2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • ataaa
    Most jöttem ki az X7-esből.
    A hologram nagyon szekált, így belelőttem egyet. Ugyan pirosra váltott, de utána már nem cseszegetett, nyugodtan keresgélhettem. Leállítottam a generátort, és most vissza kell menni a megbízóhoz.
    Nem gond hogy rálőttem? Mondott előtte egy jelszót, de az nem volt jó a számítógéphez. Úgy emlékszem 1632821 vagy 16328821 volt, de egyikkel sem tudtam belépni. Valaki elmondaná hogy itt még mit kellett volna csinálni, mert végignéztem egy sor animációt, de semmi más nem történt.
    Nekiessek esetleg még egyszer, vagy nincs jelentősége? Az a baj nem is nagyon értettem hogy miről van szó. :-D
  • ColOnelMajoR
    Nagyon várom, hogy elkészüljön. Nagyon szeretem ezt a világot, elképesztően jó hangulata van. Mindegy mikor veszem elő, mindig magával ragadj a zóna
    .
  • tom2004
    Elakadtam:
    Még csak az elején vagyok Garbageban, nincs feladat. Seriynek a Zombikat megöltem, visszamentem, de nincs tovább feladat.
    Csak ez van Seriy-nél : Learn something of Strelok from Seriy.
    És még egy van: Get info from Mole.
    Valamit mondd nekem Seriy Strelokról, de nem értem.
    Jó lenne folytatni a játékot.
  • SaGa
    Nem egészen. Az Oblivion Lost anno azért készült, hogy az eredeti hangulatot visszahozza és az alapból kimaradt lényeket. Annak a fejlesztését is Dezodor kezdte anno Kanyhalossal. Aztán jött a Priboy Story. De már akkor is építgették vissza a pályákat a LA-ba, a s és az OL egyfajta előgyakorlat volt.
  • SaGa Jr
    Nem te tuningolod hanem megveszed a tuningolt változatot. Saját tuning nincs.
  • ataaa
    Van egy Oblivion Lost (ez lett volna az eredeti alcím) című kiegészítés is. Az is azzal a céllal született meg, hogy a kimaradt részek visszakerüljenek a játékba. Persze a Lost Alpha rá is tesz jó sok lapáttal, tulajdonképpen egy teljesen új részt kapunk.
    Fog még születni valaha új Stalker, vagy valami jelentősebb mod?
  • ataaa
    Lehet tuningolni is őket???
    Hogyan? Gondolom ahhoz nem talált kocsi kell, hanem olyan amit megveszel és jelzi is a térkép, hogy a birtokodban van...
  • ColOnelMajoR
    Addig, amíg nem jön ki a köv. javítás végigtolom a Clear Sky-t.
  • SaGa Jr
    Nézd végig mindet aztán majd megtalálod. Nincs ott sok bejegyzés így el sem tévesztheted meg talán annál az egy cuccnál lesz quest item sor. A neve alapján felismered.

Verdából meg van gazdaságosabb is mint a Niva (amiből amúgy van egy mindjárt odaát a másik oldalon is csak az katonai színű nem fehér). Ilyen például a moszkvics egyik változata (az alap moszkvics is egy kicsivel kevesebbet eszik nála a tuningolt meg sokkal kevesebbet) meg a tuningolt Niva (fele akkora a fogyasztása mint a standard Nivának és gyorsabb is annál, de nem található, csak vehető)
  • ataaa
    Köszi a tippet!
    Milyen néven keressem? Sleeping_bag? :-)
  • ataaa
    A helikopter csak akkor jön ha beszállsz a kocsiba. Menj úgy át Vales-hoz hogy otthagyod az autót. Ahogy átértél a másik pályára, akkor ott lesz a helikopter, ezért óvatosan juss el a bányákig.
    Majd amikor jössz onnan vissza, nyugodtan beülhetsz a Ladába és viheted. Még mindig megvan, és eddig ennek a legjobb a fogyasztása. Ha belendülsz és leállított motorral gurulsz akkor valóban nagyon sokat el lehet vele menni. Persze ez csak sima és aszfaltos terepen van így. Eddig csak egyszer kellett bele tankolni.
  • IFOR
    pont ez az egy nem löhetö le?.-)))))))) kááár

na megyek benzint keresni akkor és rally a kapuig:-))
  • SaGa Jr
    Az a helikopter lelőhetetlen, ne pazarold rá a skulót. Csak taposs a gázra és tipli (előtte meg vedd fel azt a 3 kanna üzemanyagot ami a Niva mellett van a fal tövében, feltéve ha sokat akarsz autokázni).

