S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dx10-ben nincs ilyen gond, viszont feleannyi az fps-em.
Az a ruhától független, hogy lõ rád a röppencs. Ott a kopter lõni fog rád mert ez van neki kiadva parancsba (meg ennek kell történnie). Azért kell kocsival menekülni mert úgy elég gyorsan elérheted a megadott kilépési pontot. Ha gyalog menekülnél jó eséllyel széttépne rakétákkal meg géppuskával a kopter (ezt majd késõbb a mocsárban élesben is lehet tapasztalni a sztoriban).
Nem megoldhatatlan úgy sem (kocsi nélkül) a menekülés de jóval nehezebb. Persze le is lehet szedni az égrõl a helikoptert (nagyjából egy tárnyi AP lõszert kell beleereszteni úgy, hogy minden lövés találjon - szóval ne automatára állított AK-val sorozzátok mert úgy a lövések többsége mellé fog menni).
A számkombinációt a megfelelõ dokumentumból lehet megtudni (bekerül a PDA-dba is csak vissza kell olvasni). Mondjuk a kód az pont rossz lesz. A 38 akárhányas kód nem ezt az ajtót nyitja majd. Ehhez a helyes kód a 5271 ha emlékezetem nem csal, csak sikeresen felcserélték a leírásban a mod alkotói (a korábbi, patch elõtti állapotban másik ajtóhoz volt rossz kód megadva a doksikban).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az AI meg azért nem reagál az elsõ lövésekre (sõt egyes esetekben pár hullára sem), mert nem vagy ellenségként beállítva. Ahhoz, hogy az legyél pár lövésnél több kell a viszonyrontáshoz. Még egy ölés is csak 10 pontnyit ront a viszonyon. A nyílt ellenségeskedéshez meg -500 kéne, te meg a SIN-ekkel nullás viszonyban vagy és ezt nem is engedi rontani a játék. De például terelj be pár patkányt/kutyát (az épületük melletti romban vannak dögivel) azt máris elindul a mészárlás. Ha harcolnak mikor belépsz és ekkor te aggresszívan lépsz fel vagy fegyver van a kezedben, máris leszednek szó nélkül. 😊 De jobb õket nem kinyírni amúgy sem, mert ez potenciálisan generálhat hibákat a késõbbi találkozásokkor amikor a sztoriban összefutsz velük (kinyírnak ahelyett, hogy folytatódna a feladat).
Hasonló a helyzet azon esetekben, mikor egyes ellenfeleket te vörösnek látsz, de õk nem biztos hogy veled rossz viszonyban vannak, ezért nem támadnak meg azonnal. De ha jobb reakciót vársz csak növeld meg az érzékelési távolságát a banditáknak/katonáknak/stalker-eknek és máris elõbb kiszúrnak, messzebbrõl támadni kezdenek, mindjárt "okosabbnak" tûnnek majd. Tudom, mert én felpakoltam egy ilyen módosítást magamnak. Megközelíteni így egy tornyokban sniper-ek által védett helyet, vagy észrevétlenül odamenni pisztolytávra banditákhoz... nos az nem fog menni.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A fájl nevében valóban 1.30013 szerepel, de a játék menüjében 1.3001 látszik. Biztos ez a jó javítás? Másnál is így van?
A bárban Colonel Petronko szobájában ki kell nyitni a széfet? Nem találtam hozzá a kódot sehol, átnéztem az ott lévõ számítógépet is, de semmi.
A másik hogy nem is tudom hogy mûködik az a hülye számzár. Az elsõ számjegy mindig 0.
A Radar nevû területen vagyok.
Nem találom a széf kombinációját sehol.
Valaki leírná hol van vagy magát a kombinációt spoiler-ben?
A master csak annyiban különbözik, hogy ott már 80%-os a találati arányuk.
A sebzésekben nem vettem észre jelentõs különbséget (a fegyverek statjainál egész pontosan 10%-os eltérés van hit power-ben a legmagasabb és legalacsonyabb nehézségi szint között, és a novice nehézségen sebeznek amúgy gyengébben a stukkerek).
A masteren még nem futottam bele olyan helyzetbe, amikor egy emberbe 3 fejlövés kellett annak lefektetéséhez. Kettõ volt a legtöbb ami tényleges találatnál kellett még exo suit-os ellenfélbe is ezen a nehézségen. De ez speciel ugyanúgy elõfordult stalker vagy éppen veteran nehézségen is ha volt még a páncél mellett valami artifact is a célpontnál és épp nem a megfelelõ lõszerrel lõttem rá a delikvensre.
