65
  • Zero 7th
    #65
    Érdekes, mert én bárhol máshol el tudok tölteni hosszabb időt a neten, de a faszbúkkal egy alkalommal pár másodpercnél többet nem töltök. És megnézem kb napjában ötször. Elképzelni nem tudom, hogy lehet vele órákat elbaszni. Még azt sem, hogy tíz percet egyhuzamban hogy lehet.

    Osztom egy korábbi hozzászóló véleményét, az egész egy túlhájpolt, globális szánalmas.hu + egy csetkliens.
  • Zero 7th
    #64
    " túlzott facezés nem tesz jót a productivity-nek"

    Nálad meg a túl sok ánglish nem tett jót a magyarodnak.
  • Zoliz
    #63
    Ezek a F@szbookosok tényleg degeneráltak.. vagy inkabb függők azaz betegek, akiket ki kene tenni egy lakatlan szigetre, hogy meggyógyuljanak.
  • Csaba42
    #62
    Ez most komoly? KI a tököm venne fel egy ilyen barmot?! Mi az, hogy feltételt szabok a leendő főnökömnek, ki a tökömnek képzelik ezek a suttyók magukat? Munkaidőben dolgozzanak, néha kis pihi belefér, de ne a Lófaszbúk legyen a lényeg.
  • Merces
    #61
    rákényszeritesz......igazábol a takaritó, Mancinénire gondoltam.....
  • Brainpumper
    #60
    Ha az alkalmazottam a kijelölt feladatokat határidőre jó minőségben hozza, akkor felőlem facebookozhat. Ha nem hozza, úgyis kirúgom, legyen akár a face, akár más miatt. Szerintem a többi vállalkozó is így gondolkozik.
  • willcox
    #59
    De ugye nem magadra gondoltál? Mert ilyen szellemi "magaslatokra" én nem tudok leereszkedni.
  • Merces
    #58
    ezzel az a probléma hogy vannak a tiédnél magasabb szintek
    ...na jó nem trollkodok tovább
  • willcox
    #57
    Mindenkivel a szintjének megfelelő módon beszélek. Egyébként meg azt gondolsz, amit akarsz. Nem oszt, nem szoroz.
  • Merces
    #56
    ..gondolom az alkalmazottaidal is igy szoktál beszélni.......
  • willcox
    #55
    Álmodozz csak.
  • willcox
    #54
    Kullancs főnök? Viccelsz? Szerintem inkább arról lehet szó, hogy te mh-en a f@szverésen kívül nem nagyon akarsz mást csinálni, és ezért még pénzt is akarsz kapni. Látod, ilyenek nem dolgoznak nálam.
  • Komolytalan
    #53
    "Te ugye valami 10 fős nevenincs kft vezetője vagy?"
    Szerintem Bt, 2 niggerrel, vagy simán csak ő a nigger, aki szereli a számítógépeket a sarki boltban, és nedves álmaiban van saját cége.
  • Komolytalan
    #52
    "Ugyanígy nem tartom azt ildomosnak, hogy a cégvezetők / HR-esek egy embert a társasági oldalakon lévő lapjuk alapján megítélhessenek vagy elmarasztalhassanak. Ezt persze nem fogják kerek perec megmondani, de lehet tudni, hogy nagyon sok esetben mégis ez történik."
    Nekik a FB van a kezükben, nekünk meg az Ebeszámoló. Nagyon hasznos megnézni mielőtt pénzről beszélne az ember a munkaadójával, mert nagyon szívhez szólóan tudnak sírni arról, hogy mennyire nem megy az üzlet, amikor éppen 1 év alatt duplájára nőtt a forgalom, és háromszorosára a nyereség.
  • Komolytalan
    #51
    Amit leírtál #38-ban az pontosan a kullancs típusú főnök leírása. Most persze finomítasz, hogy valójában kolbász ám nálad a kerítés, pedig dehogy.
  • Komolytalan
    #50
    "Ezek szerint teljesítménybérben szívesebben dolgoznál mint órabérben."
    A teljesítménybérbe sem én, sem a főnököm nem menne bele. Én azért nem, mert azért hagytam abba a vállalkozósdit, és mentem át alkalmazottba, hogy ne az én fejem fájjon amiatt (válság idején) hogy van-e meló vagy nincs. Ugyebár ha nincs munka, akkor a teljesítménybér 0Ft. Alkalmazottként meg a főnökség felelőssége az, hogy annyi munkát vállaljanak be, amennyit meg tudok csinálni, de ne is unatkozzak. Ezt meg tudják tenni, főleg a kiterjedt kapcsolatrendszerük miatt. Cserébe én vállalom, hogy a munkabérem a töredéke annak, mint amit ők kiszámláznak a megbízó felé. Nyilván addig fognak alkalmazni, amíg ez az arány megfelelő számukra is.
  • Khelben
    #49
    Azt eltaláltad, hogy ilyen helyen nem dolgoznék. Nálunk azt nézik, hogy kész van-e a munka határidőre. Senkit nem érdekel, hogy azt hol és mikor csináltad meg és közben facebookoztál-e.
  • willcox
    #48
    "Te ugye valami 10 fős nevenincs kft vezetője vagy?" - LOL!

