1921
1408893095.png
  • Daermon
    81%, ez ma meglesz :D
    Szerintem bőven túl megy majd, úgyhogy lehet még nahyobb lesz, mint tervezték és lehet megint lesz kieg is.
  • Daermon
    Na már 67% a gyűjtés. Szerintem legkésőbb holnap meg is van 1,1M$ :)
  • Although
  • Daermon
    Én toltam is 29-et, legalább nem kell megvennem már majd :D
  • Although
  • Although
    Ha nem kések le róla 5$ beadok.
  • Daermon
    5$, de 29$-ért már megkapod a játékot is digitálisan.
  • Daermon
    Nekem is fix vétel lesz :) Az leső 5-ször toltam végig. Jó buli volt.
  • Although
    Ez a becsület mikor nem árulod el azokat akik hisznek benned :)
  • Although
    Félrerakok rá, erre tényleg, második után vagyok az első résznek és lesz harmadik is. olvasgatom a hozzászólásokat a profiktól, hogy érdemes , milyen partyval. Meglesz a harmadik menet is. Még a tournament előtt, alatt is. minden kieg fent kezdődik az utazás :)
  • Although
    Még nem néztem meg, mennyi a minimum amivel lehet támogatni?
  • Daermon
    És van gyűjtés is!
    Gyűjtés és videó+Egy rakat infó.
    Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.01.26. 20:30:20
  • Daermon
    Pillars of Eternity - Deadfire Immár hivatalos! :)
  • Terawatt
  • Daermon
    Pillars 2 közeledik! :))))
  • Daermon
    Ez jó hír. Remélem így már tényleg kész lesz a fordítás végül :)
  • wedge31
    Jó kezekbe került a forditás.
  • Shiwo
    pedig tán a Wizard ami leginkább hasonlít a DnD-s verzióra ..
    a Chanter megvalósítását mondjuk ötletesnek tartom benne

nekem druida a fő karakterem, medve alakkal.. alacsony szinten hasznos volt, jól lehetett darálni vele, akkora pofonokat leosztott, hogy öröm volt nézni, most már magas szinten, amikor jó felszerelésem van, már csak elvétve váltok alakot..

nálam a varázsló egy alaptag, mivel őt képeztem ki zárnyitásra (a lore-t a fő karim tolja)
    a többiek esetében már rugalmasabb a csapat.. általában a harcos csávó és/vagy a paladin csaj benne van a bandában, a pap is gyakran tag (bár őt inkább csak a varázslatai és nem a személyisége miatt viszem).. a Chiper csajt meg a Rangert variálni szoktam, illetve a WM-es gólemet bírom, bár hajlamos elsőként elfeküdni a harcokban
  • Daermon
    5-ször toltam végig, ebben van 2 WM-es is.
    Szerintem (ha azóta nem nerfelték) a druid az egyik legjobb kaszt. Jó aoe, jó heal, és dps-be se rossz.
    Chiper, ranger, druid, barbár, pala - ezek a nagy kedvenceim.
    Tanknak meg mindig fightert tettem.
    Jó partykat lehetett összehozni :)
  • Terawatt
    Ráadásul amikor átváltozik a gearből származó bónuszokat nem kapja meg. Jó az, olvastam rá egy buildet korábban. Úgy rémlik, hogy régen amikor először botlottam bele druida csapatba öröm volt nézni azt a bazi nagy wipeot amit kapott a partym

Annak a buildnek a szerzője úgy fogalmazott, hogy szerinte olyan mint egy rogue és wizard keverék.
  • Carmang
    Fightert indítottam, mellette van még Vale-ből a másik fighter, a törpe ranger csaj, a cleric, aki állandóan kurvának nevezi az istennőjét, és a rasztamen kinézetű chanter. Aztán kedvemtől függően cserélgetem ötödiknek a druidot, grieving mothert, és a varázslót. Eddig a druid jön be, elég jó AoE-jei vannak, viszont közelharci képessége csapnivaló, az átváltozása pedig csak pár másodpercig tart, na ez így egy vicc.
  • BEAST #1532
    Nekem a bugyuta csapat AI-n kivul egyedul a kasztok nem tetszenek. Valahogy egyiket sem igazan erzem. Anno BG koruli idokben iszonyat jo volt wizarddal jatszani, de itt szerintem nagyon elszurtak. Nagyjabol ezek miatt hiaba kezdtem launch idejen, meg mindig nem jatszottam vegig.
  • Terawatt
    Divinity original sin-t toltátok? az is zseniális lett, sajna a coop partnerem nem sokáig bírta :/

