286
  • Papichulo
    " Kína beszállítója több fegyvergyárnak, illetve maga is gyárt hi-tech fegyvereket."

Elarulom, hogy Kina meg nagyteljesitmenyu sugarhajtomuveket sem tud gyartani! Mindet az Oroszoktol veszi, mert lemasolni sem tudta a metalurgiai technologiajanak az elmaradottsaga miatt.

Kina elenyeszu merteku high-tech fegyvert gyart. Szinte mindent masol, az R&D az nagyon el van maradva ott. Most sorolhatnek fegyverrendszereket, de inkabb atadom neked a lehetoseget. Mondjal par tisztan Kinaban fejlesztett korszeru eszkozt!
  • bosco05 #245
    Hát aki stúdióban ipadozik az ássa el magát komolyan :D
  • narumon
    Senkinek nem kellenek? WTF? Rohadt sok stúdióban használják ezeket. Létezik olyan keverő / szintetizátor / stb amire van külön ipad app, hogy normálisabban tud vezérelni. Ami neked nem kell nem jelenti azt, hogy másnak sem. (Linn médialejátszóhoz is csak iOS app van tudtommal)
  • bosco05 #243
    De most tegyük fel én akarok gyártatni 1 db cigarettát valakivel, úgy hogy senki ne tudja meg hogy cigizem, akkor alap hogy azt csinálom hogy kiállok az útra ordítani, hogy 20 ft-ért csináltattam CIGIT EMBEREK! AMÚGY NEM DOHÁNYZOM :D Kb ezt mondod :D
  • Papichulo
    "Arról semmi hír, hogy mi zajlik az oroszoknál vagy kínában... Gondoljátok hogy semmi?"

Persze mindenhol megy a fejlesztes, de ez kozel sem annyira van titokban, mintsem te azt gondolnad! Raadasul ma mar nincsenek csodafegyverek, egy-egy prototipussal nem lehet haborut nyerni. Rendszerbeallitani egy fegyvert meg nem lehet titokban.
  • bosco05 #241
    *Oprah
  • narumon
    Nem azt mondom, hogy semmi de azért a hírszerzések hozzávetőlegesen tudnak ezt azt. Csodák meg nincsenek, ha valaki 100Mrd USD-t költ fejlesztsére az nem ugyanaz mintha valaki 1Mrd-ot költene. Tetszikérteni?
  • bosco05 #239
    De te most komolyan iPhoneon veszed meg a legújabb Lady Gaga lemezt? :D Ne idegelj már :D Mit vettél eddig őszintén :D Amerikában aláírom előny mindez amit mondasz, de itthon... Vicc :D Én meg arra nézek telefont amire nekem kell és ami számomra fontos. Ha amcsiban lennénk lehet én is iPhone-al villognék bár kétlem, max akkor ha csak Opra ajánlásával fémjelzett könyveket olvasgatnék storeból :D
  • Papichulo
    Azert tulzasokba ne essunk!!!

"Iraki túlerő támadta meg a néhány arrajáró (szó szerint néhány) amcsi tankot. Az eredmény, amerikai veszteség nélkül a teljes Iraki tankhadosztály felszámolva."

Par "arrajaro" M1 nem szamol fel egy hadosztalyt! Tudod, hogy mekkora egy hadosztaly? Szerintem nem ;)

"Az USA csóka meg belenézett a puskába, tekert rajta egyet és voilá ott guggolt a faszi a fal mögött."

Ez szerintem egy Schwarzenegger filmben volt. Ilyen fegyvere nincs egy atlagos katonanak... meg az USA-ban sem :)
  • bosco05 #237
    De pont ezek azok a felesleges hülyeségek, amik a kutyának sem kellenek :D Laptop dj-k után iPhone dj-k lesznek? :D Zenészek? Hagyjuk már, kiröhögöm a belemet :D
  • narumon
    "Zenét meg filmet szinte senki nem vesz itthon a telefonjával, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő megoldás androidra is éppúgy létezik. Ez gyakorlatilag az FM Rádióval egyenértékű. Sok iPhone-os azt mondja nem kell, szerintem meg a store nem kell :)"

