393
Remember Me
  • csgj
    Én is kijátszottam ma. :-) Nagyon jó volt, bár elbénáztam néha a kombókat, és emiatt rohadt nehéz volt néhol a játék, de ez az én hibám. XD A zenéje tényleg csodálatos, és tetszett az egész dizájn, a hangulat és a sztori.
  • Evoluti0N
    Végigjátszottam és jej!!!
    Nekem személy szerint nagyon bejött. Szubjektíven 9, objektíven erős 8.
    Jó sztori, 2 wtf csavarral, a harc megszokás után nagyon állat, fasza kis háttérinfók (mnetistek vagy mik), nagyszerűen kialakított világ, memóriahackelés, ötletes skillek (s-pressenek), remek pályadizájn, rohadt jó játékzene és az egyik legszebb, ha nem a legszebb irányítható női karakter. :)
    Negatívumként a túl egyszerű és könnyű platformrészeket, a helyenként katasztrofálisan rossz szinkront és pár bosszantó/kevésbé bosszantó bugot sorolnék fel.
  • Malakai
    Igen, ugyanez a véleményem, habár az ellenfelek egész jól egészítik ki egymást, de a combo labban kicsit odafigyel az ember mit hova rak, akkor nagyon fel lehet tápolni a támadásokat, onnantól meg már csak mozogni kell.
    Meg az nem tetszett, hogy nehéz harcnak ezt erőltették, hogy van egy-két láthatatlan és melléjük jön egy rakás egyéb, az egyebeken töltse az ember a focust, meg tornássza vissza a cooldownt, hogy eltold a DDOS-t. Ezzel nincs baj, csak nagyon erre alapoztak majdnem minden fő harcot miután megjelentek a láthatatlanok.
  • csgj
    Oké, köszi, sikerült magamtól, felpörgött bennem az adrenalin XD... vagy szimplán nagyon ütős kombót állítottam össze. :-DD
  • Evoluti0N
    hogy békén hagyjanak, ameddig a *nagyokat ütöd.
  • csgj
    Elszóltam magam. :-D Olyan kombóláncokat állítottam össze, hogy végül sikerült. Ráadásul egész gyorsan. o.O
  • Evoluti0N
    Tipp legyőzésükre:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Osztod a kicsiket, mint állat, ameddig össze nem jön a focus. Aztán DDOS és bénult állapotban osztod a nagyokat, közben vigyázol, hogy ne bántsanak a kicsik. Ha lejár a DDOS, akkor a cooldown pressen-nel üsd a kicsiket, hogy gyorsan visszatöltődjön a képesség. Ha pedig nagyon rosszul állsz élettel, akkor nyomod az élettöltő presseneket és csak akkor hasznád a cooldown-t, ha már elég életed van. Ráérsz, nem sietsz sehova. Esetleg egy bombát is beküldhetsz a kicsik közé, mielőtt benyomod a DDOS-t, hogy békén hagyjanak, ameddig a kicsiket ütöd.

