FTL : Faster Than Light

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert elvesztené a játék a kihívását?
Fabio Capello
Játszom egy kis FTL-t live adásban, ha van kedvetek, kapcsolódjatok be! :)

Azt nem értem miért kell ennyire rejtegetni az erõsebb hajók unlockolását.
Fabio Capello
Igen, Rock Plating.

A Rock hajóknak az alap tulajdonsága, hogy néha kapnak resistet a hull damagere?

De persze az is lehet, hogy csak örülök, hogy megszabadultam attól a szar Kestreltõl... :P

Ja, hát igen, sokat kell imádkozni Random istenhez... :P Ha az elsõ szektorban nem kapok legénységet, akkor restart. Nincs értelme tovább húzni, az onnantól tuti bukta elõbb-utóbb.

Az engi hajó a gyógyítása meg az ion cannon miatt tetszik. Azzal jó gyorsan le lehet nyalni a pajzsokat, aztán kikapcsolva tartani, közben a drón szétlövi. A drónok meg kitartanak addig, míg szerez az ember magának egy normális energiafegyvert. Az engi legénység javító bónusza is frankó.

Fabio Capello
Rock, B layout -> legjobb! :)

Szerintem az Engi hajó se könnyebb semmivel. Mondjuk az alap hajónak is megvan B variánsa azzal könnyebb mint az A-val de még ezzel se egyszerû. A 7.es sectorig is csak 3szor jutottam el.Az a "baj" hogy meddig jutsz el nem hajó függõ hanem részben szerencse, hogy milyen eseményeket ad be,sikerül-e plusz legénységet szerezned eventbõl meg fegyvereket/felszereléseket amiket ha úgy van eladsz hogy mást vegyél helyette.

ui:megvan a Zoltan Cruiser is,na azzal baszott nehéz pl a játék:)
(csak normal fokozatról beszélek)
Az még kurvamessze van attól, hogy úgy lehessen rá hivatkozni, hogy "van".

Nagyon kurvajó lett ez az FTL. Jó megoldásai vannak, és megfelelõen nehéz. Elkezdtem normálon, de rá kellett jöjjek, hogy nem fog menni az alap ûrhajóval, unlockok nélkül.

Easy-n unlockoltam az Engi hajót, az már egy fokkal hatékonyabbnak látszik. Csak nagyon tesztelni nem volt már idõm. Na majd ma este...

Melyik az a játék?

GA-Z97X-GAMING 5, i7-4790k, Noctua NH-D14, Corsair Vengeance 1866 16GB, Samsung 850 PRO 256 GB, Antec Twelve Hundred, NVIDIA GTX980 Ti G1, FSP AURUM GOLD 700W

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"losing is fun" nem is tudom hányszor írtam már havernak :DDD bár van amikor elég frusztráló módon halok meg,de sokszor röhögök rajta és kattintok 1et "restart/new game":D
wander01
nagyonjó game, múlt héten fedezem fel és egy ültõ helyemben 4 órát toltam vele. az elsõ 15 percben volt egy "gagyi-szar" érzésem de amint elkezdödött az eksön, totál rákattantam :) Facér nem tolnak ki telefonra ilyen játékot? ezzel a grafikával simán vinné a samsungom...

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Kokler69
konzolos szagot érzek

a játék lényege pont a nehézségében múlik.
sose feledjétek: "losing is fun!"

Ne füccsé....Be. Szeretem ha hûvös a lakás egy picit!

Frosty01
van már hasonló (nagyon hasonló) "mmo"ban is. nem is olyan rég nyílt neki egy tapig

practitioner of the forbidden arts of death

Hasonló nekem is volt mikor 4 mantis jött át,a hajó auto firrel szerencsére kinyírta a hajójukat,a hajóm csutkára szét volt verve,csak a gyengélkedõ mûködött:D 1 taggal gyorsba javítottam az oxigén szobát a többiek pedig a mantisok és a gyengélkedõ között rohangáltak mire megöltem õket,utána meg jött a kb 5-7 perces javítási fázis mikor össze kellett kalapálni a hajót :DDD
Garou
Ez az, koszonom!

