767
  • M2 #87
    Már sokadik cikk a napokban, hogy Apple a téma, elolvasom a cikket aztán na nézzük mit szólnak hozzá a többiek (= akik legalább egy almás termékkel rendelkeznek és ezért van lövésük a témáról). Erre olvashatom a sok kis ovis bejegyzést az Android fanboyoktól. Leszarom az Androidot, a zsidókat, a buzikat meg a Samsung összes telefonját! Környezetszennyezés amit művelnek.
  • FoodLFG
    Amikor még munkákPityu tolta ezeket a iPhone bemutatókat, mindig rákerestem a jutubon, mert kíváncsi voltam a rendkívül egyedi, friss fika módjára nyúlós agymosó stílusára és szövegére. Egy élmény volt mindig, szétröhögtem magam rajta.

Most meg jön ez a kukk, vagy ki. Láttam róla egy képet és már akkor csuklóból leszartam a figurát, jellegtelen kis bohóc. Hova jutott az epül ?! D:

Amúgy az egész teló legnagyobb újítása, hogy inkompatibilisebb mint az elődje. Nah, itt a teljesítmény kérem szépen! :DD
  • hurkaur
    csak forrast ne kerjel :))
  • Rapid81
    Volt már a kezemben szifon. Nem volt rossz, de nem is nyűgözött le és borultam térdre előtte.

Nem szólok bele olyanba, amihez semmi közöm. :P

Valamint nem fikáztam a szifont, hanem reagáltam egy hülye hozzászólásra.
  • M2 #83
    Csak nekem sántít?

"...egy alma mániákus "betévedt" egy Android fórumra."
    "...a topik témája az aktuális pereskedés volt"

Milyen pereskedés? Az amiben az Apple érintett? És 'betévedt'...

De itt az sg-n is meg lehet nézni: almás vagy szifonos cikk és több az Androidos hozzászóló, mint az Apple vásárló. Na ez nagyon-nagyon beteg (neve is van: frusztráció) és vicces (röhejes)! :-)
  • reconka
    mindketto taborba vannak trollok, akik mennek mas forumra trollkodni.

szemely szerint kiproblatam droidot, kiprobaltam 80£ -os droid tabletet (amit szerintem amerikaba kinzasra hasznalnak, mert kb semmire sem jo) illetve kiproblatam galaxy tabot, ami egeszen hasznalhato volt (neha azert be be szaggatott, illetve a scrollozas sem volt teljesen smooth).

iphonet, es ipadot hasznalok, meg vagyok elegedve vele, nem megyek teriteni forumra, nem szarozom a droid usereket, mert nem hiszem az vagy amit megveszel..
    es sajnos sok ember ugy gondolja hogy az vagy amit fogyasztasz
  • narumon
    "Először vegyél a kezedbe valamit, próbáld ki, mielőtt hülyeségekkel ordibálod tele a netet. :D"

Ezt elmondhatnád annak a sok droid user droidnak is akik itt osztják az észt anélkül, hogy láttak volna közelről iphone5-öt vagy bármilyen egyébb iphonet.
  • lordsithlord
    No, pont nemrég volt szerencsém ahhoz a szituációhoz, mikor egy alma mániákus "betévedt" egy Android fórumra. Én ugyan nem vagyok Android fan (nem tagadom, nem szeretem az Apple-t sem, de nem a termékei, hanem a cég viselkedése miatt), de néha benézek ilyen helyekre.

Nos, az illető berobogott és elkezdett beszólogatni. Egy ideig türelmesen megpróbálták lenyugtatni, majd mikor már legalább a 20. ócsárkodó bejegyzés ment az illetőtől, befutott pár érdekes stílusú Androidos is. A helyzet 2 napig egyre durvult, az almás ürge már hozta a haverjait is (vagy ha rossz májú akarok lenni, csinálta a kamu acc-okat), mikor is a moderátorok megunták és nemes egyszerűséggel törölték a topikot.

Ja, a topik témája az aktuális pereskedés volt, szóba került természetesen az alma is, de nem ment olyan igazán komoly ócsárlás, míg az almás ürge fel nem bukkant.
  • narumon
    "bár mondjuk az LTE, ami a legfontosabb újításai közé tartozik az pont lopott szabadalom, amiért pont szarrá fogják perelni, és be fogják tiltani csomó helyen a forgalmazását."

