155
Faster Than Light - Space ship simulátor
-
lammaer #75 Ezé' szeretjük... az ember leül ha van 5 perce, tologatja kicsit aztán meghal :) -
HM #74 Jó játék, de ez már nagyon random ...
-
lammaer #73 Hát hallod, ez olyan mint a lutri...
Most mentem Zoltan cruiserrel (Adjudicator), volt 15 seces cloakom, FTL prechargerem (az nagyon OP) meg 4 ágyú, fullos legénység, jól bejáratott taktika... aztán belefutottam egy nebulában egy 3 Burst Laser IIIal felszerelt energy fighterrel... 2 salvóval rommálőtt (ráadásul az ő burst lézerei nem egy szobába csapódtak be, hanem minden egyes skuló más szoba... )
Fun volt :)
De legalább megtanultam használni a beam fegyvereket. -
HM #72
Legénységet nem vettem, jöttek maguktól :D (olcsó megoldás a megszállás ellen)
Ion bomba küti a pajzsot és és a heavy2+2*basic1 lézer a fegyverzetet +drón + pár augm.
Tegnap gagyi hajóval majdnem leszedtem a bosst, most esélyem sem volt. Pedig a többi hajó gyakorlatilag alig tudott megsebezni..
Stealth cruiser küldetést is megcsináltam mégsem kaptam meg a hajót. -
#71 Valamennyivel többet, és nagyobb az esély extra jutalmakra, pl. pirate hajóknál néha kapsz egy plusz embert, és többször ad augmentet/weapont.
Cserébe jóval taktikázósabb, és ha nem figyelsz elég könnyű bebukni a dolgot, főleg ahol már 4-5 ellenfél van és medbay is.
A mostani játékomban mázlim volt és az elején kaptam egy heal-bombot, az rengeteget segít, a kisebb hajóknak esélyük sincs :) -
lammaer #70 DeJavu... lekaptam, felraktam, és tuti hogy én ezzel játszottam, különösen a nyersanyaggyűjtögetésre emlékszem... de lehet hogy még akkor, amikor nem tudtam rendesn angolul... :D -
Zero 7th #69 Több scrapet is hoz egy ép hajó, mint egy szétlőtt, nem? -
#68 Van, a simán 2-es, a B-n 4-es teleport van.
Nagyon poén a mantis hajó, de nem tudom, hogy murphy vagy direktszopatás miatt én kb. 60%-ban unmanned hajókat kaptam ellenfélnek az elején ami elég idegesítő...
Az alaphajón 3 mantis és 1 engi kezd, ami elég jó, ráadásul a megszállós taktika miatt könnyebb növelni a legénységet mint egyébként.
-
Zero 7th #67 Ja, a csata meg persze olyan benne, mint ami az első rész volt. Meg kapsz egy imba bazinagy fejleszthető hajót az elején. -
Zero 7th #66 Az első rész az csak csata AI vagy pléjer ellen, a második viszont egy komoly felfedezős űropera téma, nagyon beteg élienekkel, két szintű hipertérrel, ásványgyűjtögetéssel, flottaépítéssel, egy rakás naprendszerrel, bolygókkal holdakkal, világmegmentős sztorival.
Nagyon faja kis játék, tényleg alapmű. -
lammaer #65 Höhö, erre még C-64ről emlékszem (legalábbis az SC1 az biztosan ott volt, de tán a 2 is :) ). Megnézem milyen a remake. -
Zero 7th #64 Esetleg a Star Trek Bridge Commander. -
Zero 7th #63 Ősklasszikus Star Control 2. Van remakeje, The Ur-Quan Masters címmel, az jobb, mint az eredeti DOSos. -
Zero 7th #62 Nna, tegnap unlockoltam a másik föderációs hajót, a másik engi hajót, meg mindkét elrendezésben a zoltán :P hajót.
Zoltán hajók érdekesek, főleg a második, amelyiknek nincs pajzsa, csak az ötpálcás zoltán shield. 100 megvenni rá az első pajzsot. Meg kell gyorsan keríteni nekik egy pilótát, mert különben kárba veszik a bónusz energia amit adnak.
B típusú föderációs hajón extrém gyorsan fejlődnek a fegyverzeti tisztek. Két szektor alatt fel lehet húzni maxra.
