2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • Herold
    Én még az 1.-nek a második számjegyét se találom. Nem tudom értelmezni, kik és hol kaptak el egy rókát.
  • Herold
  • SaGa Jr
    Rostock factory-ban lesz ez a széf, az elgázosított épület tetejéről lehet bepotyogni hozzá (biztos ami biztos majd azután hogy a gáz el lett oszlatva).

A bázis széfjének kódjáért próbálni az örök klasszikus, 123-at. A legtöbb széfet ez a kód nyitja egyébként is, ahogy több számzáras ajtót a 1234 vagy a 2345.

A széfek tartalma azonban lehangoló, nem érik meg a vesződséget sajna.
  • tutituti
    rostock facilitynél az egyik halott tag azt mondja a pda-n hogy a bárnál van egy secret széf aminek a kódját meg is adja

Ezt a széfet hol találom?mert a 100rad bárnál benn a széf kódja nem ez.
    És a Cordon végén lévő military bázis kódját is megsúghatná valaki,arra még nem jöttem rá :)
  • SaGa Jr
    Rengeteg üzemanyag van (például van mindjárt 3 kanna üzemanyag a lada mellett amin el kell menekülni a katonák elől, van ledobált kenne üzemanyag a bár térképén is ahogy ballag az ember a yantari kijárat felé de másutt is lehet találni belőle, csak tényleg alaposan kell körülnézni, mindent bebarangolni olyan helyeken ahová kocsi nem jut el) és nem kell mindenhová kocsival menni, annyi előnyt nem ad csak 15 helyett 5 perc lesz az adott pályán átgaloppozni.

Plusz akad nem egy szabad préda kocsi, így azokat kell használni míg ki nem fogynak az üzemanyagból.

A countryside térképen (az egyetlen hely ahol tényleg jól jöhet a kocsi ha nem akar gyalogolni az ember, mert ez az egyetlen pálya ahol kemény 2 km-t lehet gyalogolni az úton) is 2 elhozható kocsi van (1-1 mindkét végén). A forest-ben úgy emlékszem pont nincs egy sem potya verdából, de az csak látszólag nagy pálya és a lényeg úgyis benn van a susnyásban nem az úton.
  • rtcwtzs
    SaGa, amúgy látom te nagy szakértő vagy! Lenne hozzád egy kérésem a jövőben ha tudnál segíteni, de nem akarok ide offozni. (Röviden annyi, hogy találtam egy igen jónak tűnő modot a SHOC-hoz, de az a cirkusz ami a beállítás telepítés körül van...egyszerűen nem sikerült még sehogy belőni)
  • rtcwtzs
    Köszi a tippeket! :)
  • ataaa
    Vales küldetésnél 3 jármű is szóba jöhet (nekem sikerült elhozni a Lada Nivát, aztán van egy Uaz meg egy Moszkvics is a pályán). A Metal Factory felé vezető hosszú úton is van Moszkvics rögtön a radar felőli átjáró mellett balra fent a dombon. Az erdőben még nem voltam, remélem ott is lesz valami. csak az a fránya üzemanyag...persze a motort le-leállítva lehet spórolva gurulni.
  • rtcwtzs
    Ja azt buktam :) De közben kis segítséggel feltűnt, hogy ja tényleg van egy switch ott :) :D Nagyon jó volt a játék!
    Várom a javításokat hozzá és úja neki ugrom előröl :)

Azért volt 2-3 küldetés ami gyalogosan igen idegesítő volt és 3-4 mapot át kellett gyalogolni a célig. A Veles féle küldetések ugranak be először ez ügyben. De utána is volt még. Ha ott lehet szerezni valami járművet ajánlom szerezzetek! :)
  • SaGa Jr
    Igazából az activate orreide switch-nél a lényeg a switch szón van. Ha tudja az ember az mit jelent akkor azonnal észreveszi és nem a számítógépnél matat a továbbiakban. :)
  • rtcwtzs
    SaGa köszi a tippet, keresem is a hullát :)
  • SaGa Jr
    Picike raktár. A kódot meg lehet szerezni de már nem emlékszem hol (azt tudom hogy benne volt a PDA-mban a kódja így nyitottam ki). A raktár tartalma egyébként 2 kanna üzemanyag, némi gyógycsomag és kötszer, meg kaja és alkohol.
  • rtcwtzs
    Köszi-köszi :)
  • rtcwtzs
    Amúgy csatlakoznék egy korábbi hozzászólóhoz, a legjobb a S.T.A.L.K.E.R játékok sorában, az idegesítő kilépések bugok ellenére is. Szerintem egész hosszúra sikerült a játék. Még vagy 3-4x tuti végig kell vinnem, van még bőven felfedezetlen terület és küldetés is amit tuti kihagytam. na meg jön a magyar file is a játékhoz :)
  • SaGa Jr
    A monolith hívása a wishgranter. Mindenképp halálhoz vezet. A folyosón lévő kódos ajtó meg csak egy sima raktár, ami mögött van egy bulldog gránátvető meg egy exo suit is többek között.
  • SaGa Jr
    Ami azt illeti csak a megszokott sztori mód nincs benne, de akad nem egy elvállalható feladat és elméletileg már akármelyik frakcióhoz lehet csatlakozni is. Emellett van saját egyedi küldetéssorozata is ami annál a hullánál indul ami Sidorovich "telephelyétől" nem messze fekszik a szabad ég alatt. Ahhoz be kell majd barangolni mindent nagyon alaposan.
  • rtcwtzs
    Messze van a vége?
    Szerintem igen, még játszhatsz nyugodtan:)
  • rtcwtzs
    Na kíváncsi leszek ;)
    ataaa melyikre gondolsz?

