FTL : Faster Than Light
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Ugyanez nálad is mûködik ha van álcázód.
Viszont egy kérdés: Ha nem látom az ellenfél hajoját(áttetszö) akkor semmit nem lehet vele csinálni?(és hogy lehet látni?)
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ha olyan lenne hogy addig mehetsz amig meg nem halsz, akkor biztos "mentenék" én is.
Remélem lesz belõle majd olyan változat, ami nem ilyen hamar ér véget... pont mire frankón kifyúrok egy hajót, már jön is a végjáték.
Szerintem meg annak nincs értelme, ha egy játékból mindig csak az elsõ 10%-ot látom, mert feszt megbasznak, mentés meg nincs, aztán meg megunom, anélkül, hogy láttam volna a lényeget. Ez a ritkább eset, általában hamarabb beletanulok egy játékba, mint megunnám.
Akkor jön a másik dolog, amitõl hülyét tudok kapni, hogy amikor már ismerem a játékot, akkor valami véletlenszám-generátor megszopat. Például ebben az FTL-ben mikor bementem egy olyan szektorba, ahogy sehogy, de konkrétan, SEHOGY nem lehetett eljutni az exithez. Én hibám, hogy elbaszta a térképgenerálást? Nem. Megszoptam miatta mégis? Meg.
Ilyenre nem vagyok hajlandó túl sokszor. Vagy megoldom a mentést, vagy felkúrja az agyam a játék annyira, hogy hagyom a picsába.
Az életem meg rövid ahhoz, hogy egy mentéssel 2 óra alatt végigjátszható játékkal három hétig szopjak.
Sandbox játék, ti dolgotok hogy játsszátok, meg az enyém, hogy én hogyan.
Kicsit nehéz velük elindulni, kell nekik hamar egy medbay, meg néhány ütõsebb harcos, mantis vagy rockman, de aztán lehet zúzni durván. Gyógybomba nagyon hasznos kezdõfelszerelésnek.
Van egy mentésem most velük, a kristálygólemes küldetés megszerzésekor.
Ja, lehet menteni, ugyanúgy, mint a többi ilyen rougelikenál, ki kell lépni, és átmásolni a folytatós savegame-et máshová.
Büdö szidõ bandája...
A Boss-t (easy-n persze) nekem sikerült 2x cloak nélkül kinyírni. Igazából nem is volt olyan hogy én menekültem volna el elõle, mindíg õ lépett le 😉
"losing is fun 😄" - annyira azért nem 😊
stealth cruiser: hmm most hogy mondod lehet az elsõ elmenekült. Akkor ez volt a gond.
Amúgy hogyhogy nem adta meg a stealth cruisert? Mindkét hajót legyõzted?
A boss mégis könnyedén lenullázta.
Nekem az eddigi 1 darab boss legyõzésemnél az elõtte lévõ szektorban 2-3szor is el kellett iszkolnom, mert olyan iszonyat tûzerejû 4pajzsos geciládák jöttek, hogy egyszerûen nem érte meg harcolni...
Most mentem Zoltan cruiserrel (Adjudicator), volt 15 seces cloakom, FTL prechargerem (az nagyon OP) meg 4 ágyú, fullos legénység, jól bejáratott taktika... aztán belefutottam egy nebulában egy 3 Burst Laser IIIal felszerelt energy fighterrel... 2 salvóval rommálõtt (ráadásul az õ burst lézerei nem egy szobába csapódtak be, hanem minden egyes skuló más szoba... )
Fun volt 😊
De legalább megtanultam használni a beam fegyvereket.
Legénységet nem vettem, jöttek maguktól 😄 (olcsó megoldás a megszállás ellen)
Ion bomba küti a pajzsot és és a heavy2+2*basic1 lézer a fegyverzetet +drón + pár augm.
Tegnap gagyi hajóval majdnem leszedtem a bosst, most esélyem sem volt. Pedig a többi hajó gyakorlatilag alig tudott megsebezni..
Stealth cruiser küldetést is megcsináltam mégsem kaptam meg a hajót.
Cserébe jóval taktikázósabb, és ha nem figyelsz elég könnyû bebukni a dolgot, fõleg ahol már 4-5 ellenfél van és medbay is.
A mostani játékomban mázlim volt és az elején kaptam egy heal-bombot, az rengeteget segít, a kisebb hajóknak esélyük sincs 😊
Nagyon poén a mantis hajó, de nem tudom, hogy murphy vagy direktszopatás miatt én kb. 60%-ban unmanned hajókat kaptam ellenfélnek az elején ami elég idegesítõ...
Az alaphajón 3 mantis és 1 engi kezd, ami elég jó, ráadásul a megszállós taktika miatt könnyebb növelni a legénységet mint egyébként.
Nagyon faja kis játék, tényleg alapmû.
Zoltán hajók érdekesek, fõleg a második, amelyiknek nincs pajzsa, csak az ötpálcás zoltán shield. 100 megvenni rá az elsõ pajzsot. Meg kell gyorsan keríteni nekik egy pilótát, mert különben kárba veszik a bónusz energia amit adnak.
B típusú föderációs hajón extrém gyorsan fejlõdnek a fegyverzeti tisztek. Két szektor alatt fel lehet húzni maxra.
Mantis hajókon van crew teleport?
Amúgy ismer még vki hasonló stílusú játékokat?
Ugye van a SPAZ, meg a Strange Adventure in Infinite Space (meg a folytatása tán). Ezeken kívül?
A beteleportálókat ha van elég legénységed akkor triviális legyõzni. (medbay, ajtók), a ködben meg az ellenfélnek is fele energiája van, gazdálkodj okosan 😊
Ami miatt szvsz túl magas a random faktor az a megszerezhetõ fegyverek/felszerelés. Nekem több alkalommal sikerült úgy végigmennem a játékon, hogy egyszerûen nem találtam normális fegyvert amivel tudnék valamit kezdeni a fõellenféllel.
Nekem is sikerült Easyn elvergõdni a fõgonoszig és - mákkal természetesen - legyõzni. Én sem érzem hogy az új hajók (pl amit a gyõzelemért kaptam) olyan nagyon jók lennének, inkább csak mások, de az is kb csak az indulófegyverzet miatt.
A kestrel is teljesen korrekt sztem... a vereség meg úgyis a randomistenen múlik, mert ha bead egy 3 mantist a fedélzetre teleportáló ellen vagy bevág egy nebulába ahol a reaktor csak fele energiát ad, akkor úgyis szinte biztosan kampó.
Közben sikerült unlockolnom a mantis hajót, szóval most hajódömping van (a megnyerésért is kapsz egyet)
A játék legnagyobb hibája szvsz az, hogy a fegyverek skálázása el van b*szva. A legtöbb 2. 3. szintû verzió a fegyverekbõl egyszerûen nem éri meg, mivel gyengébbek, vagy csak marginálisan erõsebbek az 1. szintûeknél, viszont iszonyatos mennyiségû energiát igényelnek. (a maximumra fejlesztett energia is kevés a játék végére)
A hajók unlockolása szerintem is túl nehéz, guide nélkül szerintem akár 8-10 végigjátszás is kellhet mire belebotlasz egybe, fõként, hogy néhányhoz nagyon elborult hülyeségek kellenek.
Nem igazán értek egyet azzal, hogy olyan sokkal erõsebbek lennének az alap hajónál, hogy ez indokolná.
pl kíváncsi lennék hányan olvasták el a #24. hszt, vagy kerestek rá a neten valamilyen infóra és megtalálták az ftl wikit.