2998
A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
rtcwtzs #1154 Azt hiszem nem tudok tovább játszani. Az X7 felé tartok de ha jobbról megyek, ha balról kilép a játék ezzel:
Expression : !((E->get_killer_id() != ALife::_OBJECT_ID(-1)) && g_Alive())
Function : CEntity::net_Spawn
File : Entity.cpp
Line : 173
Description : server entity [out_pool_room_sniper][29331] has an killer [29331] and not dead
Valakinek valami ötlet? -
ataaa #1153 Kössz a tippet srácok! :-9 -
#1152 Ha visszamégy abba a szobába ahol magadhoz térsz mindig újrakezdődik a visszaszámlálás. A kontroller kinyírásával vesztesz időt, szóval akkor hasznos. Ha fentről lődözöd a zombikat valami mesterlövész puskával, alaposan megritkíthatod őket. Akkor megint vissza a szobába, ujrakezdődik a számlálás és akkor futás. Mindegy milyen sorrendben kapcsolod le a cuccot. -
#1151 Az egy elég szopatós rész, párszor töltsd vissza az álmodós előzményt, hogy megtanuld a pályát. A 2. kapcsolóhoz kerülni kell a külső ívről, mert el van torlaszolva 2 út is. -
ataaa #1150 Abban a laborban ahol időre kell lekapcsolni a generátorokat miért hal el a játék minden visszatöltésnél? És a fegyveres zombik végtelenségig jönnek? Nem férek le a lépcsőn.
Ti hogyan csináltátok, mert rohadt idegesítő hogy minden elhalálozás után újra el kell indítani a játékot. Az egy dolog hogy semmit nem látok, de engem mindenki más lát.
Vajon miért így lett ez megoldva? Szopni nem jó... -
ColOnelMajoR #1149 Köszönöm az eddigi segítséget ! :) -
ColOnelMajoR #1148 Sajnos nem oldotta meg a problémát.
Elővettem egy régebbi kimentést, ahol egy másik területen voltam és simán átgyalogoltam a rostock-factory területére, nem akadt ki. Sajnos a területen megint elkezdte a kiakadást.
:( Megvárom, amíg kijavítják. -
SaGa Jr #1147 Miért kéne kettesével szedni? Mikor jön a kitörés és nem tudsz elbújni, akkor nyomj be egyet azt annyi.
A kérdéses helyen meg a hatás a gyógyszerek nélkül is elmúlik, csak ki kell menni egy másik térképre és vége is a negatív hatásnak. A gyógyszereket tartalékold inkább vagy add el (egy rakás pénzt érnek). A kutatók ugyanis meggyógyítottak már, csupán az utóhatásokat szenvedi el Strelok.
A kutató manus meg a 3 összeszedhető tárgyért állítólag (ezt olvastam, én fel sem szedtem az eldobhatatlan vacakokat mert csak a helyet foglalják és a hasznos terhet csökkentik) 3 küldetést fog kínálni, de nem egyszerre. Az elsőnél elkéri az elsőt, aztán kicsit később vissza kell menni (1 nap múlva bár állítólag elég lehet csak átmenni egy másik térképre azt visszajönni kicsit később) és adja a második feladatot amihez a második cucc kell neki. Viszont nem árt észben tartani, hogy ha valaki ott elmegy hogy megszerezze a működőképes pszí sisakot, akkor mikor kikeveredik majd a laborból ahol az van, a kutató már elérhetetlen lesz mert a bunkere zárva marad.
A javító készlet hibás, felesleges hurcolni. Vagy fel lehet tenni próbaként a korábban linkelt bugfix csomagot. Annál az esetek 50%-ában működik a másik 50%-ában meg nem. -
#1146 Nem tudom, én soha nem szedtem. Összesen talán 2 kitöréssel találkoztam a játék során, abból az egyik Countrysideban volt amikor bevittek, a másiknál találtam menedéket. -
ataaa #1145 És X-Virus Antidotra szükség lesz még? És tényleg kettesével kell szedni? -
#1144 A szerszámokat tőlem se kérte többé, az első után. A javítókészlet meg mindenkinél bugos. -
SaGa Jr #1143 Elolvasva a GSC erről szóló topikját a probléma igazából nem az hogy meghalhat egy kitörésben a manus, hanem hogy nem aktiválódik az a script ami miatt nem lőnék a játékost mikor be kell menjen a faházba a kitörés elől.
