98
  • levente68
    #98
    Pedig jó egy éve néhányan hangoztatjuk, hogy a következő 'evil' a Samsung lesz.
    Még net-es cikk is taglalta, de ehhez csak józan logika kell.

    Egy biztos: Jobs nélkül nem lenne Apple, vagy nem lenne ismert jóformán és a baromságai miatt keletkezett károk és kiesések ugyanolyan világraszólóak, mint az eredményeik.
    Bill pucu amúgy többször is átvágta a zsenit!


    Aztán, arról, hogy ha az Apple nem Jobs önfejűségével dolgozott volna, ahogy azt bosco05 taglalta és hallgatott olna a könyörgésekre, akkor nekem és még sok általatok hater-nek titulált embernek szifonja lenne ám!
    Mert nagyon sokunknak nem az ár a fő probléma, hanem azok a hiányok, amik miatt nem vettünk soha.

    Mikor az első iPhone megjelent, jópofa és sok dologban innovatív cuccnak gondoltam, csak a seggreesés nem ment, tekintve, hogy majdnem minden szempontból jobb és erősebb cuccaim voltak akkor. HTC Uni, Nokia 7650, Nokia 6310i. Ma is az Uni hiányzik leginkább, simán örülnék, ha mai hardware lenne benne és igen, a WinMo helyett más.
    Az akkor a maga 640x480-as kijelzőjével, 620MHz-es procijával, a 128MB-ra bővített memóriájával, fizikai billentyűzetével messze az iPhone fölött volt és ami baja volt, az egyedül a WinMo instabil volta volt. Valóban nem kapacitív kijelzője volt, de ez nem gond, mert ujjal kezelhető soft-ok már igenis voltak és a stylus pontosságát pedig a mai napig hiányolom.

    Lényeg az, hogy bambultam, miért hiszik egyesek akkora cuccnak a szifont, mikor telefonként a 6310i messze jobb, PDA-ként meg az Uni is messze verte, pedig annál is volt jobb a piacon. Nem beszélve a korai hiba- és hiányjegyzékről, ami miatt egy kicsit igényesebb számára az egész egy röhej volt. Ez persze később sokban javult, de sok dologban pedig nem és kinőttek mellette olyan alternatívák, amik mára a fejére nőttek az Apple-nak és ha nem kötik fel a gatyót, gondban lesznek rövidesen, mert az állandó pereskedés semmit nem visz előre. Sőt, rövidesen több káruk származik belőle, mint amennyi hasznot reméltek tőle. Nem csak anyagilag gondolom.
  • Papichulo
    #97
    Anelkul nem sokminden lehetne hasznalni azt a szerencsetlen gepet :)

    "persze, na de te sem tudsz ám erre annyit írni, hogy lol, vagy dejó, vagy mekkora már, vagy poén, nem egyből a link a negatívumról D:"

    Ugy ereztem, hogy relevans a link, mivel ez is "mutatja a Samsung uzletpolitikajat" ;)

    Mindazonaltal valoban nagyvonalu gesztus volt a Samsungtol... kudos! Azt azert nem akarom bizonygatni, hogy a Samsung a satan es ujszulott csecsemok verebol tartja fenn magat. ;)
    Nekem is van Samsung termekem es elegedett vagyok vele.
  • bosco05 #96
    persze, na de te sem tudsz ám erre annyit írni, hogy lol, vagy dejó, vagy mekkora már, vagy poén, nem egyből a link a negatívumról D:
  • bosco05 #95
    de OS volt :)
  • Papichulo
    #94
    Azert van a Samsungnak is arnyoldala: http://www.kernelmag.com/features/report/3028/samsung-power-corruption-and-lies/
  • Papichulo
    #93
    Ok, akkor csak felreertettem. Nekem szemely szerint jobban bejon, mint a Windows. Amiben peldaul "kulonb" az a shell. Ezt peldaul nagyon szeretem benne.

