286
  • Én Ki Más
    #286
    Nesztek !
  • bosco05 #285
    Én kitaláltam igen, több mint tíz éve zenélek és rohadtul nem kellett, most is ökörségnek tartom, de akinek tetszik vegye nyomkodja... Nem lehet véleményem vagy mi a faszom? Te hány albumot játszottál fel?
  • narumon
    #284
    Azt nem, de ha már ott van és pluszt ad a keverőhöz, pluszt ad a multitrack recorderhez, pluszt ad a Logichoz, stb stb.
    No mindegy az a baj, hogy te kitaláltad, hogy hülyeség ehhez képest ez egy stúdióban (is) filléres tétel, és egyre másra jönnek az olyan eszközök (hangszerek, kiegészítők, stb) ami miatt egy jól használható eszköz stúdióban de bármilyen egyéb zenészkörben is (sőt).
  • bosco05 #283
    Mert gondolom egy stúdióban erre szánt iPadot nem rángatnak ki utána a mekibe újságot olvasni...
  • narumon
    #282
    ÉS miért is? Mert te azt mondtad? Imádom az ilyen megmondó embereket. Pénzkidobás ilyenre használni? Ezzel sem értünk egyet. A tabletnek pont ez a lényege; ha csak könyvolvasásra használnám drága lenne, távirányítónak drága, kézikonzolnak drága, hordozható médialejátszónak drága, hordozható kis officenak drága, kiegészítő szoftverek futtatására drága, MIVEL azonban azt mind egyszerre tudja ezért marhára nem drága és mivel eladtak belőle 70 millió darabot így esélyes hogy a rá írt szoftvernek is lesz keletje. (Arról nem is beszélve ha van két egyforma képességű médialejátszó akkor azt fogom megvenni amihez ipad software is van).
  • bosco05 #281
    Tabletben egyébként már én is iPadet vennék inkább mint Nexust, abban lényegesen előrébb tart az iOS szvsz. Android tableten még nem az igazi. A baj az, hogy magának a tabletnek nem találtam eddig lényegi hasznát számomra, így szerintem nem lesz még egy darabig a táskámban.
  • bosco05 #280
    Pont ez az a különbség amire rávilágítottam. Az iPad ebben a szerepében nem egy szék, hanem egy színes kis stoki a párnázott szék mellett :)
  • bosco05 #279
    A behringer egy szar és egy keverőpultot sem helyettesíthet egy szoftver, látszik, hogy a témáról gőzöd sincs :) Jópofa, helyenként hasznosítható, mindenképp pozitív az iPad sokoldalúsága, ezzel egyet is értek, de pénzkidobás ilyenekre használni szvsz.
  • narumon
    #278
    Ableton vezérlő
  • narumon
    #277
    Másik pl
    http://www.youtube.com/watch?v=WIme-BA67ew&feature=related
  • Papichulo
    #276
    Egy szek sem letszukseglet, de azert jelentosen megkonnyiti a munkat
  • narumon
    #275
    Behringer cucc
  • bosco05 #274
    De pont leírtad amit mondtam. Pl szövegolvasásra ipad? Minden normális helyen van egy befordított monitor aztán jónapot. Még mindig azt mondom hogy inkább érdekes vagy sokoldalú, mintsem hogy kellék. Nyilván pozitívum ez is, de nem egy érdemi oldala szerintem...
  • narumon
    #273
    Nem erről beszéltem de ez is egy jó példa:
    http://www.mackie.com/products/dl1608/features/
  • narumon
    #272
    Még mindig nem érted látom. Nem veszünk össze nyilván. Kinti stúdióban ipad nem tétel, és ha egy icipicit is megkönnyíti a munkát akkor már van is értelme. Mivel megkönnyíti így használják is.
    Zenészek arra használják hogy mindig náluk van így nem veszik el ha van egy ötletük.
    Studióban láttam már falon szövegolvasónak is használni :)
    Mint írtam (csak nem jut eszembe a neve de talán valamelyik Mackie?) pultnál a középső LCD-n mennek a szokásos infok, de ipadra ki tud küldeni specifikus infokat és mivel wifi így akár a süketszobába is. Es ezt mondom, hogy rengeteg ilyen hardver van ma már a piacon ami egy plusz wifis erőforrást jól tud használni. Nem kötelező de jól jöhet.
    Pont mint otthon a médialejátszó esetében, nem egy egyszerű távirányítót kapsz hanem egy komplett irányító pultot. Ami nem azt jelenti, hogy a síma távirányítóval nem tudod irányítani csak gondoltak arra ha már van ipadod akkor kapsz egy csomó plusz funkciót. És ezeknél az eszközöknél az ipad a standard. Olyan van, hogy iOS és androidra is elérhető de olyan, hogy csak androidra olyan nincs, olyan viszont rengeteg ami only iOS.
  • bosco05 #271
    Az ilyen stúdiókban olyan bivaly hardverekkel dolgoznak, ráadásként jó párral, hogy ott egy ipad egyszerűen nem igény. Ezek az apró szöszmötölések jópofák, de nincs értelmük. Ezen szerintem ne vesszünk össze. Bármilyen programról is legyen szó, tuti annyi modul van hozzá mint égen a csillag...
  • bosco05 #270
    továbbra is azt tudom mondani, hogy inkább jópofa és marketingszagú, mintsem hasznos és ugyanez töredék áron megoldható más, ennél jobb eszközzel...
  • narumon
    #269
    Mit? Nem kapsz tizedannyiért monitort, azért használják az ipadot. Jesszusom melyik részét nem érted? Leírnám normálisan a választ ha tudnám mit nem értesz.
    Pl a Studióban ahol jártál milyen szoftvert használtak? Szinte minden szoftvernek van ipad kigészítése (ami nem azt jelenti, hogy anélkül nem lehet vele dolgozni csak azt hogy hasznos plusz fukcióhoz, felülethez jutsz - nem olyanhoz amit egy második monitorra kiraksz hanem olyanhoz amihez plusz CPU-ra van szükség)
  • Papichulo
    #268
    "Nem tudom elképzelni, hogy hol van értelme használni"

    Itt leirnak par teruletet:

    http://www.maclife.com/article/columns/how_pro_musicians_use_ipad_make_sweet_sweet_music
    http://www.techradar.com/news/mobile-computing/tablets/how-musicians-are-using-the-ipad-921391
  • bosco05 #267
    Az egy jópofa dolog, de általában ezeket egy tizedannyiba kerülő monitorral oldják meg :D
  • Papichulo
    #266
    Harckocsiban peldaul egy IS122 szinte minden parameterben jobb volt, mint egy PzKpfw VI.

    De nem ezek a "csucsfegyverek" nyertek meg a haborut, hanem a tomegtermelesben gyartottak, mint peldaul a T34 vagy a PzKpfw IV. Ezekbol pedig a nemetek valoban nem tudtak megfelelo mennyiseget gyartani, melyet a szovetseges bombazasoknak koszonhettek.
  • narumon
    #265
    Én csak zeneszerkesztés részében. Leírtam hol hasznos használni. Átugrottad?
  • bosco05 #264
    Én egyet sem láttam :) Vagy ha ott is van inkább villogás mint hasznos. Macbook és egyéb Apple cuccokkal tele a stúdió, hasznos is aláírom, de iPad... Nem tudom elképzelni, hogy hol van értelme használni, pedig stúdiómunka minden fázisában vettem már részt...
  • narumon
    #263
    Azért mégis ott van minden komoly stúdióban, akárhogy nincs értelme szerinted.
  • narumon
    #262
    Kérdés mert én annyira nem vagyok benne, de úgy emlékszem, hogy pont tankban az oroszok voltak a jobbak nem? A német tankok nem voltak túl jók, csak mikor kijött a Tigris de abból meg nem tudtak annyit szállítani, hogy érdemben beleszólhatott volna a háborúba. Valami ilyesmire emlékszem :)
  • bosco05 #261
    de nincs értelme... egy komoly stúdióba macbook való nem ipad...
  • narumon
    #260
    Valamit félreértettél. Én nem azt mondom, hogy ipaddal csinálják a zenét, de pl láttam egy nagy digitális keverőpultot ahol az ipadon futó szoftver minden egyébb információt szolgáltatott, és mindegy hogy éppen jazz zenét vettek fel vagy Heavy Metalt. És ilyesmi szoftverből elég sok van. (Mint ahogy PC-n is Adobe szoftvereknek egy csomó kiegészítője irányítható át az ipadra könnyítve, gyorsítva a munkát)
  • Papichulo
    #259
    "Mérföldekre le voltak maradva a németektől aztán jött egy kis hideg és hopp? "

