10049
-
Chris #8000 Miért nem 1-el kezdődik a sorszámozás? :)
2. 5 területnél (territory) alakul meg a kolónia, tehát igen, territory-ig kell coreolni, tovább felesleges.
3. Gyakorlatilag megválaszoltad magadnak a kérdést.
4. Ez egy baromi egyszerű befektetési döntés és a lényeges kérdést tetted fel magadnak, vagyis milyen a ROI? Nyilván a 100 dukátos templom +0.1 adó-bevétel növekedéssel 1000 hónap (83.3 év) alatt térül meg és azután hajt hasznot. El tudod költeni jobb célokra is azt a pénzt? Inkább hadseregbe fektetnéd, hogy azzal több befizető területet szerezz? Vagy light shipekbe a protect trade-hez? Ilyesmiket kell mérlegelni.
Jómagam sosem építek mást, mint a kötelezően a trade powert, és ritkán a manpowert adó épületeket, meg néha 1-1 shipyardot. Még fortokat sem szoktam, mert a legjobb védekezés úgyis a támadás. A pénz egyvmire kell, manára, tehát tanácsadók fenntartására. Általában mindig két állapot van, vagy centizem a pénzt vagy már minden tanácsadóm +3-as és úszom a pénzben. Első esetben nincs pénz "befektetési" épületre, második esetben meg már feleslegesek a befektetési épületek.
Amúgy ha jól érzem a befektetési célú épület prioritása úgy van, hogy a trade power a megfelelő helyekre must-have, a temple kb. 5-ös admin development felett "mindig" megéri, utána el lehet gondolkodni a workshopok/manufacturykon, amik dobnak a traden és productionon is, de ezek után kb. semmi.
-
hitman1028 #7999 5 tartomány kell hozzá -
NineTY #7998 Sztem az utolsó ~100 év, amikor hódítottam a világot volt kevésbé monoton, inkább előtte, amikor összeszedtem a HRE-t, hogy csak várni és várni, hogy gyűljön az IA, meg menjen le az AE :D
De utánna csak nonstop háború azzal akivel csak akarok, és tán a nagy erőfölényem (amit tán azért gondol az AI, mert az egész HRE a vazallom) vagy nemtudom mi miatt nem lép senki koalícióba, szal jókis hódítás akadályok nélkül játék :D -
KOXI22 #7997 2. Amerikában meg Ausztráliában mikor jön létre a gyarmatok mitől függ illetve ha mondjuk kell hozzá 10 tartomány akkor érdemes magosítani (jobb magyar szót nem tudok rá) előtte vagy anélkül is meg történik ?
3. Érdemes Amerikában meg Ausztráliában épületeket építeni ? mert úgy is hűbéres lesz belőle és csak a pénze kis részét kapom meg .
4. A fontos épületeket mikor éri meg jobbra fejleszteni . Mondjuk egy jobbik templomot meg éri építeni ha csak 0.10 pénzt ad ? Mi nálatok a határ aminél jobbat építetek ? -
Chris #7996 Le a kalappal a monotónia-tűrésed előtt, én egy master of indiát is képtelen vagyok összehozni, annyira unalmas úgy az 1600-as évek tájékától. :)
Bár épp egy jó genovai kampányon gondolkodtam, 100% mercantilism-al, amiből ki lehetne hozni Indiát is.
-
NineTY #7995 Folytattam egy kicsit a World Conquestet Ausztriával
1704-re:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Már minden országból csak egy háborúnyi van (bár törnöm kéne 4 truce-t, amit tudnék is), csak Amerikában van még 2 indián állam, ahova még nem értem el a kolóniákkal. Szal gondolom majd elfoglalok minden kis dolgot, amivel nincs truce-m, addig csak el tudok kolonizálni a 2 indián országig, aztán mindenre rátöröm a trucet, és relative nemsokára meg is lesz. -
NineTY #7994 a provincián a warscore érték azt jelenti, hogy mennyi warscorebe kerül azt elszedni a békekötésnél (de ettől függetlenül lehet, hogy több warscoret is ad, mint egy másik fort, ha elfoglalod) -
#7993 A fővárosnak nagyobb a warscore értéke. Talán 20% körül van. Ha rányomsz a provinciára kiírja a ws értékét. (sajátnál tuti, a többiekét nem tudom, hogy meg lehet-e így nézni) -
NineTY #7992 Nem feltétlenül kell 100% warscore 100% elkéréséhez, mert a warscore-n kívül másból is kapsz plusz pontot a békekötésnél, pl elfoglaltad a fővárosát (nem bizta, h plusz, tán csak a minusz megszüntetése), war exhaustion, elfoglalt, ostromlott provinciák, katonai erő, stb.
