10049
-
pretorius07 #7920 Mint minden más nemzettel,elfoglalsz egy katolikus területet,hagyod fellázadni a vallási fanatikusokat,elfogadod a követeléseiket,kész. Ha van cossacks dlc-d,akkor még egyszerűbb. -
hitman1028 #7919 100 dipl pont 1 merkantilizmus,ha van belőle sok -
NineTY #7918 hát a törököket annyira nagyon nem dolgozzák ki jobban, mindössze választhatsz utódot -
pocoksari #7917 mert jelentősen átdolgozzák az egészet...meg a törököt még jobban kidolgozzák -
NineTY #7916 hát szerintem leginkább stabilityt jó kapni a pápától, (meg én még merkantilizmust szedtem általában, mert az örök, nemcsak egy kis időre) mert azt nem tudsz sehonnan máshonnan (kivéve pár random event), míg az összes többit igen.
a törökökkel hogy lehet katólikusnak lenni? már csak azért mennék egyet, hogy azt megcsináljam :D -
NineTY #7915 mért kell ahhoz megvárni az 1.18-at? -
pretorius07 #7914 De nem is kell mindent state-elni. Csak a megérőseket...
Hát bárhányszor voltam katolikus nemzettel,szerintem sosem költöttem stabilityre. Inkább ment a tax-ra,reputációra,vagy manpower recoveryre. Azok csak 50 influence-be kerülnek amúgy is. Mellesleg törökkel is lehetsz katolikus,ha vágysz rá:) De nem katolikusnak jobban megérheti,mert Róma elfoglalása nem ad negatív modifiert,ellenben ad egy misszionáriust,ami nagyon hasznos,mert ennyi terjeszkedésnél a vallási egység nagyon hamar a béka segge alá kerül,ami nem csak lázadás,de korrupció is.
Westernizálni meg mindig megéri,ha ingyen van:) -
pocoksari #7913 én meg megnéztem a very hardot, ehhh, elég kemény...várom már az 1.18at -
NineTY #7912 aha most nézegettem a wiki-n, hogy úgy is lehet, eddig nem tudtam (bár lehet a res publicába még nem lehetett) -
pocoksari #7911 bécset elfoglalod és westernizálod, különben meg érdemes
a szunnita is elég jó... -
NineTY #7910 tudom, csak nincs közel sem elég stated, szóval a megódított területek nagy részére nem fog jutni
westernizálni megéri? a törökök techje costja nem annyira nagyon vészes
ja meg megvan még hogy mért nem akarok a törökökkel menni, mert nekik nincs ott a pápaság, ami adna ingyen stabilityt, és anélkül meg kb csak admin pontból lehet növelni, ami ha nem nem 1 stabilityt akarsz hanem pl. 3-at, akk a positive stability módosító miatt mégdrágább -
pretorius07 #7909 Nekem is az lesz a következő:) még sosem mentem velük úgysem... -
pocoksari #7908 akkor kezd el törökökkel, hardon, ironmanben...én is szemezek most velük nagyon :) -
pretorius07 #7907 75% csak addig lesz,amíg nem csinálsz state-et belőle,a második core-ral már csak 40%,és lemehet nullára is. Törökkel amúgy is hasznos mihamarabb bécs vagy prága fele menni a western group miatt,arra meg vannak érdemes területek államosításra. De keletre is vannak gazdag tartományok,meg délre is. (Irak,egyiptom)
-
NineTY #7906 :D jaja
meg néha nem viszek vezért a csatákba -
NineTY #7905 ajj valami nagyobb számot kellett volna írnom :D
Nem tudom amúgy, gondolom ki kéne próbálni, majdnem el is kezdtem egy törökös játékot csak nemigen tudom mit kéne csinálni, mert valahonnan pénzt kéne teremteni, és 75%-os autonómiás területek szerzéséből nem lesz. Tán Európába kéne benyomulni, elfoglalni a vég trade központokat, és környéküket, Velencét és Sevillát (a portugál trade központ)? (persze Konstantinápoly után) Aztán kolonizálni? -
#7904 Szeretsz veszélyesen élni pajtás. -
NineTY #7903 Én eddig szinte mindig 100% fölött voltam, csak most csináltam egy 96%-os békét, és tényleg a világon semmi nem történt, már be is coreoltam a területeket, és még mindig nem lázadtak, szal tényleg jóval hosszabb idő alatt lázadnak így fel.
Bár ettől függetlenül, mivel nagyon pénzes vagyok, nemigen fogom betartani a 100%-os határt (csak tán ha ~110% lenne, akk ink csak 100%, stb), de majd valami más játékban, ahol nem vagyok ennyire gazdag igyekszem. De olyan rossz nem 100%-os békéket csinálni :P
Akkor gondolom a lázadó seregek mérete az overextensiontól függ, vagy az unresttől, de a kettő összefügg. (olyan 200% körül 50-70 ezrek lázadtak :D )
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.06. 19:57:18 -
pretorius07 #7902 Nem lesz nagyobb a lázadó sereg 100 over ext felett,csak sokkalta többen fognak lázadni,meg kapod a random eventeket a 15 unrestről provinciákban. Ott meg tuti lázadás lesz.