Javítása várható a következő patch-ben. -
ataaa #1142 Concrete Factoryba menet, amikor jön a kitörés az úton és bevisznek a kutató állomásra, kapok 2 X-Virus Antidotet.
Az normális hogy mind a kettőt be kell vennem, hogy elmúljon a kitörés hatása?
Legyen nálam még ilyen szer, lehet számítani még kitörésre a játék folyamán? csak azért mert marha drága. Először 16 000 volt, miután csináltam a dokinak küldetést már csak 13 600, de az is marha drága.
Minden esetben 2 adagot kell beadni?
A másik hogy a gátnál találtam Basic és Calibration toolkitet és Condensont.
Mellélkküldetésként azt szeretné a kutató, hogy vigyem el ezeket neki. Miután a Condenson-t átadom neki, a többit már nem kéri.
Biztos neki kell ezeket adnom? Mert az előzőrészekben ezekkel lehetett további fejlesztéseket eszközölni.
Ezen kívül van egy javítókészletem, de ha használni akarom, azonnal elcrashel a játék. Nektek is? -
SaGa Jr #1141 Az úgy biztosan nem jó, hiszen akkor nem tudod folytatni a patriarch-os vonalat (kiesik pár ott kapható feladat talán). De sajna ez ismert hiba, hogy nem immunisak a blowout-ra a fontos NPC-k.
Amúgy melyik Blowout nyírta ki őket? Az amit te idéztél elő azzal, hogy elmentél a Hermit cuccáért vagy egy véletlenszerűen beköszöntő változat?
Előbbi kivédhetetlen, utóbbi elől csak ki kell villámgyorsan rongyolni (még mielőtt lejárna a számláló) a pályáról, át egy másikra, várni ott pár percet azt visszamenni. Ekkor olyan mint ha meg sem történt volna a blowout. -
#1140 Az egyik fejlesztő szerint ez egyelőre így a jó, menj tovább a játékban. Javítva lesz valamelyik patch-ban. -
rtcwtzs #1139 No, hát nem tudom, így a jó-e, de a kitörés után Patriach és a bandája holtan fekszik a gyülekező helyükön. -
#1138 aham, értem a sebzést, akkor ez a "gond".
Viszont az ai. reagálása sehogy sem jó, mert pl. az egyik bandita nem lő rám, simán fütyörészve ballag velem szemben, a másik pedig mellette elkezd lőni szó nélkül. Vannak kb. 15-en a házban szétszórva, mész a folyosón, jönnek veled szembe, és semmi reakció. Bemész egy szobába, állnak ott ketten, semmi reakció. Mész tovább, a folyosóra kimész és most egyből lő aki meglát. Lelövöd, mész tovább, és aki ott állt 2 méterre nem csinál semmit, hiába lőtted le a másikat. Bemész a másik szobába, egyből lőnek megint.
Szóval, mi alapján lő le a 15 banditából (akik egy helyen vannak) az egyik, a másik meg rád sem bagózik?
Én úgy képzelem hogy ha van rajtad álruha és nem fogsz fegyvert akkor senkinek sem kéne lőnie. Én ebben nem látok semmi logikát. -
SaGa Jr #1137 Herold:
Ez az a hely ahol miután megszerezted a kódot a Monolith csapattól (akár erőszakosan akár úgy hogy beszéltél a kontaktoddal bandita ruhában) jönnek a hadsereg legényei, megtámadják a monolith egységet neked meg el kell húzni a csíkot másik térképre kocsival (ezután jön az alagútban mászkálás mely végül Veles-hez visz a SIN ottani főhadiszállásán).
