2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • IFOR
    sziasztok

outskirtsnél hol lehet lemenni a bar-ba?már körüljártam az épületet, a környezo házakat és semmit nem találok:-(
  • basho
    Jó pár órája játszom a Lost Alpha-val. A legkisebb játékfokozaton. Még csak most jutottam el a banditák táboráig. De közben jó párszor kimúlt a karakterem. És legalább ötször-hatszor kidobott bug miatt a játék. Nagyon kellene a javítás. Jó lenne tudnom, mit hová és merre, mert így nagyon romlik a játékélmény.
  • basho
    Nos, a részemről - fényképet sem bírtam feltölteni a falra, nemhogy patch-et... Utaltak már itt egy weboldalra:

http://freetexthost.com/q134pzdcl5

És van is itt valami patch-féleség:

http://s.gameru.net/stalker/la/STALKER_LostAlpha_patch_1.30013.zip

Lelkiismeretesen letöltöttem, kicsomagoltam, föltelepítettem, közben sok-sok miegymást kihagytam,mert úgy látom, ebben a játékban ez csakis így működhet.

De nem történt semmi.
    Annak azért örülök, hogy nem rontotta el a játékomat, de még jobban örülnék, ha javítana rajta...

Tudnátok segíteni?
    A patch-t a főkönyvtárba csomagoltam ki. Vajon ez lehet a hiba?
  • basho
    Ha jól láttam a videót, akkor az ipsének négy (4!!!) meghajtója volt, és biztos vagyok abban is, hogy azokat többmagos, nagy teljesítményű mikroprofesszor(ok) működteti(k). Egy ilyen gép és ilyen tárhely felszereltség mellett nem igazán fontos már számára, hogy centizgesse a helyet... Abban is biztos vagyok, hogy a négy meghajtó mindegyike nem giga, hanem terra méretű...
  • Lacika1992
    Ja és még 1 kérdés azt írta valaki hogy program files mappába ne telepítsük win7-en meg 8-on de a videóba mégis oda rakják akkor ez most hogy van? :D
  • Lacika1992
    Ide már nem fogtok patch-et felrakni ? csak kommentbe linket?
  • MiG man #1429
    Köszönöm a választ. Eddig nem tudtam, hogy miket keressek.
  • SaGa Jr
    Az akkor is végig lesz csinálva ha nem veszel fel újabb RPG-t csak lelövöd a gépeket. ;)

MIG man:
    Szükségtelen átírni, még legnehezebb fokozaton és különösebb erőlködés nélkül végigcsinálható a játék úgy, hogy tartod az 50 kg-os határt (ami lényegében 60 kg mert ennyivel még lehet sétálni).

Egyébként meg a system.ltx és az actor.ltx megfelelő sorait kell módosítani (mivel oda van írva angolul hogy mit is jelent a szám, nem kell hozzá doktori, hogy tudja az ember, melyik értékek módosítandóak).
  • IFOR
    SaGa

van RPG-m..alapfelszerelésem:-))de attol még a küldetést végig kell csinálni
  • MiG man #1426
    Súlyt hogyan, hol tudom átírni?
  • mcmoha
    Merjed. Egy csomó hibát kijavít. :)
  • basho
    Ezen az oldalon ezt találtam:

http://s.gameru.net/stalker/la/STALKER_LostAlpha_patch_1.30013.zip

Örömmel letölteném és telepíteném.

De tanácstalan vagyok megint.
    Egyrészt ez a pach kijavítaná az alap 1.3000 verzióm előre megjósolható hibáit.
    Másrészről viszont féltem a nehezen feltelepített játékot is...

Merjem letölteni? Vagy ne merjem?
  • SaGa
    Kiegészítő: azért nem érdemes a mindenféle SoC modokkal bővíteni, mert azok az 1.0004 - 1.0006 patchek valamelyikéhez illenek, ez a mod meg az 1.0007 verziót tartalmazza, ami anno már nem került ki, mert jött helyette a Clear Sky és a CoP.
    Ha modokat akarsz hozzá, olasgasd a gsc fórumait, és nézd meg ezt az oldalt.
    Pillanatnyilag már nem frissíti a modder a csomagot, mert várja az 1.3002-es patchet, de utána gyanítom megint viszi tovább...
  • SaGa
    Patchelés után 1.30001-nek kellene lennie.

Az egész játék alapkoncepciója az, hogy új (pontosabban az eredetileg tervezett, de a megjelenésre kimaradt, ide újra felépített) pályák vannak benne.

Régi SoC modokat ne adj hozzá semmiképp. A súly átírást magad is meg tudod oldani, nem kell hozzá külön mod.
  • basho
    Hálásan Köszönöm! Ez valóban megoldotta a problémáét. A neten megtudtam, hogy három fájlt is le kell még törölni a STALKER Lost Alpha bins könyvtárából:

msvcp120.dll,
    msvcp120d.dll-t és a
    msvcr120.dll

Fájlokat a sikeres futtatás érdekében.

