S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De nem róluk van szó! Továbbmentem garbagebe, úton a sniper felé a szemétdombok közt, ahol három bandita kempingezett a tûz körül. Mintha ott sem lettem volna. Lelõttem az egyiket, lelõttem a másikat, a harmadik gitározott tovább. Megértem, hogy fölöslegesen ne lõjek olyanra, aki nem lõ rám, amit még meg is értek katonák esetében, na de banditák? A cordoni bandita tisztítós küldinél is belelõttem hátulról a banditába, nem is reagált. A zombi irtós küldiben elõször még megindultak felém, de amikor közelebb mentem, egyáltalán nem támadtak, simán kinyírtam õket késsel közvetlen közelrõl. Arra sem emlékszem, hogy valaha is megtámadott volna valami mutáns vagy vadállat. A kutyák is ignorálnak, hiába megyej el mellettük, a malacok se támadnak, csak ha provokálom õket, sõt még akkor se... Mimdent összevetve eddig a félelmetes hangokon kívül nem találkoztam semmi veszélyes dologgal. Pedig egyszer még egy Bloodsuckert is láttam cordonban, futottam is felé hogy támadjon meg de le se szart és a többi ott kempelõ stalkert vagy állatot se buzerálta... eddig eléggé csalódott vagyok, és nem a bugok, hanem fõleg az AI állapota miatt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az az ajtó nekem zárva van, de ha rákattintok kiírja hogy milyen cuccok vannak bent. :-)
Látok egy Black Suite -ot. Az lenne az?
Egyébként a Lada Niva 150 000, megvenni elég húzós, így erre mos tvigyáznom kell. :-)
Százezer alatt nem kapsz semmit sem. Amúgy van egy jó módszer az üzemanyag spórolásra: felgyorsulás után le kell állítani a motort hadd guruljon magától az autó. Így kb negyed annyi üzemanyagot fogyasztunk vele mintha mindig menne
Herold
Az autók mennyibe kerülnek? Mikor utoljára kérdeztem a pultost, nem volt elég pénzem hozzá.

Herold
A bár bejárata felé vezetõ folyosón, asszem a szerelõaknás szoba egyik ajtaja mögött. Ahol õrt álltak a Dutysok.

Lehúztam a redõnyt a szobában, így már kellõ sötét lett hozzá hogy kitaláljak. XD
A kocsi megvan és jól érzi magát. Már sikerült megkeresnem vele annyi pénzt (cuccok összeszedegetése a rejtekhelyekrõl ahová pakoltam) hogy vehetnék egy újat.Az utas oldali ajtaja hiányzik, de így még jobb is mert gyorsabban kipattanok belõle. Agropomban találtam 2 benzineskannát meg 3 hordót, úgyhogy sokáig elleszek velük. Hol lehet még üzemanyagot venni? Egyébként nem egyszerû kocsival manõverezni a helyszínek között de meg lehet találni az ösvényeket. Arra viszont vigyázni kell hogy ha a hátsó ajtaja leesei, soha többé nem lehet kivenni belõle a belepakolt cuccokat!!!

Egyébként úgy sikerült megtartani hogy nem a kocsival menekültem a bányáig hanem gyalog. Aztán amikor visszamentem már nem jött a helikopter.

Valaki írta hogy a kihalt bár körül talált egy Duty suitet. Megírhatná spoilerben hogy hol van pontosan. :-)
mcmoha
Azért így mindjárt más. <#vigyor> Mármint a banner.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Még annyit: az r2 beálíltások elvileg a DX9 full dynamic lightingre hatnának, de a DX10-eseknél is érvényesülnek a változtatások.

Ezeket az értékeket a legjobb játék közben próbálgatni.
Keresel egy kellemesen sötét sarkot, ahol nem bánt senki, lehívod a konzolt (0), majd beírod r2_ (az aláhúzás a SHIFT+Ü), és elõhozza a listáját a beadható parancsoknak. Amelyiket kiválasztod, nyomsz egy entert, majd elkezdesz mögé írni valamit egy szóközzel, akkor mutatja mennyi az aktuális érték és azt is, hogy mekkora tartományban lehet használni.

Ha elrontod, ugyanitt visszaírhatod. Rögtön látod, mit ért a változtatás.

Egyébként az r2_sun_lumscale_amb azoknak a felületeknek az árnyékoltságát határozza meg, ahova nem süt a Nap, csak visszaverõdõ fénybõl kapnak, az r2_sun_lunscale_hemi meg úgy az egész környezet alapfényerejét. De van még egy halom ilyen módosítási lehetõség.
Fura mód a földalatti fényerõre is van némi hatásuk, bár ez szerintem a motor hülyesége, nem kéne befolyásolni a napfénynek a zárt helyek és a földalatti részek fényerejét, de fura mód mégis hat rájuk.