No valószínűleg most jól megfogtad a különbséget. Elképzelhető hogy a legtöbb android tulaj így gondolkodik és ezért nem értik miről beszélünk mi. Az egész iOS szisztémában ez az integráltság a legjobb. Store nélkül semmit nem érne az egész. Az egész ahogy együtt működik mindennel nekem pont ezért nincs androidos telefonom.
  • bosco05 #235
    Mondjuk ez igaz, de arról is tudsz, hogy ott folynak titkos cuccok .. :) Arról semmi hír, hogy mi zajlik az oroszoknál vagy kínában... Gondoljátok hogy semmi? Én erősen kétlem :D
  • Papichulo
    "Eddig kétféle Androidos telefonom volt, mindegyikhez kaptam zokszó nélkül bármilyen kiegészítőt"

Akkor menjel be egy Best Buy-ba es nezdd meg, hogy mennyi kulonbozo - markas - kiegeszitot kapsz egy atlagos android telefonhoz es mennyit egy iPhone-hoz!

"Zenét meg filmet szinte senki nem vesz itthon a telefonjával"

Remelem nem azt akarod mondani, hogy a Google meg az Apple a magyar piacra fejleszt, ugye?

"a megfelelő megoldás androidra is éppúgy létezik"

Nem mondtam, hogy nem letezik. Azt irtam, hogy az iPhone-nal ez out-of-the-box mukodik. Egyetlen gombnyomassal. Nem kell telepiteni, nem kell olvasgatni, keresni... egybol mukodik! Plusz a valasztek is az egyik (ha nem a) legjobb. Foleg alkalmazasokbol... Van olyan alkalmazastipus, ami nem is letezik androidra. Peldaul professzionalis programok zeneszeknek!
  • narumon
    "Egyedül USA villog ezzel, mindenki más próbálja a fű alatt csinálni..."

Igen hát még véletlenül sem USA-ban vannak a mindenféle titkos cuccok. Amit ott villogtatnak az már tizenhuszonéves technika.
  • narumon
    "A legjobb hardver az iPhone 5-ben van? Négymagos lenne több giga rammal, vagy lemaradtam valamiről?"

Miért kéne hogy az legyen? A sebesség nem magok és Ghz-ek kérdése. Mivel SGS3 és iphone4S tesztek elérhetőek neten (ezek meg azt mutatják, hogy az SGS3 CPU-ja kicsivel gyorsabb mint a 4S-é viszont a 4S-ben gyorsabb a GPU mint az SGS3-ban), ebből nem nehéz kitalálni ha igaz az apple állítása, hogy a mostani CPU,GPU 2x gyorsabb mint a 4S akkor bizony most ez a leggyorsabb telefon hardver.
  • bosco05 #231
    Naná! :D Irak akkor sem Kína :) Utóbbit sem politikailag sem sehogy nem támadhatná meg USA, ráadásul és ezt nem én találtam ki, Kína beszállítója több fegyvergyárnak, illetve maga is gyárt hi-tech fegyvereket.
  • bosco05 #230
    Pontosan azt mondtam amit most te. Nem jobb, ám nem is rosszabb és csupán "Node most a legjobb hardver az iphone5-ben van. Egészen az SGS4 megjelenéséig elvileg." ezt cáfoltam meg... Ugyanott tart az iPhone, mint a Samsung, csak utóbbi előbb adta ki az új telefonját, viszont mindjárt itt is van az SGS2plus és a Nexus..
  • narumon
    "Sőt, ha ekkora ászok mint ahogy állítod, akkor miért basszák a rezet még mindig a sivatagban? Miért nem aprítottak már le mindenkit egy nap alatt?"

Hát azért már elég rég nem háborúznak a sivatagban, ráadásul Irak pont a tökéletes példa. Itt volt egy elég érdekes harckocsi csata. Iraki túlerő támadta meg a néhány arrajáró (szó szerint néhány) amcsi tankot. Az eredmény, amerikai veszteség nélkül a teljes Iraki tankhadosztály felszámolva. Az egyik egy ezeréves technika a másik meg hightech. A probléma ott kezdődött, hogy az Iraki tankok még nem voltak lőtávolon belűl amikor az amcsi tankok már szedegették le az ellent, a másik kegyetlen dolog akkor érte az irakiakat amikor lőtávon belülre értek és hiába lötték az ellenfelet, nem bírták átlőni a páncélt. Hát csak ennyit számít a haditechnika. Jah meg másik jópofa amit annó CNN-el vagy hol mutogattak. Jöttek az irakiak éjszaka, lőttek majd a csóka bebújt a fal mögé a fedezékbe. Gondolta este van meg nem is látják. Az USA csóka meg belenézett a puskába, tekert rajta egyet és voilá ott guggolt a faszi a fal mögött. Itt egy pukkanás amott egy halott....
  • Papichulo
    "Nekem az a véleményem, hogy egyik ország sem fogja a ténylegesen haditechnikára költött pénzének pontos adatait az orrod alá dugni. "

Ertsd mar meg, hogy ez nem igy mukodik! Egy repulogep-hordozot nem lehet a feszerben tartani. Azzal gyakorlatozni kell, javitani kell, hasznalni kell, embereket kell ra kikepezni... ezeket nem lehet titokban csinalni.

