Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lényeg, hogy ha fizettél kapni fogsz egy kódot 1-10 percen belül a szolgáltatás sebességétől függően. Azt a kódot kimásolod, Steam-et megnyitod, rányomsz a Játékok gombra bal felső sarokban, ahol utána termék aktiválása. Oda beilleszted a kódot, majd elfogadás és bumm. Van egy új játékod.

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

Köszi a tippet! Viszont soha nem használtam még ilyet. Két maondatban le tudnád írni? Veszek egy cd kulcsot,és azzal mit csináljak a steam-en? Köszi előre is!

Amúgy kis on. Nemrég ismertem meg a játékot,steam-en utolsó fél órájában az akció alatt 3000 pénzért meg is vettem😊 nagyon bejön,de nagyon nehéz így első paradox game-ként... Angolokkal kezdtem,már az egész britt rész az enyém,vazallusból lettek annektálva.
Most 1510-ben vagyok,és a spanyolok behívtak a franciák ellen. Ezek a gallok nagyon kemények! Pedig melletünk ott van Aragónia,portugália,britannia. Gallokkal meg velence,genova.
Hát,egyenlőre vesztésre állunk😊
De első játék,még tapasztalom,egyszer-egyszer a visszatöltést sem vetem meg,lévén nem ironman.
Szóval egyenlőre köszi,inádom a gémet!
a fórumkódot kell bemásolni ide
Látom igen, próbálom pontosan leírni a dolgot, csak már meg hiba van és nem enged megint feltölteni a kephosra képet. 😊 A lényeg az, hogy feltöltöd a képet oda, és kiadja ugye azt, hogy sikerült. Van egy linked arra hogy megoszd a képet de nem úgy az alap urles módon kell, hanem ahogy lenyitod a 3. fajta feltöltési mód a jó. Azért szerkesztettem, mert végigpróbáltam és az lett ilyen. 😊

Igen már kiléptek, és akiket addig nem bírtam támadni azokat el is kaptam szépen. . 😊 Csak szúrja a szemem ott délen, nem akarom, hogy még erősebbek legyenek, most kéne rájuk lecsapni. Csak nem tudom, hogy ennyien elegek vagyunk e, nekem 20k a seregem és tekem jobb 1el.
Észak-Itália már kilépett a HRE-ből?
Ne úgy csináld. Azt a kommentemet töröltem is. Így jobb, hogy egyből látjuk a képet.
Köszönöm az infot, legközelebb úgy próbálom. 😊 Most az a gond a játékkal, hogy Ausztria és Castilia bontotta a szövit, pedig bentvoltak ők a Franciák a Portugálok és a Lengyelek. Viszont Tunéziát ki kéne onnan tennem, csak bejön mellé a Török is. Mellettem belépne a Lengyel-Litván unio és esetleg a Portugál. Viszont ez így szerintem kevés lenne a Török ellen.
Na most már viszont te taníts. 😄 Én csak URL beszúrása opcióval tudtam ezt megoldani, akkor rá kell kattintani egy kék linkre. Viszont ez így jobb, hogy kiadja képet. Hogy csinálod? 😄
Na pár szerkesztéssel de megvan,hogy kell. Nem egy nagy durranás, de talán első ironmanben nem rossz.

Utoljára szerkesztette: imp3rial, 2016.01.18. 21:32:49
f11-gyel csináld
Ti programmal csináljátok a rendes screenshootot? Mert én most csináltam f10el de ott nagyon gagyi és nem olyan amit ide szoktatok tölteni. 😊 Csináltam első Ironman modban egy jobb végigjátszást eddig. Még nincs 1500 de majdnem megvan egész Olaszország a pápával, ezt szerettem volna feltenni, viszont nem túl jó a kép. 😊
Na most már meg kell hogy legyen a wc. Szinte ugyanaz mint az előző, de volt most egy 10 éves regency benne.