Miért is? Legalább nézz utána mielőtt beszopod a neten terjengő hülyeségeket. (Segítek: Az LTE NEM SAMSUNG szabadalom.)
  • narumon
    Egész pontosan nem erre a felvetésére értettem, hogy baromság (bár tudtommal a szériahibás ipodokat visszahíták, majd akár garancián túl is cserélték), hanem arra, hogy annyira zárt, hogy nem lehet vele semmit csinálni - ezzel szemben mindig belekapaszkodik abba, hogy nem lehet BT-n mp3-at küldeni, mert kb ez az amit nem tud megcsinálni vele, csak mivel 4800x megbeszéltük már ezt vele ezért nem is éreztem, hogy részleteznem kellene. Ő mindig azt fogja mondani, hogy amire az emberek 99%-nak nincs szüksége azt igazából csak az apple agymosta bele a fejünkbe - nem érdemes vele foglalkozni.
  • G_ArchAngel #77
    Nem erdekel, ha meleg vagy vagy biszex, hetero. A te maganugyed.
  • LaMeRick
    Kihozhattad volna azt is, hogy látens homokos vagyok azért buzizok, ez így elég gyenge lévén, hogy nem a mondandót, hanem a szóhasználatot támadod...

Kedves Dynamic!
    Mit kellene átgondolnom? Te érted mi volt a kérdés? Segítek, az volt, hogy az applefanok miért nem fröcsögnek droid fórumon.
  • Dynamic
    Igen, a billegés eszembe jutott. Ettől függetlenül biztos, hogy tovább lehetne gondolni a jelenlegi dizájnt.
  • Bannedusermail
    Ez a koncepció szépen néz ki, de billegne az asztalon, illetve ha zsebbe raknád, akkor ha az ívelt része érintkezne a combbal, akkor a billegése erőteljesen feszítené egy nadrág szövetét, ami az öltözet szövetének károsodásához vezetne, ezért nem praktikus. Ne feledd, a dizájnnak nem szabad az ergonómia rovására menni. A telefonok sarkai ezért lekerekítettek például, nem csak azért, mert úgy szépek. Gondolj bele, ha az első gatyád kiszakítja, akkor szar a nadrág, ha a másodikat, akkor dobod ki a picsába a telefont, és soha többé nem veszel olyat.
  • Dynamic
    "u.i.: Ezt ugye te sem gondoltad komolyan, ha beírom egy droid cikk alá, hogy fasza és az apple szar nem jelenik meg egy almabuzi?!"

Vagyis továbbra is androidos fröcsög az apple-re, csak a saját topikjában teszi ezt? Ezt azért gondold át még egyszer.
  • G_ArchAngel #72
    A buzizast is abba kellene fejezni, mert Tim Cook meleg, de a Google Android rendez es tamogat melegfelvonulast a felhasznaloinak. Vidam kis zold Androidok razzak a szivarvanyszinu zaszlot ilyenkor.

Van meleg baratom, lany is, fiu is, Android es iOS user is (sot fiu pink Blackberry-vel), de lebuzizni valakit azert, mert rajong egy adott markaert, kicsit gyerekes es alacsony intelligenciara vall.
    Gondolom van tejbuzi, kortebuzi, hondabuzi, audibuzi, tisztaalsonadragbuzi is a vilagodban.
  • Dynamic
    A formát tekintve azért elég sok irányba el lehetne menni. Hidd el akinek ez a dolga azért kicsit tovább lát, mint hogy csak ugyanolyan lekerekített négyzeteket lehet készíteni.
    Egy ilyen iPhone-ra azonnal vevő lennék, persze megfelelő tudással felvértezve;)
    Ettől függetlenül, lehet, hogy ezt meg fogom venni. Ideje már a 3G-met lecserélni, de nem vagyok türelmetlen. Megvárom a teszteket és szeretném azért néhányszor kézben fogni :)
  • Bannedusermail
    Ezt azért gondolod így, mert hülye vagy. Az emberek 99%-a azért vesz telefont, hogy telefonáljon, és ha már lehet mást is csinálni vele, akkor azt is tudjon. Pont leszarja, a többi körítést. Ha valamennyire is tudatosan választ androidot, annak az az oka, hogy biztos van rá sok program, amire ugyan semmi szüksége, de majd lesz. Az aplle-nél figyelhető meg a hovatartozásért vásárlás Ezeknek az embereknek is a zöme csendes. Megveszi és örül magában. Nyomogatja, buzerálja, örül neki, lenyugszik, megszokja, használja. Egy kisebbség, meg mélyen megéli, életérzéstől lázban ég, is fikáz minden más platformot. Ez némely embernek annyira unszimpatikus, hogy paradox módon egy hasonló ellen csoportot hoz létre.
    Mindkét szűk kis csoport hülye. Segghülye. Igen, te is az vagy.

