Kis hibával folyik a marsjáró felkészülése

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Biza. Aztán hip-hopp mire kettõt pislantunk már ki is tört az intergalaktikus háború. 😊
mivel a szakító szilárdsága magasabb "egy szaros kis mûanyagénál", így ugyanakkora szakítószilárdság eléréséhez kevesebb anyag is elegendõ... ja, biztos!
Tinman
Ja, biztos könnyebb, mint egy szaros kis mûanyag burkolat... mert inkább az repedt volna meg, mint az áramköri panel.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

a kevlár pont könnyû.
NEXUS6
Kicsit ráwikizve én 400km/h-t találtam.
Azonban mivel a légkör nyomása a legmélyebb helyen kb 1/5-e annak, ami a MountEveresten van, így az kb tényleg annyinak felelhet meg itt a Földön, mint amit írtál, talán. Azért hozzátenném, hogy kb ilyen volt annak a szélnek a sebessége, ami pár éve aug 20-án Bp-n végigdöpört a tüzijáték idején.

Nos mégiscsak lehet, hogy le kellett volan ezt a cuccost burkolni rendesen.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Az meg milyen nevetséges lett volna, ha lefújják az egészet poliuretán habbal, mint valami ûrszörny az 50-es évekbõl, vagy valami pezsgõs fûrdõhabpartiscelebhétvégiwellneszfürdõbõl jött volna a szerkezet. Tök ciki. Akkor már szerintem is ez a csupasz megoldás az ami a legkevesebb erkölcsi veszteséggel jár.
Mutatja, hogy nem vagyunk az ûrhajózásban túl erõsek (ahogy már Gombabá is célzott rá), de lexarjuk!
😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

norbre
kicsit guglizva, korábbi mérések azt mutatták hogy nincs 120kmph nagyobb szél a marson..
azt gondolonám 70-80-100kmph szelek azért kisebb kavicsokat, kõdarabokat is fel tudnak kapni, szal ezt a porral számolunk dolgot kevésbé tartanám szándékos tervezési szempontnak

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Sir Quno Jedi
Mer a páncélzat "félelmet kelt", fõleg a kevlar, nodepláne a fémek. Angliában is betiltottáka könnyû láncingeket az iskolákban a fenti ok miatt.

Most képzeld el, hogy megyeget békésen a kuriószity és 1xcsak meglássák a benszülött ewokok. Nomármost milyen üzenetet hordozna számukra egy szénné páncélozot homokkúszó?!?! Naugye, lefosnák a bokájukat (már ha van nekik olyan)...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tinman
Senki nem kevlárt várt el, de kvázi csupaszon hagyni... hát izé -.-

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Megmondtam vagy megmondtam? #6

"Tinman 2012. aug. 02. 12:20

Nem értem miért nincs komolyabb burkolata a cuccnak. Azt értem, hogy minden grammon spórolnak, de ez kissé csúnyán visszaüthet nem?"

Persze jött valami ostoba és kioktatott mindenkit arról, hogy a NASA mérnökei azok tévedhetetlenek.
Semmivel sem különbek, mint a MI MAGYAR mérnökeink... köhömm.

Imremagdi
Publikus a kép, ahol a repedés látható?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Hát jó nagy kitérõvel. 😄

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Igen, ez kicsit emlékeztet a Moszkva-Pétervár expresszes viccre 😊

A fogyasztói társadalom három alappillére: a reklám, a tervezett elavulás és a hitel

"Néhány métert fogunk elõre haladni, majd helyben teszünk egy 90 fokos fordulatot, és visszatérünk"

És ezt így hogy? 😄

Utólag megmondani hogy hogy kellett volna csinálni,na az nagyon könnyû,legalább is én úgy látom.
Az igazi tudást nem az utólagos okoskodás jellemzi.
Mond meg elõre a történést,és te leszel a faszagyerek 😄
<#heureka>
A világ leggazdagabb állama, a történelem leggazdagabb periódusában (olaj...) egy pici szondát küldött a Marsra.

Az emberiség meghodicsa a zürt.

NEXUS6
Az volt az epic fail, amikor az orosz Fobosz szondák 1988-ban szoftver hiba miatt bebuktak.
Egy ilyen kis szenzorocska meghibásodását az oroszok anno be sem jelentették volna.
😉

Ha ezen fog elbukni ez a projekt, akkor az hatalmas FAIL.

Már hogy bukna el? Sok-sok mûszer közül az egyik készülék egyik eleme (mégcsak nem is a teljes mûszeregység!) hibás. Na puff, a többi 99.99% meg mûködik, tényleg hatalmas FAIL.😊))))))

NEXUS6
"Az orosz eszköz kulcsa egy földi olajkutatásoknál is használt technika, amit más bolygókon még soha nem alkalmaztak."

Kell, hogy legyen ott olaj, szerintem!
No meg az olajkitermelést akadályozó, más vallású, szélsõséges fegyveres csoportok is.

😄

Valoszinuleg nem lehetett lefedni utesallo anyagokkal, mert akkor nem tudott volna merni. Ezen a kis hiban nem fog mulni a projekt sikere.
Ezek most vagy minket néznek hülyének, vagy õk voltak azok, de nagyon. Ez a hiba nevetséges. Elnézve egy kisebb vezetéket is igazán nem nehéz elérni, hogy kibírjon egy max 3 centis kavics odacsapódását. Elvégre fémrõl beszélünk, amit jó esetben egy keményebb mûanyag burkolat is körbevesz. Több száz ember több száz virtuális leszállás (na meg a korábbi sikeres egységek) után kétlem, hogy ezt ne vette volna számításba. Mintha elõször tennénk ki a lábunkat az ûrbe... Ha ezen fog elbukni ez a projekt, akkor az hatalmas FAIL.
Ezt nem tartom valószínûnek, mivel rendelkezünk olyan anyagokkal melyek viszonylag nagy ütésállóság mellett, rendkívül kis tömeggel rendelkeznek. Az érintett terület -a védendõ szenzor- egyébként is kicsi. Mindenképp jobb lett volna bármilyen pehelykönnyáû anyag alkalmazása, a semminél. Persze innen könnyû okoskodni, nem voltunk ott a fejlesztésnél, talán más oka volt, hogy nem került rá védelem.
Pharaoh
Gondolom a sulycsokkentes miatt nem tettek mindwnre vedo burkolatot.

Nem volt beterveze az, hogy ekkora port ver fel. Az utazas soran meg vegig be volt csomagolva az egesz jarmu. Arra gondoltak, hogy a marsi legkorben csak por van, az meg nem art a robotnak. Egy ilyen hiba jott elo anno az egyik lunohod-nal, ott egy krater falrol ment por a jarmube, amitol elromlott a hutes es napfelkelte utan megsult. Most csak egy ko, egy szenzort tort ossze, amire elfelejtettek takarolapot rakni. (a kamerakon volt) Remelhetoleg a meghajtas nem serult, az ugyanis meg egy relative erzekeny pontja.
norbre
mondjuk azt már az elsõ képeket nézve sem értettem, hogy miért nem burkolat alá raknak pl kábeleket, sérülékeny áramköröket??

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

← ElőzőOldal 2 / 2