106
  • HisF8
    A zsidózás milyen típusú örömforrást okoz? Ezt már többektől kérdeztem élőben is, de sosem kaptam még rá választ. (Nekem sokat zsidóznak, mert feltűnően előkelő származásom, és nevem van, ezért azt hiszik vevő leszek az ilyesmire. De amikor rákérdezek a fenti dologra, vagy visszakoznak, hogy hogyan képzelem én azt, hogy itt zsidózás történt, vagy nem válaszolnak, hanem megsértődnek, és többet nem állnak velem szóba.) Remélem itt az anonimitás keretei között megmutatod nekem a zsidózás mélypszichológiáját, illetve feltárod azokhoz az orgiasztikus örömökhöz vezető utat, ami egyelőre előttem még a homályba vész.
  • [HUN]FaTaL
    Sosem lesz világnyelv a kínai, ennek egyszerű oka van:

Rohadt nehéz. A rohadt nehéz nyelvekből pedig nem lesz világnyelv, mert nem fogják az emberek megtanulni.
  • [HUN]FaTaL
    Dehogy magyar szakzsargon.

Az IBM egyik merevlemezét hívták így, és itt keleten ráragadt:

In 1973, IBM introduced the IBM 3340 "Winchester" disk drive, the first significant commercial use of low mass and low load heads with lubricated platters. This technology and its derivatives remained the standard through 2011. Project head Kenneth Haughton named it after the Winchester 30-30 rifle because it was planned to have two 30 MB spindles; however, the actual product shipped with two spindles for data modules of either 35 MB or 70 MB.[12] The name 'Winchester' and some derivatives are still common in some non-English speaking countries to generally refer to any hard disks (e.g. Hungary, Russia).
  • syn7h37ic
    Köszönjük Emese. Leülhetsz!
    A magyar nyelv változatossága
  • BCS pixel
    az angol az egy buta, szörnyen korlátolt nyelv a magyarhoz képest, ezen kár vitatkozni, ez azonnal látszik
  • paraszgyerek
    Egy dologról azért megfeledkezik az aki szerint csak egy nyelvvel "minden jobb" lenne. A különféle nyelvek különbőző gondolkodásmódot is adnak, és ez sokkal inkább hozzátesz az emberiség egészéhez, mint elvesz. Még a nyelvtanulással "elvesztegetett" idővel , energiával együtt is.
    Ne feledjük a magyar anyanyelvű tudósok, feltalálók sorát is, akik azért szintén hozzátettek mint elvettek.

Minden korban volt egy "közös" nyelv, butaság lenne azt gondolni hogy a sokféle nyelv ekkor akadályt jelentene.

A "georgia guidestone"-on leírtakat követendő tervnek gondolóknak pedig azt tudom mondani, hogy az egy közös nyelv nem jelenti automatikusan az összes többi "kiirtását". De ez már egy másik beszélgetés lenne...
  • Oliwaw
    Nem is tudtam, hogy a homoszekszualitás elhatározás kérdése, akkor úgy határozok maradok hetero.
  • A1274815
    Természestesen itt én így definiálom a dolgokat. Az emberek többsége valahol minden ideológiából szemezget magának.
  • A1274815
    "Szerintem tök jó lenne, ha eltűnne a magyar nyelv, és csak angol lenne, mert akkor nem születnének ilyen posztok, mint például a tiéd is. (Egyszerűen angolul nem lehet ennyi, és ennyire fájdalmas helyesírási hibát bezsúfolni egy ilyen rövid szövegbe...)"

Éljenek a nyelvtan nácik, különben meg duplán tévedsz:
    Ad.1., Angolul lehetne aztán csak igazán elgépelni a dolgokat azzal a kanji szerű írásmódjukkal.
    Ad.2., Egy nyelv sem fog megszünni, nem a szavak a nyelv hanem a ragok, prepoziciók, szórend. Ha mondjuk kidobok minden magyar szót és angolt rakok helyébe és ezt megteszi egy kínai is, attól még nem fogjuk megérteni egymást se írásban se szóban.
  • Kornan
    Mostanában divat lett a liberálist, libsit szitokszóként használni, pedig szerintem az emberek többsége részben legalábbis vall liberális eszméket. Engem is leliberálisoztak már párszor.