Mantis hajókon van crew teleport? -
lammaer #61 Persze, amikor már fel vagy fejlesztve és van legénység meg fejlesztett ajtók meg szabad energia, akkor tényleg nem gáz. De hát ezért szeressük :)
Amúgy ismer még vki hasonló stílusú játékokat?
Ugye van a SPAZ, meg a Strange Adventure in Infinite Space (meg a folytatása tán). Ezeken kívül? -
#60 Azért ezzel vitatkoznék, a legtöbb in-game event simán legyőzhető egy kis taktikával.
A beteleportálókat ha van elég legénységed akkor triviális legyőzni. (medbay, ajtók), a ködben meg az ellenfélnek is fele energiája van, gazdálkodj okosan :)
Ami miatt szvsz túl magas a random faktor az a megszerezhető fegyverek/felszerelés. Nekem több alkalommal sikerült úgy végigmennem a játékon, hogy egyszerűen nem találtam normális fegyvert amivel tudnék valamit kezdeni a főellenféllel. -
lammaer #59 Nem teljesen értem miért spoilerezitek az achievementeket... a garázsban is olvasható mind (legalábbis a meglévő hajókhoz), csak fölé kell vinni az egeret :) - pl konkrétan az itt megemlített tough little ship meg a The united federation is, mivel azok a Kestrelhez tartoznak... :D
Nekem is sikerült Easyn elvergődni a főgonoszig és - mákkal természetesen - legyőzni. Én sem érzem hogy az új hajók (pl amit a győzelemért kaptam) olyan nagyon jók lennének, inkább csak mások, de az is kb csak az indulófegyverzet miatt.
A kestrel is teljesen korrekt sztem... a vereség meg úgyis a randomistenen múlik, mert ha bead egy 3 mantist a fedélzetre teleportáló ellen vagy bevág egy nebulába ahol a reaktor csak fele energiát ad, akkor úgyis szinte biztosan kampó. -
Masakari #58 én pl wikiztem a hajókra melyiket hogy kell kíváncsiságból,de a legtöbbel még csak nem is találkoztam mint event.szóval... -
#57 Na végre megvertem a főgonoszt, bár csak easy módban. :)
Közben sikerült unlockolnom a mantis hajót, szóval most hajódömping van (a megnyerésért is kapsz egyet)
A játék legnagyobb hibája szvsz az, hogy a fegyverek skálázása el van b*szva. A legtöbb 2. 3. szintű verzió a fegyverekből egyszerűen nem éri meg, mivel gyengébbek, vagy csak marginálisan erősebbek az 1. szintűeknél, viszont iszonyatos mennyiségű energiát igényelnek. (a maximumra fejlesztett energia is kevés a játék végére)
A hajók unlockolása szerintem is túl nehéz, guide nélkül szerintem akár 8-10 végigjátszás is kellhet mire belebotlasz egybe, főként, hogy néhányhoz nagyon elborult hülyeségek kellenek.
Nem igazán értek egyet azzal, hogy olyan sokkal erősebbek lennének az alap hajónál, hogy ez indokolná. -
HM #56 Kizárt!
pl kíváncsi lennék hányan olvasták el a #24. hszt, vagy kerestek rá a neten valamilyen infóra és megtalálták az ftl wikit. -
Masakari #55 Mert elvesztené a játék a kihívását? -
#54 Játszom egy kis FTL-t live adásban, ha van kedvetek, kapcsolódjatok be! :) -
HM #53 Azt nem értem miért kell ennyire rejtegetni az erősebb hajók unlockolását.
-
#52 Igen, Rock Plating. -
Zero 7th #51 A Rock hajóknak az alap tulajdonsága, hogy néha kapnak resistet a hull damagere? -
Zero 7th #50 De persze az is lehet, hogy csak örülök, hogy megszabadultam attól a szar Kestreltől... :P -
Zero 7th #49 Ja, hát igen, sokat kell imádkozni Random istenhez... :P Ha az első szektorban nem kapok legénységet, akkor restart. Nincs értelme tovább húzni, az onnantól tuti bukta előbb-utóbb.
