126
  • levente68
    #126
    http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5220021_700b.jpg
  • levente68
    #125
    E pillanatban az Apple részvény ára: 666.00 dollár.
    ;o)
  • levente68
    #124
    "De az is lehet, hogy csak kipróbálták és rájöttek, hogy amaz hiába olcsóbb. "

    Hiszen biztos értenek hozzá...

    Kötve hiszem valamiért.

    Amennyire ők ki képesek használni...


    "Annyira vagyok eplfan mint te Samsungfan."

    A szokásos védekezés, mikor megkérnek egy 'eplfan'-t, ugorjon már ki a ködből ;o)
  • narumon
    #123
    Elképzelhető bár pont Huawei táblát vett haverom, annak minden porcikáján érezni, hogy egy kínai fostalicska. Borzasztó nehéz, ormótlan, lassú mint a dög, a kijelzője iszonyatosan rossz, betekintési szög minimális, színek fakók - egy szóval minden baja van. Persze lordsithlord szerint legalább lehet bele SD kártyát dugni. Igaz én max 10e forintot adnék érte kb annyit ér, de valami 30 körül adják annyit meg még véletlenül sem ér.
  • caius marius
    #122
    Ugyanmár... mindketten tudjuk, hogy a választás a két rendszer között főleg inkább az ízlés dolga. Mindkét rendszer kifogástalanul működik. Amikről javarészt itt folyik a vita, az az átlag usert nem is érdekli, sőt fingja sincs róla.
    Szeretve tisztelt képviselőinknek bőven elég lett volna valami huawei tábla. A fosbuk oldalukat azon is tudnák nézni.
  • narumon
    #121
    De az is lehet, hogy csak kipróbálták és rájöttek, hogy amaz hiába olcsóbb.
    Annyira vagyok eplfan mint te Samsungfan.
    Az országok bírósága már csak ilyen elfogult legtöbb esetben, japánok pl símán lenyúltak 1-2 innovációt attól a cégtől ahol asszony dolgozik, esély sincs japánban ellenük :(
  • caius marius
    #120
    Ezt csak azért gondolod így mert eplfan vagy. Ha nem az lennél, hidd el máshogy látnád ezt. Egyébként mit gondolsz miért nyerhetett az epl ámerikában? Nem lennék meglepődve ha az esküdtek túlnyomó többségben almát használnának.
    Szerintem meg nem kellett volna belekezdeni ebbe a perbe. Mint minden háborúban, itt is csak vesztesek lesznek...
    De érdekes módon a magyar kormány is ájfosokat rendelt nem pedig guglit. Vajh mi alapján döntötték el, hogy nem jó a gugli occsóér? Szerintem itt is volt egy kis vesztegetés.
    Szal egyik kopó másik eb.
  • narumon
    #119
    De ez a forum nem erről szól kár is rajta rugózni. Én azt gondolom, hogy a Samsungnak le kellett volna nyelnie a per miatti békát, kifizetni a büntit, kicsit változtatni a telefonon és a kifogásolt dolgokot és akkor még lehetett volna akár szimpatikus vesztes is. Így ez már inkább arroganciának tűnik. Persze várjuk meg, hogy egyáltalán mit fog lépni.
  • narumon
    #118
    Azért egyelőre nem ilyen nyilvánvalóan. A háttérben biztos vannak susmusok hiszen minden menő cégnél vannak, de az egész más amikor az előtérben vannak és mondjuk meghozott bírósági döntés "símul el" furcsa módon. Ráadásul a Samsung neve ilyen körökben folyamatosan felmerül mint ahogy az irányító családé is, ellentétben a többi céggel.
  • caius marius
    #117
    Kiemelni egyet ezek közül és azon rugózni, hogy márpedig az a leggonoszabb.
    Persze ezt így szó szerint nem mondtad, de folyton utalsz rá.
    Más.
    Miből gondolod, hogy az apple nem korrumpál mindenkit akit tud?
    Megteszi... Fogadhatsz rá!
  • narumon
    #116
    Olyanokról magyarázol amit soha nem állítottam. Nem tudom milyen szokás ez több antiapple trolltól, hogy olyanokat állít ami soha nem hangzott el.
  • narumon
    #115
    "Már megbocsáss de mitől lett a samu nagyobb maffia mint a többi "vérszopó"?"