Török 1550
Az amcsiról tehetnél képet. 😊 Kíváncsi vagyok.
Igen igen, majd ha lesz egy kis időm nézem is. 😊 Mindig van mit tanulni. 😊 Viszont ez jó hír, kezdek majd egyet akkor. 😊
Idáig most történt ez velem először. Van egy Amcsi mentésem, amit 2290-ig játszottam, ott semmi probléma sem volt. Szerintem a gépem miatt van ez, mert a mostani Holland végigjátszásomban is számos crash-t művelt már a játék, majd utánanézek mivel lehet ezt orvosolni. Szóval szerintem igen, lehetséges játszani addig is, de szerintem az első 1000 év után már monoton lesz és nem lesz mit hódítani. 😄 Addig is itt van két új rész:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.17. 20:53:07

YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.

én elkezdtem előlről,de mire végigérek xd
az a baj az elején marha unalmas
Főleg Matyinénit kérdezném, de írhat más is aki esetleg már többet játszott az Extended timeline modal. Láttam ugyanis, hogy a végigjátszásban beütött az, hogy egy adott évnél leáll és nem megy tovább. Máskor is előfordul ilyen bug? Meg ha egy Római kori végigjátszást kezdek, ott is ellehet akár 2016ig is jönni simán hiba nélkül?
Utoljára szerkesztette: imp3rial, 2016.01.17. 20:15:02
Hát igen, most nálam is szétkapták szegényt. xd Eddig szövetséges volt a csehekkel, most meg a fél területüket lecsapták a csehek.
ekkora már én is voltam,sőt nagyobb is,csak jött egy koalició xd
Hitman, csak a te kedvedért. 😄 Brunswick AI ezt hozta össze nekem 1650-ig román játékomban. 😄
Igazából Hengerr-el 3an vagyunk ha te is jössz négyen. Lehet külön is meg együtt is ha úgy van. Értem én azt, hogy lehet több végigjátszás is akár, mert nem mindig ugyan úgy ér mindenki rá.
allkeyshop.com-on nézelődj, én a G2A-t, vagy Kinguin-t ajánlom. Szívesen multiznék én is, de így sincs időm mindenre... 😄

Szívesen beszállok én is multiba.
hengerR néven steamen is megtaláltok.
Hello! Az art of war-t hol tudnám most kedvezményesen megvenni? (Az a 2000 csábító😊 )
csak akkor ha végig is játsszuk
Akkor én kérek elnézést. Ezek szerint még nem volt szerencsém olyan rapid háborúkhoz, hogy ez feltűnt volna. :-)
Értem, akkor gondolom minden oké csak ezek a dlc-k kellenek. Viszont addig is ha van esetleg valakinek kedve multizni az írjon és legalább biztosra megtudom azt, hogy jó e. Elég változó időpontban vagyok aktív, de letudjuk biztosan beszélni.
ha már megy a claim egy adott ország ellen és annak hadat üzensz, akkor, 90%-ról vissza esik 40 % és le is lassul, ha felfedezik a diplomatát akkor csak lelassul.
Meglesz a császárság, ha jól csinálod. Ebből a szempontból jó lenne, ha az osztrák maradna a császár, amíg át nem veszed a stafétát. Ugyanis tapasztalatom szerint Ausztria hajlamos meglépni a reformokat, ha lehetősége van rá. Ezt én eddig egyetlen más országtól sem láttam. És mégiscsak jobb úgy átvenni a birodalmat, hogy legalább az első reform (nagy ritkán a második is) megvan már. Nem az embernek kell vesződnie vele.

Én is a legújabb patchcsel játszom, és nem akkor nő meg a claim ideje, ha háborúba lépsz, hanem ha felfedezik a diplomatád fabrikálás közben.

Egyébként én a magyarokkal nyomom, osztrák, francia és spanyol szövetségben kezdtem, ebből az osztrákok mára kiestek, mert megorroltak rám. Azért így elég megnyugtató. :-)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.01.14. 23:29:29
Én is nagyon meglepődtem, sose láttam még ilyet. Meg azért az is laza, hogy Ausztria, Franciák és én mind szövetségesek vagyunk egymással. A claimmes módszert pedig tudom, de az új patchben úgy van, ha fabrikálás közben támadsz akkor megnő a fabrikálás ideje egy elég nagy mennyiséggel, pontos számot nem tudok. A kiszakadás miatt annyira nem aggódok, mert ha minden jól megy majd császár leszek. De ez még a jövő zenéje... Vagy mégsem? 😄

@Timakrisz
Szerintem is felesleges most megvenni a Cossacks DLC-t, még pár patchet kell vele várni amíg jó lesz meg közel nincs benne annyi tartalom, hogy megérje a teljes árat.

Ha nem látom nem hiszem el, hogy felajánlották neked a választófejedelmi státuszt! :-) Ez azért jó, mert a választófejedelem tud váltani hercegségből királyságba. Királyság! :-) Bár Hollandia megalapításával kiszakadsz vagy kiszakadhatsz a birodalomból. (Nem tudom pontosan, hogy a kiválás automatikus vagy választható.)

ui: ha claimet fabrikálsz nem kell megvárni a végét a hadüzenettel. A claim készítést befejezi, akkor is, ha háborúban vagytok. Csak újat indítani nem lehet, ha beállít a hadiállapot.
Cossacks : 4900-
Common Sense: 1700-
El Dorado: 800-
Art of War: 2000-
Res Publica: 630-
Wealth of Nation: 860-
Conquest of Paradise: 1520-

Cossacks pl nekem sincs meg még, azt én is sokalom, de majd ha lesz valami hét végi leárazás vagy hasonló max 3000-et adok érte.

Summa: 9720-
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.01.14. 16:33:51
Art of War, Counquest of Paradiese, El Dorado, Common Sense, Res publica, Wealth of Nations ezek a fontosabbak... van ugye még a The Cossack, de nekem az nincs meg multiban már tapasztaltam, szerintem az egyáltalán nem éri meg az árát.
Hali! Tervezem megvenni a játékot, de a kismillió dlc-t csak apránként. Szerintetek mely DLC-k jó ha megvan mindenképp? Idővel beszerzem majd őket, csak elsőre nem akarom megvenni mindet.
Nagyon derp mostanában az AI. Olyan háborúkban amit simán meg lehetne nyerni, abban a 3 szövetséges 3 fele mozgatja a seregüket és milyen meglepő, hogy megy a stack wipe az ellenségnek. Még attrition se lett volna, de ők úgy gondolták, hogy 3 gyenge fos sereg többet ér...

Érdekes kis videó, nekik kell pofázni, hogy javítsák a kurva játékukat. 😄

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.14. 16:12:02

Lengyel-Litván-Cseh szövetséggel támadtam meg végül a Magyarokat, oké azon már nem lepődök meg, hogy hülyén mozgatják a csapatokat, de azért ott már fogtam a fejem, amikor 16 ezres magyar sereg éppen próbált visszatöltődni, mert előtte jól megcsapkodtam és a szövetségeseknek sikerült cirka 60 ezer embert oda küldeniük és vereséget szenvedni tőlük. Nem sok elvárásom volt, gondoltam arra csak képesek, hogy 1 várat elfoglaljanak, de még azt se sikerült teljesíteni, mindent nekem kellett csinálni...-.-' Még szerencse, hogy amúgy is vagy 4 évet ültem volna anélkül, hogy csináltam volna bármit is, mert vártam arra, hogy meg legyen az admin ideából az első 3...
Sajnos be lett fejezve az Extended Timeline-os sorozat, mert egy állandóan crashelt ugyan azon a dátumon a játék. Akit érdekel itt az utolsó pár rész. A másik pedig, hogy elkezdtem egy Holland végigjátszást, ahol Random New world be van kapcsolca és kolonizálásra helyezem a hangsúlyt, szerintem nagyon jól sikerült a sorozat kezdete... 😄 Ja és ez Ironman-be van, hogy örüljetek, igaz az achi már kész van amit lehet szerezni vele.

És itt az új sorozat:

Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.01.14. 15:01:30

Art of War kulcs is kell. Meg szerintem vedd meg a Paradise-t is. Pár száz ft mindkettő.
Amire te gondolsz az az art of war dlc-ben van.. amúgy ha tudsz random playerekkel multizni akkor biztos hogy eredeti..
Én most arra gondolok, hogy megy a harc és megszállok 5 területet, a szövetségesem 3at. És nekem nem kell semmi abból az ötből ezért még a háború közben átadom a megszállás jogát mind az 5 területét a szövetségesemnek. És akkor így ő már 8 területet száll meg, és hamarabb kér békét mondjuk. És erre nincs lehetőségem, csak megszállom és kész, én sem tudom átadni, de a szövetségesem sem ad át nekem semmilyen megszállást még ha van is a területre jogom, ha ő ér oda előbb akkor megszállja és a békében nem kérhetem el. És én ilyet még egy videóban sem láttam.
Tényleg át tudod adni? Mert ezt csak akkor lehet, ha az átadni szándékozott provinciákat core-sítani tudja. Ha jól emlékszem.
Nos szerintem biztos van baj, továbbra is van olyan, hogy most a Magyarokkal vagyok és Velence behívott a török ellen. Elfoglaltam provinciákat és a megszállás jogát átakarom adni Velencének, de nem engedi. Én ezt úgy tudom, már az alapjátékban is lehet. Szóval akkor valamiért van gond. :/
Örülni örülök, csak attól tartok, hogy ami viszont eddig nem volt meg a játékomban az ért mert nem eredeti volt, az most se lesz. Mert ugye most megvannak azok amik a következő DLCkel lennének, viszont jó pár hasznos dolog nem volt meg a tört verzióban. Amiket majd így menet közben látok meg, hogy most már működnek e, és ezért nem is tudom letesztelni egyből. Viszont reménykedem abban, ha már a steamről indul, és számolja a dolgokat akkor jó lesz. 😊 Viszont lelehet valahogy tesztelni azt, hogy biztosan az eredeti fut e 100%ban?
Utoljára szerkesztette: imp3rial, 2016.01.14. 13:24:38
Mert eltárolta a beállításaidat. Gondolom valahol a dokumentumok mappában. De mi ezzel a gond? Én örülnék neki.
Az már megvan, hogy töröltem a nem eredeti játékot és a mentéseket is. A paradox könyvtárát is töröltem és úgy tettem a játékot. Viszont az időt azóta is számolja és felül ír olyat,hogy Achievements, ez eddig pl nem volt. Vagyis nem emlékszem rá, viszont az is gond lehet., hogy gyorsan indítottam el és ahol írta azt, hogy login vagy creat account azt átugrottam és a playre nyomtam. viszont akkor te azt mondod, hogy ha így maradtak a beállítások akkor nem az eredeti fut hiába számolja a steam, hogy játszok lassan egy órája?
Szedd le mindkettőt, töröld a mentett állásaid, meg minden konyvtárat ami eu ives CCleaner -rel takarítsd ki a regisztrit (3x) inditsd ujra a gépet, telepitsd az eredetit.
Üdv! Kettő dolog miatt írnék. Az első az, hogy megjött az eredeti játékom, fel is telepítette, aktiváltam, mellé a 100 éves háborút ( ez járt hozzá alapból). Ugye nekem fent volt eddig a torrentes verzió, azokat töröltem és utána raktam fel. Viszont a mentéseket ugyan úgy kijelezte amik ott voltak,és eddig nekem teljesen ugyan az minden. például az sem változott meg, hogy a térkép módoknál beállítottam azt a 3-4 et amit lehetett változtatni és úgy maradt az eredetiben is, pedig azt még a torrentesnél csináltam. A Steamen számolja a játékidőt és ott jelzi is, hogy fent a játék meg a dlc, és onnan indítottam. Szóval akkor gondolom az eredeti játék fut csak eltárolta valamiért a beállításokat? A másik dolog pedig, hogy ha már megvettem és esetleg vannak itt olyanok akik szeretnek Multizni és szeretnének is, azokkal szívesen játszok akár ketten akár többen. Köszönöm a segítséget előre is, kicsit aggaszt ez a dolog, hogy most akkor az eredeti miért ugyan olyan.
Hu! Volt egy 0,0,3-s örökösöm. Szerintetek amikor megbetegedett, akkor melyik opciót választottam? A doktort vagy az imát?

Az imát. Hogy nehogy felépüljön. :-) Kaptam helyette egy 3,3,6-st. Most már csak az kell, hogy az örege (50 éves, 4,2,0) kihúzza, amíg felnő a kis srác.
azt én értem, de nem rajtad múlik