S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Látok egy Black Suite -ot. Az lenne az?
Egyébként a Lada Niva 150 000, megvenni elég húzós, így erre mos tvigyáznom kell. :-)
A kocsi megvan és jól érzi magát. Már sikerült megkeresnem vele annyi pénzt (cuccok összeszedegetése a rejtekhelyekrõl ahová pakoltam) hogy vehetnék egy újat.Az utas oldali ajtaja hiányzik, de így még jobb is mert gyorsabban kipattanok belõle. Agropomban találtam 2 benzineskannát meg 3 hordót, úgyhogy sokáig elleszek velük. Hol lehet még üzemanyagot venni? Egyébként nem egyszerû kocsival manõverezni a helyszínek között de meg lehet találni az ösvényeket. Arra viszont vigyázni kell hogy ha a hátsó ajtaja leesei, soha többé nem lehet kivenni belõle a belepakolt cuccokat!!!
Egyébként úgy sikerült megtartani hogy nem a kocsival menekültem a bányáig hanem gyalog. Aztán amikor visszamentem már nem jött a helikopter.
Valaki írta hogy a kihalt bár körül talált egy Duty suitet. Megírhatná spoilerben hogy hol van pontosan. :-)
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Keresel egy kellemesen sötét sarkot, ahol nem bánt senki, lehívod a konzolt (0), majd beírod r2_ (az aláhúzás a SHIFT+Ü), és elõhozza a listáját a beadható parancsoknak. Amelyiket kiválasztod, nyomsz egy entert, majd elkezdesz mögé írni valamit egy szóközzel, akkor mutatja mennyi az aktuális érték és azt is, hogy mekkora tartományban lehet használni.
Ha elrontod, ugyanitt visszaírhatod. Rögtön látod, mit ért a változtatás.
Egyébként az r2_sun_lumscale_amb azoknak a felületeknek az árnyékoltságát határozza meg, ahova nem süt a Nap, csak visszaverõdõ fénybõl kapnak, az r2_sun_lunscale_hemi meg úgy az egész környezet alapfényerejét. De van még egy halom ilyen módosítási lehetõség.
Fura mód a földalatti fényerõre is van némi hatásuk, bár ez szerintem a motor hülyesége, nem kéne befolyásolni a napfénynek a zárt helyek és a földalatti részek fényerejét, de fura mód mégis hat rájuk.
Itt megtalálod a lehetséges beállítások jelentését, mi mit jelent.
D9
Kitalálni meg pofonegyszerû. Amint kijöttél arról a helyrõl ahol Veles van, fordulj egybõl jobbra, menj el a következõ teremig ahol meg majd balra fordulva menj a járaton. Onnantól már nincs sok opciód (balra tarts elvet kövesd) és kijutsz. A kocsihoz meg ne fûzz sok reményt, nem kizárt hogy szétlõtte a helikopter mire kiérsz vagy majd szétlövi akkor mikro mennél elfelé. De lentrõl akár körbe is mehetsz és a buszállomáson egy rakás cuccot, fegyvereket, lõszert és pár artifact-ot is bezsákolhatsz az ott dekkoló zsoldosoktól.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Jelenleg nem találok ki a bányából a híd irányába, csak a romfalu felé, pedig ott parkolok a kocsival.

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
vagy
Amit hirtelen találtam 😄
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Alap:
r2_sun_lumscale_amb 1.0
r2_sun_lumscale_hemi 1.35
Új:

A lámpán meg segít ha inkább visszarakod az alap játékot és nem applikálod a patch-et, csak a community bugfix-eket. A vicc, hogy stabilabb lesz a játék mint a patch-elt verzió...
SIN vezér (aki Veles) nincs Yantar-ban, õ ott dekkol a maga helyén az alagút mélyén ahová a sztori is visz. Szerintem az a hulla nem õ volt (mondjuk akadnak hibák rendesen, így például futottam már bele egyszerre 2 Wolf-ba is Cordonban úgy, hogy egy Wolf hulla is hevert az úton, míg az élõ változatok egyike éppen igyekezett a gyár felé, a másik meg állt a kezdõ helyszín romos épületeinek határán az út szélén és bámészkodott).
Sõt. A vezért, Sin-t megtaláltam Yantarban egy betonépület tetején, holtan. Hogy ki lõtte le, nem tudom.
A túlzott sötét problémára is találtam megoldást elvileg ezen értékek átírásával:
r2_sun_lumscale_amb
r2_sun_lumscale_hemi
Ezeket hol találom? Érdemes belepiszkálni?