Amúgy a helikopterek legkönnyebben úgy esnek le (már ha nem RPG-vel lövöd azokat) hogy ha a rotor alatt az oldalsó motor gondolákat lövöd meg. Úgy nekem már sikerült 3 db 3-as sorozattal is leszedni helikoptert. Ha bárhol máshol éri találat akkor sokkal több találatot kell belepumpálni a leeséséhez.
  • IFOR
    sziaqsztok

X18 bol kijövet, beüzemlem a Nivát, jön a Mi-24 es....elkezdem osztani pct löszerrel, már a 4 tárnál tartok de semmi eredmény....ellenben a büdös dög átköp a falakon is.-((( mit érdemes lőni rajta, vagy valami trükkje van a dolognak hogy lepereceljen a magasból?
  • SaGa Jr
    Tedd azt amit Dezo is javasolt 8(és az új patch-ben is megcsinált), írd át a cucc quest item státuszát true-ról false-ra (az items mappában van a devices.ltx-ben). Így nem kell cipelned magaddal az amúgy eladható cuccot (elírás miatt került bele/maradt benne a quest item státusz a hálózsáknál meg azért, hogy ne tudja ledobálni a játékos).
  • ataaa
    Még a Snowflake nagyon hasznos, mert azzal lehet jelentősen növelni az endurance-t, az meg jó jön hosszú távú gyaloglásokon.
    Tegnap felvettem véletlenül még egy hálózsákot. Naná hogy nem tudok tőle megszabadulni. Most plusz fél kiló haszontalan terhet kell cipelnem a játék végéig. :S
    Ezek szerint ez normális hogy néha selejt artifect képződik. Mindenesetre ez a folyamat végén dől el, így ha elkészülte előtt nyomunk egy mentést akkor addig töltögethetjük vissza, amíg jó nem lesz. :-)
  • SaGa Jr
    A doughboy egy artifact. Ritka és igazából felesleges. Az igazán jó készíthető artifact-ok egyikéhez sem kell (az igazán hasznos alatt az Eye of Sauron, a Rock, Flame, Firefly és talán a Liver értendő melyek egyikéhez sincs szükség a kérdéses cuccra).

A green és blue parasite hulladék. Mivel minden artifact készítésénél van legalább 35% esély arra hogy ez keletkezik (van ahol 65%), így maximum eladni lehet ezeket, felhasználni nem. Illetve ha sötét helyen bóklászol akkor megfelelnek világítótestnek mert elég erős fényt árasztanak ledobva.

Pillanatnyilag annyi recept van csak, de valószínűsítem, hogy lesz több is, hiszen például az artifact merger-es képen a moddb-n még ennél sokkal több készíthető receptúra található. Talán ennek tudható be az is, hogy kifagy a játék ha az alapok már megvannak. Talán a többi freeplay során elérhető csak vagy egyáltalán nincs még aktiválva.
  • ataaa
    A Doughboy pontosan micsoda? Az egyik artifect elkészítéséhez az is kell.
    Nektek is előfordul néha, hogy gyártáskor green vagy blue parasite keletkezik? Ilyenkor mi van? Én vissza szoktam tölteni és másodjára a megfelelő gyártódik le.
    A kutatóknál csak 11 recept van összesen? Amúgy ha megvettem mindet és rákérdezek hogy van e még, elhasal a játék.
  • ntex
    Nekem az LR300 és OC-14 jöttek be. Ezekkel vittem végig szinte minden részt.
  • SaGa Jr
    A kérdéses hordók ott vannak kinn a vízen ahogy a kereskedő is elmondta, egy nagy tankeren. Ha fenn vagy a tetőn ahol a RPG is volt, csak nézz el a víz felé. Lesz ott kinn egy hosszú, klasszikus tankerhajó aminek a hátsó részén fel van halmozva egy nagy rakás vörös színű hordó. Na azt kell telibe kapni.