Mar ma is szinte mindent lehet tudni a PLA/PLAN/PLAAF-rol. A legujabb 5. generacios vadaszgeptol kezdve a romboloosztalyokig. Ne legyel mar gyerekes, gondolkozz realisan! Ez nem egy RTS, ahol az erdoben osszeszerelsz 500 egyseget es eldugod az egyik sarokban egy zerg rush-hoz! :)
  • bosco05 #227
    Eddig kétféle Androidos telefonom volt, mindegyikhez kaptam zokszó nélkül bármilyen kiegészítőt, igaz nem a tescoban... Ha erre gondolsz ebben tényleg előrébb jár az Apple... Zenét meg filmet szinte senki nem vesz itthon a telefonjával, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő megoldás androidra is éppúgy létezik. Ez gyakorlatilag az FM Rádióval egyenértékű. Sok iPhone-os azt mondja nem kell, szerintem meg a store nem kell :)
  • Papichulo
    "Ha senki sem tudja, akkor mitől a világ legjobbja?"

En nem mondtam, hogy a legjobbja, viszont azt sem mondhatod, hogy rosszabb, mint barmelyik androidos telefon.
  • Papichulo
    "Inkább fejtsd ki miről beszélsz mert valóban nem vágja szerintem senki "

Iszonyat masnapos vagyok... most nincs kedvem a kifejteshez.

De azert par dologra ravilagitok. Az iOS-ben ha zenet akarsz venni, akkor azt egy gombnyomassal megteheted. Ha filmet akarsz venni, detto. Ha bemesz egy elektronikai aruhazba, akkor az iPhone-hoz szinte biztos lesz mindenfele kiegeszito, mig az androidos telefonoknal ez erosen tipusfuggo... Meg jopar hasonlo dolog van, de remelem, most mar nagyjabol kepben vagy ;)
  • bosco05 #224
    Ha senki sem tudja, akkor mitől a világ legjobbja?
  • bosco05 #223
    Nekem az a véleményem, hogy egyik ország sem fogja a ténylegesen haditechnikára költött pénzének pontos adatait az orrod alá dugni. Különösen Kínára tartom ezt igaznak. Egyedül USA villog ezzel, mindenki más próbálja a fű alatt csinálni...
  • narumon
    "Minden gyárból kb 1 nap alatt tudnának szerintem haditechnikai üzemet csinálni ha akarnak.."

És mit gyártanak? Katyusákat?
    Na mármost ha utána nézel akkor Kína iszonyatos katonai hátrányból indul technikailag. Ehhez képest az elmúlt években amikor az USA iszonyatosan visszafogta a katonai fejlesztéseket még akkor is 100-szorosát költötte fejlesztésre mint Kína. A technológia különbség így nem csökken hanem nő.
  • Papichulo
    "Négymagos lenne több giga rammal, vagy lemaradtam valamiről? "

Miert, te mar tudod, hogy hany magos az A6, vagy hogy mennyi RAM van benne? Akkor oszd meg a vilaggal mivel ezt meg "senki" sem tudja :)
  • narumon
    "A másik, pedig az, hogy a Samsungnál gőzerővel dolgoznak az új ötleteken. Több ablak futtatása egy időben (ami már működik), ceruza használata forradalmasítva stb stb... A formavilága is szebb szerintem, bár ez megint csak ízlés dolga."

Ugyanmár! Ezek pont ugyanolyan dolgok mint az iphone5. Az ég világon semmi extra nincs. Jailbreakelt ipadon megy a több ablak már elég régóta, tudtommal nem sokan használják mert teljesen felesleges (nekem sincs felrakva), ceruza használatban sem forradalmasított semmit a Samsung. Pont ezt mondom, hogy a másik oldalon sem történik még annyi sem mint apple oldalon.
  • Papichulo
    "Irak nem Kína"

Nem azt mondtam, hogy Kinat meg tudna szallni. Ez szerintem senkinek sem sikerulne. Viszont az USA kepes a kinai infrastrukturat fizikalisan is tamadni, mig ez forditva nem allja meg a helyet.

