2998
A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
SaGa Jr #1315 ataaa:
Lődd őket nyugodtan, ugyanis Ghost is elmondta, hogy azok Military Stalker-ek, szóval ne aggódj miattuk. Még ha haver lennél is a sereggel ők akkor is lőnének rád és aki megtámadott azt probléma nélkül ölheted, nem lesz belőle gondod.
A 4237 az valóban a szarkofág bejárati ajtajának kódja. Nekem mondjuk nem volt gondom a kérdéses helyszínen, simán ki is és be is tudtam menni, nem akart a túloldalról átrántani semmi (nem volt az általad leírt bepötyögés előtt felteszi a kérdést helyzet).
A BMP csak jól mutat meg lehet kaszálni a géppuskájával de ebben ki is merül minden haszna. Ráadásul sok üzemanyagot eszik (nem mellesleg freeplay során érdekes módon a járművek fogyasztása drasztikusan lelassul valamiért).
Freeplay-ben meg a bár visszaköltözik a helyére, szóval ott újra kapsz majd kocsikat.
malaj:
Nem a radioaktivitás öl meg hanem a brain scorcher. Kapcsold le még azelőtt hogy lejárna a számláló. Ugyanazokat a kapcsolókat (összesen négyet) kell lekapcsolni amiket az álom során felkapcsoltál. Amennyiben visszamész oda ahol magához tért Strelok az álom után, akkor leáll a számláló és elölről indul ha kilépsz onnan, szóval időd mint a tenger. Sugárzás odalent nincs, max ha úgy mentél be oda, hogy sugárzott az embered. Ezt meg a megfelelő gyógyító alkalatossággal lazán orvosolni lehet. -
malaj #1314 Sziasztok!
X10 laborban egy idő után megöl a radioaktivitás.
Már két napja próbálkozok, de mindig ugyan az. Mit tegyek ? -
#1313 A generátor pálya baromi bugos, gyakran ki fog dobni. -
ataaa #1312 Azt hiszem próbáltam, ez benne van a PDA-ba is. Lehet hogy pont ez a szarkofág ajtajának a nyitja. Mindenképp nyissátok ki mielőtt a checkpoint karikához értem, mert különben mókolni kell!
Generátor pályán most először dobott ki. Már ott vagyunk hogy elértünk egy telepet ahol katonák vannak. Ghost lövi őket. Folyton ez a dilemma hogy én is rájuk lőjek vagy sem...:-D -
#1311 Próbáld ki ezt: 4237. Nem biztos, hogy jó, én még nem tartok ott. -
ataaa #1310 Sikerült kifeszegetnem az ajtót fegyverdobálással. :-D
Az volt a probléma, hogy először túl közel mentem az átlépési ponthoz, és még azelőtt át akart vinni mielőtt bepötyöghettem volna a nyitó kódot. Hiába nyomtam a nem-re, akkor is már belülre rakott vissza. Súlyos BUG, javítandó!!! Beljebb kell tenni az átlépési pontot, hogy kívülről ne legyen aktiválható, mert így csapda.
Azért ha valakinek beugrik a kód, az írja meg, nem akarom azt az ajtót is felfeszegetni! XD
Kár hogy a BMP-be nem lehet rámolni, csak vezetni...
Egyébként freeplayben lehet még valahol járművet venni? Amióta a báros átköltözött a bárból az outskirtsbe nem árul kocsikat. -
SaGa Jr #1309 Azon a létrán ha fel is mész nincs ott semmi. Csak bent kell ténykedni, a felderítés is felesleges.
A kódot meg nem mondom meg (mert genyó vagyok, de leginkább azért mert nem emlékszem már rá én sem). :)
Most, hogy már tudod mindenre figyelni kell (nem ez az első olyan ajtó aminek a kódja szóban hangzik el egy beszélgetés során két NPC között), egy újrajátszással megleled a kódot vagy túrd fel érte a netet ha mindenáron szükséged van rá.
Az ajtó mögött amúgy egy kicsike raktár található (már ha a körfolyosón lévő ajtóról van szó) ahol többek között van egy exo armor (a leghaszontalanabb páncél a játékban), pár darab gázálarc, némi kaja és némi 5.56-os plusz 5.45-ös lőszer, meg a black kite pisztoly egyedi változata ami 9x39-es lőszert prüszköl és valami eszement nagy a visszarúgása (nagyot odaver ha talál de ez még közvetlen közelről is nehézkes vele).
