83
Területi, Járási Rendszám
  • polarka
    Én elég sok azonos típusú autót szoktam látni meglehetősen eltérő rendszámokkal, úgyh nem tom mire gondolsz.

20, amelyik egy területről származik. Nem pedig 400 (20 körzet miatt), amelyik szerte az országban akárhol lehetne.
  • [HUN]FaTaL
    De meg lehetne, minden normális országban így csinálták (Ausztria, Szlovákia stb.).

De nálunk muszáj lehúzni az autósokat, így idehaza nem lehet. Egyébként lenne értelme, mert soha nem fogyna el a rendszám. De az sem lenne hülyeség, ami a Dánoknál van, hogy az ember kapja a rendszámot, nem az autó és, amikor kocsit cserélsz viszed magaddal.
  • Narxis
    Baromság.
  • Sippie
    sokra nem mész vele, a kereskedésekben megérkezett autók egymás utáni rendszámot kapnak, és a színük is simán lehet ugyanolyan. Ha nem jegyezted meg a számot, akkor lehet ugyanúgy még 20 másik ugyanolyan színű és kategóriájú autó.
  • polarka
    Könnyebb megjegyezni, mert általában a rendszámhoz más értelem nem társítható. Most meg egy térséget is társíthatsz hozzá.
    Ha nincsen alkalmad elolvasni a teljes rendszámot, akkor az adott térség szerint is lehet szűkíteni a keresést.

1ébként meg nem lehet úgy megoldani, h mostantól az újonnan eladott kocsikra csak ilyen rendszám helyezhető az országban?
  • ProGabe #38
    Na ez az! Mintha nekünk autósoknak kéne beazonosítani, hogy honnan van a másik. Hiszen a hatóság csak bepötyögi a rendszámot és máris tud mindent. Tehát akkor miért is kell ez? De most komolyan! MI.A.FASZÉRT.KELL.EZ? Van valami értelmes magyarázat egyáltalán?

Megint egy olyan dolog, amiről minden épeszű ember tudja, hogy pénzlehúzás, mégsem teszünk semmit. Ja hogy nem is tudnánk? Talán ezen kéne változtatni!

Hülye topik, mert politika nélkül erről nem lehet beszélni (mondjuk már ott tartunk, hogy mindig, minden beszélgetés politikába fullad), az meg ugye itt tilos. Azért egy magyarázatot, ha tud valaki, azt írja már le, legyen olyan szíves.
  • Effe88
    semmi értelme
    csak egy kis szokásos pénzlehúzás
  • Sippie
    és mit kell azonosítani? Valami köcsög beintett, nézzük csak meg honnan van? Tápiszeccccsőőő, holnap már megyek is le agyonverni, vagy minek?
  • Andr0
    +1 Kis országban felesleges bonyolítás...
  • Willi Betz
    Fogok neki örülni...1 hete van rendszám az autómon. Kurvára felesleges,lennének ennél fontosabb dolgok is,dehát a feketelábú és a kuszaszemű köcsög haverja majd tudják,ők megmutatják. A seggüknél fogva kéne felszúrni mindkettőt árbóc végre.
  • Lacee86
    Az anélkül is kiderül. :D
  • Effe88
    bicajosok ne szóljanak már bele:D:D:D:Dlehetőleg:D:D

amúgy ezek után meg majd jön az évente kötelező műszaki:)
  • st3ve
    Üres az államkassza???Pár Milka, Miliárd mindig akad, minden baromságra.Jútalom, járulékok, nyaralási pénz, nem kis összegekben.Most is 40 milliárdért ott vagyunk Afganisztánban, az egész rendszámcsere 35 milliárdok akar beszedni Viktor és csapata.
  • ProGabe #30
    Azért azt ugye érzed, hogy egy akkora baromságot írtál, mint ide Lacháza (innen az nagyon messze van ám)!
  • st3ve
    A járástérképet azért linkeltem. mert jó sok járás lesz.Gyász se fogja tudni melyik kocsi honnan jótt.
  • tigeroo
    mindig mosolygok amikor ezt láttam kirakva itt-ott. arra bezzeg senki sem gondol hogy üres az államkassza és a csőd szélén áll az állam. ha majd 1000ft lesz a kenyér meg liszt kilója, akkoris a benzint meg az autójukat fogják sírni?
  • ProGabe #27
    "beazonosítás és egyéb okokból hasznos."