    Mondjuk azért mert a Samsung nyiltan belefolyik a politikába, számtalanszor kapták korrupción, az ügyvezetőjét már börtönre is ítélték, de ezeket utána szépen elsimítják (politikai korrumpálás), így fordult elő az is, hogy a Samsung vezérét bár letöltendő börtönre ítélték ezt nem töltötte le és nem is kell neki. Ha rákeresel arra, hogy Samsung és korrupció akkor elég sok találatot fogsz kapni. Dél-Koreában kis túlzással ha fingasz arról is tudnak Samsungék, ilyen szintű céges oligarcha talán még az oroszoknál sincs, mindenesetre én nem szeretném ha bárhol is ekkora hatalomra tenne szert ez a cég és ez a "kedves" család amelyik az élükön van.

    "Nem gondolom, hogy az applenek lenne utána bármilyen lépése. Szépen megtanulnának kussolni."

    Kivéve ha a saját FRAND szabadalmuk miatt kezdenek el perelni, bár ez már szintén olyan mocskos húzás lenne, hogy csakna.

    "Továbbra is tartom, hogy annál lejjebb mikor levédetik a téglalapot, na annál lejjebb nincs. Ha ez szerinted nem pofátlanság..."

    Hagyd már abba ezt a baromságot! Nem történt ilyen! Nem is pereli a többi gyárót! A Samsung készüléke 1:1 copyja az iphone-nak csak ráraktak egy Samsung feliratot de ezt csak te nem látod (meg a többi Samsunglover). Látszik is a másik hírben egy Xperia Tabletet mutatott be a Sony ami szép is és érdekes módon teljesen más design mint az ipad. Persze már ott is van olyan hozzászólás, hogy ez is ugyanolyan miért nem perel az apple. Azért mert NEM UGYANOLYAN.

    "Persze, hogy nem eszmerendszer de ettől még az első szava akkor is a fair marad.
    Legyünk őszinték ettől az alma nagyon messze van!"

    MEg az összes cég is és én ezt soha nem vitattam.
  • caius marius
    #114
    Az összes cég fosért húgyért dolgoztat rabszolgákkal szerte a világon, Te meg itten samsungozol. Mit gondolsz az általad favorizált szuper cég mit csinál? Kenyeret oszt az éhezőknek? Támogatja a hadiárvákat. Ja persze a múltkor már olvashattuk az almát nem a pénz motiválja. Cöcö...
  • caius marius
    #113
    Már megbocsáss de mitől lett a samu nagyobb maffia mint a többi "vérszopó"?

    Nem gondolom, hogy az applenek lenne utána bármilyen lépése. Szépen megtanulnának kussolni.

    "...ami aztán tényleg a pofátlanság csimborasszója"
    Továbbra is tartom, hogy annál lejjebb mikor levédetik a téglalapot, na annál lejjebb nincs. Ha ez szerinted nem pofátlanság...
    Persze, hogy nem eszmerendszer de ettől még az első szava akkor is a fair marad.
    Legyünk őszinték ettől az alma nagyon messze van!
  • narumon
    #112
    "Egyébként furcsa volt pont egy eplfan tollából olvasni ahogy a frandre hivatkozik!"

