10049
Europa Universalis IV
  • HengerR
    Gondolkodjunk nagyban: Liszabon és Manhattan :D
  • kissssss
    vagy Tunézia és Szicília közé...
  • sadface #6238
    Ezen logika alapján gibraltárnál is lehetne.
  • kissssss
    (facepalm) mi a francnak pakolnak átjárót calais és kent közé.....
  • Arzew
    Láttátok mit rakott ki tegnap Wiz twitteren ? Ez alapján a franciák kapnak pár plusz provinciát de ami sokkal érdekesebb a képen,a következő patchel valószínűleg lesz szoros Calaisnál :D Mindig is idegesített,hogy csak ott ácsorognak a szigeten a katonáik talán ez most változik :)

• pretorius07
    Sztornó a kérdés:) paradoxon megtaláltam a választ:) (1.14.4 béta)
  • pretorius07
    Hurrá! Eltűnt a mentésem... Vagyis nem kompatibilis az 1.15-tel.
    Valami tipp,higy tudnám folytatni? Épp most akartam alázni a hollandokat,mert kell nekik calais...
    Vagy vissza lehet valahogy tenni az 1.14-et?
  • Timakrisz
    Lol, annak már én is is nekiestem egyszer. Nekem is volt már olyan, hogy a feleség ragelése miatt elcsesztem egy napok alatt szépen felépített játékot :D :)
  • Arsenalll
    Nincs időm most 1 percet se játszani:D
  • Chris
    Sunset invasion challenge vki? :D
    Első próba során On the edge of madness achi meglett, majd az összes reform is úgy, hogy dominánssá is váltam közben, így úgy gondoltam márvánnyal van kirakva az utam, de a párom egy remekül időzített hisztijének köszönhetően egy rossz kattintás elég volt ahhoz, hogy 4 hadüzenetet kapjak és darabokra szedjenek.
    Élvezetes kis minigame az elején ez a doom/reform management dolog, szóval amint kiengednek a pszichiátriai kezelésről megpróbálom újra. :)

• pocoksari
    na, nincs új kép?
  • hitman1028
    holnap jön az új patch
    http://www.eu4wiki.com/Patch_1.15
  • matyineni
    Szép! :)

Közben én szorgosan hódítottam Európában a Holland végigjátszásomban és lett egy pár új rész. :D

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.23. 18:38:32
  • Arsenalll
    1650
    1700

hát 1770-re biztos nem lesz meg mint pocoknak...:D
  • hitman1028
    itt kb minden le van írva
    http://www.eu4wiki.com/Land_warfare
  • Timakrisz
    Mindenki ott szeret harcolni, ahol a lehető legkevesebb levonást kapja. Ezt a gép írja. általában 2:1 arányú csapatoknál az erősebb nem szórakozik nekimegy mindegy hol van. De ez csak személyes tapasztalat. Én ha túlerőben vagyok, akkor próbálom minnél hamarabb elkapni az ellent, bárhol van, ha nem (pl.: 1-1 arány) akkor ott támadok, ahol nincs mínuszom, vagy úgy manőverezek/próbálok, hogy pl akkor kezdek csatába amikor az ellen ép áthalad egy folyón vagy hasonló.
  • hitman1028
    kössél vele házasságot v szövetséget,akkor békén hagy
  • bazsidiver
    Üdv!

Eltudnátok nekem magyarázni hogy a csaták kimenetelét hogyan/mennyire befolyásolja az hogy milyen területen vívják őket (erdős, hegyes lapos, dombos..)?

Nem rég kezdtem el eu4-ezni, a ck2vel már játszottam korábban, most Brandenburggal játszok ironman módba:

A császár már így is küldi a leveleit hogy adjam vissza az elfoglalt területek, én meg folyamatosan javítom a kapcsolatomat vele, szerintetek ennyi elég lesz ahhoz hogy nem támadjon meg?
  • Arzew
    Közbe Nekem is meglett a Basileus,mondjuk beletelt egy 15 újrakezdésbe :D

• Lysandus
  • Arzew
    Na ki a császár ? :D :D
    Amúgy hasonló bugja volt már valakinek ? Mármint arra gondolok,hogy ott jobb alul eltűnt a HRE-ikon és amíg nem lett felfedezve Etiópia addig nem is jelent meg,aztán mikor végre igen,akkor csak és kizárólag rájuk lehetett szavazni,ez miért lehet ?