"Állításod szerint szuperhatalom, aki bárkit lever. "

Irakot nehezsegek nelkul par het alatt legyozte. Viszont az orszag atalakitasat nem ugy kepzelte el, ahogy Stalin, hogy mindenkit megol, aki maskeppen gondolkozik. Ha az Irakiak nem akarjak az uj rendszert az az o bajuk, megvan a szivuk joga hozza, viszont az USA igy is elerte a celjat, nevezetesen, hogy Irak nem lesz kepes egy jo darabig tomegpusztito fegyvereket gyartani...
  • bosco05 #218
    A legjobb hardver az iPhone 5-ben van? Négymagos lenne több giga rammal, vagy lemaradtam valamiről? :D
  • narumon
    "Ez azért nem igaz, mert az Android már korábban fel tudta mutatni mindazt amivel most az Apple kijött..."

Nem az android hanem konkurens telefon, ne keverjük már ide mindig az oprendszert.

"Nagyobb kijelző, jobb hardver stb..."

Node most a legjobb hardver az iphone5-ben van. Egészen az SGS4 megjelenéséig elvileg.

"Előbb utóbb kelleni fog az az extra, főleg ha megnézzük a Jelly Beant, ami szerintem mérföldekkel jobb mint az iOS, bár ez nagyban ízlés kérdése is."

Milyen extra kell? Senki nem mutat semmilyen extrát pont ezt írtam, akkor miért pont az applenek kéne amikor ő van a kényelmes pozícióban? A szoftver meg teljes mértékben izlés kérdése szerintem még mindig magasan az iOS a legjobb telefonos rendszer.
  • bosco05 #216
    1. Irak nem Kína
    2. Miért ne kevernénk bele? Állításod szerint szuperhatalom, aki bárkit lever. A példa meg azt mutatja, hogy szép lassan hullanak mint a legyek és nem jutnak egyről a kettőre.
  • Papichulo
    Irakot par het alatt gyoztek le. A COIN pedig teljesen mas teszta, azt ne keverjuk ebbe bele!
  • bosco05 #214
    Inkább fejtsd ki miről beszélsz mert valóban nem vágja szerintem senki :D
  • bosco05 #213
    megnéztem egyébként és full ide vág :D pont írják, hogy szokták ilyen témában helytelenül használni :D
  • Papichulo
    Javaslom, hogy nezd meg az okoszisztema szot a szotarban es akkor rajossz, hogy en teljesen masrol beszelek ;)
  • bosco05 #211
    Sonyra meg nem is jött Google ICS tudtommal...
  • bosco05 #210
    Ismerheted mindkettőt, én is ismerem, viszont akkor áruld már el, hogy mi az amit olyan nehéz JB-n véghez vinni és olyan könnyű iOS-en? Sorolj fel példákat, mert tényleg nem vágom miről beszélsz :D . Szerintem mindkettő egyszerű mint a faék, aztán lehet én vagyok túl okos ezek szerint :D
  • bosco05 #209
    Legalábbis látványosan biztosan nem. Amúgy meg hiába vannak így ráállva a fegyverkezésre, ha politikailag bevethetetlen... Sőt, ha ekkora ászok mint ahogy állítod, akkor miért basszák a rezet még mindig a sivatagban? Miért nem aprítottak már le mindenkit egy nap alatt?
  • Papichulo
    Ki mondta, hogy nem ismerhetem mind az iOS-t, mind az androidot? Az elmult ket evben ez utobbit hasznaltam a telefonomon es elegge kepben vagyok a temaban. Szerintem inkabb te nem ismered az iOS-t.

ps: gyari ICS romot hasznaltam, nem se-t ;)
  • Papichulo
    Abszolut nonsesne amit beszelsz es teljes ignoranciarol tanuskodik a temakorben. Ez kb. olyan ahogy egy gyerek elkepzeli a dolgot. Oldalakon keresztul tudnam ezt fejtegetni, de hatalmas tevedesben vagy... a haditechnika nem igy mukodik. Az USA fegyveres eroinek senki sem er meg a kozelebe sem. Pont.