155
Faster Than Light - Space ship simulátor
-
#115 általában én is, illetve a legénység kiirtására... kevés viccesebb dolog van a játékban, mint amikor az ember lecsap egy fire beam-re, magánál tartja a játék végéig, végső harc első fázisában előkapja, kilövi/lebombázza a flagship pajzsait, majd szépen sorban *felgyújtja a hajó szinte minden szobáját*. volt h nem is küldtem át senkit, kilőttem még a medbayt és megsütöttem lézeres arcon kívül *mindenkit* (közben ilyen hangokat hallatva)
de! Federation hajóval egyszerűen felesleges, sőt, inkább hátrányos ha crew teleporter-re bassza el a kétlábú pénzét - azt sem költheti fegyverekre vagy teszem azt motor tápolására... és az unszimpatikus így is úgy is meghal második beam-nél, egyszerűen értelmetlen kiirtani vele a legénységet. már jó párszor lezúztam így flagship-et, mindig olyan lézerek használatával ami épp a mancsomba esett, 5 pontnál több sebzést szerintem egyikben sem kaptam be, azt is mindig 3. körben, mert a rohadéknak nem lehet kilőni elég gyorsan zoltan shield-jét, és azért 1-1 rakéta becsúszik.
iszonyatmód beleszerettem ebbe a hajóba (pedig amikor először szórakoztam vele, fintorgásnál többre nem tartottam - és nem is ér többet amíg nincs 3-4-es szinten beam), elképesztően szórakoztató a játékstílusa -
#114 Én mondjuk a teleportos megoldásra esküszök, amikor 2mantist átküldöt, azok leapritanak mindent és utána sima gyözelem, föleg a boss ellene harcot éreztem igy nagyon könnyünek, leszedtem a pajzsát valami sima fegyverrel, majd lézerrel a rakéta szobát leszedtem onnantol meg a sok pajzs miatt ugysem ér hozzám, addig meg a mantisok leszednek mindent. -
#113 utóbbi időben én is sokat szórakozgattam vele, már második nekifutásra (hajókból mind megvan), és rá kellett ébrednem valamire:
a Federation A mint hajógyilkoló *valami gusztustalanul erős*, nagyon "buta" és kurvaélvezetes.
nem lehet rá cloaking-ot rakni? kit érdekel, rádobsz alap burst mellé pár normális lézert (burst, hull, heavy I), ellenfél fegyvereit kilövöd és tűz alatt tartod, artillery beam elintézi a többit, egy karcolás nélkül lezúzható vele a legtöbb harc, elképesztő.
...és valamiért mindenütt azt írják, h "jajj így gyúrj a védelemre", hát fenéket. pajzsokat fel kell fejleszteni, persze, de ha nincs hull repair drone, még drone control-t sem érdemes venni, inkább lenyelni azt az egy-két rakétát és javítgatni. crew teleportert meg végképp nem érdemes piszkálni, boarding olyan hajóval ami véletlenszerűen kizsigereli a másikat rövid életű lenne
iszonyatosan vicces, és ezt mondom úgy, h előtte legtöbbet Crystal B-t meg Rock B-t használtam, a két leggonoszabb boarding hajót (meg néha Zoltan B-t). többi hajóval az ember végső nagy csatában első körben megpróbálja kiirtani a legénységet, itt... itt felesleges is vele vesződni, második/harmadik körben olyan gyorsan kivégzi, h kilövöd fegyvereiből amit tudsz, és kész, szegény legjobb esetben is épp h megkarcol.
btw modding cuccok is szépen csorognak kifelé, Superluminal segítségével én már játszogattam is egy kicsit piszkálgatással (szarfos Slug B-ből csináltam kicsit kevésbé OP Carnelian alternatívát), ha valaki szeret ilyenekkel szórakozni (és esetleg kis "művészi érzéke" is akad), érdemes rájuk nézni. -
Renegade #112 óó ne aggódj, hetek elmennek csak azzal, hogy próbálod megszerezni a hajókat :) -
#111 Viszont sokszor újra lehet játszani. -
#110 ritka kurva jó játék, nem hittem volna h ennyire szórakoztató, csak egy bajom van: rövid :\ -
Matusy #109 Üdv!
