S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
A fejlesztõk fotói megtalálhatóak Dead Cityben, az egyik ház emeleti szobájában.

Herold
Dezodor, akinek (többek között) köszönhetjük a játékot:

Herold
Üzenet a játékban Loxotronnak, aki ellopta a béta verziót:

Loxotron:

Herold:
Az a manus akitõl megtudod merre keresd Strelok lerakatát (õ küld le a föld alá ha így jobban tetszik, az õ csapata harcol a katonákkal és õt kell kimenekíteni mikor elkenik a szájukat Agroprom-ban).

tom2004:
Futtasd rendszergazdaként a játékot és azáltal elkerülhetsz pár galibát. Ha nem tudsz angolul (vagy nem elég jól) ne aggódj, eleget játszva és szótárazva majd idõvel megtanulod. 😉

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Win7 van, D:JátékokS.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha könyvtárban van.
És nem igazán tudok angolul, nem tudom mit kéne beállítani, nem is nagyon állítgattam. az patch 1.30013 fenn van.

Herold
Ki az a Mole? Az én fejemben nem nagyon maradnak meg a nevek.

Várd meg míg elmondja amit akar, aztán majd tudsz vele beszélni (fõleg miután kikísérted a kerítésen túlra, de készülj fel rá hogy amint elmondta amit akar jön egy újabb adag katona és õt akarják kinyírni).
Ha ez nem akar sikerülni, akkor töltsd vissza a játékot az autosave-et mikor beléptél a területre és játszd újra a csatát és amint szól hogy védjétek meg akkor azonnal tipli hozzá és miután befejezte a szövegelést kísérd ki a veszélyzónából.

Gabisan666
Mole nevu tagnal vagyok,de nem enged beszelni vele,mindenkit kinyirtam a telepen,mit kell csinalni?

Asrock Z390 PhantomGaming9☆9700K/4500Mhz☆GSkill TridentZ DDR4 2x8GB KIT 3200MHz/3600Mhz☆ Gainward RTX 4070 Ti Reunion GS 12GB☆Samsung980NVMe500GB☆Toshiba SATA3 2x3TB☆Asus Xonar AE☆ Seasonic GX-1000☆

Azok a radioaktív szimbólumok jelölik a menedékeket. Nem minden fedett hely véd meg amúgy a blowout/psychic storm hatásaitól, csak azok nyújtanak biztos védelmet amiknél ott a jel és azok is csak ott ahol a jel mutatja. Kicsit arrébb állsz és máris kapod az áldást. Ez a pszichikus viharnál nem akkora probléma de a blowout, megfelelõ ellenanyag nélkül, kinyír.

tom2004:
Milyen rendszeren futtatod a játékot (Xp-vel nem a legjobb a mûködése)? Milyen fõ könyvtárba tetted (a program files-ba nem javasolják telepíteni akkor sem ha az UAC agyon van csapva)? Kompatibilis módban, netán rendszergazdaként futtatod (elõbbi szintén galibákat generál, a második viszont hasznos)? Patch fenn van rajta? Megfelel a választott opcióidnak a konfigurációd? Kismillió és egy oka lehet annak, amiért kidob és ha valami konkrét oka van akkor arról hibaüzenetet is kapsz (mindig nézd meg mi a baja).

Engem csak quick loadnál szokott kidobni, meg amikor azok a kis patkány szerû (de nem patkány, hanem valami rondább :-D ) mutáns lények rám támadnak. Máskor nem nagyon.
Minden fedett helyiség menedéket jelent kitöréskor (buszmegálló, meg a híd alatt talán nem). Ezeket a pontokat azt hiszem fehér háromszöggel jelöli amikor számol vissza az óra. Meg vannak radioaktív szimbólumok is, azok nem tudom ilyenkor pontosan mit takarnak. Egyébként ha nem vagy túlterhelve, szinte mindig van valami hely ahova be tudsz futni a kitörés elõl.
Herold
Patch fel van téve?
Térképen jelzi a menedékül szolgáló helyeket, ha kitörés van.

Nekem nagyon gyakran lefagy, ki dob az aztalra.
Tehetek valamit?
Hogyan jelzi kitörésnél hol találok menedéket?