    "Mert hogy életedben nem dolgoztál még nagyvállalatnál, nem vettél részt projektmunkában, az biztos :)" - a magabiztosságodnál csak az arcod nagyobb.

    "felnéz a facebookra, esetleg benéz egy fórumra" - ez sok embernél pont fordítva történik. Egész nap megy faszbuk, fórumozás, stb, és esetleg rövid időre melózik is. Na ilyen nálam nincs. Aki nálam dolgozik, az tisztában van ezzel, a mh-en nem is igénylik, így fogadták el. Aki itt a topicban most hőbörög
    ez ellen, az úgysem dolgozna nálam, mert eleve nem is alkalmaznám.
  • Bannedusermail
    #47
    Ez bingo, ez mind így van, de a facebook kivétel.
    Azt vagy leszarja valaki, vagy órákig rajta lóg. Ezért érdemes tiltani melohelyen, mert aki leszarja, annak mindegy, de aki meg felmenne rá, az órákat azzal tökölne, és nem csak pár percet lazulna.
  • Khelben
    #46
    "Én kiadom a melót, és megmondom, hogy mikorra legyen meg. Nincs semmiféle megbeszélés."

    Te ugye valami 10 fős nevenincs kft vezetője vagy? Mert hogy életedben nem dolgoztál még nagyvállalatnál, nem vettél részt projektmunkában, az biztos :)

    "A munkahelyen meg nincs sem faszbukozás, sem iwiwezés, sem pornó oldalak nézegetése, sem chat-elés, sem semmi hasonló."

    Mindenki tisztában van vele (akár bevallja, akár nem), hogy szellemi munkát nem lehet folyamatosan 8 órán keresztül csinálni. 1-2 óránként mindenki tart pár perc szünetet, naponta 1-2 alkalommal meg hosszabbat. Ha épp olyan főnöke van, mint te, akkor malmozik, a falat bámulja vagy épp arról trécsel a munkatársával, hogy mekkora fasz a főnök. Ha meg normális főnöke van, akkor felnéz a facebookra, esetleg benéz egy fórumra, ahol épp talál valamit, ami közelebb viszi az aktuális feladat megoldásához, stb.
  • lordsithlord
    #45
    Azért ennyire talán nem kellene már személyeskedni... Nagyon sokan több diplomával vannak ma Magyarországon közmunkán és takarítják az árkot, mert egyszerűen nem találnak munkahelyet (mert vagy a koruknál, vagy a képzettségüknél fogva a cégek nem kérnek belőlük). Erre megjegyzést tenni már csak azért sem ildomos, mert ad egy: ők legalább csinálnak valamit a pénzért, ad kettő: az új rendeletek szerint nem utasítható vissza közmunka, mert ha valaki mégis megteszi, minden juttatását megvonják az illetőtől.


    Tény, hogy nagyon sok helyen van ez a "kiadom a munkát és kuss" hozzáállás. Ezzel elég sok probléma van, csak pár példa: gazdaságtalan, legtöbbször az optimálistól igen messze eső teljesítmény ad, ráadásul sok esetben a minőség rovására megy.

