98
-
#18 Hogy jött ki a 100e na hogy? Úgy hogy felvázoltam egy teoretikus céget ami a te tulajdonodban van és egy teoretikus eladást társítottam mellé. Melyik része nem volt világos? Írhattam volna 10db-ot is meg 234.321db-ot is.
Ráadásul nem a Samsungról beszéltem, az android piacról volt szó és nem Samsung vs. Appleről. Azaz az android piacon van még 2300 (ne fáradj ez is csak egy teoretikus szám) másik gyártó. A kérdés arra vonatkozott, hogy a 2300 másik gyártóból hány darab van amelyikre elcserélnéd mondjuk az apple részvényeidet (tudom, hogy nincsenek ez is teoretikus). Ha meg nem érted akkor kérdezzél az nem akkora szégyen mint hülyeséget válaszolni. -
#17 Ha nem tudsz olvasni akkor minek írsz? Olvasd már el mit írtam bakter! (Hihetetlen, hogy olvasni és értelmezni nem tudó emberek osztják folyamatosan az észt!) -
#16 a 100e hogy jött ki? sony xperia vagy mi? Nézd már meg a Samsungot pl, mint gyártót :) Én inkább lennék Samsung mint Apple ha engem kérdezel, tehát előbbi :) -
TARTYOM #15 A teljes linux toronymagasan vezet, mivel ebben ott vannak a routerek, szerverek, stb stb.
De sebaj. Windows troll mindig akad. -
sanyicks #14 Gyártja a 3gs-, vehetsz is 80k-ért(függetlent) olyan hardvert amit manapság 20 ért adnak androidosban (feltöltőkártyásan) :D -
#13 Akkor 8%, a másik forumban éppen linkeltem egy ilyet. Androidostúl mindenestül a linux 8%-ot produkál a piacon. (Embedded rendszerek nélkül) -
#12 Ezt párszor már leírtam de miért is? Mi alapján várod el, hogy egyetlen gyártó rendszere versenyezzen 500 gyártóéval? Ez ugyanolyan pontosan mint a desktop fronton a windows vs. OSX. Az, hogy kurva sok windows adnak el az csak és kizárólag az MS-nek jó, attól a HP-nak, Dell-nek, stb nem lesz jobb. Az apple meg nem kell, hogy izguljon hiszen bár a rendszere "csupán" 10% körüli részesedéssel bír, azért mondjuk notit még így is az egyik legtöbbet adnak el.
Telefonnál ugyanez a helyzet. Az iOS be fog állni szerintem olyan 10% körüli részesedésre de ez még mindig azt jelenti, hogy az apple mint telefongyártó az első egynéhányban lesz benne, amivel gondolom bármelyik cég cserélne. Ha neked lenne egy céged mit választanál? Hogy eladsz 100e saját készüléket egy olyan oprendszerrel aminek bazi nagy a piaci részesedése, vagy eladsz 1millió saját készüléket saját rendszerrel aminek kisebb a piaci részesedése? Nem nehéz logika. -
#11 Ha a droidos táblákat, netbookokat is ide sorolod akkor nem 2% az. Persze wördözni meg outlukkozni az irodába megmarad a win8. -
grobs #10 Az Apple gyártja tovább a 3GS-t, és pont 50k HUF itthon ha 2 évre vállalsz 5k körüli előfizetést (ikon 200, mozaik s). Kint ingyen adják előfizetéshez (csak at&t). Ettől függetlenül az iphone 4 99 USD-s ára (előfizetéssel, de már több szolgáltatónál) ami inkább megmozgatja az embereket.
A részesedés összehasonlítás csak játék a számokkal (sőt a legtöbb statisztika az). A linux részesedése desktop fronton valóban 1-2%, de ez a legkevésbe támogatott területe. Beágyazott rendszereknél, vagy szerver piacon lényegesen jobb számokat produkál. Az apple részesedése pc fronton 10% alatt van, de ők 1000 USD fölé lőnek ahol viszont az utóbbi 5 évben nem voltak 60% alatt a tengerentúlon (2 éves távlatban meg 80-90%-os negyedéveket produkálnak). 1000 USD alá meg beküldték az ipad-et ami szintén jól teljesít.
-
Azt én sem értem, miért nem csinálja azt az apple, hogy pl gyártja tovább az iphone 3GSt kissé felújitva, aztán középkategóriás 50ezer forint körüli árban szerintem biztos siker lenne, így azon az áron az android az egyetlen választás (/iphone használtan). -
#8 Igen, ez valójában úgy néz ki, hogy ennyit az iOS-ről :) Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az Android a belépő szintű és a középkategóriás telefonoknak köszönheti ezt a nagy számot. Igaz viszont az is, hogy a JB-vel már simán leverhető lett az iOS a felső kategóriában is. Az iPhone-nak az árát kéne rendberakni (leszámítva az USA piacot) és talán ha gyártanának középkategóriás telefonokat almáék szabadalomháború helyett, akkor sokkal nagyobbat haraphatnának abból a bizonyos tortából, mint jelenleg. Az iPhone eladások növekedése csupán a piac növekedését mutatják szvsz... -
#7 Kehh... Megint van egy hülye aki oprendszert hasonlít telefonhoz.
Amúgy meg a linux részesedése desktop fronton 2%.... akkor ennyit a linuxról. -
#6 Fog ez még 70% fölé is menni. -
gosub #5 én is csak nézte-néztem, végül rájöttem nem én vagyok a hülye. Tényleg eléggé elbénázta aki csinálta. -
quentit #4 Alakul de még mindig kevés. Az Android olyan a mobiltelefonnak mint a Windows a PC-nek. Tehát 90% fölött van a helye. Lassan a helyére kerülnek a dolgok, az Apple visszahúzhat a helyére, 10% alá, mint ahogy a MacOS vs Windows vs Linux esetén is ott körül van.
Legalább egy nagy különbség biztosan van a Windows és az Android között viszont: az Android opensource... -
errorista #3 legalább két percig pámultam a diagramot, mire megértettem.
ki az a barom, aki összeköti az oszlopdiagram oszlopait? meglincseljük? -
#2 70% Android... ennyit az iPhoshról -
hurkaur #1 sigh