Olyan hülye vagy, mint a faszom kifordítva. Hülyeségedben fel sem fogod, hogy az emberek azért vesznek telefont, mert telefonálni akarnak, és mellékesen esetleg másra is használni a készüléküket. És erre pont megfelelő egy 40 ezres középkategória nekik, és ezért androidos a telefon. Mert nem áldoznak be kétszáz-ezeret. Ezért nincs se iphonjuk, se Galaxy S a zsebükben. Mondjuk, az is röhej, hogy az mekkora bazi nagyra nőtt. Nincs azzal baj, ha valaki két kilóért vesz telefont. Az ő dolguk. De ha hülyének néznek másokat azért, mert csak 40 rugót ad egy telefonért, hát akkor retardáltak.

Mint te.

Most már tudod, miért használ sok ember androidot.
  • LaMeRick
    Azért van, mert ti tökéletesek vagytok és nem ereszkedtek le hozzánk, állandóan fröcsögő android userek közé.

u.i.: Ezt ugye te sem gondoltad komolyan, ha beírom egy droid cikk alá, hogy fasza és az apple szar nem jelenik meg egy almabuzi?!
  • asgh
    Akkor most számold össze, hogy hány fórumon hány vérgőzös droid fan hányja ezekben a pillanatokban is az epét?
    Miért is?
  • G_ArchAngel #67
    Lassan zsebbol menne - lenne siras azt hiszem:DDD
  • ugh
    Jo kis aberralt, korruptgazember feje van.
    Az a fajta akinek egy mozdulattal le tudnam rugni.
  • Rapid81
    Akkor vegyél a kezedbe egy normális Androidos telefont. 2 éve van droidos telóm és egyetlen egyszer sem fagyott le. Először vegyél a kezedbe valamit, próbáld ki, mielőtt hülyeségekkel ordibálod tele a netet. :D Meg mi az, hogy szar műanyagból. Most a műanyag minőségére gondolsz vagy arra, hogy műanyagból készült? van fém telefon, csak fizesd meg. Meg ne Huawei meg mittudoménmilyen gagyikat próbálgass. Sem az Omnia 2-m, sem a jelenlegi Defy-m nem szar műanyagból van. Nem nyikorog, nem törik, hajlik. Strapabíró és patent.
  • horika
    haha és tényleg
  • lordsithlord
    Álmodozni ugye milyen jó dolog
  • G_ArchAngel #62
    ez jobb, foleg a vege:)))
  • horika
    Ahahahahahaha
  • horika
    most találtam és pont ide vág :)
  • horika
    konkrétan most te azt akarod mondani, hogy egy applefan usernek nincs igaza?!?!
  • lordsithlord
    http://hvg.hu/Tudomany/20060801dell

Gondolom a Dell esetén erről az incidensről beszélsz. És hogy miért is nem emlegetem őket?

Igen, kaptak egy hibás szériát a Li-ion aksikból, ahogy az Apple is. Igen, nem vették észre időben a hibát.

DE (és ezt a de-t nem véletlenül írtam csupa nagy betűvel): amint megtudták, hogy gebasz van, azonnal a teljes szériát, azaz 35ezer készüléket visszarendeltek, nem próbálták meg elsumákolni a dolgot. Ez a nagy különbség az ő és az Apple esete között: mindketten külső forrásból kaptak hibás alkatrészt, de míg az egyik megpróbálta elsumákolni, addig a másik azonnal visszahívta a készülékeit.

Egyébként igen, abból a hibás szériából sok gyártó kapott aksit, érdemes is megnézni, ki hogyan reagálta le. A legtöbben azonnal visszahívtak, páran kivártak, de ezidáig egyedül az Apple-ről derült ki, hogy megpróbálta a károsultakat lefizetni.