A liberális gondolkodás eredményei közt ott van pl a nemek és rasszok közti egyenlőség, születési jogok eltörlése, vallási bíróságok és inkvizíció megszűnése... Ezek szerintem ma már alap európai értékek. Korábban pedig a konzervativizmus hívei ezek ellen voltak.

Hozzám azért inkább közelebb áll a liberális gondolkodás, mert sem a tradíciók többsége, sem a vallási értékek számomra nem jelentenek semmit. De azért mégsem mindenben értek egyet az állítólagos "liberálisokkal" és szerintem az átlagember sem. Tehát attól még, hogy valaki nem konzervatív, attól még nem támogatja automatikusan a homoszekszuális gondolkodást, a szabad drogozást, teljes multikulturalizmust... Inkább az ésszerűségre törekszem. Pl elítélem a homoszekszualitást, mert az a társadalom számára rossz. Könnyen belátható, hogy ha jobban elterjedne, akkor az veszélyes lenne, már így is csökken a népesség Európában. De azért mégsem gondolom, hogy börtönbe kéne zárni azt aki ilyen. Ugyanígy elítélem azt aki kárt tesz magába drogokkal vagy például nagy mértékű dohányzással. Támogatom az dohánytermékek adójának emelését. Szóval azt akarom mondani, hogy az emberek nem csak feketék és fehérek, liberálisok és konzervatívok. Csak azért mondom, mert nekem úgy tűnt, hogy sokan így gondolják. Főleg akik ilyen nacionalista beállítottságúak, így a hsz-emet nekik címzem. Ok te 2 ágra bontod a liberalizmust, de valójában még ez is kevés, ráadásul szerintem mások a főbb ágak.
  • Tetsuo
    A12-hogyishivjaknak igaza van. Ma a liberalista eszmek mogott egy cionista maffia all es annak manipulacioja.
    Ez valojaban semilyen formaban nem liberalizmus. Koze sincs hozza.
    A liberalizmuson alapulo demokracia csupan hamis utopia ugy, mint a kommunizmus.
    A komcsi eszmek mogott is mindig tomegmanipulaciok es zsarnoksag volt.
  • zola2000
    ja igen, nézem a DCt, az alap kifejezést úgy kellene ejteni, hogy dájing meszidzs, helyette azt hallom, hogy Daajingu Meeszidzsí :)
  • zola2000
    azt nem értem hogy a távol-keletiekre mondják hogy egyszerűen képtelenek megtanulni angolul, mert a nyelvek logikája teljesen eltér egymástól (emiatt az angol sohasem lesz igazi világnyelv, ha át is vesznek kifejezéseket mert az a menő azt sem tudják miért jelenti azt amit jelent).

ezzel szemben a magyar is eredetileg keleti nyelv, aztán itt meg sokan teljesen könnyedén állnak át az angolra.
  • liberty2
    Egyet értek azon olvasókkal akik szerint is egyetlen egy nyelv kéne a földön az embereknek. Irdatlan mennyiségű problémát oldana meg. Ha akarnánk, igazság szerint röpke 100 év alatt meg is lehetne oldani. Persze nem mennének feledésbe a régi "ős-nyelvek" sem, de alapesetben a kommunikációra egyetlen egy nyelv kell a Földön. Jelen állás szerint pedig az vagy az Angol vagy a Kínai, de el tudnám képzelni a kettő keverékét is.
  • HisF8
    Szerintem tök jó lenne, ha eltűnne a magyar nyelv, és csak angol lenne, mert akkor nem születnének ilyen posztok, mint például a tiéd is. (Egyszerűen angolul nem lehet ennyi, és ennyire fájdalmas helyesírási hibát bezsúfolni egy ilyen rövid szövegbe...)

