98
  • bosco05 #58
    Azt is csak az USA-ban használják sehol máshol... A Jobs féle pásztor-birka kommunikáció egyedül ott működik, ott viszont nagyon...
  • narumon
    Oké ezt így látod, én ezzel továbbra sem értek egyet. A másik úton az is lehet, hogy most nem lenne Apple. Ez meg az én véleményem.
  • bosco05 #56
    Futottak még kategóriába biztosan nem, legalábbis belátható időn belül nem. Viszont amit el lehetett volna érni az az egyeduralom (Jobs nyíltan erre törekedett) és ez nagyon nem sikerült, ráadásul nem azért nem sikerült mert más gyártók vagy cégek időben vagy ötletben körözték volna az Apple-t, hanem azért mert ez a kemény zárkózott politika ide vezetett. Jobs ezzel a világot szerette volna meghódítani nem az USA-t és lépéselőnyben volt minden téren. Ezt sikerült oly szinten elkúrnia, hogy nagyon. Zseniális elme volt, aki ma uralhatná a világot, de kurva sok öngólt rúgott magának, ... Persze nagyon nagy céget alkotott, de állítom, hogy lehetne ez tízszer ekkora is érdemleges rivális nélkül...
  • narumon
    Én meg ezt mondom, hogy ez nem ilyen egyszerű, ez soha nem jött volna össze, mint ahogy az elején sem működött már.
    (Azért az erős túlzás, hogy minden Windowsra épül - mert ha másra nem is de arra jó a 10%-os OSX részesedés, hogy minden fontosabb szoftver elkészül arra is. Nem véletlenül használják.)
  • bosco05 #54
    Hát én is ezt mondom. Pont ezért már meg sem tehetnék... Minden a Windowsra épül... Viszont ha Jobs nem kúrja el, ez ma úgy nézne ki, hogy minden az OSX-re épül és minden hozzá való hardvert az Apple gyárthatna (legalábbis Jobs ezt akarta elérni, ez nem volt titok), de ELKÚRTA!
  • narumon
    Kérdés hova szorul vissza? A futottak még kategóriába? Mert akkor tényleg nagy lesz a gáz, vagy a 3.-4.-5. legnagyobb gyártónak mert az meg egy teljesen szép és jól védhető eredmény. (Csakúgy mint noti piacukon)
  • narumon
    Hát ebben nem értünk egyet. Ha most kidobnák az OSX-et minden gépre meg licenszelnék azzal kurvanagyot tarolnának. Meddig? Ideig-óráig. Mert innentől kezdve nem lehet arról az integrációról beszélni ami az applet naggyá tette. Megvenném az itthoni gépre az OSX-et? Noná, nagyon is, de valószínűleg csalódnék mert az ezer hardver ezer drivere és hülyesége valószínűleg lerontaná azt a teljesítményt amit Jobs megálmodott. Ekkor elveszne a varázs, lenne egy kis árháború a Windows-al, végül az apple sokkal kisebb cég lenne, negyed ennyi profittal, néhol veszteségekkel és csalódott vevőkkel. Ha van eszük akkor nem akarják ezt.
  • bosco05 #51
    Szerintem meg akkor lesznek gázban, ha nem lesznek új ötletek és forradalmi újítások. Úgy látom, hogy az Apple el fog vegetálni Jobs ötleteivel ameddig csak tud aztán vissza fog szorulni a piacon, persze ez idő.
  • bosco05 #50
    nem nem tudom, tök hülye vagyok
  • bosco05 #49
    Szerintem meg józan paraszti ésszel belegondolva magától értetődő. Az MS azért létezik, mert Jobs volt akkora birka hogy tálcán kínálta Billynek a megoldást... Billy csak gyorsabb volt és ugye tudjuk, hogy ez hova vezetett. Az Apple azért nem árul oprendszert, mert ha árulna se érdekelne senkit sem... Viszont ha Jobs időben piacra dobta volna a gépeit OS-el, ma már nagyjából minden háztartásban az lenne és árulni se kéne, csak óriási mennyiségben termelni...
  • narumon
    Azt gondolom, ha elkezdenek kurvulni (aminek már van jele az ipad minivel), akkor gázban lesznek. Ha a Jobs örökséget tovább tudják vinni akkor még jó sokáig fent lehetnek a csúcson.
    (A legnagyobb kurvulás pl az olcsó iphone lenne szerintem - ez teljesen ellenkezik az egész eddigivel amit építettek)
  • narumon
    "Utána jó volt politikusnak aztán persze mondhatja hogy visszavontam a licenszet mert élmény, de ez csak hablaty. A fasznak se kellett az OS amikor már minden Windowsra jött..."