    Informatikai témában dolgoztam gyártósoron. Jól megmaradt bennem, mikor elsütötték a mérnök urak, hogy no, akkor mostantól futószalagot viszünk be, mert az gyorsabb és eredményesebb munkát eredményez. A probléma ezzel csak az volt, hogy ettől még nem tudtuk gyorsabban diagnosztizálni vagy javítani a gépeket, csak még kevesebb helyünk lett a munkára, mert még azt az átkozott szalagot is kerülgettettük, ami úgy mellékesen még nem is volt a folyamatban használható.

    Vagy szintén informatikában volt, hogy a megrendelő egy dolgot akart, a főnök meg kiadott egy másik irányvonalat. Mikor szólni akartam neki, akkor persze hallgass volt a nevem. De persze mikor a megrendelő reklamált, én voltam az a szerencsétlen, aki nem tud rendesen dolgozni.


    Azt, hogy FB vagy más külső elérés legyen munkahelyi gépeken, én is túlzásnak találom nagyon sok helyen. Ahol a céges adatok vannak a gépen, ott nem férhet meg egy publikus oldal, komoly biztonsági veszélyt jelenthet. Ugyanígy nem tartom azt ildomosnak, hogy a cégvezetők / HR-esek egy embert a társasági oldalakon lévő lapjuk alapján megítélhessenek vagy elmarasztalhassanak. Ezt persze nem fogják kerek perec megmondani, de lehet tudni, hogy nagyon sok esetben mégis ez történik.
  • willcox
    #44
    Az előző a #40-re ment.

    Nálam nem kell túlórázni, így túlórát sem kell fizetni. Ha előre nem látható körülmény miatt csúszik a meló, én változtatom meg a határidőt. De túlórázni nem kell. És ha már ganéság: ez a hozzád hasonló ügyeskedőkre és okoskodókra jellemző. Ilyen embert én nem is alkalmaznék.
    A nicked tökéletesen kifejezi a gyerekes gondolkodásmódodat.
  • willcox
    #43
    "a hozzád hasonló, feladathoz nem értő főnök" - talán ismersz? A gondolkodásmódod olyan szinten gyerekes, hogy az ember azt hihetné, hogy még csak kisiskolás vagy, és csak (hibás) elképzeléseid vannak egy munkahelyről.
    "ha csődbe mentél és kalapozol majd az utcasarkon" - ez nem valószínű, hogy bekövetkezik. Már csak azért sem, mert ha a hátralévő életemben egy fillért sem keresnék, akkor sem kéne kalapoznom az utcasarkon, olyan anyagi hátterem van. Rólad viszont könnyebb elképzelni, hogy jobb híján közmunkásként takarítod az árkot.
  • Szefmester
    #42
    "Ettől sokkal korrektebb a főnök felől az, amit én mondtam: megbeszéljük mennyi idő, én tartom a határidőt (akár túlórával, akár facebookolással), és kész. Ez a főnökök számára is jól előre számolható, ha nem tetszik nekik a munkatempóm, akkor meg ki lehet rúgni."

    Ezek szerint teljesítménybérben szívesebben dolgoznál mint órabérben. Szaladhatsz is a főnökhöz megbeszélni. Legalább tudsz majd fészbúkozni meló közben, hiszen csak magadnak ártasz, mert csak a saját szabad idődet fogod elvinni.
  • Komolytalan
    #41
    Egyébként az alapvető probléma a hozzád hasonló kullancs típusú főnökökkel az, hogy bár hangoztatják, hogy "Megkapják tisztességesen a bérüket a szintén tisztességesen elvégzett munkáért", de ez k.rvára nincs így, mert rohadtul nem ismersz el 1 perc túlórát sem. Egyrészt nem fogsz annak 2x annyit fizetni, aki 2x annyi melót megcsinál, max adsz neki 2x annyi bónuszt év végén (ami mondjuk teljes évre vetítve van kb 5% differencia), oszt jónapot. +5%-ért én nem akarok megszakadni, és ez hadd legyen már az én döntésem. Másrészt természetesnek érzed azt, hogy a kiadott munkát határidőre elvégezzék, és ha korábban elvégzi, akkor adsz másikat. Ez még korrektnek is tűnik, ha nem nézzük a dolog másik felét: ha tovább tart a meló, és el kéne ismerni, meg ki kéne fizetni a túlórát, akkor meg előkapod a "De vállaltad a határidőt, mit töketlenkedsz" mondatot, és persze nem fizeted ki a túlórát (munka törvénykönyve szerinti szorzókkal). Szóval valójában a hozzád hasonló "megmondom mi a munka, mennyi idő, oszt legyen kész" típusú főnökök összességében ingyen túlóráztatják az embereiket, ami egy méretes ganéság.

