58
  • levente68
    #58

    """
    Ja, Androidon van meg widget (amiket mindenki dísznek használ), mél kliens, ami b*szik akkor szinkronizálni, amikor én akarom, hűha - további hasonló minőségű google programmal, meg van mozgó háttérkép, ami az akksiidőt felére csökkenti, mekkora fícsörök tényleg, eldobom az agyam ettől az Androidtól..
    """
    Mindenki dísznek? Én is? Tényleg? Megsúgom: nem.
    Könnyen lehet, hogy kicsit jobban értek hozzá, mint az átlag, de ilyeneket csak hozzá nem értő állít kategorikusan.
    Persze, sokan használnak olyanokat és úgy, ahogyan te képzeled, de az messze nem az Android hibája, ha egy widget ócska és értelmetlen, vagy egy mozgó háttérkép leszívja az akksit.
    Megsúgom: ez az alkalmazás fejlesztőjén múlik.
    Még súgok valamit: nagyon hasznos és komoly widget-ek léteznek és mozgó háttérképből is van bőven jó is.
    Mail progikkal nem értem a problémád: a Gmail push rendszerű, nem tudom, ez baj-e számodra, de a többi mail kliensről se hallottam sok kritikát, én Kaiten-t használok és jó.
    Valószínűsítem, hogy a Google progikkal az a bajod, hogy Google progik, mert a zömük nagyon komoly és fejlett, ráadásul ingyenes, tehhát egyszerűen csak utálkozol…

    Nézz jobban körül és csak utána dobd el az agyad az Android-tól, mert el lehet valóban.
    Sokat tud, sokra képes és olyan léptékben fejlődik, amit még mi, Android rajongók sem vártunk.

    Természetesen vannak, akik nem kívánnak ez ügyben képben lenni, ha te is ilyen vagy, akkor tekintsd semmisnek a javaslatom. :o)
  • narumon
    #57
    Háhháááá ezt nézni is rossz :)
    Igazi HAAARD PUNISHMENT! :D
  • Narxis
    #55
    Ki mondta, hogy nem fut jól gyengébb vason, felejtsük már el ezt az urban legend-et. A gyártó a hibás minden esetben mert annyira egyedire akarja szabni az Androidot, hogy az már az optimalizáltság rovására megy.
  • Papichulo
    #54
    Igazabol ez nem tunik tul hivatalosnak... sot egyaltalan nem az. :)

    Raadasul sajnos ez is azt tamasztja ala, hogy a legfontosabb dolgok nem jelennek meg a 7.8-ban, mint peldaul a multitasking. Meg mindig ugy erzem, hogy az MS nagyon csunyan kiszurt a friss Lumia tulajokkal.
  • Major
    #53
    http://wp7forum.ru/sravnitelnaya-tablica-funkcionala-windows-phone-8-i-windows-phone-7-8/

    http://wp7forum.ru/utechka-v-set-popal-dokument-nokia-sravnitelnaya-tablica-funkcij-windows-phone-8-i-windows-phone-7-8/

  • Papichulo
    #52
    "mert mind azt amit elbírnak hardverileg a "régi" 7.5-os telefonok azt megkapják 7.8-as verzióban WP8 szolgáltatási közül."

    Ezt most mar garantaltan megerositette a Microsoft? Mert a bejelentes utan minden tulajdonos ezt gondolta bele az ott elhangzottakba, holott konkretan csak a WP8 GUI bizonyos elemeit igertek es azota sem olvastam olyasmit, hogy ez valtozott volna.
  • Papichulo
    #51
    "Te gondolat meneteddel élve, amikor csak Symbian volt az a vezető platform, akkor nem is tudom, miért is fejlesztett bárki is Androidra."

    En tudom, fejlesztettem Symbian-ra... az ellensegemnek nem kivanom. Meg PIC-et programozni is nagyobb elvezet volt :)
  • Major
    #50
    Én hallottam már ezt a történetet Playstation esetében. Mit akar itt az X-box-szal az MS egy telített piacon?

    Késői belépőként azért nem várhatja el senki sem, hogy beelőzi a konkurenciát az első években. Az meg hogy nő a piaci szereplő száma, az szerintem csak egy pozitív dolog, bármelyik gyártóval is favorizálj.

    Én egyébként egyet értek Ferrer-rel, hogy attól, hogy nyílt nem biztos hogy jó és attól hogy nyílt, nem biztos hogy ingyen van.

