10049
-
hitman1028 #6320 az idő múlásával csökken -
Szasza1397 #6319 Miért telik olyan sok időbe a vallásváltás egy-egy tartománynál? hogy lehet annak az idejét csökkenteni? -
#6318 Hát így hirtelen nem tudom az árakat, 48ért vettem én a 950et és azóta lejjebb mehetett az ára :D -
Timakrisz #6317 Az nem "kicsi" pénz lenne, hanem több mint a másfél szerese. Akkor már tuti nem 128 Biteset vennék, hanem minimum 256 osat. -
#6316 Ha egy kicsi pénzt még tudna mellétenni, akkor lehetne egy GTX 950-es is. Azért az jobban megérné, mint az elavultabb technológiájú 750es, és megéri az árkülönbözetet -
Timakrisz #6315 Ebben az ár kategóriában majdnem a legjobb választás, de én inkább a GTX 750 Ti 2gb osat venném meg, csak 10% kal többért és kapsz +15% teljesítményt. Mennyiért veszed? -
--deathstroke-- #6314 Ming és Etiópia is birodalomként kezd, de az oszmánok is pár hónap alatt azok lesznek. Előnye még annyi van ha te empire, vagy akit meg beakarsz vazallizálni pedig nem empire, akkor kapsz egy extra modifiert amivel könnyebben belemegy a dologba.
1gb sima lesz a videókártya. -
hitman1028 #6313 1000 developmentnél vált birodalommá,ha nem hre tag,mert azok csak duchyk lehetnek -
hitman1028 #6312 nincs sok előnye,plusz egy diplomata,ill katonai vezető,kb ennyi xd -
Szasza1397 #6311 amúgy ahogy láttam csak a Bizánc a birodalom, most épp velük játszom. Náluk mi lesz? A közeljövőben lesz event a királyság vagy a köztársaságra vagy maradok a végéig birodalom? Egyébként mi előnye van a birodalomnak? -
Timakrisz #6310 1 Gb 2 Gb Ti vagy sima?
-
Szasza1397 #6309 köszönöm! :) -
hitman1028 #6308 nekem csak egy ilyen lett
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-r7-360-oc-2gb-gddr5-gv-r736oc-2gd-videok-rtya-601583
plusz i5,alaplap,memória,táp ,meg processzorhűtő -
--deathstroke-- #6307 Egy asus gtx750-et néztem ki magamnak. -
wednes #6306 Nekem a magyarokkal is volt ilyen a Magyar Birodalomnál. A Monarchiámnak volt parlamentje is. Valami hasonló event jött fel. Levertem a lázadást, ez a parlament felszámolásával is járt. -
hitman1028 #6305 hát nekem egyszer volt lengyelekkel egy döntés,választhattam h minusz 3 stabilitás és fellázad kb 60 ezer ember v köztársaság leszek -
matyineni #6304 Sehogy igazándiból. Kivéve, ha egy olyan egy olyan nemzettel játszol, akinek van olyan döntése, hogy köztársasággá válhatnak (Netherlands, Milan, stb.), vagy ha a legitimációd nagyon alacsonyra esik és köztársasági lázadók átveszik az uralmat az országodban.
Addig is itt van egy pár új rész. (Nagyon jó, hogy elfelejtettem a HRE alaptulajdonságait és egy "kis" háborúba keveredtem. :D)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Szasza1397 #6303 Sziasztok! Valaki letudná írni, hogy királyságból vagy birodalomból, hogy lehet köztársaságot létrehozni? :) -
matyineni #6302 Alapból transfereled visszafele a main node fele, ha van az upstream node-ban trade powered. (kék nyíl) Mivel viszont általában nincs elég trade powerük ott az embereknek ezért nagyon minimális pénzt szoktak kivinni, vagy az esetek többségében semennyit (mivel -80% hatásfokkal "működik"). Nem ajánlom, hogy felfelé küld a pénzt tudatosan, inkább költözz le egy end node-ba. Ha pedig küldesz oda egy kereskedőt az fog adni +trade power-t, viszont azzal sem lesz elég hatékony a módszer. Tegyük föl 1d értéked van egy node-ban. Ha downstream küldöd az 0,2d lesz, ha pedig upstream akkor 1d, ezért érdemes end node-ba átrakni a trade center-t. Én hogyha nem end node-al rendelkező országgal kezdek, akkor mindig törekedek arra, hogy minél gyorsabban át tudjam oda rakni az elsődleges kereskedelmi központomat. A legjobb központok országoktól függően: Venice, English Chanel, Geona, Sevilla, Konstantinaple, Lübeck, Alexandria, Bengal, Malaca. (Ebből ugye csak az első 3 az end node.)
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.02.17. 09:26:25 -
Timakrisz #6301 Milyen, mennyiért? Én Hardverrel kereskedem... marmint vállalkozás szinten. lehet tudok jó árat mondani. -
--deathstroke-- #6300 Én még sosem láttam hogy az AI visszafele tudta volna folytatni a transfer trade-et.Milyen verziójú a játék nálad? Esetleg nincs bemoddolva? (De lehet hogy van az alap játékban csak én nem láttam ilyet...) A sabotage reputation pedig elmúlik pár(?) év múlva, de ilyeneket se láttam gyakran a játékban, hogy az AI rakott volna playerre. Videókártyám pedig 1-2 hét múlva lesz, addig meg csak kihúzom ezzel. :D
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.16. 18:15:51 -
Timakrisz #6299 Még mindig vannak eladó kártyáim jó áron :) -
#6298 Bocsi még egy kérdés, erre nem jöttem rá az elmúlt 460 évben, a neten sem találtam erről sokat, de lehet figyelmetlen voltam. Annyi, hogy van rá lehetőség, hogy trade node-ból folyásiránnyal ellentétesen küldeni a pénzt, ahogy azt MI országok teszik néha kék nyíllal? Ha bármelyik trade node-ban egérrel rámutattok a Country mellett kettővel lévő kis nyilacskára ezt írja:
"Your trader can either collect money, bring money forward if they have a downstream collection point or send money back if there is an upstream collection point."
Én nem látok semmilyen gombot ami ezt lehetővé tenné, vagy én értelmezem félre a mondatot. -
#6297 Üdv!
Valaki nem tudja, hogy az MI által rámrakott sabotage reputation-t hogyan lehet eltüntetni, illetve megnézni, hogy azt ki rakta rám? Már -150 büntet. :) -
--deathstroke-- #6296 Lehet hogy megpróbálom az Albania or Iberia achit, az azért komolyabbnak hangzik. :D -
--deathstroke-- #6295 Hát szövetségbe vagyok Austriával, Mo.-val és Velencével, de lassan a franciák is belemennének a szövibe, úgyhogy nem hiszem hogy az ottoderpek nagyon keménynek éreznék magukat. :D -
hitman1028 #6294 lecseréltem a gépem,és most ugy kell visszafogni,max sebességen,nagyon gyorsan pörögnek az évek -
#6293 Ha kebab nem húzza át a számításaid, akkor elvileg tényleg nem nehéz.
Nekem áthúzta..:D -
--deathstroke-- #6292 Hát eddig ez volt az egyik leggyorsabb és legkönnyebb achim, pedig hard-nak írta a wiki. :D U.I.: A Földközi-tenger azért ilyen foltos mert még mindig nincs meg az új videókártyám, és ez meg így futtatja.
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.15. 19:20:51 -
Timakrisz #6291 Én törökként megörököltem a lengyel trónt, MIUTÁN integrálta litvániát (és nem alakult meg CW) :)
-
hitman1028 #6290 nálam volt már lengyel-török is xd -
--deathstroke-- #6289 gg wp Litván-oszmán szövetség.. -.-
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.02.14. 13:15:43 -
--deathstroke-- #6288 Multink vége: Én Ausztriával, míg multis társam Lengyelországgal kezdte. Hát túlzásokba nem estünk, csak határainkat igazítottuk ki :D -
Party Hard #6287 Igenpont ez alapján próbálkoztam sikertelenül. -
matyineni #6286 Szia. Szerintem nem lehet megcsinálni, vagy ha meglehet, akkor nem túl könnyen (ugye random new world-el új kereskedelmi zónák jönnek létre, de nem tudok arról, hogy bárki is csinált volna egyet). Itt van egy nem teljes és szerintem régi leírás, de szerintem jobban jársz, ha felkeresed a Paradox-ot, vagy tapasztalt moddereket a SteamWorkshop-on keresztül és ott érdeklődsz.
Ja és Redditen sincs róla semmi, mondjuk én kíváncsi lennék egy ilyen modra, sok lehetőség van benne. :) -
Party Hard #6285 Üdv Modereket kérdezném, hogy valakinek sikerült működő kereskedelmi központot csinálnia?
Csak mert nekem bele tört a bicskám.
Vagy ismer valaki valamilyen modot hozzá?
A lényeg,hogy Magyarországnak kellene egy kereskedelmiközpont -
hitman1028 #6284 first come,first serve achi:egy 200 pontos custom nationnal egyesítsd dél -és-észak amerikát
hát sztem ezt nem lehet megcsinálni,kb 50 éve mást nem csinálok csak foglalok és corosítok és csak 241-nél tartok és 650 kell
nem tudok fejlődni,admin szintem csak 16-os,dipl meg katonai 22-es
és ráadásul marha unalmas,egyenlőre feladtam
monostatic ordert választottam államformául.sztem ezzel lehet legjobban fejlődni egyedűl.jobb mint a köztársaság
a két vezetőből az egyik biztos h 2 csillagos tábornok
de sztem egyszerűen nincs elég idő rá,ráadásul a colonizált tartományt is corosítani kell -
matyineni #6283 Na akit érdekelne a multi és szeretne videóban szerepelni (nyilván hang az nem muszáj, ha nem akarjátok), az keressen fel skype-on, a nevem az matyinéni, nagyon kreatív. :D Úgy lenne szerintem kivitelezhető, hogy max 5 ember rajtam kívül és akkor hétvégente leülni játszani vele max 3 órát. (Ha jól számolom most van 4 jelentkező.) DLC-ket és minden mást majd megbeszéljük, ha meglesz a csipet csapat.
Addig is, rengeteg videó plusz két új sorozat kint van a csatornán. (CK2, XCOM 2)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.02.08. 21:02:03 -
HengerR #6282 Ha multiról van szó én beszállok szívesen. Azonos néven megtaláltok steamen. Igaz, hogy hétöznp csak este környékén érek rá. Hétvégén viszont szinte bármikor. -
pretorius07 #6281 Hello!
Steam-en az alapjátékra 75%,néhány dlc-re 66% kedvezmény van.
Sajna a cossaks nem akciós:(