A jutalom 8000 Ru lesz.

Amúgy meg ha hagyod kinyírni a kereskedőt a két közelében mászkáló burer által, akkor lényegében ingyen hozzájutsz egy jó nagy adag ellátmányhoz, köztük az exo armor-hoz is. Ami egyébként nem egy nagy szám, mivel nem lehet benne futni. A védelme sem az a hű de kimagasló, szóval hanyagolható.
  • SaGa
    Elvileg a hét végén.
  • Herold
    Csak előbb egy nagy felbontású map kellene. Amiket a neten találtam, elég pixelesek vagy hiányosak.
  • Herold
    Arra gondoltam, össze kellene állítani egy wiki-t a fellelhető tárgyakról. Ha páran összeállunk és mindenki elvállal 2 mapot, hogy tűvé teszi és feltérképezi, mi hol van, nem is lenne olyan hatalmas feladat.
  • Nekrofil
    van arról infó, mikor jön a patch?
  • SaGa Jr
    A szerelőknek is végtelen pénzük van jelenleg (ez állítólag változni fog majd a patch után). Én legalábbis még nem találkoztam olyannal akinek nem -- volt a pénzösszege.
    Egyébként mit javíttatsz tízezerért? Abba már nem kevés tuning is belefér jócskán a szerelés mellé. Ha leromlott a stukker állapota csak szerezz egy másikat, még tuningolva is kevesebből kijössz. Páncélzat megóvása érdekében meg gyártani kell a Rock artifact-okat (+100% HP, +10 % Rupture és Bulletproof) a merger-rel és nem fog sérülni a ruha sem. Esetleg befigyelhet 1-2 Sauron's Eye is (+150% HP, meg rad ellenállás is emelkedik bár egy kicsit hamarabb éhezik meg a karakter). Ha kell esetleg impact resistance is akkor meg Firefly artifact-ot kell legyártani (ez is +100% HP-ad még a 10% Impact resistance mellé, bár van egy -5-ös rad resistance hátránya).

A vintoreznél meg jobb puska a sniper TR301-es. Nagyobb a sebzése, a lőszer olcsó és bőséges hozzá ráadásul ami fontos, hogy sokkal könnyebb is. Fele akkora tömegű mint a 9x39-es ami nagyon sokat számít az 50 kilós kapacitás limit miatt.

Stukkerekkel egyszerűen nem éri meg "kereskedni". Azoknál könnyebben eladhatóak és többet is érnek azonos tömeg mellett a hatalmas mennyiségben felszedhető artifact-ok. Inkább hurcolom azokat, a stukkereket meg csak kitárazom azt ott hagyom a földön. Ha nagyon elrongyolódna a fegyverem akkor felkapok egy másik hasonlót azt annyi. Ámbátor 50 kilóba belefér egy tartalék stukker is egy jobb páncél, némi kaja és energiaital meg több gyógycsomag, antirad és kötszer mellé. A többi tömeget úgyis lőszer teszi ki. Fenntartok még úgy 6-10 kilót artifact-oknak ha találnék értékesebbet akkor lehessen eladni, de csak míg el nem érem a kb 100K Ru határt, onnantól már felesleges ez is.
  • ataaa
    Az nem kifejezés hogy drágán mérnek!
    30 db 9x39-es 800 RU! (Vintorez a kedvenc mordály :-) )
  • ataaa
    A kereskedőkön meg ellenséges egységeken kívül mindenki jobban fizet, csak az a baj hogy a 6-7 ezres stukkereket nem tudom eladni annak akinek 5000-e van. Kár hogy ilyenkor nem tudok rányomni hogy nekem így is jó az üzlet! Más szerepjátékoknál ez simán működik. Meg még az nem tetszik hogy ha mondjuk több tízezerért szereltetek és utána kereskedek a szerelővel, akkor az a pénzmag nem jelenik meg nála. Ezt is lehetne javítani!
  • SaGa
    Nem gond. Wolf már csak ilyen. Odamész hozzá, felszeded a cuccait és közben megkapod a feladat lezárási jelzést is.
    Nálam Wolfot hol a malacok ették meg, hol kutyák cibálták le az útról (tényleg, látom, hogy az út szélén valaki nagyon lő valamire, odarohanok, két kutya cibál egy testet le a bozótosba. Mire odaértem elpucoltak, nézem ki az, Wolf). De néha az is előfordul, hogy ott hever valahol az út mellett kizsebelve, közben meg szembe jön az úton...
    Kissé el van rontva a scriptje.