    Ettől sokkal korrektebb a főnök felől az, amit én mondtam: megbeszéljük mennyi idő, én tartom a határidőt (akár túlórával, akár facebookolással), és kész. Ez a főnökök számára is jól előre számolható, ha nem tetszik nekik a munkatempóm, akkor meg ki lehet rúgni.
  • Komolytalan
    #40
    "Én kiadom a melót, és megmondom, hogy mikorra legyen meg. Nincs semmiféle megbeszélés."
    Ja, persze. Erről az a klasszikus jut eszembe, amikor az egyszeri fejlesztőnek odaadtak egy térkép szoftver specifikációt útvonal tervezéssel, miegymással, és volt rá 2 hónapja. A srác meg ennyit válaszolt, hogy amit szeretnétek, az a google maps (nem, nem volt elég az api használata - konkrétan meg kellett volna írni). A ciki csak ott volt, hogy a hozzád hasonló, feladathoz nem értő főnök ekkorra már szerződést kötött. Szóval hajrá - osszad csak a feladatot ész meg megbeszélés nélkül, aztán ha csődbe mentél és kalapozol majd az utcasarkon, akkor mondjad hogy willcox vagyok, mert általában nem szoktam adni a koldusoknak.
  • Komolytalan
    #39
    "vicces ember vagy.. látom te még csak olyan helyen dolgoztál életedben ahol a főnöknek lövése sem volt a meló folyamatairól, csak ő volt a főnök és kész."
    Tévedés - pont az ellenkezőjét magyarázom. Olyan helyen nem dolgoznék 1 percig se, ahol a főnöknek nincs arról lövése, hogy a kiadott feladat mekkora időigényű. Egy normális főnököt nem lehet vakítani azzal, hogy dupla időt mondasz egy melóra. Ha viszont a főnök nem ért a munkámhoz még időbecslés szinten sem, akkor van az, hogy excel táblába vezetik, hogy hányszor voltál wc-n hány percig, meg hálózati forgalom logjait elemezgeti a főnökség naphosszat. Meg akkor van az, hogy megköti a szerződést az alapján, hogy a megbízónak mennyit ér a dolog, aztán csodálkozik, hogy 10x addig tart a meló, mint ami az ő nedves álmaiban él.
    Normális esetben a főnök mikor kiadja a feladatot, pontosan tisztában van vele, hogy ez kb x óra/nap/hónap. Ilyen helyeken nincs szükség a kémkedésre, meg korlátozásra, mert az elvégzett munka költségeire (bér, eszközök, stb) rárakja a szabvány haszonkulcsot, és a főnök tud a saját dolgával foglalkozni: folyamatos munkát biztosítson, és élvezze a nyereséget.
  • willcox
    #38
    "Ha kapok egy feladatot megmondom mikor lesz kész, ő meg vagy elfogadja, vagy rákérdez hogy miért ennyi idő - a lényeg hogy a végén megállapodásra jutunk a határidővel kapcsolatban" - érdekes helyen dolgozhatsz. Megállapodtok, hogy mikor lesz kész???? Mi van? Én kiadom a melót, és megmondom, hogy mikorra legyen meg. Nincs semmiféle megbeszélés. Ha nem tetszik, lehet keresni másik munkahelyet. Ha többször is előfordul, hogy nincs kész időre a meló, akkor szintén. A munkahelyen meg nincs sem faszbukozás, sem iwiwezés, sem pornó oldalak nézegetése, sem chat-elés, sem semmi hasonló. Nem kötelező nálam dolgozni. Nem is volt ebből egyébként probléma, mert nálam értelmes emberek dolgoznak, nem faszbukdroidok és nem is szexuális abberáltak. Megkapják tisztességesen a bérüket a szintén tisztességesen elvégzett munkáért. Hogy otthon, vagy máshol mennyit járkálnak az említett helyekre, az nem tartozik rám, nem is érdekel. Csak ne a munkahelyen és ne munkaidőben tegyék.
  • Thrawn
    #37
    Itt nem arról van szó, hogy ha akad pár perc szabad ideje, akkor ránéz a fosbúkra. 99%-ban ez nem így működik. Ezek súlyosan függő emberek, nagyon hamar a munka rovására menne a szenvedélyük.
  • Szefmester
    #36
    hehe.. vicces ember vagy.. látom te még csak olyan helyen dolgoztál életedben ahol a főnöknek lövése sem volt a meló folyamatairól, csak ő volt a főnök és kész.

    Egy JÓ főnök tudja mi mennyi idő, és egy idő után képes felmérni hogy az adott emberke mennyit tud megcsinálni adott idő alatt. Engem a munkahelyemen baszogatnak ha csak 8 gépet javítok le, mert tudják hogy 10-12 is sikerülhet.. míg a mellettem ülőt le sem tojják holott még a 6 is csak ritkán sikerül neki. kettős mérce? Az.. és undorító. A gond pedig az hogy a kedves főnök úr csak a főbb folyamatokkal van tisztában, és nem azzal hogy mennyi idő is valójában egy gép, és ha valamilyen probléma lép fel akkor azt mennyi idő orvosolni.

    A főnöknek pedig igenis sok köze van ahhoz hogy mit csinálsz a munkaidőben ha órabért kapsz. Mert teljesen más lenne ha 8 órából 4et dolgozol aztán a többiben fészelsz, ha azért kapod a pénzt hogy elvégezd a feladatot. Ha 10 óra kell akkor annyi kell, ha 4 akkor 4. Ennyi. De az hogy te 8ból csak 4et dolgozol mert a többiben Micikével csetelsz, meg nézed a vicces macskás videókat miközben a cég fizeti a semmittevést, az maximum neked jó. Sema cégnek sem a főnöknek nem. Ő úgy gondolkodik, hogy ha te ennyit meg tudsz csinálni ennyi idő alatt, akkor tudsz nagyobb hasznot is hozni. Persze ideális esetben ezt fizetésemeléssel jutalmazza, vagy egyéb bónuszokkal.

    ha én lennék a főnököd akkor te már kereshetnéd is az új munkahelyet amint megtudnám hogy munkaidőben nem azért netezel mert szükséged van rá a project befejezéséhez hanem azért mert Micike üzent neked a bérszámfejtésről. Bár ezután Micike is kereshet új helyet. ;)

    Hú de rohadék lennék igaz? Mocskos szemét kampósorrú aki csak kihasználni akar. Persze azért még jobban sírnál ha teljesítmény alapú bérezést kapnál, ha jól sejtem.

