298
  • csimmasz
    Jaja Nem olyan rossza a Bada, amikor megvettem feleanyi volt mint az itelefon és legalább olyan gördülékenyen ment rajta minden, mármint az az egetrengető menyiségü cuccos ami alapból elérhető volt.
    Mára az igényeim is megnőttek bár ha skype lenne rajta nem is szólnék semmit
    Nagyon jó filmeket csinál meg képeket is szerintem.

A bada pedig nyomva van de nem a csúcs készülékeken, van egy rahedli kici occo telefon velük.

• hurkaur
  • NEXUS6
    Én is megnéztem a hidegburkuló (csempés) jellegű M$ OS-t. Több fenntartásom volt vele kapcsolatban. Más, de nem jobb, de talán legalább nem rosszabb, mint az iOS/Android vonal. A Bada viszont külalakra is ugyan az, csak jobban van optimalizálva a Samu hw-hez, azonban a támogatottsága elég gyik. Nekem is Wave s8500-am van. Amikor megvettem nagyon teccett, mára már elég gyengécske. Ráadásul megadta magát a fényképezője, meg egyéb hibái is voltak. Ennek elenére ami működött az szinte meggyilkolhatatlan volt, nem tudom hányszor ejtettem le, de egy karcolás sincs a képernyőjén. A fém házon igen, de max kiesett belőle az akksi és ennyi.

Ha jobban támogatja a Samu azt a vonalat, töb fajta készülék, több SW, akkor abból is lehetett volna siker. Így sajna halálra van ítélve. Kár érte.
  • csimmasz
    A videot megnéztem, de Angolul nem tudok ugyhogy sokat nem tudtam meg belőle, végülis teljesen mindegy ha korrekt a teszt akkor van mire büszkének lennie a Nokiának ezzel a kamerával a samu meg jó lessz ha legközelebb odafigyel a kamerára mert elég kaki.
    Sajnos sok preparált teszt van a neten már nem hiszek senkinek csak a PH nak, bár néha ott is reklámszagó nélhány dolog!
  • caius marius
    Szemem a pályán!
    :)
  • M2 #173
    Teszteltem, hogy figyelsz-e, jóvan! :-)
  • narumon
    Jah a linket nézd meg amit linkelt a srác. Ezek mesterséges low light szituációban készül képek. Szobában vannak fényképezve estét szimulálva.
  • csimmasz
    Valóban de nekem az eredeti felvételek azokon a képeken nem tűntek nagyon estének inkább felhősnek, és mint mondtam nálam előbb zajos a kép mintsem nem látni rajta semmit.
  • csimmasz
    Ja elüt a többitő ez vitathatatlan.
    Én inkább más irányba mennék el, szerintem teljesen jó egy szép háttérképpel egy föoldal a telónál, fölösleges elcsúfítani, ha jön valami üzenet vagy valami értesítés akkor elég azt lebegtetni a föoldalon ami engem érdekelne az egy egykezes kezelheőségre ráfeküdt rendszer.
    A menüket föl le görgetve lehetne keresni és jobbra vagy balra hózva belépni.
    Nem tudom menyire érthető.
  • narumon
    "Be kellene vezetni valami értelmes mérőszámot a szenzor adatai helyett, mert ez így nulla infó."

Pont ez az, hogy nem a szenzor adatait ismered. Van olyan fényképező sorozat aminek folyamatosan nőtt a felbontása pedig ugyanaz a szenzor volt benne. Persze a képek sem lettek jobbak csak a marketing értéke nőtt.
    A legfontosabb azonban az "üveg". Ilyen mikro obikkal nem lehet normális képet csinálni, nem véletlenül kerül egy jó obi annyiba amennyibe. Az üvegeket tökéletesen összecsiszolni még ma is sokkal nehezebb feladat mint processzorokat egymásra hajigálni.
  • narumon
    Pedig vaku nélkül könnyen előfordul...
  • csimmasz
    Én is kipróbáltam az Ms nagy dobását, ugy vagyok vele mint a linuxal semmi nem ott vagy ugy működik mint azt megszoktam, teljes szemléletváltás kell hozzá.
    Ráadásul szerintem ronda unalmas és a használhatósága semmivel sem jobb mint egy Android, ios, vagy az én szegény de nagyszerű Bada rendszerem.
  • caius marius
    Ez nálad valami kényszeres dolog lehet...
  • caius marius
    "Azért a csempék sem rossz, számomra üde színfolt az iOS és másolata után."
    Má'megint kezdi!
  • hurkaur
    "Én is jobban örültem volna, ha inkább a Google veszi meg a Nokiát és előbb a referencia telefonját gyártatja velük, később meg összeolvadnak. De lehet pár év múlva megveszi a Google a Microsoftot és akkor... :-)" Na csak ezt ne :).
  • hurkaur
    "mutatnak valami használhatót is mert pl nekem akkor sem kéne a csempés borzadály ha utánnam dobnák." Eleinte en is ketkedve fogadtam, aztan kezbe fogtam egy 710-est es rajottem, hogy szokhato. Egeszen mas koncepcio, mint az ios, vagy android, de ezzel nalam az MS kierdemelte az ev leginnovativabb cege cimet. (win8 kapcsan)
  • M2 #162
    Amúgy vicc ez a 8 megapixel, ha az ősrégi 3 megapixeles Canonom képét 12 megapixelesre nagyítom, akkor is szebb és zajmentesebb lesz, mint ezek a 8 megapixeles csodák. Érdemes megnézni az engadget linken a 100% nagyítású képrészleteket.