Idővel, ha elfoglaltad/teljesítetted a wargoalt, akk kapsz warscoret, idővel a length of warból eredő minuszpont is csökken és majd átmegy pozitívba. 80% warscore-nél elég, ha 120-al van több pluszpontod, mint negatívod a békekötésnél, és úgyis eltudod kérni a 100%-ot. -
hitman1028 #7991 franciákkal volt szövetséges meg velem
franciák megkapták aragont puba,mikor már az egész ibériai-félsziget az övék volt,a succession wart commomwealth ellen vívták,békébe litvánia kiválását kérték,onnan már könnyű volt -
#7990 wow britanny kihúzta -
hitman1028 #7989 ez lett köln
-
Lysandus #7988 Igen, csak minél nagyobb a WS, annál hosszabb a truce... -
EM64T #7987 Én szeretem a legmagasabbra felvinni, amit még megéri erőfeszítéssel: ha több területet nem is tudok kérni az AE büntetés miatt, war reparationst és transfer trade powert elkérem, csak ez a kettő 80% szokott lenni asszem. -
hitman1028 #7986 de minek mindig 100-at csinálni,ami kell nekem sokkal kevesebből is megvan -
EM64T #7985 Hát akkor valamit én csinálok rosszul, mert amíg az összes ellenlábas összes provinciaját el nem foglalom, összes hadseregét le nem darálom, addig sosincs meg a 100% ws, a war goaltól függetlenül... (hozzáteszem: egy régebbi, legalább két hónapos verziószámmal játszom, talán ez is befolyásolja). -
hitman1028 #7984 nem kell elfoglalni,elég ha jogod van rá -
NineTY #7983 lehet, Mare Nostrumban még nem vívtam védekező háborút, mindig csak én támadtam (és akkor persze hogy én vagyok a warleader), nem tudom ezek hogy működnek -
KOXI22 #7982 1. Kanadától nem tudom vissza kérni a katonai hozzáférést az miért van ? Pedig nincs rajt egy db egységem se .
2. Azt tudom hogy ha meg támadok valakit az egységeimnek az én területemen vagy hűbéres területén kell lenije . De most amerikában folyamatosan támadom és kérem a pénzt a bennszülöttektől több egységgel . És nehéz számon tartani melyik volt a támadás előtt az én területemen . Ezt nem írja ki valahol ? Mert lasit hogy mindig vissza kell sétálnom és esetleg hozzáférést kérnem és utána diplomata 70 nap múlva tér vissza csak . -
hitman1028 #7981 fordítva is így van -
EM64T #7980 Csak érdekes, hogy fordítva nem így van -- de ez biztos nehézségi szint kérdése? Sosem találkoztam ilyennel, ezért esett nagyon szarul. Nyilván, ha tudom, hogy ezt kell csinálni, semmi nem került volna védenem a fővárost. -
EM64T #7979 Hát ezt így utólag màr én is kitaláltam, de azétt köszi a tanácsot... XD
Csak azt hittem, hogy ha egyszer én betàmadok egy kis államot nagy szövetségessel, és elfoglalom a kis állam egyetlen provinvciàját, kapok vagy 10% ws-t -- akkor ez fordítva is így van. Vagy ha nem is, jó, nehezítésként kapok akár -90-et. De nem egyből -100-at! -
Chris #7978 Ha a megtámadott egyetlen provinciáját elfoglalják, akkor bizony ez történik. Egyszerűen csak rosszul csináltad, nem fel-alá kellett volna rohangálni, hanem azt az egyet megvédeni és közben foglalni. Nem a játékkal van a baj, csak nem ismered mechanikáját.
