10049
-
Lysandus #8200 Magyarokkal játszogatok, oda elég hamar odaér. Mondjuk ezzel az új rendszerrel azt érték el, hogy a western tech groupba tartozó országok is vesztenek power pontokat. Egyébként azt írták, hogy az új rendszer majd milyen jó lesz a nem európai országoknak. Szerintem nekik extra szívás.
Várjattok! Ha fejlesztek egy tartományt, akkor gyorsabban ér oda az institution? Hogy, átugrik egy nem szomszédos helyről? Vagy elég, ha eleve fejlett a provincia. -
Arzew #8199 Mondjuk attól is függ,melyik területen játszol,ha Ázsiában vagy akkor a reneszánszhoz muszáj a development növelős módszer különben sosem ér oda :/ -
#8198 Egy provinciában ha sok developmentet adsz, megjelenik az institution. Arról terjed szomszédos tartományokra.
Más országtól is megkaphatod, de pl ha utáljátok egymást, csak lassan fog növekedni:) -
Lysandus #8197 Nem kell developmentet növelni hozzá. Elég, ha a szomszédos tartományban megjelent. Ha a szomszédos tartományban már van, akkor az adott tartományban is elkezd pörögni a számláló. Lehet, hogy a development növelés gyorsítja, vagy nagyobb development egyenlő gyorsabban pörgő számláló, de csak ezért nem kell developmentet növelni. -
#8196 Nahát ezt én sem értettem annyira, ezért rákerestem, sajna még a wiki sem olyan segítőkész de megvan az infó:
Ha a developmentet növeled, nő az adott institution. Ha elér 100%-ot (institution map módban ha a provinciára nézel, látod), akkor ott megjelenik a reneszánsz pl, és onnantól terjed tovább.
Eléggé költséges viszont:/ -
hupe04 #8195 Nekem sem jelent meg a királynős téma.
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mitől mehetne jobban az Instutitiok fejlesztése? Reneszánsz és társai a development nagyságától nőnek? -
Lysandus #8194 Én régenstanács idején továbbra sem tudok hadat üzenni... -
hitman1028 #8193 már lelehet tölteni xd -
Lysandus #8192 Ezért szerettem volna megvenni. Mondjuk megköszönték, hogy jeleztem a hibát, és adtak egy 10 százalékos kupont. :-)
Ma este újra megpróbálom. -
jocika #8191 Van már valami tapasztalat az új dlc-vel kapcsolatban? -
Lysandus #8190 Megpróbáltam megvenni az új DLC-t, de a muve-n oldalán rosszul linkeltek be valamit, elakadtam, amikor azt kellett igazolnom, hogy nem vagyok robot. Írtam nekik, remélem holnapra megjavul. -
#8189 -When wanting to get rid of land, AI will now release vassal rather than returning cores.
-Events that would add 1 stability will now instead give 50 ADM points if you're already at +3 stability.
-
hitman1028 #8188 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Fpatch-1-18-full-patchnotes.973237%2F -
Chris #8187 Újra rápróbálok akkor a régi nemezisemre, Oman Third Way. :)
-
#8186 Reddit AMA
feloldották a Rights of Man embargót, jönnek a videók és a livestreamek, ez pedig egy AMA(ask me anything) egy sráccal, aki rengeteg órát játszott a DLC-vel.
Fontos megjegyezni, hogy az egyik válaszban azt mondta hogy az Art of War óta az Európán kívüli országoknak ez az egyik, ha nem a legfontosabb DLC. Mrva izgalmas lesz a közel keleten játszani az új tech rendszerrel. :D -
Kotomicuki #8185 Úgy oldottam meg, hogy visszatöltöttem és kaptam egy gyenge jogú örököst, de most már 57 éves az uralkodóm, nem akar elhalálozni...
A spanyolok (HRE császár - legutóbb, mikor néztem, már csak egy elektor volt...) beálltak a franciák - + lengyel-litván - mögé, azzal a szövetséggel senki nem tud mit kezdeni európában - azt csodálom, hogy elvannak magukban és nem aláznak le mindenkit, mert "ellenoldali" egyesülés nem létezik (2-3 tagú alakulatok laza tömege a maradék eu, de azok is inkább egymást ütik).
A lényeg: a keleti hódítások - most már - jól mennek, csak nehogy nyugatról - mielőtt fel nem bomlik az a mega eu - belém jöjjenek! -
hitman1028 #8184 esetleg spanyolok ellenségeit kell rávenni h támogassanak,különben esélyed sincs -
hitman1028 #8183 a függetlenségi háborút a császár a hre elleni támadásnak veszi, behívja még pluszba a saját szövetségeseit is
nálam pont fordítva volt egyszer,oroszok ausztria alatt voltak és eszük ágába se volt elszakadn -
Kotomicuki #8182 Oroszokkal lennék az 1600-as évek első felében és a csehek a kitartóim - náluk is az "én" családom uralkodik éppen, akik oroszhonból származnak - , miközben még a játék is 456%-kal nagyobbnak ítél náluk...
Közös határ, vagy tengerpart nincs, így még a függetlenségi háborúm is kétséges, mert van egy falka, egytelkes szövetségese... (Spanyol a HRE főnök, aki esetleg szövetségese a knédlifalóknak, de a franciska-dán(+svéd)-norvég-lengyel+litván unió ellenében nem nagyon van mozgásterük - nyugatra nekem sem: Moszkvától 2 tartományra már a Commonwealth uralkodik (még mindig).)