Nemá!! Ugye tudod, hogy most Windows 1.0 időkről beszélünk??
  • bosco05 #46
    Ez az egész szerintem egy embernek volt köszönhető és az ő politikájának, illetve kommunikációjának. Ő volt az aki ezt birodalommá tette, csőd szélére sodorta, majd újra felépítette... Nélküle már sehol nem lenne a cég és most a legnehezebb harcot kell megvívniuk, viszont Jobs már nincs köztünl. Szerintem az utódai kevesek lesznek ehhez...
  • narumon
    Nem állhat jobban mert oprendszert nem árul az apple. Én azt állítom, hogy jelenleg mint cég jobban áll mint az MS - tehát valamit jól csinálnak (és ne mondd, hogy az MS csak egy kis oprendszer gyártó cég, mert nekik ott az Xbox a játékpiac, a kiegészítők, az Officetól elkezdve a szerver szoftverek. Szóval ők is egy csomó mindenben ott vannak ahol az apple nincs. Más utakon haladnak mindkét cég nyereséges, szép profittal szóval mindkét elképzelés működik, de ez miatt azt mondani, hogy az applenál elbaszták, hát ez szerintem költői túlzás.
  • bosco05 #44
    Nem állítom hogy bukni fog sőt pont az ellenkezőjét írtam le. A Samsung minden más piacon is vezet, ha elbukja USA-t röhögve fennmarad... Jobsnak pedig habzott a szája évekig a Billy miatt, majdnem bele is halt. Utána jó volt politikusnak aztán persze mondhatja hogy visszavontam a licenszet mert élmény, de ez csak hablaty. A fasznak se kellett az OS amikor már minden Windowsra jött... Itt ez a lényeg és te ezt nem fogod fel valamiért. A dos pedig teljesen más téma, egy elavult dolog volt a windows feltörése után, ez kb olyan mint ha az okostelefonoknak a pötyögős nokiákkal kéne harcolni a piacon...
  • narumon
    Amit írsz ugyanúgy áll az applere is. Néhány év alatt feltornászták magukat a semmiből leköröztek egy csomó mindenkit akkor szerinted az ott megáll és stagnálni fog? Hát nem, ez csak tovább nő és megállíthatatlanul zakatol tovább az APPLE gépezet. A visszaeső eladásokat majd látjuk, egyelőre ettől nagyon messze vannak.
  • bosco05 #42
    És most itt egy piacról beszélek, az operációs rendszerek piacáról. Te a teljes Appleről beszélsz, akik jobbak mint az MS. Naná, mert a Microsoft egy szegmensre állt rá, abban viszont a földbe döngölte az Apple-t. Nekik ennyi elég volt, hátradőltek. Lehetne 15x ekkora cég is, de ahhoz Billynek egy kicsit jobban oda kellett volna figyelnie. Szerintem azért összességében elégedett lehet önmagával, nem hiszem hogy veri a fejét a falba, amiért az Apple okostelefonokban gyalázza, vagy laptop eladásban, hiszen az MS egyszerűen nem is gyárt ilyesmit...
  • narumon
    "De az Apple csakis a nagy USA hypenak köszönhetően ad el annyi telefont a világon is és érdekes közel sem akkora a piaci részesedése mondjuk Európában, mint az USA-ban."

Ahogy én nézem pedig teljesen jó részesedése van európában is meg mindenhol. Sőt kína iszonyatos felfutóban van.
    Az iphone5-től egyébként azt várják, hogy 250 millió megy el belőle világszerte. Gondolom nem azért várják ezt mert haldoklik a cég.

"Ha USA-ban bukik, akkor gyakorlatilag veszve minden..."

Semmi nem utal arra, hogy USA-ban bukna. Miért bukna? Ennyi erővel ha a Samsung EU-ban vagy Ázsiában bukik akkor veszve van minden. De miért bukna?

"Ki vett volna Windowst azután, hogy már mindenki OS-t használ?"

Mondjuk mindenki DOS-t használt mégis váltottak. Vagy az OSX részesedése folyamatosan nő tehát váltanak emberek.