szerk.: ott a két fő karakter amit egy-egy player vezényel moralizál sokat egymás között és ha nem tudjátok eldönteni mi legyen, akkor egy kő papír olló minijáték beugrik. :) imádtam ezt a ficsőrt, mert mindenki máshogy képzeli el a helyzetet.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.09.03. 20:29:50
  • Although
    Ha visszagondolok az utolsó igazán mókás fejtörő a dragon age-ben volt. Még emlékszem kicsit beleuntam és megnézte a youtubeon :) 2009. Most meg 2016 van, hogy repül az idő. Edit: Igen a mesélő ablak zseniális lett.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.03. 19:49:35
  • Although
    Kár, hogy az első meglepetést semmi nem adja vissza. Mikor elöszőr próbálod azt az ajtót kinyitni. És meglepődsz mert régen láttál ilyen fejtörőt. Vagy a párbeszédek, mikor megállsz bár van rutinod az mmoból ahol "felnőttél" a nyelvben. De már rég nincsenek veled és elfelejteted ezt a nyelvet. De azért próbálod lendületből fordítani :) Na Caed Nua külön megér egy mesét. Valahogy ezt kellene megoldani, mindig úgy érezd mintha elöszőr lépnél be. Mikor elöszőr állsz a fa mellett és találkozol kis lovaggal. Vagy a falu ahol épp dolgozik a kis gyilkos :) Te meg szóba elegyedsz vele. És na mindegy az már nagyon spoiler. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.03. 19:41:30
  • Although
    Fallout után ez jön majd megint :) Nem tervezek előre. Majd meglátom. Valami mágus kari kellene főre. Az még nem volt fura. Majdnem mindig azzal nyitok itt nem. De most majd beköszön. :) A group meg hozzá igazítva.
  • Terawatt
    Szeretett asztali PC-m távollétében esténként én is elő veszem laptopról a játékot. Baldur's gate kimaradt, viszont egy kis neverwinter-t toltam, de akkor még angol tudásom bőven fejlesztésre várt.

Azóta már jól beszélem a nyelvet és nekem is nagyon tetszik a játék. Még amikor a white march pt1 volt akkor ruháztam be egész jó áron a játékra. Minden forintot megért.

Szétszortság nekem tetszik, mert az tuti, hogyha egy hónap múlva veszed újra elő bele futsz az ilyen "hülyeségbe", csak mert nem emlékeztél pár korábbi mondatodra. :D

Ez olyan mintha elmondanád a farkasnak melyik úton megy majd a Piroska, pedig a lelkedre kötötte, hogy ne. :D

Paladinnál elvileg még jobban kell figyelni, de csak fél szemmel olvastam róla egyszer.

TI milyen csapattal toljátok?

Két rogue (egyik puskás ranged), warrior, priest, wizard, chanter felállást csináltam most és nem rossz, bár csak caed nua környékén vagyok velük egyelőre. Ez a harmadik, hogy újra kezdem a játékot pont a fent említett feledékenység miatt :) Örülök neki ,hogy kicsit felpörgött a topic, mert látszik, hogy van élet azért.
  • Carmang
    Én is pár napja kezdtem a játékot, kicsit nehezen indult be a sztori, de így 30(?) óra után már benne vagyok keményen a sztoriban, és elég frankó.
    Néha én sem értem mi is van a képernyőre írva :) főleg az elnevezésekkel vagyok bajban, illetve van az egész játéknak egyfajta "szétszórtság" érzése. Pl egy eset (nem akarom nagyon spoilerezni): bementem az egyik város könyvtárába, és a könyvtárossal beszélgetés közben adódott egy opció, hogy valaki meg akar valamilyen könyvet szerezni. Beugrott, hogy valami küldetéshez kapcsolódik, de nem tudtam pontosan, hogy mi, végül ezt az opciót választottam. A könyvtáros pedig megköszönte, hogy szóltam, és jelezte, hogy már rakja is el a legsötétebb polc legutolsó sarkába a könyvet, mert az az ember nem kaphatja meg. Akkor úgy meglepődtem, hogy nem biztos ez volt a legjobb választás ehhez a küldetéshez kapcsolódóan :)
    Ami zavar még, hogy harcban a társak teljesen életképtelenek. Bármilyen extra képességet, vagy varázslatot nekem kell parancsba adnom. Főleg ha a varázsló is velem van, akkor kell 3 másodpercenként pausálni, és nekem kiválasztani a varázslatokat. Bónusz featúra, hogy egy rakat AoE spellje van neki, ami ebben a friendly fire alapú rendszerben tulképp használhatatlan, ráadásul az ellenfelek is képesek szépen szétszóródni.
    A Neverwinter Nights ebből a szempontból sokkal önállóbb volt.
  • Although
    Oké, szabad kalandozás annyira nincs de a térképen mész akkor ha beleszaladsz valamibe akkor harcmező :)
    Van fasza stronghold építés! :) Nem piskóta több mint 8 szint mélység :)
    Fasza ellenfelek. És szabadság is hány fős csapatot teszel össze ami befolyásolja a nehézséget.
    Ötletes az adventure felvétel lv-re árazva!
    De nekik nincs történetük. Tehát mehetsz a főszálon is mintha regényt olvasnál. Mintha eltelt volna x év megöregedtél volna és egy régi mese a kezedbe kerül és nem tudsz szabadulni. Az Obsidian varázslói olyan dolgokra képesek amit épp magadon aki nem ehhez a világhoz tartozol is beszippant. :) Persze ez nem tömegeket jelent. Élvezd! Mert nem sok ilyen lesz már . A következő a PT 2 lesz. Fantasztikusnak néz ki de saját wishpers ők nem az Obsidian bár sokan sokkal jobbnak tartják őket. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.02. 20:26:56
  • Although
    fluency is tökéletes segítségre :) Én nem okoskodnék ha lehet. :)
  • Although
    Na az aki ezt lefordítja az előtt megemelem a kalapom. Ezek a fickók igazán nem törték rajta magukat, ki fogja érteni a "mélygyökereken" kívül. Istenem az érzés mikor belefutottam életemben elöszőr igazi szerepjátékosokba akik a régi angolt használták. És angolul kérdeztem meg mi a szarról beszélnek :) Volt pillanat amikor folyékonyan értettem. De a pillanat elmúlt mint minden. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.02. 20:05:21
  • Although
    Van elég ne aggódj. De készülj fel rá a fejtörők komolyak lesznek. Volt amin átkozodtam kicsit. A karakterek élnek megismered a történetüket is.
    Bökd meg Renegade-t vagy Daermont :) Ők nagyon nagy fanok és jók benne. Nekem is megy de, realizálnom kellett a butító világ rajtam is hatott. :) Ma néztem leértékelték a steamen, ha nincsen meg a II. rész vedd meg!! Ütös karikat raktak bele.
    Ne aggódj ez az angol tényleg kemény nekem is aki a conanba anno beleszaladt durva rpsekbe. És egy idő után értettem a szövegüket. Ha tényleg tetszik elő a szótár és rakd ki a képet. :) És ne add fel. :)

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.09.02. 20:00:21
  • Mr_no_NaMe
    Ez lemaradt: mennyi a valós játékideje ennek a gamenek? Mennyi helyszín és tartalom van benne?
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok!

Teljesen véletlenül próbáltam ki ezt a játékot abban a tudatban, hogy ez egy körökre osztott játék, tehát abszolút nem fog tetszeni...amióta először megláttam a menüt leesett az állam, és egyre jobban csak lejjebb esett. A menü egyszerű, szép, igényes, a karaktergenerálás eszméletlen részletes, az infók érdekesek, a töltelékszöveget sem érzem feleslegesnek, izgalmas.

Folyamatosan arra gondolok, hogy ez nem az én műfajom, ez engem nem érdekel...most tartom másfél óra játéknál, és egyre jobban tetszik ez a játék. Hihetetlen részletes, imádom a kialakítását, és ami a legjobb: nem veszem észre, hogy körökre osztott (ettől ijedtem meg nagyon, csak adtam egy sanszot azért neki)

Amikor megláttam, hogy az átvezetők alatt vannak ilyen "események" mint a szerepjátékokban, ahol pl le van írva pár mondatban egy esemény, és több féle képpen tudsz rá reagálni, hát ez fantasztikus.

A játék érzem, hogy be fog szippantani pedig azt hittem 2 perc után törölni fogom.

A negatív, ami az én hiányosságom igazából, az az angol. Értem a szöveget, képbe vagyok, de mivel 10ből nem értek csak 6 szót, ezért épphogy csak a lényeget tudom kiszűrni, és csak arra elég a tudásom, hogy tudjam mi miért történik, vagy mi miért van. Én igazából így is élvezem, de van egy olyan érzésem, hogy nehezebb lesz a nyelvezete. Amúgy nagyon szép és igényes angol szövege van.

Elég halott a topik. Mivel valszeg úgy sem fogom letörölni, ezért megkérhetnék valakit, hogy írjon róla pár sort, hogy mire számíthatok a játékban? Lesz benne szabad kalandozás, nehezebb részek ahová érdemes később menni, legendary itemek, és van lehetőség olyan karakter build elkészítésére, hogy üssön mint az állat? :D Az a baj, hogy annyira sokat adott a játék, és annyira másra számítottam, hogy úgy érzem tényleg muszáj leszek ezzel játszani :D
  • FartingSquirrel
    András helyett átvette más, Robesz. De már hónapok óta áll a projekt. (És nem fogja befejezni senki.)
  • Daermon
    Passz. Facebookon volt egy csoport, én csak ennyit tudok.
    Meg ez a cikk:
    Link
  • DarkHorSe
    Ki forditotta a "Pillars of Eternity"-t?
    Vmi Andras,
  • Sheltem
    Ha akkora fejlődés lesz tartalomban mint a Baldur's gate 1 és 2 között volt, el leszünk kényeztetve tartalommal. Meglátjuk.
  • Daermon
    Jó hír! :)
  • Shiwo
    http://www.gamestar.hu/hir/pillars-of-eternity-ii-keszul-210361.html