalóka. Egy nap az semmi. Többnyire heti listák vannak , ott meg gyatra volt a BDO. Ha heti egyszer játszanak csak vele az nem olyan jó. A túlterheltség is trükkös. Ha alultervezett a rendszer, vagy nagy a határ ahol bekapcsol a jelzés, akkor azt hiheted sokan vannak, pedig... EU-ban is ilyen a helyzet. A siege időben sokan voltunk, de amúgy kb egész nap kihalt volt minden..

Ez egyébként milyen régió?
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.07. 10:33:34
Amugy eloszlatnam azt a kamut, hogya BDO haldoklik KR-ban vagy, hogy a 75.-ik helyen lenne mert az fatalis nagy baromsag.

Egy halott jatek serverei nem igy neznek ki.

Sot az osszes F2P regioban nagyon jol elvan persze ezt is sok helyen elferditettek...
Az meg, hogy sokan eljottek a RU serverrol hozzank az meg mindig igyvan mar a RU kiadok sokszor nem a legjobbak.

Amugy a "p2w" dologhoz meg annyit fuznek hozza, hogy sok olyan guild kezdte a nepek felbuzditasat es lincselesre hivasat akiknek a soraiban bevett (guildtol fugg mennyire nagy letszemban) szokas a kezi bot hasznalata (lasd PhD 3 emberes modszere) amit vagy az oroszok vagy a Bikinpandatol megkpasz olcson. Feltik a helyeiket es a poziciojukat ugyan ez volt a no xp lossnal is.

Persze a 100m-as ( ja es mivel angolra van forditva es egy hanji se lathato a kepen akar meg a RU veriobol is lehet a kep ) pakok csunyak ehhez ketseg se fer hozza, de a japan kozel 25m-as packok eleg normalisnak tunnek. Azert erdekes modon ezt a penz farmolast es xp modszert amit irtam szeretik a szonyeg ala soporni mivel "legalis".

Szerintem reszben tulvan dramatizalva az egesz es ahelyett, hogy rendes visszajelzeseket kuldenek a hivatalos forumon is az emberek csak hisztiznek. Mig epito jellegu kritika alig van. Igy nem is banom ha ezek nagyresze lelepne mert eddig is ezek hanytak tele a forumot a sok hulyeseggel. Akinek meg alacsony a forum hsz-e azt leugatjak, hogy meri elvezni a jatekot es nem a forum warrior 9000-re gyurnak. Amugy ittse epeito jellegu kritikat lattam eddig csak sardobalast.

Amugy meg a f2p is varhato lepes lesz par honapon belul mert az emberek EU/NA regioban mar nem nagyon szeretnek beruhazni olyan jatekra amihez tobb ido kell mintegy moba mecshez.

Veni, Vidi, Vici

WhiteStar
A value pack is viszonylag új dolog. És szintén fasza csávók hogy ilyet ki tudtak találni ( raadasul abbyiba kerül mint a jaték)

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Pedig én próbáltam elmondani a lényeget. Átb@szták a népet hamis igéretekkel és/vagy félreérthető "ajánlattal" és épp azt adják most majd ami HIÁNYA miatt sokan ezt választották. Ez keveseknek tetszik. Nem arról szól a történet hogy a játék jó-e, hanem arról, hogy az eddigi bizalom ezzel semmivé vált. Lehet hogy kezelhető lesz a kezdeti árakkal a pénzes tartalom, de ez nem sokakat fog meghatni, mert ha valaki egyszer átvert, az lazán megteszi legközelebb is. Nincs meg a hit abban, hogy ennél jobban nem szarjákel az üzleti modellt vagy pár hét múlva nem oldják fel a menyniségi és árkorlátokat. És még egyszer. A gond elsődlegesen az hogy nem ezt adták el nekünk jó magas áron.

WhiteStar: pedig a "havi díj" már bent van a value pakkal még ha nem is így hívják. Tipikus f2p játék megoldás: "Free" a játék, csak aki fizet és prémium/patron státusza van az annyival többet kap, hogy a "free" user esélytelen. Ez BDO-ban a marketplace kereskedelemben, archeage-ben a labor regenerációban és az ingatlan birtoklásának jogában nyilvánul meg.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.07. 09:14:00
WhiteStar
Vannak bajok 😄

Félreértesz fincsi, nekem konkrét problémám nincs még, viszont ha a community nagy része fogja magát és lelép mert nem tetszik a rendszer akkor bedől a játék. Ez függetlenül a picsogástol vagy a fröcsögéstöl meg fog történni, ha csökken a játékosok létszáma.