Be kellene vezetni valami értelmes mérőszámot a szenzor adatai helyett, mert ez így nulla infó.
  • M2 #161
    Én is jobban örültem volna, ha inkább a Google veszi meg a Nokiát és előbb a referencia telefonját gyártatja velük, később meg összeolvadnak. De lehet pár év múlva megveszi a Google a Microsoftot és akkor... :-)

Azért a csempék sem rossz, számomra üde színfolt az iOS és másolata után. Persze ettől még ezer dologgal el lehet kúrni a rendszert, de majd meglátjuk.
  • M2 #160
    Végső ítéletet majd úgyis csak akkor lehet mondani, amikor az ember kézbe fogja, kipróbálja, fényképez vele párat...
  • csimmasz
    Ez rendben is van, ez a természetes, azt kell venni ami neked a legjobban megfelel, én inkább arra gondolok amikor vérremenő márkavédelemről van szó, az itelefon legalább jó és használható termék, ellenben a legtöbb Nokiával.
    Egy letünt világ nagy óriása ő aki megbotlott az úton és most azon küzd hogy feláljon amíg a többiek futják a köröket, remélem talpraállnak hamar és mutatnak valami használhatót is mert pl nekem akkor sem kéne a csempés borzadály ha utánnam dobnák.
  • csimmasz
    Én ezt értem de nekem akkor is furcsa, én ilyen rossz képeket ritkán látok iPhonon is, nyilván SG3 al készült képet még sokat nem láttam de ha abból indulok ki, hogy az enyim 2 éves készülék és ilyen szar képet akarva is nehéz csinálniom.?
    Szóval nekem elég fura persze tévedhetek is de nekem inkább PR fogásnak tűnik.
    Nálam sötétben inkább sokkal zajosabb lesz a kép mintsem ilyen sötét.
  • hurkaur
    "Amúgy az Apple fan nál csak a Nokiások rosszabbak, nekik még a symbian az isten és olyan készülékeket istenitenek amik nem ütik meg a mércét mostanság, egy két kivételtől eltekintve, nem véletlenül nem veszik az emberek." Fan-fan, nincs kulonbseg egyik kozott sem. En peldaul vilageletemben nokia telefonokat hasznaltam, aztan jott az iphone. Most valoszinu lumia 920 lesz, ha hozza az elvarasaimat.
  • M2 #156
    http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/

Szóval ne legyünk ennyire rosszhiszeműek.
  • M2 #155
    Szerencsére vannak azért kis szigetek, nekem ilyen volt például nyáron Hajdúszoboszló. Talán 3-4 mogorva eladóval találkoztunk, a többi mosolygós volt, kedves és segítőkész.

Én e-digitalba eddig háromszor mentem be úgy, hogy ott volt a pénz a zsebemben, tudtam mit akarok venni, volt nekik és nem jutottam el a vásárlásig. Persze az én hibámból, mert ilyenekre 20 percnél többet nem vagyok hajlandó áldozni. Gondoltam is, hogy írok nekik: csináljanak egy gyors sort, ahol a vevők 1-1 percet töltenek, mert nem fogom végigvárni, míg apukáknak elmagyarázzák az összes pécé alkatrész lényegét.
  • csimmasz
    Ezt a képet én azért kicsit kétkedve fogadnám.
    Nekem ugyan egyik telefonom sincs aamikkel készítették csak egy vacak Wave 1 em de azt furcsálom hogy a samu és az itelefon is ilyen gyenge lenne, láttam sok fotót mindkettőtől, vagy lehet hogy a nokiával délben az itelefonnal 6 órakor a Htc 7 a samu meg 8 kor lőttek?
    Szóval ne legyünk enyire hiszékenyek.
    Amúgy az Apple fan nál csak a Nokiások rosszabbak, nekik még a symbian az isten és olyan készülékeket istenitenek amik nem ütik meg a mércét mostanság, egy két kivételtől eltekintve, nem véletlenül nem veszik az emberek.
  • NEXUS6
    Múltkor leesett az állam. Öcsémnek vettem egy laptopot az e-digitalban (bakter télleg nem direkt volt Samu, esküszöm;D). Beszélek az eladóval készséges volt meg minden, de valahogy elbeszéltünk egymás mellett és a végen valahogy a gyengébb konfigot írta föl. Volt vagy 3 ezer Ft a különbség, szal eleve az i3-as CPU-sat volt érdemes venni. Hazamegyek, nézem a dobozt, leesik, bakter ez nem az.