TSL16b

hanganyag tartalmazza amit meghallgathatsz mikor felveszed de leírva nem lesz sehová, szósval a magyarítást sok eseten a hajadra kenheted majd, a lényeg nem lesz leírva csak szóban közölve

Ebben mennyire vagy biztos? <#papakacsint>

Berakom ide is: Ha valakinek túl sötét az alap éjjellátó használja ezt a modot. Sokkal jobb lesz tõle a night vision.

http://www19.zippyshare.com/v/74327723/file.html
Herold
Akkor valószínûleg csak akkor kerül bele a cucc, ha a rejtekhely tulajdonosa elhalálozik, és megtalálod a koordinátát a pda-jában.

Másnál is megvehetõ a cucc, még a bár eladójánál is fel fog tûnni idõnként. Találni valóban lehet, bár én speciel Pripyat sewers-ben találtam amellett a hulla mellett akinél a kijárathoz szükséges kód is volt. Másutt nem találtam, noha esély van rá, hogy egy stash-ben elõforduljon.

De mindaddig semmit nem ér, míg nem veszel hozzá recepteket és nem rendelkezel az abban leírt artifact-okkal. Ja és ez a cucc nehéz, szóval csak akkor vedd meg ha van egy biztos helyed ahol tárolod mert ahhoz nehéz hogy hurcold magaddal.

Yantar-ban meg érdemes bekukkantani a Dead City felé vezetõ út mellett lévõ besüllyesztett bunkerbe. Ugyan totálisan tele van anomáliákkal, érdemes végigjárni mert van benn egy igen jó military armor (SKAT 9 vagy SKAT 9M már nem emlékszem).

Én a tudós szobájában megtaláltam azt a rejtekhelyet, de az üres volt.
Azért körbenézek minden helyiségben, hátha van több papírdoboz is a környéken.
Köszi a jelzést!
Herold
Azért mondom, hogy nehogy megvedd, mert valakinek a rejtekhelye a tudósoknál az egyik szobában az asztal alatti papírdoboz. Abban lesz egy ilyen készülék.

Jól hangzik! Remélem nem csak egyszer volt megvehetõ, amikor pont nem volt annyi pénzem! :-D
Herold
Nézz be az egyik szobában az asztal alatti dobozba.

Gunslinger:
Engem nem támadtak meg a patch-elt játékban (a patch nélküliben igen, de az az én saram volt mert én lõttem elõbb, esélyt sem adtam nekik). Mikor átértem a fegyverem el volt téve, nem futkostam, csak az úton közeledtem.
A manus meg annak a 3 fickónak az egyike aki közvetlenül ott van a sorompó mellett amikor belépsz. Ugyanúgy viselkednek egyébként mint a katonák. Amíg az úton haladsz, nincs nálad elõvéve fegyver és nem futsz, addig nem lõnek.

N00bito:
Azon támadás alatt (mikor a zsoldosok ütik már amúgy sem lenne már ott a manus, hiába oda mutat a jelzés. A támadás alatt csak a másik colonel van a területen meg egy embere és ennyi. Ha elrendezted a helyzetet akkor megmondják hová menj és ott az új helyen majd megtalálod Voronin-t.

ataaa:
Tudsz a tudósoktól venni artifact recepteket. Na ezzel a ládával tudod elkészíteni a receptúrák alapján a komolyabb, összetettebb artifact-okat (például devil's gut ami 150% extra HP-t ad és gyorsítja a regenerációt is ezzel együtt, vagy az Ivory ami +100-ot ad a HP-ra bár kicsit hamarabb megéhezel majd tõle, de van ami kimagasló védelmet ad 1-2 támadásfajta ellen).

Tegnap Yantarban a tudósnál láttam valamiféle artifect ládát, de 40 000 volt és nem volt nálam annyi mert elõtte fosztottak ki, meg költekeztem ki magam szándékosan. Legközelebb amikor mentem már nem árulta.
Mi volt ez és mire szolgál? Ezzel az övödön tú is tudsz artifecteket aktiválni ha nálad vannak?
Megint beleütköztem egy problémába megtámadják a Duty fõhadiszállását és eltünik veronin viszont nekem beszélnem kéne vele és a térképen azt mutatatja ott van de nincs. Valaki nem tudja merre lehet?
Ez a tiszt merre dekkol? Mikor elõször beléptem Radarra egybõl tüzet nyitottak rám a Monolith stalkerei, nem igen volt esélyem beszélgetni velük, ki kellett nyírnom az összeset útközben, hogy Countryside felé tudjak menni.