Egyébként belegondolva, nem jó ötlet a havi díj, mert kurvara nem volt szó erről amikor megvettük a jatekot. Az már tripla átbaszás lenne

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

Senki sem erzi magat hitteritonek, egyszeruen nem ertem a problema okat, meg sokan masok is, ennyi, ebben a dologban megkozelitoleg sincsen annyi, mint amennyire itt paran eloadjatok, meg a forumon. Az, hogy sokan cryolnak, pedig semmit sem jelent, mert te ugy adod elo, mint ha tobb embernek nem tetszene a dolog, mint amennyinek tetszik. White, eppen te meg pls ne szolalj meg arrol, h ki mekkora faszsagokat hord ossze, mert toled mar megszokhattuk, hogy igen csak ossze-vissza beszelsz ..😄 Persze nem baj, de teged sem az eszed miatt szerettunk regen, hiszen te is hanyszor picsorasztal mint egy kisgyerek, amikor pl Aionban is olyan valtozasok jottek, amik abszolut nem szamitottak negativnak, es elsok kozott verted ki a mubalhet 😄 De hat van egy szuk reteg, nyugaton kicsit nagyobb, akiknek akkora a lelkiismerete, annyira szemermesek, az eletben mindenki a masik a fele a maximumot nyujtja, hogy egy jatekon ki tudnak akadni...Senki sem csukja be a szemet, nem hagyok en sem figyelmen kivul semmit, de egyszeruen ebben a diologban nincs ennyi! De mar lfgn is csillapodnak a kedejek, kezdeti hulyegyerek siras domping apadt, nem lesz itt gaz, de ha meg is, akkor 1-2 chanelt visszavesznek es minden megy tovabb, ennyi. A hulyek mindig elsonek menekulnek ki, es azt hiszik, hogy ha valami nem tetszik egy jatekban, akkor majd a masikban jobb lesz, de elmennek, es rajonnek, hogy a masik meg annyira sem tetszik es stb stb....A hozzad hasonlo beallitottsagu embereknek, akiknek semmi sem tetszik, sosem talaljak meg a megfelelo mmot, mert minden ceg kemenyen a lovera hajt, es amit csak tudnak kipreselnek belolunk, es ez igy is van jol, te meg eldontod, mennyit vagy hajlando fizetni. De te is latom csak picsoraszni tudsz, de otlettel nem allsz elo, hogy akkor mit kellene valtoztatni a shoppon, szoval gz neked is😄 En a topicba be fogom irni, hogy szerintem havi dij kellene, es csinaljanak par lehetseges opcio kozul valasztasi lehetoseget egy szavazason belul, amik mukodhetnek, es akkor a dontsuk kozosen el, hiszen a ceg nyitott erre is, ha marketing ugyileg benne van a dolog, szoval csinalj egy jo otletet, topic, es oda irj epito jellegu dolgot, ha a jelenlegi nem tetszik, ne pedig picsorasszal.
WhiteStar
Omg még mindig brutál nagy baromságokat tudsz összehordani 😄

Senkit nem érdekelt sohasem h mennyire akarjak az emberek a b2p vagy a ffreemium jatekot a hagyományos üzleti modellel szemben, ez pusztán a pénzről szól mint mindig. Az utóbbival nem lehet több pénzt kiszedni a zsebedböl az előbbi vel viszont igen. Itt csak a hamis igeretek, es a kibaszott draga shop verte le a biztosítékot a többségnél. Fórumon irta egy csóka h 1 k + ban van neki eddig a gém, és ö az exkluzivitásért és az üzemeltető támogatásáért vásárolt eddig, de igy hogy bárki hozzájuthat bármihez megcsalva érzi magát, és nem hajlandó igy folytatni. (-látod méga burzsuj rétegnek sem tetszik!) Egyébként semmi baj nincs azzal ha befogod a szemed meg a füled és figyelmen kivül hagyod a történéseket mintha semmi nem változna, de ez egy fórum, és te nem vagy hittéritő 😄

Amúgy hogy hozzátegyek én is egy marék bullshitet , nem is ezek avaltozasok végzik majd ki a bdot, hanem az hogy a jatekosok mekkora tragédiának élik meg, és elmennek máshová...