    Amikor egyebkent Jobs eloszor elment az Appletol es majdnem csodbement a ceg, akkor meg nem volt OSX. Azt csak akkor adtak ki, amikor mar visszajott. Szoval ha minden a te terveid szerint alakult volna, akkor nem lenne ma OSX ;)
  • bosco05 #92
    Amúgy nagyon off, de szerintem mutatja a Samsung üzletpolitikáját:
    http://techcrunch.com/2012/08/28/rawr-samsung-canada-wins-the-internet-with-this-custom-galaxy-s-iii/
  • bosco05 #91
    Miért nyilatkoznék degradálóan? Semmi bajom vele, használtam pár évet suliban, semmi gond nem volt vele, bár nem is ájultam el tőle. Stúdiókban is találkoztam vele, ott is tette a dolgát több kevesebb sikerrel, nem rossz rendszer, bár semmivel sem különb szerintem mint egy jó hardverre tett Windows. Csak azt ecseteltem hogy Jobs mennyire elkúrta a legelejét a dolgoknak :) Egyeduralkodó lehetne az OSX és az egész Apple minden téren, de ez már a múlt.
  • Papichulo
    #90
    Nem tudtam nem eszrevenni, hogy nagyon degradaloan nyilatkozol az OSX-rol. Van valami konkret problemad is vele?

    ps: Erdekes modon nagyon sok ember van, akinek bejon az iTunes. En nem tartozom kozejuk, kerulom, ahol tudom :)
  • bosco05 #89
    Ennyi, erről van szó, kinek a pap kinek a papné :) Engem mondjuk Apple kinyír azzal a rohadt gépre telepítendő szarral :D No meg nem is ér annyit amennyiért szórják szerintem, úgyhogy maradok Androidnál :) Van akinek viszont tetszik az a rendező progi, aminek most a nevét se tudom, az vegyen iPhone, bár Samsungra ugyanúgy ott a Kies, csak az egy lehetőség és nem kényszer :)
  • fergusonpapa
    #88
    Tényleg igaz már manapság nincs az hogy iphone mindent ver, de még igy sincs gond szerintem velük, mindegyik termékük megállja a helyét,a sima 3g kis kategoria.. már 25ért betudod szerezni ha nem olcsoban ,3gs közép ,4 szintén,4s meg.. de majd jön az új,.. itt látszik elég egy telo egy évben minnek másik 30 mint a többi gyártónál? legyen 1-2 de az olyan is legyen. Visszatérve mondokám lényegére itt a galaxy s2 ami iphone 4s mélta ellenfele,van amibben messze jobb, van amibben meg nem,nehéz is lenne választani ezért mindenki maga dönti el melyiket szeretné, én azért hogy alma biztos nem venném, inkább a tulajdonásgai és előnyei többi rendszerrel szemben az amiért nekem is iphone-om van. Szóval rég nincs az hogy alma alma alma.. meg tulárazotság szerintem. Mindenki azt veszi ami neki legjobban való.
  • dyra
    #87
    Nokia N900 a saját telóm mellet használok egy céges BlackBerry-t. Régebben megfordult a kezembe több Androidos "csoda". Mindegyiket ugyanarra tudtam használni vagyis levelezés, telefonálás, néha kis navigáció, néha kis zenehallgatás egy kis videózás. Mindegyik jó volt erre. Lejárt a hűség időm és próbálnak nekem telefont adni de nem tudják mivel eladni. Ugyanis ezen funkciókat már az újabb telefonok sem tudják jobban ellenben seperc alatt lemerülnek. Szerintem sokan mások így vannak ezzel. Most még sok a piaci rés, sok az új belépő hamarosan azonban teljesen telítődni fog és csók. Az eladások majd mindenkinél elkezdenek szépen visszaesni. Elismerem van egy réteg aki folyamatosan cserélgeti a telefonját de a többség nem ilyen. Illetve nem ilyen lesz.
  • bosco05 #86
    "Én csak azt állítom, hogy akinek ez nem elég az továbbra is kénytelen mélyen a zsebébe nyúlni ott meg már adódik az iphone."