    Furcsa, hogy ezt mondod, tudtommal a FRAND-et az apple (és még soha semmelyik cég) nem szegte még meg. A Samsung lesz az első aki ezt bevállalja. Egyébként te is nézd meg mit jelent a FRAND - ez nem egy eszme hanem aláírt szerződés, ami arra vonatkozik, hogy ipari szabvány - ami nyilvánvalóan nem kerülhető meg csak akkor használható szabadalomként ha a FRAND-nek megfelelően járnak el. Ezt a Samsung aláírta, bár az LTE kérdéskörben (a cikkel ellentétben) a Samsungnak igen kevés szabadalma van a Nokiához, Ericsonhoz hasonlítva pl. Az Applenek is vannak FRAND alá eső szabadalmai amivel eddig is (és gondolom ezután is) annak megfelelően jár el. Tehát nekem inkább az a furcsa, hogy a sok anti apple troll, most egy olyan dolgot üdvözöl ami aztán tényleg a pofátlanság csimborasszója, ehhez képest az apple per egy ártatlan bárány volt. Mellesleg ha ezt a Samsung végig tudja vinni no az lesz egy igen érdekes precedens - bár érdekes lenne nézni mit szólnak ehhez az egyéb FRAND szerződéssel rendelkezők - bár gondolom itt az apple válaszlépése lenne megint csak sokak szerint gennyes, az hogy egy NYILTAN ÉS BIZONYÍTOTTAN MAFFIA CÉG (A lá Samsung) dolgainak jó érzésű emberek képesek tapsolni, no az én idegeimet ez borzolja fel igazán :(
  • errorista
    #111
    ,, A másik amit nem értek, miért nem az Androidot támadja az Apple, ezek a fejlesztések mind az androidhoz köthetőek. "

    1. Lehet, hogy az androiddal és az ópenszósszal megnemtámadási egyezményük van ( mint amilyen az Ms-nek szokott lenni mindenkivel, de fixme )
    2. Lehet, hogy az android nem egy kereskedelmi termék.

    ,,ha csak a Samsungot perlik akkor az általad említett FRAND szabályozást sérti az Apple."

    ennek szerinted van értelme?
  • caius marius
    #110
    Azért nem gondolom, hogy ott a samunál olyan hülyék ülnének, hogy ne tudnák mivel lehet kiszopatni a másikat. Majd javaslom nekik, kérdezzenek meg téged, mielött perre mennek. :)
    Egyébként furcsa volt pont egy eplfan tollából olvasni ahogy a frandre hivatkozik! Ez kb. olyan, mint amikor a politikusok a becsületességre, egyenességre, szerénységre stb. hivatkoznak.
    Gondolom vágod mit jelent az, hogy fair...
    Pl. Lekerekített sarkak, vagy egyujjas scrollozás, vagy ki találta ki a táblát... etc etc.
    Ezek mind mind fair levédések voltak.
    Igazából eddig nem volt gondom az almával, de most már kezd telesülni vele a tököm, hogy nem bír megülni a seggén. Azt meg végképp nem értem, hogy felnőtt értelmes emberek hogyan képzelik azt, hogy jogos volt ezeket a licenszeket létrehozni!!!
  • Oszi85
    #109
    Azt írtam hogy benéztem, lehet nem vetted észre, az hogy a desig az meg milyen szabadalom, hát érdekes, legalábbis ilyen egyszerű formánál az kétséges.
    Érdekes, hogy szinte minden más perben elbukta ugyan ezt a pert az Apple a Samsungal szemben. De ugye Amerika, saját cég egyértelmű, hogy védeni kell...
  • narumon
    #108
    Jah és a cikkíró fogalmaz pongyolán, szerintem ő arra gondol, hogy a világon ez fog elterjedni (ez már biztos, de nyilvánvalóan kell neki még pár év)
  • narumon
    #107
    Egyrészről nem tudod mi a FRAND, másrészről nem az androidhoz köthető szabadalmak miatt támadta az Apple a Samsungot, tudtommal az androiddal minden rendben van, mert ami problémás azt vagy kivették belőle vagy fizet érte a google. A per azért a Samsung ellen irányult, mert az ő termékének designja alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, ez vonatkozik a készülékre, annak a csomagolására is. Ráadásul a Samsung ugye nem alap android kinézettel adta a készülékeit hanem egy olyan felülettel ami szintén egy az egyben az iOS lekoppintása volt. Nos ezért perelték a Samsungot, ezért nyert az Apple. Ebben semmi androidos dolog nem volt.
  • Oszi85
    #106
    FRAND Ezt mégse szegik csak megmaradt bennem a diszkriminál szó, de akkor is érdekes hogy miért nem az Androidot...
  • Oszi85
    #105
    "ha a Samsung sikerrel vágja el az Apple-t egy olyan technológia használatától, ami néhány év múlva valószínűleg iparági szabvánnyá válik. "
    Vagy a cikkíró tudja jól, vagy te, én nem tudom melyik a jó. Nincs kedvem keresgélni szabványokban.