Az 1.30001-es patch nem jó, az hibás és hibákat is fog generálni. A jó fenn van a moddb oldalán, ahonnan le tudod tölteni. 1.30013-as a száma. Azt töltsd le, és telepítsd a teljesen csupasz frissen felrakott, minden módosítástól mentes játékra. Ha nem így teszel akkor olyan hibákkal is találkozni fogsz ami teljesen megakasztja az elõrehaladást. A magad érdekében kezdj új játékot, ne tartsd meg a korábbi mentéseket, mert az azokban elõforduló hibák sajnos továbbvitelre kerülnek a patch-elt játékba is, így megint csak generálnak nem kevés új hibajelenséget.
Lehet nem véletlenül szedték ki az optionból ezt a pontot...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Cordon: Sid's Bunker chest of drawers and cabinet outside
his door. Stash in cellar of Sin House.
Garbage: Stash in attic of green house ( where Bes moves to )
and in room where Seriy and Yurik relocate to from Hanger. Also on
roof of Duty Checkpoint at exit to Rostok ( Bar )
Agroprom: Roof of main building where you rescued Mole and
inside the train tunnel where Mole relocates to.
Dark Valley: Pig Farm stash where you meet Oleg. Monolith
Base underneath main double stairs. Bandit Base Armory.
Rostok: ( Bar ) Inside Bar, stash under metal pipework by stairs
directly north of entrance to 100 Rads Bar. Chest inside western hanger
on top of other containers near vehicle.
Rostok Factory: Locker in northern section in barn building where
you meet Duty Leader. Top floor backpack of highest point of Duty
structure that is incomplete. Under sink in theater Duty main building.
Inside Military building if you kill them all and loot all the supplies.
Darkscape: Bus Stop backpack near soldiers. Bus Stop backpack
near exit to Cordon. Backpack in Sin Tunnels near T-intersection.
Forest: At northern entrance inside building. In Mine compound
in the attic of a building near the Mine entrance.
Construction Inside building where Loners hang out. Go to the
last room where 2 Loners sit and walk up to the east wall and reach up
in the air about 3/4 of the way. Also can be accessed from the outside.
Mercenary Base inside Bar and outside a building near a roof vent that
you get to by using a rear ladder to a small area behind one of them.
Yantar: In fireplace of most southern house in cement village.
Yantar Underground chest in room with many empty shelves.
Dead City: Blue chest on stacked stuff in the middle of road
just outside the main Mercenary compound to the south-east.
Marshes: Doc's place chest of drawers.
Army Warehouses: Loner Bar. Strelok's Lair at Bloodsucker Village.
Countryside: Church attic.
Lost Factory: Mobile Lab.
Outskirts: Bar.
Esetleg vegyél majd kocsit a bárban és vigyázz rá de nagyon (anomáliába hajtasz akkor felrobban). Azokba is lehet rámolni. Vagy venni sem kell, pár pályán akad összeszedhetõ amikkel lehet furikázni míg ki nem fogy az üzemanyaga vagy fel nem robban.
Ládából meg dögivel találni minden pályán. Azokba rámolhatsz kedvedre. A bárban ilyen biztonságos ládára példa lenn a bár területén az egyik asztal alatti kék láda. Abba nem fog kerülni semmi, oda rámolhatsz, nem tûnik el belõle a cuccod.
A ledobált felszerelés is ott marad ahová leszórtad, csak ne a nyílt terepen tedd mert ha jön egy blowout akkor eltünteti a szabad ég alatt leszórt cuccokat. Épületen belül bárhol megfelelõ.
A másik, meg ha valamilyen helyre ledobálom a megszerzett fegyvereket és késõbb térek vissza oda, az ott lesz?
Esetleg a játék elején kívül vannak tárolók ahova pakolni lehet?
Ahol megtaláltam Strelok flash driveját, oda pakolhatok szabadon?
AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |
rtcwtzs:
5 doksi van nem csak 4. Az 5. mellett lévõ terminálnál (ezt kell majd megnyitni és a kis kiegészítõ bizbasz használatával majd letölteni a megfelelõ dokumentumot) van egy hulla, annál meg ott van egy pda. Azt ha felvetted akkor ott lesz a kód a te pda-dban csak el kell olvasnod (pda 3. fül és ott az x18-as kódok meg dokumentumok valamelyike lesz az, de mikor felveszed akkor ki is írja a képernyõre is a kódot).