Mindenesetre ezt is megvettem tegnap, es nagyon tetszik!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

SötétBarom
Nyomtam két játékot, szerintem kurva jó :D
A izgisebb ûrharcomban például átteleportolt hozzánk 4 enemy, elkezdték lebontani a hajót, mindeközben bekaptam 2 találatot valami ügyes dologból, amitõl kigyulladt a pajzs szoba, a hajtómû, meg a középsõ folyosó. Az egész legénység bemenekült a gyengélkedõbe, miközben hallottam, hogy a kóceráj lángol, pittyogott minden, ráadásul nem láttam mi van mert a szenzorok elszálltak.. :D Nagy szerencsére a nyílászárós szoba még az enyém volt, ráadásul rögtön kéznél az ajtó másik oldalán, így gyorsan kinyitottam mindent, ami egy pár perc alatt megoldotta a problémáimat. :DD

Az ellenséges hajóval közben nem tudom mi történt, mert annyira hektikus volt a helyzet nálam, hogy nem tudtam figyelni. Valószínûleg az autofire-re állított breach missile elintézte õket. :DD

Az egész buli után a hajónak maradt 2 csík HP-ja, nem mûködött semmi, és 3 helyen át volt ütve a burkolat. Egy darabig eltartott amíg összekalapálták :D

Jó cucc na.
Amiben lehetne jobb:
-free roam nagyon kéne. Sandbox játékmenet, ahol lehetne látni mi van a szektorokban, lehetne kalózkodni, küldetéseket csinálni, ilyesmi
-vákuum szimuláció.. Na jó, nem szimuláció, de amikor odateleportálnak a zsilipbe, és én egybõl kinyitom, akkor azért kirepülhetnének. :D

Nagy költségvetéssel egy elképesztõen zseniális játékot lehetne összehozni, kibaszott jó multival. Akár egy MMO-t. Kurva jó. Tényleg. D:

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

szerintem ez lesz az starcommand
Garou
Par honapja lattam egy tok ugyanilyen jatekrol trailert. Csak ott a hajo belso resze pl izometrikus nezetbol ment, lehetett talan zoom-olni, stb. A grafika teljesen ugyanilyen stilusu volt.

Nem tudja valaki, az melyik game? Vagy ugyanaz a ketto, csak kiszedtek belole a fake 3D-s nezetet?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

skymannn
Ez egy iszonyat jóóóóóóó indie game ^^ . Már az elsõ gameplay meggyõzött.

Kell hozzá 1 morbid humor hogy egyes szituációkon röhögni tudj;)
DanielT
Kipróbáltam, halálra untam magam. Nem érzek semmmi motivációt.
mindenhez grat. Az utolsó sorral pedig csak egyetérteni tudok :D
Cuchulainn
Nekem most volt egy majdnemjó játékom.
Majdnem unlckoltam a mantis hajót, majdnem unlockoltam a kristályhajót és majdnem legyõztem a fõbosst... :P

Azért nem kicsit fel tudja baszni az ember agyát a játék...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

A stealth cruiseres questtel pont most futottam össze,kicsit esélytelen voltam semlegesíteni a hajókat....:/ szóval elugrottak
DarkHorSe

Swedish people are albino monkeys

DarkHorSe
Uj hajokat hogy lehet szerezni? :D

Swedish people are albino monkeys

ja még annyit fûznek a ketteshez,hogy engine-nél legyen javító ember, mert elõszeretettel szeretik azt is lõni és majd nem bírsz elugrani idõben. egybként easyn 1-3 szektorban azért elég gyengécske ellenfelek vannak

How much can you take,before you snap?

1. achievement:
Full arsenal

Meg kell szerezni az összes elérhetõ system upgradet egyszerre. Ezek a cloaking device,drone control, crew teleporter. csak meg kell õket venni, nem kell beüzemelni vagy áram alá helyezni õket. én úgy csináltam,hogy indítottam easyn egy új játékot, nem költöttem semmire, csak gyûjtöttem a scrapet, amint 300 körül voltam kerestem egy store-t,amiben elérhetõ a 3 upgrade (ahogy észrevettem,ha vannak upgradek,akkor mindhárom megvehetõ egyszerre). Nem tudom a pontos ára, ha jól emlékszem, 60-75-150 az áruk, de 300 biztosan elég.

2.
Tough little ship.

A lényeg,hogy le kell vinni a hull állapotát 1-re és túl kell élni,valamint fullra kell javítani. Ahogy csináltam: 100 scrap összegyûjt,keres egy store, majd ha megvan a store átugrasz egy mellette lévõ szektorba ahol ellenséges hajó van, pajzs kikapcs, megvárod míg szépen leviszi 1-re a hullt, majd csata közben FTL az store-ba. Repair és megkapod az achievementet. Arra azért figyelni kell,hogy ha néha lõni kell az ellent,hogy ne 3-4 fegyverrel tüzeljen egyszerre, mert úgy nehéz kiszámítani,hogy túléld pont 1-el.

