S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja és az ég sem fog villogni
Sun Rays-t kapcsold ki, a Sun Shadows maradhat on DX9-nen. Így nem sokat veszítesz látványban (a Sun Rays nagyon zabálja az fps-t) de jól is fut.
Törölt felhasználó
Dx9-ben villog az ég, csak akkor javul meg ha a sun shadows-t kikapcsolom. (Így meg már úgy néz ki mint a vanilla 2007-ben).

Dx10-ben nincs ilyen gond, viszont feleannyi az fps-em.
ataaa:
Az a ruhától független, hogy lõ rád a röppencs. Ott a kopter lõni fog rád mert ez van neki kiadva parancsba (meg ennek kell történnie). Azért kell kocsival menekülni mert úgy elég gyorsan elérheted a megadott kilépési pontot. Ha gyalog menekülnél jó eséllyel széttépne rakétákkal meg géppuskával a kopter (ezt majd késõbb a mocsárban élesben is lehet tapasztalni a sztoriban).
Nem megoldhatatlan úgy sem (kocsi nélkül) a menekülés de jóval nehezebb. Persze le is lehet szedni az égrõl a helikoptert (nagyjából egy tárnyi AP lõszert kell beleereszteni úgy, hogy minden lövés találjon - szóval ne automatára állított AK-val sorozzátok mert úgy a lövések többsége mellé fog menni).

A számkombinációt a megfelelõ dokumentumból lehet megtudni (bekerül a PDA-dba is csak vissza kell olvasni). Mondjuk a kód az pont rossz lesz. A 38 akárhányas kód nem ezt az ajtót nyitja majd. Ehhez a helyes kód a 5271 ha emlékezetem nem csal, csak sikeresen felcserélték a leírásban a mod alkotói (a korábbi, patch elõtti állapotban másik ajtóhoz volt rossz kód megadva a doksikban).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

De akkor most el crashelt a játék és nem tudok lemenni a laborba? Honnan fogom tudni a számkombinációt az ajtóhoz?
Itt én is voltam, azonnal szétlõttek, futva kellett menni utána, ami nem volt egyszerû. Mindenkinek köszönöm a segítségét, azt hiszem várok amíg "normális" patch meg egyebek lesznek a játékhoz, na meg a magyarítás is kész lesz. 😊
Ha egyszer beültem a kocsiba, a helikopter folyamatosan lõ rám. Le kéne cserélnem a bandita ruhát stalker ruhára?
X18-asnál miután bejutottam a jelszóval, beszéltem az összekötõvel és felvettem a dokumentumokat és megtámadják a monolitosokat, utána már velem is ellenségesek lesznek a túlélõk. Ez így rendben van, nem fog elakadni emiatt a játékmenet. Mutat egy Lada Nivát is utána, amibe ha beleülök rögtön jön egy helikopter és szitává lövi. Ezzel mit kéne csinálni. Egyelõre telerámoltam a csomagtartóját az elhullottak cuccaival meg az én felesleges holmijaimmal. Ha felrobban, nem fognak megsemmisülni a cuccok?
Herold
A helytõl is függ, melyik ellenséges (piros) lõ rád vagy nem. Pl. a Military piros, de több helyre beengednek (pl. Yantar tudósok). Máshol meg lõnek rám (pl. Cordon, a leszakadt hídnál). De miután leszedtem a 2 helit, a tudósokhoz se engedtek be, ki kellett õket nyírnom.

Pisztollyal ne lepõdj meg, azok közül amiket a játék elején össze tudsz szedni a legerõsebb is csak 41-45%-os károsodást tud okozni fejen ha nincs az illetõn vértezet (az ok a kapucnis kabátok is védenek valamennyit ahogy az alap páncélod is ad minimális védelmet). Ebbõl bizony kell 3 lövés. AK-ból elég nekik 1 lövés a fejbe.

Az AI meg azért nem reagál az elsõ lövésekre (sõt egyes esetekben pár hullára sem), mert nem vagy ellenségként beállítva. Ahhoz, hogy az legyél pár lövésnél több kell a viszonyrontáshoz. Még egy ölés is csak 10 pontnyit ront a viszonyon. A nyílt ellenségeskedéshez meg -500 kéne, te meg a SIN-ekkel nullás viszonyban vagy és ezt nem is engedi rontani a játék. De például terelj be pár patkányt/kutyát (az épületük melletti romban vannak dögivel) azt máris elindul a mészárlás. Ha harcolnak mikor belépsz és ekkor te aggresszívan lépsz fel vagy fegyver van a kezedben, máris leszednek szó nélkül. 😊 De jobb õket nem kinyírni amúgy sem, mert ez potenciálisan generálhat hibákat a késõbbi találkozásokkor amikor a sztoriban összefutsz velük (kinyírnak ahelyett, hogy folytatódna a feladat).