    De egyébként kezd átesni mindenki ezekkel a szabadalmakkal a másik oldalra.

    A másik amit nem értek, miért nem az Androidot támadja az Apple, ezek a fejlesztések mind az androidhoz köthetőek. Úgyhogy ha csak a Samsungot perlik akkor az általad említett FRAND szabályozást sérti az Apple.
  • narumon
    #104
    Tudtommal az LTE iparági szabvány. Hiszen már kiépítették a hálózatot is. (Még Magyarországon is).
  • Oszi85
    #103
    De ahogy olvasom, amíg át nem alakul iparági szabvánnyá. Addig megcsinálhatja nyugodtan a Samsung ezt az Appellel szemben.

    És azért talán ebbe egyetértünk, hogy azért az hogy hogy húzom az ujjam a billentyűzeten, vagy kijelölöm a telefonszámokat, a keresőt azt nem tudom hova tenni. De ha egy egyszerű indexelt keresésről van szó, amit a Microsoft is használ a Win-ben akkor nem lehet nagydolog. Mint egy Technológiai fejlesztés.

  • narumon
    #102
    Ez azért ennyire nem egyszerű, mert ezzel a Samsung meg megsérit a FRAND szabályozást, azaz közben egy másik pert akaszt majd a nyakába.
  • Oszi85
    #101
    És ez lesz a következő ha kijön az Iphone5
    http://index.hu/tech/2012/09/01/ellentamadasba_lendult_a_samsung/

    és ezek nem szoftveres "butáskodások"!
  • caius marius
    #100
    Addig jár a korsó a kútra... ugye.
    Gondolom fáj nekik, hogy a sharp még nem tudta szállítani a kijelzőket. Ezért aztán innovatívak lettek, ismét.
  • FtranX
    #99
    Itt az ujabb per: Az Apple 21 Samsung termek (pl: Galaxy SIII, Galaxy Note, Galaxy Note 10.1, Galaxy Nexus) kitiltasat szertne elerni az USA-bol.

    Ezek miatt:
    "slide to unlock"
    "universal search"
    "telefonszamok kiemelese szovegben"


    link

  • Tikal #98
    To counter Samsung’s charge that Apple copied Sony’s smartphone and Walkman designs when it created the iPhone, Apple filed a motion with the U.S. District Court for the Northern District of California which shows the Purple concept was from 2005 – before Sony’s Nishibori Design, developed in March 2006
  • Tikal #97
    Nem az ördög műve volt.. Inkább olvasgass még...
  • NEXUS6
    #96
    "Nem is technológia per volt. Design patenteken ment a vita."

    Szal akkor?
    Az általad idézett kínaiautógyártós eset nem ugyan az, mint az Apple vs Samu per.
    A lüke kínaiak tényleg egy klónt gyártottak, mint ahogy ájfon/ájpad klónokat is vehetsz tőlük raklapszámra.

    A Samu egyik termékcsoportja meg direkt HASONLÓRA lett kitalálva, mint az ájfon, mert éppen ez a trendi, az emberek szemében. Az Apple egy egész termékcsoportot, különböző nagyságú és teljesítményű készülékeket akar betiltatni, miközben neki van 1 az az egy terméke, amire valszeg ebből a termékcsoportból az egyik nagyon hasonlít, a többi meg nem. De ez az egyik sem klón, annak ellenére, hogy a Samunak nem esett volna nehezére egy klónt gyártani.

    A Samu ezeregy példát hozott, hogy ezt a dizájnt az ájfon elött is sokan használták, az Apple végül is sikerre vitte, de ennyi az érdeme, ez nem jogosítja fel, hogy ettől kezdve csak ő gyárthasson ilyen termékeket.