    Hány régi telefon fogja megkapni a 4.0-ás Androidot, kevés. WP8-as állításod pedig egyszerű ferdítés, mert mind azt amit elbírnak hardverileg a "régi" 7.5-os telefonok azt megkapják 7.8-as verzióban WP8 szolgáltatási közül. Mit szeretnél, kapjon micro-sd bővítést egy 7.5-ös telefon amiben nincs is ilyen szolgáltatás?
  • asysoft
    #49
    "A wp meg jó hogy hogy akad ilyen vasak alatt... meg az a minimalista paintel kreált menürendszer... azért ne legyünk már naivak."
    Feltéve, hogy a második "hogy" helyett "nem"-et akartál írni: úgy tűnik, te is csak képen láttál WP menürendszert. Tény, hogy másként fest, mint egy megszokott, de csak nem gondolod komolyan, hogy egy bitkép kirajzolásának sebessége függ annak tartalmától? (Főleg, hogy csak a kulcsszínű helyeken veszik fel a tileok az accent colort, ergo csinálhatsz 173x173-as egyedi színezetű csempéket is.) Mi több, mivel bizonyos -gyári- livetile-ok animálódnak, még több erőforrást is használhat a rendszer más, statikus ikonokat alkalmazóknál. Nem a letisztult látvány miatt sebes a WP, hanem mert az MS -szokásától eltérően- elsősorban a felhasználói élményre ment rá, optimalizált, illetve alkalmazások életciklusára is komoly megkötéseket tett.
    Alkalmazásfejlesztés terén egyetértek, bár szerintem ott sem olyan fekete-fehér a helyzet. Lehet, hogy üzletileg jobban megéri kihozni egy olyan platformra a szoftvereket, ami még nincs többszörösen túltelítve, valamint nem vagy ingyenes(/ad supported, aminél ugye rendszeresen vissza kell látogatnia a usernek, hogy fejlesztőnek jó legyen) alkalmazások kiadására kényszerítve. Én inkább a túl szűk kereteket tartom a legnagyobb hátránynak, WP8-cal kíváncsi leszek, mennyire fognak ezek változni.

    sanyicks (#10):
    Azért nem kicsit vagy demagóg:) Ha már mindenképp játékokat akarsz hasonlítgatni, ez inkább a "szaggat a Crysis a legerősebb elérhető konfigon" esete. Persze, még ez is ferdít, hisz az említett játék nem OSS, így nincs meg az elvi lehetősége se a kedves gyártóknak arra, hogy a készülékeikre szabják a szoftvert...
  • skinnyman
    #48
    Az csak az egyik oka, sok masik is van, de a nyiltsagnak is ketseg kivul szerepe volt a dologban. Kereshetunk mas okokat is, de teljesen mindegy, mert az ido az Androidot igazolta. 2 evvel a megjelenese utan 30%-nal jart az elterjedsege, a WP-nek ugyanennyi ido utan (mostanra) ennek a tizedet nem sikerult osszehoznia, 2%-uk nincsen, a WP8 inkompatibilitasaval pedig azt a semmit is lenullaztak ami eddig volt.
    Amugy a nyiltsag pl valoszinuleg vonzotta az Android fejlesztoket is, igy Android appokbol rengeteg keszult mar a startja utan, barmi fele kulonosebb buzditas nelkul. A Microsoft dollarszazezreket fizet folyamatosan fejlesztoknek hogy csinaljanak az o platformjukra is appot, amire amugy eszukbe nem jutna a teljesen jelentektelen piaca es erdektelensege miatt a platformjuknak, ennek ellenere sehogy nem allnak az appokkal es a legtobb fejleszto tudomast sem vesz a platformjukrol (a legtobb felhasznalo meg nem is hallott rola) - jogosan.
  • narumon
    #47
    "És akkorát odab@sznak mind az ájPhoshoknak mind a winPhoshoknak hogy csak úgy zörögnek."

    Igen a 26e forintos telefonnak az a jellemzője, hogy odabasz :D :D
    Wáhhhháhá, max az ember bassza oda a falhoz mikor már az agyára ment a gagyiság :)
  • narumon
    #46
    Miről? 3D forgó kockáról?
    Iphone-on pl a Barrel tud ilyesmit.
  • Ferrer
    #45
    Ja, Androidon van meg widget (amiket mindenki dísznek használ), mél kliens, ami b*szik akkor szinkronizálni, amikor én akarom, hűha - további hasonló minőségű google programmal, meg van mozgó háttérkép, ami az akksiidőt felére csökkenti, mekkora fícsörök tényleg, eldobom az agyam ettől az Androidtól..
  • Ferrer
    #44
    "Talan mert az Android jo volt es nyilt volt, a Symbian pedig egy osdi, zart mocsok."