Ez nekem új volt, erről nem is tudtam.
    Töröltem őket,de akkor meg azért ORDÍTOTT a játék, hogy neki menyire hiányzik ez meg az... vagyis éppen azok a fájlok, amelyeket le kellett operálnom a játékról...

Na de Vcredist_86.exe program feltelepítése megoldotta a gondot.

A játék elindult. Végre siker, három nap kínjai után!

Az első benyomásaim a Clear Skyra hajaznak.
    A grafikát még nem láttam, mivel éppen most tért magához a karakterem egy pincében...

Azt már tudom, hogy Szidorovicshoz kell mennem.
    Most még nem zavar az angol nyelvezet, de gondban leszek, ha nem jön ki a magyarítás, vagy a magyar feliratozás hamarosan...
    Persze futni-menekülni-osonni-lopni és lövöldözni angolul is lehet...

És meglepődve láttam, hogy új területek is vannak a játékban.
    A térkép nagyon tetszik. Élethűnek látom.

Az intro szerintem gyerekes, de kicsire nem adok, nagyra meg nem nézek. Pontosan tudom, milyen jó játék a STALKER.
    Márcsak a bugoktól félek - de azoktól nagyon!!

A feltelepített verzió,a pach-elés után: 1.3000
    Vajon ennyinek kell lennie?
    Vagy kell még, esetleg lehet hozzá telepíteni valamiféle javítást?

Mellesleg jó lenne 7-9 tonna áruval szaladgálni a banditák elől és az anomáliák között, de nem merem még megkínálni a weight-moddal, hátha beüt a mennykő, és leshetem, hogy valami nem szuperál...

Még egyszer Nagyon Köszönöm a hasznos tanácsot, és mindenki másnak is Köszönet mindenért, aki segített nekem!!

Legközelebb már más dolgok miatt fogok is nyavalyogni - ebben egészen biztos vagyok! Nincsen igazi S.T.A.L.K.E.R. - játék bugok, agyrémek és idegbetegség nélkül. Én már csak tudom...
  • SaGa Jr
    Esetleg még megpróbálhatod hogy kilépsz a játékból, leállítod, majd újraindítod és úgy töltöd be az autosave-et. Esetleg segíthet. Ha elsőre nem megy próbáld újra és újra és újra.

A RPG-t meg nem kell felvenned ha nem akarod, anélkül is leszedhető sima AP lőszerrel mindkét kopter. Ha elmenekül egy kopter akkor töltsd vissza az állást.

Amikor meg elvállalsz egy feladatot akkor is mindig készíts egy mentést, így elkerülheted az olyan helyzeteket amibe most is kerültél.
  • SaGa Jr
    Az autosave nem jó iylen problémák orvosolására csak az előző pályán készített rendes save. Mindig készíts mentést területváltás előtt közvetlenül és ha gebasz van akkor inkább azt töltsed vissza ne az autosave-et. Az autosave visszatöltése csak esetlegesen oldja meg a hibákat, a normál save visszatöltése az adott területre belépés előttről viszont szinte mindig.
  • ntex
    A fenti [Part x] linkek nem torrent hanem közvetlenül a Moddb oldaláról lehet letölteni, torrent az külön ott van mellette. Egyébként meg tényleg meg kell várni hogy a telepítő végezzen, az állapotcsík hamar megtelik de ugyanúgy dolgozik tovább. Csak várni kell pár percet. az MSVCP120.dll hibára meg egyik megoldás ha felteszed a telepítő mellett található Vcredist_x86.exe programot (3rdparties mappa)
  • basho
    Windows7-esem van. A torrenteket pedig innen töltöttem le. Mind a négy részt. Nem tudok róla, hogy máshonnan is le lehetne tölteni. Akárhány utalást találok a neten, mind ugyanoda mutat. A fenti linkek is...
  • IFOR
    onnan töltöttem vissza ahol beléptem a pályára.....annál előbbi nincsen..de nem jo
  • SaGa
    Ez gyakori hiba. Hol beakad abba az ajtóba, hol te nem jutsz át. Újra kell tölteni egy mentést korábbról, még mielőtt beléptél a területre.
  • SaGa
    Tudom. csak épp a pisztoly volt kézben, amikor rajtaütésszerűen elaludt a karakter, ébredés után meg nem volt idő mást előkapni...
  • IFOR
    SaGa