Én egyszer mentem véletlen 100 fölé franciákkal,és mire levertem mindenkit... Nehéz volt kiheverni. Manpwer pápá,zsoldosok miatt kiürült bankszámla. Soha többet:) -
pocoksari #7901 pedig jó lenne ha azt jelentené :) én elég agresszívan játszom, mégis ez nálam tabu -
NineTY #7900 aha akk tényleg nem túl jó ötlet 100 fölé tolni, rebel sentimentet is csak akkor kapsz
ez persze nem azt jelenti, hogy nem fogom :D
csak ritkábban -
NineTY #7899 hát igen tán a very hard az ténylefg sok, mert kapnak egy csomó harci pluszt, de a hardban még annyira nem, és annak a -2 national unrestnek náluk nagyon örülnék xd -
pocoksari #7898 100fölé tolni teljes örültség, csak nagyon-nagyon speciális esetben tudom elfogadni, amikor egy nagyon gyenge országgal vagy és bemázlizol egy nagyot és bírja az agresszív exp., akkor elfogadom, hogy érdemes lehet benyelni...de akkor is inkább elengedek valami vazalt, hogy bemenjen 100% alá... -
pocoksari #7897 pl. kapsz egy ilyet:
Rebel faction progress increase by 20% instead of 10%.
alapból nagyobb az esély, hogy növekszik erre még nem is 10%al hanem 20%al nő
meg kapod ezeket
-
pocoksari #7896 abban igazad van, hogy amikor már neked is nagy vazalljaid vannak, akkor őket is megdobják ezek a bónuszok, de sajna ehhez el kell jutni arra a szintre, hogy legyenek nagy vazalljaid, ez nagyon melós...húzósak a bónuszok -
Ntj #7895 Nem Eu4-ezek egy kicsit és látom máris új patch. Mikorra várható az 1.18? -
NineTY #7894 :D de HRE is love HRE is life
Mostmár úgy gondolom, hogy igen valszeg el tudnák tartani magukat, főleg a trade miatt (nem gondoltam volna hogy ilyen sok pénzt lehet abból szerezni, a régi-régi játékomban jött belőle max vagy 40, ebben a játékban meg 200), de az csak a játék közepe vége felé lesz jelentős, és ha World Counquestet akarsz, akkor az 1. naptól kezdve menni kell ütni mindent, nem várhatod meg míg gazdag leszel.
A HRE-vel ezzel ellentétben "megvárhatod mire gazdag leszel" (meg hát meg is kell, mert a HRE összeszedése időbe kerül), mert a HRE segítségével utána nagyon gyorsan lehet terjeszkedni (bár ezért cserébe le kell verned a lázadóikat).
Ja de akkor a 100%-on felüli overextension nem sokkal több unrestet jelent, hanem a fellázadók lesznek sokkal többen? -
pocoksari #7893 war repből alapból valóban nem fog havi 40-50 pénz bejönni, ez biztos, viszont ha kiüríted a kincstárat akkor az évi 600pénz mindennel együtt összejöhet (nem az elején értelemszerűen, igaz, akkor neked sem kell annyi)
üzbéggel így áltt a pénz/manpower készletem:
1544: 2k pénz, 90k manp
1600: 2k pénz, 300k manp
1650: 5k pénz, 526k manp
1700: 98k pénz, 1104k manp
1721: 290k pénz, 1398k manp
A lázadás ellen igyekeztem 3ason tartani stabilityt, az unrest csökkentő pofa volt mindig a tanácsadóm, beáldoztam az autonomyt és lenyomtam az unrestet (100 körüli autonomym volt az új területeken mindenhol), a vallásra is igyekeztem odafigyelni, 4. ideának a humanizmust választottam és a military pontokat kegyetlenül elszórtam, hogy a vazallokat csillapítsam...ezen kívül a fölös seregeket ráállátottam a lázadozó tartományokra, az is fogott valamit...így nem volt vészes lázadás sehol sem
-
NineTY #7892 lol, amúgy most néztem meg mit adnak az erősebb nehézségek a AI-nak.
hard: national unrest -2, monthly war exhaustion -0.05, stb
very hard: pluszba -25% core creation cost, stb
Komolyan könnyebb lenne hardon vagy very hardon, mert ugyebár ez a te vazalljaidra is vonatkozik (szerintem, mert all AI nations), és így nem lenne náluk annyi lázadás, és gyorsabban coreolnának. Ezeken kívül kapnak egy csomó katonai előnyt, ami kiegyenlítődik azzal, hogy az ellen is erősebb de a te vazalljaid is,
A -20 pont a bizonyos diplomáciai dolgoknál meg nem is mindig van ott, nem értem az hogy működik.
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.05. 22:15:10 -
pretorius07 #7891 Van egy olyan érzésem,hogy nagyon túlmisztifikálod a hre-t:)
A játék elején kétlem,hogy megvolt a revoke reform,és mégis megéltél millió vazall nélkül... Sakkal több bevételed van abból,ha te uralod a fontos kereskedelmi node-okat,mintha egy vazallod uralná... Lásd török. Konstantinápoly akkora base taxot ad,és mellette nagyon fontos kereskedelmi központ,hiába nem end node. Csak okosan kell a state-eket elhelyezni.