Tegnap fedeztem fel a másik kellemes hibát. Ha kitakarítok egy területet, általában nem szedem fel a fegyvereket, csak kitárazom és otthagyom, csak a lőszer kell. Ha nem teszem bele valamelyik halott csomagjába, később is ott vannak a földön a fegyverek, amikor visszamegyek az adott területre valahonnan. Tegnap jöttem rá, hogy ezeket a szétszórt fegyvereket érdemes végignézni, mert jó felükben megint van lőszer, amit drágán mérnek errefele.
  • SaGa Jr
    Szerelőknél próbálkozz, ne kereskedőknél. Amúgy a legtöbbet cuccokért a sima katonák/stalkerek/duty/freedom vásárlók fizetik akiket leszólítasz és boltolsz velük (magyarán akárki), de ugye náluk max 5000 Ru van és nem lesz több ha csak te nem vásárolsz tőlük és jutnak ezáltal pénzhez. Utánuk a szerelők jönnek akik már kevesebbet adnak a normál cuccokért végül a kereskedők a kik a legkevesebbet.

Szerelőből van Yantar-ban is, a jobb alsó sarokban lévő romos házak környékén mászkál egy manus exo-armor-ban és a neve brother valami. Na ő tud javítani és mellette elég jó áron kereskedni.

Van még szerelő Rostock factory-ban a kipucolt korábban elgázosított épületben a kajálda mellett. Újabb szerelő ugye Fox a Cordon-ban, kezdetben a duty százados is az még a bár területén de miután átkerül outskirts-be már nem fog sem vásárolni sem javítani. Ezen a helyen lehet próbálkozni a freedom csapatnál feltéve hogy nem állt be az ember a duty-ba. Szerelőt másutt találni nem fog a játékos a sztoriban előre haladva, szóval outskirts-ig vagy még inkább Yantarig vissza kell majd jönnie. Majd ha lesz új patch akkor vélhetően majd a titkos kereskedők esetleg képesek lesznek a javításra is vagy ugye javításra kerül a jelenleg hibásan működő szerelő csomag (3 alkalommal lehet használni egyébként) és akkor nem lesz szükség szerelőre sem.
  • Pares
    Dezodor a következő javításról:

"will be db again, called gamedata.dbc (around 500-600 mb again as previous) and we still havent decided if we should wipe the gamedata dir form install, or leave the configs-scripts unpacked for modding.

the patch installer wont be bigger than 200mb, still it will fix tremendous amount of things reported by ppl on various sites, and will contain our own stuff too, which we decided to change, or improve."
  • Herold
    Petrenko a régi 100rad-ban nálam is crashel. Oda amúgy is hiába mész, nincs ott a kereskedő, Pripyat Outskirtbe települt át. Nála próbálkozhatsz, vagy Military wh ÉNY-i részén a föld alatti veremben. Esetleg Yantarban a tudósnál, de ő inkább a relikviákért ad nagyobb árat.
  • ataaa
    X10 lab után gondoltam visszamegyek a bárba, ott volt akivel korlátlanul lehetett üzletelni jó áron. Viszont már csak négyen élnek és ha Colonel Petrenkóhoz szólok elszáll az egész. Nem debuggol, hanem megjelenik egy pillanatra a konzol és annyit se mond hogy fapapucs, kilép! Lesz még neki szerepe a játékban? Mert úgy tűnik akkor nem nézek szép jövő elébe.