    A Samu persze rizikót vállalt, de valszeg messze úgy ítélték meg, hogy mivel nem klónokat gyártanak ez a fajta hasonlóság jogilag is elfogadható, védhető. Az amcsi esküdtszék viszont valahogy még is az amcsi cég javára döntött.
  • caius marius
    #95
    Nem? Hát hogy volt?
    Gondolom csak az ördög műve volt és ezt, feketén-fehéren bizonyította a zepl.
  • Tikal #94
  • Tikal #93
    Azért nem találod mert az nem egészen ugy volt:)
  • Oszi85
    #92
    Szerintem elég jól összeszedett kis összeállítás: http://9gag.com/gag/5195630

    Más. Azt a linket nem találtam amit a Samsung akart a perben felhasználni, hogy az Apple a Sony egyik mobiltelefonjából indult ki a fejlesztéssel, és szinte teljesen ugyan olyat készített...
  • Komolytalan
    #91
    Erős autó készülhetne úgy, hogy hátul mondjuk nem merev híd van benne, meg hasonlók. Illetve az olajválság óta már eltelt néhány év, szóval lett volna idejük összekapni magukat - másolni a japókat.
  • narumon
    #90
    "És mit is lopott a Samu, egy lekerekített kocka alakú dizájnt, mást, pl technológiát nem igen!!!????"

    Nem is technológia per volt. Design patenteken ment a vita.

    "Akkor az autógyártók orbaxájba perelhetnék egymást a lámpatestekért, a hűtőrácsokért, az oldalelemekbe, motorháztetőbe bevitt íves törésekért, a színért, a krómlécekért, vagy azok hiányáért, a műszerek alakjáért, a fedélzeti szg szoftver dizájnjáért,"

    Ha illetéktelenül lopják el akkor perelik is. Pár forumban volt már pár link erre vonatkozóan. A leghíresebb (ami nagyobb publicitást kapott) az amikor a BMW egy kínai cég autóit tiltatta be, mert tiszta BMW koppincs designjá volt/van. A fedélzeti szoftvereket is elég komoly szabadalom védi nem véletlenül tök más az összes. (Vagy aki ugyanazt használja az ugyanúgy megvette). Mint ahogy pl Pax rendszerű defekttűrő abroncsot is csak licensszel gyárthatnak az abroncs gyártók. És hiába veszel Goodyeart attól azért még a Michelin is kap pénzt.

    "azért hogy középen van a fék, baloldalt a kuplung, jobbra a gáz, hogy elől van az 1-3-5 fokozat, hogy hátul van az 1-3-5 fokozat,"

    Ezek iparilag egyeztetett szabványok nem pedig design kérdések.

    "hogy előre nyílnak az ajtók, hogy eltolhatók az ajtók, hogy hátra nyílnak az ajtók, stb, stb, stb."

    Az ajtók nyilása már nem ilyen egyszerű feladat mert speciális esetben ezeknek is van licenszük!
  • NEXUS6
    #89
    "A Samsung ezzel szemben lopott, majd azt ugyanabban a szegmensben árulta, mint az apple.
    A dolog nagyon egyszerű: nem kell másolni és akkor hiába perel az apple a téglalapja miatt, nem áll meg az ügy a bíróság előtt."

    És mit is lopott a Samu, egy lekerekített kocka alakú dizájnt, mást, pl technológiát nem igen!!!????
    Hmmm.
    Akkor az autógyártók orbaxájba perelhetnék egymást a lámpatestekért, a hűtőrácsokért, az oldalelemekbe, motorháztetőbe bevitt íves törésekért, a színért, a krómlécekért, vagy azok hiányáért, a műszerek alakjáért, a fedélzeti szg szoftver dizájnjáért, azért hogy középen van a fék, baloldalt a kuplung, jobbra a gáz, hogy elől van az 1-3-5 fokozat, hogy hátul van az 1-3-5 fokozat, hogy előre nyílnak az ajtók, hogy eltolhatók az ajtók, hogy hátra nyílnak az ajtók, stb, stb, stb.
  • NEXUS6
    #88
    Szívesen!
    Végül is igazad volt egyrészt, meg nekem is másrészt!
    :D
  • caius marius
    #87
    Egyébként szerintem másodfokon simán dőlni fog az epöl. Valszeg megmarad nekik a rugós scroll oszt szeva.
    Az igazán vicces az lenne, ha ezt az "innovatív" céget megtalálná egyszerre a gugli és a samu. Akkor lenne nekik kampec.