"A lényeget pont nem fogod fel. Egyeduralkodó lehetne a piac minden szegmensében gyártóstól szoftverestől mindenhogyan... Jobs egyébként ezt tudta és nagyjából ebbe örült bele a Billys ügy kapcsán."

Akkor itt valami nagyon rossz infoid vannak. Jobs könyvében az szerepel, hogy elkezdték liszenszelni az OSX-et, hogy piacot nyerjenek, de gyorsan rájöttek, hogy ez az út nem járható mert nem tudják kontrollálni a hardvert és nem tudják azt az élményt nyújtani amit szeretnének. És itt vonták vissza az összes licenszet. Mi lenne ha akkor tovább adták volna a licenszeket? Az is lehetett volna, hogy onnantól a gépük már nem olyan jó mert más gyártók szedett vedett hardverein nem teljesít olyan jól, innentől tehát versenyezniük kellett volna a dzsunka PC-kkel, azok a felhasználók nem lettek volna elégedettek és fikázták volna rendszert, az MS-el bele kellett volna menni egy licensz háborúba és még az is lehet, hogy csődbe mennek. Nagyon sok a ha de nem feltétlenül pozitív a vége ahogy te egyszerűen látod.
  • bosco05 #40
    OP rendszer eladásból származó bevételben szerinted jobban áll az Apple mint az MS? Hát neked is csak gratulálni tudok :D Jobs sosem tagadta, hogy ezt elkúrta, megteszed helyette te ;) Ott rontott, hogy egy szellemi értéket mosolyogva kínált lopásra egy riválisnak, aki élt ezzel a lehetőséggel. Nem kell hozzá sok ész, hogy tudjuk, hogy állna a piac, ha nem lett volna ekkora birka.
  • bosco05 #39
    "Mármint pármillióra gondolsz?"

Nem, a telefonokról van szó, nem autókról... A BMW-t csak hasonlatnak vettem oda, bocs, összetett mondat volt vesszővel, majd legközelebb figyelek, hogy tőmondatok legyenek :D /Felvéve a ritmust a stílusoddal ;) /
  • bosco05 #38
    De én nem csak a számokat nézem, hanem valamennyire előre gondolkodom. Ha jön egy gyártó a semmiből évek alatt leköröz valakit, akkor szerinted az ott megáll és stagnálni fog? Hát nem, ez csak tovább nő és megállíthatatlanul zakatol tovább a Samsung gépezet, ami ha túlságosan jól halad (márpedig jelenleg ez a helyzet, elkezdték JB-re frissíteni a telókat, most változtatnak azon, hogy csak új szoftverrel fognak telefonokat kiadni) akkor pár év és az Applenek reszeltek. Nem fog CSŐDBE MENNI!!! de rohadtul vissza fognak esni az eladások...
  • narumon
    "De nem vagy képes felfogni, hogy ha Jobs nem kúrja el, akkor a pc-s szoftver részesedése nem 10% körüli hanem 100%?"

Mi alapján? Mert te azt mondod? Mi az hogy elkúrta. Megint megkérdezem; jobban állnak mint az MS akkor miért kúrta el? A mi lett volna szöveg meg nem állja meg a helyét ez kb olyan, hogy ha az IBM nem kúrja el akkor még mindig DOS lenne a piacvezető (vagy nem mert más beleunt volna és csinál egy rendszert)

"Az autópiacot egyébként össze sem lehet ezzel hasonlítani, teljesen más gazdaságilag és sokkal több dolog befolyásolja mint az elektronika ipart."

A mi szempontunkból összehasonlításra tökéletesen alkalmas.

" A BMW is a tradíciókból él, párszázezres készülékeknél ez mind mind nem számít."

Mármint pármillióra gondolsz?

"Ha ma le lehetne resetelni az autópiacot és mindenkinek a hírneve nulláról indulna állítom, hogy a BMW fasorba nem lenne..."

Aztán szépen jönne felfele, mert az amit csinál működik, mükődőképes.
  • narumon
    "Egyébként az is baj, hogy most te pont azt csináltad amiért az előbb szidtál egy fórumozót. Összehasonlítottad az Applet, az MS-el, aki mint tudjuk a pc-re épít elsősorban."

Neked hozok példákat hogy felfogd, hogy gazdaságilag miről van szó.

"Az adott szegmensben a Microsoft piaci részesedése annyival nagyobb az Apple-höz képest, hogy leírhatatlan..."