Az ajtóig sem tudsz eljutni ami kivezetne? Mert ha ez a helyzet akkor tényleg csak a reload fog segíteni. Csak van egy mentésed arról a pontról mielőtt bemész a szarkofágba nem (nem véletlenül javasoltam másokkal karöltve hogy mindig legyen egy manuális mentés pályaváltás előtt és ne az autosave-re hagyatkozzon az ember)? Töltsd vissza és try again.
Ha eljutsz az ajtóig ami nem akar kinyílni, akkor csak dobáld kitartóan a fegyvereddel és ki fog nyílni. -
Lacika1992 #1308 Ja ez a játék ismét AMD párti? :D
-
ataaa #1307 Ezt a hozzászólásodat nem figyeltem az előbb. :-D
Sajnos a párbeszédről lemaradtam. Légyszi írd meg annak a zombis ajtónak a kódját! Már ha van ott valami lényeges. -
ataaa #1306 Letöltöttem a hosszú hexa kódot a számítógépről is. Ha fel akarok menni a felszínre akkor nem kidob a placcra, hanem a lépcsőházba rak ahol zárt ajtó fogad. Mit kell még csinálni.
Egyébként mielőtt beléptem a szarkofágba, még fel akartam szaladni az ajtó melletti létrán. Ezért amikor át akart küldeni a benti pályarészre a nem-re kattintottam. Viszont itt is már a belső lépcsőházba dobott vissza. Lehet kiakadt az egész a francba? Egyre kedveszegettebb vagyok...:-D -
SaGa Jr #1305 Illetve megszerezted a lenti gépből a biztonsági kódokat (ugyanott van ahol visszakapcsolod az áramot)? Ezt még meg kell tenni miután megvan a battery. Csak ezután leszel simán kiengedve. -
SaGa Jr #1304 Beszélgetésekre kell odafigyelni odalent (van pár jelenés is amik beszélgetnek na arra tessék odafigyelni és hallgatni figyelmesen) és akkor megtudod a kódot.
Kijutásban ha nem akar kiengedni a játék mert valamiért zárva van az ajtó amit kinyitottál és amin bementél a szarkofágba, akkor kezdj el fegyvereket dobálni az ajtónak (nem gránátokat, meg nem lőni kell hanem dobálni). Akiknél előfordult ez a hiba azok így jutottak át rajta, hogy dobálták azt egyszer csak kinyílt... -
ataaa #1303 Akadt egy kis problémám az NPP-ben.
Miután megtaláltam a batteryt a számítógéphez, elindítottam az a feladat hogy menjek a generátorhoz (Ghost-ot is ott jelöli a térkép) Viszont nem tudok kimenni a felszínre mert az ajtó zárva van. A föld alatt kell oda eljutni?
A másik hogy még a kijárat előtt van egy számzáras ajtó, ami mögött zombik vannak. Jelez ott valamit a térkép, de nem tudom a kódot. Átnéztem a pda-t a dokumentumokat de egyik számsor sem jó. -
xxxgamer4ever #1302 Sikerült! Ti vagytok a császárok, köszönöm! Látszik hogy a valóságban sem nyitottam még soha széfet! :P :P :DDD
Legyetek még itt pár napig nehogy megint elakadjak valami apróságon... :D :D -
SaGa #1301 Tekerni kell a középső gombot, mint egy valódi széfnél. A tárcsa jobb szélét kattingatva az első szám forog, aztán a bal szélével a másodikat, majd ismét a jobb szélével a harmadikat lehet tekerni. -
ataaa #1300 A számzárat kell forgatni. Az első számjegyet a tekerő jobb szélére kattintva, a másodikat a bal szélére kattintva, a harmadikat pedig a közepe tájára kattintva tudod forgatni a megfelelő pozícióba. -
xxxgamer4ever #1299 Sziasztok. Az a nagy gondom hogy nem tudom kinyitni a széfeket. Egyszerűen mikor megnyomom az F gombot utána nem tudok beírni semmilyen számot, pedig tudnám a kódot... Nem értem... Tudna valaki segíteni ebben? Esetleg valami extrás módja van a nyitásnak? -
ataaa #1298 Akkor ezek tényleg már csak a freeplayben lesznek, mert tegnap törtünk be az erőműbe, és ma nyomulok tovább. :-D -
SaGa Jr #1297 Forestbe visz küldetés ha felveszed azt (Yantar-ban adja egy kutató akihez átküldött a tudós fószer míg javította a pda-t), de alapvetően szigorúan töltelékpályaként lett berakva, hogy az autósok kényelmesen elautókázhassanak a bár területéig. Szép, hangulatos, van benne nem kevés felszedhető cucc és rengeteg anomália (ennek okán pedig rengeteg artifact).
