Kis hibával folyik a marsjáró felkészülése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A társadalmi bajok többsége strukturális jellegû, ilyen szempontból a két regény naivnak is lehetne nevezhetõ, de szerintem a két mûnek azért mégis van fontos és ma is idõszerû tartalma. Nem tudjuk, vannak-e lények, akik nálunk ,,közvetlenebbül'' is képesek érzékelni a természet törvényszerûségeit és mintázatait. Az embernél a matematika az elme csúcsra járatásával valósul meg: a beszéd és a látás képességeit járatjuk csúcsra. Nem tudjuk, hogy valójában nem emberspecifikus-e az, amit mi matematikaélményként élünk meg. Nem biztos, hogy fel tudjuk használni a földönkívüli intelligenciákkal való kommunikációban a matematika ,,univerzalitását''. Nemcsak a matematikafilozófián belül jelentek meg ,,antiplatonista'' megközelítések, de Pierre Changeux neurobiológus is írt errõl.
A Capillaria-ban nagyon erõs a természettörvények **élményének**, átélésének leírása, tulajdonképpen engem ez mostanában jobban megragadott benne, mint a társadalomkritikai részek.
( Ráadásul az egész szemlélet elavult, feltalálták azóta a játékelméletet )
Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz
Discouraging the search for Mars Polar Lander
<#alien2>#alien2>
---------------------------- :-/
A tervezés és kivitelezés témáról meg annyit, hogy nem mindíg a logikus megoldás kerül elõtérbe, hanem a tekintély elvûség...
...Szürkék vagyunk! Félúton állunk a fény és az árnyék között...
Az ideges tudósok szórakoztatni kezdik egymást történetekkel. Az egyik elmeséli, hogy járt keleten, ahol látott egyszer egy béna szerzetest egy oszlop tetején, fülig szarban, akit amikor nyomoráról kérdezte, titokzatosan válaszol. A tudósok elmennek, és az egyik kamerán megjelenik egy csupasz öregember hosszú szakállal, aki odaügyetlenkedik a szondához, lefeszegeti a lencsevédõt, és eltûnik.
Nem emlékszik valaki, honnan van a sztori, ki írta és mi a címe?
http://www.360cities.net/image/curiosity-rover-martian-solar-day-2#147.50,21.20,59.0
Ha "hivatalos" képekre vágysz, akkor vagy te rakod össze magadnak a nyers képekbõl:
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw/
vagy megelégedsz a NASA verzióival:
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=4472
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/images/?ImageID=4471
Vagy ellátogatsz olyan külföldi fórumokra (pl. unmannedspaceflight), ahol a rajongók maguk állítják össze a panorámákát (a NASA PR gépezetéhez képest nyilván gyorsabban, a minõség pedig hullámzó😊))
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
némi ezzel kapcsolatos okfejtésrõl itt (#25041-#25044):
Fotóink
bár ez esetben az utólagos retusálás lehetõségére tippelnék..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ha ennek nincs köze a marsjáró valós idejõ küldetéséhez akkor miért nem lehet odaírni: illusztracio
teljesen kiakaszt hogy a marsjáró felülrõl van fényképezve és be van li kelve a cikkhez. mit hihetek ilyenkor?
1. a kép nem a Marson készült hanem mûteremben és azért nem látszik a kamera tartó állványa
2. a kép a Marson készült csak ügyesen kieszedték belõle az állványt. de ha már hozzányultak akkor az egész project is ku van cicomázva. sõtt! talán csak egy sivatagba rakták le a gépet és megy a porhintés meg a fotósopp.
3. a képnek nincs köze a valós küldetéshez és csak be lett ide szerkesztve mert szép és emeli a cikk látványát
nincs több ötletem!
mé kell engem a konteósok közé kényszeríteni?
;-)
Tényleg, mi a francot kellett volna odaküldeni szerinted?
Nemrég azon gondolkodtam,hogy pl 150 év alatt mekkora fejlõdésen ment át az emberiség. Csak gondoljatok bele,hogy 150-éve többségében lovaskocsik jártak meg rendes utak sem voltak. Amit most lehetetlennek gondolunk,az 150 év múlva megszokott dolog lesz,ebben biztos vagyok. Bámulatos,hogy hogyan fejlõdik az emberiség,még ha több generációnak is kell váltania egymást.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
De látom, hogy a cikkíró a kiegészítésében is ragaszkodik ehhez és mindenképpen vissza a akarja küldeni a kispajtást a kezdõpozícióba. 😊
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
ha meg a hátsó szelet akarják mérni, csinálnak egy hátra arcot.
90fokban :-D
gondolom tett egy 90° fordulatot helyben, aztán visszafelé is (-90°), az eredeti helyzetébe..
Ezekkel a szögekkel mindig csak a gond van. "eddig hülye voltam, de ma tettem egy 360 fokos fordulatot"
---------------------------- :-/
http://vakond.hu/
igen, - 60 fokon ezek az anyagok furán tudnak viselkedni. ;-)
http://vakond.hu/
Egyébként meg nem a külsõ vezetékek közül sérült meg, hanem magában a szenzorban valami.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Nyugalom, meg fogjuk hódítani az ûrt! Csak idõ -és dogmák helyett értelmes gondolatok- kérdése!
ezen a kiskocsin viszont a képen látható burkolatlan kábelek száma nem olyan jelentõsen sok hogy ne lehetne védeni, viszont elég macerás reparálni ha valami nem várt viharban szállingózó kavicsok eltrafálják..
persze lehet, hogy ezek spéci kábelek
én géptervezõ cégnél dolgozok, és alapvetés hogy mindent ami sérülhet, burkolni kell.. a kábelek, elektronika, mûszerek sérülékeny cuccok, ebbõl indultam ki
Most is jól tudják mérni a szelet, csak 180°-os irányból. <#nevetes1>#nevetes1>
No meg, utánaküldenek egy erre a célra kifejlesztett speciális robotot, ami meg tudja hegeszteni ezt az elszakadt vezetéket. <#idiota>#idiota>
Nem ócsó, de legalább lesz indok a következõ marsutazáshoz...<#lama>#lama>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Úgy küldenek el egy több milliárd dolláros csúcstechnológiás tudományos szondát egy ismeretlen idegen bolygóra, hogy üzemkész állapotban füle-farka kilóg, mint C-3PO-nak, amikor Anakin még nem rakott rá külsõ burkolatot.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Arról már nem is beszélve, hogy a kevlár "kissé" megdobná a költségeket.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.