Oké huszonötödjére és utoljára leírom. KI NEM SZARJA le a piaci részesedést, ha azzal a 10%-al többet keres? Ezt magyarázom a legelső hozzászólás óta. A piaci részesedés megszerzése egy út a profithoz DE NEM AZ EGYETLEN! És főleg a témánál maradva; az android 70%-a kurvasok GYÁRTÓTÓL JÖN ÖSSZE! Azaz egyenként van nekik 5%, 12%, 3% stb stb. A Samsungnak van 29%-os piaci részesedése szemben az APPLE 24% részesedésével. Ez nem olyan óriási különbség ahogy te állítod.
  • bosco05 #35
    De az Apple csakis a nagy USA hypenak köszönhetően ad el annyi telefont a világon is és érdekes közel sem akkora a piaci részesedése mondjuk Európában, mint az USA-ban. Ha USA-ban bukik, akkor gyakorlatilag veszve minden... Még mindig nem érted egyébként amit írok. Az Apple-nek soha senkinek nem kellett volna eladnia az OS-t, csak a Jobs-nak kellett volna kevesebbet baszakodnia a kijövetellel. Ki vett volna Windowst azután, hogy már mindenki OS-t használ? A lényeget pont nem fogod fel. Egyeduralkodó lehetne a piac minden szegmensében gyártóstól szoftverestől mindenhogyan... Jobs egyébként ezt tudta és nagyjából ebbe örült bele a Billys ügy kapcsán.
  • narumon
    Na erre nincs mit mondanom. Igaz, hogy az apple USA-n kívül is elad százmillió telefont - szerinted ez csőd, szerintem meg nem.
  • narumon
    "Én értem, hogy ez nagy cég meg hűha, de ugyanez volt, amikor Billy bácsi ellátogatott a Jobs-hoz... Az elején még hűha, aztán most nézd meg a piacot... Az okostelefonoknál sem lesz ez másképp és ezt a számok is bizonyítják... Előrevetítve sokkal inkább lennék Samsung részvényes mint Apple..."

Komolyan nem hiszem el! Egy SZOFTVER RÉSZESEDÉST hasonlítasz össze EGY HARDVERGYÁRTÓ CÉG részesedésével. A Samsung pl Windowsos notikat ad el. Ez kurvajó az MS-nek, de bakker a Samsung alig ad el notit az applehez viszonyítva. Az MS azt az utat választotta, hogy liszensz díjakból él, az apple meg azt az utat, hogy senkinek sem adja oda az oprendszert mert akkor nem tudják garantálni a hardver-szoftver rendszert.
    Szóval még egyszer, hol érdekli az applet, hogy 500 gyártó több összesen több notit ad el mint ő? Ez max az MS-nek jó akiknek ezek a cégek kifizetik a liszensz díjat de mint látjuk a másik rendszer is életképes!
  • bosco05 #32
    De nem vagy képes felfogni, hogy ha Jobs nem kúrja el, akkor a pc-s szoftver részesedése nem 10% körüli hanem 100%? Ez szerinted nem bukta? Az autópiacot egyébként össze sem lehet ezzel hasonlítani, teljesen más gazdaságilag és sokkal több dolog befolyásolja mint az elektronika ipart. A BMW is a tradíciókból él, párszázezres készülékeknél ez mind mind nem számít. Ha ma le lehetne resetelni az autópiacot és mindenkinek a hírneve nulláról indulna állítom, hogy a BMW fasorba nem lenne...
  • narumon
    "Már megint a személyeskedés :) Te nem érted amit én mondok :)"

Dehogynem. Én pontosan értem mit mondasz csak nem értek egyet vele, hogy feltétlenül az a jó út.

"Amit én írtam azért lett volna jó, mert akkor akinek csak 30 ezre van az is tudott volna venni az Apple-től, akinek 60, 80, 120... azok is, így mivel az Apple mérföldkő volt az okostelefonok gyártásában, így mindenki azt vett volna az Androidnak pedig nem lett volna létjogosultsága..."