Olvastam a fórumot és láttam h vki irta h van hasonló játék MMO-ban. Vki nem tudja mi a neve? -
Pares #108 Marha jó játék. Easy fokozaton alaphajóval nagyon simán eljutottam a bossig, az meg erre jól megszopatott. Sikerült levinnem a pajzsát, és már ott voltam, hogy 1 másodperc és lőtt volna a nagyon durva beam fegyverem, erre az lőtt egy rakétát és végem... Zanyád! -
Renegade #107 aki nagyon nem érzi a játékot az próbálja meg kilokkolni az engi hajót, hihetetlenül tápos, az volt az első amivel mediumon is végigtoltam (azóta már ment az alaphajóval, meg a multikultissal is) -
lammaer #106 Most néztem egész érdekes MODok is vannak már hozzá....
Mod topic
Pl olyan amivel ki lehet kapcsolni a lázadókat, vagy esetleg meg lehet próbálni megállítani a terjeszkedésben - igy legalább nem kell rohanni, tovább lehet élvezkedni meg tápolni :) -
#105 Ideg szétbasz, sikerült összehozni, hogy a boss hajó darabokra robbanása közben még elcsípett egy missile, és letérdeltem én is :@@@ -
#104 Sajtóhiba, 7. rendszerre gondoltam...:) -
#103 Iszonyat idegesitö, h az amugy is kevés rakétábol egymás után 3 is missel... :S -
#102 értem köszi :) -
lammaer #101 Én is ezen gondolkodtam... -
lammaer #100 Akkor semmit, várni kell amíg elmúlik az álcázás és akkor már lőheted.
Ugyanez nálad is működik ha van álcázód. -
#99 Kiprobáltam a játékot és nagyon megfogott :)
Viszont egy kérdés: Ha nem látom az ellenfél hajoját(áttetszö) akkor semmit nem lehet vele csinálni?(és hogy lehet látni?) -
#98 A nyolcadik rendszerben már a főellenfél van nem? Ott nincs exit bója :) -
#97 Az a kínos pillanat, amikor nem érhető el az "exit" bója egy rendszerből... mindezt a 8. rendszerben...:D Eddigi legjobb legénységem... -
#96 Nekem az egyik végigjátszásban volt valami anit-bio beamem, ami csak a legénységet nyírja, teleport nélkül is sikerült egy csomó hajóból kiirtanom a legénységet.. Pont optimális fegyvereim voltak hozzá. :D Breach missile elsőre a medbaybe, utána mindig amikor a burst laser leszedte a pajzsukat egyből nyomtam egy ilyen beamet, átlagosan 2 perc alatt bedaráltam még a rock hajókat is.. Volt annyi scrapem mint a szemét, persze a store-okban nem volt semmi fasza. -.- -
#95 Nehéz a játék, de kivételesen mégsem csesz fel. Nem unfair, csak reális. -
lammaer #94 Én is gondoltam erre, de aztán úgy voltam vele, hogy mivel eleve nem sandbox (abban a tekintetben hogy van vége neki, viszonylag elég hamar is), nem láttam értelmét.
Ha olyan lenne hogy addig mehetsz amig meg nem halsz, akkor biztos "mentenék" én is.
Remélem lesz belőle majd olyan változat, ami nem ilyen hamar ér véget... pont mire frankón kifyúrok egy hajót, már jön is a végjáték.
-
Masakari #93 losing is fun....én sose keresem a kiskapukat 1 játékban se,ha neked így nagyobb örömet okoz akkor egészségedre. -
Zero 7th #92 Játszottam már pár roguelike-ot, és nem, a roguelike-fílingnek a világon semmi köze nincs a mentés hiányához, annak ellenére, hogy kurvanagy divat.
Szerintem meg annak nincs értelme, ha egy játékból mindig csak az első 10%-ot látom, mert feszt megbasznak, mentés meg nincs, aztán meg megunom, anélkül, hogy láttam volna a lényeget. Ez a ritkább eset, általában hamarabb beletanulok egy játékba, mint megunnám.