    Nettó baromság. Nekem még ember nem mutatott olyan gyakorlati megoldást, amiben szerepe lett volna, hogy az Android nyílt (és különben sem egészen az). Ha ilyen lényeges lenne a nyíltság, mindenki linuxra fejlesztene asztali környezetben is.
  • skinnyman
    #41
    "amikor csak Symbian volt az a vezető platform, akkor nem is tudom, miért is fejlesztett bárki is Androidra."

    Talan mert az Android jo volt es nyilt volt, a Symbian pedig egy osdi, zart mocsok. A WP es Android eseteben viszont pont forditott a helyzet, gyakorlatilag kb semmi erv nem szol a WP mellett. Nem csoda h 2 evvel az indulasa utan sincs kimutathato reszesedese a platformnak.
  • hurkaur
    #40
    Nem tudom latjatok-e, de arrakistor( en ki mas, dr fantasztikus) egy szerencsetlen _beteg_ ember. Felesleges ra barmiben is reagalni, csak sajnalni lehet.
  • kakamatyi123
    #39
    >És akkorát odab@sznak mind az ájPhoshoknak mind a winPhoshoknak hogy csak úgy >zörögnek

    Nagyszeru...
    Es ettol neked jobb lesz?:) Ettol elvezel a gatyadba?:)
    Keresnel inkabb egy NOt, ahelyett hogy telefon oprendszerekre vered itt magad...

  • tomboy013
    #38
    Kössz az infot, örülök 1-2 értelmes ember is van itt.
  • Pukkka
    #34
    http://www.youtube.com/watch?v=W_bKq9jl3OE

    Nesze
  • narumon
    #32
    Szerintem ez bármilyen telefonra elérhető, csak éppen rajtad kivül senkinek sem kell. Én biztos elsőként kapcsolnám ki ezt a giccsparádét.
  • Pukkka
    #31
    Értem én, csak felbasz hogy a suttyó szülei képtelenek bekapcsolni a parental control-t..
  • ProgServ
    #30
    Hagyd. Ő egy troll. Azért van, hogy hozzászólást generáljon.
  • Pukkka
    #29
    Te szerencsétlen balfasz. ilyen már 2 évvel ezelőtt még symbianra is. Nyilván a hozzád hasonló 12 éveseknek, még tetszik is.
  • Major
    #27
    Huawei U8510 Ideos X3 (600Mhz, 256Mb RAM) - pl. az Angry birds rio használhatatlanul szaggat.
  • Major
    #26
    Én Ki Más = DrFantastikus, ilyenkor magaddal beszélsz?
  • Major
    #25
    Pontos megjelenési dátum nincs, de ha követed a wp7.hu-t akkor biztos naprakészen kaphatsz információkat evvel kapcsolatban.
  • Major
    #24
    Te gondolat meneteddel élve, amikor csak Symbian volt az a vezető platform, akkor nem is tudom, miért is fejlesztett bárki is Androidra.

    Vagy a 2000-es évek elején, mikor konzol egyenlő volt a PS1-el nem is értem miért fejlesztettek x-box-ra.

    Én egyébként nem rég olvastam egy kimutatást, miszerint a fejlesztők az Android Play-en kapják a legkevesebb pénzt még, WP-n a legtöbbet a saját alkalmazásaikért. Továbbá WP-n minden alkalmazást ki lehet próbálni, így sosem vehetsz zsákbamacskát.
  • ProgServ
    #23
    Troll úr! Írj 99-et, úgy mégnagyobb bullshit! :)
  • narumon
    #22
    Mert nálad aztán repkednek az "észérvek" :D :D
  • tomboy013
    #21
    Ha csak az szólhatna hozzá a cikkhez aki már használt huzamosabb ideig Windows Phone-os telefont akkor szerintem lenne kb 3 hozzászólás. A többi csak értelmetlen és irigy fröcsögés. Amit nem ismersz ne szóld le, vagy ha lebutáznak miatta ne lepődj meg. Igaz DrFantastikus? Sanyicksot, Narxist meg Fergusonpapát már említenem se kell ők minden WP-s cikknél kitartóan utálkoznak. Elhiszem hogy nem tetszik a WP, de minek kell megpróbálni folyton meggyőzni az olyanokat akik próbálták is a rendszert és nem csak képeket láttak róla, hogy szar? Gondolkodjatok már néha mielőtt butaságokat irkáltok. Csak magatokat járatjátok le. Nem szeretem az Andoidot de nem is nyavalygok minden android cikknél arról hogy szar. Konkrétan még egynél se. És most pedig jöhet a visszatámadás ahelyett hogy elgondolkodnátok azon amit írtam Nézzük mennyivel tudtok még lejjebb süllyedni
  • DjDano
    #20
    Ha egy oprendszer jól van optimalizálva akkor gyengébb vason is jól fut, ez az Androidról sajnos nem mondható el. Tehát badarság lenne az alkalmazások fejlesztőinek nyakába varrni mindent.