A visszhangos hang azért lehet, mert bekapcsolva maradt az efx. Keresd meg a user.ltx-ben a megfelelõ sort (snd_efx on) és kapcsold le (off).
A láb eltûnése szándékos, így nem tud gondot okozni mikor a patkányok lerágnák.
A SIN-ekkel nem kell vigyázni, csak nem kell kinyírni azt a kis csapatot akik Cordon-ban õrzik az elkapott stalker-t. Akkor nem lesz gond.
Ja és 13-as patch felrakása után a játék szerint a verzió 1.3001. Ez így ok?
Miért akarod õket leölni mikor nem az a feladat? Naná, hogy kinyírják cserébe Fox-ot. A karaktered azért lett odaküldve, hogy tárgyaljon, nem azért, hogy gyilkoljon.
Az ok amiért nem téged támadnak azonnal ha rájuk lõsz az meg annyi, hogy õk irányodban nem ellenségesek. A viszonyuk nullás, csak a te viszonyod az ami negatív (tehát õk számodra ezért vörösek, nekik viszont te a térképen sárga vagy). Támadni azután fognak csak ha eléggé lerontottad a viszonyt velük. Ja és õk nem banditák, õk a SIN tagjai. Késõbb majd találkozol még velük. Ha ezeket a srácokat kinyírod annak lehetséges következménye, hogy mikor majd a fogságukba esel akkor simán kinyírnak (nem lesz harc, leütnek, aztán csak egy lövéshangot hallasz majd és game over).
ataaa:
Simán vissza tudsz menni harc nélkül. 2 út is vezet be illetve ki oda/onnan (egyik az alagút, a másik az alsó részre visz ki a lezúzott faluhoz, közel a Cordon-ba vezetõ átjáróhoz) és feladatokat is kapsz tõlük.
A cuccod meg ott van a Veles melletti polcon középen egy ládában (kék láda). Még csak keresni sem kell.
rtcwtzs:
Ugye nem viszed tovább a 1.30001-es mentéseidet miután feltetted a 1.30013-at (meg ugye nem a korábbi, amúgy hibás patch-elt játékra toltad rá a jó patch-et hanem frissen telepített játékra)? Ha igen akkor készülj fel néhány olyan hibára, ami megakasztja majd a továbbhaladásodat, ugyanis a save game-ekben rengeteg információ elmentésre kerül amik egy része megváltozott a patch-ek között így hiába keresné majd a program a save-ben megtalálható adatot az új patch applikálása után ha egyszer nem lesz a megfelelõ helyen vagy értéknél, így jönnek a fagyások. A saját érdekedben jobb ha elölrõl kezded a játékot, biztos ami biztos alapon.
A lámpa meg azért merül le piszok gyorsan mert a használati ideje a játék aktuális FPS értékéhez igazodóan fogy. Minél magasabb az FPS szám, annál hamarabb merül le az elem. Szóval kivételesen az a jó ha a játékban alacsonyabb az FPS szám. A patch elõtt sem volt gond a játék sima futásával, de a patch óta jelentõsen simábban megy, érezhetõen folyamatosabb, magyarán jóval nagyobb az FPS szám. Ez sajna a játék engine-jének egy hülyesége, hogy a lámpa élettartama (ami 35000-es értéken áll, tehát real time majd egy órán át kéne tudjon világítani) ennyire leesik ha magas FPS számmal megy a game.
Szóval akkor ott figyel mindenem egy ládában?
Egyébként én ma csináltam végig az X18-ast. Oda elhasználtam vagy 6-7 elemet. Elõtte meg nem is cseréletem elemet a lámpámban. Tehát ha olyan helyre mész, vigyél több elemet.
Más. Szintén lehet hülye kérdés, de idegesít, hogy a lámpa hamar lemerül és tönkre is megy. Na meg hogy nappal is elég sok a sötét hely. Nincs valami trükk, hogy tovább bírja a lámpa illetve erõsebb fénye legyen?
saga jr: most már látom a kereskedõnél a zöld vackot, eddig nem volt 😊
"Vissza tudom vinni a doksikat anélkül hogy nekem esnének?"
Kinek akarsz visszavinni papírokat? És kik ne essenek neked?
Amikor meg kell szerezni a Bandit dokumentumokat, Dark Valley-ben kapásból rám lõnek a banditák, hiába vagyok az õ ruhájukba, meg miután lecsaptak mindenemet el is szedték (persze így legatyásítva egy élmény volt az x18... :S ) Vissza tudom vinni a doksikat anélkül hogy nekem esnének? Meg jó lenne visszakapni a cuccaimat is. :-)
Plusz szintén garbageban naplementekor: A nap körül egy szürke négyzet...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB