155
Faster Than Light - Space ship simulátor
  • fb
    szerintem ez lesz az starcommand
  • Garou
    Par honapja lattam egy tok ugyanilyen jatekrol trailert. Csak ott a hajo belso resze pl izometrikus nezetbol ment, lehetett talan zoom-olni, stb. A grafika teljesen ugyanilyen stilusu volt.

Nem tudja valaki, az melyik game? Vagy ugyanaz a ketto, csak kiszedtek belole a fake 3D-s nezetet?
  • skymannn
    Ez egy iszonyat jóóóóóóó indie game ^^ . Már az első gameplay meggyőzött.
  • Masakari
    Kell hozzá 1 morbid humor hogy egyes szituációkon röhögni tudj;)
  • DanielT
    Kipróbáltam, halálra untam magam. Nem érzek semmmi motivációt.
  • Masakari
    mindenhez grat. Az utolsó sorral pedig csak egyetérteni tudok :D
  • Cuchulainn
    Nekem most volt egy majdnemjó játékom.
    Majdnem unlckoltam a mantis hajót, majdnem unlockoltam a kristályhajót és majdnem legyőztem a főbosst... :P

Azért nem kicsit fel tudja baszni az ember agyát a játék...
  • Masakari
    A stealth cruiseres questtel pont most futottam össze,kicsit esélytelen voltam semlegesíteni a hajókat....:/ szóval elugrottak
  • DarkHorSe
    innen, spoiler
  • DarkHorSe
    Uj hajokat hogy lehet szerezni? :D
  • sirdond
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ja még annyit fűznek a ketteshez,hogy engine-nél legyen javító ember, mert előszeretettel szeretik azt is lőni és majd nem bírsz elugrani időben. egybként easyn 1-3 szektorban azért elég gyengécske ellenfelek vannak
  • sirdond
    1. achievement:
    Full arsenal

Meg kell szerezni az összes elérhető system upgradet egyszerre. Ezek a cloaking device,drone control, crew teleporter. csak meg kell őket venni, nem kell beüzemelni vagy áram alá helyezni őket. én úgy csináltam,hogy indítottam easyn egy új játékot, nem költöttem semmire, csak gyűjtöttem a scrapet, amint 300 körül voltam kerestem egy store-t,amiben elérhető a 3 upgrade (ahogy észrevettem,ha vannak upgradek,akkor mindhárom megvehető egyszerre). Nem tudom a pontos ára, ha jól emlékszem, 60-75-150 az áruk, de 300 biztosan elég.

2.
    Tough little ship.

A lényeg,hogy le kell vinni a hull állapotát 1-re és túl kell élni,valamint fullra kell javítani. Ahogy csináltam: 100 scrap összegyűjt,keres egy store, majd ha megvan a store átugrasz egy mellette lévő szektorba ahol ellenséges hajó van, pajzs kikapcs, megvárod míg szépen leviszi 1-re a hullt, majd csata közben FTL az store-ba. Repair és megkapod az achievementet. Arra azért figyelni kell,hogy ha néha lőni kell az ellent,hogy ne 3-4 fegyverrel tüzeljen egyszerre, mert úgy nehéz kiszámítani,hogy túléld pont 1-el.

3.
    ennek nem tudom a pontos nevét

Ezt még nem szereztem meg,de elvileg akkor kapod meg,ha mindegyik fajból van egy a hajódon egyszerre. Elég nagy szerencse kell hozzá.

Én easyn csináltam az első kettőt, kis szerencsével akár egyszerre is meg tudod csinálni őket. Érdemes foglalkozni vele, mert a kezdő hajó egy rakat fos és nehéz vele haladni.

Biztonság kedvéért inkább spoilerba raktam.
  • Masakari
    Jaja,a kestrel szerintem rohadt nehéz nem is értem pl azt a system subsystem unlockot,az azt jelenti hogy fullra kell fejleszteni a hajót???? o.O