Itt megtalálod a lehetséges beállítások jelentését, mi mit jelent.

másodííííík!!!!<#eljen><#nevetes1>

D9

user.ltx-ben tudod átírni, de csak a kinti dolgokra lesz hatással, föld mélyén meg bunkerekben ez nem világosít semmit.

Kitalálni meg pofonegyszerû. Amint kijöttél arról a helyrõl ahol Veles van, fordulj egybõl jobbra, menj el a következõ teremig ahol meg majd balra fordulva menj a járaton. Onnantól már nincs sok opciód (balra tarts elvet kövesd) és kijutsz. A kocsihoz meg ne fûzz sok reményt, nem kizárt hogy szétlõtte a helikopter mire kiérsz vagy majd szétlövi akkor mikro mennél elfelé. De lentrõl akár körbe is mehetsz és a buszállomáson egy rakás cuccot, fegyvereket, lõszert és pár artifact-ot is bezsákolhatsz az ott dekkoló zsoldosoktól.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Megtaláltam appdatauser.ltx
Herold
A híd felé sokkal hosszabb, és valóban bonyolultabb eljutni.

Melyik fájlban írtad át az értékeket hogy világosabb legyen a kép?
Jelenleg nem találok ki a bányából a híd irányába, csak a romfalu felé, pedig ott parkolok a kocsival.
Herold
Ez még jobb.
Valaki elintézné a megfelelõ topikban, hogy a banner a helyére kerüljön?

És mondjuk banner alá berakni a letöltési linkeket plusz a patch(ek) linkjeit
jetblack
En az elsore szavazok 😉

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

vagy

Amit hirtelen találtam 😄
mcmoha
Aki ért hozzá és ideje is van rá, igazán csinálhatna bannert a topikhoz. <#smile>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Átírtam az értékeket! A kép magáért beszél 😊 Sokkal jobb így és a zseblámpára sincs anyniszor szükség ahogy látom. Bementem pincékbe sötét helyekre, jobban lehet látni mindent.
Alap:
r2_sun_lumscale_amb 1.0
r2_sun_lumscale_hemi 1.35
Új:
Növeld meg a futás szorzóját és nem fogsz beleõszülni. Én speciel a kocsikat hanyagolom, túl sérülékenyek (bármely anomália robbantja õket, még a BTR-t is).

A lámpán meg segít ha inkább visszarakod az alap játékot és nem applikálod a patch-et, csak a community bugfix-eket. A vicc, hogy stabilabb lesz a játék mint a patch-elt verzió...

Herold
Valóban nem ártana, ha a következõ patch megnövelné a lámpaelem élettartamát, meg az egy tank benzinnel megtehetõ út hosszát is. Countryside-on mire gyalog végigmegyek, beleõszülök.

Akkor a mázlisták közé tartozol mert nem jött elõ neked ez a hiba, de akiknél elõfordult a gond, azoknál mindig arra volt visszavezethetõ, hogy kinyírták a brancsot Cordon-ban.

SIN vezér (aki Veles) nincs Yantar-ban, õ ott dekkol a maga helyén az alagút mélyén ahová a sztori is visz. Szerintem az a hulla nem õ volt (mondjuk akadnak hibák rendesen, így például futottam már bele egyszerre 2 Wolf-ba is Cordonban úgy, hogy egy Wolf hulla is hevert az úton, míg az élõ változatok egyike éppen igyekezett a gyár felé, a másik meg állt a kezdõ helyszín romos épületeinek határán az út szélén és bámészkodott).

Herold
Hát én kinyírtam õket, és eddig semmi gond nem volt a storyline-nal.
Sõt. A vezért, Sin-t megtaláltam Yantarban egy betonépület tetején, holtan. Hogy ki lõtte le, nem tudom.

A hang megoldódott! 😊
A túlzott sötét problémára is találtam megoldást elvileg ezen értékek átírásával:

r2_sun_lumscale_amb
r2_sun_lumscale_hemi

Ezeket hol találom? Érdemes belepiszkálni?
Köszi SaGa, én nem vagyok nagy inglises, kereshettem volna a megoldást...
A lábad azért tünt el, mert ha látszik, akkor minden patkánytámadás ctd-t okoz, így a patchben kikapcsolták és a visszakapcsolót is kivették a beállításokból.
A visszhangos hang azért lehet, mert bekapcsolva maradt az efx. Keresd meg a user.ltx-ben a megfelelõ sort (snd_efx on) és kapcsold le (off).