Az engi hajó a gyógyítása meg az ion cannon miatt tetszik. Azzal jó gyorsan le lehet nyalni a pajzsokat, aztán kikapcsolva tartani, közben a drón szétlövi. A drónok meg kitartanak addig, míg szerez az ember magának egy normális energiafegyvert. Az engi legénység javító bónusza is frankó. -
#48 Rock, B layout -> legjobb! :) -
Masakari #47 Szerintem az Engi hajó se könnyebb semmivel. Mondjuk az alap hajónak is megvan B variánsa azzal könnyebb mint az A-val de még ezzel se egyszerű. A 7.es sectorig is csak 3szor jutottam el.Az a "baj" hogy meddig jutsz el nem hajó függő hanem részben szerencse, hogy milyen eseményeket ad be,sikerül-e plusz legénységet szerezned eventből meg fegyvereket/felszereléseket amiket ha úgy van eladsz hogy mást vegyél helyette.
ui:megvan a Zoltan Cruiser is,na azzal baszott nehéz pl a játék:)
(csak normal fokozatról beszélek) -
Zero 7th #46 Az még kurvamessze van attól, hogy úgy lehessen rá hivatkozni, hogy "van". -
Zero 7th #45 Nagyon kurvajó lett ez az FTL. Jó megoldásai vannak, és megfelelően nehéz. Elkezdtem normálon, de rá kellett jöjjek, hogy nem fog menni az alap űrhajóval, unlockok nélkül.
Easy-n unlockoltam az Engi hajót, az már egy fokkal hatékonyabbnak látszik. Csak nagyon tesztelni nem volt már időm. Na majd ma este... -
Thaddeus #44 Melyik az a játék? -
#43 -
Masakari #42 "losing is fun" nem is tudom hányszor írtam már havernak :DDD bár van amikor elég frusztráló módon halok meg,de sokszor röhögök rajta és kattintok 1et "restart/new game":D -
#41 nagyonjó game, múlt héten fedezem fel és egy ültő helyemben 4 órát toltam vele. az első 15 percben volt egy "gagyi-szar" érzésem de amint elkezdödött az eksön, totál rákattantam :) Facér nem tolnak ki telefonra ilyen játékot? ezzel a grafikával simán vinné a samsungom... -
#40 konzolos szagot érzek
a játék lényege pont a nehézségében múlik.
sose feledjétek: "losing is fun!" -
#39 van már hasonló (nagyon hasonló) "mmo"ban is. nem is olyan rég nyílt neki egy tapig -
Masakari #38 Hasonló nekem is volt mikor 4 mantis jött át,a hajó auto firrel szerencsére kinyírta a hajójukat,a hajóm csutkára szét volt verve,csak a gyengélkedő működött:D 1 taggal gyorsba javítottam az oxigén szobát a többiek pedig a mantisok és a gyengélkedő között rohangáltak mire megöltem őket,utána meg jött a kb 5-7 perces javítási fázis mikor össze kellett kalapálni a hajót :DDD -
#37 Ez az, koszonom!
Mindenesetre ezt is megvettem tegnap, es nagyon tetszik! -
#36 Nyomtam két játékot, szerintem kurva jó :D
A izgisebb űrharcomban például átteleportolt hozzánk 4 enemy, elkezdték lebontani a hajót, mindeközben bekaptam 2 találatot valami ügyes dologból, amitől kigyulladt a pajzs szoba, a hajtómű, meg a középső folyosó. Az egész legénység bemenekült a gyengélkedőbe, miközben hallottam, hogy a kóceráj lángol, pittyogott minden, ráadásul nem láttam mi van mert a szenzorok elszálltak.. :D Nagy szerencsére a nyílászárós szoba még az enyém volt, ráadásul rögtön kéznél az ajtó másik oldalán, így gyorsan kinyitottam mindent, ami egy pár perc alatt megoldotta a problémáimat. :DD
Az ellenséges hajóval közben nem tudom mi történt, mert annyira hektikus volt a helyzet nálam, hogy nem tudtam figyelni. Valószínűleg az autofire-re állított breach missile elintézte őket. :DD
Az egész buli után a hajónak maradt 2 csík HP-ja, nem működött semmi, és 3 helyen át volt ütve a burkolat. Egy darabig eltartott amíg összekalapálták :D
Jó cucc na.
Amiben lehetne jobb:
-free roam nagyon kéne. Sandbox játékmenet, ahol lehetne látni mi van a szektorokban, lehetne kalózkodni, küldetéseket csinálni, ilyesmi
-vákuum szimuláció.. Na jó, nem szimuláció, de amikor odateleportálnak a zsilipbe, és én egyből kinyitom, akkor azért kirepülhetnének. :D
Nagy költségvetéssel egy elképesztően zseniális játékot lehetne összehozni, kibaszott jó multival. Akár egy MMO-t. Kurva jó. Tényleg. D: