10049
Europa Universalis IV
  • Lysandus
  • --deathstroke--
    Új magyar provincianevek :D
  • szabii98
    A green man gaming-en leárazás van , dlc-k és az alapjáték is.
    az APRIL20 kóddal 20% le is megy még belőle:)
  • Lysandus
    :-D
  • hitman1028
    Magyar culture group removed.
    xd
  • --deathstroke--
    Szerintem a garantálás az osztrák pu ellen semmit sem ér :D
  • Timakrisz
    Az szerintem az osztrák PU ellen van, nem azért, mert haverok.
  • --deathstroke--
    Najóó ilyet sem láttam még, pedig már játszok egy ideje a játékkal! :D
  • EM64T
    Na, nem tudom ki hogy van fele, de nekem tönkrevágta a tegnapi mentett játékomat a frissítés XD Nem baj, tapasztalatszerzésnek jó volt
  • Timakrisz
    Jaja, meg a random eventek, is. pedig nem vagyok elveszve a történelemben, de pl kelet ázsia, meg afrika annyira nincs meg és ahogy utánanéztem pár random eventnek, mindnek van elég komoly valóságalapja.
  • Chris
    Mindegyik vmilyen történelmi vagy popkult utalás. :)
    Van olyan, ami a zinternet legrégebbi és legmélyebb bugyraiból származik, lásd: All your trade are belong to us! :D

De van olyan is, aminek utána kellett nekem is olvasnom, pl. "No trail of tears", aminek következménye az lett, hogy végigolvastam az amerikai indiánok modern kori hányattatásainak történetét. Na pont ezért jó egy ilyen történelmi játék, érdeklődést kelt, oktat, nevel.

Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.04.05. 10:52:04
  • sadface #6869
    A másik verzióra gondoltam. :)
  • Timakrisz
    Hmmm ha bejelentkezel facere és rákattolsz a linkre, ott van az is :)
    Dipó
    vagy nem erre gondoltál?
  • sadface #6867
    Szép kör! Tudnál iderakni nekem egy F11-es screenshotot a dipó mapról? :)
  • Timakrisz
    Na patch előtt ez lett:
    Hamburg - 1821 (és egy pár nemzetek csatája :) )
  • kissssss
    kikapcsolod az autofrissítést és problem solved... már ha steamen van.
  • Timakrisz
    Igen, de akkor rossz a következtetésed :P Mert az achiban a mennyiség is fontos, nem csak, hogy "legyen egy zsoldosod".
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.04.04. 18:09:22
  • hitman1028
    az álmosvölgy legendájában is a lovas egy hesseni zsoldos volt,onnét ragadt meg
  • Timakrisz
    Jobb későn mint soha, mert te mindegyiket tudod honnan van ? :P
  • hitman1028
    kár h holnap patch,ezt most végigjátszottam volna
  • hitman1028
    csak most jössz rá,grat xd
  • Timakrisz
    Megvan honnan szedték a Hessian Mercenaries achit :) Nagyon szeretem a törit, és elég sokat olvasok utána a régi dolgoknak, ma bukkantam rá, hogy az angolok anno az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb számban hesseni zsoldosokat "foglalkoztattak" a külföldi nációk közül.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.04.04. 17:38:46
  • hitman1028
    érdekes lesz majd a seregek kölcsönadása más államoknak
  • wednes
    Tehát mindenre hatással lesz. Fabrikálásokra, ostromra, lázításra, AE csökkentés, különféle szabotáslások MP, kereskedelem stb. Örülök neki, mert így legalább lesz értelme az ideának, meg az vele kapcsolatos Eventeknek. Csak az arányt lőjjék be jól, túlzásba ne essenek, hogy minden kilázad már az ország alól.

Gondolom védekezni is lehet majd ellene megfelelő spy networkkel, ideával és Advisorokkal.
  • Chris
    Korábban szó volt a kémkedés átalakításáról. Íme néhány változás egy korábbi dev diaryból. Ha ez így marad, szerintem nagyon durva lesz, tényleg belülről tönkre lehet tenni más országokat:

There are three passive benefits to having a strong spy network in another nation. First of all, if you have the Cossacks expansion and picked the Espionage Ideas, you have access to Study Technology, which is no longer a source of power, but instead a possibility to reduce technology costs by up 30% from having networks in nations ahead of you (the size of the discount depends on how far ahead they are in each tech). Secondly, the new expansion grants up to 20% higher siege ability against nations where you have a spy network. Finally, the new expansion gives you up to 10% less AE in that country.

Of course, all of those scale with the power of the spy network.

Espionage now contains the following actions.

Fabricate Claim: Gives you a claim on an eligible province for a low cost.
    Justify Trade Conflict: Gives you a trade conflict CB if conditions are applicable for a low cost.
    Support Rebels: Selected rebel faction gets +10% chance to progress towards revolt each month for 5 years for a very high cost. It will also cost a fair amount of cash to support ythe troops.

The following requires the Espionage Ideagroup.

Sow Discontent, applies +3 unrest and reduces legitimacy, republican tradition, devotion or unity for 5 years for a high cost
    Infiltrate Administration: Lifts Fog of War over the target country for 5 years for a medium cost.
    Sabotage Reputation: -3 diplomatic reputation for 5 years for a medium cost.
    Agitate for Liberty: Selected subject has +25 liberty desire that lasts 5 years for a high cost.

There is also four new actions enabled by the new expansion, two of those we’ll tell you about here, two others are for future development diaries.

Sabotage Recruitment: Gives 20% less manpower and Sailor recovery speed for 5 years for a medium cost.
    Slander Merchant: Reduces Global Trade Power by 33% for 5 years for a high cost.
  • sadface #6855
    Én csak 700-900 aranyig tolom magam, ha hirtelen kellene merc vagy nagyobb sereg, birjam egy ideig a havi minuszt. Aztan ha keves johet a loan spam. :D
  • wednes
    Attól függ. Ez a legtöbbet hozó tartományod adózással?

Én hadisarcból szoktam fejleszteni, mások pénzéből fejlődök. Ha úgy érzed van felesleges befektetni való összeged a kincstárból (azon felül is van, ami váratlan helyzetre kell, háborúra, negatív eventre) akkor tényleg érdemes elnyomni. Persze a lehető legjobb területre, "föntről lefele építkezve".

A játék úgyse szereti, szerintem ha halmozod túlságosan a pénzt. Mintha gyakrabban jönnének a negatív, pénzbe kerülő eventek, ha tele a kincstár.
  • Chris
    Erre miért nekünk kell tudnunk a választ? Számold ki, vajon neked megéri a befektetés, ami 2000 hónap, azaz kb. 166 év alatt hozza vissza az árát? A játék 377 évig tart.
  • szabii98
    Ezeket akkor éri meg megépíteni, ha nagyon növel.:) legalábbis én akkor szoktam
  • EM64T
    Értem, köszi! :) Workshopot lesz valaha értelme építeni? 100 aranyba kerül, és havi 0,05 arannyal dobja meg a termelést XD
  • hitman1028
    jó lesz neked
  • EM64T
    Köszi! Nem tudom, hogy ha tolerálom az eretnekeket, az jó lesz-e nekem hosszú távon, vagy sem. A Religion füénél ugyan van egy toelrance jelző szám, de azt már nem tudom lekövetni, hogy az mikor jobb: ha magas, vagy ha alacsony?
  • hitman1028
    érdekes dolgok lesznek
    http://www.eu4wiki.com/Developer_diaries#Mare_Nostrum
  • szabii98
    Területeket tudnak áttéríteni. Minél több van, annál több tud egyszerre dolgozni értelem szerűen. A missionary strenght pedig úgy működik, hogy egy provincián vannak módosító értékek, most így hirtelen egyet sem tudok megmondani mondjuk. Nade, ha a vallásos résznél vagy ingame, ahol a provinciákat látod hogy melyiket tudod áttéríteni, ott a számnál kiírja hogy milyen módosítók vannak. Ha minuszban van a missionary strenght, akkor nem leszel képes áttéríteni a területet a te vallásodra, viszont ha pluszban van, és minél nagyobb, annál gyorsabban megy. A szám hónapot jelöl. Minél több provinciában a tiéd az uralkodó vallás, annál nagyobb a religious unity. Ez azt jelenti hogy nehezebben lesznek pl. vallás miatti felkelések:)
  • hitman1028
    arra jók,h áttérítik a más vallású tartományokat,így kisebb lesz az unrest
  • EM64T
    Urak! Poroszországgal játszom, 1572-ben vagyok,és sem most, sem előző játékaimban nem nagyon ügyeltem a misszionáriusokra, ugyanis semmi hasznukat nem vettem. Mire használhatók ők? Vagy egy csomó rendelet, ami a misszionáriusok hatékonyságát növeli, azokat sem iktattam be. Mire jók, mire lesznek jók? Hozzáteszem most zajlik a nagy Katolikus-Protestáns ligásodás, vallásháború előérzetem van, ebben például lehet szerepük?
  • --deathstroke--
    Az ilyeneken valamiért már meg se lepődök.. :D
  • hitman1028
    a pápa szövetséges a törökkel xd
  • Timakrisz
    Looool :D
    Nem rossz a csaj amúgy, bár az én ízlésemnek, kicsit nagyok a dudái :)
  • kissssss
    lol :DD