83
Területi, Járási Rendszám
  • polarka
    #83
    Romániában sem verték össze a kocsink egyszer sem, hiába magyar rendszámú. Idehaza jobban gyűlölik a másik városból/kerületből jövőket?
    Lehet, akkor nem is a rendszámmal van a baj, hanem az emberekkel?
  • Motoroj
    #82
    Azt sem kéne megmutatni, hogy milyen autód van. Ugyanis sokak számára annak van több információtartalma.
  • matyi0323
    #81
    hogyha olaszliszkán elütöd a cigányokat, akkor ne csak ott helyben tudjanak félholtra verni, hanem 3 nap múlva meg tudjanak keresni otthon is
    :)
  • ffxi
    #80
    Amúgy ez nem ütközik valami ombusdman törvénnyel? Miért kell mutagatnom másoknak, hogy én hova valósi vagyok?
  • ladarevolution
    #79
    ezt az egy előnyt se értem miért előny?

    ha előtted szüttyög és tudod hogy keres valamit, vagy ha előtted szüttyög és nem tudod a mostani rendszámból, így is-úgy is elmész mellette, vagy ha a forgalom nem engedi meg, akkor szüttyögsz mögötte.

    te sem gondolod komolyan hogy ha valaki ilyenen jelenleg idegbeteg, majd ha más rendszámot lát maga előtt akkor nem lesz idegbeteg.
    hülyeség.
    jelenleg azt mondja a szegedi hogy qrva anyját szüttyög előttem ez a paraszt, az új rendszámmal meg azt fogja, hogy a qrva anyját szüttyög előttem ez a győri.

    mi ebben a jobb? xD
  • Carmang
    #78
    Felmerült az azonosítás kérdése.
    Igen, ha bepötyögi a rendőr a gépbe a rendszámot, akkor az visszadobja neki, hogy ki fia-borja a tulaj. De ha csak simán belökném ide a rendszámomat, akkor nem mondja meg egyikőtök sem, hogy hol lakom ;)

    Mondjuk ez az egy előnye van -az értelmes sofőrök részéről-, ha látom, hogy nem helyi drájver szüttyög előttem, akkor nem kezdek el csodálkozni, hogy "mér megy a hülye negyvennel, ötven helyett", mert egyértelmű, hogy keres valamit, csak nem tudja mi hol van.
  • Carmang
    #77
    Jövőre lesz (ha lesz), még idén eldöntik, hogy mit is akarnak vele.
  • immovable
    #76
    Hozzátok a kenyeret gondolom elektromos vonattal viszik.
  • immovable
    #75
    Mocskos pénzlehúzás az egész, ebbe a kis országba felesleges. Kell a lóvé a haveroknak.
  • matyi0323
    #74
    Mikortól lesz ez az új rendszám egyébként?

    Meg gondolom ugye úgy lesz, hogy az új kocsik majd ilyennel jönnek ki, utána meg a többi autó műszakin kapja meg?!
  • Effe88
    #73
    hát ez az
    egyébként kb,. ja ez lesz
    húúú ez a II.kerbe lakik törjük fel a mercijét vagy húú ez debreceni szúrjuk ki a kerekeit
  • st3ve
    #72
  • st3ve
    #71
  • st3ve
    #70


    Neki is kell majd területi?
  • szabii98
    #69
    minek? így is beazonosítanak ha 30 ezres csekket kell írni, neféljetek...akkor meg? 'ez nyíregyházai, szúrjuk ki a kerekét'??
  • st3ve
    #68
  • st3ve
    #67
    http://new-car-modification1st.blogspot.hu/2010/04/computer-geek-license-plates.html

  • jackoneill90
    #66
    64 várjárás.
  • Zsolti9014
    #65
    Egyetértek.

    Az egy rossz vicc, hogy 50 km-ről este fél 7 után nem tudok tömegközlekedéssel hazajönni. Meg az is, hogy mondjuk aki nem egész 40 km-re jár innen dolgozni, ha vonattal akar menni, csak átszállással tud, ráadásul hiába jársz 6-ra, 4:45-re ott vagy. És hiába végzel 2-kor, hazafelé csak negyed 4-kor indul a vonat. De délutánosba, meg éjszakásba se érsz be ésszerűbben.
    Na, meg a helyi buszközlekedés...

