2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • Pares
    Remélem a nem hivatalos javításokat is figyelembe veszik, így kapásból elég sok probléma megoldódna.
  • mcmoha
    Ma megjelenik az első hivatalos patch.
  • SaGa Jr
    Nem csak azokat kell megölni de a PDA-kat is össze kell gyűjteni ott. A harmadik dög és PDA is az elgázosított épületben van. (térképen is mutatja halvány kék karikával). Mielőtt bemész kapd fel a gázálarcot (kb 5 percig aktív szóval nem lesz elég a teljes épület tüzetes végigjárására). Amint felkaptad a PDA-t jön a bloodsucker.
  • woy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hátrébb van, ilyen zöld gázzal elárasztott terület, oda kell a gázállarc
  • Herold
    Rostock factoryban van egy olyan feladat, hogy öljem meg az összes bloodsuckert. A félig kész épületben, ahol a két Duty holtteste van, volt 2 vagy 3 ilyen szörny, de még mindig hiányzik legalább egy, az hol lehet?
  • Herold
    Meg van egy kék pendrive is, az egyiket a bárban vettem, a másikat meg adják, mikor megbíznak a küldetéssel.
  • grimm13
    dx10 lett a nyerő :D most viszont olyan világos a kép hogy alig lehet látni valamit, vagy vibrál .... próbáltam a kommentek közül azt amiben le van írva hogy a törölt user file miatt át kell írni pár dolgot de nem sokat segített, erre van valami megoldás ?
  • mcmoha
    Kapcsolj DX9-re.
  • mcmoha
    A Bárban vagy Szidorovicstól kellett volna venni egy zöld színű USB modult. (Baromi drága.) Ha megvan akkor duplakattintás az ikonjára és lehet tölteni.
  • grimm13
    nekem most a szeméttelepről a duty bázis felé menet fagy ki :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Expression : fatal error
    Function : CResourceManager::_GetBlender
    File : ..xrRenderResourceManager.cpp
    Line : 70
    Description : <no expression>
    Arguments : Shader 'def_vtx' not found in library.
  • Fradi88
    Sziasztok!

A Lab X-18-ban megtaláltam az 5 dokumentumot meg a régi számítógépet is a kód is megvan, de mit kell azzal a számítógéppel csinálni? nem engedi a pda-ra letölteni az információkat
  • bfbc2
    itt irja fent balra,hogy milyen dll fájlokat kell kivenni a lost alpha/bins könyvtárból,utána elvileg pöccre indul.
    http://www.moddb.com/mods/lost-alpha
  • VincentHW
    Hm... ez nekem nem így volt... engem kapásból lőttek a Monolithosok (benne lehet, hogy mikor a bandita ruhát kellett keresni, nekem nem adott meg koordinátát a térképen - hát nagyjából átpásztáztam a környéket az épületeken kívül. A monolith bázisnál észrevettek, lőttek is rám párat míg elfutottam, de nem bántottam senkit. Talán ez kavart be...)

@Herold: Igen, én is belefutottam ebbe, nem enged át Cordonból - igaz a küldetés kiírásban szerepel is, hogy Garbage-on keresztül kell eljutni a helyre, de hogy miért szőröznek ezen, az rejtély :)
  • Herold
    Na, gondoltam benézek a katonai bázisra Cordon déli részén, némi páncéltörő lőszerért. Lószart, a bázisnak semmi nyoma, és lőszer sincs abban a pár bódéban. Ráadásul nem enged át Rostock Factoryba az átjáró, pedig oda mutat a fehér nyíl.
  • SaGa Jr
    Azzal a manussal beszélni kell úgy, hogy bandita hacuka van a karaktereden. Ruhát meg találsz a monolith bázistól kicsit északabbra, a térképen nagy sötét kerek foltként jelölt területen. Lesz ott egy mélyedés amiből nyílik egy alagút. Na oda menj be, ott lesz a megfelelő ruha. Vedd fel és úgy menj oda a dülöngélő manushoz.
  • SaGa Jr
    Veles mikor küldetést ad akkor mindegy mi van rajtad, mert átsorol Stalker csoportból a játék bandits-ba.