Akkor jön a másik dolog, amitől hülyét tudok kapni, hogy amikor már ismerem a játékot, akkor valami véletlenszám-generátor megszopat. Például ebben az FTL-ben mikor bementem egy olyan szektorba, ahogy sehogy, de konkrétan, SEHOGY nem lehetett eljutni az exithez. Én hibám, hogy elbaszta a térképgenerálást? Nem. Megszoptam miatta mégis? Meg.
Ilyenre nem vagyok hajlandó túl sokszor. Vagy megoldom a mentést, vagy felkúrja az agyam a játék annyira, hogy hagyom a picsába.
Az életem meg rövid ahhoz, hogy egy mentéssel 2 óra alatt végigjátszható játékkal három hétig szopjak. -
Masakari #91 pont a rougelike játék lényegét ölöd meg de mind1;) -
#90 Teszt a játékról. Ha érdekel vkit:) -
HM #89 szerintem ötletes megoldás -
Zero 7th #88 Majd azt én eldöntöm. Mert nekem meg az nem élmény, amikor mindkét kurvanehezen összeszedett mantisomat egyszerre bassza agyon egy rakéta, ami pont elkapja őket menet közben a medbay felé vezető folyosón. Vagy amikor a 99.5%ban pontos gyógybomba pont kritius esetben sül be.
Sandbox játék, ti dolgotok hogy játsszátok, meg az enyém, hogy én hogyan. -
Masakari #87 Ne csalj mert az nem élmény! -
#86 De az csít :P -
Zero 7th #85 Slug Type B hajó nagyon poén. Nem mantisok vagyunk, hanem csigák, mégis kalózkodunk. Vicces.
Kicsit nehéz velük elindulni, kell nekik hamar egy medbay, meg néhány ütősebb harcos, mantis vagy rockman, de aztán lehet zúzni durván. Gyógybomba nagyon hasznos kezdőfelszerelésnek.
Van egy mentésem most velük, a kristálygólemes küldetés megszerzésekor.
Ja, lehet menteni, ugyanúgy, mint a többi ilyen rougelikenál, ki kell lépni, és átmásolni a folytatós savegame-et máshová. -
lammaer #84 Mondjuk a megfelelő topikban megkérdezni... -
#83 A Blizzard nem akarja visszaadni a Diablo 3 akkontomat, már minden személyes adatomat, személyimet megadtam nekik lefotózva és ÍGY sem képesek visszaadni. Mi ilyenkor a tendő a beperlés mellett?
Büdö szidő bandája... -
lammaer #82 Hát, vagy nem töltött még fel a motor, vagy éppen azt is kilőtték. Meg hát nem is vagyok hozzászokva a meneküléshez. Eddig asszem összesen 2x léptem le.
A Boss-t (easy-n persze) nekem sikerült 2x cloak nélkül kinyírni. Igazából nem is volt olyan hogy én menekültem volna el előle, mindíg ő lépett le ;)
"losing is fun :D" - annyira azért nem :) -
#81 Igazából nekem anélkül a második és harmadik fázisban a spam támadásokkal mindig kinyírt lehet anélkül is meg lehet ölni, de mindenképp sokat segít. (Arról nem szólva, hogy amíg cloakolva vagy az ellenfélnek nem töltődnek a fegyverei - már emiatt megéri :)) -
HM #80 Nem volt cloakom. Ellenfelek alapján nem éreztem szükségesnek. (ezek sezrint ennyire fontos)
stealth cruiser: hmm most hogy mondod lehet az első elmenekült. Akkor ez volt a gond. -
#79 Cloakod volt? Anélkül meg 4 pajzs nélkül sztem esélytelen a boss. Szuperfegyverekre figyeltél?
Amúgy hogyhogy nem adta meg a stealth cruisert? Mindkét hajót legyőzted? -
HM #78 Amit betettem képet azt hiszem 4 pajzsos ellenség utáni harc volt. :D
A boss mégis könnyedén lenullázta. -
#77 Miért nem menekültél el? :)
Nekem az eddigi 1 darab boss legyőzésemnél az előtte lévő szektorban 2-3szor is el kellett iszkolnom, mert olyan iszonyat tűzerejű 4pajzsos geciládák jöttek, hogy egyszerűen nem érte meg harcolni... -
Masakari #76 losing is fun :D