PhantomAss:
Megint kérdem, milyen fegyver? Egyébként a hangtompító lassítja a lövedéket, csökkenti annak sebességét és átütését, így a fegyver ellen a védelmek kicsit javulnak. Nem sokat, 5%-ot de mivel a pisztolyok eleve gyengén sebeznek és a banditákon mind van az alapnál jobb lövedékállóságú ruha, ez pont elég hogy 2-3 lövés kelljen beléjük még fejbe is. Ha nem sikerül arcon lőni a banditát egy erősebb pisztollyal (nem 9x19-es vagy 9x18-as meggymag köpködővel) akkor bizony 2 skulót is rá kell pazarolni. Ennyit tesz az alap bandita ruha 15%-os bulletproof értéke ami az átlagos pisztoly sebzését ennyivel veszi le. Namost ha megnézed a sebzést jelképező csíkot a stukkernél, az ha teli van akkor lesz one shot one kill hatás. Páncélozatlan célpont ellen. A pisztolyok legerősebbjei is 41%-on tetőznek. Ez duplázva is csak spec skulóval fog egylövéses halált generálni fejlövésnél ha nem közepes zsintű védelemmel ellátott páncélzata van a célpontnak (mert akkor bizony kettő fog kelleni ellene is).
Assault rifle (AK meg a többi karabély) esetén max 2 lövés szokott kelleni erősebb páncélos legényekbe fejlövésnél (katonákat szemből/oldalról tudod egy fejessel leszedni, de zárt sisakosoknál már nem lesz meg ez az előny.
A banditák nem támadása meg arra vezethető vissza azon a map-on, hogy ha az elképzeltnek megfelelően végzed a feladatod akkor ők havernak hisznek. Ezért is nem reagálnak rá hiába lövöd őket. Tény hogy hiba, de ez pusztán az aktuális viszonynak tudható be. Amíg kellően le nem rontod vagy az előre beállított dolgok be nem következnek, nem támadnak meg. -
ntex #1136 Ne gagyi mordályokkal harcolj velük. Egyébként nem tudom nálad miért van így, nekem az alap pisztollyal is 1 fejes volt egy bandita a factoryban mikor be kellett támadni. AK-val meg jobbfajta NATO fegyverekkel meg pláne. AZ AI-t meg úgy vettem észre akkor ilyen ha nem vettek észre. Ha észrevesz valaki akkor a közvetlen közelben lévők is átmennek "Alert" módba és mindenki téged fog keresni. Ha sikerül úgy lelőni őket hogy nem vesznek észre akkor azzal sem foglalkoznak ha a mellettük ülőt lövöd agyon. -
#1135 banditák konkrétan a félig kész többszintes házban, ahová többször is vissza kell menni ajáték során (duty-s fickót is ott tartják fogva)
többször kipróbáltam hangtompítós pisztollyal, minimum 2x fejbe kell őni közvetlen közelről, de inkább 3x. Nagy bánatom hogy a játékban egyáltalán nem lehet lopakodni, pedig adná magát hogy így csináljunk meg küldiket (mint pl. a Metro 2034-ben).
De amúgy igazad van, én is úgy gondolok rá mint egy alfára, god mode-al játszom és így nincs probléma, persze nem az igazi sajnos
A helikopter előli menekülésre gondolok igen, ott pedig ahogy beszállok a kocsiba már szét is lő a helikopter, ki sem tudok kanyarodni az útra, épp csak az I betüt megnyomom és már lángol is az autó. -
rtcwtzs #1134 Nee mostmár tényleg nem értem mi van itt. Egy házat találok -keritéseken átugorva- ott van nomad cucca, kilépek és hirtelen villám gyorsan elkezd telni az idő! reggel és kis idő mulva este van :D ez a normális játékmenet? -
#1133 Az melyik mapon volt? Kurvára nem emlékszem ilyenre, lehet, hogy én lelőttem azt a helit még az elején. -
SaGa Jr #1132 Szerintem a helikopter elöli kocsival menekülésre gondol. Nem tudom oda minek kellhet god mode (vagy bárhová a játékban), mert nagyon könnyű lelépni a kocsival csak nem szabad anomáliára futni és figyelni kell a szövegelésre amit a helikopter személyzete nyom azt lehet tudni mikor jön a sortűz/rakéták. -
SaGa Jr #1131 Vannak hibák, mivel ez lényegében egy early access-nek megfeleltethető állapotban leledző játék pillanatnyilag. Fogd fel úgy mint korai bétát és játszd ennek megfelelően, hidd el rengeteg felesleges problémázástól megkíméled magad. :)
Milyen banditának (csak nem a Fox-ot őrzőkről van szó akik nem is banditák és mintegy mellesleg semleges a viszonyuk a játékossal és emiatt nem reagálják le azonnal a gyilkolászást az alanyok), milyen fegyverből (pisztolyból nem kell rajta csodálkozni ahogy a sörétes se sokat ér ha a célpontnak van valami védelme márpedig a bandita páncél eleve jobb védelmet ad mint az alap, a sörétes meg szív mindenféle védelemmel szemben)? Bandita páncél ellen igazándiból már sima AK-ból is két lövés kéne ha nem pont az arcát kapod el az áldozatnak. -
#1130 Ha olyan széfet találtok, aminek nincs szerepe a játékban, és nincs sehol felírva a kódja, próbáljátok az 123 kóddal kinyitni, nekem már 2x bejött. -
rtcwtzs #1129 keresem ezt a faházat de ahova bemennék ott mások is vannak és lőnek rám :D a térképen van egy piros kérdőjellel ellátott hely de ott nincs semmi. -
#1128 Hát igen, az AI még erősen fejlesztésre szorul. A széfet amúgy baromi könnyű kinyitni, korábban írtam is, hova kell kattintgatni (jobb széle, bal közepe, közepe).
A Lada Nivás üldözésre én nem emlékszem, az hol történt és miért? -
SaGa Jr #1127 Valami ezek szerint hibásan települt vagy a patch nem lett jól felrakva. Rakd újra a játékot, aztán rá a 1.30013-as patch-et és próbáld úgy egy olyan mentéssel ami még azelőtt van, hogy beléptél volna a factory területére.
Esetleg tedd fel az alábbi linken lévő rajongói bugfix-et (noha ilyen problémára nem biztos hogy lesz benne javítás):
buxfix
Csak felrakod a helyére azt betöltesz egy olyan állást ahol még nem léptél át a területre és megpróbálod úgy. Ha nem javítja a hibát ez sem akkor tényleg rakd újra az egészet (a mentéseket nem törli szóval azok miatt nem kell aggódnod). -
#1126 hát srácok, minden tiszteletem Dezodoré és a fejlesztőké, de ez a game még nagyon távol van a tökéletestől, sajnálom hogy így kellett kiadniuk.
A fíling nagyon ott van, látszik hogy átgondolták ezt az egészet, a járműveket stb., teljesen más lett a játék, de sajnos szinte játszhatatlan.
Mondok egy példát, 3 fejlövés kell egy banditának közvetlen közelről, és az első kettőt ha bekapja ugyanúgy áll és nem csinál semmit. A társai akik mellette vannak nyugodtan zenélnek, álldogálnak, nem zavarja őket sem ha lövik őket. Ez amúgy teljesen random, a melletük lévő szobában meg egyből lőnek ha bemész, hiába van rajtad álruha. Olyan logikátlan az egész. Vagy a széfnyitás, kár volt túlbonyolítani, fél órát szenvedek minden széffel pedig tudom hogy kéne kinyitni mert utánaolvastam, mégsem működik.
Értem a koncepciót és nagyon várom azt a pillanatot amikor kijön valami peccs amivel már javítják a legnagyobb bakikat, de én a lada nivás üldözésnél bekapcsoltam a god mode-t mert anélkül szétvertem volna a monitort a billentyűzettel.
Jó lesz ez a játék ha egyszer kész lesz, de hogy ez a pillanat eljön -e valaha azt nem tudom. Ebben a formában sajnos több bosszuságot ad mint örömöt, pedig nem vagyok kezdő, az összes STALKER részt végignyomtam többször is, modokkal is.
Remélem senkinek nem léptem a lelkivilágába, és persze nem köztelező egyetérteni a véleményemmel sem. -
rtcwtzs #1125 Azt mondja csodál és csatlakozzak hozzájuk és oh no kitörés.
aha kis faház :) -
ColOnelMajoR #1124 Természetesen minden szükséges környezet fel van telepítve.