A Monolith csókák meg nem lőttek rám, simán ki és be sétáltam hozzájuk a bandita álcában. Megszereztem amire szükségem volt és kijöttem. Amint ruhát cseréltem a távozás után és visszamentem akkor már lőttek és utána már hiába vettem vissza a bandita rucit.
  • Pares
    Nem hiszti te túlintelligens, azt akarjuk, hogy hibátlan legyen, ezért jelentjük a hibákat. Gondolkozz el rajta...
  • mcmoha
    Ezeket próbáltad már?
    Valahol olvastam, hogy az XP nem támogatott de a patch-ba beteszik.
  • fuszhi
    Maga az egész tetszik végre összehoztak régen egy olyan játékot amiben a táj életszerű a hangok és hangulat. Mikor elér az ember a kereskedőhöz vissza majd a kocsmároshoz és kicsit megpihenhet , hogy nem lövöldözhet csak úgy össze-vissza. Stb. Igazából nem kellett volna semmit csinálniuk. Kiadhatták volna ugyan azt a sztorit felújított játék (COP)motorral és az általad mutatott videóban lévő növényzettel illetve a Komplett módban található textúrákkal, és kész. Én megvettem volna megint és nekik megint pénzük lett volna belőle. Amúgy idáig oda jutottam hogy azt írja ki hogy debug az eredeti bin könyvtárból átmásoltam a lost bins könyvtárába a fájlokat.
  • mcmoha
    Ha a grafikára buksz akkor ezt nézd. :) (Az enyém gyenge laptopra van telepítve)
  • fuszhi
    Lehet felrakom az eredetit azt nem érdekel ez , esetleg tudja valaki hogy dvd verzióban hivatalosan megjelenik majd?
  • fuszhi
    Aszta
  • mcmoha
  • mcmoha
  • fuszhi
    Igen olvastam, de sajnos nem találtam. Láttam volt valakinek ilyesmivel problémája. Ha valakinek ilyen problémája akad például nekem, én kiteszek egy posztot mi a hiba és a megoldás, arra az esetre ha valaki rátalálna egy helyen legyenek a dolgok. Nekem két dolgot ír ki ezt az előzőt és a másik hogy 120.dll még ha a helyére másolom is a dll eket.
  • Herold
    Olvass vissza, asszem volt ilyesmiről már szó.
  • fuszhi
    Köszi. Azt Írja bins/XR_3DA.exe: nem Win32 alkalmazás.
  • Herold
    Nem kell hozzá a ShoC. Önállóan fut.
  • fuszhi
    Sziasztok ! Ez a lost alpha ez most akkor egy mód? Tehát ahhoz szólok aki biztosan tudja mert úgy telepítette. Kell hogy felrakjam a jogtiszta eredeti stalker shadow of ot , és arra telepítsem rá a cuccost, vagy csak magába dobjam fel, és az után mit csináljak? Pl ha ki ír valamit 3dx vagy 120 dll ilyesmire gondolok. XP van 32 bites op rendszerrel. Üdv
  • gtc376
    Fantasztikus ez a játék, végre igazi stalker-feeling.
    A bugok miatt hisztizőknek meg mondom, ez a játék INGYENES, a készítők már letettek valamit az asztalra, most TE jössz
  • VincentHW
    A bandita ruha "csak" addig kellett amíg a részeg fazonból kiszeded a jelszót a Monolith kapcsolathoz - ám azok helyből lőnek rád, amint meglátnak. (itt a bug...)

Később a Veles-től kapott küldinél (bandita széfes dok) már nem is néztem, hogy bandita ruha van-e rajtam vagy se (bizonyára nem, mert lödöldözni kellett)... ezek szerint még működött akkor is az álca?
  • Fradi88
    Sziasztok!

A bandita ruhát hogy lehet megszerezni?
    Jelöl a képen egy részeg banditát, de sehogy se tudom tőle megszerezni a ruhát
  • SaGa Jr
    Nem tudom, nálam nem volt gond. A bandita ruhát az alagutakból szereztem, dumáltam a főnökkel, helyesen válaszoltam így megadta a széf kódját, kinyitottam és nem jött támadás senkitől. Támadás azután következett be, hogy kiszabadítottam a duty foglyot, addig viszont nem volt gondjuk. Azután viszont a bandit ruha sem védett meg így visszahúztam a stalker öltözéket.
  • TOMSILENT
    Minden bug.
  • mcmoha
    Csak azért, hogy bejuss a bázisukra.
  • VincentHW
    Ez is bug.
  • Herold
    Köszi.

Azt azért nem értem, a dokumentumok ellopásánál mi értelme volt bandit ruhába öltözni. Ugyanúgy kiszúrnak, mint más öltözettel.
  • lerboy
    Ok. köszi.
  • VincentHW
    Most csak tedd az övedre. Csipog ha anomália/sugárzás van a környéken. Az artifactok pedig láthatóak - így nem kell "kézbe venni".
  • lerboy
    Bocs srácok, rég játszottam már STALKER játékkal, ezért a buta kérdés:

A detektort hogyan lehet kézbe venni? A régi STALKER játékoknál az 'O' gombbal lehetett, asszem, de most nem tudok rájönni.