Mellesleg a liberalizmusnak a kezdetektől fogva (minimum) két egymással szembenálló ága volt; amit te preferálsz, azt Burke-féle megközelítésnek nevezik, és ma valóban ez az irányzat a kevésbé népszerű. Amúgy az is általános jelenség (bár csak populista körökben, de az ugye nálunk nem éppen hiánycikk), hogy a liberalizmus racionalista ágát támogatókon számon kérik más irányzatok elveinek nem teljesítését.
  • A1274815
    Nem is 12 van csak: going to, used to, got + passzív

"Mellesleg, ha jobban megnezed, a liberalizmus es a kommunizmus egy torol fakad annak ellenere, hogy Marx zsido szarmazasu (ál)antiszemita volt."

2 fajta liberalizmus van az egyik a valódi:
    - A "Virágozzék száz virág a réten.", "Nem értek vele egyet, de az életemet is odaadnám, hogy elmondhassa a véleményét." típusú valódi liberális, akiknek a globalizáció ezen hatásai ellen a kúlturális sokszínűség jegyében tíltakozniuk kellene. De ilyen emberrel ritkán találkozol, főleg olyannal akik ezt komolyan is gondolják, helyettük
    - a vélemény és gondolat terrort alkalmazó, a lokális többséget bűntudatban, szégyenben tartani akaró, nagyszájú, egóista szubkúltúra a másik. Velük lehet minden hol találkozni.
  • Tetsuo
    A nemzetrombolo, idealista eszmeket nevezhetjuk sokfelekeppen, attol meg nemzetrombolo, idealista eszmek maradnak. Mellesleg, ha jobban megnezed, a liberalizmus es a kommunizmus egy torol fakad annak ellenere, hogy Marx zsido szarmazasu (ál)antiszemita volt.
  • Tetsuo
    Vegso soron igazad van, csak az a baj ill. akkor van baj, hogy ha te igy gondolod, a szomszedaid meg nem.
  • Tetsuo
    A 12 igeidovel meg nem sikerult megbaratkoznom es ugy erzem, hogy soha nem is fogom zokkenomentesen hasznalni. :S
  • Tetsuo
    Nem hallottal az eszperantorol? De ebbol a szempontbol erdemes lenne bevezetni az 5S-modszert is, minden otthonba. ;)
  • MacropusRufus
    véleményem szerint sok nyelv el fog tünni. Mint ahhogy az elmúlt pár ezer évben is jó pár nyelv eltünt már. Vagy azért mert kihaltak azok akik beszélték, vagy azért mert 1xün nem volt rá már szükség, vagy valami harmadik ok miatt.
    Ez is egyfajta evolútció. Ahhogy a Földön az emberek túllépnak majd a kicsinyes korlátaikon (értsd: ez az én országom és mindenki más menjen az anyjába), szükségszerüen ki fog alakúlni egy közös nyelv ami egyetlen mostanira sem fog igazából hasonlítani max. nyomokban. Természetesen ez hosszú idő, de a globalizáció ezt fogja eredményezni. Az eszperantó meg egy mesterségesen létrehozott izé, aminnek nincs létjogosúltsága.
    Megjegyzem: a magyar nyelv is hatalmas változáson ment keresztűl az el múlt 1100 évben. Gondoljatok bele pl. a Halotti beszédbe.... Vagy az első írásos emlékre amit találtak.
    Egyébként ha jól tudom akkor a legenda szerint 1x már volt egy globális nyelv, csak az öreg szakálas összekuszálta a dolgokat, azon a biznyos építkezésen...

• Sequoyah
    És akkor mi is Ausztria szintjén állnánk?:)
  • smv
    Hát sorry, de szerintem az nincs rendben, hogy szolgáltatások azért nem érhetőek el mert rossz helyre születtem, vagy azért nem költözhetek el xy városba mert magyar vagyok. Az sincs rendben, hogy nyelvtanulással kell azt az időt tölteni amit az ember szakmai fejlődéssel is tölthetne és az sem, hogy nálunk a határok, fizetőeszközök stb miatt kapásból többszörös áron indul minden.

Értem én, hogy sokan ragaszkodnak ehhez, de a világ nem errefelé halad.
  • Kornan
    Én sem neveztem az angolt abszolúte bonyolultnak, csak azt mondtam vannak benne szükségtelen bonyolítások. Relatív értelemben bonyolult, egy elméletben tökéletes nyelvhez képest.

