258
  • narumon
    Meg máshol sem.
  • narumon
    Nem, de a nagy hardverigényű játékot nem állok neki szar gépen demózni.
  • Ferrer
    Kár, hogy már nem így működik a linux kernel :(
    Próbálj meg egy Ubuntu 12.04-et vagy Fedora 17-et felrakni netbookra. 5 perc alatt megdöglik, de addig is dög lassú. Én nem tudom, mi történt.
  • Én Ki Más
    Tényleg olyanok mint két tojás. Az egyik -a szifon- a záptojás.
  • Én Ki Más
    hát osx-en meg winfoson nem is.
  • Én Ki Más
    Érdekes nálam nem szaggat semmi a 900 Mhz-en se, biztos nálad szaggat a sok gigaherceden, mert a gépeden lévő trójai operációs rendszer a szabad taszkidejében jelentést küldözget rólad az epl, vagy az ms paktumok által lezsírozott globális cionistáknak.
  • sanyicks
    Tehát ha pl egy játék szar gépen szaggat, akkor a játék a szar. Jól van, leülhetsz...
  • narumon
    Erről egyelőre nincs szó, mindkét cégnek megfelel ez így. Az applenek van egy biztos gyártópartnere a Samsungnak meg van egy kurvanagy gyártató partnere. Win-Win szituáció, ez max akkor változna ha nagyon elmérgesedne a helyzet, de az apple nehezen talál ekkora gyártó kapacitást ilyen jó áron, a Samsung meg nyilván nem akarja elveszíteni a legnagyobb megrendelőjét és az ezzel járó pár milliárd dollárt.
  • narumon
    Jelzem a bíróságon nem photosoppolt cuccok voltak hanem a valós eszközök. Nos ezt a valós eszközt keverte össze a Samsung ügyvédje, nem pedig egy photosoppolt képet.
  • narumon
    Hát az összes program soha semmilyen oprendszer alatt nem lesz átkapcsolható más nyelvre (de legalábbis nem a közeljövőben).
  • narumon
    Ilyen GUI remélem soha nem lesz, mert rögtön ki is basznám a picsába. Meg remélem ennyire szarul sem írják meg, hogy így szaggasson mint a te videód!
  • narumon
    Mivan állandóan lefagy, hogy te mindig mented a rendszert? (Egyébként segítek az iphone is tud wifin menteni)
    Külalaknak meg olyat raksz fel amilyet akarsz, pl giccses szart is rakhatsz fel a síma helyett.
  • kakamatyi123
    >az alá feltelepített összes program egyetlen gombnyomásra a kívánt nyelvre???
    En Ki Mas => ha egy szoftver nem tamogat egy adott nyelvet, az barmilyen OS majd runtime leforditja helyette, mi?:)

Szerintem a niked ele ird ki nyugodtan, hogy:
    Ki az az abszolut informatikai analfabeta, aki feszt netto hulyesegeket irogat?
    En Ki Mas...
  • Mike
    elviszi a gyártást

aha hogyne

ki kéne mászni az apple seggéből, apa

lófaszt viszi el a gyártást

arról sem kéne elfeledkezni, hogy az ms-nek hány százaléka is van az almában?
  • Mike
    apple jogászai összevissza photosoppoltak mindenfélét, szal kár itt összevissza hazudoznod, más is figyelemmel kíséri a dolgokat, szimplán nem igazak amiket állítasz
  • Mike
    "A Samsung konkrétan lemásolt mindent az Apple-ről és ezzel piaci előnyhöz jutott, mégpedig óriásihoz.
    Lemásolta a készülékek kinézetét, csomagolását, a tartozékok kinézetét, a reklámkampányt (sőt még a színészeket is ugyanazokat alkalmazta), de már az Apple áruházláncát és annak kialakítását is másolni kezdte."

Én meg erre azt mondom, hogy a faszt!
  • Én Ki Más
    Vagy mikor lesz pl. ezeken az ún. trendi, modern és "nagytudású" OS-eken, mint a Viszta, 7, vagy a 8 átkapcsolható a komplett OS és az alá feltelepített összes program egyetlen gombnyomásra a kívánt nyelvre???

• Mike
    naja, mert "fekete téglalap kijelzővel" volt
  • mousee
    Ez az egész szabadalmi buli úgy ahogy van egy nagy vicc... Az MS-nek több pénze van a droidból mint a guglinak, az alma fossá pereli a samut, aki nem mellesleg az alkatrészeinek a 90%-át gyártja, most jön a gugli is (akit én eddig jó arcnak
    tartottam, mert azt gondoltam hogy csak azért vette meg a motorolát, hogy tudja védeni magát a szabadalmakkal, én hülye naív...)

Be kéne vezetni, hogy egy szabadalmat (infó témakörben) max 1 évig lehetne levédeni, utána pedig egyre többet kéne fizetni, ha meg akarod tartani a szabadalmat... Ha meg nem fizetsz, akkor megy a köz javára. Na, ez adna egy pofont az innovációnak, nem a hülye patent trollkodás...
  • gombost
    És az sem véletlen, hogy most már mindenki azt mondja, hogy ez az egész szabadalmi rendszer úgy való kukába, ahogy van (persze a nyerteseken kívül).
  • Én Ki Más
    "A Microsoft nyer az Apple és a Samsung vitáján"

A Microsoft nyer? Ezzel a trágya WinFOS 8-cal???

Mikor lesz ilyen használható és igényes GUI ezen az OS-nek még a legnagyobb jóindulattal se nevezhető giccses, homokosoknak való trójai megfigyelőrendszeren, ami még a saját operációs rendszerivel sem kompatibilis (WinRT)

• gombost
    Barátom, ha az Applenek bármi más lett volna a tarsolyában, akkor arról szólna a történet. De nem volt. Ugye mindenki látta a '96-os Steve Jobs idézetes képet? Hát ennyi.
  • Én Ki Más
    Ilyen mikor lesz ezeken a almás gyökérségeken? Amit egy 10 ruppós telefon is tud? Mikor lehet róluk bekapcsolt állapotban mindenféle fél gigás ájTyúnsz cumi , meg zsinór szopás meg net nélkül elmenteni a KOMPLETT rendszert és/vagy visszaállítani?

Vagy mikor lesz ilyen külalakjuk a giccses undormány helyett? Szintén a 10 ruppós telón

Végszóra:

Ha kicsi a p*cs*d, told meg egy ájjPhosshal !
  • narumon
    +1
  • coolbboy83
    Beidézek ide egy korrekt megfogalmazást, mert a srác jól látja... Nem kell újra beírni.

"Az a baj, hogy sokan készpénznek elfogadják, hogy itt lekerekített sarkokról szólt ez a történet.
    A Samsung konkrétan lemásolt mindent az Apple-ről és ezzel piaci előnyhöz jutott, mégpedig óriásihoz.
    Lemásolta a készülékek kinézetét, csomagolását, a tartozékok kinézetét, a reklámkampányt (sőt még a színészeket is ugyanazokat alkalmazta), de már az Apple áruházláncát és annak kialakítását is másolni kezdte.
    Erről szólt a történet.

Az Apple jogásza nem véletlenül vitte be az ülésre a Nokia készülékét, a Samsung arra akarta kijátszani a pert, hogy egy érintőkijelzős készüléknek alapból úgy kell kinézni, mint ahogy az Apple megtervezte, mert ez az evidens forma. Nos erre a Nokia a Lumia sorozattal csúnyán rácáfolt, mert képesek voltak eltérő designt felmutatni úgy, hogy a funkcionalitás nem sérült és még szép is (szerintem szebb is, mint az iPhone).

És, hogy miért hivatkoztak az Apple-nél értékekre, amit a Samsung ellopott?

Amikor megjelent az Apple az iPhone-al a piacon, akkor volt három nagy cég, akik úgy döntöttek, hogy ez nem érdekli őket. Van saját fejlesztési ütemtervük és elképzelésük, nem kérnek az Apple víziójából, tartják magukat a saját elképzelésükhöz.

Ez a három cég a Microsoft, Nokia és RIM volt.

A Microsoft nem sokára belátta, hogy a Windows Mobile egyszerűen nem versenytárs már és a nulláról kellett újra elkezdeniük a fejlesztéseket.
    A Nokia gyakorlatilag a csőd szélén egyensúlyoz, ha a Windows Phone 8 sem hoz átütőbb eredményeket mint a WP7, akkor jövő ilyenkorra lehet nem is léteznek már.
    A RIM még rosszabb helyzetben van, ők a végsőkig kitartottak a saját fejlesztéseik mellett, ha a legfrissebb rendszerük nem lesz sikeres és nem tudják azt más gyártóknak is licencelni, akkor ők is bezárhatják a kaput.

Három cég, amelyik az iPhone előtt a smart mobilpiacon domináns volt, gyakorlatilag a túlélésért küzd, mert nem másoltak.

A Samsung azonnal felismerte a lehetőséget és rögtön rámozdult, ma a legsikeresebb gyártó.

De a Samsung se tartana ott, ahol ma van, ha a Google nincs ott az Apple vezetői között és nem értesül időben, hogy milyen fejlesztések készülnek. Ha nem lépnek be az Android fejlesztésébe és az iPhone megjelenése után nem tervezik ők is alapjaiban újra azt (az eredeti Android egy BB klón lett volna, fizikai billentyűzettel, érintő képernyő nélkül http://zapp5.staticworld.net/images/article/2012/04/another20android20pr... ).

Szóval aki vitatja az Apple ökoszisztémájának értékét, az mérje fel mennyibe került a Nokiának, Microsoftnak, RIM-nek, hogy ezt figyelmen kívül hagyta és nem lépett időben ugyanabba az irányba.

---

Aki azt mondja, hogy ez káros lesz, az óriásit téved.
    Innentől ha egy gyártó készíteni akar egy terméket, akkor komolyan foglalkozni fog annak a kialakításával és a külső-belső értékek megtervezésével.
    Ha meg ezt nem akarja felvállalni, mert egy komolyabb arculatváltást anyagilag nem bír felvállalni, akkor az csak a Google-nek lesz rossz, mert ott a Microsoft a WP8-al, rendelkezve az összes lényegi licenccel. Nem véletlen, hogy a Microsoft üdvözölte a bíróság döntését, ez nekik hosszú távon csak jó.

A vásárlóknak meg szintén jó lesz, mert végre ha bemegy a boltba, akkor nem lát 30 féle tök hasonló készüléket, amit szinte csak a kijelző mérete különböztet meg. Újra lesznek egyedi, csak az adott gyártóra jellemző megoldások, amik izgalmasabbá teszik ezeket a készülékeket. Pont úgy, ahogy ez az iPhone megjelenése előtt volt.

A vesztes itt csak a Samsung, mert most ki kell találni magának egy új arculatot. Megpróbálta ezt az SGS 3-al, de a visszajelzések szerint nem éppen a legjobb utat választotta. Az Apple per valóban nem vonatkozik erre a készülékre, de a vásárlók zöme bírálóan nyilatkozik róla, ami ha erőlteti ezt a kinézetet a későbbi modelljeinél, akkor bajba kerülhet.
    Az elbukott 1 milliárd valóban nem fog nekik különösebben fájni, ellenben az, hogy az Apple elviszi tőlük a gyártást és a konkurens gyártókat erősíti meg, az sokkal komolyabban érinti majd őket.
    Ez a folyamat már most elkezdődött a kijelzőkkel és a Sharppal, ha az Apple felfejleszti ezt a céget, azt a Samsung nem csak a mobilpiacon fogja fájdalmasan megérezni.

Egyébként a Samsung mikroelektronikai gyártásának több mint 70%-át az Apple vásárolja pillanatnyilag fel, ha ezt elveszíti, akkor ezt a kieső felvevőpiacot nem tudja majd pótolni és le kell építenie (jelenleg két gyára is van, ami kizárólag az Apple számára gyárt és most épül egy harmadik)."
  • gombost
    Ja, mellesleg az megvan ugye, hogy volt egy bíró, aki az egész ügyet lezárta azzal, hogy ez az egész nevetséges és az Apple húzzon el valahova?
  • teccikérteni
    Azt nehezen tudom elképzelni, hogy ez sikerülne nekik, viszont ha jól időzítenek, és az új készülék debütálásának idején sikerül időlegesen kivonni őket a forgalomból, vagy akár csak elbizonytalanítani a leendő vásárlókat, az igen kellemetlenül érintheti az eladásokat (csak egyéni vélemény persze).
    Mondjuk valószínűleg nem csak nekem nem szimpatikusak az ilyen mélyütés-szerű húzások, de ezt a játékot az Apple kezdte. (A fakanál esete ugyebár...)
  • gombost
    Hahaha! Milyen "innovativ" hozzászólás.
  • bcrics
    http://androidportal.hu/2012-08-25/apple-vs-samsung-apple-wins
  • nachtwey
    Ugyanannyira buzik azok is, mint a Gaydroid userek.

• narumon
    Ha nem olvasol utána, fogalmad sincs, hogy miről van szó, akkor miért szólsz bele?
  • gombost
    Tehát összegezzük az eredményt:
    Az Apple, mint innováció fel tudta mutatni a "téglalap lekerekített végekkel" dolgot és ezzel nyert egy pert. Kedves Apple userek, ha ez minden amit a cégetek kitalált...hát nagy szarban vagytok.
    Mindenesetre, amíg az iPhone tulajok döntő hányada irigykedve vizsgágatja az S3-omat, addig nem félek. :umadbro?:
  • levente68
    Ezt nem értem, az miért lenne szívatás?

Ha jót és nem egy gagyit kap helyette, akkor csak örülni fog egy kis idő elteltével, mikor rájön, hogy tévedésben élt.
  • duke
    "ha a google elérné, hogy betiltsák a szifonokat ámerikában..."

Ja, de nem egyszeruen csak betiltani kene, hanem visszamenoleg elkobozni, minden eladott ajfont, es adni helyette valamilyen androidos keszuleket, csak hogy szivasuk az Applebuzikat.
  • nachtwey
    Az apple betiltat minden tapogatós dolgot, a Google az wireless adatátvitelt és visszatérhetünk a tárcsázós telókra:)
  • nachtwey
    Felül akarják vizsgálni és nulláról építeni a szabadalmakat érintő törvényeket. Épp ideje lesz, bár nekem ettől még nem lesz több pénzem, így valójában le is szarhatom, ha az amerikai kormány megunja és betiltatja mindkét oprendszert. A sok birka meg átballagna egy másik karámba.
  • Mike
    Apple szabadalma kb olyan, minthogy levédetem, hogy a tv képernyő négyszögletes, és aki ilyet gyárt az mind tőlem lop.

az amcsiknál a belégzést is le lehetne védetni
  • Mike
    ja mert az apple nem lopta össze a dolgokat, áh dehogy
  • Mike
    jaj de szép, beleugrott a témába a google is, lesz itt nagy összefeszülés, valaki nagyon el lesz picsázva. én mondjuk a google-nek szurkolok ^^
  • levente68
    .. és már az USA-ban is, mert még ott is akad elvétve pár kevéssé agyament.