Hasonló a helyzet azon esetekben, mikor egyes ellenfeleket te vörösnek látsz, de õk nem biztos hogy veled rossz viszonyban vannak, ezért nem támadnak meg azonnal. De ha jobb reakciót vársz csak növeld meg az érzékelési távolságát a banditáknak/katonáknak/stalker-eknek és máris elõbb kiszúrnak, messzebbrõl támadni kezdenek, mindjárt "okosabbnak" tûnnek majd. Tudom, mert én felpakoltam egy ilyen módosítást magamnak. Megközelíteni így egy tornyokban sniper-ek által védett helyet, vagy észrevétlenül odamenni pisztolytávra banditákhoz... nos az nem fog menni.

Biztos hogy az a jó. Ha nem a jót tetted volna fel akkor a játéknál kiírva 1.30001 lenne. Egy nullával több mint ami neked van.

Herold

Petrenko széfét nem kell kinyitni.

Herold
Valamelyik doksit megnyitva lesz egy Download to PDA gomb.

A veteránt még nem próbáltam, de szerintem nem a hátrány növelése lenne a megoldás, hanem az AI kipofozása, hogy ne legyen kõhülye.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mondjuk pisztollyal lõttem, de a sin stalkerekbe (Fox küldi) három lövés kellett közvetlen közelrõl a fejbe (és még csak nem is reagáltak). Amúgy szerintem meg sokkal reálisabb a 10/4 találati arány a 10/8-nál, hiszen a zónában kalandozók többsége (egyszerû stalkerek, banditák) nem képzett, tapasztalt, profi katonák, ráadásul az esetek többségében mozgó célpontot kell eltalálni, ami nem könnyû.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igen! A játékon belül furán írja ki, errõl a hivatalos fórumon is van egy topik. Az 1.3001 a jó, két nullával (hiányzik a 3-as)! Három nullával, tehát 1.30001-el a rossz javítás van feltelepítve.

Pares, én a 818-as hozzászólásodnál lévõ javítást szedtem le ("Itt a javított javítás!")
A fájl nevében valóban 1.30013 szerepel, de a játék menüjében 1.3001 látszik. Biztos ez a jó javítás? Másnál is így van?

A bárban Colonel Petronko szobájában ki kell nyitni a széfet? Nem találtam hozzá a kódot sehol, átnéztem az ott lévõ számítógépet is, de semmi.
A másik hogy nem is tudom hogy mûködik az a hülye számzár. Az elsõ számjegy mindig 0.
Sziasztok!

A Radar nevû területen vagyok.
Nem találom a széf kombinációját sehol.
Valaki leírná hol van vagy magát a kombinációt spoiler-ben?
A stalker szinten még olyan bõdületesen mellélõnek az ellenfelek, hogy ott nincs kihívás a harcban emberek ellen. Ha van jól eltalált nehézség az a veteran fokozat. Ott már 60%-a a lövéseiknek találni fog.
A master csak annyiban különbözik, hogy ott már 80%-os a találati arányuk.
A sebzésekben nem vettem észre jelentõs különbséget (a fegyverek statjainál egész pontosan 10%-os eltérés van hit power-ben a legmagasabb és legalacsonyabb nehézségi szint között, és a novice nehézségen sebeznek amúgy gyengébben a stukkerek).

A masteren még nem futottam bele olyan helyzetbe, amikor egy emberbe 3 fejlövés kellett annak lefektetéséhez. Kettõ volt a legtöbb ami tényleges találatnál kellett még exo suit-os ellenfélbe is ezen a nehézségen. De ez speciel ugyanúgy elõfordult stalker vagy éppen veteran nehézségen is ha volt még a páncél mellett valami artifact is a célpontnál és épp nem a megfelelõ lõszerrel lõttem rá a delikvensre.

Ez a rossz javítás rtcwtzs! Ha ezt tetted fel, akkor jobb ha letörlöd és újratelepíted a játékot. Már az elõtt írták a fórumon, hogy a 01-es javítás hibás, mielõtt megint belinkelted, olvasd a hozzászólásokat!