    Persze a fővárosban nem annyira szar, legalábbis amíg ott laktam, addig olyan vonalakon jártam, ahol jött a busz 10 percenként, a metró, meg villamos még gyakrabban.

    De lassan (lassan???) tényleg pont azt az autósréteget fogják ellehetetleníteni, akik nem fényűzésből járnak autóval, hanem mert nincs más lehetőségük.

    Ha lenne normális tömegközlekedés, nem lenne ennyi nyávogás. Az autósok fognák magukat, és átülnének vonatra, buszra. De nincs!

    Maga a területi rendszám nem lenne hülyeség tényleg, de ezzel kapcsolatban meg a #60-as hozzászólással értek egyet. Bár ekkora országban a járási rendszámok helyett megyei is megfelelne.

    De persze, csak a pénz kell (#54). De akkor ne ezredszer is az autósokat vegyék elő, hanem a képviselői pénzeket (egyáltalán, milyen képviselő az, akinek mondjuk két év alatt van 3 felszólalása, meg ilyesmi?), meg a dolgozni nem akarók segélyeit.
  • kifli
    #64
    Nem mindent az autósokra kéne ráverni. Mert olyan lehúzás már autót tartani, hogy hihetetlen. De majd járok fel Szegedről Pestre biciklivel ok? Vagy vonattal, ami mennyi is? 2,5 óra +késés, ráadásul koszos, büdös.

    Ameddig nincs rendes alternatíva, addig hagyjanak a faszomba. Ha lenne itt olyan tömegközlekedés, mint a nyugati vagy távolkeleti országokban, akkor lehetne büntetni az autósokat.

    Faszán odavág még a gazaságnak, hogy az emberek a pénzüket, mind kidobják benzinre, meg ilyen-olyan néven beszedett sarcokra. Az állam sem jár vele hosszútávon jól. Ha az embereknek nem jut másra pénz, akkor romlik a gazdaság, ebből következik az, hogy elvesztik az emberek az állásaikat. Így a most beszedett plusz pénzek kb arra fognak elmenni, hogy fizetik a munkanélküli segélyt, a sok munkanélkülinek.

    Nem mindenki azért tart autót, hogy felvágjon vele a tinisunák előtt, a plázaparkolóban.

    Mellesleg már várom, mert tuti, hogy idegen területről származókat szivatják majd a rendőrök. Nekem meg BP-re van bejelentve a kocsi, hogy tudjak parkolni Erzsébetvárosban.
  • Attila8805
    #63
    Lehet ott is úgy lesz mint nálunk németben hogy +35 euróért te választod meg a karaktereket.
  • SötétBarom
    #62
    Basszák meg, pont mire jönnének a kurva jó OMG meg WTF rendszámok. Fuck the system.
  • st3ve
    #61
  • pxxl
    #60
    teljesen rendben van amúgy a területi rendszám dolog. én viszont a mai napig nem értem, hogy melyik idióta gyökér vezette be új rendszámként a xxx-000 elrendezést. tiszta hülyeség. bár arra jó volt, hogy majd (most) lehúzzák a népet egy cserével. már akkor be kellett volna vezetni a területi rendszámokat.
  • n000rbi
    #59
    Milyen jó már, egy ritka/drága darabnál elég lesz ránézni a rendszámra és máris tudja a szarházi autó-/motortolvaj, hogy melyik környéken keresse. Ezt itt nálunk maximum erre fogják használni.
  • Garga Pitic #58
    A jelenlegi rendszám alapján is "azonnal és össze nem téveszthető módon hozzá lehet rendelni aktuális nyilvántartási helyét, üzembentartója lakóhelyét" a gépjárműhöz.
    Fölvetne pár kérdést, ha nem így volna.

