10049
-
Pokki #7160 Valaki nem tudna valami tanácsot adni hogy a 15-ös army traditiont hogy tudnám kicsit megnövelni? Ideák sokat nem segítettek, eventek pedig nem jönnek amik ezt segítenék..
Egyszerűen hihetetlen hogy már egy HRE állammal sem bírok el pedig 10x akkora vagyok mint 3 egyszerre, csak hát nekik 50-60 a tradition... -
#7159 Amikor a szomszédod egy köcsög :D
-
--deathstroke-- #7158 Az a hajóknál a "manpower". Bár nem tudom hogy ezt minek kellett belerakni a játékba, mert nem sok értelmét látom.. (ahogy a state rendszernek sem) -
#7157 A játék elején a francia egyben le szokta nyelni Brittany-t vagy Provence-t, néha Savoy-t, ha az Emperor nem figyel. Max 40 körüli AE a szomszédokkal.
Próbáld ezt te megcsinálni, még Ming is koalícióban lesz ellened. -
inkvisitor #7156 Hát a gép sem mindig normális. Hadban állok a franciákkal +Aachen, Holland és Ashanti (kéttartományos afrikai államocska), elfoglaltam Párizst meg még két tartományt erre mellékesen hadat üzen egy rakás HRE államnak, és elmegy hozzájuk háborúzni. Az eredmény? Ashanti megszűnt (hozzácsaptam az aranyparti kolóniáimhoz), Franciaország meg két részre szakadt, mert a két Párizs alatti tartomány elkoboztam a teljes maradék provanszi régiójával együtt (4 tartomány 98% overextensiont adott!). A saját szövetségeseim, Ausztria, Litvánia persze nem csatlakozott a háborúhoz, viszont lett egy szép 98-as projection-om. -
Timakrisz #7155 Na ez az a dolog amint eldobom az agyam, de tényleg, én ostromlok 2* os sieges tábornokkal lvl 2 es erődöt HÓNAPOKIG, a rohadék meg odajön a 3-ashoz, minimális sereggel 2 hónap alatt átüti... de hogy a francba???
Kérdés: a matrózoknak mi értelme van? -
pretorius07 #7154 A képet kihagytam:)
-
pretorius07 #7153 A kis reggeli játékban meglett az összes európai tartomány,és megy az ostrom keleten is:)
De azt mennyire utálom,mikor az ai így csal... Kedves török sereg éppen megérkezett a 3-as fortomhoz kocaeliből. És azzal a lendülettel szalad is tovább,lásd a kardokat. Mit neki erődrendszer???
Csak legyen meg az ostrom kis ázsiában,és kötöm is a békét,mert a török generál,és a négyes techje nagyon tarol már. Kétszeres túlerőből sem lehet nyerni,de eddig mindig jó helyen voltam,mert szerencsére nekem is megvan a négyes tech.
A ligaháborúnak meg majd adok még egy esélyt:) -
hitman1028 #7152 pedig érdemes,a liga tagokkal sokkal jobb lesz a kapcsolatod,orosz játékomba így lettem szövetséges a franciákkal,akik addig közömbösek voltak felém ill ha van claimed más vallású ország tartományára és a háború folyamán elfoglalod,nagy esély van rá h meg is kapod -
#7151 A hajókat kímélni kell, később kell velence ellen. :) -
pretorius07 #7150 Ezt mind tudom,és ugyanígy kezdtem neki én is. A 8 restart az nagyrészt a "rossz rivalizálások" miatt volt eddig. A két ténylegesen elkezdett meg lentebb írva,miért fuccsolt be...
Ez a mostani kecsegtető,1449 van,decemberben támadhatok,plc már letudta a teuton kötelezőt. És a török meg elfoglalt,és még van tartaléka az ellenfelének,úgyhogy...
viszont tengeren nem fogom tudni legyűrni,annyi hajót nem tudok építeni,hogy esélyem legyen. Inkább feláldozom őket,hogy amíg nem blokádol,addig átmehetek a szoroson. És ha megvan ott is a provincia,akkor szabad az átjárás konstantinápolynál,gyorsabban lemegy a háború.
-
#7149 Nekem pár próbából mindig sikerülni szokott, volt, hogy csak a PLC-vel..
1. Megnézed ki rivalizálta (Ausztria, Mo, PLC)
Ha PLC nem rivalizálta általában restart.
2. Megnézed, hogy van-e Diprep adv. Ha nincs akkor 2-3 loant fel fogsz venni.
3. Lebontod a Moreai várat. Maintenceek nullán.
3.5 Ha warnoltak az még jobb, mert kapsz relation bonuszt a riválisaitól.
4. 8k sereggel kezdesz, ez bőven elég is. 6 cogod van, szóval 2 továbbit épülni kell, utána galley spam.