Az eszperantóról tudtam eddig is, de annyira mélyrehatóan nem ismerem, hogy tudjam mennyivel jobb mint mondjuk az angol. Annyit viszont halottam, hogy elég sok kritika érte és nem véletlen kezdtek később csinálni más mesterséges nyelveket is.
  • torreadorz
    Mindenesetre, ha egy nyelv lenne az lényegesen megkönnyitené az emberiség dolgát.

Ha csak abba belegondol az ember hogy mennyi temérdekék ideje és pénze megy el egy idegen nyelv megtanulására, és akkor az még sokszor nem is elég vagy csak ideig óráig hasznos mert arrébb megy 300 km-ret (európában) és máris másik nyelvet kéne tudnia...
  • A1274815
    A poén az, hogy ez a szöveg nem liberális eredetű hanem marxi.
  • A1274815
    "Az angol a legkönnyebben tanulható, ez tény."

Hát most köpted szembe az angol nyelvészeket, szerintük ugyanis az a spanyol.

Mellesleg az egész felmérés értelmetlen: mert abból indulnak, ki ezek a felmérések, hogy a nyelv tanulója valami nyugat indo-germán anyanyelvvel rendelkezik.
  • LaMeRick
    Ez is milyen idealista liberál szöveg már?! Nem mindenkinek jön ám be ez a multikulti felállás, ami pl. Londonban is megy.
  • smv
    Az ország mint olyan is elavult dolog, emberek vagyunk, emberiség van, teljesen értelmetlen elszigetelnünk egymástól magunkat határokkal, nyelvekkel.
  • narumon
    "De nem jobban, mint az isa por s homuk vogyunk min."

Igaz, viszont ez egy "pöttyet" régebbi mint Shakespeare.
  • Ferrer
    Egyes emberek nem látnak túl messzire maguktól.. Ha feladjuk a magyar nyelvet, feladhatjuk az egész nemzetünket is. Gondoljatok bele, ha a kiegyezés idején átvettük volna teljesen a német nyelvet, vajon nem-e kisebb német "gyarmatként" kezelt volna minket Németország a 2. vh-ban?
    Én inkább azt mondom, hogy legyünk magyarok ÉS világpolgárok is. Ez az egyetlen helyes út.
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá - most olvastam a hozzászólásodat :)
  • IMYke2.0.0.0
    Próbálkoztak - nem túl sikeresen. A nyelv: eszperantó.
  • IMYke2.0.0.0
    A helyedben én ezt még egyszer átgondolnám.
  • LaMeRick
    Van ilyen nyelv, úgy hívják eszperantó. Azért az angolt nem nevezném bonyolultnak.

A cikkel meg nem értek egyet, a számítógép nyelve az angol, a fészbúk is addig volt használható amíg csak angolul lehetett regisztrálni, kiszűrve ezzel műveletlen honfitársaimat.
  • IMYke2.0.0.0
  • Narxis
    Az angol a legkönnyebben tanulható, ez tény. Az, hogy melyik nyelv a jobb pedig az örökkévalóságig tartó vita.

Am. a távoli jövőben úgyis a kínai lesz a világnyelv, ne aggódjatok.
  • Kornan
    Szerintem is jobb lenne egy nyelv az egész Földön. De sem az angol sem a magyar nyelv nem tökéletes. Vannak bennül szükségtelen bonyolítások, ami rontja a tanulhatóságot. Ilyenek például kivétel szavak, amik valamiért nem az általános szabályt követik. Vagy ilyen a magyarban "ly" betű használata. Az angolban ilyen a rengeteg igeidő...
    Egy olyan mesterséges nyelv kéne, ami funkcionálisan van felépítve úgy, hogy a lehető legkönnyebb legyen megtanulni, de még elég pontosan lehessen használni és jó is legyen a hangzása.
  • hunwhite
    Nekem a MAGYAR nyelv a legszebb!!!
    Az is marad amíg élek!
    Akinek nem tetszik az pedig....
    Na itt mennyit tud az angol és mennyit a magyar...
  • paraszgyerek
    http://grin.hu/mindburp/edes-ekes_apanyelvunk.html