Pont az okoz ctd-ket és bugokat, ha láyható lábaid vannak. Ki kell kapcsolni.

Szerintem a "stalker" szint a legnormálisabb, legélvezhetõbb. Master szinten sem sokkal nehezebb a játék (az AI miatt), bár rambózni nem lehet, de olyan hülyeségek vannak benne, hogy csak 3 fejlövésre hal meg az ember és hasonlók... szóval én maradnék a stalker szinten.

Nem fog. De ezt külön le is írták a patch kiadói. Azt a konzol parancsot akkor kell használni ha korábban be volt kapcsolva az actor árnyék/lábak. Ha ki volt kapcsolva eleve, akkor nem kell parancsokkal vacakolni.

A skills module nem jó. A jót venni lehet a kereskedõknél (például a bárban), illetve megkapod Veles-tõl mikor megbíz a feladattal feltéve, hogy fenn van a megfelelõ patch amikor kapod a megbízást.

Az 1.30001-es patch nem jó, az hibás és hibákat is fog generálni. A jó fenn van a moddb oldalán, ahonnan le tudod tölteni. 1.30013-as a száma. Azt töltsd le, és telepítsd a teljesen csupasz frissen felrakott, minden módosítástól mentes játékra. Ha nem így teszel akkor olyan hibákkal is találkozni fogsz ami teljesen megakasztja az elõrehaladást. A magad érdekében kezdj új játékot, ne tartsd meg a korábbi mentéseket, mert az azokban elõforduló hibák sajnos továbbvitelre kerülnek a patch-elt játékba is, így megint csak generálnak nem kevés új hibajelenséget.

Ha a patch után a konzolba beírva: "g_actor_body 0" eltüntetem a lábakat és visszahozom a lépéshangot, az nem fog problémát okozni?
Lehet nem véletlenül szedték ki az optionból ezt a pontot...
Az a patch nekem nincs is fent csak amit korábban belinkeltem. Amirõl te beszélsz azt hol találom?
Hát asszem ezt elrontottam. Nekem csak egy "X-RAY PDA Skills Module"-m van. Zöld vackot nem látok 😊
Használd elõbb azt a zöld pda vacakot amit kaptál (ha nem kaptál akkor vettél, bár a 1.30013-as patch óta kapod), aztán majd aktív lesz a letöltés gomb is a megfelelõ dokumentumot megnyitva.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
download mutant txt? mer' csak ott látom hogy download pda másnál nem. kattolok rá de semmi nem történik.
Beírtam a hulla melletti gépbe. Tudom noob vagyok, de most mit kell ezután csinálni? 😄
Herold
A kiürült Bar közelében mindenki megtalálta a Duty armort? <#vigyor3>

Köszi a válaakoor azt is rakom fel😊szod,
Köszi a segítséget, közben nekem is beugrott hogy a halott stalkereknél meg lehet találni néha a dugihelyüket. Ezek ezután lilának fognak látszani a térképen. Na megyek is vissza a játékba dugdosni az értékeket, mint egy kobold. XD
Biztonságos lerakó helyek:
Cordon: Sid's Bunker chest of drawers and cabinet outside
his door. Stash in cellar of Sin House.

Garbage: Stash in attic of green house ( where Bes moves to )
and in room where Seriy and Yurik relocate to from Hanger. Also on
roof of Duty Checkpoint at exit to Rostok ( Bar )

Agroprom: Roof of main building where you rescued Mole and
inside the train tunnel where Mole relocates to.

Dark Valley: Pig Farm stash where you meet Oleg. Monolith
Base underneath main double stairs. Bandit Base Armory.

Rostok: ( Bar ) Inside Bar, stash under metal pipework by stairs
directly north of entrance to 100 Rads Bar. Chest inside western hanger
on top of other containers near vehicle.

Rostok Factory: Locker in northern section in barn building where
you meet Duty Leader. Top floor backpack of highest point of Duty
structure that is incomplete. Under sink in theater Duty main building.
Inside Military building if you kill them all and loot all the supplies.

Darkscape: Bus Stop backpack near soldiers. Bus Stop backpack
near exit to Cordon. Backpack in Sin Tunnels near T-intersection.

Forest: At northern entrance inside building. In Mine compound
in the attic of a building near the Mine entrance.

Construction Inside building where Loners hang out. Go to the
last room where 2 Loners sit and walk up to the east wall and reach up
in the air about 3/4 of the way. Also can be accessed from the outside.
Mercenary Base inside Bar and outside a building near a roof vent that
you get to by using a rear ladder to a small area behind one of them.