Nem igazán. Meg amúgy is a teljes costume pakkok a neccesek ha korlátos az eladott mennyiség. Azok ezen épp nincsenek rajta. Meg ezek ugyan enyniért mennek papíron, csak így senki se kínálja, ami gyanus.
Majd meglátjuk mi lesz belőle nálunk. De elvi alapon kapja be a Kakao. <#vigyor1>
Hecker007
Bejött a tipp, tényleg valami háttérben futó cucc nem tetszik neki. Vagy az office vagy a skype preview, mikor azokat bezártam rögtön elindult.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! <#vigyor0>

Azért az a pici előny viszonylagos. Helmeknél csináltuk a guild missiont a magunk duo-meg full tri itemjeivel. Jött a gyerkőc Pk módban nagy arccal. Megölte a véletlenszerű AOE damage ami a szörnyekre ment. Háromszor próbálkozott, mindent ellőtt, de 10-20%-nál több élet nem jött le. A szerencsétlent meg minden kinyírta. Jégeső, tűzlabda, villám. Szó se róla, kitartó volt, de azért az a kis előny nem olyan "kis" ami a gearen jön. 😊

A minimum-maximum ár azért van bent, mert így korlátozható a marketplace flip. Ne ez legyen a fő bevétel! Meg persze a goldsellerek dolga se egyszerűsödik. A flip rész a value pakkal eléggé csorbult. Simán lehet a 15,5% adónál már ügyeskedni.

szerk: a havidíjas (value pack) rendszerrel simán kiegyezett volna a többség. Ez a rm itemek benyomása a kereskedelembe ugyan "fair" látszatát keltiu, de túl sok előnyt és lehetőséget ad a valós pénzes useroknak. Az meg így már sokaknak nem fér bele a kompromisszumkészségébe.
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.08.06. 11:53:03
Jeleztek, hogy az ellenallasok ellenere, proba szinten beteszik, meglatjak milyen lesz a fogadtatas, es utana dontenek a maradasarol. Am regen Aion topicba egy srac belinkelt egy kimutatast, amikor is ott is ment a siras a p2w miatt, hogy a cegek miert csinaljak, ha idovel a jatekosok tulnyomo tobbsege otthagyja oket, es a kimutatas ravilagitott arra, hogy Aion szintu p2w shop1-200.000 emberrel sokkal tobbet termel, mint egy "hagyomanyos" mmo 1.000.000 playerrel!! A lenyeg ebbol, hogy tehat van ra igeny nyugaton is, nem is kicsi!! De mondom, irj otletet a topicba, ha jo, nyilvan megfontoljak, hiszen ilyenkor szakemberek elemzik a normalis otleteket egy normalis cegnel.

Amugy jah, most nagyon jo a tarsasag, kevesen(7-en, mint a gonoszok) vagyunk, de nagyon jol elvagyunk, es szerencsere egyikunket sem zavarna ha esetleg elesben betolnak ezt a valtozast(ami szinte kizart). En szemely szerint azon is csodalkozom, minek korlat ra, en hozzaszoktam mar ahhoz, hogy amit shopbol megvesz az ember, azt utana brokerban ertekesitheti, en ertetlenkedtem is mar egy ideje, hogy ez mire jo, hiszen igy csak real maniert juthatok hozza dolgokhoz, amit jatekbeli penzbol szeretnek megvenni ahhoz is. Az meg, hogy a masik pici, vagy nagyobb elonyhoz jut, sosem erdekelt( a szomszed fuje zoldebb, na es..), a hulyekkel nem kell versenyezni, egy nem p2w-es mmo populacioban toredeke ember az, aki tetemesebb osszegeket aldoz ilyenekre, azokat le kell fosni, odebbalni es massal gamelni, ha vkinek nem jon be. De en akkor is meg mindig a havi dijas modelt szerettem a legjobban, ott sosem volt ilyen miatt picsogas, fejleszto is jol jart, mindenki boldog volt es ennyi😊 De hat, ez nem kellett a sok ingyenelonek sajna...
SzirmosSzisza

SzirmosSzisza
Nem fut valami program amit nem szeret a xincode vagy mi a fene?

Nkeem DC-nél volt hasopnló hiba, de fel is igrott a xincode ablak hogy gyanus fájlt talált. Valamiért a szltkapcsolás után nem zárult le minden helyesen. PC restart nekem megoldotta. Persze lehet rengeteg más hiba is, így jó eséllyel nem vagyok valami nagy segítség.