Átlépek csehekhez és nem találok opciót saját magam elengedésére, hiába 100%-on az elszakadási törekvésem!
Így meg nem tudok keleten sem hódítani, mert alsórendű állam vok, aki még az orrát sem vakarhatja meg az ura engedélye nélkül...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2016.10.02. 17:26:58 -
#8181 Ezek az oszmánok mekkora férgek Ironmanben.
Bizánc runnál, végre jól jön ki a lépés, PLC+Szerbia+Bosznia szöviben , úgy kb 60k sereg az oszmán 30 körüli ellen, de ő tech 4, mi csak tech 3, 1,1 morállal több van neki, meg lucky nation meg minden szar :D Szóval rip -
hitman1028 #8180 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-27th-of-september-2016.971215%2F -
--deathstroke-- #8179 Egyik sincs.Ha átírod a dátumot (régebbi verziónál így volt nekem) nem íródnak át a végleges modifierek. -
EM64T #8178 Úgy érted, hogy az "örökké tartó" módosítók, bónuszok járnak le akkor, vagy hogy utána már nincs random event? Mert ha az előbbi, és a játék kezdése előtt átírod a dátumot, akkor lehet, hogy az "örökké tartó" módosítók igazodnak az új céldátumhoz. -
hitman1028 #8177 de az összes event 1821-be lejár,ugyhogy nincs sok értelme -
Malarki #8176 Nem kell hozzá mod sem, simán át lehet írni a defines.lua-ban hogy mikor érjen véget. -
hitman1028 #8175 De tovább lehet, csak az achik elvesznek -
Chris #8174 Azért 1821, mert a világtörténelem legmeghatározóbb és arra a legnagyobb befolyást gyakorló alakja abban az évben halt meg. :)
-
Lysandus #8173 Nem. De van a játékhoz valami mod, amivel igen. -
#8172 A Mare Nostrummal nem lehet tovább játszani? -
Lysandus #8171 Nem, hanem arra a korszakra van egy másik Paradox játék, a Victoria. Azt hiszem, hogy ott 1836-tól 1936-ig megy a játékmenet. És van Paradox játék 1936 utánra is, a Hearts of Iron sorozat. És van játékuk 1444 előttre is, azt hiszem a Crusader Knights. :-)
Régen volt valami konverter is, ami a CK2 végi állásból EUIV kezdést, az EUIV végéből Vicky II kezdést, a Vicky II végéből pedig HoI kezdést csinált. De el kell foglalni a világot EUIV-ben és kész. :-) -
EM64T #8170 Mi tagadás, a valós kihívás után azért jó egy darabig Európa csendőrét is játszani :D Franciaországgal és Provence-szal karöltve egymás után ugrunk neki a nekünk (nekem) nem tetsző szörnyszülöttekre, Ausztriát belegyalultuk a földbe, csak az örökös tartományokat hagytuk neki, utána most Skandináviát próbáljuk kitakarítani Európából (és így egyben Magyarországot is felszabadítani), ami azért kemény dió lesz, mert övé a világon a második legnagyobb sereg -- de a franciáké az első :D
Kár, hogy nem megy 1821-nél tovább a játék, lennének még rendezési terveim, de biztos a vasút megjelenése kuszálta volna össze a dolgokat? -
Lysandus #8169 Dehogyis. Eszem ágában sem volt! -
Chris #8168 Ha ezeket a fricskákat nekem szánod, akkor nagyon céltalan és apropója sincs...
-
Lysandus #8167 Már annak, aki tud. :-D Annak nem, aki csak a képeket nézni... :-) -
Chris #8166 Macerás olvasni? Ilyet sem hallottam még. :)
-
Lysandus #8165 Azért írtam, hogy el kell hozzá olvasni még pár történészt, például Ferdinand Braudelt. Tudom, hogy macerásabb, mint wikit olvasni, de ha értekezni akar az ember a témáról, akkor elengedhetetlen.
Egyébként szerintem mint forrás, a Habsburgokra vonatkoztatva egy Habsburg abszolút hiteles. Hacsak nincs bizonyítékod arra, hogy Ottó elfogult volt Miksa irányába egy másik Habsburg, Fülöp ellenében. :-)
Szóval szerintem nagyon úgy van, ahogy ő írta. :-) -
Chris #8164 Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy így van ahogy írtam, az meg már egy másik vita, hogy mit fogadunk el "hiteles" forrásnak. Szerencsére a wiki-t sokan látják és a sokezres szűrőn nagyon nehezen mennek át pontatlan tények. Nem mellesleg meg nem biztos, hogy a leghitelesebb információk Habsburg Károlyról Habsburg Ottó tollából származnak. :)
-
Lysandus #8163 Semmi gond, megbocsátom! :-) -
Chris #8162 Bocs, könyvet nem igazán tudtam most idelinkelni. :) -
#8161 Igazából ezért szeretem ezt a játékot. A játékbeli eventek nagyrésze (nem a comet) eléggé gondolatébresztő és néha nagyon kíváncsi vagyok és utána nézek. Na meg persze alapból szeretem a történelmet. :D