Megnyugszom, hogy ó, hahaha, hát ugye nekem van 3 napom, hogy kicseréljék. De azért megnézem a fogyasztóvédelmi törvényt (tudod jogban otthon vagyok;DDD). Szal az ahelyzet, hogy van a lófaszt! Persze ha elromlik, akkor igen, de ez nem romlott el, pénztártól való távozás után meg... ismered.

Bezsarás. Megyek vissza, előre készítem a pofalemezt, hogy kivel hogy fogok harcolni. Hosszú sor, stírölöm a biztonsági őrt. Illedelmesen köszön, mondja hogy hova álljak a problémámmal, nem oda, hanem hogy melyik pulthoz. Szemöldök felvon, nocsak. Azért nem bízom el magam.

Szal üzlet fullra pörög, minden eladó torkig van a nappal láthatóan, kis feszültség a levegőben, de azért semmi anyázás. Jön hozzám egy idősebb srác, láthatólag főnök lehet, mondom a problémám, szó nélkül cserél, elnézést kér, beszélget velem, jópofizik, megdícsér, hogy milyen okos voltam, hogy visszavittem, mert tényleg az a jobb konfig. Extrában megígéri hogy seggbebassza az eladót, mert elrontotta a dolgot. Csak annyit tudok kinyögni, hogy nehogy valszeg én nem voltam egyértelmű.

Távozáskor az 50+ biztonsági őr hangosan köszön.
    Kész. Attyaúristen, hol vagyok, Európában?

Szal van ilyen is.
  • hurkaur
  • NEXUS6
    Fényképezőgépeknél is mindíg a fényérzékenységgel vannak gondjaim. Ebben sajna nem sok előre lépés van szempen a pixelszámmal (csak tudnám hol nézek meg egy 8900X16000 pixeles képet. Talán még az óriásplakát is kisebb felbontású. Azonban az jó lenne, ha egy zárthelységben viszonylag kevés fénynél nem kéne hullaszínűre vakuzni az embereket, szabadtéren pl az alkonyat meg felejtős, az éjszakáról nem is beszélve.

Ez nekem is bejön, hogy van aki erre is gyúr.

Nagyságra nekem ez a Samu GS3 épp határeset, már több zsebemen teszteltem, feszül, de még épp belefér :D. Olyan mini tabletszerű baromságot abszolút nem akartam venni, örülök, hogy eddig kimaradtam ebből a netbook, tablet mizériából. Ez a teló még épp elfér egy kézben, emellett még épp elég nagy a kijelzője, lehet vele netezni. Arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesz jó dokumentumok egyszerűbb kezelésére, mert ha nem, akkor viszont pénzkidobás volt igazából.
  • M2 #150
    Ez már külsős. :-)
  • caius marius
    Na ez Hungarikum!
  • caius marius
    Ezt a képet sikerült már a telefonnal csinálni, vagy azért itt is inkább profi gépet használtak?
    :)
  • M2 #147
    Igen, az is egy jó találmány.
  • M2 #146
    Én ezt soha nem fogom tudni megérteni, hogy nálunk amikor pénzt akarok költeni, akkor úgy viszonyulnak hozzám, mintha én kérnék szívességet.

Szerelők, szolgáltatók, üzletek, még a piaci árusok is. Húzzák a szájukat, hogy na megint egy vevő. Hábaz+! :-)
  • hurkaur
    +1. nekem a wireless charging is bejon :)
  • M2 #144
    Nagyon állat lesz ennek a Nokiának a kamerája! Az iPhone5-öt simán veri, a többi meg szóra sem érdemes.

Remélem valamennyire követik az Apple termékstratégiáját és nem tördelik majd szét saját piacukat 50 féle telefonnal. Amit viszont nagyon sajnálok, hogy trend lett az egyre nagyobb telefonok gyártása. Nekem akkora telefon kell, ami elfér a zsebemben, nem vagyok hajlandó egy telefonnak táskát cipelni!