http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/364030656458530525/06A91D64FEFE14B1B03692FE240CE5C16C92E5E8/
  • Arsenalll
    1600 Török
  • imp3rial
    Igen igen,Genova és Velence a következő célpont. :) Viszont a Kingdom of God-hoz elvett két területet Ausztria, na meg szövetséges az észak olasz országokkal. :) Ezért akarom őket elkapni valahogyan. :)
  • Chris
    Arról nem is beszélve, hogy karjnyújtásnyira vannak az olyan fontos területek, mint Genova, Velence meg Ragusa, ezek mind trade centerek, amikkel katapultálódni fognak a bevételeid, bevételekből meg van végtelen kard és paripa, azokból meg van még több győzelem.
  • Chris
    Nem kell egy kerek paca mintájára terjeszkedni, ott van Ragusa, Magyaro, Aragónia, majd Tlemcen, Portugália is.
    Mialatt ezeket bekebelezed sok minden történhet és kb. elég erős leszel, hogy elbírj vmelyik nagyobbal is.
  • imp3rial
    Nos a déli rész megoldva. Most már csak északon kell valamit csinálni az Osztrák-Francia kettőssel. :) Pár éve még háborúztak, erre megint egybe vannak... :)

• hitman1028
    érdekes,le kell győzzem a perzsákat,h megalapítsam perzsiát xd
  • hitman1028
    ottománok nem lesznek a szövetségeseim,mert túl közel vannak
    nincs lengyel-litván pu,így novgorod litvánokkal elég erős,akiknek meg az ottománok a szövetségesei,
    nekem is novgorod,így muscovynak annyi xd
    a királyok meg utódok elég hamar halnak,így kicsit levagyok maradva a fejlődésbe
    szerencsére ottománok riváisai is a perzsák ,ha szövetségesek lettek volna,nekem annyi
    végre megnyílt az út keletre
  • winterpeti
    Ezt a crusader kings 2-ből hozták át. De sztem jó :)
  • heverő
    thx
  • hitman1028
    a két szám,mennyivel fog romlani a viszony,és zárójelbe h mennyi lesz utána,ha 50 feletti szám ,akkor hajlamosak koaliciót alkotni ellened
  • heverő
    Két kérdés: A békénél az AI alatt mutatja, h kik lépnének koalícióra ellened. Az országnevek mögött mi az a két szám? Épületet kb. mikortól érdemes építeni? Mennyit kell hoznia, h megérje?
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-dev-diary-january-7th-2016.901211/
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-dev-diary-january-14th-2016.902300/
  • hitman1028
    azt kell nézni kivel van még szövetségbe,valami gyenge kis állammal,akkor azt megtámadod és azt kéred békével,h bontsa a nagyokkal a szövetséget
  • szabii98
    Wiz:
    "Another addition for @E_Universalis patch 1.15: A dynastic mapmode! "
  • imp3rial
    Akkor ez kellemetlen. :) Délen ott vannak a Törökök és a Tunis északon meg az Oszrták-Francia kettős.. :) Nem tudom hogyan bonthatnám meg ezeket a szövetségeket. :)
  • hitman1028
    3 havonta ment,ha szerencséd van ,visszatudsz menni kb két és fél hónapot
  • Lysandus
    Oda fog visszarakni, ahonnan kiléptél. :-) Tehát nem a háború elejére.

(Hiába mentesz a háború elején, azt az egy mentést felülírja, amikor kilépsz, tehát a korábbi állás elvész.)
  • Ntj
    Ironmanben nem lehet visszatölteni. Tehát, ha elbuktad a háborút, akkor elbuktad. :)
  • pretorius07
    Na véget ért a háború a farnciák ellen. Hát nem vagyok elégedett:) bár nem egyszer tönkrevertük őket,a spanyolok simán hagyták őket regenerálódni... A két 25 ezres seregükkel ráálltak két várostromra,és én hajkurásztam őket. Sajnos ebben nekem is lemorzsolódott a kezdeti 60 ezres sereg 18-ra. És mikor megint egy 18-as francia csapat kezdett garázdálkodni,a szövetség meg ült az ostromokon,kötöttem egy békét 40%+ warscore-ra. Jó sok pénzt elhoztam,meg visszaadtam egy két provinciát a jogos tulajnak,de most tök miniszban vagyok. Persze örvendek a presztízsnek,csak sokat nem érek vele:)
    Szerintem gyakorlásképp visszatöltök majd,próbálgatom a lehetőségeket,elvégre majd úgyis lesz ironman mód is,ott meg elsőre kell jól csinálni.