Az a helyes verziószám (két nullával). A visszhangzás van akinél elõjön, van akinél nem. Ismert jelenség, megoldást találsz rá a GSC Lost Alpha fórumán.

A láb eltûnése szándékos, így nem tud gondot okozni mikor a patkányok lerágnák.

Átírhatod de aki eddig ezzel próbálkozott az sem járt sikerrel. Az alap ideje 35000. Volt aki ezt tízszerezte, volt aki százszorozta, volt aki csökkentette, de igazi eredményt nem hozott a változtatás (sõt a túl magas értékek miatt gyakorlatilag eleve fél vagy negyed töltetrõl indult a lámpa és pár másodperc alatt le is merült). Állítólag a 200000-es érték nagyjából 20 percnyi játékidõre elegendõ fényt biztosít, de ezt sem mindenkinél.

A SIN-ekkel nem kell vigyázni, csak nem kell kinyírni azt a kis csapatot akik Cordon-ban õrzik az elkapott stalker-t. Akkor nem lesz gond.

Valami még mindig nem kóser. Visszhangzik a hang (ez normális?) a lábam eltûnt csak az árnyéka látszik. Elõröl kezdtem.
Ja és 13-as patch felrakása után a játék szerint a verzió 1.3001. Ez így ok?
SaGa Jr, köszi a hosszú választ! 😊 Úgy csinálom, ahogy írtad. (A lámpa értékét nem lehet átírni? 😄) A SIN-ekkel ezek szerint jó lesz vigyázni 😊
Pares:
Miért akarod õket leölni mikor nem az a feladat? Naná, hogy kinyírják cserébe Fox-ot. A karaktered azért lett odaküldve, hogy tárgyaljon, nem azért, hogy gyilkoljon.

Az ok amiért nem téged támadnak azonnal ha rájuk lõsz az meg annyi, hogy õk irányodban nem ellenségesek. A viszonyuk nullás, csak a te viszonyod az ami negatív (tehát õk számodra ezért vörösek, nekik viszont te a térképen sárga vagy). Támadni azután fognak csak ha eléggé lerontottad a viszonyt velük. Ja és õk nem banditák, õk a SIN tagjai. Késõbb majd találkozol még velük. Ha ezeket a srácokat kinyírod annak lehetséges következménye, hogy mikor majd a fogságukba esel akkor simán kinyírnak (nem lesz harc, leütnek, aztán csak egy lövéshangot hallasz majd és game over).

ataaa:
Simán vissza tudsz menni harc nélkül. 2 út is vezet be illetve ki oda/onnan (egyik az alagút, a másik az alsó részre visz ki a lezúzott faluhoz, közel a Cordon-ba vezetõ átjáróhoz) és feladatokat is kapsz tõlük.

A cuccod meg ott van a Veles melletti polcon középen egy ládában (kék láda). Még csak keresni sem kell.

rtcwtzs:
Ugye nem viszed tovább a 1.30001-es mentéseidet miután feltetted a 1.30013-at (meg ugye nem a korábbi, amúgy hibás patch-elt játékra toltad rá a jó patch-et hanem frissen telepített játékra)? Ha igen akkor készülj fel néhány olyan hibára, ami megakasztja majd a továbbhaladásodat, ugyanis a save game-ekben rengeteg információ elmentésre kerül amik egy része megváltozott a patch-ek között így hiába keresné majd a program a save-ben megtalálható adatot az új patch applikálása után ha egyszer nem lesz a megfelelõ helyen vagy értéknél, így jönnek a fagyások. A saját érdekedben jobb ha elölrõl kezded a játékot, biztos ami biztos alapon.

A lámpa meg azért merül le piszok gyorsan mert a használati ideje a játék aktuális FPS értékéhez igazodóan fogy. Minél magasabb az FPS szám, annál hamarabb merül le az elem. Szóval kivételesen az a jó ha a játékban alacsonyabb az FPS szám. A patch elõtt sem volt gond a játék sima futásával, de a patch óta jelentõsen simábban megy, érezhetõen folyamatosabb, magyarán jóval nagyobb az FPS szám. Ez sajna a játék engine-jének egy hülyesége, hogy a lámpa élettartama (ami 35000-es értéken áll, tehát real time majd egy órán át kéne tudjon világítani) ennyire leesik ha magas FPS számmal megy a game.

Ott, pár lépésnyire. 😊
Ne bassz...én meg mentem rögtön kifelé a bányából egy Viper-el meg egy tárral, étlen-szomjan!
Szóval akkor ott figyel mindenem egy ládában?
Herold
Eleve azzal kellett volna kezdeni úgy emlékszem, hogy megkeresed a cuccaidat.