    Ez igaz, csak most már nem az iPhone az egyetlen választás, mint ahogyan ez korábban volt és ezt nem veszed figyelembe. Semmivel sem jobb mint a felső kategóriás Android készülékek. Egyes funkciókban az egyik, másik funkciókban a másik a jobb, de közel sem az a helyzet mint évekkel ezelőtt, hogy csak az iPhone... Van alternatíva és ezt kezdik észrevenni az emberek. A nokiát sem tudta évekig lenyomni senki, most meg meg lehet nézni, hogy hol tartanak... Nagy okosba pedig a szakadék szélén állva lepaktálnak az MS-el, mint leggyengébben teljesítő telefonos oprendszer készítővel. Sok az okos ember ott is :D Ingyenes Android? Kell a francnak! Tejeljünk sokat az MS-nek, hogy együtt bukjunk :D Ez ám a gondolkodásmód :D
  • bosco05 #85
    Egyébként azt is állítom, hogy a Motorola sokkal sikeresebb Android gyártó lehetett volna, mint ami volt... Hardverilag, anyagok terén első osztályú cucc volt, a fényképezőjük is az átlagosnál jobban szuperált, formailag sem nagyon lehetett belekötni Apple részről, az egyetlen probléma a szoftververziók brutális lemaradásában mutatkozott és szartak rá. Mint tudjuk ez a Googlenél jobban senki nem tudja orvosolni ;) . Szerintem már réges rég tárgyal a Google a Samsungal mint alkatrészbeszállítóval és páran ott ülnek a tervezőasztalnál hatalmas Motorola Nexus feliratokat rajzolgatva egy papírra ;)
  • bosco05 #84
    Van annyi eszük, hogy ezt figyelembe veszik hidd el. Szerintem nem véletlenül nem készült még el és a következő Nexus is Samsung által gyártott készülék lesz. A Google kivár ez egészen biztos, de az is látszik, hogy bátran nekiáll kardozni az Apple-el. Ha csak annyit elérnek, hogy az Apple nem mer pattogni a továbbiakban velük szemben, akkor majd bármit megtehetnek és most szerintem ez zajlik. Ha ezt véghezviszi a Google akkor óriási riválisra akad az Apple, amit nem lesz egyszerű kezelni, Jobs nélkül meg főleg...
  • bosco05 #83
    Hát az az SGSIII biztosan nem volt jó kezekben :) Egyébként én is láttam iPhonet laggolni sőt magától kikapcsolni is, úgyhogy ebbe sem érdemes belemenni. Nyilván ha csúcskészüléket akar valaki venni, az Androidból sem lesz sokkal olcsóbb, viszont már hozza azt amit az iPhone és ezt pár éve még nem lehetett elmondani.
  • narumon
    #82
    Kérdés, hogy egy Google telefon mennyire fog tetszeni az applenek :)
  • bosco05 #81
    Szerintem meg van ott még a zsebben joker, amit elő fog húzni a Google ha Apple nagyon pattog... Amit a Google eltervezett nem kis dolog és eddig semmiben nem tudták megállítani a Google pluszt leszámítva. Ők most kezdtek el tevékenykedni. Ha sikerülne a Motorolából egy erős megbízható telefont csinálniuk, amit referenciakészülékként bevethetnek az iPhone ellen, akkor ott biztosan lesz helyük. Ezzel szerintem még kivárnak, legalábbis minden erre utal.
  • narumon
    #80
    No ezzel maradéktalanul egyetértek. Ezzel nincs is gondom.
    Én csak azt állítom, hogy akinek ez nem elég az továbbra is kénytelen mélyen a zsebébe nyúlni ott meg már adódik az iphone.
    (mondjuk lagolással nem feltétlenül értek egyet - még SGSIII-at is láttam lagolni)
  • bosco05 #79
    Világos az amit írsz, csak van az a réteg aki ezeket nem igényli. Az Apple árban lévő Androidos készülékek csinálnak olyan képet mint az iPhone, alatta meg nyilván nem elvárható. 60+ tól semmi sem laggol főleg JB-n és az okostelefon nem fényképezésből áll. Arra az iPhone-nál sokkal jobb gépek jöttek már jópár évvel ezelőtt is... A probléma ott van, hogy a legtöbb ember fészezni akar okostelefonon meg google mapsezni és amikor látja hogy ezt egy 15 ezres huawein nem lehet eltemeti az Androidot. Ez ellen dolgozik most a Google, hozzáteszem elég sikeresnek tűnik az akció a kezdeti stádiumban.
  • narumon
    #78
    Nem tudom én sok telefont megfogdosok de lényegesen olcsóbban még nem láttam ugyanolyan jót, valahol valami mindig ki van belőle spórolva, akkor meg már nem ugyanarról beszélünk.
    Szerintem semmi nem lesz a Googlevel, lesz egy keresztlicensz megállapodás - szerintem eleve erre megy ki az egész.
  • narumon
    #77
    A tökéletesen működő alatt mit értesz? (Nézd meg a mostani írásom)
  • narumon
    #76
    Én nem erre gondoltam. Ha egy telefon lefagy vagy csúnyán lagol az már nagyon nagy gond, az megvételre sem érdemes. Én abszolút nem erről beszélek amikor a hardverről írok, hanem arról, hogy az olcsó telefonokban van mondvacsinált 5Mpixel fényképező csak a kép amit csinál az egy szégyen. Elvileg vesz fel videót de amit felvesz az egy szégyen, van benne valami 3D kártya de egy komolyabb játék szaggat rajta, van benne valami wifi csak kurvalassú, talán 4G sincs benne, stb stb.
    Én ezt értem hardver alatt, hogy a 30-40e forintos vs 130e forintos között nem az a különbség hogy az egyik lefagy a másik meg nem (az már nagyon csúnya lenne), hanem ugyanaz mint egy 60e forintos PC meg egy 130e forintos PC között. Az egyikben intergrált videó a másikban normális, az egyikhez TN monitort adnak a másikhoz IPS-t, stb stb. Nem tudom érthető volt-e ez így.