Jah, főleg egy UTE - FRADI meccs közben a parkolóban^^
  • dave123
    ma meg két retkes cigánykurva keveredett elém a putriból, akik azt hitték átgyalogolhatnak a 4 sávos főúton, én emg majd szépen lefékezek, hogy nehogy felcsapódjon a dagadt picsájuk a szélvédőre, de természetesen haladtam tovább 60-nal, mert ez szólt a rádióba.
    És még nekik állt feljeb, de kikiabáltam, hogy ez nem járda.
  • ProGabe #25
    Normális gazdasági helyzetben nem lenne belőle felháborodás, csak ugye manapság 15e szar magyar forint a SEMMIRE eléggé nagy pénzkidobás.

Aztán ott vannak ugye az egyéb okmányok (éves pályamatrica, parkolás, behajtási engedély, stbstb), ezeket egytől egyik le kell cserélni, és valahogy kételkedek benne, hogy ez ingyen menne.

Eljátszották ezt már egyszer, akkor nem lett belőle semmi, úgy látszik kiürült valamelyik kassza. Anno volt is egy vicces körlevél:

"Szeva Viki! Orbán Viktornak…

Most olvasom,hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat,mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok!
    Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!
    Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi,bazdmeg! Ha a… kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?!
    Aztán, arra is gondoltam,hogy mi lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza!
    Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!
    Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!!
    Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee!
    Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!!
    És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?
    JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó – persze borsos áron – kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!)meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!!
    Lesz itt rend!
    Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;)
    Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást!
    P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!"
  • st3ve
    Mi az nekik naponta cserélgethetik a rendszámot, nálunk ez a legégetőbb probléma?
  • dave123
    tisztelet a kivételnek, azaz magamnak, meg a többi értelmes bringásnak.
  • dave123
    Nem lennék mérges, sőt örülnék is neki, hogy az idióta bringás faszokat is meg lehessen baszni.
    Azt hiszik mert bicajúton mennek át szét sem kell nézniük, csak fék nélkül átmehetnek a kocsik előtt.
    Hát basszák szájba a ribanc kurva anyjukat azt, nekik is kint van az elsőbbségadás kötelező tábla, legalább a fiát tanítaná meg a szerencsétlenje bassza meg hogy fékezzen, de nem, ő megmutatja a példát, hogy a kocsisok előtt, fék nélkül át lehet menni.
    z ilyeneknek feldugnék egy sündisznót
  • Rash87
    Meg is válaszoltad... "minden értelmes országban..."
    Szóval ide felesleges,s pénzlehúzás ismét.
  • st3ve
    Még várd ki a végét, hogy biciklire nem kell plakett.
  • Lacee86
    Ausztria, Svájc stb. még kisebbek, és sztem egyáltalán nem hülyeség, beazonosítás és egyéb okokból hasznos.
  • Effe88
    újabb kis pénzszedés
    tök felesleges
    de kell a pízzz a jó kormányunkanak
  • Büdös Bohóc
    Hülyeségeidet honnan veszed?
  • dave123
    neked úgy sincs kocsid minek írsz ide?
    Bicajra nem kell rendszám.
    CSő
  • tigeroo
    kell a pénz a kasszába, ezért az új fícsör, ennyi.

autót tartani manapság úgyis luxus, szal csengessétek csak
  • dave123
    kicsit meg kell bőgetni a motort
  • dave123
    mondjuk nekem elöl felragasztható rendszám van, mert dögösebb úgy a kocsi.
    MEg beleakadtam mindig a rendszemtartó keretbe mikor a motorháztetőn dugtam a csajom, és leszakítottam.
  • Büdös Bohóc
    igen
  • Büdös Bohóc
    minden értelmes országban van ilyen, lehet ez lehúzás miatt lett csinálva, de jó dolog, hogy bevezetik
  • Petka
    *országban
  • Petka
    Egy ilyen kis ország, mint a miénk, totál hülyeség.
  • CattiBrie
    A Facebook like gomb lemaradt. :D
  • gabo91
    Új rendszám minden kocsira oké nem gond. És ha veszek egy használt autót ország másik feléről, akkor csináltassak új rendszámot igaz...
    nem is lehúzás...
  • Lacee86
    Igazából egy csomó külföldi országnak így van felépítve a rendszáma, h látni a várost vagy régiót rajta. Sztem nem hülyeség.
  • ManoNegra
    És rendszámgyártó kft-d is van.
  • dave123
    Szerintem jó ötlet, az a 15 rugót kipengetem simán, Orbán tesó meg haverom.
    MEgn ekem jobban tetszik a területi rendszám, hamarabb felismerni ki hol lakik.
    "Nézd má', az egy Győri Ferka, deszíp"
    Stb.