5. RM+Alli a PLC-vel (+Mo, vagy akit tudsz még) Közben megnézed, milyen missziót vettek fel, ha City of the worlds desire, akkor valószínüleg lassan vége a dalnak. Ha megtámadott valakit Anatóliában/Albániát nyertél egy kis időt.
6. Ha kész van kb annyi galley mint a töröknek, kérsz a moldávoktól accest és átrakod hozzájuk a sereget. Az egy leadered, egy admiral legyen.
7. Ezután jön a legnagyobb szerencsét igénylő lépés. Vagy megtámadod őket, vagy megvárod míg támadnak. Attól függ, hogy PLC ráesett-e a teutonokra. Ha nem azonnal támadj, célnak állítsd be Edirnét, mert ha az megvan akkor tudsz a gályákkal blokádolni, ha meg nem is, ha megpróbálnak ott átjönni kapják a -1 büntit. Érdemes a háború elején ellenőrizni, hogy hol vannak a hajóik. Ha tudod, egy kisebb stackre állitsd rá, ha azokat legyőzöd, akkor a többivel nem mer kijönni a kikötőkből. :)
Próbálj meg minél nagyobb warscoret kihúzni (jöjjön ki a warrep is!) közben pedig nyald az osztrákokat vagy a magyarokat.
Nekem így kb 3-4 próbára sikerülni szokott, de volt, hogy olyan kedve volt a játéknak, hogy elsőre. Lehet csak ultra balszerencsés vagy! :)
ui: Art of War DLC kell és nincs se kozákom se mare nostrum.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.04.26. 00:10:32 -
pretorius07 #7148 Én sosem csatlakozok ligaháborúba... Egyszer megtettem,még commonwealth-szel,és mikor 30%+ warscorenál,és majd kétszeres túlerőnél békét kötött az ai,akkor eldöntöttem,hogy inkább kihagyom. Simán vittük volna az egészet... Had háborúzzanak,én meg majd a kimerült országokat megeszem:)
Az ottománok meg szinte minden játékomban csatlakoztak eddig,és a ruszkik is.
Most meg elkezdtem egy bizáncot. Illetve vagy 8-adszor indítom újra:) egyszer a legjobb szövetségi rendszeremet azért kellett abbahagynom,mert a török a franciákkal parizott le... Hát kicsit mérges lettem:)
Másiknál megvertük a lengyelekkel védekező háborúban,de úgy eladósodtam,hogy szinte esélytelen volt visszahozni. Mire a 38 loant visszafizettem,addigra lázadások,korrupció,és már le is járt a truce,és esélytelen lett volna másodszor nyerni...
Ebben a játékban most mellettem lengyel-litván pu,serbia,wallachia (magyarok nem rivalizálnak a törökkel,de szerencsére lengyellel sem). A török épp csatázik a másik oldalon,a q betűs naggyal,tehát egyhamar nem végez. Úgyhogy amint lejár a játék eleji truce a szöviknél,én fogok támadni,aztán meglássuk. Megpróbálok átcsusszanni a szoroson,hogy ne kelljen kerülni,főleg a diplo pontok miatt a sok military accessel... Jah,és visszatettem az 1.15-öt,azzal még élvezni is fogom tán...
Lehet drukkolni:) -
hitman1028 #7147 a liga háború előtt még nem számit a vallás,csak utána -
geo91 #7146 igazából csak az ottománokra gondoltam, a moszkva fel sem tűnt :D -
#7145 Liege ?
Katolikus elector-ként vezeti a prot. ligát. -
Pokki #7144 Bennem is ez ötlött fel legelőször de amikor rákattintottam a zászlójára, magára Utrecht tartományra vitt oda a térkép, szóval ez valami bug lehet.. de sebaj, Ostfriesland azóta Brunswick kezében van, őket meg majd lenyomom később..
Bár most inkább a HRE-n kívül, Skandináviában meg Britanniában terjeszkedek:D később rakok képet
geo: ha hibának véled hogy az oszmánok csatlakoztak a protestáns oldalra, akkor azt kell hogy mondjam egyáltalán nem hiba :D sőt még logikus is, mert így akarja valamilyen szinten felbomlasztani az európai egyensúlyt
én mindig örülök neki ha protestáns oldalon vagyok, mert a háború 30-40%-át ők viszik el a hátukon:D
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.04.25. 19:58:15 -
Chris #7143 Ha tippelni kellene, akkor átköltözött az újvilágba vmelyik gyarmatára. Bár kétlem, hogy gyarmatosított volna, hacsak nem háborúban szerzett vmit.
Katt a zászlóra és odaugrik a kép.
-
Chris #7142 Ha így nézed van ott kettő is, Ottomans és Muscovy. :) Már ha erre gondolsz.
Valójában oszmánok szinte mindig beállnak arra az oldalra, amelyiken a riválisuk nincsen. Ez jellemzően Ausztria, így szinte mindig a protestáns oldalon harcolnak.
-
geo91 #7141 a protestáns frakció tagjait csekkold, lesz egy kakukktojás :D -
wednes #7140 Te adtad le a szavazatot? Nem tudom kivenni. -
wednes #7139 Nézegesd Ledgert a játékban. Ott megnézeheted az országok adatait. A katonai meg a gazdasági a fontos. És fokozott óvatosság, ha olyan állammal játszol, akit a szomszédai legszívesebben széttépnének. Ők is a kellő pillanatot leshetik mikor támadjanak, mikor gyengülesz (akár győztes háború után is) le, mert leesett a MP-d, meg anyagilag is össze kell szedned magad illetve a szövetségeseknek. -
Lysandus #7138 Nem vándorolt el valahova? Pont az előbb kellett keresgélnem Mainzot, mert vele is hadban álltam. De a tartomány Mainz már Hesse volt, fél óráig tartott kibogarásznom, hogy Mainz tulajdonképpen Baden. Illetve Baden megszűnt, és valahogy, valamikor Mainz meghódította azt a provinciát és már csak az maradt neki. -
Pokki #7137 Na hát ennyit haladtam ma:D Dániának előbb szereztem vissza pár területet a svédektől, most pedig integrálom őket. Angliát folyamatosan bekebelezem, Wales-t meg azért hizlalom, hogy ne terheljem az adminisztratív pontjaim.
Ja, és emellett van két amerikai gyarmatom:)
A franciák meg olyanok mintha a hűbéreseim lennének xd Minden egyes háborúba jönnek velem és darálnak ahol csak tudnak...
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.04.25. 00:11:01 -
geo91 #7136 keresd a hibát, 5673. epizód
-
EM64T #7135 Köszi a tanácsokat! Egyébként lehet tudni az egyéb államok becsült erejét? Hogy lehessen mérlegelni, érdemes-e megtámadni? -
Pokki #7134 Ez amúgy mi? Utrecht, mint autonóm város gyakorlatilag nem létezik, mégis csatlakozna a háborúba East Frisia ellen???
-
Pokki #7133 Tudsz bírni velük, a titok abban rejlik hogy ne támadd meg őket (illetve senki mást sem) ellenben tedd meg szövetségesednek minden riválisát/ellenségét, vagy egy-két nagyhatalmat. Egyszer kell jól megfogni őket egy védekező háborúban, utána már tudsz foglalkozni a körülötted lévő kisebb országokkal: megnősz picit, aztán megint védekezel, vagy ha már úgy érzed, támadhatsz is, pl. ha mondjuk kifáradtak egy másik háborúban.
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.04.24. 21:18:32 -
EM64T #7132 Hjaj, próbálkozom Poroszországgal, de nem tudom hogy lehetne Lengyelországot megfogni... Bármikor kezdek, egyszerűen olyan erősek, hogy nem tudok bírni velük... Már a korai, 1453-as kezdésnél is, olyan szövetségi rendszerük van, hogy le a kalappal... -
wednes #7131 Köszi.
Más: Éppen nagyban tart az észak-itáliai hadjáratom leghűbb szövetségesemmel a Commonwealthel. Éppen nagyban próbáljuk felszámolni együtt a savoyai erődöket, mikor a brandenburgi király jobb létre szenderült így kitört közöttünk az örökösödési háború. XD
Most már csak azt nem tudom, hogy ez a viszály mennyire borítja fel a több száz éves szövetséget. Tehát nagyon verjem -e szét a lengyeleket vagy ne. -
hitman1028 #7130 most castile örökölte a burgund részt xd -
#7129 Van egy szabad kereskedőd (csak szólok) -
#7128 Ha Emperor leszel és öröklöd a burgundokat, akkor szinte gyerekjáték. :)
Bár most az új ír területekkel azt se tudom már mit kell hozzá foglalni, eddig Meath volt.
Egyébként tegnap kezdtem egyet az angolokkal kíváncsiságból, és az skótok tropára vertek(!), brutális morálja volt a seregeinek, simán leverte a dupla akkora csapataim. A Rózsák bulija elmaradt, mert kaptam egy 5-6-3(!) Lancester porontyot, de 0-0-0 retardált Henrik nem pusztult még ki 74 évesen se amikor abbahagytam. -
Pokki #7127 Crimea, go home, you're drunk
-
hitman1028 #7126 az nincs xd
az sokkal nehezebb lett,mivel előbb tengerpart kell,utána a tengerészekre várni kell,közben anglia meg fejlődik -
#7125 The Bohemians achi ? -
hitman1028 #7124 na ez lett csehország
-
#7123 Előző peccs -
#7122 Anglia garantálta a függetlenségemet... ??? Mióta használja az AI? -
#7121 Arumba részletesen a Raid-ről