Yantar-ban (jobb alsó ficakban ahol a másodlagos út vezet vissza a bárhoz ott van egy romos épület és abban az egyik ott dekkoló manus tud tuningolni/javítani) van fejlesztõ meg a bárban kettõ (mindkettõ Duty-s emberke, az egyik egy kapitány a másik meg a bár hátsó szobájában lévõ ezredes).

A Yantar-ban lévõ manust jó lesz megjegyezni, mert ha csak be nem állsz a Freedom mellé lótifutinak (a freedom amúgy az outskirts-ben dekkol, a térkép közepén lévõ nagy gyártelepen), akkor nem lesz a játék további részében másik szerelõ (az ezredessel nem fogsz már találkozni, a kapitány meg a késõbbiekben elveszti a javítási képességét). Persze az is egy járható út ha az ember a Monolith mellé áll (feladatot a Radar térképen lehet összeszedni hozzájuk, csak beszélni kell az elsõ tiszttel aki szembe jön amikor belép oda az ember és kis pénzért cserébe bántatlanul átengedik a területükön és késõbbiekben mikor újra erre jár az ember akkor még feladatot is adnak - bár egyelõre ennek elvégzésére nincs mód mert lesz a radar térképen egy blowout ami kinyírja azt akivel dumálni kéne majd Monolith részrõl, nevezetesen a Patriarch-ot)...

Herold
Valami bug lehet, mert visszatöltöttem azt a mentést, amikor még nem volt meg a kód, és ki tudtam nyitni.

Herold
Köszi, megtaláltam a hulla mellett a doksit a kóddal, de a számkódos ajtónak nem jön be a nyomógombja. Nem lehet beírni a kódot.

Egyébként pont azelõtt vagyok hogy elvennék a pénzemet.
Szeretném akkor legalább elkölteni fejlesztésekre.
Hol lehet fejleszteni a Bár környékén?
Vedd fel a cuccaidat lent a szobádban ha belépsz az ajtó mellett rögtön jobbra a szekrénybõl.
bajgunar
A küldit felvetted?
Tehát visszamentél oda ahol felkeltél, összeszedted a cuccot és "bemutattad" Sid.-nek? Van nállad vmi? Vagy üres az Inv.?
PhantomAss
Üdv
Nem tudom mi lehet a gond de nem tudok kijönni Sidorovich-tól a játék elején, az ajtó zárva marad.
Kéne valamit még csinálni? A küldetést felvettem.
Köszi

GOOBY, pls

Herold
Nem, önmagában is használható. Ha 2-t használsz, kétféle csipogást fogsz hallani, ami zavaró lehet.

Saga köszi a tippeket! Find and talk Ghost! De már csak holnap, most gó dolgozni.
Felraktad amúgy a setup során felkínált XVid lejátszót? Ha nem, akkor tedd meg, mert akár már ennyi is helyrehozhatja a hibát.

Közben végiggondoltam én is hogy csak a helyet foglalják az övön. Elég az alap hogy a nagy sietségbe mégse szaladjak beléjük. :-)
Eljutott már valaki az erõmûig? Ha igen merre keressem a szarkofág kódját?

mcmoha:
Az a cucc pont az ellenkezõ hatást váltja ki és jó sokáig tart. 😊

ataaa:
Igen az alapot kiegészíti a két másik típus. Mondjuk szükség az nincs a detektorokra mert vizuálisan észlelhetõ az összes anomália gond nélkül.