Construction yard-ra is vezet feladat és bármikor oda is mehetsz ha akarsz. Feladatot oda speciel a Freedom vezére ad aki az outskirts-ben van a frakciójával együtt a középen lévő gyárkomplexumban. Ott helyben elvégezhető pár feladat és onnan is indul ki feladat (ami a darkscape-ben oldható meg).
Szóval ha kimaradtak azt lényegében részint magadnak köszönheted mert nem beszéltél mindenkivel vagy nem néztél jó alaposan körül.
Szabad oda-vissza kóricálás bármely útvonalon majd freeplay során lesz Pripyaty-ból. -
#1296 A pszi sisaknak korábban volt szerepe valamelyik laborban, de nem tudod eldobni. A nagy PDA-kat eldobhatod nyugodtan, ha már nem kell a feladathoz. -
ataaa #1295 A psy sisaknak van valami szerepe? 2 is van nálam de egyiket sem tudom használni. A talált PDA-kat is eldobálhatom? Ezek kilókat foglalnak összességében. -
#1294 Nem tudom, ha kipucoltad az NPP-t, próbáld ki. -
IFOR #1293 szia..
nekem is fent van, patch is, és eddig max 3-4x dobott ki....talán a géped nem szereti:-) -
Lacika1992 #1292 Sziasztok
Ne haragudjatok ha butát kérdek... de tudja valaki mikor lesz teljesen kész a játék? mert így sajnos nem sok kedvem van vele játszani ha 5 percenként bug reportot dob -
ataaa #1291 De a meglévőt, amivel Pripyatból az outskitbe át lehet menni (ahol lekanyarodunk az X7-es labor felé) mikor lehet használni mindkét irányba?
Ki kell pucolni az összes sniperest, vagy mi a feltétele? -
#1290 Az NPP után jön még egy földalatti pálya, aztán vége.
Szerintem nem lesz új, felszíni átjáró Pripyatból. -
ataaa #1289 Találkoztam Ghost-al a 26-os szobában és most kellene mennem az NPP-be.
Éz már a játék vége lenne? Érdekes hogy a történet folyamán egy csomó helyen nem is jártam. Pl. azt sem tudom hogy néz ki a Forest meg a Construction site pálya, mert még nem kellett oda mennem. De Pripyat outskirts pályán sem mentem még be abba a gyárféleségben ahol 2 kémény is van.
A másik kérdésem, hogy Pripyatba ezen túl már csak a földalatti alagútrendszeren keresztül lehet bejutni? Visszamentem az outskirts-be hogy eladjak pár cuccot a bárosnak, aztán amikor vissza akartam menni azon az úton Pripyatba amin átjöttem, nem engedett. Gondoltam egyet és megnéztem a radar felé vezető átjárót is. Át is vitt a radarhoz, ám amikor visszafordultam, nem Pripyatba vitt vissza, hanem outskirtsbe. Őrület!
Mikor fog megnyílni az átjáró? -
ntex #1288 Nem áll meg, csak gyorsan telemegy a csík. Ez alatt ha figyeled a HDD ledet a gépeden folyamatosan dolgozik. Hagyd hadd csinálja, majd kapsz jelzést ha végzett. -
Örült kutya #1287 Üdv,Valaki tudna segíteni?
Letöltöttem a játék 4 rar-ba tömörített részét.(az www.moddb.com/ -ról)Kicsomagoltam és megkaptam a mappát.Ott benne a telepítő-t elindítom, elindul a telepítés és utána megáll.Nem csinál semmit.
Nem csak egy gépen már kettőn kipróbáltam, azon se működött.
Másnak volt ilyen? Vagy csak most nekem.Mit lehetne tenni?
-
SaGa Jr #1286 Haladj tovább az alagutakban míg el nem érsz a kódos ajtóhoz. Eltévedni nem lehet mert csak egy irányba lehet haladni. A létrákra figyelj mert kell le is és fel is mászkálni míg eléred az ajtót. Odabent az ajtó mögött meg csak az lesz a célod hogy feljuss a tetőig. -
ataaa #1285 Ott tartok hogy el kell jutni Pripiyatba. Megtaláltam az alagútba a leszakadt csöveknél a hullánál a kódot, de most innen hova kell menni?