  • bosco05 #75
    De az fogja befolyásolni, ha eljut a köztudatba, hogy lehet 60-80 ezerért is olyan minőséget kapni, amit az alma csak a többszöröséért kínál. Ez a tény terjed most szépen lassan a világban... Egyébként az sem véletlen, hogy a Google épp a Motorolát vette meg (USA gyártó), annak minden szabadalmával együtt. Én a Google-től telefosnám a gatyámat az Apple helyében, ugyanis sokkal okosabbak. Megvettek valamit, vártak csendben és amikor az Apple úszkálhatna a dicsőségben elővették azt és késként az oldalukba döfték, hogy hahó ti is pont annyit loptatok mint a Samsung. Elég ciki most a helyzet.
  • bosco05 #74
    Majd mutatok én neked az Applenél lényegesen olcsóbb és tökéletesen működő okostelefont, ha összefutunk egyszer :)
  • narumon
    #73
    Jah és megint arról beszélünk, hogy lesz majd 60e forintért Sony, meg 30-ért ZTE, meg mindenféle méretben és fajtában egyéb gyártó, de ez nem befolyásolja az iphone-ok részesedését.
  • bosco05 #72
    Jó androidos telefont már kapni 80-ért is, sőt továbbmegyek az 50-ezres kategória is teljesen használható már a GB-vel. A baj azzal van, hogy 20 ezerért is lehet Andoirdos telefont venni, az meg persze hogy lefagy, meg minden baja van, de amíg a sok okos addig nem jut el, hogy olcsó húsnak híg a leve és egy ilyen tapasztalat után szalad iPhoneért, addig az Apple vígan megél ekkora eladási számokkal... A baj az, hogy ezt a hibát most korrigálta a Google és a gyártók többsége, innentől jöhet a szopóállarc.
  • narumon
    #71
    Ezt már kibeszéltük, rosszkor voltál rossz helyen az iphone meghibásodása bőven az ipari átlag alatt van.
    Úgy legyen, én csak örülök ha olcsón jó telefonokat lehet venni, de mondom a hardver a pénzbe kerül azt nem lehet megúszni. Nem láttam még olcsó jó telefont. (mint ahogy mást sem, ha valami olcsó az nem ok nélkül az)
  • bosco05 #70
    Ráadásul egyre gyakrabban találkozok elégedetlen Apple userrel. Az iPod nanokat annak idején tömegesen vitték vissza, csak erről amolyan zsidósan óriási média kuss volt, tehát ebből nem fogsz látni grafikont. Az iPhone 4s-ekből is sok beszarik, 5 ismerősömből 3 cseréltette már, viszont itt meg kell említenem azt a jó pontot az Applenek, hogy szó nélkül hozzádkúrják az új telefont. Mindazonáltal a korai Androidos verziók sok betegségének köszönhető az, hogy egyesek korán elfordultak a platformtól, ellenben most a JB-vel kezdenek visszaszivárogni. Ha elterjed a köztudatban a valóság, tehát hogy a JB egy stabil fasza kis rendszer, amihez nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, onnantól más képet fog mutatni a piac is.
  • narumon
    #69
    Én nem hiszek ezekben a 25-30e forintos telefonokban. Ennyiért csak hulladékokat láttam, szerintem ez most sem fog változni. A jó androidos telefon (pl SGS) az nagyságrendileg továbbra is annyiba fog kerülni mint egy iphone.
  • bosco05 #68
    De az 2011 :) Idén volt a nagy váltás és az igazán nagy bumm a Jelly Bean elterjedésével fog jelentkezni, na meg azzal, hogy a Google végre kézbeveszi a dolgokat. Hamarosan elérhető áron fogsz kapni olyan szinten megbízható Androidos készülékeket, amilyeneket Apple kínálatban csak ötszörös áron fogsz megkapni. Ez jelen állás szerint van így, amennyiben az Apple robbant az iPhone 5-el ez még változhat, de ezt kötve hiszem...
  • narumon
    #67
    Hehh, számokról még csak én beszéltem és azok engem támasztanak alá.
    Telefonnál 2011-ben EU5-ben (ugy tudom csak ezt mérik), android 22.3% iOS 20.2% azaz 2% a teljesen android penetrációval szemben. És nevezheted ezt hypnak vagy akárminek. Én inkább megelégedett usernek nevezném.
  • bosco05 #66
    Az hogy te mivel értesz egyet az egy dolog. A számok viszont valahol az én állításomat támasztják alá szvsz. A Samsung sem azért népszerűbb itt mert csodamasina, hanem azért mert minden kategóriát lefed, emellett megbízható.
  • bosco05 #65
    Utólag összemosni picit nehezebb ám, mint egyben megteremteni. Jobsnak a kezében volt a megfelelő hardver a megfelelő szoftver párosítással a világon elsőként! Hát ő ezzel nem tudott élni... Nem arról van szó, hogy licenszeltetnie kellett volna az OSX-et egy csomó hardverre, hanem arról, hogy előbb kijönni vele, nem eldicsekedni a Billynek hogy nézd geci ABLAKOK! és egyben sokkal többet eladni belőle, mint amit végül sikerült a faszsága miatt...
  • narumon
    #64
    Nos én ezzel sem értek egyet. Ez ilyen tipikus félremagyarázom esete, tehát az apple azért nepszerű csak európában mert nagy az USA hype egyébként nem is lenne, a Samsung ellenben azért népszerű mert az a csodamasina ami hype nélkül mászik mindenhova?
    Ugye nem kell, hogy erre most valami komolyat is mondjak, mert ezt még neked is érezned kell mennyire komolytalan.