N00bito:
Nézz egy javítást a GSC-n vagy dezo saját oldalán. Akad pár ami pótolja a hiányzó videót vagy éppen hiányzó textúrát. Mondjuk ha a javított változattal játszol akkor ennek a problémának elõ sem kéne jönnie, feltéve, hogy jól lett feltéve a patch.

vedd le az övedrõl és nem fog pittyegni
Sziasztok megint egy errorral gyült meg a bajom mikor a mocsárban találkozok a Dokival íme az error felirat:
Expression : fatal error
Function : CTexture::Load
File : ..xrRenderSH_Texture.cpp
Line : 216
Description : <no expression>
Arguments : Can't open video stream
Amúgy marhára zavaró a pittyegése. Kurva idegesítõ.
Az a fán lévõ anomália nem is bánt. Akkor minek jelez?
Akkor ez kiegészíti az alap detektort, mert más anomáliákat meg nem jelez?
Herold
Drótok kellenek neki, hogy megjavítsa a PDA-dat. Még kelleni fog hozzá más alkatrész is.

Herold
Akkor nézz fel, ott fog lógni az anomália a tetõrõl vagy az út menti lámpáról.

Én vettem egy Advenced Anomaly Detectort.
Amikor ezt használtam simán belegyalogoltam egy anomáliába, nem jelzett egyáltalán. Amikor az övemen volt arra lettem figyelmes hogy olyan helyen jelentkeznek statikus zajok ahol semmi anomália nem volt.
Más is próbálta már?
mcmoha
A fickó ad valami szert amit ha beveszel álítólag nem észlelnek a bloodsuckerek.<#ravasz1> Egy nagy túróst nem.<#csodalk>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Az a feladat ami oda van írva (ne várj mindenhez célmarkert mert több küldetés is lesz ahol csak leírják/elmondják merre menj és mit csinálj de nem lesz hozzá marker). Vigyél vissza huzalokat.
Azt is elmondták hogyan juthatsz be a föld alatti helyiségben ahol az van. A kerítéstõl kevesebb mint 100 méterre kicsit balra ott egy bazinagy lyuk a földben, elõtte egy stalker ücsörög. Na az lesz a lejárat és a kijárat is. A stalker megbíz egy feladattal (a jutalom egy SEVA suit és egy stukkert kell neki visszahozni), aminek tárgya ott van két szobával a wires mellett (ez meg egy polcos helyiségben lesz az egyik polcon). Csak készülj fel rá hogy egy rakáson kapsz egyszerre ha jól emlékszem 6 vagy 8 bloodsuckert ami egyszerre fog rád rontani egy szobából.

Nos hát már a dead citybõl jövök vissza a profhoz. Saga, köszi, nem várom a magyarítást, nyomom 😄 Angolból nem vagyok erõs szal a hanganyagos kódok hozzám nem jutnak el 😄
A profnál vagyok viszont nem tudom mit kell csinálni. Visszavittem neki a cuccát 3 mellék küldetést választhatok de én most a fõ szálon mennék inkább tovább.
Get wire for sciencist - ezt írja, mellette semmi cél alatta
Return to wire sciencist.
Itt most mi a feladat?

Aztán a noname SIN srác épp kinyírt 2 duty-st és elindult lefelé a BAR-ba, nem sok sikerrel, mert lekéseltem. 😄
Vagy ha eltaláltak vagy észrevetted õket (nem feltétlenül kell látnod, ha melletted zajong egy bizonyos távon belül akkor is felvillantja a minimap a helyzetüket bár nem maradnak ott a pontok olyan hosszan mint mikor meglõttek) akkor utána 2-3 másodpercig. Míg a célkeresztnek ennyi sem kell. Akármilyen sûrû növényzet is állhat kettõtök között, ha ráviszed a célkeresztet arra a helyre ahol az ellenfél van akkor az elszínezõdik így tudhatod, hogy ott ellenség van és lõheted is.

A semlegesek/barátok meg azért látszanak mert nem ellenséges egységek így megadják a helyzetüket (PDA-juk kódját amivel azonosíthatóak). Az ellenséges NPC-k nem teszik meg ezt a szívességet.

Herold
A minimap csak akkor mutatja a piros ellenfeleket, ha optikai rálátás van rájuk. Érdekes módon a sárga/zöld stalkereket épületen belül is mutatja.

Nálam legalább 70-80%-ban saját magukat nyírják ki gránátozás közben, még az is csak elvétve fordul elõ hogy egyáltalán felém dobják. Mondjuk a gránátokkal is van bug jócskán, a repeszek simán átmennek a kõfalakon is.