Ki kell jönni az alagútrendszerből és egy másik belépési ponton kell átjutni? -
IFOR #1284 köszi.......Az elözö játékokból(SoC, priboi) még bennem volt hogy abban az épületben van egy kis raktár, és mivel elöször fegyvert, és eszközt gyüjtök, igy ez lett az első:-(( mikor volt EÜ csomag, jo fegyver, sok elem, akkor indultam az X18-ba csak -
SaGa Jr #1283 Ja és persze nem véletlenül van ám egy sorrend. :) Ha előbb lemész a laborba mint kéne és már korábban kinyírtad a bandita vezért akkor bizony így jártál és nem tudod visszakeresni a kódot mert már túl sok szöveg jött azóta.
Reload megoldja a problémát egy korábbi állástól amikor még nem mentél át rambovics üzemmódba és normál menet szerint nyomultál. Egy leckének talán megfelelt ez is, így most már tudod, hogy nem szabad felelőtlenül, odafigyelés és időnkénti szöveg visszaolvasás nélkül rohanni előre a játékban ahogy neked tetszik, mert ezt nem díjazza a sztori (már a figyelmetlenséget).
A kód egyébként 295. -
SaGa Jr #1282 IFOR:
Ejnye no, nem olyan nehéz ám az. Egy kicsit kéne csak odafigyelni arra amiről szövegelnek mikor felveszed a feladatot. Feladatod, hogy beszivárogj a banditák közé, megtudd a kódot és kinyisd a széfet, elhozd a dokumentumot. A Duty-s fickót ráérsz utána is kiszabadítani.
Egyébként meg mikor leverted és kifosztottad a bandita vezért akkor megkaptad a kódot, csak olvasd vissza a kapott üzeneteket, benne lesz. A Mod alkotói gondoltak azokra is akik rambo üzemmódban működnek és így nem kell nekik sem visszatölteni a játék egy korábbi állását csak el kell olvasni a kapott üzeneteket...
ataaa:
Alapból nem támadnak meg a banditák mikor bandita ruhában nyomulsz (már ha a megfelelőben nyomulsz) amennyiben még nem vettek észre a pályán sem ők sem a monolith katonák míg vadásztál a bandita ruhára. Ha észrevettek vagy kinyírtál valakit közülük akkor onnantól ellenségesek lesznek akkor is ha a bandita ruhában közeledsz. Ennyi a nagy titok.
Harcolni ott csak a széf kinyitása után kell majd, addig megúszható a dolog. Amint kipurcan azonban egy bandita onnantól a monolith katonák is ellenségessé válnak mindegy mi lesz a játékos karakterén. -
IFOR #1281 neem...már az elüzü körben mielött lementem az X18 ba kipucoltam teljesen az épületet--visszanéztem a beszédeket de nem találom
uténa átmentem Veleshez, a bányába, levertek mint Süsü a vadkörtét...de visszajött minden és a pénzem is visszakaptam !!! ott felvettem a küldit, visszamentem sötétvölgybe, kistabaditottam a Dutys faszit, megyek a széfhez de kod nincs..... -
ataaa #1280 Van aki úgy ment oda hogy nem bántották. Én amikor megközelítettem az épületet, már szórták is rám a lőszert, pedig bandita ruhában voltam.
Amikor beléptem a széfes szobába, ott volt a góré, de párbeszéd helyett ő is tüzelt. Úgy emlékszem amikor kinyírtam, a játék az arcomba nyomta a kódot (megjelent a képernyőn). Lehet rádióban kaptam, de már nem emlékszem a küzdelem hevében. -
IFOR #1279 szép napot!4
Dark Valley....kiszabaditottam a Dutys fickot, keresem a bandita doksikat, megvan a széf de kod nincs.-Kitol kell levadásznom? -
SaGa #1278 Azt mondja, ha többet akarsz tudni, keresd meg Mole-t. Ő meg Agropromban van. -
ataaa #1277 Tudom, mert egyszer lesoroztam. :-D
A rádió is megvolt, meg az 5 pseudo dog. ;-)
A számítógépben volt valami érdekes? -
#1276 Örülj neki, hogy ennyivel megúsztad. :D Ha lelövöd te is meghalsz. Ezt az elején egy rádióüzenetben is közli Voronin. Nem érdemes már visszamenned, de ha jó zenét akarsz halgatni akkor menj és kapcsold ki a rádiót. #eplus2]