Hibás teljesítések mindig akadhatnak, nem ezzel van a probléma. A gond ott kezdődik, hogy az Apple megpróbálja elsumákolni a dolgokat (mert ugyebár egy Apple készülék nem lehet hibás, de nem ám!). Ez pedig felelőssé teszi őket az ilyen ügyekben. A poén az egészben az, hogy saját magukat járatják le, hiszen ha beismernék, hogy igen, külső szállító hibázott (ahogy azt mára megtette a Dell, az IBM meg még jópár olyan gyártó, aki ebből a hibás szériából kapott), akkor nem ők lennének a ludasak. Bár akkor is ott van a minőségbiztosítás kérdése, de akkor már lehetne mondani, hogy hát aki emberből van, az hibázhat.
  • hurkaur
    Hmm, nem is olyan rossz otlet ez, mint elsore hangzik :)
  • lordsithlord
    Valóban, volt visszahívása a készüléknek. Apróság: nézz már utána légyszíves, hogy mikor is történt meg az a visszahívás...

2008.08.10.-án már Japánban vizsgálták az iPod Nano-kat, mert sorozatosan egymás után 3 ilyen készülék okozott lakástüzet. Ezután jött a nagyobb vihart kavart balhé, az európai, mikor megpróbálták a Liverpool-i családot lefizetni, de ők kipakoltak, erre pedig még pár károsult előkerült (ennek a jogi ügyében került később elő a korábban említett 20 incidens dokumentációja).

És akkor lássuk, mikor is hirdetett az Apple visszahívási akciót az első szériás iPod Nano-kra? Nézd meg az Apple honlapját, a visszahívás URL-jében ott a visszahívás ideje: https://supportform.apple.com/201110/

Összegezve a dolgot: mint kiderült, 2008-ban már biztos, hogy tudtak a hibáról, hiszen vizsgálat folyt, 2009-ben már próbálták a delikvenseket lefizetni, majd 2011-ben, mikor ismét volt Franciaországban egy incidens, gyorsan visszahívták a készülékeket. Ergo ezek szerint "csupán" 3 évükbe került, hogy elhatározzák a visszahívást...

Ejha, ez ám a gyors ügyintézés...
  • Komolytalan
    Apple-nél az igazi innovációs gyász az iPad3 volt, mert az konkrétan szarabb lett mint a 2-es. Kapott egy dupla felbontású kijelzőt - ennyi az innováció. Cserébe:
    - Nagyobb háttérvilágítási igény, mivel a kijelzőt 2 rétegből oldották meg, így csak több LED-del lehet átvilágítani.
    - Több pixel, erősebb GPU igény.
    - Mindezek miatt 66%-al nagyobb aksi, azonos üzemidőhöz.
    - Semmi sincs a bazi nagy felbontásra optimalizálva, így jóformán 4 pixel 1 pixel mindenhol.
    Ehhez képest az iPhone5 újításai még istenesek is - bár mondjuk az LTE, ami a legfontosabb újításai közé tartozik az pont lopott szabadalom, amiért pont szarrá fogják perelni, és be fogják tiltani csomó helyen a forgalmazását.
  • mousee
    Hát, ahhoz képest ami volt, tényleg unalmas lett, de még így is simán hozza a színvonalat, max már nincs annyira elől.

Jobs bácsi tényleg látnok volt, tudta hogy milyen termékeket kell alkotni, mivel lehet letarolni a piacot. Amióta ő nincs, azóta csak a pereskedés megy, és a meglévő termékeket próbálják szinten tartani, de semmi újdonság nincs.

Ahogy már írták lentebb: Egy ideig még viszi a lendület, aztán szépen becsúszik az átlagba. Nem elhal, nem megdöglik, csak tökéletesen ugyanolyan lesz mint a többi.
  • G_ArchAngel #53
    Miert van az, hogy mi, applefan-ok nem megyunk Android cikkek ala vitat szitani?
  • NEXUS6
    Én úgy hallottam Michelangelo sem ússza meg!!!
    :DDD
  • LaMeRick
    Vagy egy applefan, amikor az apple-t szídja valaki:)
  • LaMeRick
    Az utolsó bekezdéseddel tökéletesen egyetértek. Kérdés csupán annyi, hogy ez a megosztottság üzleti szempontból mennyire kifizetődő. Már rég eljutottam arra pontra, hogy valszeg sosem fogok apple terméket venni, mert nem nekem készül.
  • asgh
    Androidos user reakciója egy apple termék bejelentésekor:

• coolbboy83
    Nemkell a melléduma a robbanó akkuval, az apple csinált akkor egy visszahívást, és a Sony fizette mert ő volt a ludas.. Nem kell ezért is az Applet fújni.

Akkor miért nem pofázol a Dell miatt??? MERT azok robbantak fel keményen!!!!!