Ez így nem igaz konkurencia akkor is volt és lett volna. Attól, hogy mindenféle telefonnal lefeded a piacot az még nem jelenti azt, hogy jól is teszed üzletileg. Ugyebár többfélét kell gyártani, sokkal több állókészlet, nagyobb szegmentálás, több gond - ezek mind pénzbe kerülnek sok sok pénzbe. Ha megnéznéd a Samsung telefon kínálatát akkor biztos találsz olyan telefont ami veszteséges náluk. Ők ezt az utat választották és működik, de semmivel sem működik jobban mint az apple rendszere, akik meg azt mondják, hogy mindig az akutális élvonalat képviselik azt viszont kompletten mindent integráló felülettel. Ezért sem nagyon akarnak olcsó telefont a 3GS-t is kezdik kivezetni a palettáról, hogy megmaradjon az egység.

"Tetszik érteni ezt? :) Az Apple ebbe szart bele, gyártja a maga is cuccait, amit ugyan vesznek (de leginkább az USA-ban, Európában nem sok köze van a piachoz),"

???? WTF? Európában is benne van a top5-ben (vagy háromban?) az szerinted megintcsak azt jelenti, hogy nincs köze a piachoz? Vazzeh te gazdaságilag nagyon el vagy tévedve....

"ahelyett, hogy az egészet learatta volna és akkor nincs se Samsung se senki más."

Hülyeség, vetélytársak mindig is voltak és lesznek.

"hanem azt, hogy uralhatnák a piacot közel 100%-ban, ehelyett épphogy megjelenik a grafikonon, ami jó dolog csak érted..."

Az épphogy megjelenik a grafikonon az a 2. számú oprendszer 10% feletti részesedéssel. Az azért nem éppen, hogy megjelenik a grafikonon.

"Egy autóversenyző is örül a 3. helynek, de ha azért lesz harmadik mert gyakorlatilag udvariasan előre kell engednie két másik pilótát már nem biztos, hogy akkora lesz az a mosoly a dobogón..."

Ez nagyon sántít. Ha már autós példa akkor pl a BMW negyedannyi autót sem ad el mint a Toyota, mégis évről évre rekordokat döntenek mind mennyiségben mind haszonban. Akkor szerinted miért kéne érdekelnie őket, hogy a Toyota (vagy a Suzuki) elad 13x annyi autót amin a haszon lófasznyi vagy éppen bukta?
  • bosco05 #30
    Egyébként az is baj, hogy most te pont azt csináltad amiért az előbb szidtál egy fórumozót. Összehasonlítottad az Applet, az MS-el, aki mint tudjuk a pc-re épít elsősorban. Az Apple okostelefon, táblagép, számítógép, laptop és minden egyéb termékét hozzávágtad egy szoftverfejlesztő céghez :) Hát gratulálok tényleg :D. Az adott szegmensben a Microsoft piaci részesedése annyival nagyobb az Apple-höz képest, hogy leírhatatlan... Pont te linkelted az előbb... Az hogy az okostelefonok piacán haldoklik az MS, egy dolog, azt meg ők baszták el... Ha egyszer a Samsung felvásárolná az MS-t, vagy fordítva, vagy akár mindkettőt bekajálná a Google valami csoda folytán, akkor állná meg a helyét az amit írtál...
  • bosco05 #29
    És még te írod, hogy én nem tudom értelmezni amit írsz :D Beszarok rajtad komolyan, igazi személyeskedő troll vagy :) A "Ha ez nem lenne" kifejezést össze tudtad rakni? Csak a buta amcsiknál virgonc az Apple és akkor fog csődbe menni, mikor azokat az irányítható buta amcsikat valamelyik cégnek sikerül maga felé irányítani, amire valljuk be őszintén van esély, bár nem egyszerű a feladat :) Az MS és a Samsung ezer lábon áll, az Apple pedig gyakorlatilag egy országban számít cégnek, más kérdés, hogy ez az USA, ahol a legnagyobb nyereség nyerhető ebből.
  • narumon
    "Az Applenek egyébként egy szerencséje van, hogy az USA piacból óriási szeletet tudhat a magáénak. Ha ez nem lenne már leköszönhetett volna egy jó kis csőddel."

WTF???? Talán tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz. Ha valamelyik cég nincs csődközelben az az apple. Éppen a múlt héten döntött meg minden tőzsdei rekordot, a készpénzállománya!!! 100Mrd dollár fölött van. Ez tudod mit jelent egyáltalán?? Jelen pillanatban ez azt jelenti, hogy az apple azután fog csődbe menni miután minden más a földön.

"Viszont amíg az amcsik kajálják az almát addig ez nem fog változni."

Mivel az amerikai az egyik legnagyobb piac a világon. Aki ott nincs jelen annak problémái vannak/lesznek.