Ismét példa a mare nostrum achim angolokkal. Sosem volt egyetlen loanom sem. Persze anglia alapból nem egy szegény nemzet,de neked is mutattam,mekkora bevételem volt annyi kiadás mellett,és európa nagy része nem is nálam volt.és szerintem még 10 évet sem volt összesen levéve maxról az army maintenance.
Már komolyan várom,hogy véget érjen a mostani first come first serve próbám,és megyek egy törököt. Csak hogy meglássuk,mennyire nem tudja eltartani magát... Vagy mégis.
Ami meg a lázadókat illeti,igen,mindenhol lehetnek,de eléggé kiszámítható előre,hol fognak spawnolni egy hódítás után. És mint védő,nem kerül annyi manpowerbe leverni őket. A másik,hogy ha nincs 100 feletti overextension,akkor feleannyi (vagy kevesebb) lázadód lesz,és megint nem kell manpowert égetni. -
NineTY #7890 hát hajrá :D
ha havi 40-50 dukát war reparationst tudsz szedni akkor gratulálok :D
A lázadókra nem lehet nem elba*ni a manpowert, mert bizony lázadók vannak és le kell őket verni.
Te akkor a kazakokkal hogyan csináltad, hogy nem kellett rengeteget a lázadókkal harcolnod? Mert az már az a patch akkor volt, hogy nem lehetett a követeléseiket elfogadni, és miután hódítasz a szeparatizmus miatt minimum egyszer le kell őket verni. Vagy van az az idea, hogy -10 év szeparatizmus, tán az közel nullára redukálja a szeparatizmus hosszát és így egyszer se kell?
:D majd egyszer tán ki is próbálom milyen a pl a törökökkel ezzel a patchban. Csak annyit tudok, hogy a játék elején-közepén, amikor még nem terem a pénz a fán, a HRE-ből vazallbevétel nélkül egyáltalán nem bírtam volna terjeszkedni. -
pocoksari #7889 ha folyamatosan harcolsz, akkor tudsz pénzt kérni...én war reparationst is szoktam :) sok sok háború és igen jelentős bevételre lehet ezzel szert tenni
a manpowert már mondtam :) -
NineTY #7888 azt hogy nincs pénzed (korrupció, statek fenntartása, state rendszer, [fortok fenntartása, bár úgyis kitörlöd mindet]), meg manpowered (state rendszer)
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.05. 15:00:46 -
NineTY #7887 Mondjuk tán valami Európai bázisú hódító országnak nem jelentene nagy gondot, mert valszeg akkor ezek a dolgok Európában elég hamar elterjednek és "köszönhetően" a stateknek, a developmented nagy része Európában lesz, szal ott tán annyira nem nehéz a 10%-ot összeszedni. -
pocoksari #7886 "Bár a Mare Nostrumos dolgok nem mennek el, szal nem tudom, hogy a törökök mennyire jól muzsikálnak."
ez alatt mit értesz? -
NineTY #7885 Aha a törökös változás az jó, hogy nem teljesen random a kövi uralkodó, szerintem minden országnál valami ilyet kéne bevezetni (máshogy megfogalmazva, mert máshol nem volt az uralkodóknak háremük, de mittudomén több trónörökös is születhetne, és választhatnál közülük, hogy melyiket akarod, de pl. ha a trónöröklési sorban a 3.-at, akkor az valami jelentős negatívummal járna, presztízs, legitimacy...). Bár a Mare Nostrumos dolgok nem mennek el, szal nem tudom, hogy a törökök mennyire jól muzsikálnak. -
pocoksari #7884 európa felé kell venni az irányt, nem állítom, hogy könnyű, de a problémát biztosan megoldja
nekem spec. a török mindig is tetszett, így, hogy őket most direkt módosítják biztos kezdek velük egyet -
pocoksari #7883 jaja, én is most kerestem rá, hogy az összes megvan a zöld a sárga pedig a nincs meg az összes...bár akkor már árnyalhatták volna, mert a nincs meg az összes jelenthet 7db-t is meg 0-t is... -
NineTY #7882 Hát szerintem, mert mivel lesz egy tonna területed, abból eléggé hosszú idő hogy minden egyes intézmény elérjen akár 10%-ot is, szóval lesz egy jókis tech cost penaltyd. Meg tán nemis nagyon tudod irányítani a terjedésüket.
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.05. 14:29:05 -
NineTY #7881 "This is the institutions mapmode, where green are provinces that have all the enabled institutions, and yellow are don’t have them all."
Szóval ahol zöld ott megvan az összes intézmény, azaz ott a legolcsóbb a tech. Nem tudom vajon hogyan került Indiába az a sok intézmény, mert ahogy olvastam az intézmények nagy része Európában kezd, szóval tán a spanyolok/portugálok beütötték, vagy ilyesmi.