Nem nagyképűségből mondom, de ha az ember kitanulja és jó kombókat rak össze, akkor rohadt könnyű a játék. Egy korábbi üzenetemben azt írtam, hogy nem az, de csak én voltam a béna. :D Legnehezebb fokozaton játszom és csak 1-2x feküdtem meg, akkor is, mert elbénáskodtam: kipróbáltam, mi történik ha az elektromos pajzsos ellenségre rálövök (semmi jó :D), stb.
  • Malakai
    Ennél a résznél nem volt akkora para nekem már, korábban nekem is volt megakadós rész azért, de ott egyszerűen már van annyi lánc kombó, hogy minden főbb dolgot fel lehet már tápolni, nagyot sebezni, gyorsan gyógyulni, gyorsan tölteni vissza a speckó képességet. A lényeg meg kb az, hogy mozgásban kell maradni, ha fogytán az életerő azt tölteni, egyébként meg a speckó képességet töltögetni vissza, hogy a láthatatlanokat felfedd, kinézni azt a nagydarabot, amelyiktől a kicsik legmesszebb vannak és lehetőleg az ellenkező irányból támadni, hogy a nagydarabnak vihess be minél több (sebzős) kombót mielőtt közbeszólnának.
  • csgj
    Na most nagyon felhúzott a játék. XD Van az a két magas, rohadt zombi, aki kiszívta Trace memóriáját, és most meg kell küzdenem velük. A kis barátaik pedig eszméletlenül sokan vannak, és persze ha megölök néhányat, újabbak jönnek. Volt már ilyesmi ugyebár, csak akkor egyetlen magas, rohadt zombi vezette őket. :-D Egyszerűen nem bírom... Lehet, hogy itt kell abbahagynom... Easyn tolom, szóval... ez elég gáz.
  • Evoluti0N
    Azért, mert nem vetted meg, hanem lewarezoltad. Ha jól vettem észre, akkor acsik feloldásáért ad 3D-s modelleket.
  • csgj
    Csak meglett azért a sokadik próbálkozásra. XD Lehet, hogy könnyebb lenne kontrollerrel (ha lenne), nem tudom. De azért arra már rájöttem, hogy bármennyire is nehéz néhol a játék, megéri a sztoriért. :-) Egyre érdekesebb az egész.
  • ACE
    Azt nem tudja valaki, hogy a 3D Galériát a játékban hogy hogy nem lehet elérni? Közép szinten megcsináltam 89%-osra, és egy darab 3D-s modelt sem tudok megnézni...
  • Malakai
    PC-n játszok, de kontrollerrel, kipróbáltam billentyűzeten is, játhatónak ítéltem, de minden efféle játékot sokkal inkább gamepaddal. :)

@Evoluti0N: De, nálam is előfordult párszor, igaz nekem nem kellett alt+tab-olni, elég ha menübe kiléptem és vissza.
    @csgj: Amikor a "AV-vel" lő hátulról és szakad le a padló? Ott én is elhaláloztam, ha nem is sokszor, idegesítő tud lenni, amikor az ilyen átvezetőket többször kell végigvárni, elnyomni se lehet, ráadásul van olyan rész benne, ahol nem csak egy rövid mondat. :P
  • Evoluti0N
    Ott én is sokat szoptam.
  • csgj
    Oh, Nilin, what small, blunt teeth you have! - Na, ezt kb. már huszadjára kellett végighallgatnom. -.-
  • Evoluti0N
    Másnak nincs olyan problémája, hogy időnkét elmegy a hang és csak alt+tab után jön vissza? Sőt, néha többször meg kell csinálnom, hogy visszajöjjön. Az ötödik fejezetig nem volt ilyen gondom, de most meg igen gyakran előfordul.
  • Józsibácsi
    De ezt sehol sem jelzi ki számomra egyértelműen, bár sejthető és ezt is csináltam viszont, sem a lab-ban nem magyarázza el normálisan, holott még help-je is van, sem a bevetés közben sem egyértelmű, mert a kari mozgásából nem derül ki hogy most ez egy kombó volt (gyakran nem is ugyanazt csinálja a csaj ugyanarra billentyűzet mozdulatra, van hogy beleugrál, szaltózi, tök összevisszának tűnik egyelőre), néha összefüggéstelenül és ésszerűtlenül (legalábbis szerintem) kijelzi hogy most ez kombó volt, de valahogy zavaros az egész... Persze lehet hogy csak meg kell szokni, aztán majd lehet hogy magamat fogom hülyézni, hogy ezt a primitív dolgot nem értelmeztem... Nah mind1... Nem tegnap kezdtem amúgy játszani, láttam már életemben pár száz gamét kombókat is és sosem volt semmelyikkel problémám... szóval a hiba, már ha egyáltalán van hiba, az nem biztos hogy az én készülékemben van.... Te konzolon játszol ezzel?
  • Malakai
    Ilyen nehéz megjegyezni a kombókat? o,0
    Ütés + Ütés + Ütés
    Rúgás + Ütés + Rúgás + Ütés + Rúgás
    Más szerintem nincs elején még.