Yantar: In fireplace of most southern house in cement village.
Yantar Underground chest in room with many empty shelves.

Dead City: Blue chest on stacked stuff in the middle of road
just outside the main Mercenary compound to the south-east.

Marshes: Doc's place chest of drawers.

Army Warehouses: Loner Bar. Strelok's Lair at Bloodsucker Village.

Countryside: Church attic.

Lost Factory: Mobile Lab.

Outskirts: Bar.

Nem lesz. Majd ha szerzel exoskeleton-t akkor nõ egy kicsit a cipelhetõ cucc mennyisége, de mivel az a páncél marha nehéz, így lényegében ugyanott leszel vagy csak egy tízessel leszel elõrébb. Nem supermen-t irányítod hogy akármekkora tömeget elcipelhess. 😊
Esetleg vegyél majd kocsit a bárban és vigyázz rá de nagyon (anomáliába hajtasz akkor felrobban). Azokba is lehet rámolni. Vagy venni sem kell, pár pályán akad összeszedhetõ amikkel lehet furikázni míg ki nem fogy az üzemanyaga vagy fel nem robban.

Ládából meg dögivel találni minden pályán. Azokba rámolhatsz kedvedre. A bárban ilyen biztonságos ládára példa lenn a bár területén az egyik asztal alatti kék láda. Abba nem fog kerülni semmi, oda rámolhatsz, nem tûnik el belõle a cuccod.

A ledobált felszerelés is ott marad ahová leszórtad, csak ne a nyílt terepen tedd mert ha jön egy blowout akkor eltünteti a szabad ég alatt leszórt cuccokat. Épületen belül bárhol megfelelõ.

Az van hogy rohadt kapzsi vagyok, és minden hulla felszerelését cipelném el eladni, de nem gyõzöm. Lesz majd hátizsák, vagy valami artifect amivel combosabb leszek? :-)
A másik, meg ha valamilyen helyre ledobálom a megszerzett fegyvereket és késõbb térek vissza oda, az ott lesz?
Esetleg a játék elején kívül vannak tárolók ahova pakolni lehet?
Ahol megtaláltam Strelok flash driveját, oda pakolhatok szabadon?
Holnap kipróbálom, most go meló. Köszi Herold!
Herold
A hulla melletti gépbe írod? Annak jónak kell lennie.

Közben meglett az utolsó doksi és a kód. Beírom, de wrong password
TOMSILENT
Darkscape, sin stalkeroknál a pda downloadernél kifagy...valami megoldás?

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Ja de várjunk. Azt a biszbaszt nem Veled adta?
Köszi SaGa 😊 a 3. doksi hiányzik még. Kiegészítõ biszbasz? Asszem nekem nincs olyanom 😞 A hulla a laborban van valahol ugye?
A 13-as végû a tényleges patch, az a frissebb. A sima 1-es végû hibás patch, azt ne tedd fel.

rtcwtzs:
5 doksi van nem csak 4. Az 5. mellett lévõ terminálnál (ezt kell majd megnyitni és a kis kiegészítõ bizbasz használatával majd letölteni a megfelelõ dokumentumot) van egy hulla, annál meg ott van egy pda. Azt ha felvetted akkor ott lesz a kód a te pda-dban csak el kell olvasnod (pda 3. fül és ott az x18-as kódok meg dokumentumok valamelyike lesz az, de mikor felveszed akkor ki is írja a képernyõre is a kódot).

Hát én nem találom. Spoilerbe nem írnád le pls...
Herold
Nézd meg a naplóban (player diary), benne van.

Skacok,akkor most melyik patchet is érdemes feltenni,a 13-as végût vagy a sima 1-es végüt?
x18.
4 dokis megtalálva. a gép is az elején de kódot kér. mi a kód tudja valaki?
Én semmit nem kaptam vissza belõle (bár nem is nagyon volt akkor pénzem mert elköltöttem tuningokra meg lõszerre). De mivel készültem valami hasonló disznóságra, így spejzoltam mindenfelé egy rakás cuccot amit késõbb el lehetett adni.

Herold
A Dead cityben elvett pénznek csak egy kisebb részét kaptam vissza. Ez másnál is így volt?

Mi a csodáért nem a másik oldalon mész ahol nincs kerítés. Csak felmész a töltésre távol a leszakadt hídtól és átsétálsz a síneken. Nem kell az anomáliák között lavírozni.