3.
ennek nem tudom a pontos nevét

Ezt még nem szereztem meg,de elvileg akkor kapod meg,ha mindegyik fajból van egy a hajódon egyszerre. Elég nagy szerencse kell hozzá.

Én easyn csináltam az elsõ kettõt, kis szerencsével akár egyszerre is meg tudod csinálni õket. Érdemes foglalkozni vele, mert a kezdõ hajó egy rakat fos és nehéz vele haladni.

Biztonság kedvéért inkább spoilerba raktam.

Jaja,a kestrel szerintem rohadt nehéz nem is értem pl azt a system subsystem unlockot,az azt jelenti hogy fullra kell fejleszteni a hajót???? o.O

Az Engi cruiserbõl meg 1 megvan. több hajót meg még nem sikerült unlockolni,és egyenlõre nem is fogom tudni hogy fogom õket.
Cuchulainn
Ha az adott hajónál kiírt 3 achievmentbõl 2õt teljesítesz akkor unlockolsz egy új elrendezést asszem, de nekem eddig még nem sikerült.

Cuchulainn
Zseniális a játék!

Hehe, a napkitörés kegyetlen :)
Csúnya 1 halál tud lenni amikor a legénység 1ik fele tûz általi halált hal(a hajó 80% lángokban,és a medbay is üzemképtelen),a másik fele pedig az oxigén hiánytól fullad meg(mivel az a terem is lángokban és üzemképtelen)...ajaj xDDD
tutituti
dettó

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Titan
Lesem is! :D

Fabio Capello
Egy ismerõs jóvoltából streamelek egy kis FTL-t élõben, a saját csatornámon, remélem nem haragszotok meg érte :)

Titan
Én 2 nap folyamatos játék után sikerült az engi(drónos) hajóval végigvinnem és így unlockoltam egy nagy hajót, aminek az extrája, hogy a fegyvereken kívül idõnként lõ egyet magától(arty.)...szép nagy hajó...:D

Az utolsó térképen egy bazi nagy hajót kell lenyomni 3x mielõtt eléri a bázist!. Folyamatosan rakétázik és a van neki vagy 6 fegyverközpontja! Elég szopós!

Én két új hajótípust unlockoltam eddig. Az egyiket valamilyen küldetés teljesítése után kaptam meg.
Ez egy ilyen technikus hajó alapból jár hozzá drone és bénító fegyver. A másikat nem emlékszem mivel unlockoltam de az meg álcázásra és dodge-ra van alapból kihegyezve.

De ráfejleszteni nem lehet a meglévõ hajót. Végignyomod aztán elkezdheted már mással és persze máshogy, "újra".

Rohadt jó!!!:D
Ha esetleg belemélyedt valaki komolyabban: ahogy haladunkl elõre, lesz nagyobb hajó is, vagy a hajó az mindíg ekkora-fix elrendezésû és csak a fegyvereket meg a különbözõ részegységeket lehet fejleszteni?

inkább Roguelike-like :D

Ha kigyullad a hajó, akkor ki kell nyitni néhány zsilipet a hajó oldalán, illetve a megfelelõ termek között, hogy a vákuum eloltsa a tüzet.

A késõbbiekben tûzálló fickókat is toborozhatsz a legénységedbe.
tutituti
A legjobb amivel én nem találkoztam az a katasztrófa túlélõ ami a videóban is van.Felveszed és +1 ember vaagy ott hagyod mert szerinted õrült.

nos ez két három támadás után erõsen megfontoladnó amikor már egyedül vagy pl mert a másik két ember meghalt.
És erre megöl mert tényleg õrült:D
Ezek a fun dolgok nagyon feldobják.

Fabio Capello
Megnéztem, megszerettem :)

Ha lesz rá keretem, akkor mindenképp megveszem, most lakásfelújítás miatt sajnos üres a kassza :/

tutituti
Ilyenben nincs is mentés.Ez a lényeg.
Érdemes elolvasni mielõtt valaki megszólja!

http://member.rpg.hu/cu/cuo28/roguelik.htm

Nem mellékesen miért választottál rosszul?:D

JethroHUN
Leszedtem, játszottam 10 percet, éppen mire elszóltam volna magam, h nem is rossz kis indie ûrhajó menedzselõs játék, megszívatott. Jött egy üzenet h ég valami tudományos állomás... 3 opció, abból 2 azzal végzõdik h kigyullad a hajód és game over. A mentés hiánya miatt egy kupac szar, amúgy jó lenne.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!