• caius marius
    Ha jól tudom, a németeknél valami hasonló rendszer van. Na igen, ott a szabályokat is betartatják. Faterom dolgozott művezetőként valami hajógyárban odakint. Mesélte, hogy volt olyan magyar főnöke aki kitalálta, kiviszi a magyar módit, és nem tartja be a szabályokat. Kb. azonnal kikísérte a telep őrsége. Már ki is baszták nem vacakoltak vele egy percet sem.
    Nem gondolom, hogy ez itthon valaha is működni fog. Az emberek nagy része belenyugodott a langyos kakiba. Nem érzi jól magát, de elhitette saját magával, hogy ennél már jobb nem lehet. Ha ez a szemléletmódon nem változik akkor minden marad így. Jó lenne ha változna, erre azonban azt hiszem, még várni kell egy kicsit. :)
  • NEXUS6
    A pozitív motiváció meg azt jelenti, hogy örülj, hogy egy dinamikus, fiatalokból álló közösség tagja lehetsz, mert ha nem elég kirugnak. Pénzt azt felejtsd el. Ha még is sok pénzt kapsz, akkor viszont feketén, TB, nyugdíj tehát ugrott.

Az a gond, hogy marha olcsón mágússzák a cégek, hogy ekkora a fluktuáció. Lexarják, hogy ugyan arra a gyökér beosztásra 1-2 havonként zéróról kell betanítani emberkét és emiatt xar a cég megítélése, mert hogy nem ért a melójához.
    Nem kell itt munakhely védelmi kormányzati program. Hanem a munkatörvénykönyvét nem gyengíteni hanem erősíteni kéne. Súlyosabb következményekkel, ha a próbaidőn rúg ki valakit a cég, ha meg régi dolgozó, akkor 10 évig 1 évig a cég fizeti a munkanélküli segélyt, 10 év után másfélig, + tanfolyam. Meggondolnák, hogy kit rúgnak ki, de azt is kit vesznek fel.
    Az átlagjövedelmeket szépen tornászni felfelé, hogy nőjjön a fogyasztás, meg az adóbevételek, közben erősíteni az adóhatóságot is. A progresszív adózás is jól jönne azért. Egy gazdagabb ember könnyebben tejel több száz ezret, mint egy szegényebb pár tizet, csak mert a megélhetés effektíve mindenkinek ugyan annyi, a tej+kenyér ugyanannyiba kerül és kb mindenki ugyan annyit fogyaszt ezekből. A luxust meg tessék megfizetni.
  • caius marius
    "Hihetetlen, hogy MO-on mennyire nem a ceg erdekeit figyelik az alkalmazottak."

Erről főleg a cégek tehetnek szerintem. Nagyon magasról fossák le az alkalmazottaikat és a vevőiket is. :(
    Ez sajnos igaz szinte az összes itthoni vállaltra. Főleg a távközlésiekre.
    Voltam már mindhárom hazai szolgáltatónál de mindenhol volt valami gikszer.
    Anno a Nokiát is ezért rühelltem meg.
    Itthon, általam érthetetlen okokból, szinte az összes vezető, azt gondolja, hogy a negatív motiváció a megfelelő eszköz az alkalmazottaik munkatevékenységeinek fokozására.
    Aztán ezt az alkalmazottak "nyomják" tovább...
  • NEXUS6
    Nem mindenhol ilyen persze a légkör a Ténél, de aki tudja kerülje el a Mamutban levő üzleteiket.
    Képzelem mi lesz pénteken!
  • Papichulo
    Hihetetlen, hogy MO-on mennyire nem a ceg erdekeit figyelik az alkalmazottak. Valoszinuleg semmilyen incentiva nincs szamukra, hogy eladjanak valamit vagy jo szolgaltatast nyujtsanak ugyfelnek. Mintha ok tennenek szivesseget. Egyebkent ezt a ceg hibajanak is tudom be, mivel az o dolguk lenne ezt a szituaciot kezelni es megertettni es ereztetni a dolgozokkal, hogy ez az o erdekuk is lenne.

Persze most johetnenek a sorozatos pozitiv tapasztalatok a vilag sok orszagabol, de azzal a magyarok nem kerulnenek beljebb. Ezt valahogy itthon kene megoldani. Itt pedig, sajnos az ember azon csodalkozik el, ha valahol tenyleg kivalo szolgaltatast kap, holott ennek kene lennie az alapnak! Aztan persze, hogy az osszes kozvelemeny-kutatas azt hozza ki, hogy a magyarok nem markahuek, hanem arerzekenyek. Ilyen kiszolgalas mellett miert lenne hu barki is?! Persze tisztelet a kivetelnek...

Summa summarum, megertem a helyzetedet...