"Az is érdekes, hogy ezt a céget két fronton is sikerült "lelopni" és ezt követően lekörözni. Az egyik történetet már ismerjük (Billy srác :D), most pedig a koreai csávók húzták le szépen a céget. Valahol akkor mégis csak az Apple háza táján a gond nem?"

Megint megkérdezem mi alapján gondolod így? Az apple cég többet ér mint az MS és minden üzleti mutatóban jobb mint az MS. Akkor megint nem értem miért az apple táján van a gond. Azért mert teljesen más üzleti modellt követ? Működik és jól működik.

"A windowst miért nem tudta senki ellopni?"

Mi az, hogy nem tudta ellopni? Mégis mi a francról beszélsz?

"A Samsungtól miért nem lopnak?"

A Samsungtól jelenleg nem sok mindent lehet ellopni, majd ha kitalál olyan dolgokat akkor majd ellopják ne izgulj.

"Miért nem jön egy cég aki lop mindenkitől és vágja haza a piacot?"

Talán azért mert ezt büntetik? Elég keményen?
  • bosco05 #27
    "Már kérdeztem, de hol?"

USA-n kívül bárhol ;)
  • bosco05 #26
    Én értem, hogy ez nagy cég meg hűha, de ugyanez volt, amikor Billy bácsi ellátogatott a Jobs-hoz... Az elején még hűha, aztán most nézd meg a piacot... Az okostelefonoknál sem lesz ez másképp és ezt a számok is bizonyítják... Előrevetítve sokkal inkább lennék Samsung részvényes mint Apple...
  • bosco05 #25
    Már megint a személyeskedés :) Te nem érted amit én mondok :) Amit én írtam azért lett volna jó, mert akkor akinek csak 30 ezre van az is tudott volna venni az Apple-től, akinek 60, 80, 120... azok is, így mivel az Apple mérföldkő volt az okostelefonok gyártásában, így mindenki azt vett volna az Androidnak pedig nem lett volna létjogosultsága... Tetszik érteni ezt? :) Az Apple ebbe szart bele, gyártja a maga is cuccait, amit ugyan vesznek (de leginkább az USA-ban, Európában nem sok köze van a piachoz), ahelyett, hogy az egészet learatta volna és akkor nincs se Samsung se senki más. Ugyanekkora bukta volt a PC szegmens és itt a bukta nem azt jelenti, hogy elhasalt vége stb... , hanem azt, hogy uralhatnák a piacot közel 100%-ban, ehelyett épphogy megjelenik a grafikonon, ami jó dolog csak érted... Egy autóversenyző is örül a 3. helynek, de ha azért lesz harmadik mert gyakorlatilag udvariasan előre kell engednie két másik pilótát már nem biztos, hogy akkora lesz az a mosoly a dobogón...
  • narumon
    "De ez egy fiktív légből kapott dolog amit te írsz. Nem a huaweinek köszönhető ez a nagy szám, meg nem is a zte-nek, de még csak nem is a Sonynak..."

Hát minek? Azért a helyzet tisztázása végett ugye tudod, hogy a Samsungnak nagyon keményen sokszor többet kell eladnia az applenél, hogy androidos készülékekkel utolérje egyáltalán az eladott iOS készülékeket?

"A Samsung önmagában földbe döngöli az Apple-t iOS-estől úgy ahogy van."

Már kérdeztem, de hol?

"A kis gyártók csak jobban széthúzzák azt a grafikont, te meg valahova oda kreáltál a fejedben egy apró cseprő kis valamit, amit lever az Alma. Ó jee :D"

A valóság meg az hogy az apple adja el a legtöbb iOS készüléket 1 androidos gyártóhoz viszonyítva. Azaz az a pici valami több iOS készüléket ad el mint a Samsung androidost. Az általad kis gyártóknak titulált valamik között elég nagy gyártók is vannak akik minden további nélkül cserélnének az apple-lel.

Mondom, ha neked a világ második legnagyobb okostelefon forgalmazójának lenni óriási bukás (Főleg úgy, hogy üzleti eredményekben abszolút elsők), akkor veled valami nagyon nagy gond van.
  • narumon
    Te tényleg nagyon nem érted miről beszélek mi? Hány éves vagy? Középiskola megvolt már? Mert ott azért tanítottak egy-két dolgot (remélem) ha nem volt meg azzal nincs baj csak akkor várd meg míg tanítják vagy olvass utána!