    A másik részére meg talán magyar átlagembernek megfizethetetlen, európainak abszolút nem.
  • bosco05 #63
    De nagyon is valós és Európában is csak azért népszerű, mert az USA-ban az és aki követi a hypeot, ahhoz elér. Egyébként sok stúdiós, számítógépes maki használja, az átlagemberek szinte egyáltalán nem, úgyhogy nálunk afféle "megbízható" gépnek veszik, meg rajozni. Zenei körökben is mozgok, szinte majdnem minden stúdióban Apple cucc van, ami nem véletlen, ámbátor átlagembernek megfizethetetlen...
  • narumon
    #62
    Mondom nem értünk egyet, szerintem kurva nagy kiábrándulás lett volna belőle és minimalizálódó profit. Mint ahogy az MS is próbál hardver piacra belépni de egy-két kivételtől eltekintve nemigen megy nekik.
  • narumon
    #61
    Ugyan hagyd már rá ezt a baromságot. A 10% az nagyobb szám mint az USA komplett lakossága pedig ott sincs ám mindenkinek. Az EU részesedést is nézd meg. Nem piacvezetők de nem a futottak még kategória. Szóval hagyjuk már ezt az only USA dumát mert nem valós.
  • bosco05 #60
    Sőt az is bebizonyosodott, hogy nélküle az Apple 0... Nem véletlenül lett visszahívva... Így, hogy elment, szerintem nagyobb a gáz, mint látszik...
  • bosco05 #59
    Hát nem hiszem hogy betett volna a cégnek, ha kezdetben több százszoros eladást produkált volna a pc szegmensben. Max nem győzték volna felhúzni a gyáraikat. Én azt mondom, hogy Jobs néha ritka nagy birka tudott lenni...