    Tevhit... a legtobb fegyvernemben kb. egy szinten voltak, de van amiben a szovjetek voltak jobbak.
  • narumon
    #258
    Meg pár dilettáns katonai döntés. Ha Hitler és néhány csatlósa okosabb (vagy kevésbé büszke) akkor most bizony németül beszélnénk itt a Zifon5-ről :)
  • bosco05 #257
    Csak a pop részét és az nem is ér többet egy jó mély ásásnál :D több mint 10 éve zenélek egyébként és nem egy profi stúdióban jártam már, úgyhogy témánál vagyunk. Ahhoz hogy kesha vagy kigeci botrányos hangjából lehessen szintihangot csinálni a vivának ahhoz biztos jó, ellenben semmi másra :D
  • bosco05 #256
    Ja de ha valaki ebből él akkor csak a főnöknek mondja el hogy sunyiba kijárok cigizni, nem pedig országos tévékben ordibál :D
  • narumon
    #255
    "Hát aki stúdióban ipadozik az ássa el magát komolyan :D"

    Miért is? Most elásattad a komplett zeneipart ezek szerint.
  • bosco05 #254
    Hát nem tennék Kínára, de politikailag sosem következhet be ez az ütközet, mert ha úgy tetszik USA saját magát bombázná. Tovább azt elismerem, hogy USA fejlettebb haditechnikai szempontból, azonban ez közel sem elég semmiféle győzelemhez. Nézd csak meg a ruszkikat a 2. világháborúban... Mérföldekre le voltak maradva a németektől aztán jött egy kis hideg és hopp? :D
  • Papichulo
    #253
    " Én nem mondtam egy szóval sem hogy szar, csak hogy nem a legjobb már..."

    Pont ez az, hogy valakinek ez a legjobb. Mas meg bottal sem piszkalna :)
  • narumon
    #252
    Nem én azt mondom, hogy cigizel de el akarod titkolni. Ez valamennyire sikerül is de ha valaki nem hülye akkor érzi rajtad a cigiszagot. Esetleg utánad lopózik, hogy hova is tűnsz el óránként 5 percre és miért vigyorogsz utána :)
  • bosco05 #251
    Én megértem, ezzel semmi gond. Korábban már többször is kifejtettem erről a véleményem. Az iPhone egyáltalán nem rossz, sőt egyik Apple termék sem az. Abban nem adok igazat amikor ki van kiáltva a legjobbnak, mert nem az. Egyes igényeknek a legmegfelelőbb. Ez utóbbi kifejezés már megállja a helyét, csak ez az Androidra is elmondható... Én nem mondtam egy szóval sem hogy szar, csak hogy nem a legjobb már...
  • Papichulo
    #250
    "Nagyon elkanyarodtál a témától "

    Ez igaz. De ezzel gondolom vehetem is ugy, hogy elismered az USA katonai dominanciajat Kina felet ;)

    "A iPhone!"

    Ezt eszre sem vettem :)
  • narumon
    #249
    "De te most komolyan iPhoneon veszed meg a legújabb Lady Gaga lemezt? :D"

    Miért te min? Egyébként komolyan én nem nagyon veszek digitális lemezt én analóg gyerek vagyok, bakelitet vásárolok. Viszont naponta használom a music store-t mert mindent látok mi jelent meg, bele lehet hallgatni, és így tudom mit rendelek meg bakeliten :D
    (Egyébként by the way barátaim vesznek zenéket itunesból itthon Magyarországon - gondolom akkor más is megteszi)

    "Ne idegelj már :D Mit vettél eddig őszintén :D"

    Rengeteg appot és játékot, de az elérhető ingyenes dolgokról se feledkezz meg. Ez a lényege az egésznek. Veszek egy iphonet, és innentől egy gombnyomásra elérem a könyveke, appokat, játékokat, zenéket nem kell semmit tennem. Feliratkoztam mindenféle podcastra, ha jön új jelez, automatán tölti, szinkronizálja, ha hallgattam gépen de el kell mennem telefonon ugyanonnan folytatja, ha új szoftver van akkor szól és egy gombnyomásra fent van, stb stb. Szerintem ez az egésznek az alfája és omegája ha ezt nem használom ki akkor minek nekem okostelefon?

    "Amerikában aláírom előny mindez amit mondasz, de itthon... Vicc :D"

    Miért? Mi a különbség?

    "Én meg arra nézek telefont amire nekem kell és ami számomra fontos."

    Én is.
  • Papichulo
    #248
    "Hagyjuk már, kiröhögöm a belemet :D"

    Es ezzel remekul demonstralod is az ignoranciadat... ami neked nem fontos, az mar senkinek sem lehet az. Miert nem erted meg, hogy szamodra az android az idealis, masoknak meg az iOS!
  • bosco05 #247
    Nagyon elkanyarodtál a témától :) Mondjuk ezt megszoktuk már tőled :D Szóval bemutatkozott a iPhone 5! A iPhone!