Nagyon sokat játszottam eddig a gaméval nem volt eddig semmi gond. -
ataaa #1123 Feltelepítetted a vcredist -et? Ott van a telepítő 3rdparties mappájában. -
ataaa #1122 Tudom hogy van visszatöltés, de nekem bizony duplán legyártott egy 18 000-es artifectet és nem akadt ki a játék. Ezek a kellemes bugok. :-D -
mgabesz87 #1121 Artifact merger csak Lost Alpha-ban van? Köszi. -
ColOnelMajoR #1120 Akárhol a terepen kilép a játék. Ahogy átléptem a Rostock Factory területére. Ha felveszem a küldetést, ha nem.
Ezzel a hibával:
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : script_engine.cpp
[error]Line : 75
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...k.e.r. - lost alphagamedatascriptsxr_gulag.script:873: attempt to index field 'Object_didnt_begin_job' (a function value)
stack trace:
0023:7082461F xrCore.dll, xrDebug::fatal()
0023:6C441ECE xrGame.dll, CDialogHolder::operator=()
0023:00AB3AF9 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle()
0023:70811C1C xrCore.dll, thread_spawn()
Ha állok és semmit sem teszek is kilép.
Köszönöm előre is a segítséget ! :)
-
SaGa Jr #1119 ataaa:
Az a visszaszámlálás nem gyártás, hanem feltöltődést mutat. Nem tudsz azonnal új artifact gyártásba fogni, kell egy óra mire újra használható lesz a merger. Ezt a visszaszámlálást látod.
rtcwtzs:
Erre való a szótár. Kimásolod magadnak a szöveget és kényelmesen lefordítod. Ezzel gyakorlod az angol nyelvet is így duplán jól jársz. ;)
ColOnelMajoR:
Milyen hibaüzenettel fagy ki a játék?
Pontosan hol fagy ki? Mikor lenn vagy a laborban vagy még kinn a factory-ban? Ott hol történik a fagyás? Benn a kapukon belül vagy akárhol a terepen még a falakon kívül? Ha igen, úgy a hiba oka az, hogy nem vetted fel a a duty helyi brancsától a megfelelő küldetést, hogy keresd meg az eltűnt emberek PDA-it és likvidáld a bloodsucker-eket (ezt afeladatot egyébként is el kell végezzed mert a dokumentumok lenn vannak egy laborban oda meg csak akkor jutsz be ha a feladatot elvégezted és visszaküldtek a helyiek Petrenkóhoz a bárba, mert nála van a kulcs ami azt a kaput nyitja ami elvezet a laborba).
Szóval kéne némi extra infó, hogy segíteni tudjunk, mert ennyiből nem tudni semmit a hibáról, annak okáról, bekövetkeztének helyéről és még sorolhatnám. -
rtcwtzs #1118 Még jó, hogy semmit nem értek belőle :D -
ataaa #1117 Artifect készítőben elindítottam egy fejlesztést. Aludtam egyet, így el is készült. nyomtam egy quick save-et, majd betöltöttem egy másik mentést hogy megnézzek valamit. Aztán vissza a quick save-et és azt látom hogy ugyan megvan a legyártott artifect, de a készítőládában még számol vissza, mintha gyártana még egyet... Ez bug, vagy ilyenkor mi van? Direkt megvettem minden receptet és próbálok megszerezni minden komponenst hozzájuk, nem szeretném ha kiakadna a dolog. -
ColOnelMajoR #1116 Hi all!
Jelenleg a játékban a Rostock-Factory-nál kell Sin dokumentumokat megkeresnem. Eddig a játék teljesen jól működött. Sajnos ahogy ehhez a részhez értem 15-20mp után hiba nélkül kilép, minden esetben.
A patch is fel van telepítve. Megnéztem nélküle is de ua. gond.
Valakinek van valami ötlete arra, hogy mi a megoldás?
A géppel tuti nincs gond, mivel csak ezzel a játékkal van gond, a többi hibátlanul működik.
Köszi előre is a segítséget ! -
SaGa Jr #1115 Olvasd vissza a párbeszédet a PDA-don, abból kiderül miről beszéltetek és mit kell tenned.