Combo Labban meg van sebzős pressen (piros), gyógyító (sárga), speckó képesség nyugi periódust csökkentő (lila) és az elötte lévőt erősítő "lánc" (kék). Ezeket berakod bal oldalra ahova tudod, elején még tippre variálni se nagyon tudod. Amelyik támadást a harcban beviszed a kombóban annak a hatását megkapod.
    Később meg általában ha már van kék "láncod" akkor azzal érdemes felhúzni az elötte lévők hatását, jobb mint azokból többet berakni.
  • Józsibácsi
    Feltettem pár napja a PC-s verziót. És nem igazán tudok még játszani vele, elég nehéz és érthetetlen számomra a harcrendszer, a kombók főleg.
    Az első "boss"-nál el is akadtam. Nekifutottam már vagy 30-szor, de mindig megszívom. Levettem könnyű szintre és úgy sem sokkal jobb, egy kicsit tovább eljutok, de még idegesítőbb, hogy visszadobál a checkpointra... A sima zombikat (vagymiket), még leveregetem úgy hogy ész nélkül kattogtatok minden létező gombot és akkor lerugdossa ütögeti őket. Néha kijezi hogy most ügyes kombót csináltam, de kvára nem értem hogy mit csináltam. Ebben a kombolab-ban abszolút nem egyértelmű, sőt teljesen érthetetlen számomra, hogy hogy is van a kombó... Nyilván a bosst- már csak úgy lehet leverni, ha ésszel csinálom a kombót és nem csak nyomkodok össze-vissza mint egy félbolond... csakhogy mivel nem értem a kombózást, ezért nem megy... Tartok tőle, hogy ez valami konzolos debilség lesz, amiket rühell minden PC-s... nem lesz így tűl sikeres ez a game PC-s körökben, pedig minden adott lenne amúgy sikerhez, ötlet, grafika, hangulat, egyediség (formás popsi.. :-D) stb

Még valami. Úgy tűnik nekem ahogy nézegettem a file és mappa struktúrát, hogy 64 bit és dx11 ready elvileg a dolog, csak éppen nem találom a telepítőben sehol e komponenseket. Vagy tévedek és reménytelenül directx9-es és 32 bites ..?
  • Hoz_Hun
    Szerintem is kellemes újítás volt. Én kifejezetten szerettem kipróbálni és eltökölni a különböző kombinációk kialakításán. A játék ahogy haladt előrre, úgy is rákényszerítette az embert, mert folyamatosan bővült a kombó elemek száma, így nőt a variáció is. De ez pont jó is volt, mert ahogy nehezedtek az ellenfelek, lehetett egyre ütősebb kombinációkat összerakni.
  • Evoluti0N
    Egyetértek. Nekem is tetszik. Igényel egy kis taktikai érzéket és logikát, hogy az ember jó kombókat építsen ki, de pont ez a szép benne. Nem tudom, hogy más játékban volt-e hasonló, de szerintem hatalmas ötlet, hogy különböző kombókkal lehet életet tölteni és képesség újrahasználhatóságának idejét rövidíteni.
  • Hoz_Hun
    A harc nem nehéz amúgy. Csak oda kell figyelni. Én pl az első kombóra beraktam egy regenerációt és egy láncot. Ez így a legerősebb, leggyorsabb HP töltés. Ezzel gyakorlatilag nem nagyon lehet meghalni. Második kombó nálam csupa energiafeltöltő (szintén benne egy láncal). Csak azért írom, mert láttam itt panaszkodni valakit, hogy hű de sokat kell várni míg feltöltődik. Hát nem! Nagyon bénának kell lenni, hogy a kettes kombót ne tudja valaki végigvinni. Gyors, egyszerű és kettő olyannal gyakorlatilag fel lehet tölteni full-ra a speckó képességeket. A harmadik kombó nálam tiszta erőszak. Csak powerből áll, míg a negyedik kombó összeállítás keverve van. Azt több ellenfél ellen amúgy is nehéz végigvinni, szóval csak az utolsó ellenfelet szoktam 8-cas kombóval gyakni a pont miatt.
    Ami az ellenfeleket illeti, mindnek van gyenge pontja. Pl az áramost simán lehet ütni, ha regen van a kombóba (még tölt is HPt). Szóval ezzel is csak az bénázik, aki nem figyel oda. A magas teleportáló geci, meg sosincs egyedül (nem véletlenül), nála a bénítás+fury legyalázza pillanatok alatt. A kombót meg a punnyadt ellenfeleken lehet tölteni elég gyorsan.