"Az Androidnak esélye sem lett volna elterjedni, ha az Apple értelmesebb üzletpolitikával esik neki az iPhone elterjesztésének és figyelt volna egyrészt az emberekre akik ötleteltek, könyörögtek funkciókért, illetve a piac alsóbb szegmenseibe is gyártott volna készüléket..."

És ez mitől lett volna jó üzletpolitika. Már ne is haragudj de ha valami akkor az üzletpolitika az applet igazolja - messze legértékesebb cég, részvények az egekben, bevételek az egekben. Akkor ebben mi a rossz üzletpolitika? A nokia pl minden szegmensben gyárt telefont, mégis mindenben alul marad. Mint ahogy sok üzleti tekintetben még a Samsung is.

"Ez ezért csúnya vereség, ami csak rosszabb lesz..."

Csúnya vereség??? Kitől?? Mitől??? Az csúnya vereség szerinted, hogy a világ legtöbb/második legtöbb telefonját adod el a szegmensben?? Ez mitől csúnya vereség magyarázd már meg mert nagyon nem értem. Mellette a világ 4. legnagyobb notebook gyártójának lenni mitől csúnya vereség? És mellette a világ első számú tablet gyártójának lenni mitől csúnya vereség? Neked egészen furcsa fogalmaid vannak a csúnya vereségről, de egyelőre azt tanácsolom, hogy ne alapíts céget mert annak tényleg csúnya lesz a vége.

"A Samsung pedig képes volt ezt felmérni és az élre tört, ráadásul kilóméterekre lehagyta az Apple-t."

Kilométerekre lehagyta miben? Hogy most, hogy mindenki az iphone5 megjelenésére vár és ezért kivárnak ezért most több mobiltelefont adott el (nem sokkal mellesleg), mint az apple? Mindezt úgy hogy az apple még így is sokszor annyi iOS eszközt adott el mint Samsung androidosat? Úgy hagyta le kilométerekre, hogy közben több a nyeresége mint a Samsungnak? Vagy mégis hogy? Nagyon nagyon furcsán gondolkodsz dolgokról.
  • bosco05 #22
    Az Applenek egyébként egy szerencséje van, hogy az USA piacból óriási szeletet tudhat a magáénak. Ha ez nem lenne már leköszönhetett volna egy jó kis csőddel. Viszont amíg az amcsik kajálják az almát addig ez nem fog változni. Az is érdekes, hogy ezt a céget két fronton is sikerült "lelopni" és ezt követően lekörözni. Az egyik történetet már ismerjük (Billy srác :D), most pedig a koreai csávók húzták le szépen a céget. Valahol akkor mégis csak az Apple háza táján a gond nem? A windowst miért nem tudta senki ellopni? A Samsungtól miért nem lopnak? Miért nem jön egy cég aki lop mindenkitől és vágja haza a piacot? Lehet hogy azért mert a tolvajok olyan dolgot adnak ki amit nem lehet überelni? Sanszos :) Ezen eszmefuttatás alapján viszont az Apple-t lehet és valahol itt a kutya elásva, amin egy bíró sem segít...
  • narumon
    Csak neked. Igen az other-ben van a linux és az android is.
  • bosco05 #20
    De ez egy fiktív légből kapott dolog amit te írsz. Nem a huaweinek köszönhető ez a nagy szám, meg nem is a zte-nek, de még csak nem is a Sonynak... A Samsung önmagában földbe döngöli az Apple-t iOS-estől úgy ahogy van. A kis gyártók csak jobban széthúzzák azt a grafikont, te meg valahova oda kreáltál a fejedben egy apró cseprő kis valamit, amit lever az Alma. Ó jee :D
  • bosco05 #19
    Ebben egyébként csak az a cinkes, hogy az Apple részesedése lehetne 90% is, ha nem lennének ilyen ostobák... Az Androidnak esélye sem lett volna elterjedni, ha az Apple értelmesebb üzletpolitikával esik neki az iPhone elterjesztésének és figyelt volna egyrészt az emberekre akik ötleteltek, könyörögtek funkciókért, illetve a piac alsóbb szegmenseibe is gyártott volna készüléket... Ez ezért csúnya vereség, ami csak rosszabb lesz... A Samsung pedig képes volt ezt felmérni és az élre tört, ráadásul kilóméterekre lehagyta az Apple-t.