Amúgy volt egy választási lehetőség, követni a monilith szavát, ott volt egy ajtó a lejárattól nem messze ami kóddal véedett oda még be akarok nézni :) Ha tudja valaki annak az ajtónak kódját spoilerben pls írja már le :)
  • mcmoha
    Állítólag rengeteg küldetés van a freeplay-ban.
  • ataaa
    Állítólag a minimapon látsz egy hullát. Ahhoz menj oda és folytatódik tovább. :-)
    Én most jöttem ki az X10 lab-ból. Messze van a vége?
    Mond már el mi volt a kódzáras ajtó mögött a baloldali lépcsőház legaljában! :-D
  • rtcwtzs
    Azt hiszem vége a játéknak :)
    Nem lövöm le a poént amit láttam, de nagyon tetszett.
    (Most visszavitt a játék az első pályára Szidorovicshoz, küldetések nincsenek, ez lenne a free play mod?)
  • hardegen
    Kétszer rá kell kattintanod, utána tudod, ha jól emlékszem beírni a kódot (mivel a pc nincs oprendszer) és letölteni a dokumentumot.
  • rtcwtzs
    Nem néztem miért?
  • hardegen
    Zöld kulcs/pda volt nálad amit aktiváltál?
  • rtcwtzs
    Activate override code by using switch - ez van most. Ott állok a pc és a széf mellett. Hogy aktiváljam ezt a kódot?
  • hardegen

• ataaa
    Ha a 2 nehezebben megszerezhető megvan akkor a 3 másik már bagatell. Polcon, asztalon meg számítógép mellett hevernek.
    Valaki csatolt walkthrought videót is hozzá, azon nézd végig.
  • hardegen
    pc:
    http://sg.hu/forumkepek/2014_05/darklab2.jpg
  • rtcwtzs
    Aha, köszi! Most épp keresem az admin PC-jét...meg a kódot valami scannerhez
  • SaGa Jr
    Csak kövesd azt az iránymutatót amit tegnap neked idekörmöltem. Ott lesz midn a négy azon a helyen ahol lenniük kell (1 a belépésnél a gép mellett, második a belső liftakna harmadik szintjén ahonnan a SIN-nek szükséges doksi is letölthető az ottani gépről, harmadik a másik liftakna második szintjén körbemenve a bloodsucker-es videót hozó helyre, a negyedik ugyanitt csak fel kell menni azon a lépcsőn amit az előbb elkerültél és helyette körbementél itt bejutsz egy szobába ahol van egy íróasztal mellette egy számzáras ajtó és egy polcos szekrény amin a dokumentum van, végül átmész az említett ajtón be egy sötét nagy terembe aminek alsó szintjére rövid lépcső vezet le és ennek egyik sarkában van létra lefelé ahol megleled majd az utolsót egy másik létrán felmászva).

Mindegyik színe elüt minden mástól és az ember szemét kiverik akkor is ha nincs felkapcsolva nála világítás (fejlámpa).
  • SaGa Jr
    Ott akkor teljesen más lesz a probléma, nem grafikai szóval a javaslatok semmit sem érnek. Figyelted mit mond neked Ghost?
    Csak mert nem biztos, hogy utána kéne menned, mert ő támadni indul (figyelem elterelni megkönnyítendő a karaktered célhoz érését) és neked más útvonalat javasol (még be is jelöli a térképen).
  • IFOR
    Probáltam a két liftaknát, megvoltak ezek a doksik már, de nem ez kellett..a 4-es számu......azt nem találom:-((
  • ataaa
    Az X10 lab van a Radarnál?
    Tegnap azt pucoltam ki, de az egyik lépcsőház aljában lévő ajtót nem sikerült kinyitni. találtam egy PDA-t amiben egy hang mondott egy számkombinációt, talán 3823 vagy 3283 de az nem nyitotta. Aztán az a kód sem volt jó ami a másikat nyitotta (az az 57-el kezdődő) Aztán volt nálam egy félbetépett cetli (Nomád tulajdona), amin 2 számjegy volt. Valószínűleg annak a párját nem találtam meg.
    Mi van a mögött az ajtó mögött amiért érdemes kinyitni? Furdal a kíváncsiság. XD
  • rtcwtzs
    SaGa, király vagy! Ott fagy ki miután követtem ghostot és most az x2-be kell menni ő elindul én is utána és kész, kilép a játék. A teleportáló részt szerencsére megúsztam fagyás nélkül...
    A particles és a staticot próbálom, köszi!
  • IFOR
    köszi az infokat..probalom is
  • SaGa Jr
    Lesz az az 1-2 bizony 4-5 is (beleértve azt ami tényleg kell ami a mutants nevű). ;)
  • ataaa
    Ha megnyitod a dokumentumot és szerepel az alján a Download to PDA (így rémlik fejből) akkor nyomj rá és letölti. Egy vagy 2 ilyen doksi van.
    Amíg nincs csatlakoztatva az a zöld kütyü, az összes letöltésgomb inaktív.
  • SaGa Jr
    Belépsz a gépbe, ráböksz arra a fájlra ami érdekel és ha letölthető ott lesz a download gomb.
  • IFOR
    ok...értem

akkor hogy tudok letölteni?? pl..belépek a gépbe és nézem a képernyöjét???
  • ataaa
    A kütyüt nem a számítógéphez, hanem a PDA-dhoz csatlakoztatod, és úgymond beépül, így nem kapod vissza.