  • DjDano
    #19
    Ennyi trollt egyrakáson, nagyon lezüllött az SG, ennél már a Bors bulvárlap is magasabb szintet képvisel, jobban képesek kiszűrni az IQ betyárokat, de itt láthatólag még az akarat is hiányzik.

    Az Android igenis lagol, legalábbis ha nincs megfelelően erős vas alatta, sőt még a csúcsmodelleknél is előfordul néha. A WP ilyen szempontból fényévekkel jobban optimalizált, sokkal smoothabb.

    Az alkalmazások száma több az Android esetében, de rendkívül sok a szemét, a Windows Phone alkalmazásboltja is egyre bővül, viszont a szigorú feltételeknek hála sokkal kevesebb a szemét.
  • DrFantastikus
    #17
    es meg az is fontos hogy az Android a nyitotsaga miatt ) az IOS-t is boven eltapossa !!
    ((az IOS-t ugy latom mint a szocializmut ... a WP8-at meg mint a kommunizmust ...
    nah
  • DrFantastikus
    #15
    az Android legalabb 1000 feny'ev-el van elorebb barmelyik mas vacak rendszernel !!! ugyhogy ez a Microfele fos WP8 emlitesre sem melto ! ! !

    Meghogy az Android laggol !? Ekkora marhasagot meg almodni sem szabad , nemhogy kijelenteni ! ! mar a 600 MHz gepeken is ropul. ,, jaaa driver az biztos joo kell legyen , dehat az a gyarto dolga nem a Gugli'e . . .
  • zola2000
    #14
    Ebben jó az iphone, ott van 2-3 hardver amire optimalizálni kell, aztán azon szépen fut minden

    Az android meg abban hogy a múltkor nyomkodtam a voda858at, a legolcsóbb leggagyibb droidot (csak 20ezer), aztán használható okostelefonnak, nem nagyon akadozott sem a menü, sem az angry birds, sem az opera mini (azon a kis 320x240es kijelzőn), míg a zte blade nagyfelbontáson más hátrányokkal, de szintén használható olcsón.

    (Aki meg még mindíg siratja a gombokat az vegyen blackberryt : )
  • sanyicks
    #10
    nekem egy 1200-as celeronon szaggat a a béef3 -> tehát szar a bf3, de főleg a windóz :)
  • fergusonpapa
    #9
    Androidban lagolás kicsit uncsi dolog..

    A wp meg jó hogy hogy akad ilyen vasak alatt... meg az a minimalista paintel kreált menürendszer... azért ne legyünk már naivak. Alkalmazások terén is nagyon levan maradva, nincs értelme rá fejleszteni olyan kevesen használják,csak a nagy gyártók dobják rá mert bevételük másik 2 rendzserből elegendő.. gondolták legyen erre is.. Fos Fos FOS
  • Narxis
    #8
    " de a rátelepített alkalmazások közül némelyik elég vicces ahogy szaggat"

    És ezért tényleg az Android a felelős? Kb. mintha azt mondanám, hogy a windows szar mert sok vírust írnak rá vagy mert az ATi/nVidia valamelyik drivere kékhalált okoz.

    Tessék panaszkodni az app fejlesztőjénél és pikk-pakk megoldja. Általában az új telefonoknál(mindegy, hogy mennyibe került) mindig találni olyan appot ami valamilyen galibát okoz azért mert nem lehet AZONNAL minden telefonra optimalizálni. A WP-nél még nincs ilyen probléma mert nagyon kevés WP-s teló van a piacon és éppen ezért nincs töredezettség se, majd ha több lesz akkor lesz olyan aki 7-est használ, lesz aki 8-ast lesz aki majd mittomén 8.5-öst használ és ha lesz mindegyikből mindegyik gyártónál akkor jönnek majd a bajok.
  • tomboy013
    #7
    Lehet hogy mikor megveszi akkor nincs lagg, de egy pár hónap intenzív használat után szépen megjelenik. Ez tényleg minden droidos telóra igaz. Lehet kötekedni de nekem egyre több ismerősöm panaszkodik a droidra. 2-nek S2-je van, 1-nek S3 és neki lehet hogy az alaprendszer nem laggol, de a rátelepített alkalmazások közül némelyik elég vicces ahogy szaggat. Az én több mint 1 éves Omniámon szökőévben egyszer veszek észre laggot. Nem mondom hogy szar lenne a Droid mert nem az, de én pl nem vennék már csak Wp-s telót.
  • Narxis
    #6
    Soha.