megkaptam a küldetlést Yantarban hogy beszéljek Petrenkoval..Visszasietek a Barba, támad két Mi24-es....beszzélek Petrenkoval szerezd meg az RPG-t...ok..kinyirnak..ujratöltöm, erre petrenko most a Barban van(ajto természetesen zérva...és ha bejutok nagy nehezen akkor nem mondd semmit sem csak a natur szövegeket.....semmi érdekes, akarok e javittatni.....
    Ez bug????? nem adja be a küldetést pedig a nyil rá mutat és jelölve van
  • SaGa
    Ha jól emlékszem, ezt a dllt és még vagy kettőt le kell törölni, ha xpn vagy 32 bites w7-en akarod használni. Valahol itt is le van írva úgy április 27 környékén.
  • mcmoha
  • ataaa
    User error
    Lehet hogy hibásan töltötted le.
    Torrenten keresztül töltsd le, mert ott ha véletlenül (kicsi rá az esély)rosszul jön le, kényszerített ellenőrzéssel kijavítható a hiba.
    Milyen operációs rendszered van?
    Hogy telepíted?
    úgy emlékszem 4 rar fájl volt. Ez darabolt tömörítés. Ilyenkor elég ha Total Commanderben csak az elsőt jelölöd ki, mert végigmegy az egészen. Amit kibontottál az még nem a telepített játék! A setup.exe a telepítő. Futtasd (ha Win7-ed van próbálhatod "Futtatás Rendszergazdaként", ha XP-d van akkor szerintem felejtsd el)
    Várd meg hogy végigmenjen a telepítés, rakj fel minden komponenst! Ha státuszcsík hamar felmegy, de a telepítés tovább tart. (maximum ezt róhatod fel a fejlesztőknek)
    A telepítés akkor teljes ha a telepítő alkalmazás ezt jelzi. Addig várj!
    ha a parancsikon nem kerül ki, akkor az indítót a BINS könyvtárban találod XR_3DA.exe néven.
    Tedd fel a javítást!
  • basho
    A STASLKER - Lost Alpha feltelepítése és pach-elése után az alábbi hibaüzenetet kaptam:

"Az E/ STALKER - Lost Alpha/bins/MSVCP120.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újra telepíteni a programot az eredeti telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához,illetve a program forgalmazójához"

Elmondani kívánom még, hogy immáron három (3) napja!! képtelen vagyok föltelepíteni rendesen a játékot. El sem indul. A telepítés során hibák tömegét jelzi a gép, de a telepítő csak telepít, mintha minden rendén volna. A végeredmény egy halom használhatatlan fájl, amelyek tetemes helyet foglalnak el. Köszönöm a fejlesztőknek a nagy SEMMIT! Meg a tömérdek idegeskedést...

Nem találok megoldást.
    Nem tudom, hol és mi a hiba.
    Tudnátok tanácsot adni?
  • IFOR
    sziasztok

valaki leirta hogy lehet a turista konzerv árát átirni de nem találom...segitenétek? :-)) kösz
  • ataaa
    Ha szűkén vagy a fegyverrel, a késeddel igen szép eredményeket lehet elérni. A nagytalpú üvöltő csuklyás bunkót (nem tudom mi a neve) is úgy a legkönnyebb megölni, ha a közelébe férkőzöl és leszurkálod.
  • zmok
    Az egyik táborhelyen banditák ücsörögnek a tűz körül, az alagútban.
  • SaGa
    Khmmm...
    Az, hogy a fejemre esik az a katonai heli, amit pár másodperccel előbb találtam el egy rpg-vel, még elmegy, de az, hogy utána nem sokkal úgy ébredek, hogy össze vagyok zárva egy controllerrel egy 2x2m-es kalyibában és egy 9-es pisztoly van kéznél, már fáj...
    Még jó, hogy a fejlövést nehezen viseli. Az első kettőtől még csak vakarózott kicsit, de a harmadik már elég volt neki...

Mindenesetre most megvárom a hivatalos patchet, mert Voroninhoz nem tudok visszamenni leadni az X10 után a feladatot. Ahogy megközelítem az új bárt, ctd...
  • SaGa
    Rég volt, és azóta mintha újabb verzió jött volna ki...
  • SaGa Jr
    Van saját, szájbarágós topikja a Dezowave oldalon a fórumban. Ott minden kérdésedre választ kapsz.
  • basho
    Köszönöm! Megtaláltam. Rákattintottam, de nem történt semmi...
  • rtcwtzs
    Akkor ebben is tudsz segíteni? :D PS végig játszás?
  • rtcwtzs
    Egyszer elkezdtem, de semmit nem értetem belőle, ezért uninstall lett a vége. Én most másra gyúrok :)
  • xxxgamer4ever
    Ez nagyon érdekes egyébként, nálam az első találkozásnál már pirosak voltak de soha nem lőttek rám, pedig volt hogy bolyongtam egy sort mert mindig rossz felé fordultam és nem találtam ki...
  • lerboy
    Köszi. Sikerült elrohanni közöttük.
  • ataaa
    Rám akkor kezdtek el lőni, ha elkezdtem lézengeni köztük. Menj egyenesen az alagút közepén a cél felé, nem mássz be közéjük. Nem kéne hogy rád támadjanak.
  • lerboy
    Bocs, ha már volt, de a kereső egy nagy rakás...

Szóval miután megvannak a dokuemntumok az x18 laborból meg a pc-ről az infó, mennék vissza sin vezérhez, de a bányánál a sin-ek pirosak és azonnal megtámadnak. Ez bug? Vagy én rontottam el valamit?