    Egy normális cég azzal kezdi hogy az ilyen olyan közösség szarokat fekete listára teszi. Persze a vicc az hogy nálunk a vezetőség letiltotta az iwiw-et meg a G+-t ellenben fészelni azt szabad. Jah hogy a vezetőség amikor nem látványintézkedéseket hoznak, vagy baszogatnak, akkor 50%ban a faszbúkot nézegetik? éééérdekes..
  • Komolytalan
    #35
    "b) Ahogy főnököm mondaná: Nincs olyan hogy nincs munka, ha elvégezted a feladatod, akkor keresünk mást!"
    Meg a nagy büdös lóf.szt a főnök seggébe. Ha kapok egy feladatot megmondom mikor lesz kész, ő meg vagy elfogadja, vagy rákérdez hogy miért ennyi idő - a lényeg hogy a végén megállapodásra jutunk a határidővel kapcsolatban. Amíg tartom a határidőt kurvára semmi köze sincs még ahhoz se, hogy én csinálom, vagy éppen kiadtam freelancer.com-ra valami pakisztáninak. Ha meg nem tudom tartani a határidőt akkor meg ahhoz nincs köze, hogy este mikor megyek haza, vagy hogy hétvégén a céges melót csinálom.
  • Komolytalan
    #34
    Igazándiból nem k.rvára mind1, hogy facebookozik, pornósiteot néz, vagy játszik az illető a munkahelyén, ha a rá bízott munka el van végezve? A főnök pont arra való, hogy tudja, hogy mennyi az a munkamennyiség, amit 1-1 beosztottjára rá lehet bízni. Nyilván a beosztottak fizetése/munkaviszonya/beosztása is az alapján alakul, hogy milyen gyorsan, milyen jó minőségű munkát végez. Értsd: ha nem végez el elég munkát - ki lehet rúgni, és lehet helyette keresni mást. Amelyik főnök nem ez alapján jár el, az vezetői képességekből megbukott, mivel az MINIMÁLIS elvárás egy vezetővel szemben, hogy annyira értsen a beosztottjai munkájához, hogy meg tudja becsülni a kiadott munka időigényét. Magyarországon rengeteg inkompetens vezető van, mivel állami szférába haveri-rokoni-kitdugtammeg alapon, magán szférába meg - láss csodát: haveri-rokoni-kitdugtammeg alapon kerülnek be a vezetők. Lehet Ausztráliában más a helyzet.
  • speed2006
    #33
    Mekkora lenne ha éjjel, vezetés közben, faszbúkoznék? Lehet hogy az első 10 km-en rommá törnék. :D
    Aki ezt megemlítené az interjún, netán követelné, attól érzékenyen búcsút vennék, hogy majd felhívjuk ha van valami. Addig álljon vívóállásban.
  • okosan gyerekek
    #32
    a kurva anyját a sok hülye idiótának, a cégek helyében kölcsönösen egymás között megosztott feketelistát csinálnék, és aki egyszer ezzel előhuzakodott, annak nem ajánlanék munkát 5 évig. rohadjanak meg!
  • Szefmester
    #31
    Bizony.. beleköltözik a sejtjeidbe, és neki hála élhetsz te tovább. Nincs ezzel semmi gond. Persze azért nem csak úgy nekiesve.. rendesen el kell készíteni, és ünnepséget szervezni köré ahol mindenki jól érzi magát. Ez lenne az igazi halotti tor!
  • Szefmester
    #30
    "Nyilván túlzott facezés nem tesz jót a productivity-nek, ha halomra áll a munka.De ha pl. nincs meló, vagy minden kész van, nem fog egy multi cég pl. csődbe menni mert pár ember ránézett arra a vacakra.Pszihológiailag, pl nem tűnik a meló olyan monotonnak és nincs annyira bezártság érzete a melósnak, ha pár hülyeséget lecsekkolhat...persze, módjával."

    a) Munkahely.. tehát dolgozunk, és nem fészelünk!
    b) Ahogy főnököm mondaná: Nincs olyan hogy nincs munka, ha elvégezted a feladatod, akkor keresünk mást!
    c) Mégis mit képzelnek?
  • Merces
    #29
    szerintem a leg megtisztelőbb dolog amit egy halottal csinálhatsz hogy megeszed....
  • LaMeRick
    #28
    "pusingholni" mi? Meg "nem tesz jót a productivity-nek"? Te károsabb vagy az egészségemre mint a nikotin.
  • rolika
    #27
    Munkához kell a fész? Nem? Naügye.
    Azért álljon már meg menet. Ez ugyanakkora f.szság, mint az, hogy léteznek hr-esek, akik nem vesznek fel valakit, ha nincs fb-account-ja.
  • M2 #26
    - Rendben, akkor a fizetésben megállapodtunk, szeretnénk ha már hétfőtől velünk dolgozna.
    - Óh, még csak egy kérdésem van!
    - Tessék csak, kedves 'kolléga'!
    - Facebookozni ugye szabad?
    - Nem!
    - Ja jó, akkor tárgytalan...