-
hitman1028 #7977 ez már régóta nincs benne -
hitman1028 #7976 a játékba a főváros elfoglalása mindent visz,ezért a gép általába arra utazik h minél előbb elfoglalja -
NineTY #7975 nem te lettél a warleader? nem mindig az adott félen a legerősebb ország az? vagy ha később lépsz csak be akk nem?
meg ha én háborúzok AI-val, és van bent szövetségese, a "nagy békében" (nem különbéke) csak akkor tudok elszedni a nem warleadertől területet, ha elfoglaltam. -
#7974 Nem lehet, hogy a Teutonok nyomtak egy feltétel nélküli megadást és azért lett -100% ? -
kissssss #7973 :DDD get trolled. -
EM64T #7972 Azért néha az agyamra tud menni ez a játék... Poroszországgal bazi erős vagyok, a Teuton Rendet magam szabadítottam föl Lengyelország uralma alól. Egy idő után a Lengyelek visszatámadják a teutonokat, én jó fej vagyok, egyedüliként megyek segíteni... 82-es a military tradition (persze mit ad isten, a kétcsillagos tábornokom rögtön a háború kezdete után meghal, vagy 4x kell 50 military pontért tábornokot vennem, hogy végre megint kétcsillagosat kapjak... 82 tradition mellett...) Félkézzel verem a lengyel és szövetséges seregeket, csak oda kell érnem az épp megfelelő helyre. Már 20% a warscore. Erre egyszer csak lemegy -100%-ra. Soha nem láttam még ilyet. Hát a lengyelek elfoglalták a teutonok egyetlen piciny kis tartományát. Fura, ha én indítok conquest háborút valaki ellen, és elfoglalom az adott egyetlen tartományt, sosem lesz 100% warscore-om, csak ha minden egyes tartományt elfoglalok minden egyes szövetségestől. Rohanok fejvesztve, de persze nem érek oda, a két fél sürgősen békét köt, a Teuton Rend beolvad Lengyelországba, én elvesztek két provinciát !!! úgy, hogy simán laposra vertem (és vertem volna továbbra is) őket!!! És 15 évig nem is tudok csinálni semmit!
Most pár napig inkább hanyagolom ezt a játékot azt hiszem...
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.08.13. 23:14:08 -
#7971 Így már érthető.:) -
#7970 Egy másik kommentnél írták, hogy csak betagelte Ausztriát és valamiért összekavarodott a manpower. -
hitman1028 #7969 az más,az imperialism cassus bellit minden játékban levő ország ellen megkapod ami még játékban van ,és látszik a térképen a 23-dik dipl szintnél -
Lysandus #7968 Attól függ milyen nehézségen indította a játékot. Egyébként mennyi szokott lenni? -
#7967 Nem tudom észrevetted-e vagy én maradtam le valamiről de Ausztriának 72k manpowerje van a játék elején. (az egyik hozzászóló volt szemfüles) -
KOXI22 #7966 Török játékomban (kb 1775) 5 szinten van és be adta, a franciába (kb 1560) 2vagy3 szinten van és nem adta be . -
#7965 "A Queen Regent will allow you do declare wars like normal during a regency."
úgy látom megvan mikor térek vissza a játékhoz. Gamescon-on mutatják be az új kiegészítőt. -
#7964 Dev Diary (aug11) -
hitman1028 #7963 az exploration idea adja bonuszként ha kiviszed maxra -
KOXI22 #7962 10. Igen de melyik ide adja ezt a exploration CB-t vagy elég ha az elsőt kihúzom 7 re és akkor is meg kapom ? Nincs valamelyik ideához kötve ?
9. Lehet rosszul írtam le de játék elején amikor belépek a játékba és írja a tippeket ott írta . Tehát akkor nem tudom túl lépni semmi képen ? -
NineTY #7961 meg mostanában a lengyeleset csinálom, több, de inkább kevesebb sikerrel
voltam már emperor is, csak bezártam magam, végre mire bírtam volna a háborút, nem tudtam senkit se támadni a koalíció miatt
meg volt nemrég egy koalíciós háború, amit nagyon szenvedve megnyertem, de összeszedtem vagy 500 hitelt
szóval úgy döntöttem inkább újrakezdem, de az első háborút a Teuton Rend, Litván Rend és Magyarország ellen nagyon nehéz megnyerni, főleg azért mert Lithuánia, akinek 100% LD-je van nem csinál semmit. Az első alkalommal az volt a szerencsém, hogy őt támadták, és azért legalább védekezni védekezett. Szóval végül megnyitottam egy savet, ahol már megnyertem ezt az első háborút, és onnan folytatom, úgy, hogy nem zárom magam be, meg nem szedek annyit el, hogy koalíciós háború jöjjön ellenem.
majd valamikor befelyezem a World Conquestet is :D