A Batmanben a harc valóban jobb volt ez igaz. Látványosabb és gördülékenyebb. De itt sincs vele különösebb baj. Bele kell rázódni a kombókba és onnantól fogva sima ügy.
  • DarkSector
    Üdv ja sikerült...thx. :)
  • Evoluti0N
    Azt se tudom, hogy kell kiemelni. Spoiler tagot raktam, erre kiemelte.
  • Hoz_Hun
    Ami azt illetei ma vigigvittem és szerintem nagyon jó játék. A Memoria Remix az egyenesen zseniális. Igen élveztem, kár, hogy olyan kevés van belőle.
  • Hoz_Hun
    Figyelj már! Az ilyen megfejtéseket tedd Spoilerba! Nem pedig még ki is emelni. Szolj adminnak, hogy rakják spoilerba ezt a hozzászólást.
    Még szerencse, hogy már rég túl vagyok azon a részen.
  • Evoluti0N
    Sikerült?
  • Myselor
    na hát azt nem jól értettem:) köszi minden világos.amúgy ment volna de köszi a helpet:)
  • Evoluti0N
    5 érzékelés: hallás, szaglás, tapintás, látás, ízlesés.
  • Shep
    Gondolom, tapintás, szaglás, hallás, látás, ízlelés
  • Myselor
    nemgáz úgyse játszik vele senki csak mi xd
  • Myselor
    hát a vicc ebben hogy a harmadikat nem találtam el de a többit igen,akkor jól értettem amit lehetett,de a harmadiknál hogy jön ki az öt azt nem értem:) köszi azért
  • Evoluti0N
    Ez mi? :D Spoiler tagot raktam, erre berakta hatalmasra a szöveget. WTF o.O
  • Evoluti0N
    Nem tudom fejből a versikét, de lényegre emlékszem:
    [/spoiler]- elsőnél valami olyasmit mond, hogy az összes közül ez a második a sorban. megfejtés: 2
    - másodiknál (lehet, hogy a harmadiknál) a víz fagyásáról mond valamit.
    megfejtés: 0
    - harmadiknál (lehet, hogy a másodiknál) az érzékszervekről. megfejtés: 5
    - negyediknél a pók lábáról. megfejtés: 8[/spoiler]

Egyszerű. :)
  • Myselor
    jó ez a szám kombináció kitalálós faszság,nem értem hogy jönnék rá erre a szarra:)
  • DarkSector
    Mindjárt kipróbálom.
  • Evoluti0N
    A következő sorrendben kell megcsinálnod a dolgokat, mivel ha változtatsz valamin, majd visszább tekered, akkor deaktiválódik a változtatás:

- tekerd vissza egész oda, hogy az adagolót mutassa, amiből kiveszi a fiolát a doktor, amit aztán bead a páciensnek. Itt változtasd meg, hogy a piros színű folyadék legyen elöl, a kék helyett
    - aztán, amikor a maszkját mutatja a csávónak, akkor vedd le róla
    - végül a bilincset

Elméletileg működnie kéne így. Ha nem, akkor valóban bug. :)
  • DarkSector
    Igen megköszönném, mert eddig egy bug-nak tűnik.
  • Evoluti0N
    Leírjam spoiler-ben, hogy mit kell csinálni és megpróbálod?
  • DarkSector
    a baj hogy nem reagál a játék semmire...
    glitchet aktíválom a beteg faszinak a kezénél kinyilik a bilincs oszt ennyi...

chapter 2-ben asszem.