Az Engi cruiserből meg 1 megvan. több hajót meg még nem sikerült unlockolni,és egyenlőre nem is fogom tudni hogy fogom őket.
  • Cuchulainn
    Ha az adott hajónál kiírt 3 achievmentből 2őt teljesítesz akkor unlockolsz egy új elrendezést asszem, de nekem eddig még nem sikerült.
  • Cuchulainn
    Zseniális a játék!
  • Bandris86
    Hehe, a napkitörés kegyetlen :)
  • Masakari
    Csúnya 1 halál tud lenni amikor a legénység 1ik fele tűz általi halált hal(a hajó 80% lángokban,és a medbay is üzemképtelen),a másik fele pedig az oxigén hiánytól fullad meg(mivel az a terem is lángokban és üzemképtelen)...ajaj xDDD
  • tutituti
    dettó
  • Titan
    Lesem is! :D
  • Fabio Capello
    Egy ismerős jóvoltából streamelek egy kis FTL-t élőben, a saját csatornámon, remélem nem haragszotok meg érte :)
  • Titan
    Én 2 nap folyamatos játék után sikerült az engi(drónos) hajóval végigvinnem és így unlockoltam egy nagy hajót, aminek az extrája, hogy a fegyvereken kívül időnként lő egyet magától(arty.)...szép nagy hajó...:D

Az utolsó térképen egy bazi nagy hajót kell lenyomni 3x mielőtt eléri a bázist!. Folyamatosan rakétázik és a van neki vagy 6 fegyverközpontja! Elég szopós!
  • twi452
    Én két új hajótípust unlockoltam eddig. Az egyiket valamilyen küldetés teljesítése után kaptam meg.
    Ez egy ilyen technikus hajó alapból jár hozzá drone és bénító fegyver. A másikat nem emlékszem mivel unlockoltam de az meg álcázásra és dodge-ra van alapból kihegyezve.

De ráfejleszteni nem lehet a meglévő hajót. Végignyomod aztán elkezdheted már mással és persze máshogy, "újra".

• Masakari
    Rohadt jó!!!:D
  • lammaer
    Ha esetleg belemélyedt valaki komolyabban: ahogy haladunkl előre, lesz nagyobb hajó is, vagy a hajó az mindíg ekkora-fix elrendezésű és csak a fegyvereket meg a különböző részegységeket lehet fejleszteni?
  • sirdond
    inkább Roguelike-like :D
  • Bandris86
    Ha kigyullad a hajó, akkor ki kell nyitni néhány zsilipet a hajó oldalán, illetve a megfelelő termek között, hogy a vákuum eloltsa a tüzet.

A későbbiekben tűzálló fickókat is toborozhatsz a legénységedbe.
  • tutituti
    A legjobb amivel én nem találkoztam az a katasztrófa túlélő ami a videóban is van.Felveszed és +1 ember vaagy ott hagyod mert szerinted őrült.

nos ez két három támadás után erősen megfontoladnó amikor már egyedül vagy pl mert a másik két ember meghalt.
    És erre megöl mert tényleg őrült:D
    Ezek a fun dolgok nagyon feldobják.
  • Fabio Capello
    Megnéztem, megszerettem :)

Ha lesz rá keretem, akkor mindenképp megveszem, most lakásfelújítás miatt sajnos üres a kassza :/
  • tutituti
    Ilyenben nincs is mentés.Ez a lényeg.
    Érdemes elolvasni mielőtt valaki megszólja!

http://member.rpg.hu/cu/cuo28/roguelik.htm

Nem mellékesen miért választottál rosszul?:D
  • JethroHUN
    Leszedtem, játszottam 10 percet, éppen mire elszóltam volna magam, h nem is rossz kis indie űrhajó menedzselős játék, megszívatott. Jött egy üzenet h ég valami tudományos állomás... 3 opció, abból 2 azzal végződik h kigyullad a hajód és game over. A mentés hiánya miatt egy kupac szar, amúgy jó lenne.
  • Büdös Bohóc
    amúgy gondoltam :D
  • Titan
    Haha! Tökéletesen igazad van! Adaptív=alkalmazkodó! Amit akartam az az addiktív! Sry..:D
  • Büdös Bohóc
    tudod mit jelent az a szó, hogy adaptív?
  • tutituti
    Már megszereztem magamnak.
    Amúgy nem teljesen szimulátor,Rougelike a kategóriája.
    Ha rosszul cselekedsz és meghalsz akkor kezdheted előről.Full rpg játékmenettel fűszerezve.Régen alacsony grafikájú pár bites játékok voltak ilyenek.Remélem nagy port kavar és több ilyet is csinálnak,bár csak most kóstolok én is bele ebbe a műfajba(pár éve) de akinek van türelme és a körökre osztott stratégiákban is jártas plusz szereti az rpg-t annak tetszeni fog.
  • Titan
    Megjelent a Faster Than Light space ship simulátor!
    Nagyon adaptív kis játék!
    Elérhető Streamen (~9EUR) vagy a hivatalos oldalon 9 USD-ért!
    A játék hivatalos honlapja!