A másik, hogy hol van most olyan valaki, aki korlátlan pénzmaggal rendelkezik és nem a legnyomottabb áron kereskedik? Yantarban a doki meg Chernobilban a báros végtelen pénzmaggal rendelkezik, de 2600-ért vennék meg egy snipert, amit mások 6-7 ezerért. Csak nekik nincs elég pénzük.
    Szóval hol próbáljak szerencsét? kell a pénz, mert meg kell javítanom a cuccaimat és 9x39-es lőszerből is fel akarok tankolni.
  • zmok
    "Kissé" megkésve nekivágtam a Zónának.
    Végre sikerült megtalálnom a vagon kulcsát, közben Wolf a vérprofi Stalker elhunyt egy kitörésben.
    Most ott hever az út közepén...
    (Na mind1 keresek egy korábbi mentést.)
    Dezodorék fantasztikus munkát végeztek, nagyon tetszik a környezet, amit létrehoztak!

• Gregoryj
    Még egy tipp: ennél a kereskedőnél később meg lehet venni az exoskeleton páncélt :D Csak ugye 200k rubel heroin ár, mint a 100k mondjuk a kocsiknál :D
  • Gregoryj
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Construction Site déli, legalsó részén a kereszteződéstől balra találtam pár stalkert egy kisebb épületben. A kereskedő fickótól lehet küldetés elfogadni: RPG-t kell megkeresni a zsoldosok bázisának tetején és azzal szét kell lőni valamilyen hordókat. Térkép nem jelöli, Construction Site zsoldos bázisán ne is keressétek, mert nem ott lesz, + oda csak jelszóval tudtok bejutni, amit a kereskedőtől tudsz meg, ha megkeresel neki 2 tárgyat vagy megvásárolod az infót 1-2000 rubelért az egyik stalkertől) Na a helyzet a következő :D >> Darkscape-ben a kikötőnél (korábban totál véletlenül) az üveghomlokzatú épület tetején megtaláltam az RPG-t, küldetés ezen része kipipálva. De, hol a francban vannak azok a hordók, amiket fel kell robbantani??? Már bejártam mindenhol, de semmi :/ Valakinek valami ötlet? Construction Site-ba is visszamasírotztam már, de ott sem találtam semmit :D
  • SaGa Jr
    Valóban cordon-ban volt fogolyként őrizve Fox, ám nem is fogva tartásról hanem elfogásról van szó ha emlékezetem nem csal. Meg ha nem keverem már én is a nyomokat meg a neveket (csak belekezdtem a nyomkeresésbe de aztán inkább kezdtem egy új játékot).
  • Herold
    A leírásban a fox kisbetűvel van írva. Fox-ot nem Cordonban tartotta fogva néhány bandita? Vagy az Wolf volt? Eléggé keverem a neveket.
  • SaGa Jr
    Nekem is eszembe jutott közben, a bandita tanyán lévő 3 kanna. De sok helyütt, majd minden térképen vagy az ahhoz tartozó laborban a raktárban található üzemanyag, több is mint amennyi összesen kell. Csak alaposan szét kell nézni, a laborokban meg a jelenéseket hallgatni mikor jön valami hologram vagy egyéb bejátszás, mert sokszor abban csacsogják el a kedves kutatók a számkombinációkat...

A kocsik fogyasztása ugyanazt a mechanizmust használja mint a lámpa, tehát hardcoded a dolog a frame rate-hez. Minél nagyobb az FPS szám, annál hamarabb le fog fogyni az üzemanyag. A játékban lévő Vsync sajna nem működik, szóval külsőleg, driver-ből kell rákényszeríteni a fixált Frame rátát a játékra általa. Így jóval tovább fog kitartani az is, pont ahogy a lámpák.

A "rókás" dolog meg Fox-ra utal, az általad megmentett manusra cordon-ban. Na az ő elfogási helyén nézz szét a keresett számjegyért.
  • ataaa
    Én már csak a cuccok összegyűjtésére szoktam használni a kocsit miután ki van pucolva a pálya. Minden fegyverből van a csomagtartójában egy fejlesztett verzió, így mindig a legmegfelelőbbet tudom magammal vinni az adott küldetésre. ;-)
    Nem mellesleg tolni is lehet az autót, ha kifogyna az üzemanyag. XD
  • Herold
    Forestben is van összesen 3 kanna benzin (a közepe környékén lévő, kőkerítéssel körülvett épületcsoportban), az egyik rögtön a bejárati bódéban.

Kocsit viszont szerintem nem érdemes használni amíg meg nem javítják az üzemanyagfogyasztást. Vicc, hogy egy tank benzinnel csak pár km-t megy az autó.