Duracell XD
Egyébként én ma csináltam végig az X18-ast. Oda elhasználtam vagy 6-7 elemet. Elõtte meg nem is cseréletem elemet a lámpámban. Tehát ha olyan helyre mész, vigyél több elemet.
Úgy értem hogy a bányába (ahol a helikopteres menekülés után leütöttek)vissza tudok menni a felszerelésemért csata nélkül?
Na mivel van új patch, csak vissza raktam a játékot. Viszont így újabb hibák jöttek létre. Hang visszhangzik, a lábam eltûnt. Mindegy. Technikai kérdésem lenne. A hardverigénynek megfelelõ gépem van de hogy kéne belõni úgy a játékot, hogy optimális legyen? Próbáltam dx9 és 10, látszik a különbség, néha akad, a fények mások stb. Mivel angol a nyelvezet vannak amikrõl azt se tudom sajnos, hogy micsoda. Csak látom, hogy full, high stb. Mit érdemes full-ra tenni és mibõl kéne vissza venni?
Más. Szintén lehet hülye kérdés, de idegesít, hogy a lámpa hamar lemerül és tönkre is megy. Na meg hogy nappal is elég sok a sötét hely. Nincs valami trükk, hogy tovább bírja a lámpa illetve erõsebb fénye legyen?

saga jr: most már látom a kereskedõnél a zöld vackot, eddig nem volt 😊
A cuccaid egy polcon lévõ ládában vannak - Veles-tõl nem messze.

"Vissza tudom vinni a doksikat anélkül hogy nekem esnének?"
Kinek akarsz visszavinni papírokat? És kik ne essenek neked?
Zombikat ha földre vittétek egy-két fejlövéssel, a földön a késsel meg lehet dolgozni úgy a fejüket hogy nem kelnek fel többet.

Amikor meg kell szerezni a Bandit dokumentumokat, Dark Valley-ben kapásból rám lõnek a banditák, hiába vagyok az õ ruhájukba, meg miután lecsaptak mindenemet el is szedték (persze így legatyásítva egy élmény volt az x18... :S ) Vissza tudom vinni a doksikat anélkül hogy nekem esnének? Meg jó lenne visszakapni a cuccaimat is. :-)
Herold
Ha valaki nagyon lövöldözni szeretne, javaslom a Radar nyugati részén lévõ területet. Van ott vagy 30-40 monolitos. <#eplus2>

Herold
2-3x meg kell õket ölni, mire végleg megdöglenek.

Azért a pendrive csúnyán el volt rejtve Strelok rejtekén...ez nem így volt a simába szerintem. Illetve a zombikat, hogy a fenébe lehet megölni??? Lelövöm õket és felkelnek 5 sec múlva...
Amúgy nyugodtan kempelõ, zenélõ, éneklõ, vörös banditák közt járkálok, egyenként leszedem õket, nem is reagálnak. Garbage... Ja és hogyan lehet egy banditák által fogva tartott stalkert kimenekíteni? Egy golyót eresztük beléjük és az elsõ dolguk hogy kinyírják a stalkert és nem hogy visszalõjenek... -.-

Plusz szintén garbageban naplementekor: A nap körül egy szürke négyzet...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De jó is volna, ha nem kényszerítenék az embert, hogy játszon ezzel...
Herold
Ez a "kapcsold ki a 3 power supplyt" vagy mi, ez már a szivatás magasfoka. Mi a szájbabaszott kurva anyjának adják azt a sisakot, ha nem is lehet használni? Ráadásul idõre megy, és minden buzi lõ rám. Elmész dezo a tudod hova...

A labirintusban van azon a helyen ahol összeomlott/leszakadt csövek vannak (nem az ahol a burer van meg 3 kis csõ). Mássz fel rájuk és fent megtalálod a kódot tartalmazó dokumentumot.

Valaki túl van már Pripyat undergroundon? végigmentem rajta,de a végén van egy ajtó és kódot kér.Merre van a kód elrejtve?
A patch óta nem tudok tovább haladni az X18 után, mert valahányszor szeretném visszavinni a dokumentumokat a duty fõnöknek, amint megközelítem a bár területét (a térképre be tudok menni ám ha garbage-ból megyek be a térképre akkor a 4 pseudodg-nál dob ki a program, ha a construction yard-tól megyek akkor közvetlenül az Army warehouse elágazásnál történik a kidobás, míg ha a forest felõl akkor amint belépek egy lépés után találkozom ugyanezzel a jelenséggel), azonnal kivág a program (azt írja nullával akart osztani valami értéket azt ez lett az eredmény). Tapasztalt valaki hasonlót?