    NFM bácsi jól megaszonta, köszönjük neki.
  • Effe88
    #57
    nem kéne ide rendszámcsere:)
    írják meg minden autotulajnak, hogy januárig mindenki fizessen be kb.15 ezer forintot mert kell a pénz:)és ennyiD:D:D:D:
  • ManoNegra
    #56
    A linkben kicsit elírták, az nem lenne olyan nagy baj, ha 2031 januárjától vezetnék be. Arra fel tudnánk készülni.:-)
  • Effe88
    #55
    http://www.origo.hu/auto/20120830-jarasi-alapu-rendszamokat-vezethetnek-be-2031-januarjatol.html

    "Arra a kérdésre, mi szükség van a jelenlegi rendszámok lecserélésére, az NFM azt választ adta, hogy "a területi rendszám alapján a gépjárműhöz azonnal és össze nem téveszthető módon hozzá lehet rendelni aktuális nyilvántartási helyét, üzembentartója lakóhelyét". E szerint a "területi jelölés hozzájárul a rendszámtábla-felismerő rendszerek hatékonyabb működéséhez, valamint a Belügyminisztérium előzetes észrevétele szerint az utazó bűnözők kiszűrésének megkönnyítésében is szerepe lehet".

    "Mivel a jelenlegi rendszámfelismerő rendszerek eddig is remekül elboldogultak az ABC-123 formátummal, és a profi bűnözők se saját rendszámmal (autóval) mentek törvényt szegni, a valódi ok a költségvetés bevételeinek növelése lehet, ugyanis a mintegy hárommillió személyautó és egymillió teherautó, illetve autóbusz rendszámának lecserélése jelentős bevételt hozhat. Jelenleg egy pár általános rendszámtábláért 8500 forintot (plusz 585 forint az érvényesítő címke) kell fizetni az okmányirodákban, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy az új rendszámhoz valószínűleg új törzskönyvet és forgalmit is szükséges lesz kiállítani, amelyekért további 6000 forintot kell majd fizetni. Egyelőre nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy a tervezet szerint új rendszámot kell-e majd venni, ha az autó üzemben tartója egy másik járásba jelentkezik át állandó lakosként. Az államnak fizetendő illetékeken túl egyéb járulékos költségeket is felvet az esetleges rendszámcsere, nagy kérdés, hogy a hitellel finanszírozott járművek szerződéseit módosítani kell-e majd, és ennek költségeit ki állja, mi lesz a rendszámalapú parkolási engedélyekkel és autópálya-matricákkal."
  • Carmang
    #54
    Nem tudom miről vitáztok... Mikor felmerült a rendszámcsere ötlete, már akkor mondták, hogy egyszeri pénzbevételt várnak az államkasszába.
    Erről szól az egész, és nem másról.
  • Zoli007
    #53
    Mi is úgy vettük, pedig nem vagyunk gazdagok. Mi ezen a nagy dolog?
  • Willi Betz
    #52
    Elvétve,akinek van pénze. De többnyire cégek vesznek.
  • st3ve
    #51
    Tényleg vesz valaki uj autót kp. re??Hitelre már ugy is felejtős.
  • Willi Betz
    #50
    Amilyen sűrűn vesznek új autót a népek,még legalább 10 év :D Gondolj bele,még csak az ME,MF környékén járnak az új táblák. Bár tény,hogy boldog,boldogtalan kérhet új rendszámot átíratáskor.
  • [HUN]FaTaL
    #49
    Mert hamarosan elfogynak a rendszámok és nem lehet újra kiadni a régieket.

    Inkább azt nem értem, hogy miért kötelező, miért nem fokozatosan (az új autókkal) vezetik be, ahogy normális országban szokás. Így tényleg csak a lehúzás megy.
  • Palinko
    #48
    ja meg ha ki van adva rendőrnek hogy szedjen be x pénzt megindul a vadászat más városból jövő kocsikra
  • Zoli007
    #47
    Egy okot mondj, mi haszna van lecserélni ilyen rendszerre! Nem azt mondom, ha az elejétől fogva ilyen rendszer lett volna, OK, nálunk is így van, de most csak ezért cserélni a rendszámokat. Ez max. arra jó, hogy lássák nem vagy odavalósi, és nagyobb valószínűséggel b@sszanak ki veled az emberek.
  • DIESEL DOG #46
    Több európai országban már nagyon régen ilyenek a rendszámok, szerintem nem hülyeség...
  • Frosty01
    #45
    kúrvára nagy faszság szerintem is.
  • Lammer
    #44
    nem is tudok tobbet hozzatenni... :( lehuzas rulez :(